KERESÉS search-close

Országgyűlés

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Országgyűlés"

26-an egyszer sem szólaltak fel az Országgyűlésben az elmúlt fél évben

Öt miniszter és 21 képviselő egyetlen egyszer sem szólalt fel az Országgyűlésben az elmúlt fél évben. A kormány szerint a minisztereknek nem is az a dolguk, hogy a parlamentben vitázzanak, őket legtöbbször a parlamenti államtitkárok képviselik. A néma képviselők között 17 fideszes van, köztük Bíró Márk, aki 2010 óta egyszer sem szólalt fel a törvényhozásban.

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

Már a határon túlról is szavazhatnak az EP választásokon

Jövő májusban már azok a határon túli magyarok is szavazhatnak az Európai Parlamenti választáson, akik nem uniós tagországban élnek. Az Országgyűlés kormánypárti többségének döntése azt jelenti, hogy a Kárpátalján, vagy a Vajdaságban élők is voksolhatnak.

Orbán Viktor visszautasította, hogy urizálna

Nem költözik a várba, továbbra is a Czinege utcában fog lakni - ezt válaszolta Orbán Viktor az Országgyűlésben egy szocialista képviselő kérdésére, hogy miért megy januártól a Budai Várba. Bangóné Borbély Ildikó szerint a fideszes urizálás újabb jelképe, hogy az Országgyűlés helyett a várban lesz jövőre a miniszterelnök irodája. Erre Orbán Viktor azt mondta: nem őt kell urizálással vádolni, amikor az utolsó három szocialista miniszterelnök multimilliomos volt.

Felkérte Orbán Viktort kormányalakításra Áder János

Az államfő május 8-ára hívta össze az új országgyűlés alakuló ülését, amin megválaszthatja az új parlament Orbán Viktort újra kormányfőnek, valamint az Országgyűlés új elnökét is. Ehhez azonban még néhány feltételnek teljesülnie kell.

 

Laptop, telefon egymilliárdért

Egymilliárd forintért kapnak mobiltelefonokat és laptopokat az új Országgyűlés képviselői. Ezt a Napi.hu szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben. Bár a Parlament összetétele alig több mint 20 százalékban változik, minden képviselő új mobilt és laptopot kap. Az Országgyűlés Hivatala a technológiai fejlődésre hivatkozik.

Határozatképtelen volt az Országgyűlés rendkívüli ülése

Határozatképtelen volt az Országgyűlés rendkívüli ülése, amelyet az MSZP, az LMP és több független képviselő kezdeményezett. A szocialisták a CEU-t nehéz helyzetbe hozó felsőoktatási törvényt törölték volna el, az LMP a kilakoltatási moratóriumot akarta azonnali hatállyal újra bevezetni. A Fidesz szerint az ellenzéki pártok Soros György kérésére hívták össze az ülést, ezért a kormánypárti képviselők nem mentek el.

Megtudtuk mikor készül el az Országgyűlés új irodaháza!

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

 

Eltörölhetik az óraátállítást

Megszűnhet az óraátállítás Magyarországon - a Parlament gazdasági bizottsága átengedte az erről szóló jobbikos javaslatot. A kormánypártok egyelőre nem döntötték el, hogy támogatják-e, de ha az Országgyűlés megszavazza, állandóan nyári időszámítás lesz. Vagyis télen is tovább maradna világos. Egy korábbi felmérés szerint a magyarok 80 százaléka megszüntetné az óraátállítást, mert nyűgnek érzi.

A foci-Eb alatt nem ülésezik az országgyűlés

Egy nappal a magyar fociválogatott első Eb meccse előtt megy szabadságra az Országgyűlés. Az ATV információi szerint azért, hogy a képviselők ott lehessenek a találkozón. Lázár János miniszter azt mondta, nincs köze az Európa-bajnokságnak ahhoz, hogy a szokásosnál hamarabb hagyták abba a munkát a képviselők. Orbán Viktor a magyar csapat összes meccsét a helyszínen nézi majd meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való