KERESÉS search-close

Szigetvár

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Szigetvár"

Frontális karambol: a vétlen sofőr halt meg

A vétlen sofőr, egy 29 éves nő halt meg tegnap este Szigetvár közelében, amikor autójának frontálisan nekiütközött egy szembejövő kocsi. Abban az autóban is megsérültek, a sofőr súlyosan, utasa könnyebben. Még vizsgálják, hogy a balesetet okozó autó miért tért át a szemközti sávba.

Lakóházba csapódott egy menetrendszerinti busz

Lakóházba csapódott egy menetrendszerinti busz reggel Szigetváron. Egy terepjáróval karambolozott, az ütközéstől mindkét jármű letért az útról. A terepjáró vezetője és a busz egyik utasa sérült meg, a baleset miatt rövid ideig áram sem volt a környéken, mert a busz az egyik villanyoszlopot is kidöntötte. A házban élő család a robajra ébredt fel.

Szigetváron nem maradt el Alföldi előadása

Pécsen nem mutathatták be, Szigetváron viszont ma láthatták az Igenis, miniszterelnök úr! című darabot a nézők, benne Alföldi Róbertet. Ott pillanatok alatt elfogytak a jegyek, miközben a baranyai megyeszékhelyen továbbra sincs magyarázat arra, miért fújták be az előadást. Alföldi Róbert azt mondja: elkeserítő, ha a politika ellenséget lát a színházban.

Szigetváron várják Alföldiéket

Mégis fellépnek Alföldiék Baranya megyében! - Csak épp nem Pécsen, hanem Szigetváron láthatja a közönség az Igenis, miniszterelnök úr című darabot. A hét elején mondta le a szervező Kodály Központ a szatirikus előadást, holott a jegyek 70%-a már elkelt.

Kamionok zötykölődnek az úton

Mintha remegne alattuk a föld! Ezt mondják a szigetváriak a városon áthaladó kamion forgalomról. Alig egy kilométeren több mint száz család érzi a rengést. A városrészben több mint 10 éve építették a szennyvizet, de a munkák után nem készült egybefüggő útburkolat. Emiatt döcögnek a kamionok és teherautók. Az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordult segítségért, választ eddig nem kaptak.

Egymást érték a balesetek a Dél-Dunántúlon

Egymást érték a karambolok péntek délután a Dél-Dunántúlon. A Somogy megyei Berzencén az egyik autó vezetője meghalt, amikor egy másik kocsinak ütközött. A Baranya megyei Szigetváron egy hármas balesetben hárman sérültek meg súlyosan. A Duna túloldalán, Sükösdnél este négy autó ütközött, a balesetet feltehetően egy ötödik okozta – annak sofőrjét még keresik a rendőrök.

Szigetvárra jöhet a török elnök

Erdogan török elnök és az ígéret szerint az RTL-en futó Szulejmán című sorozat főszereplője is ellátogat Szigetvárra, ahol egy magyar kutatócsoport megtalálta a valaha volt legnagyobb szultán síremlékét. Szulejmán türbéjét 300 éve lerombolták és nyomait azóta sem találták. A felfedezés híre bejárta az egész világot, Híradónk forgathatott az ásatáson.

Szulejmán sírja: egy egész települést találtak

Nemcsak Szulejmán türbéjét, vagyis síremlékét, hanem egy egész települést találtak magyar és török régészek Szigetvár mellett. Híradónk forgathatott az ásatáson, ahol feltárták egy dzsámi maradványait, és valószínűleg egy kolostor, és egy laktanya nyomai is vannak a föld alatt. Szulejmán sírja fontos zarándok hely volt, ezért építettek köré egy kis várost a török hódoltság idején.

Magyar tudósok tárták fel I. Szulejmán sírját

I. Szulejmán volt az Oszmán Birodalom leghosszabb ideig uralkodó szultánja. Egy erőteljes személyiség, akinek életét az RTL Klubon is látható török sorozat mutatja be. Most minden jel arra utal, hogy síremlékének maradványait találhatták meg magyar tudósok Szigetvár mellett.

Megtalálták Szulejmán sírját Szigetvárnál

Megtalálták minden idők legnagyobb török szultánjának, Szulejmánnak a sírját, jelentették be magyar és török tudósok ma Budapesten. Szulejmán türbéje Szigetvártól négy kilométerre került elő. Ott, ahol 1566-ban meghalt a vár ostroma előtt két nappal és ahol ellenfele - Zrínyi Miklós - hősi halált halt katonáival később.A tudományos szenzációra 100 évet kellett várni, azóta keresték Szulejmán sírját.

Megtalálták Szulejmán sírját Szigetvár mellett

I. Szulejmán volt az Oszmán Birodalom leghosszabb ideig uralkodó szultánja. Egy erőteljes személyiség, akinek életét az RTL Klubon is látható török sorozat mutatja be. Most minden jel arra utal, hogy síremlékének maradványait találhatták meg magyar tudósok Szigetvár mellett.

Csődbe mehet Szigetvár


szerző:
2015.11.21. 18:35
Csődbe mehet Szigetvár

Iskolák, óvodák világítása, fűtése, dolgozók fizetése: egyelőre még kérdéses mire és mennyi pénze lesz Szigetvárnak. A város hétfőn csődbe mehet, ha a bank inkasszózza a számláját. Az Együtt szerint a kormány február óta szándékosan nem döntött Szigetvár hitelkérelméről, bosszúból, mert a korábbi fideszes polgármestert tavaly nem választották újra a városban. A kormánytól szombaton nem kaptunk választ ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Visszamenőleg kérik az igazolást

Visszamenőleg kérnek jövedelem-igazolást a segélyezett családoktól Szigetváron. Tavaly, a választások előtt három nappal az akkori fideszes polgármester egy papírra írta fel, kinek mennyi segély kellene. Több száz embernek utaltak, de a jegyző szerint nem minden esetben vizsgálták, hogy ténylegesen rászorulók-e. A fideszes polgármester elveszítette a választásokat. A helyiek most attól félnek, hogy az önkormányzat visszakéri a pénzt.

Pénzt ígért a régi polgármester, az új nem ad

Megígérték, de nem fizették ki a pénzeket Szigetváron. Még az önkormányzati választások előtt több száz embert hívatott be Kolovics János akkori fideszes polgármester a városházára. Az érintettek szerint egy papírra írták fel, hogy kinek mennyi segélyt adnak majd. A polgármestert azonban nem választották újra, az új városvezető pedig közölte, nem fizetnek. Vass Péter azt mondja, nem tud a listáról, de a segélyosztásnak nem is ez a törvényes módja.
 

Nem hagy helyet a pécsi Fidesz az ellenzéknek

Másfél hónapra, csaknem öt kilométer hosszan a teljes belvárost lefoglalta a Fidesz Szigetváron. Az ellenzéki pártok így szinte sehol sem tudnak kampányrendezvényt tartani.
 

A gyártósorról lopta a konzerveket

Több mint 15 éve dolgozott a szigetvári konzervgyárban az 56 éves férfi, akinek a házában csaknem ezer darab konzervet találtak.

Műtétből maradt drót döfte szíven

Egy baranyai férfinek hat centiméteres, egy korábbi műtétből származó drótdarab szúrta át a szívét még öt évvel ezelőtt.

Hamis igazolás házilag


szerző:
2011.07.06. 15:56
Hamis igazolás házilag

Lopott bélyegzővel gyártottak hamis igazolásokat a Szigetvár környéki diákok.

Szigetvár, a becsődölt város


szerző:
2010.08.10. 07:16
Szulejmán szultán sírját keresik

Török zarándokhely is lehet Turbékpusztán, ha megtalálják Szulejmán türbéjét.

Duplán gázolták el a gyalogost


szerző:
2009.05.02. 11:29
Duplán gázolták el a gyalogost

Két gyalogost gázolt halálra egy autós a 6-os főúton, a Szigetvárra vezető szakaszon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való