KERESÉS search-close

Széll Kálmán tér

42 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Széll Kálmán tér"

Életet mentett a zenész


szerző:
2019.04.12. 18:51
Életet mentett a zenész

Megmentette egy szívbeteg fiatal életét Megyeri Balázs Blaise. A zenész szombaton, a Széll Kálmán téri metrómegállónál figyelt fel egy fiatalemberre, akit a biztonsági őrök támogattak. A zenész hívott mentőt, majd amikor pár perc múlva fiatal légzése leállt, elkezdte az újraélesztést.

Már 1 éves a nem működő ajtó

Pontosan egy éve nem működik a metróhoz vezető egyik ajtó a budapesti Széll Kálmán téren, rendhagyó ünnepséget tartott a járókelő.hu csapata. Az oldalhoz az elmúlt egy év alatt sorra érkeztek a panaszok. Nemcsak az ajtóval, hanem mással is gondok vannak a téren, hiába újítottak fel mindent 2 és fél évvel ezelőtt.

3,5 millió gyűlt össze a hajléktalanok segítésére szervezett koncerten

Több mint 3 és fél millió forint gyűlt össze azon a hétfő esti jótékonysági koncerten, amelyet az Amnesty International szervezett hajléktalanok megsegítésére. Az Utcazene az utcán élőkért című koncertsorozaton 36 fellépő zenélt a budapesti Széll Kálmán téren. Az ingyenes koncertre jelképes jegyeket lehetett venni, az ezekből összegyűlt pénzt két hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezet kapja.

Valószínűleg gördeszka miatt siklott ki egy villamos Budapesten

Valószínűleg gördeszka miatt siklott ki egy villamos Budapesten, a Széll Kálmán téren. A rendőrök egy fiatalt keresnek a megálló kamerafelvétele alapján. A gyanú szerint a fiú volt az, aki csütörtökön este az épp induló 59-es villamos alá tett egy gördeszkát, amitől a szerelvény második kocsija kisiklott. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség nyomoz, és tanúkat keresnek, akik láthatták: mi történt.

Elszabadult egy busz Budapesten

Senki sem volt a buszon: kigurult a Széll Kálmán téri végállomásról, átment a belső sávba, ahol nekiment egy autónak. Az ütközéstől irányt váltott, visszagurult a megállóba, ahol egy másik busz hátuljának csapódott. Ketten könnyebben megsérültek. Úgy tudni, hogy a busz azért gurult el, mert a sofőr nem húzta be a kéziféket, mielőtt pihenőre ment.

Még mindig van hiba a Széll Kálmán téren

Nem működik a mosdó, a díszburkolat LED-csíkjai vagy világítanak, vagy nem a felújított Széll Kálmán téren. Erről Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója írt egy posztjában a Facebookon. A legtöbb hiányosság már az átadás óta problémát okoz, így például a mosdó is. Amit a Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint egyszerűen azért nem lehet használni, mert a Fővárosi Önkormányzat épp bérlőt keres.

Csak a váza maradt meg a busznak

Csak a váz maradt meg, kiégett egy BKV busz kedden este Budapesten a Széll Kálmán téren. A motornál csaptak fel a lángok, a sofőr és a segítségére siető kollégái próbálták oltani, de hiába. Egymás után robbantak be a busz ablakai. Mire a tűzoltók kiértek, már az egész jármű lángokban állt.

LÁNGOLÓ BUSZ: Így égett a busz


szerző:
2017.04.19. 15:55
LÁNGOLÓ BUSZ: Így égett a busz

Rózsa Melinda nézőnk a Széll Kálmán téren járt, mikor a 16-os busz lángokban állt kedd este. Tőle kaptuk a felvételeket.

BUSZCSONTVÁZ: Lángolt, füstölt, kiégett

Kigyulladt egy 16-os busz Budapesten a Széll Kálmán térnél este, a Várfok utcai megállóban. A járat nem szállított utasokat, így nem sérült meg senki.

KIÉGETT: Lángolt a busz a megállóban

Kigyulladt egy 16-os busz Budapesten a Széll Kálmán térnél kedd este. A járat nem szállított utasokat, nem sérült meg senki.

 

Pontosan jár a köztéri óra

Sikertörténet Budán - a budapesti Széll Kálmán téren járók is alig akarták elhinni, de működik az óra! Az az óra, mely az egykori, legendás találkahelyen áll, és amely hetek óta hibásan vagy egyáltalán nem járt. Többen működő órákat ragasztottak rá, amiket eltávolítottak, ám az óra továbbra is összevissza járt. A hosszas huzavona után a szerkezet csütörtök délben működött - igaz, szerdán is így volt, aztán délutánra elromlott.

Hetek óta gond van az órával

Két- két és fél hét múlva újra működik majd a Széll Kálmán téren felállított óra, ami hetek óta vagy hibásan, vagy egyáltalán nem jár. A több mint 5 milliárd forintból felújított tér az egyik legfontosabb találkozási pont Budán. Több embert is zavart a megbízhatatlan szerkezet és néhányan maguk helyeztek órát az oszlopra.

Új fákat ültetnek a téren

Elkezdték cserélni a fákat a fél éve öt milliárd forintból elkészült budapesti Széll Kálmán - egykori Moszkva - téren. A növények kiszáradtak, most gyökerestül szedik ki azokat és ültetnek a helyükre újakat, garanciában. A több mint egy évig tartó felújítás után nem ez az első javítanivaló.

Átfolyik a víz a díszburkolaton

Barnás-zöldes színű víz árasztotta el a felújított fővárosi Széll Kálmán teret. A víz hetek óta, időről-időre megjelenik a díszburkolaton, átfolyik egy kerékpárúton, járdán, egészen a villamos sínekig. A Híradónak nyilatkozók szerint a látvány csúnya, ráadásul, ha lefagy a víz, balesetveszélyes. A Budapesti Közlekedési Központ közölte: a kivitelező, már garanciálisan kijavította a hibát.

Metróalagútba menekült, meghalt a tolvaj

A metróalagútban menekült volna el a tolvaj, szörnyethalt – értesült a Blikk. A férfit magasfeszültségű áram ütötte agyon, ami a sínek melletti vezetékben fut. A tolvaj korábban a Széll Kálmán téren telefont lopott, ezután próbált elmenekülni a metróban. A rendőrök és mentők is hiába próbálták újraéleszteni, ez nem sikerült. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint még a megközelíteni is életveszélyes az áram alatt lévő úgynevezett harmadik sínt.

Kiszáradtak a Széll Kálmán téri fák

Több fa is kiszáradt az alig egy hónapja átadott Széll Kálmán téren. Ezt elsőként a 444.hu írta meg. A Budapesti Közlekedési Központ azt ígérte, hogy a fákat kicserélik. A Híradónknak nyilatkozó kertész szerint a tér fekvése és a zöldfelületek kialakítása olyan, hogy minden nap ellenőrizni kellene a növényeket és az öntözőrendszert. Arra a kérdésünkre viszont, hogy ezt milyen gyakran teszik, a BKK adásunkig nem válaszolt.

Átadták a megújult Széll Kálmán teret

„Szerencsés keresgélést azoknak, akik a hibákat keresik” - ezt mondta Tarlós István, amikor átadta a megújult Széll Kálmán teret. Kritika pedig akad. Az RTL Híradó által megkérdezett járókelők szerint bár könnyebb így a közlekedés, néhányan keveslik a növényeket, vagy hiányolják a tér régi hangulatát. A Széll Kálmán téren több mint 400 napig dolgoztak.

Kiállításon a régi Moszkva téri óra

Újra lehet találkozni az egykori Moszkva téri óra alatt! A Kiscelli Múzeumban pénteken nyílik ugyanis a most már Széll Kálmán nevét viselő teret bemutató kiállítás, amelyen ott van a legendás óra. Emellett a térhez kapcsolódó több tucatnyi személyes tárgyat és emléket is megnézhetnek az érdeklődők. A megnyitón ott volt egy rekorder villamosvezető is: ő 48 évig vezetett villamost a Moszkva tér érintésével.

Óbudára költözött a Moszkva tér, megtaláltuk az órát is!

Akik hiányolták a régi Moszkva téri órát, azok most örülhetnek, ugyanis egy kiállításon a Kiscelli Múzeumban újra láthatják.

VÉLEMÉNY: ilyen lett a Széll Kálmán tér 5,3 milliárd forintból

Párolgó szökőkút, különleges LED csíkok, rengeteg pad. Az egykori Moszkva teret márcsak jellegzetes háromszög alakjáról lehet felismerni. A vízpárás szökőkút máris a gyerekek nagy kedvence lett, az idősek a régi órát hiányolják, a legtöbb  járókelő mégis elégedetett a 45 év után felújított Széll Kálmán térrel.

 

Ilyen lett a felújított Széll Kálmán tér

Elbontották az építési kordonokat, ma reggeltől már keresztül haladhatnak a gyalogosok a felújított Széll Kálmán téren.

Vita a Széll Kálmán téri mozgólépcsőről

Balesetveszélyes lehet a Széll Kálmán téren épülő felszíni mozgólépcső. Ezt állítja egy közlekedésszakmai szervezet. A lépcső aljához túl közel vannak a villamos sínek, amikre szerintük a mozgólépcső ráönti majd az embereket. A Főpolgármesteri Hivatal szerint a mozgólépcső építésére minden engedélyük megvan, és elég messze van a sínektől.

Szűkebb sávok miatt panaszkodnak a sofőrök

Kicentizték - panaszkodnak a buszvezetők a felújított Széll Kálmán tér miatt, szerintük keskenyebbek lettek a sávok és nehezebben férnek el buszaikkal. Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjában éppen a gyalogosok miatt szélesítették a járdákat, de a BKK szerint az új forgalmi sávok sehol nem keskenyebbek, mint máshol Budapesten.

Újra káosz lehet a Széll Kálmán téren

Káosz lehet a fővárosi Széll Kálmán téren holnap reggel. A felújítás miatt ismét változik a forgalmi rend, ezért az autósoknak kerülőutat kell használniuk, a gyalogosoknak pedig máshol kell keresniük a buszmegállókat. Lesz olyan busz, amely más útvonalon is jár majd. A BKK-nál azt mondják, az ütemterveknek megfelelően a tér más részén is lesznek korlátozások.

Már határidő sincs az akadálymentesítésre

Kerekesszékkel használhatatlan az alacsonypadlós villamos Széll Kálmán téri megállója. Erre panaszkodtak az RTL Híradónak mozgássérültek. Olyan nagy a távolság a villamos és a peron között, hogy beszorulhat a kerék.

Bomba miatt ürítették ki a Széll Kálmán teret

Több mint 600 embernek kellett elhagynia az otthonát hétfő késő délután Budapesten, miután ismét II. világháborús bombát találtak a Széll Kálmán tér átépítése közben. A szovjet repesz-rombológránát idén már a nyolcadik robbanószerkezet, amit ott találtak.

Széll Kálmán tér – hónapokat csúszik a felújítás

Késik a Széll Kálmán tér felújítása - jövő májusig kell kerülgetnie az építkezést az autósoknak, és a tömegközlekedést használó utasoknak. A téren a tábla azt ígéri, hogy jövő év február 9-éig teljesen befejezik a felújítást, de a határidőt május 10-éig tolták ki. A Budapesti Közlekedési Központ azzal indokolja a csúszást, hogy a kivitelező cégekkel csak késve tudták aláírni a szerződést a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt.

Akár 50 fok is lehet a földeken


szerző:
2015.07.06. 18:10
Akár 50 fok is lehet a földeken

A nagy meleg a szabadban dolgozókra is veszélyes. A gazdák szerint ilyenkor a földeken akár 50 fok is lehet, de aratni muszáj. Budapesten, a Széll Kálmán téren dolgozók is félóránként hűsítik magukat, de a munka nem állhat le. Körülnéztünk hogyan próbálják meg elviselni a meleget azok, akiknek muszáj ilyenkor is a tűző napon dolgozni.

VESZÉLYES: Ezt találták a Széll Kálmán téren

Egy 15 centi átmérőjű, II. világháborús lövedéket fordítottak ki a földből. A helyszínen kiszerelték a lövedék gyújtószerkezetét, majd elszállították a robbanótestet. A Zrínyi Katonai Filmstúdió felvétele.

Pusztító gránát a Széll Kálmán téren

Építés közben II. világháborús gránátot találtak a munkások - a forgalmat elterelték, a metró sem állt meg itt, tucatnyi épületet kellett kiüríteni a környéken. A tűzszerészek szerint ilyen veszélyes robbanószerkezetet még nem találtak itt, annak idején kifejezetten épületek elpusztítására vetették be. A bombaszakértők csak speciális felszereléssel közelíthették meg.

Előzetes: Gránátot találtak a Széll Kálmán téren

A szokásosnál is nagyobb a felfordulás a fővárosi Széll Kálmán téren. Építés közben II. világháborús gránátot találtak a munkások - a forgalmat elterelték, a metró sem állt meg itt, tucatnyi épületet kellett kiüríteni a környéken. A tűzszerészek szerint ilyen veszélyes robbanószerkezetet még nem találtak itt, annak idején kifejezetten épületek elpusztítására vetették be. A bombaszakértők csak speciális felszereléssel közelíthették meg - este hatkor megmutatjuk az RTL Híradóban.

Óriási dugó az illegális sávlezárás miatt

Megbénult a reggeli csúcsforgalomban Buda jelentős részének közlekedése, mert a Széll Kálmán téren dolgozó egyik kivitelező engedély nélkül lezárt egy autós sávot. A Széll Kálmán tér és a körúti villamospálya felújítása miatt már amúgy is nehezen járható környéken teljesen leállt a forgalom. Az egyik autós azt mondta: 1,5 óra alatt alig két kilométert tudott megtenni.

Széll Kálmán tér: még nagyobb káosz lesz

Újabb lezárás lesz a Széll Kálmán térnél, ezúttal a gyalogosoknak kell kerülniük. Hétfőtől ugyanis több hónapra lezárják a Várfok utcai villamosalagutat.

Lövedék miatt bénult meg Buda közlekedése

A robbanószerkezet nem volt nagy, viszont a Széll Kálmán tér közepén ásta ki egy markoló. A teret ki kellett üríteni, leállt az autóforgalom, a buszokat elterelték, sőt a metró is kihagyta a Széll Kálmán téri megállót.

Katonák csontjait osztogathatták


szerző:
2015.02.07. 18:23
Katonák csontjait osztogathatták

Második világháborús csontokat találtak a Széll Kálmán tér mellett. Az Index szerint a munkások kitették a kerítésre, és osztogatták azokat az arra járóknak.

Hatalmas dugó volt a felújítás miatt

Hatalmas dugó volt reggel Budapesten a Széll Kálmán tér átépítése miatt. A főváros egyik legforgalmasabb terének felújítását évtizedek óta tervezik, a munkák, egyelőre egy sáv lezárásával most kezdődtek.

Indulhat a Széll Kálmán tér felújítása

Most már tényleg átépítik Budapest legendás terét. Az egykor Moszkva, ma Széll Kálmán tér 2016-ra tejesen megújul. A több mint 5 milliárd forintos beruházást állami és uniós forrásból fedezik. Tisztább, kulturáltabb teret ígérnek.

Bízz vakon!


szerző:
2011.10.14. 14:09
Bízz vakon!

Vakok és gyengén látók kalauzolják el látó társaikat egy olyan világba, ahol szemük helyett egyéb érzékeikre lesznek kénytelenek támaszkodni.

Elmaradt a szakszervezetek vasárnapi sétája

A Sándor-palotához, majd a Széll Kálmán térre vonultak volna délelőtt a Clark Ádám térről a budapesti tüntetők.

Új bőrbe bújik a Széll Kálmán tér

Nagyüzem a budapesti közgyűlésben: számos kérdésben döntöttek a városatyák szerdai ülésükön.

Az oroszok hagyták volna a Moszkva teret

Összesen huszonhat közterületnek lesz új neve Júniustól Budapesten.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való