KERESÉS search-close

Országos Bírói Tanács

2 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Országos Bírói Tanács"

Az "Országos Bírói Tanács" címkével ellátott tartalmaknál (2) leggyakrabban használt további címkék:
Nem váltották le Handó Tündét

Nem váltotta le Handót Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnöki posztjáról az Országgyűlés. Handó Tünde menesztését az őt felügyelő Országos Bírói Tanács kezdeményezte, de a kormánypárti képviselők leszavazták az indítványt, amelyről vita nélkül voksoltak. A bírói tanács szerint Handó Tünde többször is törvénytelenül érvénytelenített bírói pályázatokat, ezt az Országos Bírósági Hivatal mindig tagadta. A Jobbik szerint Handó Tünde a szavazás eredménye ellenére is megbukott.

Handó Tünde áll bármilyen vizsgálat elé

Vitatják az Országos Bírói Tanács döntéseinek jogszerűségét a kormánypártok. Ezt azután közölte a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője, hogy a Bírói Tanács szerdán kezdeményezte az Országgyűlésnél az Országos Bírósági Hivatal elnökének leváltását. Szerintük Handó Tünde döntései a bíróságok függetlenségét is veszélyeztethetik. Handó Tünde úgy reagált: áll bármilyen vizsgálat elé.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való