KERESÉS search-close

Rio de Janeiro

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Rio de Janeiro"

Özönvíz és tűzvész Rióban

Özönvíz árasztotta el Rio de Janeirót, főleg a nyomornegyedeket, miután egyetlen napon annyi eső hullott a brazil nagyvárosra, amennyi több hónap alatt szokott. Eddig öt halottról tudnak a hatóságok. Ma hajnalban jött az újabb csapás: kigyulladt a riói Flamengo futball klub edzőközpontja. A tűzben tíz fiatal halt meg.

Gyilkolásra felhatalmazott mesterlövészeket vetnek be

Gyilkolásra felhatalmazott mesterlövészeket vetnek be hamarosan a hatóságok Rio de Janeiróban. Az lesz a feladatuk, hogy kilőjék azokat, akiknél fegyver van. Ezt is megígérte a nemrég megválasztott szélsőjobboldali brazil elnök. Emberi jogi szervezetek hevesen tiltakoznak.

 

MÚZEUMI TŰZ: Mit vesztett a világ!

Mutatjuk, milyen volt az amerikai kontinens egyik legnagyobb múzeuma Rio de Janeiróban, és milyen lett most, a tragikus tűz után. Felbecsülhetetlen kincsek, leletek, kutatási anyagok vesztek oda a 200 éves épülettel együtt.

LÁTVÁNYOS: felvételek a világ leghíresebb karneváljairól

Február első hétvégéjén már nagyban próbálnak a világ legnagyobb karneváljainak helyszínén: míg Velencében inkább hagyományos, korhű ruhákban vonult a tömeg a Szent Márk térre, addig a riói karneválon szinte egyszál semmibe ropták a legtöbben a dél-amerikai ritmusokra.

Turisták a tűzvonalban


szerző:
2017.11.14. 18:19
Turisták a tűzvonalban

Lőgyakorlatokon és utcai harci kiképzésen vehetnek részt azok a turisták, akik Rio de Janeiro nyomornegyedeit szeretnének megtekinteni. Az érdeklődés egyre nagyobb a favellák iránt, a látogatók biztonságát viszont a rendőrök és a katonák sem tudják biztosítani.

 

Meggyilkolták a Lambada énekesnőjét

 Kiégett autóban találtak a világhírű Lambada című sláger brazil előadójára, Loalwa Brazra Rio de Janeiro közelében. Állítólag saját panziójának alkalmazottai ölték meg, amikor ki akarták fosztani az énekesnő szobáját.

Magyarok a világ túloldalán

A magyar ember mindenhol feltalálja magát. Ezt riportunk is jól bizonyítja. Mert ki gondolná, hogy Sátoraljaújhelyről valaki éppen Rióban nyit panziót, vagy a várostól több mint száz kilométerre Szent Jakab kagylót tenyészt majd. Az elmúlt hónapokban az olimpiáról és a paralimpiáról is tudósított bennünket Jász Zoltán és Hubai Antal kollégánk. Amikor pedig nem a sporttal foglalkoztak, különös történeteknek jártak utána.

Már tizenöt érem a paralimpián

Újabb három érem a riói paralimpián! Sors Tamás és Konkoly Zsófia úszók bronzérmet nyertek a 100 méteres pillangóúszás döntőjében, a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekesszékes vívócsapat szintén bronzérmes lett. Sorsnak elmondása szerint ez volt az utolsó versenye paralimpián, a 14 éves Konkoly pedig a magyar küldöttség legfiatalabb tagjaként lett érmes.

RIÓBÓL BICIKLIVEL: Élményeiről mesélt Cseuz László

Hazaért Rióból az a 72 éves péceli nyugdíjas, aki biciklivel tekert az olimpiai játékok helyszínére. Cseuz Lászlónak ez volt a hetedik olimpiája, ahová két keréken jutott el. Idén több mint 5000 kilométert pedálozott. 

Az erőemelő Tunkel Nándoré az első magyar érem

Az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján, így övé a magyar küldöttség első dobogós helye.

Elkezdődött a paralimpia Rióban

Látványos megnyitóval kezdődött el a paralimpia Rióban. A ceremónia egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a fáklyát vivő egykori paralimpikon elesett, majd a nézők üdvrivalgása közben felsegítették, majd vastaps kíséretében tette meg az utolsó métereket. Magyarországot negyvenhárom paralimpikon képviseli Rióban.

Elindultak Rióba a paralimpikonok

Elindultak a magyar paralimpikonok Rióba. Adásunkkal egy időben száll fel a repülőgépük, a csapat nagy része csütörtökön utazik. Az úszókat, asztaliteniszezőket, erőemelőket, evezősöket és az egyetlen kerékpárost néhány nap múlva követik a többiek. Összesen 43 sportoló szerzett indulási jogot a riói paralimpián. Tíz érmet remélnek tőlük a sportvezetők.

Értük dobban a szívünk


szerző:
2016.08.31. 18:00
Értük dobban a szívünk

A Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója lett az egyik legnagyobb magyar telekommunikációs cég. Szerda délelőtt írták alá azt a szándéknyilatkozatot, amely értelmében a vállalat segíti a csapat felkészülését a következő paralimpiai ciklusban. Egy alkalmazáson keresztül pedig szívdobbanást is küldhetünk a parasportolóknak, ami Adámi Zsanett kezében dobog majd. 

Megérkezett az aranygép, ott voltunk a hazatérésnél

Bár aranygépnek hívják, de nyilván nem csak az aranyérmet szerzett sportolók jöttek haza vele Rióból. Már a reptéren operatőrök és fotósok hada fogadta őket, aztán a Syma csarnokban már rajongók ezrei. A sportolók őket is nagyon várták, de persze a családjuk itthon maradt tagjait szerették volna leginkább magukhoz ölelni. Aztán, mivel profik és nagyon kedvesek is, nekünk is válaszoltak.

Fókusz 2016-08-24


szerző:
2016.08.24. 18:55
HOSSZÚ KATINKA:

Leszállt az aranygép, az összes magyar sportoló hazatért Rióból. A járattal 150-en jöttek, köztük Hosszú Katinka, Szász Emese, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina és Rédli András. A fogadást a Syma csarnokban tartották, ahol minden magyar érmes színpadra lépett. Katinka mesélte el, hogy milyen érzés olimpiai aranyérmesnek lenni.

CSEH LÁSZLÓ:

Leszállt az aranygép, az összes magyar sportoló hazatért Rióból. A fogadást a Syma csarnokban tartották, ahol minden magyar érmes színpadra lépett. Cseh Laci beszélt érzéseiről, terveiről és arról, hogyan szedte magát össze.

Olimpia: ünneplés itthon és Rióban

Véget ért az olimpia és még a záráshoz közeledve is lett magyar aranyérem. A női kajak négyes vagy fél hajót vert a többiekre és látszólag könnyedén verte a világot. Odakint és itthon is nagy volt az ünneplés.

Karnevállal ért véget az olimpia

A város hírnevéhez méltóan karnevállal ért véget a nyári olimpia tegnap este Rio de Janeiróban. A záróünnepség jó hangulatát a szakadó eső sem rontotta el. A magyar zászlót három arany- és egy ezüstérmet nyerő Hosszú Katinka vitte. A ceremónián, amelyen szerepet kapott Gyurta Dániel is - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta: "a csodálatos város csodálatos olimpiát rendezett".

Beteg kisfiúnak ajánlotta fel az ezüstérmet

Súlyos beteg kisfiúnak ajánlotta fel Rióban megszerzett olimpiai ezüstérmét egy lengyel diszkoszvető. Piotr Malachowski azt mondta: az eredmény neki és családjának már örömet szerzett, és most a hároméves Oleknek akar segíteni. Az ezüstérmet most elárverezik, a pénzt pedig a gyerek műtétjére fordítják.

Örömmámor Brazíliában, aranyat nyertek fociban

Örömmámorban úszik Brazília miután az ország fociválogatottja - történelmében először - olimpiai bajnok lett Rióban. A tizenegyes párbajban győzték le Németországot, mert a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás után is 1:1-re állt a meccs. A győzelem gyógyír lehet nekik, ugyanis a 2 évvel ezelőtti brazíliai vb-én épp a németektől kaptak ki, ráadásul elég csúnyán: 7:1-re.

Rió: 8 arany a vége


szerző:
2016.08.21. 18:00
Rió: 8 arany a vége

Ugyanannyi aranyérmet szereztek a magyar sportolók Rióban, mint 4 éve a londoni olimpián, de összességében kevesebb éremmel térnek haza. A mostani mérleg: nyolc arany, három ezüst és négy bronz. Vagyis összesen 15 érem. A két legeredményesebb sportoló Kozák Danuta és Hosszú Katinka 3-3 aranyéremmel büszkélkedhet.

Megvan a nyolcadik arany a riói olimpián!

Magyarország női kajaknégyese olimpiai bajnok! A döntőben sokáig nagy csatát vívtak a németekkel, az utolsó száz méteren azonban nagyon belehúztak és fél hajóval győztek. A pályafutása ötödik ötkarikás aranyát begyűjtő Kozák Danuta az első női kajakos az olimpiák történetében, aki triplázott, vagyis mind a három 500 méteres számot megnyerte.  

Megvédte címét a női kajaknégyes, Kozák triplázott

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női kajaknégyes megvédve címét, aranyérmet nyert szombaton 500 méteren a riói olimpián.

Női vízilabda: nem lett meg a dobogó

Negyedik lett a női magyar vízilabda-válogatott, amelyik hatalmas csatát vívott az orosz csapattal Rióban. A rendes játékidőben a vége előtt közvetlenül még a magyarok vezettek, azonban az oroszok szó szerint az utolsó másodpercben egyenlítettek, így a küzdelmet végül a büntetők döntötték el. A büntetőpárbajban pedig ők szerepeltek jobban. Szintén a pénteki nap híre, hogy döntőbe jutott a női kajak négyes és a férfi kenu páros is. Storcz Botond szövetségi kapitány azt mondta az RTL-nek, hogy ő még további érmekre számít a kajak-kenusoktól. Fotó: MTI 

Kozák Danutáé a hetedik magyar arany

Kozák Danuta a nő kajak egyesek 500 méteres versenyében megvédte a bajnoki címét, Rióban is olimpiai bajnok lett. Ráadásul úgy, hogy majdnem 2 másodperccel, másfél hajóhosszal megelőzte a mezőnyt. Ezzel a győzelemmel Kozák Danuta minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lett. 

Aranyérmes a kajakos Kozák Danuta

A kajakos Kozák Danuta szerezte Magyarország 500. olimpiai érmét: az UTE 29 éves versenyzője címét megvédve megnyerte csütörtökön az 500 méteres versenyt a riói játékokon.

Benedek: szertefoszlott az álmunk

Csalódottak, mert szertefoszlott az álmuk – ezt mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány a keden elvesztett vízilabda mérkőzés után. A magyar válogatott az 5. helyért küzdhet majd az olimpián, de a kapitány szerint ugyanolyan büszkén játszanak majd, mintha az aranyért harcolnának.

 

Jól szerepeltek kajakosaink


szerző:
2016.08.17. 16:55
Jól szerepeltek kajakosaink

Jól szerepeltek kajakosaink a szerdai előfutamokon. Kozák Danuta (K1 500) rajt-cél győzelemmel nyerte az előfutamát. Döntőbe jutott a Hufnágel Tibor – Ceiner Benjámin kettős (K2 1000 m) és a Tótka Sándor – Molnár Péter páros (K2 200 m) is.

BENEDEK TIBOR: „Nagyon csalódottak vagyunk”

Csalódott a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Benedek Tibor éremre számított, a Montenegró elleni vesztes meccs után most az ötödik helyért küzd a csapat. A kapitány az RTL riporterének azt mondta, az ötödik hely a büszkeségről szól, arról, hogy bebizonyítsák a szurkolóiknak, igenis ott a helyük a legjobbak között. 

„Kivették a zsebemből az érmet”

Kivették a zsebemből az érmet, ezt mondta Lőrincz Viktor birkózó azután, hogy vitatható bírói döntés után az ellenfelét hozták ki győztesnek. Egy intéssel nyert a német birkózó, ami miatt a magyar szövetség tiltakozott. Óvni viszont nem tudnak, mondta el Híradónknak a Rióban tartózkodó alelnök.

Férfi vízilabda: kikapott a magyar válogatott

Dráma a medencében. Míg a női vízilabda-válogatottnak sikerült a továbbjutás, addig a férfiak kikaptak az olimpián. A nők még hétfőn este 4 gólos hátrányt dolgoztak le és hozták végül döntetlenre a meccsüket az ausztrál válogatott ellen. Végül 5 méteresekkel győztek. A férfiak Montenegró ellen is csak a végére tudtak kiegyenlíteni, de a büntetőpárbajban alulmaradtak, így nem jutottak a legjobb négy közé. A női vízilabda válogatott az Egyesült Államok csapatával játszik majd elődöntőt.

Még mindig nem hiszi el, hogy 3 aranyat szerzett

Látta a medencéből Hosszú Katinka, hogy férje a parton ugrál a 400 vegyes döntőjében. Innen tudta, hogy rekordot úszik. Azt mondta, egyébként nagyon sokat jelent neki, hogy férje, aki egyben az edzője így szurkol neki, azt pedig még mindig nem hitte el, hogy háromszoros olimpiai bajnok lett. Az úszóklasszis hétfőn Rióban sajtótájékoztatót tartott és tudósítónknak is mesélt a terveiről.

Drámai hajrá, megvan a hatodik arany

A magyar egység a rajt után a német hajóval küzdött az aranyéremért, akik jobban kapták el a rajtot, de az 5-ös pályán lapátoló magyar egység szorosan tapadt rájuk. Fél távnál már Szabóék haladtak az élen. Végül szoros befutó után, 51 század másodperccel a magyar páros ért elsőként a célba, és szerezte meg a magyar olimpiai csapat 6. aranyérmét Rio de Janeiróban.

 

HOSSZÚ KATINKA:

Hosszú Katinka eddig már 4 olimpián versenyzett, az elsőn még csak 15 éves volt. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő azt szeretné elérni, hogy a mentalitás megváltozzon itthon, hogy ne csak az eredményekről és az érmekről szóljon a sport, hanem, hogy a gyerekek szeressenek úszni és versenyezni is.

HOSSZÚ KATINKA:

Nem győztek betelni a fotósok Rio De Janieiro-ban Hosszú Katinkával. Ő pedig csak mosolygott, és minden kérést teljesített. Az olimpia úszókirálynője lett 3 arany és egy ezüstérmével. Látta a medencéből Hosszú Katinka, hogy férje a parton ugrál a 400 vegyes döntőjében. Innen tudta, hogy rekordot úszik.

A legfontosabb pénteki magyar olimpiai eredmények

Három döntetlen után nyert a férfi vízilabda válogatott. Tíz góllal győzték le a japánokat. Ott van a döntőben Kapás Boglárka 800 méteres gyorsúszásban, Hosszú Katinka 200 méter háton, Cseh László pedig 100 méter pillangón.

Munkaszünettel ünneplik a történelmi győzelmet

Először nyert érmet olimpián a Fidzsi-szigetek, méghozzá rögtön aranyat. Férfi rögbi válogatottjuk elképesztő fölénnyel, 43-7-re verte a döntőben Nagy-Britanniát. A Fidzsi-szigeteken az emberek ellepték az utcákat, a kormány pedig munkaszünetet rendelt el, hogy megünnepelhessék a történelmi győzelmet.  

„Imre Géza veresége komoly vezetői hiba”

Komoly vezetői hiba - így nevezte az olimpiai bajnok Szász Emese edzője Imre Géza vereségét a párbajtőrvívás olimpiai döntőjében. Kulcsár Győző a Kossuth rádiónak nyilatkozott és katasztrofálisnak nevezte, hogy Imre elvesztette a döntőt. Szerinte a versenyzőt nem szabad bántani és segíteni kellett volna neki. A Vívó Szövetséget kerestük, de nem akartak reagálni. Az ötödik magyar aranyat szerző Szilágyi Áron szerint a mentális felkészülésének is köszönhető, hogy megvédte olimpiai bajnoki címét.

Először nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott

Megszerezte első győzelmét a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián: Benedek Tibor együttese a csoportkör negyedik fordulójában 17-7-re nyert a japán csapat ellen.

Cseh és Hosszú is továbbjutott


szerző:
2016.08.11. 20:00
Cseh és Hosszú is továbbjutott

Íme a riói olimpia legfontosabb szerdai eredményei.

Szilágyi Ároné az 5. magyar arany

Újabb magyar bravúr, megvédte olimpiai bajnoki címét Szilágyi Áron kardozó. A sportoló a fináléban végig vezetett amerikai ellenfele ellen. Győzelmével több évtizedes rekordot döntött meg, utoljára 1988-ban egy francia kardozónak sikerült a címvédés. Szilágyi Áron szerint a londoni tapasztalatai nélkül lehet nem győzött volna. Testvére azt mondta az RTL Híradónak, hogy spagettivel és tortával várják haza az olimpiai bajnokot.

Íme a 7 legjobb Hosszú Katinka mém

Hosszú Katinka megszerezte harmadik olimpiai aranyát is, ezzel beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében. A siker után az internet felrobbant, beindultak a mémgyárak, mutatjuk a legjobbakat!

SZIKORA RÓBERT: Viva Olimpia


szerző:
2016.08.10. 11:49
SZIKORA RÓBERT: Viva Olimpia

Hallgassa meg Szikora Róbert olimpiára írt dalát, amit a Magyar Házban adott elő a sportolóknak! Igazi csikidám-érzés!

Hosszú Katinka olimpiai bajnok 200 méter vegyesen is

Hosszú Katinka harmadik aranyérmét 200 méter vegyesen nyerte a riói olimpián. Kenderesi bronzérmes, Cseh hetedik 200 méter pillangón.

A 19 éves Kenderesi Tamáson ámul a világ

Egy napon belül kétszer is le tudta győzni gyerekkori példaképét, a már 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps-t. A pécsi úszó Cseh László régóta vágyott aranyérmét is veszélyezteti, de ki is ő? 

KENDERESI: Hihetetlen, de ezt mondta még az olimpia előtt

A 19 éves fiú már 17 évesen ifjúsági Európa-bajnok volt pillangó úszásban. Most olimpiai érmet szerezhet. A Fókusznak májusban így mesélt a hétfői futamról.

Döntetlen az ausztrálok ellen a férfi vízilabdatornán

Második mérkőzésén is döntetlennel zárt a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián.

Hosszú és Jakabos is elődöntős 200 méter vegyesen

A 400-on aranyérmes Hosszú Katinka a legjobb, Jakabos Zsuzsanna pedig a kilencedik idővel jutott elődöntőbe a 200 méter vegyes előfutamaiból a riói olimpia hétfői versenynapján.

A legcsillogóbb arany

Soha ilyen szépen, ennyire magabiztosan nem kezdődött még olimpia a magyar csapat számára. Két olimpiai aranyérmesünk már van - de amíg egyikük a győzelem után már lazíthat és esküvőt és gyereket tervez, addig a másik arra készül, hogy újra és már megint bizonyít az egész világnak. Szász Emese karrierjét és Hosszú Katinka útját is évek óta követjük a Fókuszban.

Magyar aranyeső Rióban


szerző:
2016.08.08. 18:00
Magyar aranyeső Rióban

Száz Emese párbajtőrben, Hosszú Katinka 400 m vegyesen bizonyult a legjobbnak a hétvégén, a Rióban megrendezésre kerülő ötkarikás játékokon. Az ötszörös világbajnok úszónő, Facebookon köszönte meg rajongóinak a támogatást.

Egymás nyakába borulva sírtak örömükben

Sírtak a magyar szurkolók és egymás nyakába borultak. Sokan így ünnepelték Hosszú Katinka és Szász Emese aranyérmét Rióban. Volt, aki táncolt örömében és olyan is akadt, aki pezsgőzéssel ünnepelt. Brazíliában ott volt az RTL Klub tudósítója, Jász Zoltán.

Felszabadultan tudott vívni

Felszabadultan tudott vívni, ezért nyert - ezt mondta Szász Emeséről az olimpiai bajnok párbajtőröző edzője az RTL Híradónak. A sportoló felnőtt világversenyen korábban még sosem nyert aranyérmet, ezért olasz ellenfelét esélyesebbnek tartották. Óvatos kezdés után a magyar sportoló hátrányba került, de fantasztikus hajrával fordított, majd az olimpiai első napján megszerezte a magyar csapat első aranyérmét.

Hét éve üldözi a világrekordot

Hét éve üldözi a világrekordot – ezt mondta Hosszú Katinka, miután világcsúccsal megszerezte első olimpiai aranyérmét 400 méter vegyesen. Hozzátette, keményen edzett férjével, a londoni olimpia óta, nem hagyott ki egyetlen napnál többet. Az olimpiára a Magyar Úszó Szövetség támogatása nélkül készült fel.

MAGYAR FORMARUHA:

A klasszikus zakó és blézer az egyik nagy trend az idei olimpiai formaruhákban Schiffer Miklós szerint. A stílustanácsadóval az RTL Híradó riportere együtt nézte meg a csapatok öltözeteit.

A gengszterek is örülnek az olimpiának

Nemcsak a sportolók és a versenyek nézői a helyszínen, hanem a helyi bűnözők is várják az olimpia kezdetét. Ők ugyanis nagy hasznot remélnek, leginkább a drogkereskedésből. Az egyik leghírhedtebb helyi bűnbanda tagjai azt mondják: felkészültek arra, hogy sok külföldit kell ellátniuk kábítószerrel a nyári játékok alatt.

Már lobog a magyar zászló Rióban

Csütörtök délután már felhúzták a magyar zászlót Rió de Janeiróban, és péntek délután hivatalosan is megnyitották az olimpiai faluban a Magyar Házat. Az Olimpiai Játékok nyitóünnepsége - magyar idő szerint - hajnali egykor kezdődik a Maracana stadionban. Szombattól 20 sportágban 160 magyar versenyzőért szoríthatunk.

Pszichológusok segítik az olimpikonokat

Háromfős sportpszichológus gárda segíti majd a magyar sportolókat Rióban. Nem csak fizikailag, mentálisan is fel kell készülniük az olimpiai megmérettetésekre. Ezt mondja több sportoló és az őket segítő sportpszichológus is. Dr. Harasztiné Sárosi Ilona szerint a legtöbb sportoló a közönségnek akar bizonyítani, nekik pedig csillapítaniuk kell az ebből fakadó belső feszültséget.

Könnygázzal a tüntetők ellen

Könnygázzal szétzavart tüntetők és örömmámorban úszó rióiak – a brazil nagyvárosban pénteken kezdődik az olimpia. A dél-amerikai országban feszült a hangulat: sokan bírálják a kormányt, amiért az oktatástól és az egészségügytől vették el a forrásokat, hogy fedezni tudják a játékok költségeit. A dühös tüntetők miatt az olimpiai láng útját is meg kellett változtatni. Eközben egymás után érkeznek arról a hírek, hogy meglopják az olimpiára érkező sportolókat.

MONUMENTÁLIS: Így készült az óriási kép az olimpia tiszteletére

Negyven nap alatt 3000 négyzetméteres képet festett egy utcai művész Rio de Janeiróban. Eduardo Kobra,  a kép készítője így a világ első olyan embere, aki egymaga képes volt megfesteni egy ilyen monumentális képet. Munkájának az Etnias, azaz a Portugál etnikumok címet adta. Festménye az olimpia tiszteletére az öt kontinens őslakosait ábrázolja. A készítés folyamatait kamerával rögzítette.

Ilyen az olimpiai menekültválogatott

Kilencen vannak azok a menekültstátuszú sportolók, akik kvótát szereztek az olimpiai ötkarikás játékokra. A dél-szudáni, kongói, etiópiai és szíriai sportolók útja az ötkarikás játékokig keményebb volt, mint bárki másé.

Riói olimpia: nem garantált a biztonság

Az ausztrál versenyzők szállása kigyulladt a riói olimpián, a tűzoltás közben meglopták őket, az utcagyerekek sakkban és sokkban tartják a külföldieket. A Fókusz riportere szerint biztonságról nem lehet beszélni, és semmi sincs kész az olimpia helyszínén.

 

Szájmaszkban utaztak az olimpikonok Rióba

Az úszók a légkondicionált repülőgépen viselték a maszkot, nehogy megfázzanak. Rendben megérkeztek Rióba, a városban a fontosabb helyeken fegyveres katonák vigyáznak a biztonságra. A 13 órás úton az olimpikonok filmet néztek és pihentek, aludtak, volt, aki például sakkozott. A vízilabdások pedig dolgoztak, a szerb játékosok lövéseit elemezték, mert a szerb csapattal lesz az első csoportmeccsük szombaton.

Fókusz 2016-07-29


szerző:
2016.07.29. 18:55
Botrányos állapotok az olimpiai faluban

Félkész szállodai szobák, eldugult wc-k, lyukak a mennyezetben – ilyen állapotok fogadják Rióban az olimpiai faluba érkező sportolókat. A körülmények miatt volt olyan csapat, amely inkább egy közeli hotelben szállt meg. Azt az öblöt pedig, ahol a vízi sportokat rendezik, szó szerint ellepi a szemét. Az úszóknak azt tanácsolják, hogy ne nyissák ki a szájukat a vízben.

Fókusz 2016-07-26


szerző:
2016.07.26. 18:55
„Várandós nők ne utazzanak az olimpiára”

Sem a sportolóknak, sem a szurkolóknak nem kell kihagyniuk az olimpiát a Zika-vírus miatt - jelentette be az országos tisztifőorvos. A várandós nőknek azonban inkább azt tanácsolta, hogy maradjanak itthon. A vírus terjedése miatt februárban egészségügyi vészhelyzetet rendeltek el. A magyar olimpiai csapatra 20 fős egészségügyi személyzet vigyáz majd.

Közmunkásból olimpikon


szerző:
2016.07.19. 19:20
Közmunkásból olimpikon

Az milyen érzés lehet, hogy itthon közmunkásként dolgozik valaki, majd 9800 kilométerrel nyugatra, Rioban már olimpikonként beszélnek vele. Merthogy Tátrai Miklóssal ez a helyzet. Itthon szinte senki sem tudja, hogy ki ő, de ha augusztusban jól sikerülnek majd a körei az olimpián, biztosan kevesebb nyugodt perce lesz.

Kirepült a hídról a motoros

Brutális balesetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája Rio de Janeiróban. Egy száguldó motoros próbálta megelőzni az előtte haladó és épp sávot váltó kocsit, de hátulról beleszaladt, és az ütközés ereje a motort nekicsapta a hídkorlátnak, a motoros átperdült és a mélybe zuhant. A több méteres zuhanást óriási szerencsével élve megúszta. 

Rio: a tétek


szerző:
2016.06.08. 00:10
Rio: a tétek

Önök közül nyilván nem sokat tervezik, hogy augusztusban Rióba utazzanak, de gondolom majdnem mindannyian nézzük majd az olimpiát – ha tényleg lesz. Most azt lehet gondolni, hogy tényleg lesz. Rió 2016.

Minden idők legsikeresebb Eb szereplése után már az olimpiára koncentrálnak úszóink

Tíz arany, négy ezüst, öt bronz - a londoni éremesőhöz hasonlóban még soha nem volt része a magyar úszócsapatnak. Európa nagy úszónemzetei mind a mieink mögött végeztek az éremtáblázaton, csak azt kívánhatjuk, hogy az időzítés tökéletes és a puskapor nem most durrant el. Két hónap múlva Rióban, az olimpián ezek a fantasztikus magyar sportolók tudják majd mindazt, amit most és kicsit még többet. Óvodásként kezdték a kemény munkát, itt az idő, hogy mindannyian learassák csaknem húszévnyi edzés, versenyzés gyümölcsét.

Rablóbandák, halálos betegségek, politikai káosz - életveszély Rióban?

Biztonságban lesz-e a magyar csapat és szurkolótábora Rióban? Brazíliából aggasztóak a hírek, a szúnyogok terjesztette Zika-vírus és a terrorfenyegetés is veszélyt jelenthet.

Fókusz 2016-05-20


szerző:
2016.05.20. 17:25
Rió polgármestere a zikáról: „Nem nagy ügy”

Nem nagy ügy - ezt mondta a Zika-járványról Rio de Janeiro főpolgármestere, aki szerint nincs ok arra, hogy esetleg elhalasszák vagy máshova vigyék az olimpiai játékokat. Ezt egy kanadai közegészségügyi szakértő vetette fel múlt héten, aki szerint globális katasztrófához vezethet, ha a járvány ellenére megtartják a nyári játékokat.

Ne utazzanak a várandós nők a riói olimpiára

Ezt javasolja az Egészségügyi Világszervezet. Szakértők szerint nem lehet kizárni, hogy lesznek még fertőzött szúnyogok az olimpia kezdetekor. Mára már bizonyított, hogy a Zika-vírus a terhes nők magzatainál kisfejűséget okoz, de kiderült az is, felnőttekre is veszélyes lehet.

Elnyelte a tenger a biciklis hidat

Ketten meghaltak és többen eltűntek, amikor a tengerbe omlott egy biciklis híd Rio de Janeiróban. A több mint 50 méteres útszakaszt a tengerből kicsapó magas hullámok döntötték le, amelyekre nem készültek fel az építmény tervezői. A hiányosságot valószínűleg az okozta, hogy az olimpiára épített hidat rohamtempóban húzták fel, hogy kész legyen a nyári kezdésre.

Miniszimfóniák a Riói Olimpiára készülőknek

Zenedarabokat írt a világhírű vibrafon művész, zeneszerző és dobos, Tommy Vig a magyar sportolóknak. A vadonatúj szerzeményekbe több egykori olimpiai bajnok is belehallgathatott.

Már három éve volt az olimpia, de sebaj, mert mindjárt itt a következő!

De vajon milyen esélyekkel indulunk neki az újabb megmérettetésnek?

Edzőt és klubot vált Risztov Éva

Alig 10 hónappal a riói olimpia előtt edzőt és klubot váltott Risztov Éva. A londoni olimpia 30 éves győztese többet szeretné látni családját, ezért Debrecenből korábbi fővárosi csapatához igazolt. Egy év alatt csaknem fél tucat válogatott úszó igazolt más egyesületbe, a szövetségi kapitány szerint a változások ellenére továbbra is erős a magyar úszóválogatott.

Karneváli szezon Latin-Amerikában

Szakadó esőben kezdődött riói karnevál csúcspontja, a szambaiskolák parádéja. A két napig tartó versenyen 12 iskola méri össze tudását 70 ezer néző előtt. Színponpás utcabálok kezdődtek vasárnap Latin-Amerika más országaiban is, ám egy helyen a flitterek és a tollak helyét a sár vette át.

Kezdődik a karnevál


szerző:
2015.02.13. 18:45
Kezdődik a karnevál

Néhány óra múlva kezdődik a világ egyik legnagyobb bulija, a riói karnevál. A szerdáig tartó őrületre már hetek óta készülnek a szambaiskolák, volt olyan, aki Európából csak azért utazott Brazíliába, hogy ingyen segíthessen a dekorációk elkészítésében.

Háború Rióban


szerző:
2014.10.02. 18:40
Háború Rióban

Brutális tűzharc robbant ki katonák és gengszterek között Rio de Janeiró egyik forgalmas részén. Állítólag többen meghaltak, és sok a sebesült.

Janics Natasa beismeri, hogy hibázott

Janics Natasa mégsem szerb színekben indul az olimpián Rio de Janeiro-ban. Győrben fog edzeni, melynek nagyon örültek a győri edzőtársai. Farkas Dávid, Natasa szóvivője szerint Natasával szemben mindig fokozott elvárások voltak, de a magyar kajak-kenu sport érdeke, hogy visszafogadja őt.

Voksán Virág ismét Föld körüli pályán mozog

DJ Flower, azaz Voksán Virág mindig megtalálja azt a helyet, ahol legjobban süt a nap és ahol a legjobban szól a zene. Ezúttal 5 napot töltött a karneváli Rio de Janeiróban.

Fókusz 13-02-25


szerző:
2013.02.25. 19:50
Fókusz 13-02-25

Fókusz: Van remény? - Cipő szívsebésze és barátja bízik a csodában, az első jó hír máris megérkezett. Táncoló mentős - Felesége tudja, hogy Győrfi Pál egy másik nővel tölti a szabadidejét, de nem szól. DJ karnevál - Voksán Virág ezúttal a riói forgatag közönségét táncoltatta meg, elárulja a siker titkát.

Táncra hívtuk a magyar szambásokat

Miközben mi az utóbbi évtizedek legkeményebb és leghidegebb hétvégéjére készülünk, a Krisztus-szobor tövében a szamba táncosnők már javában varrogatják ruhájukat. Mi egyet tehetünk, megpróbáljuk tartani velük a lépést.

Katasztrofális gázrobbanás Rio de Janeiróban

Legkevesebben hárman meghaltak, tucatnyinál több a sebesültek száma, néhányan súlyos állapotban vannak.

Villamos-katasztrófa Rio de Janeiróban

Legkevesebb 5-en meghaltak, több mint 30-an megsérültek, amikor kisiklott, majd összetört egy városnéző villamos Rio de Janeiró-ban.

Turistákat raboltak el Rio de Janeiróban

A városközpontban álló hotelbe négy fegyveres tört be, miután átmásztak a szállót körülvevő magas falon.

Elvörösödött Jézus


szerző:
2011.06.01. 13:23
Elvörösödött Jézus

Vörösbe öltöztették a riói Jézus-szobrot:egy dohányzás-ellenes kampány részeként világították meg.

Közeledik a csúcspont Rióban


szerző:
2011.03.07. 08:23
Közeledik a csúcspont Rióban

Egy hatalmas tűzijátékkal megkezdődött vasárnap este a szambaiskolák versenye Rio de Janeiróban.

Tánciskolák lángoltak Rio de Janeiroban

Kevesebb mint egy hónappal a híres táncos felvonulás előtt leégett három rio de janeiro-i szambaiskola.

Tűzpárbajba keveredett egy tévéstáb

Kényszerleszállást hajtott végre egy brazil magántévé helikopteres stábja, miközben egy rendőri akciót közvetített.

Gyászhét Brazíliában


szerző:
2011.01.16. 19:38
Megszállták a nyomornegyedet Rióban

Vasárnap betörtek a brazil biztonsági erők Rio de Janeiro egyik nyomornegyedébe.

Tankokkal győzték le a gengsztereket

Páncélozott járművekkel vonultak be, a helyi drogbandák elleni küzdelem részeként.

Egymást lövik Rióban


szerző:
2010.11.25. 12:22
Egymást lövik Rióban

Már több mint 20 halottja van a bűnbandák és a rendőrök napok óta tartó összecsapásainak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való