KERESÉS search-close

Párizs

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Párizs"

Szigorítanák a rollerezést a Párizsban

Budapesten még csak néhány hete működik, Párizs főpolgármestere viszont már korlátozni akarja az elektromos rollerhasználatot. A francia fővárosban ugyanis totális a káosz körülöttük. Hiába büntetik a járdán rollerezést, ennek nincs visszatartó ereje. Rengeteg balesetet okoznak.

Magyar szavazók Párizsban

Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választók, akik a szavazás napján külföldön tartózkodnak, ott is leadhatják a szavazatukat - mint máskor, most is sokan átjelentkeztek. Borsody István kollégánk éppen Párizsban forgat, onnan küldött tudósítást.

Mászás közben vették őrizetbe


szerző:
2019.05.21. 17:03
Mászás közben vették őrizetbe

Kiürítették és lezárták a párizsi Eiffel tornyot, miután valaki megpróbált felmászni rá hétfőn.

Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra, ezért ki kellett üríteni

Kiürítették és lezárták a párizsi Eiffel-tornyot, miután valaki megpróbált felmászni rá hétfőn.

SZÜLINAP: 130 éves az Eiffel-torony

Tényeg öreg lett az Öreg Hölgy. 130 éves lett Párizs jelképe, az Eiffel-torony, amelyet két év alatt épített meg csaknem háromezer munkás Gustav Eiffel tervei alapján az 1889-es világkiállításra. Bár úgy volt, hogy az után lebontják, ez mégsem történt meg. Sokan utálták, annyira csúfnak tartották.

Megmenekült a párizsi Notre-Dame


szerző:
2019.04.20. 17:15
Megmenekült a párizsi Notre-Dame

Most már biztos: megmenekült a párizsi Notre-Dame. A tűzoltók az elmúlt éjszakára stabilizálták a székesegyház szerkezetét, és sikerült lehűteniük a tűzvészben felforrósodott falakat valamint a tetőről lehullott törmeléket. 

Szemtanúk mesélik el milyen volt a notre-dame-i tűz

A katasztrófaturisták sem mehetnek a Notre-Dame közelébe. A tűzoltók vizsgálják a leégett épületet, miközben a környéken egyre több a virág. Szemtanúk és párizsi kiránduláson lévő magyar diákok is megszólalnak a Fókuszban.

850 év alatt minden válságot túlélt a Notre-Dame

Több mint 850 év. Ennyi idős a Notre-Dame, a gótikus művészet csodája, világ egyik leglátogatottabb keresztény temploma. Az évszázadok folyamán sokszor volt nehéz helyzetben, nem egyszer csaknem el is pusztult a rombolások, fosztogatások miatt. De túlélte a válságokat. Most is ez történik majd, ahogy a Notre-Dame szerelmesei magabiztosan állítják.

Tudósítónk Párizsból jelentkezik

Éppen 24 óra telt el azóta, hogy felcsaptak a lángok a felújítás alatt álló Notre-Dame tetejére épített állványzaton. A helyszínen ott van tudósítónk, Kecsmár Alexandra.

Lángokban állt és súlyosan megrongálódott a Notre-Dame

Leégett a párizsi Notre-Dame. A székesegyház egyik tornya és szinte a teljes tetőszerkezete megsemmisült. A tűzoltóknak hosszú órákba telt, mire meg tudták fékezni a lángokat. A bent lévő kincseket kimenekítették, de így is felbecsülhetetlen károk keletkeztek a 850 éves épületben. A francia elnök közölte: újjáépítik a nemzeti szimbólumot. Szinte az egész világ felajánlotta segítségét. A tűzvészben két rendőr és egy tűzoltó könnyebben megsérült.

Kigyulladt a párizsi Notre-Dame katedrális

Az épület éjjel hatalmas lángokkal éget hétfőn este, a tetején lévő úgynevezett huszártorony pillanatok alatt leomlott. Sokáig az is kérdéses volt, hogy meg lehet-e menteni az épületet. A tűz terjedését végül éjfélre sikerült megállítani.

Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban

Hatalmas károkat okozott a hétfőn este keletkezett tűz a párizsi Notre-Dame épületében. A székesegyház órákon át égett, a tüzet kedd hajnalra sikerült megfékezni.

Ég a párizsi Notre-Dame, a világörökség része!

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame-ban, az épület hatalmas lángokkal égett. A templomban épp renoválási munkák folytak.

Lángokban áll a Notre-Dame!


szerző:
2019.04.15. 20:42
Lángokban áll a Notre-Dame!

A világ egyik leghíresebb katedrálisa adásunk előtt nemsokkal gyulladt ki. Óriási a füst a környéken, a párizsi tűzoltóság megerősítette, hogy lángra kapott az épület teteje. Amely fel van állványozva, ugyanis éppen felújítják. A tűz okát hivatalosan még nem lehet tudni, de feltehető, hogy a munkálatok közben gyulladhatott ki valami. Áldozatokról és sérültekről egyelőre nincs hír.

Terror sújtotta övezetre emlékeztet Párizs belvárosa

A rohamrendőrség mellett már a hadsereget is ki kellett vezényelni a sárgamellényes tüntetők ellen.

Gyújtogattak és fosztogattak a sárgamellényesek Párizsban

Régen volt annyira erőszakos a sárgamellényesek tüntetése Párizsban, mint tegnap. A francia elnök lemondását követelő demonstrálók közé vegyült agresszív csoportok gyújtogattak, luxus üzleteket támadtak meg, fosztogattak, és egész nap utcai harcot vívtak a rendőrökkel. Csaknem 150 embert őrizetbe vettek.

Bosszúból gyújthatta fel a párizsi lakóházat

Tízen haltak meg, köztük egy kisbaba Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Az oltásról készült felvételeket megnézhetik ITT

PÁRIZSI TŰZ: Kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház

Tízen, köztük egy kisbaba halt meg Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Sajtóértesülések szerint a nő összeveszett egyik szomszédjával, és annak autóját akarta felgyújtani bosszúból.

Ilyen volt a párizsi robbanás helyszíne

Még mindig kritikus állapotban van 10 ember a tegnapi párizsi gázrobbanás sérültjei közül. A négy halálos áldozattal járó detonáció okait még vizsgálják. Az olasz Rai televízió egyik munkatársa éppen a pékséggel szemben lévő hotelben aludt a tragédia idején, és felvette a robbanás után történteket.

DURVA FELVÉTELEK: közvetlenül a robbanás után

Igazi csatatér, kiabálás, sikítás, felborult autóroncsok, romok és tűz – ezt filmezte le a párizsi gázrobbanás helyszínén az olasz tévé munkatársa, aki éppen a szemben lévő hotelben lakott.

Gázrobbanás Párizsban

Négyen meghaltak, amikor felrobbant egy épület Párizs belvárosában. Két tűzoltó is az áldozatok között van. A vizsgálatok szerint egy pékségben gázrobbanás történt. A detonáció akkora volt, hogy a környékbeli házak súlyosan megrongálódtak.

Durva támadás a párizsi utcákon

Négy éve ezen a napon borzalmas terrortámadás történt Párizs 11. kerületében. A célpont egy szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztősége volt. Tizenketten meghaltak, további négyen súlyos sérüléseket szenvedtek, miután délelőtt fél tizenkettőkor legalább két fegyveres megtámadta őket. A gépfegyverekkel felszerelt terroristák két rendőrt is kivégeztek, az egyik gyilkosságot egy szemtanú mobiltelefonjával rögzítette.

Targoncás ostrom Párizsban

Egy targoncával támadták meg a karácsonyi nyugalom után újra harciassá vált sárgamellényes tüntetők a francia kormány szóvivőjének hivatalát. Miközben tartott az ostrom a főbejárat ellen, a szóvivő a hátsó ajtón elmenekült. A sárgamellényesek 8 hete demonstrálnak, először az üzemanyag-adó emelése ellen, majd annak visszavonása után, az államfő lemondását követelve.

Madonna koncertet adott, de ezt előtte nem tudta senki

Három évvel ezelőtt a november 13-i terrortámadások áldozatainak tiszteletére énekelt Párizsban, a Köztársaság téren, amely a tragédia megemlékezéseinek központi helyszíne. A világsztár a francia fővárosban tartott hivatalos fellépése után közösségi oldalán posztolt rajongóinak a spontán koncert előtt.

Rendkívüli állapot lehet Párizsban

Rendkívüli állapot kihirdetését kérték a rendőrszakszervezetek a francia kormánytól az egyre súlyosabb zavargások miatt. A legutóbbi párizsi összecsapásokban több mint 130-an sérültek meg, legalább 400 embert pedig őrizetbe vettek. Az utcai helyzetről még több felvétel ITT!

Egyre súlyosabbak a francia zavargások. Több száz rendőrt vezényeltek Párizs leghíresebb sugárútjára, a Champs-Elysees-re, hogy megfékezzék a tüntetőket, akik az egyre magasabb adók és Emmanuel Macron kormányának intézkedési ellen tiltakoznak.

Tiltakozás és összecsapások Párizsban

Átterjedt Belgium francia nyelvű részére az üzemanyag-adó emelés elleni sárgamellényes mozgalom. Párizsban éjszaka is tartottak a szombati demonstráció után kirobbant zavargások. A tiltakozás szervezői szerint ezeket az összecsapásokat szélsőségesek provokálták. Emmanuel Macron elnök azt üzente a tüntetőknek: szégyelljék magukat.

Sárközi Ákos még sosem volt ennyire szerelmes!

Nem várt sokat a lánykérés után Sárközi Ákos, már előnászútra is elutaztak menyasszonyával. A séf egy hónappal ezelőtt, a Deák Ferenc téren kérte meg Éva kezét, akkor egy óriásplakátra íratta fel érzéseit, aztán persze le is térdelt gyűrűvel a kezében. Még egy éve sem ismerik egymást, de pontosan tudták, hogy közösen szeretnék folytatni életüket.

100 éve ért véget az első világháború

Világszerte megemlékeztek az első világháború 100 évvel ezelőtti befejezéséről, amely valójában csak időlegesen zárta le a konfliktust. A világégés utáni békeszerződések, a vesztesek szerint békediktátumok ugyanis olyan indulatokat keltettek, amelyek 21 évvel később újabb világháborúhoz vezettek. A megemlékezések központja Párizs volt, ahol csaknem 70 ország politikai vezetői jelentek meg.

Ilyen egy francia légi-utaskísérő egy napja

A légiutas-kísérők szinte soha nem engednek betekintést a munkájukba, a Fókusz stábjával ezúttal kivételt tett egy francia légiutas-kísérő. Mutatjuk a repülés új korszakát!

Így hangzik Hiro slágere a Stolen Beat előadásában

ByeAlex elárulta a srácoknak, hogy két féle leülés van. Az övéké pedig olyan, amiből felállás már nem lesz!

 

Nézd meg a produkciót!

Hét embert szúrt meg az ámokfutó

Hét embert megkéselt egy afgán ámokfutó vasárnap este Párizsban egy mozi előtt. Négy embert súlyos állapotban szállítottak kórházba. Az őrjöngőt a járókelők teperték le. A francia hatóságok nem terrortámadásként kezelik az esetet, hanem egy mentálisan beteg ember egyéni akciójaként.

Így romantikázott Justin Timberlake és Jessica Biel!

Az amerikai énekes megszakította a Man of the Woods című turnéját, hogy néhány napot a családjával töltsön, méghozzá Párizsban. Mutatjuk a képeket!

GÓLÖRÖM: Így ünnepeltek a franciák

Franciaország a futballvilágbajnok. Horvátországot győzték le 4-2-re a döntőben. Ezzel másodszor hódították el a trófeát.

Nem volt minden tökéletes a francia nemzeti ünnep fő eseményén

Megmosolyogtató jelenetek zavarták meg a francia nemzeti ünnep fő eseményét, Párizsban. Egy ideig minden flottul ment a parádén a francia politikai vezetők, a külföldi vendégek és a több ezer érdeklődő jelenlétében. Aztán...

Mosolyra késztető közjátékok Párizsban

Megmosolyogtató jelenetek zavarták meg a francia nemzeti ünnep fő eseményét, Párizsban.

Párizsban más a szerelem?


szerző:
2018.05.04. 18:00
Párizsban más a szerelem?

Erik az interneten ismerte meg Fruzsit. A fiú állítása szerint „tizenötször találkoztak, amiből tízszer smároltak”, és akárhányszor felhívta magához a lányt, ő mindig talált valami kifogást. Lehet, hogy Fruzsi a romantikát hiányolja? Erik nem hagyta magát, és egy párizsi repülőjeggyel lepte meg kiszemeltjét.

Szeméttenger fenyegeti Párizst

Évekkel ezelőtt vált Párizs központjától 24 kilométerre lévő terület egy nyitott lerakóvá, amit egyre többen használtak ki. Sok hajléktalan is ott ütött tábort, amit tavaly felszámoltak. Mára kezelhetetlenné vált a helyzet, már csak úgy beszélnek a szeméttengerről, hogy Párizst is fenyegeti.

 

Párizs a víz fogságában


szerző:
2018.01.27. 18:25
Párizs a víz fogságában

Egyre nagyobb gondot okot az áradó Szajna a francia fővárosban és környékén. Elővigyázatosságból bezárták a Louvre múzeum alagsori termeit. Sokaknak kellett elhagyniuk otthonukat.

Madonna meglepte rajongóit!

Két évvel ezelőtt a november 13-i terrortámadások áldozatainak tiszteletére énekelt a popdíva Párizsban, a Köztársaság téren, amely a tragédia megemlékezéseinek központi helyszíne. A világsztár a francia fővárosban tartott hivatalos fellépése után közösségi oldalán posztolt rajongóinak a spontán koncert előtt.

Ian O'Sullivan eltűnt a párizsi éjszakában

Egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy Ian O'Sullivan Párizsban ragadt, ugyanis előző este óta nem látták őt a többiek és a telefonhívásokra sem válaszolt, azonban amikor senki sem számított rá, megjelent a zenész az Amszterdamba tartó vonaton.

Így romantikázik Gorbunov Dmitrij és barátnője!

Ha kíváncsi vagy, hogy mit szokott csinálni Gorbunov Dmitrij és szerelme, nézd meg a videót! Figyelem, szuper romantikus jelenetek következnek!

Kállay-Saunder András & Antonia Vai - As (Trip to the moon)

Hallgasd meg Antonia Vai és Kállay-Saunders András előadásában George Michael és Mary J. Blige közös dalát! A párizsi közönség imádta!

Ungár Anikó nem szívesen „cuppogtat”

A bűvész mesternő őszintén mesélt a Párizsban és Japánban szerzett gasztroélményeiről. Bár Anikó saját bevallása szerint merész a konyhában, mégis akad olyan alapanyag, amivel nem igazán szimpatizál…

Radics Gigi egy új luxusautót és egy párizsi utazást kapott szülinapjára!

Radics Gigi augusztus 17-én töltötte be 21. életévét, így már Amerikában is nagykorúnak számít! Az X-Faktor női mentorát sorra érték a szülinapi meglepetések: Gigi és családja elutaztak Párizsba, kapott egy új luxus autót, és megcsodálhatta kedvenc tervezője káprázatos ruhakölteményeit is.   

TERROR: öngyilkos merénylő Párizsban

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Élysée sugárúton hétfő délután. Az ütközés után a kocsi kigyulladt, a sofőrje meghalt, mások nem sérültek meg. A francia belügyminiszter merényletkísérletnek minősítette a történteket.

Drótkötélpályán csúszhatnak le az Eiffel-toronyról

Drótkötélpályán csúszhatnak le a vakmerő turisták az Eiffel-torony második szintjéről. A menet 122 méter magasról indul és 800 méter hosszan tart, maximum sebessége pedig eléri a 100 kilométer per órát. A különleges attrakciót egy héten át lehet kipróbálni, naponta 100-an csúszhatnak. A szervezők nem titkolják: ezzel is vissza szeretnék csábítani a turistákat Párizsba.

Lady Los Angeles Párizsba repíti a Reggeli nézőit!

Ildy Lee ismét beavatott minket, hogy mi minden történt az elmúlt napokban Los Angeles-ben, majd megmutatta édes kiskutyáját, és egy francia dalt is eljátszott nekünk.

L'Amour à Paris: Zoli ismét dalban mondta el

A francia főváros teljesen elvarázsolta Zolit, melynek hangot is adott saját szerzeményében.

Házasság első látásra: megtörtént az első válás!

Dalmadi Rita mesélt a Házasság első látásra című műsor első válásáról, ex-férjéről, Zoliról és arról, hogy mit várt és hogy min ment keresztül.

Rita:

A franciaországi nászút teljesen felvillanyozta Zolit, minden nevezetesség iránt lelkesedik, Rita viszont egyáltalán nem. Sőt, a feleség úgy érzi, párja egyáltalán nem figyel rá.

RTLII: Zavargások május 1-jén

Utcai összecsapásokba torkollott a május 1-i felvonulás Isztambulban. A rendőrök könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták fel a kormány ellen tüntetőket. Több mint kétszáz tiltakozót őrizetbe vettek. Párizsban is utcai harcok törtek ki, amikor szélsőbaloldali tüntetők nekitámadtak a rendőröknek.

 

Rendőrökre nyitott tüzet Párizsban

Terrortámadás Párizsban: csütörtök este egy férfi nyitott tüzet rendőrökre a Diadalív közelében. Egy embert megölt, hármat megsebesített. A támadót a helyszínen agyonlőtték. A merénylet alig három nappal a vasárnapi francia elnökválasztás előtt történt. Elemzők szerint a gyilkosság hatással lehet a voksolásra is.

Biztonságban van az, aki Párizsba indul?

Alig két hete ugyanott forgattunk, ahol az Iszlám Állam egyik katonája lövöldözött. Csütörtökön este egy rendőr meghalt, kettő megsebesült a francia főváros legforgalmasabb sugárútján. Mire készüljön, biztonságban van-e, aki Párizsba indul?

 

Felrobbant a faépítmény

Tragikus karnevál Párizs közelében. Tizennyolcan megsérültek - köztük több gyerek. A szervezők egy hatalmas farakást akartak tábortűzként meggyújtani, de a több méter magas építmény berobbant, majd pánik tört ki a karneváli tömegben. Mindezt többen is felvették mobiltelefonjukkal.

Fejbelőtték az orrszarvút

A szarva miatt öltek meg egy állatkerti orrszarvút egy Párizs környéki vadasparkban. A vadorzók éjszaka másztak be az állatkertbe, ahol lelőtték az ott élő három orrszarvú egyikét, majd egyik szarvát lefűrészelték. A gondozók szerint Európában még nem volt példa hasonló támadásra.

Párizs külvárosa megint lángol

Ismét forrnak a társadalmi indulatok Franciaországban 11 évvel azután, hogy lángokban álltak a bevándorlók-lakta külvárosok a rendőrség miatt. Ezúttal Párizs egyik elővárosában történt meg, hogy drogkereskedőket kereső rendőrök igazoltattak egy 22 éves férfit, majd lefogták, és egyikük állítólag egy gumibottal megerőszakolta. A férfit megműtötték, állapota súlyos. A rendőrök ellen vádat emeltek.

Nem fogod elhinni, kivel fotózkodott Lilu!

A műsorvezető egy külföldi divatbemutató kapcsán készítet néhány képet két sztármodellel is, amiket aztán meg is osztott a közösségi oldalán! Kíváncsi vagy, melyik szépségekkel találkozhatott Lilu? Mutatjuk!

Fegyverrel rabolták ki Kim Kardashiant

10 millió euró értékű ékszert raboltak el Kim Kardashiantől az éjjel egy párizsi hotelben. Az amerikai celebre két rendőrnek öltözött férfi fegyvert fogott, majd megkötözte és bezárta a fürdőszobába. Férje, a rapper Kanye West félbeszakította koncertjét a történtek  miatt. Kardashiannak nem esett baja, de - sajtósa szerint - lelkileg nagyon megviselték a történtek.

 

Felméri Péter átverte rajongóit?

A Showder Klub sztárja, Felméri Péter legújabb fotóján az Eiffel-toronnyal pózol, és szerintünk nagyon jól állnak egymásnak.

Özönvíz Európában


szerző:
2016.06.03. 18:20
Özönvíz Európában

Tovább emelkedett az európai áradások halálos áldozatainak száma. Az egy hete tartó, rendkívül csapadékos időjárás a kontinens több országában is katasztrófahelyzetet idézett elő. Romániában egész falvakat kellett evakuálni, Párizsban pedig már a Louvre-t is bezárták, hogy szükség esetén kimenthessék a múzeumból a műkincseket.

Vasrudakkal támadtak a rendőrökre

Üvegekkel és vascsövekel támadtak a rendőrökre, majd rájuk gyújtották a kocsijukat álarcos tüntetők tegnap Párizsban. A tombolást végig rögzítette egy amatőr videós. Az eset előzményei, az egyre erőszakosabb megmozdulások Franciaországban a múlt héten elfogadott munkajogi reformok miatt.

Fókusz 2016-05-19


szerző:
2016.05.19. 17:25
Farkas Eszter agykutatónővel a stroke nyomában

Barabás Évi annak próbál utánajárni a Portréban, hogy vajon a stroke megelőzhető-e, illetve hogy mi a legfontosabb teendőnk, ha már megtörtént a baj. Ebben a témában, ki más lehetne segítségére, mint dr. Farkas Eszter, Unesco Loreal-díjas agykutató.

Magyarországon jártak a terroristák

Átutaztak Magyarországon tavaly a brüsszeli és a párizsi robbantók állítják a belga hatóságok. Salah Abdeslamot, és a bombák gyártóját még igazoltatták is, de hamis okmányokkal utaztak, így továbbengedték őket. A Demokratikus Koalíció szerint sokkal szorosabb együttműködésre kellene törekednie a kormánynak a külföldi titkosszolgálatokkal, így a TEK hatékonyabban működhetne. A kormány nem reagált a belga hatóságok információira.
 

Magyar kutyát ajándékoztak a párizsi rendőrségnek

Egy Magyarországon született kutyát ajándékozott egy amerikai segélyszervezet a párizsi rendőrségnek, hogy pótolják a tavaly novemberi terrortámadásokban meghalt Dízel nevű kutyájukat. Dízelnek ezzel két utóda lesz, hiszen decemberben az orosz belügy is adott egy kutyát a párizsiaknak.
 

Európa-szerte vadásznak a terroristákra

Rálőttek és megsebesítettek egy feltételezett terroristát Brüsszelben a rendőrök egy nagyszabású razzia alatt. A kommandósok akcióját robbanások és lövöldözések kísérik, tegnap éjszaka óta hét embert tartóztattak le. A francia rendőrség is elfogott egy új merényletre készülő férfit Párizs közelében, a német rendőrség pedig szintén lecsapott két gyanúsítottra Düsseldorf környékén. Az európai hatóságok versenyt futnak a terroristákkal, akik titkosszolgálati források szerint további, még nagyobb merényleteket készítenek elő.

Magyarországon is járt Abdeslam társa

DNS-e alapján azonosították a novemberi párizsi terrortámadás újabb gyanúsítottját. A férfi a pénteken elfogott Salah Abdeslam társa volt és vele együtt Magyarországon is járt. Közben újabb videó látott napvilágot a pillanatról, amikor meglőtték és elfogták a négy hónapig bujkáló Abdeslamot.

FÖLD ÓRÁJA: Mintha csak áramszünet lenne

178 országban kapcsolták le a világítást a nemzetközi akcióban. A kezdeményezés lényege, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. Pillanatok alatt borult sötétbe a párizsi Eiffel-torony, és Rómában a Colosseum világítását is lekapcsolták. Londonban a Buckingham palota sötétedett el. Szentpéterváron szinte az egész belvárosban lekapcsolták a fényeket.

RTLII: Elfogták a párizsi terror

Elfogták a párizsi terrorakciók feltételezett kitervelőjét, Salah Abdeslamot. 4 hónappal a merényletsorozat után Brüsszelben kapták el, megsebesítették a rendőrök, de életben van. Korábban az is felmerült, hogy Szíriában lehet. A belga hatóságokat a keddi brüsszeli razzia segítette, így találták meg Abdeslamot.

Visszatért a tél Nyugat-Európába

Olyan, mintha megcserélődött volt a február és a március. Szakad a hó Európa nyugati felében. Egy párizsi férfi például azt se tudta, hogyan kell feltenni a hóláncot, mivel még sosem használta. Hogy Magyarországra is jön-e a hó, az a riportból kiderül.

Egy amerikai nyert egy utat Velencébe, és fogalma sem volt róla, hol van az

Az erőteljes földrajzi hiányosságokkal küzdő versenyző tekintélyes összeget nyert egy amerikai vetélkedőben, sőt, egy velencei utazást is kapott mellé. Kiderült azonban, hogy nem csak azt nem tudja, hogy milyen országban található a lagúnák városa, hanem azzal sincs tisztában, hogy Párizs nem egy önálló állam. :(

Mindenkit átvizsgáltak az Eagles of Death Metal koncert előtt

Budapesten lépett fel szombat este az Eagles of Death Metal. Az amerikai együttes novemberi, párizsi koncertjén a terroristák 89 embert mészároltak le. Pár héttel ezelőtt, három hónapos kihagyás után vágtak neki újra az európai turnénak. Budapesten a zenekar kérésére különleges biztonsági intézkedésekkel várták őket.

Befejezték a vérfürdőbe torkollott koncertet

Három hónappal a párizsi terrortámadások után visszatért a francia fővárosba az Eagles of Death Metal zenekar, amelynek novemberi koncertjén 89 embert mészároltak le a gépfegyveres támadók. Fellépésükre meghívták az összes akkori túlélőt, hogy megmutassák, a terror nem tudja megfélemlíteni őket.

Túlélők előtt lép fel az Eagles of Death Metal Párizsban

Három hónappal a 130 áldozatot követelő párizsi terrortámadások után a túlélők és az áldozatok hozzátartozói előtt ad kedd este koncertet az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes a francia fővárosban.

Hamilton csak borzolja a kedélyeket?

A Forma1-es pilóta, aki híres extravagáns vezetési stílusáról és megnyilvánulásairól, egészen feltűnő szettben pompázott a divat fővárosában. Britney Spears olyat mutatott, amit még korábban soha. Azt már tudjuk, hogy az énekesnő nem szégyellős, de hogy ilyen kézügyessége van, azt nem sokan sejtettük.

Megtalálták a menekülő terrorista búvóhelyét

Megtalálhatták a belga nyomozók a még mindig bujkáló párizsi terrorista rejtekhelyét.

Támadás az évfordulón


szerző:
2016.01.07. 18:25
Támadás az évfordulón

Allahot éltette és egy késsel támadt egy rendőrörsre Párizsban egy férfi. Azonnal lelőtték. Ezután lezárták a környéket, mert azt hitték, hogy robbanóövet viselt. Egy évvel ezelőtt ezen a napon támadtak szélsőséges fegyveresek a Charlie Hebdo szatírikus lap szerkesztőségére.

Fókusz 2016-01-06


szerző:
2016.01.06. 18:55
Fókusz 2016-01-06

Robbant a bomba! - Széttépte szerződését a sajtótájékoztatón Hosszú Katinka, aki nem pénzt akar, hanem fejlődést. De hogyan reagált erre Gyárfás Tamás? Négylábú hősök - Magyar csodakutyusok, akik terrorveszélyben is helyt tudnak állni. Riporterünkön teszteltük a szuperebek képességeit. Mi történt azóta? - Hogyan fest a Charlie Hebdo utcája egy évvel a véres terrorcselekmény után. Megszólalnak az egykori túszok és a leszámolás szemtanúi.

Ez történt novemberben


szerző:
2015.12.31. 18:30
Ez történt novemberben

Csúszott a tanárok fizetése, elítélték a fagyállós gazdát és kitiltottak minket a Parlamentből, miközben az egész világ Párizsra figyelt és a terrortámadás miatt biztonsági intézkedések sorát vezették be - ez történt novemberben.

Ilyen volt 2015 a Fókusz szemével


szerző:
2015.12.21. 19:00
Ilyen volt 2015 a Fókusz szemével

A Föld a világűrből csodálatos látvány. Csak kevés embernek adatik meg, hogy Amerikától Ázsiáig körbeutazza. A Fókusz munkatársai idén is rengeteg helyszínre látogattak el, hogy közelebb hozzák Önökhöz a legtávolabbi vidékeket és a legérdekesebb történeteket. Katasztrófák, sztárok, terrortámadások, extrém helyszínek, vagy háborús frontvonal. Összegyűjteni is nehéz, hány külföldi helyszínről tudósítottunk 2015-ben is.

Mégsem volt bomba?


szerző:
2015.12.20. 18:25
Mégsem volt bomba?

Az első információk szerint bomba, a legutóbbi információk szerint csak egy elhagyott, ám ártalmatlan csomag volt azon a repülőn, amely kényszerleszállást hajtott végre a kenyai Mombasában vasárnap. 472 emberrel a fedélzetén a repülő az Indiai-óceánon lévő szigetről, Mauritiusról tartott Párizsba, amikor az egyik mosdóban gyanús tárgyat találtak. A leszállás után mindenki épségben elhagyta a repülőt.

Klímacsúcs: Megmenekült a Föld?

Aggasztó sebességgel tűnt el a szalagcímekből és az első oldalakról a szombaton véget ért párizsi klímacsúcs, pedig politikusok, diplomaták és tudósok is áttörésről, történelmi megállapodásról beszélnek. 25, 50 vagy 100 év múlva tudhatjuk meg, hogy valóban sikerült-e megóvni a világot a globális felmelegedéstől. A feladvány egyik oldala: két fokkal vagy többel melegszik-e fel a Föld, a másik oldal az, hogy mire vagyunk képesek ezért a legfeljebb két fokért mi valamennyien, most már jó hétmilliárdan. A tehetős országok vállalják, hogy az úgynevezett fejlődő országoknak évente legalább 100 milliárd dollárnyi támogatást fizetnek.

Mi történt a párizsi terrortámadás óta?

Bombariadók, kényszerleszállást végrehajtó gépek, félelem és fenyegetőzés. A párizsi terrortámadás a biztonság- és szabadságérzetünkön ejtett mély sebet. De, ki miben látja a gyógyulás lehetőségét, lehet-e még a világunk olyan, mint volt november tizenhárom előtt?

Egy hónapja volt a párizsi terrortámadás

Bombariadók, kényszerleszállást végrehajtó gépek, félelem és fenyegetőzés. A párizsi terrortámadás a biztonság- és szabadságérzetünkön ejtett mély sebet. De ki, miben látja a gyógyulás lehetőségét, lehet-e még a világunk olyan, mint volt november tizenhárom előtt?

Történelmi pillanattá válik-e majd a hétvégi párizsi megállapodás?

A világot megrettentő terror-sokk után a világ lehetséges megmentésének jelképe lett Párizs: áttörésnek tartják majd 200 ország ott aláírt klima-megállapodását. A neheze most jön: önként vállalt kötelezettségek, de ki-ki megtartja-e? Pénz a fejlődő országoknak, de ki-ki megkapja-e? Történelmi pillanattá válik-e majd a hétvégi párizsi aláírás?

Megvan a klímamegállapodás


szerző:
2015.12.13. 18:42
Megvan a klímamegállapodás

A párizsi klímacsúcs résztvevői vállalták, hogy eddig sohanemlátott mértékben csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat. A politikusok nem fukarkodtak a jelzőkkel: a legtöbben egyenesen történelminek titulálták a konferenciát. Bár a megállapodás megszületett, az még kérdéses, hogy valóban mindenki betartja-e a vállalását. A Híradónk által megkérdezett magyar szakember szerint a párizsi megállapodás nem elégséges.

Meglepetéskoncertet adott Madonna


szerző:
2015.12.10. 19:10
Meglepetéskoncertet adott Madonna

A november 13-i terrortámadások áldozatainak tiszteletére énekelt Párizsban, a Köztársaság téren, amely a tragédia megemlékezéseinek központi helyszíne. A világsztár a francia fővárosban tartott hivatalos fellépése után közösségi oldalán posztolt rajongóinak a spontán koncert előtt.
 

ZENE: A U2 és az Eagles of Death Metal egy színpadon

Az Eagles of Death Metal is fellépett a U2 hétfő esti koncertjén. A metálegyüttes a párizsi terrortámadások óta nem állt színpadra. Utoljára a Bataclan klubban zenéltek november 13-án, amikor a terroristák 89 nézőjüket meggyilkolták. A U2 is azon a hétvégén lépett volna fel Párizsban, de elhalasztották az eseményt a terrortámadás miatt. Most pótolták a koncertet, amelynek végén előbb  eljátszottak egy számot az Eagles Of Death metallal, majd átengedték nekik a színpadot.
 

„A zene a szabadság hangja”


szerző:
2015.12.07. 18:45
„A zene a szabadság hangja”

"A terroristák a megfélemlítésre játszanak, de nem hagyjuk magunkat" - mondta a U2 zenekar énekese vasárnap este párizsi koncertjük előtt. A 22-szeres Grammy díjas ír rock-banda a merényletek másnapján lépett volna fel a francia fővárosban, de azt a koncertet el kellett halasztani. A most pótolt előadáson bejelentették, hogy egy készülő dalban is emléket állítanak a terrortámadások 130 áldozatának.

Magyarul Balóval 2015-12-01

Minden terrorista bevándorló, mondja a miniszterelnök. A menekülteket nem lehet összemosni a terroristákkal, mondja az ellenzék egy része, de nincs javaslatuk a menekültválságra. Van-e itthon terrorveszély? Félnünk kell a párizsi terrortámadások után? Egyáltalán: állandósulhat életünkben a félelem? Hárompárti vita a Fidesz, az MSZP és a DK képviselőivel.

Összefogással túl lehet élni a terrorizmust

Egy francia férfi, Antoine Leiris búcsú levele bejárta a világsajtót. Ő feleségét vesztette el a bataclani terrortámadásban, miközben gyermekére, a 17 hónapos Melvillre vigyázott otthonukban. A gyászoló férj azt üzente a terroristáknak, hogy ő nem fél, és nem akarja elveszteni szabadságát. Vajon hogyan gondolkodnak erről mások, és a terrorfenyegetettség hogyan hat mindennapjainkra, kapcsolatainkra?


 

Fókuszban Feldmár András, aki a terrorveszély hatásairól beszélt

Egy francia férfi, Antoine Leiris búcsú levele bejárta a világsajtót. Ő feleségét vesztette el a bataclani terrortámadásban, miközben gyermekére, a 17 hónapos Melvillre vigyázott otthonukban. A gyászoló férj azt üzente a terroristáknak, hogy ő nem fél, és nem akarja elveszteni szabadságát. Vajon hogyan gondolkodnak erről mások, és a terrorfenyegetettség hogyan hat mindennapjainkra, kapcsolatainkra?


 

Klímacsúcs: tétek és kockázatok

A sokféle nemzetközi feszültség miatt nem a legszerencsésebb pillanatban – állam- és kormányfők felvonulásával hétfőn kezdődik Párizsban az a klímacsúcs, amitől világszerte azt remélik, hogy 18 évvel az első egyezmény után, érdemi eredménye lesz, hogy legalább lassabban és kevésbé melegedjen a Föld.

Mit teszünk a klímaváltozás ellen?

2100-ra akár 6 fokkal is nőhet a világ átlaghőmérséklete. Ez esetben sok millió ember nem jutna vízhez, de tízmilliók otthona kerülne víz alá. 195 ország Párizsban próbál majd összehozni egy megállapodást: ebbe minden állam beleírná, mit vállal, hogy a Föld átlaghőmérséklete legfeljebb 2 fokkal nőjön. De mennyibe kerül mindez? Ki fizeti a számlát? És: mit vállal Magyarország?

Brüsszel, a dzsihadizmus nyugati központja

Tegnap kora délután a belga RTL Híradó stúdiójában járt Mohamed Abdeslam. Ő a bátyja annak a Salamnak, aki ellen ma is embervadászat folyik, illetve annak a Brahimnak, aki november 13-án egy kávézó előtt robbantotta fel magát Párizsban.

Hol a legvalószínűbb egy következő merénylet?

Tunéziai terrortámadás, a Sínai-félsziget felett lezuhant orosz gép felrobbantása, és a párizsi Bataclanban történt szörnyű mészárlás. Sajnos már megszámolni is nehéz, hány borzalmas pusztítás, mészárlás és rémtett köthető az Iszlám Állam terrorszervezet nevéhez. Mikor lesz mindennek vége?

Súlyos veszteségek érték a turizmust

Turisták tömegei mondják le foglalásukat, a múzeumokban egyharmaddal kevesebb jegyet adnak el, mint a terrortámadások előtt. A koncertszervezők óriási visszesésről panaszkodnak. A Párizs egyik legfontosabb bevételi forrását adó turizmust súlyos veszteségek érték a merényletek óta.

Szökött terrorista dobhatta el


szerző:
2015.11.24. 18:10
Szökött terrorista dobhatta el

Az egész világra vonatkozó terrorveszély-figyelmeztetést adott ki a washingtoni külügyminisztérium. Óvatosságra intették az utazni készülő amerikaiakat és felhívták a figyelmet arra, hogy a terrorista szervezetek célba vehetnek reptereket, sporteseményeket, színházakat és szabadtéri vásárokat. Belgiumban kedden is a legmagasabb fokozatú terrorkészültség volt érvényben, Párizs külvárosában pedig utcaseprők egy robbanóövet találtak egy szemetesben. A feltételezés szerint ezt az elmenekült merénylő dobhatta el.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való