KERESÉS search-close

Szél Dávid

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Szél Dávid"

Mit tegyek, ha komplexusokkal küszködik a gyerek?

Elég egy rossz szó az iskolában vagy gúnyolódás és a gyerekek máris befordulhatnak tőle, hiszen szívükön viselik mindazt, amit társaik mondanak róluk. Király L. Norbival és Szél Dávid gyermekpszichológussal utánajártunk, hogy mit tehet a szülő, ha komplexussal küszködik a gyermeke és vajon mennyire befolyásolhatja ez felnőttkorát.

Gyerekek kontra babakocsi

Vannak olyan babák, akik kezdettől berzenkednek a babakocsitól, mások egy bizonyos korban kezdenek el tiltakozni ellene. Mi lehet ennek az oka? Mit lehet tenni ellene? Balássy Betty saját tapasztalatait osztotta meg velünk, szakértőnk pedig tanácsot adott, hogyan fogadtassuk el a babakocsit a gyerekkel.

Apás vagy anyás a gyerek?

Minden gyerekre igaz, hogy az egyik szülővel szorosabb a kapcsolata. Általában az apa-lánya és az anya-fia kapcsolat szokott ilyen szempontból kiforrottabb lenni. De mi áll a hátterében? Mitől alakul ki ez a fajta szorosabb kötődés, és ami nem elhanyagolható: a szülők között ez mennyire okozhat feszültséget? 

Mit lehet a nagyszülőknek tenni és mit nem, ha gyereknevelésről van szó?

A nagyszülők ideális esetben fontos szerepet játszanak a gyerek életében, kicsit talán menedékként is szolgálnak, ha anya vagy apa nem érti meg, de a szülők számára is nagy segítség egy nagymama, vagy nagypapa, aki vigyáz a gyerekekre, ha a szükség úgy hozza.

Nem akaroooooom! A rettegett dackorszak

Hála Istennek, nem minden gyereknél, de szinte mindegyiknél meg kell küzdeni egy és három éves koruk között a rettegett időszakkal, amikor próbálgatják szárnyaikat és korlátaikat feszegetik. Varga Ferivel és egy pszichológussal, Szél Dáviddal arra kerestük a választ, hogy miként kell kezelni ilyenkor a gyermeket és hogyan kerülhetők el a kellemetlen szituációk, legyen szó toporzékolásról vagy sírógörcsről, mondjuk egy közértben.

A rettegett dackorszak


szerző:
2014.12.12. 08:40
Mit tegyünk, ha rossz szokást vesz fel a gyerek?

Körömrágás, orrpiszkálás, hajtekergetés. Csak pár azok közül a rossz szokások közül, amelyekről általában le kell szoktatni a gyerekeket. Szél Dávid pszichológust arról kérdeztük, hogy mit tegyen ilyenkor a szülő, ha rajtakapja a gyereket, illetve hogyan szabadulhatunk meg ezektől a rossz pótcselekvésektől? Balássy Betty pedig megosztotta velünk, ő hogyan jár el ilyen esetekben.

Következetes gyermeknevelés, de hogyan?

Fontos, hogy csemeténkkel következetesek legyünk, ám ezt nem könnyű megvalósítani. Hogy van-e erre jól bevált, tankönyvi recept, Szél Dávid pszichológus elárulta, valamint egy tapasztalt apuka, Istenes László véleményére is kíváncsiak voltunk.

 

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való