KERESÉS search-close

Pécs

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Pécs"

Felújítás helyett bezárt az egyik pécsi posta

Felújítás helyett bezárt az egyik pécsi, külvárosi posta. A leromlott állapotú épületet két éve decemberben mutattuk be az RTL Híradóban, azóta sem újította fel senki. A posta bérelte a helyiséget az önkormányzattól. Februárban zárták be, a környéken élőknek azóta kilométereket kell utazniuk, ha postai ügyet akarnak intézni.

Balesetveszélyes erkélyüvegek Pécs legnagyobb lakótelepén

Veszélyesek az erkélyüvegek Pécs legnagyobb lakótelepének néhány utcájában. Az azokat tartó fémszerkezetek elrozsdásodtak, emiatt több üvegtábla is az utcára esett a közelmúltban. Az egyik lakásfenntartó szövetkezetnél azt mondják, mindenhol felül kellene vizsgálni a korlátokat, amit cserélni kell, az a lakóknak akár 250 ezer forintjukba is kerülhet.

Hullik a vakolat egy pécsi iskoláról

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki a lehulló vakolattól Pécsen. A belvárosi zeneiskola épületének homlokzatáról az eső miatt több nagyobb darab is leesett a hétvégén, a maradékot a tűzoltók verték le. Fél év alatt ez a második eset a városban: tavaly nyáron a főtéren egy másfélkilós vakolatdarab zuhant a járdára, alig egy karnyújtásnyira egy járókelőtől.

Egy kisfiút akartak elrabolni Pécsen

El akarták rabolni a fiát - ezt állítja Híradónknak egy férfi, akinek tízéves gyermekét szerdán reggel támadta meg egy ismeretlen Pécsen. Leszólította az utcán, majd amikor nem akart vele menni, a kabátjánál fogva magával ráncigálta. A kisfiú csak azért tudott kiszabadulni, mert leszakadt a kapucnija. A rendőrség nyomoz.

Pisztollyal fenyegetőzött az autós

Fegyverrel fenyegetett meg egy autós egy másikat a napokban Pécs belvárosában. A támadó nem adott elsőbbséget a másik kocsinak, majd amikor annak vezetője kiszállt, hogy megnézze, ütköztek-e, pisztolyt fogott rá. Egy éven belül ez már a második hasonló eset a baranyai megyeszékhelyen: tavaly márciusban a parkoló őrökre rá is lőtt egy férfi, akit azóta elítéltek.

VADBALESET:  Vaddisznókat és szarvast ütöttek el a 6-os úton

Vadak okoztak több balesetet a 6-os úton, Pécs közelében tegnap este. Először egy vaddisznókonda szaladt át az úton, az egyiket telibe kapta egy kocsi. Az ütközéstől az autó az egyik árokba, a vaddisznó pedig a másik sávba repült, ahol a szembejövő kocsi is nekiment, és végül az is az árokban kötött ki. Egy sérültet vittek el a mentők. Még tartott a helyszínelés, amikor pár száz méterrel odébb egy másik kocsi egy szarvast ütött el.

Fényes nappal verekedett a férfi, a kamera mindent felvett

Fényes nappal, a nyílt utcán ütötte ki haragosát egy férfi Pécs belvárosában, mindent rögzített egy térfigyelő kamera. A verekedés még tavaly novemberben történt, az ügyészség most emelt vádat a támadó ellen. Úgy tudjuk, korábban munkát adott áldozatának, aki szerinte meglopta őt, ezért akart elégtételt venni. Akár két év börtönt is kaphat garázdaságért.

Sportautó karambolozott busszal a Mecsekben

Életveszélyes koponyasérülést szenvedett az a férfi, aki sportautójával egy busznak ütközött a Mecsekben csütörtök délután. A sofőr beszorult a busz alá került roncsba, a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. A mentésről készült felvételeket megnézhetik ITT

BRUTÁLIS: Tűzoltók vágták ki a roncsból a sportautó sofőrjét

Életveszélyes koponyasérülést szenvedett az a férfi, aki sportautójával egy busznak ütközött a Mecsekben csütörtök délután. A Pécsről Abaligetre tartó menetrendszerinti járaton harmincan utaztak, közülük egy középkorú nő sérült meg, őt kulcscsonttöréssel szállították kórházba.

Most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait

Éppen 90 évvel ezelőtt fedezték fel, de csak most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait. Az állat maradványai évtizedekig porosodtak a raktárban, pedig amikor megtalálták, a legteljesebb hazai mamutleletnek számított. A csontváz háromnegyede került elő, de nem tartósították jól, ezért nagy része tönkrement. A most nyílt kiállításon a többit láthatja a publikum.

 

HAJMERESZTŐ: Újabb elképesztő előzést vett fel a busz kamerája

Egy pécsi helyi járatú busz kiengedett egy másik buszt a megállóból, mire ketten is leelőzték: az első mind a két busz mellett elment, a második viszont csak a hátsó mellett, majd a két jármű között gondolt egyet és befordult jobbra, a következő utcába. A busz szinte állóra fékezett – csak azért nem történt tömegbaleset, mert nem voltak utasok a járművön.

Baltával gyilkolt, tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság

Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság elsőfokon azt a pécsi férfit, aki dulakodás közben baltával többször is fejbe verte volt élettársa új párját 2016 szeptemberében. A férfi a kórházban belehalt a súlyos sérülésekbe. A nő ugyan bejelentetést tett a rendőrségen, de azt hazudta, hogy élettársát egy ismeretlen bántalmazta.

ÁLLATI SZÜLINAP: 25 éves lett Bálint, a pécsi víziló

Bálint 25. születésnapjára igazi bulit rendeztek vasárnap a mecseki vadasparkban: rajzokkal, lufikkal és hatalmas tortával köszöntötték. A víziló tavaly nyáron majdnem elpusztult, akkor egy vízbe esett pénztárcát nézett ételnek, ami kishíján elzárta a bélcsatornáját. A teljes riport ITT nézhető vissza!

Tűzoltók mentették meg a kerítésbe szorult őzet

Kerítésbe szorult egy őz Pécsen. A teljesen kimerült állatot a tűzoltók szabadították ki a rácsok közül, majd a közeli erdő szélén szabadon engedték. Csak kisebb sérüléseket szenvedett, miközben megpróbált menekülni szorult helyzetéből.

Térfigyelő kamerák rögzítették a támadást

Nőnapon raboltak ki egy nőt tavaly Pécsen, a támadást térfigyelő kamerák rögzítették. Az asszony éppen munkába tartott, amikor kirabolták. Mivel nem engedte, hogy támadója elvegye a táskáját, a rabló métereken át vonszolta őt a járdán. A 28 éves férfi ellen rablás és súlyos testi sértés miatt most emelt vádat az ügyészség.

Újabb lángoló kukák Pécsen

Két nap alatt két kuka gyulladt ki Pécsen, ahol évek óta sorozatosan gyújtogatják a szemeteseket. Tavaly kétszer annyi kapott lángra és semmisült meg, mint egy évvel korábban. Volt, hogy a tűz a közelben parkoló autókra, vagy épületekre is átterjedt. 

Kiégett egy távolsági busz Pécsen

Kiégett egy távolsági busz tegnap kora este Pécsen. A tűz a motornál keletkezett, de mire átterjedt az utastérre, addigra mind a húsz utas le tudott szállni, így senki sem sérült meg. Hat héten belül ez a második busztűz Pécsen.

A pécsiek kedvenc fája lehet az Európai Év Fája

Több mint 130 éves, és most akár az Európai Év Fája lehet a pécsi havihegyi mandulafa. A pécsiek kedvenc fája tavaly nyerte meg a magyar versenyt, most pedig február végéig újra lehet szavazni, és akár európai győztes is lehet. 15 ország 15 fája között lehet a legszebb.

18,1 fok – megdőlt a melegrekord

Rekordmeleg volt szombaton délután. A Somogy megyei Főnyeden 18,1 fokot mértek. Ezen a napon mióta mérnek, még soha nem volt ilyen enyhe az idő. Például Pécsen már kabátra sem volt szüksége mindenkinek. Viszont Szegeden borús, szeles volt a szombat. A hirtelen meleg sokakat megviselhet, az orvosok azt mondják: több lehet a szívinfarktus, erősödhet a depresszió és a migrén.

 

Miért nem vitték el a szemetet Karácsony óta?

Karácsony óta nem szállították el a szelektív hulladékot az egyik pécsi utcából. A szolgáltató szerint a kéthetente járó kukásautónak a meredek utcába a téli útviszonyok miatt túl kockázatos lett volna behajtania, ezért nem volt gyűjtés. De arra nem adtak magyarázatot, hogy a sima szemetet akkor hogyan tudták elvinni. 

15 év a kalapácsos gyilkosnak

15 év fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki kalapáccsal verte agyon lakótársát Pécsen, még 2016-ban. Egy eltűnt mobiltöltőn vitatkoztak össze. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a bíróság, az ítélet nem jogerős.

Hűtlen kezeléssel vádolják a pécsi gyermekhospice ház elnökét

22 és fél millió forintos hűtlen kezeléssel vádolják a pécsi gyermekhospice házat működtető alapítvány elnökét. Az ügyben ma kezdődött meg a bírósági tárgyalás. Az ügyészség szerint a nő a szervezet pénzéből külföldi tanfolyamokon és utazásokon vett részt, illetve márkás ruhákat és játékokat vásárolt.

Sötétség borult a tiltakozókra a 6-os főút egy szakaszán

Sötétség borult a szakszervezetek által szervezett pécsi forgalomlassító demonstráció résztvevőire hétfőn és kedden reggel. A 6-os főút egy forgalmas szakaszának egyik sávját foglalták el hajnalban a tüntetők, egy idő után azonban mindkét nap lekapcsolódott a közvilágítás éppen azon a néhány méteren, ahol a félpályás útlezárást tartották.

Látogatócsúcs a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

Rekordszámú látogató, összesen mintegy 290 ezer vendég járt tavaly a Zsolnay Kulturális Negyedben, Pécsen. A legnépszerűbb a Zsolnay Aranykorát bemutató tárlat volt. A Zsolnay Negyedben nemcsak a látogatók száma döntött rekordot, hanem az intézmény állami támogatása is, tavaly majdnem 2 milliárd forint közpénzt használhatott fel az intézmény.

Busz elé kanyarodott az autós, nem sokon múlott a baleset

Alig egy másodpercen múlt a baleset: egy autó kanyarodott ki szabálytalanul egy helyi busz elé Pécsen. A veszélyes manővert a busz fedélzeti kamerája rögzítette még hétfőn. A forgalmas úton gyakoriak a balesetek, négy éve ugyanebben a kereszteződésben ütközött össze egy busz és egy autó, akkor egy ember meghalt, öten pedig megsérültek.

15 autót rongált meg, több mint egymillió forintos kárt okozott

Több mint egymillió forintos kárt okozott egy nő, aki 15 autót rongált meg Pécsen még tavaly. Azon bosszantotta fel magát, hogy az autók a járdán parkoltak, ezért úgy állt bosszút, hogy egy kulccsal megkarcolta azokat. Most úgynevezett közvetítői eljárásban lehetőséget kapott arra, hogy megússza büntetés nélkül. Ehhez az kell, hogy fél éven belül mindenkinek kifizesse a kárát.

 

A szőlőhegyen kanyargott a távolsági busz

Nem kívánt kirándulásra vitte az utasokat a távolsági busz sofőrje. Vasárnap délután a Zalaegerszegről Pécsre tartó helyközi gyorsjárat, látszólag ok nélkül majdnem háromnegyed órás kitérőt tett a Nagykanizsa melletti szőlőhegyen.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Bogarat akart megfogni a szélvédőn, de elvesztette az uralmát a kocsi felett

Közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie annak a fiatal nőnek, aki egy bogarat akart megfogni a szélvédőn, de elvesztette az uralmát a kocsi felett, és az árokba hajtott Pécsen, tavaly októberben. A kocsiban rajta kívül az édesanyja utazott, mindketten megsérültek. A rendőrség nemrég lezárta a nyomozást, a fiatal nő elismerte, hogy hibázott, és azt kérte, hogy közvetítői eljárásban egyezhessen meg a sértettel, vagyis a saját édesanyjával.

Évzáró Szilveszteri Gurulást szervezett a pécsi Oldtimer Club

A 25 évnél idősebb young timer és a 30 évnél idősebb old timer járművek és tulajdonosaik a főtéren gyűltek össze, ahol néhány órán át mindenki megcsodálhatta az autómatuzsálemeket. A legidősebb autó egy 1937-es évjáratú Citroen volt, mely eredetileg a Magyar Királyi Csendőrséget szolgálta. A ritka modelleken kívül több muzeális jellegű Trabant, Lada, Wartburg és Volkswagen is feltűnt, melyek a nyolcvanas-kilencvenes években még nagy számban voltak jelen az utakon. A bemutató után a különleges autók kigördültek a térről, hogy egy kört tegyenek a belvárosban.

Kigyulladt egy menetrendszerinti busz

Pécs sűrűn lakott nyugati városrészében, egy forgalmas buszmegálló közelében kapott lángra a jármű, a tűz az egész motorteret beborította…

Különleges lánykérés Pécsen

A Városháza erkélyéről kérte meg barátnője kezét egy férfi. Erről videó is készült, a jelenetet végignézte a karácsonyi vásár közönsége is.

9 évvel ezelőtti vízdíjtartozást fizettetnének ki

Kilenc évvel ezelőtti vízdíjtartozásról kapott több száz család fizetési felszólítást a napokban Pécsen. Mindannyian a 2009 óta a városban már nem szolgáltató Pécsi Vízmű ügyfelei voltak. Az adminisztrációs és ügyvédi munkadíjjal együtt több tízezer forintos számlákat még idén be kellene fizetni, de egy Híradónk által megkérdezett ügyvéd szerint lehet, hogy a tartozások már elévültek. A felszólításokat kiküldő ügyvédi iroda vezetője viszont azt mondta, jogosak a követeléseik.

Kabátban írtak dolgozatot egy pécsi iskolában

Az iskolaépületben egy hét alatt másodszor volt áramszünet, ezért nem volt fűtés. Csak a délelőtti órákat tartották meg, utána hazaengedték azokat a diákokat, akikért jöttek a szülők. Az áramszolgáltatást helyreállították, így kedden folytatódik a tanítás az iskolában.

Dedikált mezekkel jótékonykodnak

Balesetben megsérült sportolójuknak segít egy pécsi sportklub. Három dedikált mezért 300 ezer forintot fizetett egy férfi. A 13 éves sportoló éppen fociedzésre tartott, amikor egy autó elütötte még szeptemberben. A fiú azóta is kómában van.

El akarta rabolni volt barátnőjét egy férfi Pécsen

El akarta rabolni volt barátnőjét egy férfi Pécsen, térfigyelő kamerák vették fel, amint megpróbálta a kocsijába tuszkolni a nőt. Az emberrablással próbálkozó férfi és rokonai a lány családjára is rátámadtak, volt, akit egy vascsővel ütöttek az utcán. Mindez májusban történt, az ügyészség most emelt vádat a támadók ellen.

 

Halálos baleset az 57-es úton

Egész hétvégén nagyon sok baleset történt az utakon. Pécs közelében az egyik sofőr halt meg, amikor összeütközött két kocsi. Öten sérültek meg, köztük egy kétéves gyerek. A baleset úgy történhetett, hogy az egyik vezető megijedt, amikor egy autó mellé érkezett a kanyarodó sávba egy mellékútról.

Szőnyegbe csavarva rejtegette áldozatát

Több mint egy hónapig rejtegette áldozatát egy pécsi férfi. A szomszédját ölte meg, a gyanúsítottat szombaton fogták el a rendőrök, mindent beismert. Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy miért csavarta be egy szőnyegbe a holttestet és miért nem szólt senkinek.

ELIOS: Már Pécsen sem nyomoznak

Bűncselekmény hiányában Pécsen is megszüntette a nyomozást a rendőrség az Elios-ügyben. Ott Berkecz Balázs, az Együtt korábbi alelnöke tett feljelentést, és azért vizsgálták külön, mert nem uniós pénzből, hanem önkormányzati hitelből fizették a közvilágítás-korszerűsítést.

FELHÁBORÍTÓ: Majdnem elgázolták a gyalogost a zebrán

Meg kell állnia a zebrán a gyalogosnak, mert az autó nem fékez. Később viszont megáll, pont a zebrán. A sofőr még mond is valamit a szabályosan átkelő férfinak, mielőtt továbbhajt. A felvételt egy busz kamerája rögzítette kedden este Pécsen.

Centiken múlt, hogy nem gázoltak el egy gyalogost Pécsen

Az egyik busz fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy autós nem fékez, és majdnem elsodorja a zebrán átkelő férfit. Négy hónap alatt ez a második hasonló eset a baranyai megyeszékhelyen. Magyarországon az első félévben 440 embert ütöttek el kijelölt gyalogátkelőhelyen.

Bezárta osztálytársait és megverte tanárát egy pécsi diák

Bezárta osztálytársait a tornaterembe, és megverte tanárát egy 15 éves diák egy pécsi alapítványi iskolában tavaly novemberben. Az ügyben a rendőrség most zárta le a nyomozást. Szakértők szerint az iskolákban egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló, erőszakos esetek.

Másodfokon is felmentették a pécsi hajléktalant

Három hét alatt másodszor mentette fel a bíróság azt a pécsi hajléktalant, akit azért állítottak a törvény elé, mert életvitelszerűen az utcán él. A bíróság szerint nem egyértelmű az új törvény, ezért nem volt megállapítható, hogy valóban szabályt sértett-e az otthontalan férfi. Szabadon engedése után azt mondta, bemegy a szállóra, de csak ha hideg lesz.

Jótékonysági akció: költözés közben adományozhatnak

Különleges jótékonysági akcióba fogott egy pécsi ingatlaniroda. Ügyfeleiket arra kérik, ha úgyis hamarosan költöznek, akkor a feleslegessé vált tárgyaikat ajánlják fel rászoruló családoknak. A két hete meghirdetett felhívásra már több doboznyi adomány érkezett.

Fogyatékkal élők pincérkednek egy pécsi kávézóban

Kis- és közepes értelmi fogyatékossággal élő pincérek szolgálnak fel egy pécsi kávézóban péntekenként.

 

4 és fél órás késés: az egyik mozdony lerobbant a másik kigyulladt

Két mozdony is lerobbant, mire célba ért az utasokkal a vonat. Négy és fél órás késéssel, mintegy kilenc óra alatt érkezett meg a szerelvény vasárnap este Szombathelyről Pécsre. Az óriási késést az okozta, hogy a mozdony útközben lerobbant. A MÁV ugyan küldött egy másikat, az viszont kigyulladt. Így végül egy harmadik mozdonnyal sikerült Pécsre érkezni, késő éjjel.

Gyűjtenek a kómában fekvő 13 éves focistának

Licittel próbál segíteni egy autóbalesetben megsérült ifjú focistájának az egyik pécsi sportegyesület. A 13 éves játékost edzésre menet ütötte el egy autó még szeptemberben, azóta kómában fekszik a kórházban. A licitre egy Dárdai Pál által dedikált mezt ajánlottak fel, az árverés bevételét a család kapja meg.

Veszekedések miatt bontották el a pécsi ételdobozt

Elbontották a pécsi ételdobozt, amit hét évvel ezelőtt helyzetek ki, hogy bárki élelmiszert tehessen bele a rászorulóknak. Az adományokkal az elmúlt időszakban többen visszaéltek, ami hangos vitákhoz és szemeteléshez vezetett, ezért az ötletgazda úgy döntött, felszámolja a kezdeményezését.

REMÉNY: „Ki lehet jönni a hajléktalanságból!”

Újra visszakerülhet az utcára egy pécsi nő, aki nemrég tört ki a hajléktalanságból. A 68 éves asszony nemrég újra munka nélkül maradt, így kérdéses, hogy be tudja-e fejezni a háza felújítását. Azt mondja, elsősorban nem pénzt szeretne, hanem építőanyagot, vagy olyan berendezési tárgyakat, amelyek még használhatók az új otthonában.

Rendőrt akart hívni egy gyermekét szoptató édesanyára

Rendőrt akart hívni egy gyermekét szoptató édesanyára a pécsi Árkád egyik biztonsági őre. Az asszony a babáját egy padon, pelenkával eltakarva etette. Azt mesélte, hogy az őr azt mondta neki, ez közszeméremsértés. A bevásárlóközpont azóta levélben két elnézést az édesanyától, azt írták: kulturált körülmények között megengedhető a szoptatás az áruházban.

Hetek óta gyűlik a szemét egy pécsi utcában

Több kanapé, fotel és hasonló berendezési tárgy sorakozik a kukák mellett. A lakók felháborodtak, hogy senki nem tesz semmit a szemét ellen. A Pécsi Közterület Felügyelet szerint a szemét elszállítása a társasház közös képviselőjének a feladata lenne, de őt adásunkig nem sikerült elérnünk.

Szilánkosra törte egy buszvezető karját

Szilánkosra törte egy buszvezető karját egy dühös utas Pécsett, az eset még pénteken történt. A férfi azon dühödött fel, hogy a sofőr leszállította a buszról, mert nem volt jegye. Először a sofőrfülkét ütötte meg, aztán többször a buszvezetőt is, végül pedig kicsavarta a karját. A dühös utast a rendőrök elfogták.

Zavarják a gyalogosok a futókat

A sétálókra haragszanak a futók Pécsen. A tüskésréti tónál kialakított műanyag-borítású atlétikapályát ugyanis nemcsak a futók, hanem mindenki más is használja. Az amatőr atléták szerint a sétálóknak nincs helyük a futópályán, ám a tó körül nem épült külön járda.

Fénnyel festik meg Pécs híres épületeit

Fényárban úszik a hétvégén Pécs. A város híres épületeit, így például a dzsámit és a székesegyházat is fénnyel festik meg a fényfesztiválon. Összesen 12 ezer négyzetméternyi homlokzatot világítanak meg.

LÁTVÁNYOS: Pécs fényárban


szerző:
2018.06.30. 17:08
LÁTVÁNYOS: Pécs fényárban

A város híres épületeit, így például a dzsámit és a székesegyházat is fénnyel festik meg a fényfesztiválon. Összesen 12 ezer négyzetméternyi homlokzatot világítanak meg.

Pécsen lesz a legdrágább a buszjegy az országban augusztustól

A vezetőnél váltva 500 forintba kerül majd egyetlen menetjegy. A városi közgyűlés nemrég döntött a helyi tömegközlekedési díjak emeléséről. Azzal indokolták az drágulást, hogy a legutóbbi emelés óta nőttek a költségek, főleg a buszvezetők bére. A buszos szakszervezet vezetője szerint viszont a sofőrök bére még így is a legalacsonyabb az ágazatban.

Megharapta osztálytársa arcát egy diáklány Pécsett

Az eset még márciusban történt, de csak most hozta nyilvánosságra a sértett családja. Szerintük ugyanis nem kapott elég súlyos büntetést a vétkes, akit nem csaptak ki az iskolából. Az igazgató szerint szabályos fegyelmi eljárást tartottak, aminek a végén nevelési célú döntést hoztak. A sértett családja feljelentést tett az ügyben.

 

Pécsen lesz a legdrágább az országban a buszjegy

Jelentős áremelésekről döntött a pécsi közgyűlés. Augusztustól Pécsett lesz a legdrágább a buszjegy az országban: a buszvezetőnél 500 forintba fog kerülni egy menetjegy. Drágulnak a hetijegyek és a havi, illetve negyedéves bérletek is.

Másfél kilós vakolatdarab esett a járdára

Egy másfél kilós vakolatdarab esett a járdára Pécs főterén a napokban. Egy éppen arra járó férfitől karnyújtásnyira csapódott a járdára, ahol szétrobbant. Nem sérült meg senki, ami csak a véletlennek köszönhető a forgalmas járdaszakaszon. Az épületet több mint 10 éve újították fel, most megvizsgálják, és ha szükséges, újra renoválják.

Ítéletidő esővel és jéggel

Ítéletidő Nagykanizsán és Pécsen. Szinte elmosta tegnap koraeste a felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne. Csütörtökig minden napra figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat, mert délutánonként továbbra is lehet intenzív zivatarokra számítani.

 

FELHŐSZAKADÁS: Ítéletidő volt Nagykanizsán és Pécsen

Szinte elmosta a kora esti felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne, és az autósok is inkább elkerülték az elöntött részeket.

 

Szigetváron nem maradt el Alföldi előadása

Pécsen nem mutathatták be, Szigetváron viszont ma láthatták az Igenis, miniszterelnök úr! című darabot a nézők, benne Alföldi Róbertet. Ott pillanatok alatt elfogytak a jegyek, miközben a baranyai megyeszékhelyen továbbra sincs magyarázat arra, miért fújták be az előadást. Alföldi Róbert azt mondja: elkeserítő, ha a politika ellenséget lát a színházban.

2000 család van veszélyben

Akár 2000 önkormányzati bérlakásban élő családnak a szerződését is felmondhatják Pécsett. A csütörtökön módosított lakásrendelet alapján ugyanis azoknak, akik hat havinál több lakbérrel tartoznak, automatikusan megszűnik a szerződése.

Sétálni sem lehet a magas fűtől

Derékig ér a fű Pécs több részén. Sem kisgyerekkel, sem kutyával nem tudnak sétálni a helyiek, mert elvesznek a magas fűben, amiben sok a kullancs és a szúnyog.

 

Ház, ahol nincsen rezsiköltség

Energetikai Oscar-díjat kapott egy pécsi lakóház, amelyik több energiát termel, mint amennyit felhasznál. Az Energy Globe fődíját megnyerő 150 négyzetméteres házat teljesen felújították. Hőszívattyú, napkollektor, fényfolyosó került bele és ökoszigetelést kapott. A ráköltött pénz a számítások szerint tíz év alatt térül meg.

 

Szigetváron várják Alföldiéket

Mégis fellépnek Alföldiék Baranya megyében! - Csak épp nem Pécsen, hanem Szigetváron láthatja a közönség az Igenis, miniszterelnök úr című darabot. A hét elején mondta le a szervező Kodály Központ a szatirikus előadást, holott a jegyek 70%-a már elkelt.

VIDÉKI TÜNTETÉS: „Itt vagyunk a Fidesz fellegvárában!”

A szombati budapesti tüntetést vasárnap újabb kormányellenes demonstrációk követték több vidéki nagyvárosban. Debrecenben a budapesti tüntetés szervezőihez hasonlóan bejelentették: nem hagyják abba és most vasárnap tovább folytatják a tüntetést az új választásért, a szabad sajtóért és a valódi rendszerváltásért.

KIÉGETT VERSENYAUTÓ: Méteres lángokkal égett

Teljesen megsemmisült egy épített versenyautó, miután kigyulladt szerdán este, Pécsett. A nyitott cross-autóval éppen egy rutinpályán gyakoroltak, amikor a jármű - feltehetően műszaki hiba miatt – lángba borult. A tűz az ülések mögül csapott fel, és pillanatok alatt szétterjedt az egész kocsin.

DÜHÍTŐ: Így szabálytalankodnak a buszok

A piros lámpa ellenére hajtott át egy busz az egyik forgalmas pécsi kereszteződésen. A jelenetről egy járókelő felvételt is készített. A láthatóan veszélyes manőver miatt a videó készítője feljelentést tesz a rendőrségen.

 

Előzetes letartóztatásba került a pécsi lövöldöző

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy egy dühös autós gumilövedékkel lőtt három parkolóőrre, akik a jegyét akarták ellenőrizni, de az nem volt neki. Végül vett egy szelvényt, de amikor az ellenőrök le akarták fotózni, tüzet nyitott rájuk. A három őr könnyebben megsérült, a támadásért a férfi akár három év börtönt is kaphat.

 

Parkolóőrökre lőtt egy autós Pécsen

Parkolóőrökre lőtt egy ideges autós Pécsen. Tegnap délután kapta elő a fegyverét, miután az őrök ellenőrizni akarták a parkolójegyét. Az autósnak nem volt szelvénye, de az őrök azt mondták, nem büntetik meg, ha azonnal vesz egyet. A megváltott jegyet le akarták fotózni, amikor a férfi leütötte az egyik ellenőrt, egy nőt.

„A nyilvánosság segített”

Átszállították a pécsi klinikára azt a 17 éves autista fiút, aki édesanyja szerint a kaposvári kórházban két héten át volt kikötözve, meztelenül takaró nélkül. Az erről készült fotókat tegnap mutattuk be az RTL híradóban. A kaposvári kórház ma úgy reagált, a beteg állapota miatt volt szükség a fizikai rögzítésre, ami szerintük teljesen szabályos volt.

 

Autista fiú édesanyja: Embertelenül bántak a fiammal

Átszállították a pécsi klinikára azt a 17 éves autista fiút, aki édesanyja szerint a kaposvári kórházban két héten át volt kikötözve, meztelenül, ágynemű, takaró nélkül. A fiú teste tele van sebekkel. A kaposvári kórház ma úgy reagált, a beteg állapota miatt volt szükség a fizikai rögzítésre, ami teljesen szabályos volt.

UNDORÍTÓ: penészes plafon, málló vakolat egy pécsi iskolában

Beázik az egyik pécsi iskola, mert rossz a tető szigetelése. Rejtett kamerával ment be stábunk, a felvételen jól látszik, a plafon penészes, alatta pedig vödrök sorakoznak. Részletek a 18:00-kor kezdődő RTL Híradóban!

BEÁZÁS: A tanteremben folyik a víz

Vödrökkel és lavórokkal van tele egy pécsi iskola. A tető ugyanis beázik, így ha esik az eső, az egyik tanteremben folyik a víz. Ott, ahol beázik az épület, már a vakolat is mállik. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint ezek nem emberhez méltó körülmények. Az iskola vezetése azt közölte, idén nyáron kezdik a felújítást.

Több halálos baleset is történt az utakon

Egy nő meghalt, miután eddig ismeretlen okból fának rohant autójával csütörtökön reggel Pécsen, a Mecsek-oldalban. Nő volt az áldozata annak a balestnek is, ami szerdán délután történt Somogy megyében, amikor Osztopánnál két autó ütközött frontálisan.

Videón a „pécsi gejzír”

Csőtörés Pécsen, az utcai lámpaoszlop tetejéig ért fel a vízoszlop. A gejzírre hasonlító kitörésről egyik nézőnk videót is készített. Egy főút melletti harminc centis átmérőjű cső hibásodott meg, azt, hogy mitől nem lehet tudni.

Enyhébb ítélet a pécsi késelőnek

Öt helyett négy év börtönt kapott jogerősen az a férfi, aki a vád szerint brutálisan megszurkálta az otthonába befogadott nőt két éve augusztusban. A vérző áldozat az erkélyen keresztül próbált elmenekülni. A mentők életveszélyes állapotban találták, de sikerült életben tartani. A bíróság indoklása szerint a késelő azért kapott enyhébb büntetést, mert a támadás előtt a nő rendszeresen megverte őt.

Záróvonalon előzött, meghalt

Fejre állt az autójával és szörnyethalt egy 36 éves férfi szombat reggel Pécs határában. A kocsiból a tűzoltók szabadították ki a holttestét. Pénteken este pedig a 87-es úton, a Vas megyei Gencsapátinál történt súlyos baleset. Itt egy BMW-s előzés közben nem tudott időben visszatérni a sávjába, így ütközött egy Mercédesszel. A BMW 19 éves sofőrje életveszélyesen, a másik kocsiban ülő két férfi súlyosan megsérült.

Kritizált, majd elbocsájtották

Elküldtek a pécsi református gimnázium menzájáról egy szakácsot, miután részt vett egy civileket támogató tüntetésen, és beszédében kritizálta a pécsi városvezetést. Ezt elsőként az átlátszó.hu írta meg.

 

Féltékenység miatt ölhetett

Csak védekezni próbált - ezt mondta kedden kezdődött tárgyalásán a pécsi baltás gyilkosság vádlottja. A támadó az ügyészség szerint megölt egy 54 éves férfit Pécs külvárosában tavaly szeptemberben. A vita féltékenység miatt kezdődhetett.

 

Vince Aliz Liza első klipje

Megjelent az X-Faktor tavalyi szériájából megismert énekesnőjének első videoklipje! A saját szerzeményű dalt nyáron írta, ősszel forgatta, a klip pedig most, télen debütál. A videót egyetlen kamerával forgatták, amelyben Liza szemüvegén keresztül szülővárosát, Pécset ismerhetjük meg.

Létezik egy postás, aki direkt a legszegényebbek közé kérte magát!

Alig volt valaki, aki ne nézte volna bolondnak Szőke Tibor postást, amikor direkt Pécs legproblémásabb területére kérte magát. Mélyszegénységben élnek ott az emberek, nagyon nehéz körülmények között. Tibor viszont pont azt gondolta, hogy az itt élők kapják az élettől a legkevesebb jót, és neki az a dolga, hogy pótolja ezt a hiányt. A György-telepiek nagyon hamar megszerették őt is és a kis cetliket is a pozitív gondolatokkal, amiket a levelek és csekkek mellett otthagy náluk.

Kilőtték a rongáló vaddisznót

7 hónap felderítés után kilőtték azt a vaddisznót, amelyik sorozatban dúlta fel egy pécsi külváros kertjeit. A vadász körül-belül 4 órát ült lesben, mire célba tudta venni a hatalmas állatot.

Nem figyelik a tiltó táblát

Hiába tilos, sok autós mégis szembe megy a forgalommal Pécs egyik városrészében. A bama.hu írt először arról, hogy a forgalmi rend hetekkel ezelőtti módosításait sokan figyelmen kívül hagyják, ami a helyiek szerint balesetveszélyes.

 

Tizenöt év börtönt is kaphat a baltás gyilkos

Egy harminc éves férfit vádolnak azzal, hogy megölt egy 54 éves embert Pécs külvárosában tavaly szeptemberben. A vita féltékenység miatt kezdődhetett. A vádirat szerint a nő azt hazudta, hogy nem ismeri a támadót, ezzel egykori párját akarta menteni. Ezért ő is évekre börtönbe kerülhet.

Páva Zsolt korábban még optimista volt

Most megszorításokról döntött, de két és fél éve még optimistán beszélt Pécs polgármestere a város helyzetéről. Páva Zsolt akkor azt mondta: a város nem tartozik senkinek és eljött az idő, amikor a jövőre koncentrálhatnak a múlt helyett. A fideszes többségű közgyűlés mégis megszorításra kényszerült a város több milliárdos hiánya miatt. A polgármester szerint a korábbi szocialista városvezetés hibázott. Az MSZP szerint a Fidesz nem vállalja a felelősséget a rossz döntésekért.

Denevéreknek építettek szállást

Denevérhotelt építettek a pécsi tűzoltók. A fából készült óvóhelyekre azért volt szükség, mert több száz példány költözött a tűzoltósági épületek repedéseibe. Természetvédőktől kértek segítséget, ők javasolták a fából készült denevérhotelt. Mivel ugyanazok a körülmények, mint a házak repedéseiben, így várhatóan az állatok maguktól átköltöznek majd.

Pécs: adóemelés, leépítés jöhet

Adóemelés és létszámleépítés is lehet a jövő évtől Pécsen, ha elfogadja a közgyűlés az erről szóló javaslatot. Emelkedik az üzletek és a garázsok építményadója, és költségtakarékosság miatt 20 dolgozót bocsáthatnak el a polgármesteri hivatalból. Pécs polgármestere nyáron 5 milliárdos adósságról beszélt, az ellenzék szerint viszont több mint húsz milliárd hiányzik a kasszából. Az MSZP szerint az intézkedésekkel már elkésett a város.

„Gyámság alá helyezte” a Fidesz a pécsi polgármestert

 Az Együtt szerint ezt jelenti az az intézkedés, hogy a jövőben döntéshozó bizottság irányítja a város gazdálkodását. A pécsma hírportál információi szerint az új testület pénzügyi kihívásokkal és a gazdaság megerősítésével foglalkozik majd. A Fidesz úgy reagált, aki gyámság alá helyezésről beszél, az a rombolás politikáját követi. Egy az RTL Híradó által megkérdezett politológus azt mondta, tanácsadó testületet létrehozhat egy önkormányzat, de döntéshozót nem.

Kevesellte a zsákmányt a rabló

Pisztollyal követelte a kasszában lévő pénzt egy rabló hétfőn este az egyik pécsi dohányboltban. Még vitázott is az eladóval, miközben ráfogta a fegyvert. Valószínűleg kevesellte a zsákmányt. Információink szerint néhány tízezrest vitt magával, az eladót nem bántotta. A nyáron ez volt a negyedik trafikrablás Pécsen. A rendőrség fél millió forintot ad a nyomravezetőnek.

Büntetik, aki feltartja a buszt

Elállta a busz útját, majd be is mutatott a vezetőnek egy szabálytalan autós Pécsen. A buszsofőr hiába dudált, kénytelen volt várni, sehogy sem lehetett kikerülni az akadályt. A jelenetet a járat fedélzeti kamerája rögzítette és a pécsistop.hu hozta nyilvánosságra. A buszos szakszervezet szerint egy-egy ilyen eset teljesen felboríthatja a menetrendet. A rendőrség a felvétel alapján eljárást indított.

VIDEÓ: Buszmegállóban parkolnak Pécsett

Szinte már rendszeres, hogy buszmegállókban parkolnak vagy várakoznak autósok Pécsett. Nézze meg a legpofátlanabb eseteket! További részletek a szabálytalanul parkoló sofőrökről az RTL Híradóban. 

VIDEÓ: Kigyulladt egy pizzéria Pécsett

Egy pincében kialakított, főként kiszállítással foglalkozó pizzériában csaptak fel lángok hétfő este, Pécsett. A tűzben senki sem sérült meg. A felvételt Gyenei László nézőnk készítette. További részletek az RTL Híradóban.

Parkoló autós miatt állt a busz

Elállta a busz útját! Egy megállóban parkoló autós miatt vesztegelt egy pécsi járat a forgalmas belvárosban. Kénytelen volt várni a buszsofőr, sehogy sem lehetett kikerülni az akadályt. Az egész jelenetet felvette a járat fedélzeti kamerája. A videón az látszik, hogy az autós egy üres rekeszt visz a vásárcsarnokba, majd miután végez, elhajt. A buszos szakszervezet szerint az utasokat hátráltatta legjobban az autós.

Pisztolyt fogott az eladóra

Azonnal pisztolyt fogott az eladóra, így követelte a napi bevételt egy férfi szerda este egy pécsi trafikban. A rabló zárás előtt pár perccel lépett az üzletbe. A pultosra célzott, kipakoltatta a pénztárt, majd a zsákmánnyal elmenekült. A jelenetet az üzlet kamerája rögzítette. A rendőrség egy harminc év körüli férfit keres.

 

Több halálos baleset is történt országszerte

Debrecenben frontálisan összeütközött két kocsi, egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek. Oroszlányban fának hajtott egy autós, a sofőr felesége halt meg a balesetben. Pécs határában, két autóban öt fiatal sérült meg súlyosan, valószínűleg túl gyorsan hajtottak.

Busz elé lökte a szél a kocsit

Kis híján összeütközött a hófúvásban egy busz és egy autó Szombathely és Bozsok között csütörtökön reggel. Az autót valószínűleg a viharos szél lökte keresztül a busz előtt. Az ütközés centiken múlt, senki sem sérült meg. Pécstől nem messze is menteni kellett egy buszt. Egy kidőlő faág miatt állt keresztbe. Az ország több pontján okozott gondot a szokatlan időjárás, Baranya megyében 3 utat is lezártak, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyében pedig áramkimaradás volt.

Osztályfőnök-helyettes lett a pumi

Osztályfőnök-helyettes lett Nudli, a hétéves pumi a pécsi művészeti középiskolában. Az egyik végzős osztály döntött így, miután a kutya az évek alatt nagyon sok órán és közös programon volt velük. Nudli nemcsak az iskolában rendszeres vendég. Gazdája, az egyik tanár kórházakba és idősotthonokba, terápiákra is viszi. A diákok annyira összenőttek a kutyával, hogy még az érettségi tablójukra is felkerül.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való