KERESÉS search-close

Szent János Kórház

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Szent János Kórház"

Lépcsőn kell vinni a betegeket

Nem működik a lift a budapesti Szent János Kórház urológiáján. A kórház egyik vezetője levélben kérte a Mentőszolgálatot, hogy ők is a lépcsőn vigyék a betegeket. Híradónk is járt az épületben, az egyik kórházi dolgozó azt mondta, nincs más választás, a mentősöknek kell a betegeket cipelniük. A Mentődolgozók Szövetsége szerint ez megerőltető a kollégáiknak.

Egyetlen nap alatt több tízezer játékot kapott a gyermeksebészet

Egyetlen nap alatt több tízezer játékot kapott a budapesti Szent János Kórház Gyermeksebészete. Szerdán Kőnig Róbert gyermeksebész a Facebookon posztolt arról, hogy elfogytak a játékok, amikből a kezelések végén választhattak a gyerekek. A posztot több mint egymillióan látták és azonnal egymás után érkeztek az adományok. Az orvos azt mondja, jutalom jár a gyerekeknek a bátorságukért, és ez fontos része a gyógyító munkájának.
A gyermeksebésszel készített interjút itt nézheti meg bővebben.

JÁTÉKOK A RENDELŐ POLCAIN: 24 óra alatt megteltek a János Kórház raktárai

A gyermeksebész szerdán posztolt arról, hogy elfogytak a játékok a rendelő polcáról. A kis betegek évek óta játékokat kapnak a vizsgálat végén, amikhez adományként jut a kórház. Ebben kérték újból a szülők segítségét. Alig 24 óra alatt megteltek a János Kórház raktárai, több tízezer játékot kaptak Magyarországról és külföldről. Az orvos azt mondja, a jutalom a gyógyulás folyamatának fontos része.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

KORASZÜLÉS: „A szülőknek nagyon nehéz ezt megélni”

Évente 90 ezer gyermek születik Magyarországon, ám több, mint 7000-en jóval idő előtt érkeznek. Azonban a koraszülött ellátás az elmúlt 40 évben óriási fejlődésen ment keresztül, mostanra az egészségügy egyik sikerágazata lett az egész világon.

Lehangoló állapotok - rejtett kamerával jártuk végig a budapesti kórházakat

Beázott falak, betört üvegajtó, a lépcsőfordulóban pedig egy pislákoló lámpa, tele kosszal. Rejtett kamerával indultunk útnak, hogy felmérjük a budapesti kórházak állapotát. A dél-pesti Jahn Ferenc Kórház pszichiátriáján a betegeket piszkos ablakok és a hamutartó helyett festékdobozok fogadják, de Budapest északi részén, a Szent János Kórházban sem jobb a helyzet.

Áldatlan állapotok a kórházban

Veszélyes, ezért nem használhatják a műtőt! Beázott a Szent János Kórház nőgyógyászatának épülete. A vakolat omlik, a mennyezetről csepeg a víz – erről videót is küldtek Híradónknak.

Kórháznak segítenek a fiatalok

Egyetemisták gyűjtenek wc-papírt, zsebkendőt, szalvétát és rajzeszközöket a Szent János Kórház gyerekosztályának. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói órai feladatként kapták, hogy fontos társadalmi munkát végezzenek. Azt mesélték, egyből a kórházakra gondoltak.

Ha szeretné megtudni, hogy Ön, miként segíthet, kattintson ide.

Így segíthet a Szent János Kórház gyerekosztályának

Egyetemisták gyűjtenek WC-papírt, zsebkendőt, szalvétát és rajzeszközöket a Szent János Kórház gyerekosztályának. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói órai feladatként kapták meg, hogy fontos társadalmi munkát csináljanak. Azt mesélték, egyből a kórházakra gondoltak. Az intézmény gyerekosztályának vezetője azt mondta az RTL Híradónak, hálásak, mert így nem a gyógyszerkeretből kell költeniük minderre.

Egyetemisták gyűjtenek a kórháznak. Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház osztályvezető főorvosa azt mondja, a rajzeszközök miatt különösen örülnek a gyűjtésnek, mert a kórházban művészetterápia is működik és várakozó gyerekeket is könnyebb azokkal lekötni. A tisztálkodási szerekre pedig mindig szükség van.

Várakozás, hideg több kórházban

Probléma a hosszú a várakozási idő a sürgősségi osztályokon, de vizsgálják, hogyan tudnák megoldani. Ezt mondta az emberi erőforrások minisztere Híradónknak, miután tegnap beszámoltunk arról, hogy egy beteg 18 órát várakozott a Dél-pesti kórház sürgősségi osztályán.

Fáznak a betegek és az ápolók is

Fáznak a betegek és a dolgozók is, nincs fűtés a budapesti Szent János kórházban. Egy ott fekvő beteg rokona nyilatkozott Híradónknak, szerinte csak kabátban vagy takaró alatt lehet megmaradni a kórteremben. A kórház közölte: a kazán romlott el, de a fenntartó már intézkedik, azt is írták, addig plusz takarókat biztosítanak.

Döntöttek a kórházak sorsáról

Bezárnák a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházat és a Szent János Kórházat, újra megnyitnák az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet egy részét, és három új sürgősségi centrumot építenének fel a fővárosban. Erről elsőként a Népszabadság számolt be. A lap úgy tudja: pénteken már kormánydöntés is született arról, hogyan alakítják át a fővárosi egészségügyi ellátást. A Péterfy kórház főigazgatója azt mondta: a médiából tudta meg, hogy bezárhatják a kórházát. A kormánytól nem reagáltak, az egészségügyi államtitkárság pedig nem erősítette meg, hogy valóban született már döntés az átalakításról.

Egy kórház sötét oldala


szerző:
2016.01.06. 22:55
Egy kórház sötét oldala

Furcsa idegenvezetésre indultunk a Szent János Kórházban. Aki körbevezetett minket, az nem volt más, mint a kórház orvos-igazgatója. Elvállalta, hogy megmutatja az épület sötét oldalát is: a szétrohadt ablakokat, az ősrégi műtőt és az osztályt, ahol 16 emberre jut egy fürdőszoba és vécé. Persze van a kórháznak szép, felújított része is, mindez uniós és alapítványi pénzből. De nem csak a kórházak állapota mutatja a mai magyar egészségügy széthullását: hanem az is, hogy 2000 még itthon lévő orvosnak is elege lett, és nyíltan szervezkedésbe kezdtek. Moskovics Judit riportja.

Van, ahol 40 fokban operálnak


szerző:
2015.08.11. 18:20
Van, ahol 40 fokban operálnak

Akár műtétek is tolódhatnak a kánikula miatt, de erre eddig még nem volt szükség. Ezt mondta az RTL Híradónak a Szent János Kórház orvosigazgatója. Az intézmény nagy részében korszerűtlen klíma-berendezés működik, ami múlt héten elromlott.

Elromlott a patológia több hűtője is

Tönkrement a hűtőberendezések egy része a budapesti Szent János Kórház patológiáján abban a helyiségben, ahol a holttesteket tárolják. A nagy meleg miatt egy ideig a bűzt is érezni lehetett a kórház egy részén, még hétfőn. 80 hűtőből 10 romlott el. Egy dolgozó vette észre a hibát hétfő reggel, a holttesteket áthelyezték a még működő hűtőkbe.

Önkéntes diákok segítettek a kórháznak

Középiskolások szépítették pénteken a kórház kertjét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való