KERESÉS search-close

Parlament

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Parlament"

Megpróbált mini tüntetést rendezni a Parlamentben

Rövid dulakodás után a parlament őreinek kellett kivezetniük egy férfit, aki egy turistacsoporttal jutott be, majd megpróbált mini tüntetést rendezni a kupolacsarnokban. Mindez még februárban történt, a 444.hu most közölte a férfi társa által készített videót. Ecsenyi Áron az RTL Híradónak arról beszélt: pártot akar alapítani és további akciókat tervez.

Csizi Péter nem akar képviselő lenni

Másodszor utasította vissza a Fideszes Csizi Péter, hogy beüljön a Parlamentbe. A választási bizottságtól kedden ő kapta meg az egyik kormánypárti képviselő halála miatt megüresedett mandátumot, Csizi Péter azonban azt közölte: nem akar képviselő lenni. A politikust tavaly ősszel három állami cég élére is kinevezték, ezekért összesen bruttó 4,2 millió forint bér jár havonta.

 

Újra tüntetnek Budapesten: füstgránátot is használtak a tüntetők

Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. A túlóratörvény ellen demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Most is nagy a rendőri készültség. Még délután kordonokat is szállítottak a parlamenthez.

Füstgránátok a Parlamentnél


szerző:
2018.12.13. 20:57
Füstgránátok a Parlamentnél

Újra tüntetnek Budapesten. Jelenleg a Kossuth téren vannak a tiltakozók. Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. 

TÖMEG: Rendőrsorfal és könnygáz a Kossuth téren

Egyre nő a tömeg a Kossuth téren. Kormányellenes jelszavakat skandálnak. A demonstrálók többször használtak füstgránátot, a rendőrök pedig könnygázt is bevetettek a tömeg ellen.

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

SZAVAZÁS: Így szavazták meg a túlóratörvényt

Az ellenzék hangos tiltakozása, szirénázása és kivonulása mellett zajlott le a túlóraszabályok módosítása a Parlamentben. Tordai Bence ellenzéki képviselő élő közvetítéséből mutatunk részletet!

Sípolás, kiabálás a Parlamentben a túlóratörvény módosítása miatt

Botrány a Parlamentben a túlórák emeléséről szóló törvénymódosítás vitája közben. Ellenzéki képviselők sípolva, bekiabálva mondták el véleményüket, előtte többezer módosító javaslatot nyújtottak be, hogy ezzel kényszerítsék túlórára a fideszeseket. A kormánypárti többség azonban egyben leszavazta ezeket, Kövér László házelnök többeket kitiltott az ülésteremből. A szakszervezetek az utcán folytatták a tiltakozást, Pécsen és Győrben is félpályás útlezárással lassították a forgalmat.

Íme Schwarzi 3 tuti tippje a nehezen induló budapesti reggelek ellen!

Mindannyiunk kedvenc Terminátora így tölti szabadidejét egy átdolgozott éjszaka után Budapesten!

Nem tudják, ki hívta meg Naffát

Egymást cáfolja az Országgyűlés és a Külügyminisztérium, hogy melyikük hívta meg Zaid Naffát az országgyűlés eheti alakuló ülésére és Orbán Viktor eskütételére is. Mindkét hivatal szerint a másik döntött a meghívásról. Jordánia tiszteletbeli konzulja annak ellenére ült mindkét alkalommal a Parlament páholyában, hogy korábban a TEK nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg nála.

ÉLŐLÁNC: A Parlament körül


szerző:
2018.05.08. 16:27
Nem mehetnek az alakuló ülésre

Még meg sem alakult az új Országgyűlés, máris kitiltottak pár újságírót a Parlamentből. A 444.hu, az Index és a HVG.hu egy-egy munkatársa azért nem lehet ott kedden az alakuló ülésen, mert a sajtóiroda szerint korábban megsértették a ház szabályait.

Magyar javaslat az uniónak

Saját menekültügyi javaslatot készített a magyar kormány az Európai Unió számára. Ezt Orbán Viktor át is adta az unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnökének. Közben a magyar parlament megkezdte a menekülteket segítő civil szervezetek elleni, úgynevezett Stop Soros törvénycsomag tárgyalását. A javaslat ellen az Európa Tanács és az ENSZ után legutóbb 23 ország 255 civil szervezete közösen tiltakozott.

Így zajlott a „Ne menj suliba” mozgalom

Január 19-én a diákok úgy sztrájkoltak, hogy nem mentek iskolába, délután 4-kor pedig a Parlament elé vonultak, és felolvasták javaslataikat az oktatási rendszer módosításaival kapcsolatban. A szervezők őszintén vallottak a megmozdulásról.

Sztrájkra készülnek a diákok

Sztrájkra készül a Független Diákparlament. Tagjai január 19-én nem mennek iskolába, délután pedig a parlament elé vonulnak. Egyebek mellett azt követelik, hogy korszerűbb tananyagot kevesebb óraszámban tanítsanak.

 

Kígyózó sorok a Parlament előtt

A rossz idő ellenére is sokan választották az ingyenes családi programokat Budapesten. A szakadó esőben volt, aki 40 percet állt sorba, hogy bejuthasson a Parlamentbe. De tele volt a Nemzeti Múzeum is, ahol ma nem kellett belépőt fizetni.

 Nem használhatják a Parlament épületének képét

Ügyvédi felszólítást kapott egy blog az Országgyűlés Hivatalától, hogy távolítsák el emblémájukból a Parlament épületének képét. Mint kiderült, nem használhatja bárki a képet, vagy a parlamentről készült rajzot.

 

Botrány botrányt követett a tavaszi ülésszakban

Személyeskedő viták, ellentmondásos törvények, ellenzéki performanszok jellemezték az Országgyűlés tavaszi ülésszakát. Kormánypárti és ellenzéki politikus szerint is mélypontra jutott az országház munkája, bár emiatt mindenki a másikra mutogat. Tavasszal 104 törvényt fogadtak el a képviselők, újraválasztották Áder Jánost és 4 új alkotmánybírót is megválasztottak.

Egyedülálló nőkre támadtak a Parlament környékén

Jól szórakozás és buli volt nőkre támadni. Úgy tudjuk ezt mondták a rendőrségen annak a fiúbandának a tagjai, akik egyedülálló nőkre támadtak a Parlament környékén, amiről videót is készítettek. A tizenéves fiatalokat kedden este fogták el. A rendőrségen eddig három áldozat jelentkezett, de a nyomozók a fiúk telefonjaiban több mint húsz videót találtak, ezért újabb áldozatok jelentkezését várják.

 

Szél Bernadett: Orbán olyan, mint Dagobert bácsi

Brüsszel a terroristák oldalára állt, Soros György maffiaszerű hálózatot működtet, a kormány magyar Magyarországot és európai Európát akar - egyebek mellett erről beszélt az Országgyűlésben Orbán Viktor. A miniszterelnök a nemzeti konzultáció eddigi eredményeit értékelve arra jutott: a magyarok nem akarják, hogy az Európai Unió beleszóljon a bevándorlás- vagy az adópolitikába. Az ellenzéki felszólalók az egészségügy rossz helyzetére és a korrupcióra hívták fel Orbán Viktor figyelmét.

Egyelőre marad a CEU Budapesten

Marad a CEU Budapesten a következő tanévre is és annak ellenére folytatják a működést, hogy új hallgatókat nem vehetnek fel - jelentette ki az egyetem vezetése. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a magyar kormány már megkezdte a tárgyalásokat New York állammal. Az egyetem szerint évekig is eltarthat, amíg az Alkotmánybíróság, az Európai Parlament és a Velencei Bizottság is megvizsgálja a felsőoktatási törvény módosítását, és a CEU nem várhat ezek eredményére.

 

Brutális eszközöket kapnak a parlamenti őrök

Kézi gránátvető 40 milliméteres gránáthoz. NATO-tölténnyel működő puskák. Mesterlövész puskák. Gépkarabélyok. Elfogóháló. És ez a listának csak egy része. Ha tippelni kéne, hogy mit védenek majd ezekkel, a Parlament talán kevés embernek jutna eszébe, Pedig az Országgyűlési Őrség válogathat majd ezek közül a fegyverek közül, hogy szükség esetén, és itt a szükség támadást jelent, meg tudják majd védeni az épületet. De valójában mit tudnak ezek a fegyverek? És minek is kell ilyen brutálisan felfegyverezni az őrséget? Kiderül Serdült Szilvia riportjából.

250 ezres bírság szirénázásért

Negyedmillió forintra büntették azt az ellenzéki képviselőt, aki két hete szirénával tiltakozott az ülésteremben a CEU-t érintő törvénymódosítás ellen. Kövér László házelnök szerint Szabó Szabolcs akciója megsértette az Országgyűlés tekintélyét, és a közbizalmat is megingatta a parlamenti munkában. Az ellenzéki politikus szerint viszont az sérti a Parlament méltóságát, ahogy a kormánypárti képviselők vitáznak.

Oktogon: megbénult a közlekedés a tüntetők miatt

A nap legfontosabb híre, hogy ismét hatalmas tömeg tüntetett Budapesten, ezúttal a civileket érintő törvénymódosítás ellen. A tiltakozók kiálltak a CEU mellett is. Később sok tüntető a Kossuth térre ment. A Parlament előtti terület este kilencre teljesen megtelt. A főlépcsőt rendőrsorfal védte, de semmilyen konfliktus nem történt. A tüntetők egy másik csoportja pedig az Oktogonnál teljesen megbénította a közlekedést. Mindkét helyen kormányellenes jelszavakat skandáltak.

Új minisztert neveznek ki


szerző:
2017.04.10. 18:35
Új minisztert neveznek ki

Tárca nélküli miniszter irányítja majd a paksi atomerőmű bővítését. Ezt a miniszterelnök jelentette be a parlamentben. Orbán Viktor az LMP-s Szél Bernadett kérdésére válaszolt a parlamentben, aki azt kérdezte tőle, hogy miért nem írnak ki népszavazást Paks ügyében. A kormányfő erre azt mondta: az emberek már szavaztak a 2014-es választásokon, mert már akkor tudni lehetett, hogy a Fidesz a nukleáris energiát tartja a legolcsóbb energiaforrásnak.

Kövér László: Normálisan kellene viselkedni a Parlamentben

Riporterünk Szigetszentmiklóson, a 270. kormányablak átadásán kérdezte meg Kövér Lászlót arról, hogy mikor engedik vissza a Parlamentbe az RTL Híradó egyik munkatársát, akit tavaly májusban tiltottak ki.

 

Teddy:

A honfoglalás 2000 egyesület véleménye a magyar úszó sportág dolgairól több kérdést is felvetett az asztaltársaságban, Ceglédi Zoltán például nem értette, miért nem foglalkoznak a saját dolgukkal, míg Farkasházy Tivadar egy elnevezésen akadt fent.

Kitiltották a Parlamentből az RTL riporterét

Újra kitiltották az RTL Híradó egyik riporterét az Országgyűlésből. Szondi Vanda a Törvényalkotási Bizottság ülése előtt tett fel kérdéseket a már a teremben ülő Vas Imre, fideszes képviselőnek. Az Országgyűlés Sajtószolgálata szerint azonban a teremben csak vágóképeket lehet készíteni, interjúkat - a kialakult gyakorlat alapján - csak a terem előtt lehet felvenni. Erre kollégánkat már csak az interjú elkészítése után figyelmeztették.

A Fidesz szerint provokálnak egyes újságírók

Akit képviselőnek választanak, az álljon meg, és válaszoljon mindenkinek - erről beszélt 2014-ben az önkormányzati választások után Kósa Lajos. A fideszes politikusokat hétfőn hiába kérdezték az újságírók a jegybanki alapítványok szerződéseiről. Másnap hat újságírót kitiltottak a Parlamentből, mert rossz helyen kérdeztek. Az Index főszerkesztője szerint a mostani szabályok betarthatatlanok.

Parlamenti raktáros lehetett a tolvaj

10 millió forint értékben loptak ki számítógépeket a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból az Átlátszó.hu birtokába került nyomozati iratok szerint tavaly október óta. A két épület a legszigorúbban őrzött létesítmények közé tartozik, biztonságára az éves szinten több milliárd forintból fenntartott Országgyűlési Őrség vigyáz. A rendőrség két embert gyanúsít, az egyikük a Parlament raktárában dolgozik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való