KERESÉS search-close

Paks II

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Paks II"

Paks II: Ausztria bíróságra megy

Az Európai Bíróságon támadja meg Ausztria a Paksi Atomerőmű tervezett bővítését. Ezt az osztrák környezetvédelmi minisztérium közölte délelőtt. Azt kérik, hogy semmisítsék meg az Európai Bizottság bővítést jóváhagyó döntését.

Csak a tervezés 30 milliárd

Csak a Paksi Atomerőmű tervezési munkáira 30 milliárd forintot fizet ki a kormány a következő hónapokban az orosz fővállalkozónak. Ehhez 24 milliárd forint hitelt vesznek fel Oroszországtól, ez a paksi bővítésre adott orosz kölcsön első részlete.

Januárban indulhat Paks II

Jövő év elején elkezdődik az új atomerőmű blokkok építése Pakson, erősítette meg tegnapi budapesti látogatásán Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az orosz elnök hivatalosan a dzsúdó világbajnokságra érkezett, de a sportarénában találkozott és tárgyalt is Orbán Viktor miniszterelnökkel. Késő este a Momentum a Gellérthegyen tartott fáklyás felvonulást, így tiltakozva Vlagyimir Putyin látogatása ellen.

Paks II: Tanácsok Brüsszelből

Brüsszelből kaphatott tanácsot a magyar kormány, hogyan indokolja meg, hogy közbeszerzés nélkül választotta ki a paksi bővítés orosz kivitelezőjét. A brüsszeli Euractiv című lap szerint az Európai Bizottság egyik főigazgatója súgott a magyar kormánynak - írta a 444.hu. A Miniszterelnökség államtitkára ma az RTL Híradó kérdésére elismerte: kaptak tanácsokat Brüsszelből. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint Brüsszelben összejátszhatnak a magyar kormánnyal.

Paks II: Engedély után fellebbezés

Évek óta vitatéma, hol hangosabban, hol halkabban, hogy Magyarország 3 ezer milliárd forintnyi orosz hitelből két új atomerőművi blokkot akar építeni és üzemeltetni Pakson. Ez az úgynevezett Paks II. A nukleáris energia használata a világban ellentmondásos: van, ahol a 2011-es japán baleset után úgy döntöttek, hogy leépítik az atomenergiát, és vannak országok, nagyok is, ahol új erőművek építését tervezik. Paks II, a magyar kormány kiemelt beruházása a magyar kormány egyik hivatalától, megkapta a környezetvédelmi engedélyt. Az engedélyt két civil szervezet, a Greenpeace és az Energiaklub is megfellebbezte azzal, hogy a kérelem lényeges kérdésekre nem válaszol.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való