KERESÉS search-close

Scheiber Hugó

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Scheiber Hugó"

A "Scheiber Hugó" címkével ellátott tartalmaknál (3) leggyakrabban használt további címkék:
Scheiber Hugó, aki egész életében nyomorban élt, pedig képei ma tízmilliókat érnek

Amatőr festő volt, a maga örömére festett, és nem akart belőle pénzt csinálni, így nem zavarta, hogy mit gondolnak a képeiről.  De képzeljenek csak el egy festőművészt, aki korának új irányzatait követi, és néhány kortársán kívül senki sem ismeri el, a hivatalos kultúrpolitika semmibe veszi, képeiért filléreket adnak, nyomorog. De ő kitart. Az igazi szabadság az övé: úgy fest, ahogy igaznak gondolja, és nem úgy, ahogy elvárják tőle. Egy festő, akinek képei ma milliókat érnek.


 

Képe életről-halálról döntött

Egy magányos, éhes férfi. Scheiber Hugó, aki egész életében nyomorban élt, pedig képei ma tízmilliókat érnek.
 

Scheiber tárlat a festő 120 alkotásából

Külföldön keresték a képeit, itthon pedig évekig örültek, hogy megveszik őket. Németországban és Olaszországban sikeres volt, de Budapesten egy tányér levesért is odaadta a képeit. Scheiber Hugót ellentmondásos festőnek tartották, mégis a budapesti művészeti élet jellegzetes figurája volt, akiről mindenkinek volt egy története. Budapesten pénteken megnyílt ez eddigi legnagyobb Scheiber tárlat a festő 120 alkotásából.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való