KERESÉS search-close

Oroszország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Oroszország"

Egy jó szelfiért még a mérgező anyagot is beválallják

Egy jó szelfiért megéri kockáztatni. Gondolhatják, akik egy szibériai erőmű zagytározójához járnak fotózkodni. A víz tele van mérgező anyaggal, de ez cseppet sem hatja meg az odaérkezőket. Igazából az csalogatja oda a szelfizőket, hogy a nehézfémek szép kékre festették a víz színét, mint ha a Maldív-szigeteken lennének.

A Maldív-szigeteket idézi a látvány, kár, hogy tele van a víz mérgező vegyi anyagokkal

Kristálytiszta kék víz és homokos part: képeslapra kívánkozó látvány. És nem is kell hozzá egy egzotikus karibi szigetre utazni, elég csak az oroszországi Novoszibirszkbe elmenni. Persze csak annak, aki bírja az erősen mérgező vegyi anyagokat.

MALDIVES_NSK: Szibériai zagytározó az új Maldív-sziget

Kristálytiszta kék víz és homokos part: képeslapra kívánkozó látvány. És nem is kell hozzá egy egzotikus karibi szigetre utazni, elég csak az oroszországi Novoszibirszkbe elmenni. Persze csak annak, aki bírja az erősen mérgező vegyi anyagokat. A festői szépségű tó a környék legnagyobb erőművének zagytározója.

A világ legnagyobb és legerősebb jégtörő hajója

Vízre bocsátották Oroszországban a világ legnagyobb és legerősebb jégtörő hajóját, az atomenergiával működő Uralt. Moszkva abban bízik, hogy ezzel és további óriás jégtörőkkel előnyt szerezhet az északi sarki nyersanyagok megszerzéséért folytatott versenyben.

Putyin, a hokikirály !?


szerző:
2019.05.11. 18:36
Putyin, a hokikirály !?

Imét gólkirály lett Vlagyimir Putyin, majd elesett. Egymaga 8, a Kreml szerint viszont 10 gólt lőtt az immár hagyományos éves hokigálán. A meccs után korcsolyázott egy tiszteletkört, de ennek kínos vége lett.

Putyin ígéretet tett a delfin-Gulag felszámolására

Kiszabadulhatnak a foglyok a delfin Gulagból. Így nevezik a szibériai Nahodka városának közelében lévő zárt tengeri telepet, ahol borzalmas körülmények között tartanak fehér delfineket és fiatal kardszárnyú delfineket kereskedők, hogy kínai parkoknak adják el őket. Nemzetközi állatvédő szervezetek nyomására Putyin orosz elnök ígéretet tett a telep felszámolására. A helyszínre már megérkezett Jean-Michel Cousteau, világhírű óceánkutató.

Újra embert akarnak küldeni a Holdra!

Történelmi bejelentést tett Mike Pence, amerikai alelnök az amerikai űrhajózási tanács ülésén. Az Amerikai Egyesült Államok célja, hogy öt éven belül újra űrhajósokat küldjön a Holdra. Az űrverseny egyre inkább fokozódik. Nem csak az Amerikai Egyesült Államok, hanem Oroszország is igényt tart a Holdra.

Vasvillával ment a tigrisnek

Vérfagyasztó élményben volt része egy szibériai nyugdíjasnak, aki arra nyitott be az istállójába, hogy egy hatalmas amuri tigris marcangolja a teheneit. A férfi először egy vasvillával próbálta felvenni a küzdelmet a ragadozóval - óriási szerencséje volt, hogy végül ki tudott futni a puskájáért, amellyel aztán kénytelen volt lelőni a védett állatot.

Top 2 -  A Transpolar vasútvonal, amit soha nem fejeztek be

A világ leghosszabb meg nem épült vasútvonala két kisvárost, az isten háta mögötti Salekhardot és a még messzebb lévő Igarka nevű településeket kötötte volna össze. Sztálin egy 1400 km hosszú pályát akart építeni Észak-Szibéria járhatatlan, mocsaras vidékén. Nem sikerült neki.

Késsel a hátában indult cigizni

Késsel a hátában, egy szál alsónadrágban indult ki dohányozni a mínusz tíz fokos hidegbe egy orosz férfi egy tatárföldi kórházból. A kórház dolgozói csak hosszas rábeszélés után tudták rávenni, hogy menjen vissza a kórterembe. A 34 éves férfit saját bevallása szerint egy kocsmai verekedésben szúrták meg. Azóta már megműtötték, állapota stabil.

Fekete hó hullott Szibériában

Fekete hó hullott Szibéria egyik régiójában, amely a szénbányászatról ismert. A csapadék állítólag mérgező is.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Oroszország új szuperrakéta fejlesztésébe kezd

Oroszország felfüggeszti részvételét a közepes hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésben, és új szuperrakéta fejlesztésébe kezd. Ezt Putyin orosz elnök jelentette be, egy nappal az után, hogy Washingtonban közölték: az Egyesült Államok már nem tartja magára nézve kötelezőnek az 1987-ben kötött egyezményt, amelyet szerintük Moszkva régóta megszeg.

Felépül a kisfiú, akit egy összeomlott lakóház romjai alól húztak ki

Szinte teljesen felépült az a 11 hónapos kisfiú, akit egy összeomlott lakóház romjai alól húztak ki a mentőcsapatok Oroszországban. A múlt év utolsó napján történt katasztrófa helyszínén, csodával határos módon 36 órát élt túl a kisfiú a roppant hideg ellenére. Megtalálása óta Moszkvában kezelik.

 

Élve találták meg a csecsemőt a felrobbant ház romjai között

Élve találtak meg egy 11 hónapos csecsemőt az oroszországi házrobbanás helyszínén. Az orvosok szerint életveszélyes állapotban van, de minden esélye megvan, hogy felépüljön. A tegnap hajnali detonáció óta nyolc holttestet emeltek ki a romok közül. 36 emberről viszont semmit sem tudni.

Sztálin népszerűbb, mint Putyin

Idén már nem Vlagyimir Putyin az újévi naptárak legnagyobb sztárja Oroszországban, hanem a Szovjetunió egykori diktátora, Sztálin. A milliók haláláért felelős kommunista vezér képeivel díszített kalendárium olyan népszerű, hogy már harmadjára kell újranyomni, az első két kiadást ugyanis villámgyorsan elkapkodták.

Tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában

Kilenc munkás halt meg, miután tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában. A lángok csaknem 400 méter mélyben csaptak fel. Nyolc építőmunkást még időben a felszínre hoztak, de a lent rekedtekhez csak a tűz eloltása után jutottak. Azt még vizsgálják, mi gyulladt ki a bányában.

 

Ketten összesen 18 plasztikai műtéten vannak túl

Már 2,3 milliónál jár azoknak a száma, akik a szétplasztikázott orosz férfi Aleksandr Shpak és felesége életét szappanoperaszerűen követik. Ránézésre talán nem sokan gondolnák, de a férfi közgazdász, felesége pedig pszichológus és tanár.

56 embert ölt meg egy orosz sorozatgyilkos

56 embert ölt meg egy orosz sorozatgyilkos, aki jelenleg is életfogytiglani börtön büntetését tölti 22 nő meggyilkolása miatt. Most azonban újabb 56 ember megölése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

Hogyan alakulhatott ki a putyini diktatórikus rendszer?

A szemtanú hitelességével írja a kölcsönös brutalitásokat bemutató háborús beszámolóit a Csecsenföldről egy orosz újságíró a kilencvenes években. Naplót vezet, nyomon követi a putyini diktatórikus rendszer kialakulását, az ellenzék tehetetlenségét és az orosz társadalom tétlenségét. 2006-ig, amikor Anna Politkovszkaja 48 éves, kétgyerekes orosz újságíró bevásárlásból tér haza: a moszkvai belvárosi társasház földszintjén 4 lövéssel meggyilkolják.

Hadiállapotot hirdettek Ukrajnában - kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak

Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában, miután Oroszország vasárnap tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Krím-félsziget melletti Kercsi-szorosnál, majd három hajót el is foglalt. Az ukrán államfő utasította vezérkarát, rendeljenek el részleges sorozást. Így kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az ő biztonságuk a legfontosabb, de a kormány egyelőre nem tesz diplomáciai lépéseket.

 

Börtönbe került a szókimondó rapper

Oroszország egyik legnépszerűbb rap-énekese az utcán tartott rögtönzött koncertet rajongóinak, miután a hatóságok betiltották egy meghirdetett fellépését. Az összegyűlt tömeg hangosan szidalmazta a rendőröket, amikor lerángatták egy autó tetejéről.

Új amerikai-orosz hidegháború?

Trump elnök felmondaná a 31 éves szovjet-amerikai rakétaegyezményt, amely a legfeljebb 5 ezer kilométer hatósugarú nukleáris fegyverekről szól. A felek egymást vádolják az egyezmény megszegésével. De inkább az lehet a háttérben, hogy a kétoldali egyezmény nem vonatkozik a fegyverkező Kínára. Mi ez? Új amerikai-orosz hidegháború? Kísérlet Kína becsalogatására? Ennek esélyei?

Bagoly kávézó nyílt Moszkvában

A különleges helyen a vendégeknek nem a rendelt italokért, hanem az elöltött perecekért kell fizetniük. A látogatók megsimogathatják, vagy akár meg is etethetik az ott élő 11 baglyot, amelyeknek a többsége állatkertekből vagy madárkórházakból került a kávézóba.

 

Állatkert a templomban

Egyedülálló egyházi kezdeményezés Oroszországban. Állatkertet rendeztek be az egyik templomban, hogy még több hívőt csábítsanak a misékre is. A helyiek örülnek a jövevényeknek, köztük a krokodiloknak, mert nincs a környéken állatkert. A krokodilos templom annyira sikeres, hogy bővíteniük kell a férőhelyet.

Megmérgezhették az aktivistát


szerző:
2018.09.13. 19:30
Megmérgezhették az aktivistát

Családtagjai szerint megmérgezték a Putyin-ellenes megmozdulásairól híres Pussy Riot egyik aktivistáját.

 

FOTÓK: Brutálisan verték szét a tüntetéseket Oroszországban

Az orosz rendőrség brutálisan szétverte a nyugdíjkorhatár felemelése ellen szervezett tüntetéseket. Több ezer ember vonult utcára Oroszország nagyvárosaiban, közülük több százat letartóztattak, a legtöbbet Moszkvában és Szentpéterváron. A hatóságok arra hivatkoztak, hogy ezek nem engedélyezett demonstrációk voltak.

Szétverték a tüntetőket Oroszországban

Az orosz rendőrség brutálisan szétverte a nyugdíjkorhatár felemelése ellen szervezett tüntetéseket. Több ezer ember vonult utcára Oroszország nagyvárosaiban, közülük több százat letartóztattak, a legtöbbet Moszkvában és Szentpéterváron. Még több FOTÓ a tüntetésekről: ITT.

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő az oroszországi Szocsi repülőterén. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. A gépen lévők közül 18-an megsérültek. Az egyetlen halálos áldozat a reptér egyik alkalmazottja.

 

Alaposan helybenhagyták a Taxi-filmek sztárját

Koponyasérülést szenvedett a Taxi-filmek sztárja, Samy Naceri, miután verekedésbe keveredett Oroszországban. A színész testvérével, Bibivel egy moszkvai, belvárosi klubban szólalkozott össze fehérorosz férfiakkal.

Megszálló vagy felszabadító?

Egy szovjet katonai emlékmű okoz diplomáciai feszültséget Csehország és Oroszország között. A csehek a Prágát a náci uralom alól felszabadító Konyev marsall szobrán feltüntetnék az 56-os magyar forradalom és a 68-as prágai tavasz eltiprásában játszott szerepét is. Moszkva szerint a csehek meg akarják hamisítani a történelmet.

Sosem találod ki, Istenes Bence honnan nézte végig a VB-döntőt

A műsorvezető meglepő helyszínről izgulhatta végig az év sporteseményét.

Mérgezés: meghalt egy áldozat

Meghalt az egyik áldozat, akit a Novicsok nevű idegméreg betegített meg Angliában. Ugyanaz, mint a volt brit-orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripált és lányát márciusban. Egyelőre senki nem tudja, hogyan fertőződhetett meg a nő és élettársa, aki továbbra is életveszélyes állapotban fekszik kórházban. Oroszország szerint lejáratókampány folyik ellenük.

Vicces és ijesztő is a VB

Véres verekedés, cirill betűk között bolyongó külföldi és folyóból kimentett hazai szurkolók. Az oroszországi focivébén bő egy hét alatt is nagyon sok vicces és ijesztő jelenetet örökítettek meg. Szerencsére az erőszak csak elszigetelt jelenségnek számít.

Járdán sétáló emberek közé hajtott egy taxi Moszkvában

A drámai jelenetet felvette egy térfigyelő kamera. Nyolcan sérültek meg, köztük két mexikói fociszurkoló. A taxis kiugrott a kocsiból, és elrohant, mert meg akarták lincselni. A jelenlévők azt hitték, hogy terrorista. A rendőrség azonban közölte, hogy szó sincs erről, baleset történt. Figyelem, megrázó felvételek következnek.

 

Korbáccsal őrzik a rendet

Az ellenzéki tüntetések szétveréséről hírhedté vált kozákok segítik majd a rendőrség munkáját az oroszországi foci-vébé alatt. A korbáccsal és botokkal felszerelt félkatonai szervezetet azokkal szemben szokta bevetni az államhatalom, akik ellen a rendőrség jog szerint nem léphet fel.

Az orosz melegek és a focivébé

Árgus szemekkel figyelik jogvédő csoportok és nyugati kormányok Oroszországot a közelgő focivilágbajnokság miatt. Az ok: az erősödő fajgyűlölet és a melegekkel szembeni ellenséges érzület. 5 éve létezik egy orosz törvény, amely megbélyegzi a melegeket. A jogszabály hivatalos neve: a „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját” tiltó törvény.

 

Küzdelem a focirasszizmus ellen

Kemény tilalmakkal készülnek az orosz hatóságok a közelgő focivilágbajnokságra. Tilos az alkohol a stadionokban, és azok környékén, tilos a drónok reptetése, tilos a fegyverkereskedelem, sőt még a tűzgyújtás is sütögetésre, nehogy lángra kapjon valami.

Megint elvitték Navalnijt

Brutálisan szétverte a rendőrség a Putyin újbóli elnöksége ellen tiltakozó demonstrációkat Oroszország nagyvárosaiban. A hatóságok által nem engedélyezett tüntetéseket Alekszej Navalnij szervezte, aki Putyin egyetlen valódi kihívójaként nem indulhatott a választáson.

NAGY PORT VERT FEL! - medve hozta be a labdát egy focimeccsre

Felháborodva reagáltak nemzetközi állatvédő szervezetek a videóra, amelyen egy medve átadja a labdát egy orosz focimeccs bírójának...

Trump visszakozott


szerző:
2018.04.12. 18:52
Trump visszakozott

Az amerikai elnök visszakozott. Tegnap még azt üzente a Washington szerint vegyifegyvert bevető szír csapatokat támogató Oroszországnak: álljon készen, mert - ahogy fogalmazott - "szép, új és okos rakétákat" küld Szíriába. Ma már azt írta, "lehet, hogy nagyon hamar, de az is lehet, hogy egyáltalán nem hamarosan" támadják meg Szíriát.

Még nem tudni mi okozta a tömegtragédiát

41 gyermek van a kemerovói tűztragédia halálos áldozatai között. A hozzátartozók szerint azonban ez a szám még sehol nincs a valósághoz képest, mert legalább 85 emberről, főként gyerekekről nincs egyelőre hír. Vlagyimir Putyin elnök is elutazott Kemerovóba.

 

64 halálos áldozata van az oroszországi tűzvésznek

Figyelem, megrázó képek! Menekülő gyerekek, ablakokon kiugró emberek, lezárt vészkijáratok. Már legalább 64 halálos áldozata van annak a rettenetes tűzvésznek, amely az oroszországi Kemerovo egyik plázájában történt. A mentőcsapatok még mindig keresnek eltűnteket a romok között. A tragédia ügyében többeket már őrizetbe vettek.

LÁTVÁNYOS: Így zúdult le a torony

Senkinek nem esett baja, mikor a jekatyerinburgi tv-tornyot irányított robbantással semmisítették meg. A 220 méteres építmény a város legmagasabbja volt, és a 90-es évekig a világ legmagasabb elhagyott épületének számított. Pénzhiány miatt ugyanis sosem fejezték be. A helyén most jégkorcsolyapálya lesz. 

Elnököt választ Oroszország

Habár 6 kihívója is van a regnáló orosz elnöknek, Vlagyimir Putyin győzelme a mai orosz elnökválasztáson biztosra vehető. Legnagyobb riválisa nem is indulhatott a szavazáson. A kérdés csak az: milyen magas lesz a részvétel, és hány százalékkal nyer Putyin. Mindeközben választási megfigyelők szabálytalanságokról számoltak be.

 

Kokain a nagykövetségen


szerző:
2018.02.24. 18:15
Kokain a nagykövetségen

Krimibe illő történet és leleplezés Oroszország argentínai nagykövetségén. A dél-amerikai országból, átszámítva 15 milliárd forint értékű kokaint próbált egy bűnbanda Oroszországon keresztül Európába csempészni. Benne volt a követség egyik alkalmazottja is. Csakhogy gyanúsak lettek az egyik melléképületben elhelyezett bőröndök. Ekkor kezdődött a nyomozás, amely több mint egy év után most zárult le.

Elhagyott medvebocsot találtak Moszkvában

Két alultáplált, elhagyott medvebocsot találtak járókelők Moszkvában, egy külvárosi, lakótelepi szemetesben. Nem tudni, hogyan kerültek a hulladékok közé. Egy nemzetközi alapítvány által támogatott mentőközpontba kerültek.

 

Listázták Putyin bizalmasait

Listát tett közzé az amerikai kormány azokról az orosz gazdasági- és politikai vezetőkről, akik Washington szerint kapcsolatba hozhatók az amerikai elnökválasztásokba történt beavatkozással, és a kelet-ukrajnai háborúval.

Moszkva nem viccel Sztálinnal

Betiltották Oroszországban a Sztálin halála - című francia-brit fekete komédia vetítését. Az orosz kulturális minisztérium két nappal a kitűzött bemutató előtt döntött úgy, hogy visszavonja a film forgalmazási engedélyét. Az indoklás szerint ugyanis a mű sértő módon viszonyul az ország történelméhez.

Ezek a filmek a Testről és lélekről ellenfelei!

Az egész ország egy emberként szurkolt Egyedi Ildikó alkotásának, és sikerült is valóra váltani a várva-vált Oscar-jelölést. Na de nézzük, milyen filmekkel fog versenyezni az aranyszobrocskáért!  

Oroszország nem indulhat a téli olimpián

Oroszország nem indulhat a 2018-as dél-koreai téli olimpián. Ezt a döntést hozta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, miután a legutóbbi vizsgálatok szerint a 2014-es szocsi olimpián orosz részről kiterjedt és államilag támogatott doppingolás folyt.

Kocka-Lenin miatt háborognak

Botrány Lenin miatt Oroszországban. Egy fiatal művész szobrot állított a néhai bolsevik vezérnek. Csakhogy nem abban a stílusban, ahogy azt a helyiek megszokhatták.

Tankot a karácsonyfára


szerző:
2017.11.23. 18:46
Tankot a karácsonyfára

Tankokkal, hadihajókkal és vadászgépekkel is díszíthetik a karácsonyfákat idén Oroszországban. A legendás GUM-áruházban ugyanis "Hagyományaink"-néven katonai tematikájú karácsonyi díszeket dobtak piacra.

 

Mi lett volna, ha nincs Lenin?

Hogyan alakult volna a világ történelme az 1917-es forradalom nélkül? És hogy alakult azután, hogy megtörtént? Robert Service brit történész és Oroszország-specialista elsők között kutathatott a pártarchívumokban. Mit gondol Leninről, Sztálinról és Trockijról és hatásukról a mai Oroszországra és Kínára.

Robbanás egy panelben


2017.11.10. 18:25
Robbanás egy panelben

Összeomlott egy panelház egy része az oroszországi Izsevszk városában. A hatóságok szerint legalább hat halálos áldozatot követelt a katasztrófa. Még lehetnek áldozatok a romok alatt. A feltételezések szerint gázrobbanás okozhatta a tragédiát. A robbanás pillanatáról több felvétel is készült.

Tűzvész Moszkvában


2017.10.09. 18:18
Tűzvész Moszkvában

Évtizedek óta nem látott tűzvész pusztított az orosz fővárosban. Egy nagyáruház égett ki Moszkva határában. Háromezer embert kellett kimenekíteni. Senki nem sérült meg súlyosan.

 

Elszabadult toitoi-ok kergettek embereket Moszkvában

Nagy vihar söpört át az orosz fővároson pénteken. Az erős szél a Moszkva egyik főterére kihelyezett mobil vécéket is elmozdította, és perceken keresztül sodorta őket a járókelők között. A vicces jelenet akár veszélyes is lehetett volna, de szerencsére senki sem esett áldozatul az elszabadult toitoioknak.

Lecsapott Moszkvára az elmúlt száz év legpusztítóbb vihara

Az elmúlt száz év legpusztítóbb vihara csapott le hétfőn délután Moszkvára. 16-an meghaltak és 150-en megsebesültek, amikor a csaknem hurrikán erejű szél háztetőket tépett le, fákat csavart ki az orosz fővárosban és környékén. A tűzoltók ma egész nap dolgoztak, hogy a több mint háromezer kidöntött fát eltávolítsák. A viharról drámai felvételeket készítettek a helyiek.

 

Orosz befolyás: szabad a pálya?

Kell-e félnünk Oroszországtól? Vajon túl közel kerültünk-e az oroszokhoz – vagy ők hozzánk? Miközben Oroszország ellen uniós szankciók működnek, és miközben, Európa jó része kisebb-nagyobb mértékben kiszolgáltatott az orosz energiának, az orosz befolyás növekedése egyre inkább foglalkoztatja nemcsak a magyar, hanem az európai és az észak-amerikai nyilvánosságot is. Magyarország nem főszereplő Oroszország és a világ bonyolódó játszmájában, de fekvését tekintve geopolitikailag elég érzékeny ahhoz, hogy nagyon is érdekelhesse Oroszországot. Mi tudható és mi a teendő?

Orosz terror: Hős lett a metróvezető

Hősként emlegetik a metróvezetőt, aki a szentpétervári robbantáskor nem állt meg, hanem továbbvitte a szerelvényt a következő állomásig. Sok ember életét menthette meg ezzel. Öngyilkos merénylő házilag gyártott szöges bombával robbanthatott hétfőn kora délután, tizennégyen meghaltak és 45-en megsérültek.

Terrortámadás Szentpétervárott

Terrortámadás Szentpétervárott. A legfrissebb információk szerint legkevesebb tízen meghaltak és 37-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimir Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Találtak robbanószerkezetet egy másik megállónál is, ez nem lépett működésbe. Az RTL-nek nyilatkozott egy a városban élő magyar nő. Azt mondta, teljes a káosz, az emberek kiözönlöttek az utcára, a metróvonalakat lezárták.

TERRORTÁMADÁS SZENTPÉTERVÁROTT: Kilencen meghaltak

Kilencen meghaltak és 50-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimír Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Ezt később az orosz legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. A magyar külügyminisztérium nem tud arról, hogy a metrótámadás közelében magyarok lettek volna.

Kitálalna Trump bizalmasa

Vallomást tenne Donald Trump menesztett nemzetbiztonsági főtanácsadója Oroszország szerepéről az amerikai választási kampányban. Cserében mentességet kérne egy későbbi büntetőeljárás alól. Michael Flynnek azért kellett távoznia posztjáról februárban, mert az elnök beiktatása előtt titokban kétszer is találkozott az orosz nagykövettel.

15 nap börtön az ellenzékinek

15 nap börtönre ítélték az utóbbi évek legnagyobb oroszországi ellenzéki tüntetéseinek szervezőjét. A moszkvai megmozduláson letartóztatott Alexej Navalnij felhívására vasárnap több mint 100 ezren vonultak utcára, hogy lemondásra szólítsák fel az orosz kormányfőt. Navalnij szerint Dmitrij Medvegyev palotákat, jachtokat, szőlőbirtokokat harácsolt össze 70 milliárd rubel, átszámítva 350 milliárd forint értékben.

Betiltanák a Disney-filmet

Be akarja tiltani a cenzúra Oroszországban a Szépség és a szörnyeteg mostani filmes feldolgozását, miután egy nyíltan meleg szereplő is megjelenik benne. A héten az amerikai Alabama-állam egyik autósmozijának vezetősége is úgy döntött, hogy emiatt nem vetítik a Disney-filmet. A film rendezője azt nyilatkozta: nem gondolta, hogy ekkora ügy lesz ebből. Szerinte semmi botrányos vagy sokkoló nincs abban a jelenetben, amelyben szerepel a meleg karakter.

Elítélték Putyin fő ellenfelét

Sikkasztás miatt elítélték Vlagyimir Putyin legfőbb politikai ellenfelét, Alekszej Navalnijt. Az ellenzéki vezető szerint politikai ítélet született az ügyében, hogy ne indulhasson a 2018-as választásokon, és az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint sem volt szabályos a kihallgatása. Az orosz elnök közben jóváhagyta azt a törvénymódosítást, amely enyhíti a családon belüli erőszak büntethetőségét.

A stáb, amely előtt nincs megoldhatatlan feladat

Tucatnyi megható történetet, valódi családegyesítést láttunk már a Keresem a családom eddigi epizódjaiban. A műsor készítői minden jel szerint nem ismernek lehetetlent. De, hogyan találják meg a rokonokat a világ egy távoli zugában? Mit csinálnak, amikor a nemzetközi szervezetek, a családkutató cég, és a magánnyomozók is csődöt mondanak?

A kémek országa lettünk?


szerző:
2016.12.01. 19:00
A kémek országa lettünk?

Szakértőnk szerint azt a hatalmas mennyiségű pénzt, amit az olajból és a gázból szereztek, arra fordították az oroszok, hogy a hadsereget rendbe tegyék, minden területen, de különösen az európai részt. A kibertámadások hátterében is Oroszország állhat, ez pedig tulajdonképpen az informatikai hadviselést jelenti. Ennek célja pedig az EU meggyengítése, aminek mi, magyarok is részesei vagyunk.

Egymásra találtak a törökök és az oroszok

Ellenségekből ismét barátok - Törökország és Oroszország csaknem egy év diplomáciai mosolyszünet után újra normalizálta kapcsolatát, sőt, fontos katonai és gazdasági egyezményeket is kötöttek. Viszonyuk 2015 novemberében romlott meg, amikor a törökök lelőttek egy légterükbe berepülő orosz harci gépet. Elemzők szerint Ankara és Moszkva így próbálja ellensúlyozni egyre rosszabb kapcsolatát a Nyugattal.

Vizsgálhatják a fűtőelemek szállítását

Veszélyes volt a polgárháborús Ukrajnán keresztül szállítani a megsérült paksi fűtőelemeket - ezt állítja a Párbeszéd Magyarországért párt európai parlamenti képviselője. Az esetet az Európai Bizottság is vizsgálja. A Népszabadság szerint nem volt európai engedély arra, hogy a 2003-ban történt paksi balesetben megsérült nukleáris fűtőelemeket Oroszországba szállítsák. A paksi atomerőmű a hírt pánikkeltésnek nevezte. A Nemzeti fejlesztési Minisztérium szerint minden engedély megvolt a szállításhoz, amely teljes biztonságban zajlott.

Nincs tétje az orosz választásoknak

Nem sok esélye van az ellenzéknek a holnapi parlamenti választáson Oroszországban. Mindent bevet a hatalom: rendőri zaklatásra éppúgy van példa, mint titkosszolgálati megfigyelésre. Elemzők szerint azonban a népszerűsége csúcsán lévő Putyin elnök pártja enélkül is toronymagasan nyerne. Hiába stagnál a gazdaság, és csökken az életszínvonal, a birodalmi érzés feltámasztása kárpótolja a választók többségét.

46 méterre reptette  a tehénlepényt

Tehénlepény-dobálásban is versenyeztek egy oroszországi fesztiválon. És ez évről-évre egyre sikeresebb, mindig többen és többen dobálnak. Az idei versenyen pedig rekord született, tehénlepényt még senki nem dobott 46 és fél méterre.

FESZTIVÁL: Új rekord született tehénlepény dobálásban

Tehénlepény-dobálás, vízcipelés és kistraktor-vezetés. Ilyen versenyszámokban lehetett indulni egy oroszországi fesztiválon, amely évről évre egyre sikeresebb. A legmesszebbre Sztanyiszlav Zseljazkov tehénlepénye repült. 46 és fél méterre hajította, négy és fél méterrel döntve meg az eddigi rekordot.

Válságban is fenyegető Oroszország

Ki érti ezt? Azt mondják, válságban van, gazdasága az olaj áresése miatt zsugorodik, szankciók sújtják – mégis mindenki lepattan Oroszországról? Ahogyan egyre nagyobb bajban van – úgy egyre veszélyesebb? Fenyegetné például Lengyelországot, sőt, veszélyesebb, mint az Iszlám Állam – egyes lengyel kormányhangok szerint. Megszállja szomszédja, Ukrajna egy részét és alig fél év alatt a szíriai válság főszereplője lett. Fél óra Oroszországról.

Putyin 30 év házasság után elvált feleségétől

Két évvel ezelőtt vált el feleségétől Vlagyimir Putyin. Az orosz elnöknek a házasságból két lánya született, akik most húszas éveikben járnak.

A nagy szél miatt zuhanhatott le az orosz gép

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy az időjárás okozta a rosztovi légikatasztrófát. Több repülő nem is tudott leszállni a dél-oroszországi város repterén az óriási széllökések miatt. A szerencsétlenségben 62-en vesztették életüket.

Senki nem élte túl a légi szerencsétlenséget

Lezuhant egy utasszállító Oroszországban. A repülő az Egyesült Arab Emírségekből tartott a Don folyó melletti Rosztovba, amikor a reptéri pályától pár száz méterre a földbe csapódott. A fedélzeten lévő 62 ember közül senki nem élte túl a katasztrófát. Magyar áldozatokról nincs információ. A katasztrófát egy térfigyelő kamera is felvette.

Az eltűnt magyar lábnyomaira bukkanhattak

Csaknem két héttel eltűnése után Oroszországban, egy folyóparton megtalálták a lábnyomait a magyar biológusnak. Török Péter egyedül indult kutatóútra a dagesztáni hegyekbe, amikor 12 nappal ezelőtt eltűnt. Édesanyja szerint fia korábban sokat sportolt, jó erőben van és bízik benne, hogy életben van.

Kivonulnak az oroszok Szíriából

Kivonják az orosz csapatokat nagy részét Szíriából – jelentette be hétfőn Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerint a tűzszünet életbe lépésével a katonai beavatkozás elérte célját, Moszkva mostantól elsősorban a kormány és a lázadók közötti béketárgyalásokra akar koncentrálni, hogy minél hamarabb véget érhessen az öt éve tartó polgárháború. Az Iszlám Államot közben egyre kisebb területre szorítják vissza a szövetségesek, egy légicsapással sikerült egyik legfőbb katonai vezetőjükkel is végezni.

Nincs túlélője a bányarobbanásnak

Újabb robbanás történt az oroszországi Vorkuta szénbányájában, amely csütörtökön már részben beomlott egy gázrobbanás miatt. Akkor két bányász meghalt, és több mint húszan rekedtek a 780 méter mélyen futó tárnákban. A mostani, hat halálos áldozattal járó detonáció után kizártnak tartják, hogy a mélyben lehetnek még túlélők.

Oroszok indítanának nemzetközi légitársaságot

Oroszok élesztenék újra a magyar légitársaságot. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondta, az orosz Szuhoj repülőgép-gyártó megkereste a magyar kormányt, de megállapodás még nincs. Az állami tévé értesülése szerint az oroszok hat gépet és pénzt is adnának az új légitársasághoz. A Demokratikus Koalíció szerint egy új nemzeti légitársaság megint csak a pénz lenyúlására lenne jó.

Oroszország fegyvereivel demonstrálja erejét

Nézzük Oroszország helyzetét, amely alapvetően megváltozott az elmúlt hónapokban. Tavaly ilyenkor még arról beszéltek a szakértők, hogy Moszkvától újra félni kell, mert az olajat és a földgázt fegyverként használva újra megpróbálja kiterjeszteni a befolyását Kelet-Európára, főleg Magyarországra.

Kell-e félnünk Moszkvától?

Nézzük Oroszország helyzetét, amely alapvetően megváltozott az elmúlt hónapokban. Tavaly ilyenkor még arról beszéltek a szakértők, hogy Moszkvától újra félni kell, mert az olajat és a földgázt fegyverként használva újra megpróbálja kiterjeszteni a befolyását Kelet-Európára, főleg Magyarországra.
 

Betiltott bombákat használ az orosz hadsereg Szíriában

Az Amnesty International nevű civil szerint ezzel Moszkva háborús bűnöket követ el. A szervezet jelentése kitér arra is, hogy gyakran lakónegyedeket, kórházakat ér találat, az orosz akciók kezdete óta legkevesebb 200 civil halt meg.

Tűzvész a kórházban


szerző:
2015.12.13. 18:17
Tűzvész a kórházban

Tűzvész pusztított egy oroszországi elmegyógyintézetben. A tragédiának legkevesebb 23 halottja van, és ugyanennyien megsérültek. Bár a vizsgálat még tart, az orosz sajtó szerint elektromos rövidzárlat, vagy hanyagság miatt csaphattak fel a lángok.

Mik a török játszma tétjei?

Katonai konfliktus Oroszországgal, kötélhúzás az Unióval, több mint kétmillió szír menekült, kurdok, belső feszültségek. És: mindeközben a NATO második legnagyobb katonai erejével bíró Törökország a sokszereplős szíriai polgárháború kellős közepén találja magát.

Megkapták a franciák az ajándékkutyát

Megérkezett az orosz ajándék-kutya a franciákhoz. A három hónapos Dobrinyát, ünnepélyes körülmények között az orosz belügyminiszter-helyettes adta át a moszkvai francia nagykövetnek. A németjuhász kölyök, a párizsi terroristák utáni hajszában elpusztult hős kutya, Diesel utódja lesz a francia rendőrségnél.

CUKISÁG: Játék közben a kis ajándék

Gondozójával játszik Dobrinya. A most három hónapos kölyök talán a világ legismertebb németjuhásza. Oroszország három hete ígérte Franciaországnak. Azután, hogy a november 13-i, párizsi merényletek kitervelői utáni hajszában elpusztult a francia rendőrség egyik kutyája. Dieselt a kommandósok akciója közben lőtték le a terroristák. Tiszteletből kapott a kölyök D betűs nevet.

„Allah elvette a török vezetők eszét”

Légifelvételekkel bizonygatja az orosz kormány, hogy az Iszlám Állam területéről rendszeresen mennek Törökországba olajszállítmányok. A Kreml szerint a török államfő és családja is hasznot húz a törvénytelen olajüzletből. Vlagyimir Putyin szerint Allah majd megbünteti a törököket, amiért összejátszanak a terroristákkal.

Fokozódik a feszültség Moszkva és Ankara között

Legalább hét ember meghalt, amikor bombatámadás ért egy török segélyszállítmányt Szíria északi részén. Szakértők a rajtaütés mögött az orosz légierőt gyanítják, amely bombázójuk lelövése után megtorló akcióba kezdett a térségben. Moszkva sérelmezi, hogy a törökök nem kérnek bocsánatot az orosz gép lelövéséért, de Ankara erre nem hajlandó.

Oroszország nem hagyja válasz nélkül a támadást

Az egész világ most Oroszországra figyel. Úgy tűnik az oroszok nem hagyják válasz nélkül a kedden, Törökországban történt repülőgép szerencsétlenséget: jelentősen növeli a Szíriában harcoló egységek légvédelmét az orosz hadsereg az után, hogy Törökország kedden lelőtt egy Szu–24-es vadászbombázót. Egyúttal az orosz vezérkar szóvivője azt is bejelentette,hogy minden katonai kapcsolatot megszüntetnek Törökországgal. Emellett persze az ISIS sem tétlenkedik, újabb videót tettek közzé, amelyek többek között Magyarország zászlaja is feltűnik a 60 ország között, akik az Iszlám Állam elleni globális koalíciót alkotják. Aggódnunk kell? A jelenlegi helyzetről kérdeztük Feledy Botondot, külpolitikai szakértőt!

"Lesz elég gáz idén télen"


szerző:
2015.11.25. 18:40

Elzárta a gázt Oroszország Ukrajna felé, azért mert az előre kifizetett mennyiséget leszállították, több pénz pedig nem érkezett Kijevből. Az orosz lépés a magyarországi gázellátást nem érinti, a kormány szerint az előttünk álló télen nem várható ellátási zavar. Az Együtt szerint ugyanakkor a lépés figyelmeztető jel, az oroszok ugyanis a párt szerint a kereskedelmi vitákból is politikai kérdést csinálnak.

Kamerák rögzítették a durva balesetet

Drámai videó Oroszországból. Egy busz fedélzeti kamerái rögzítették, ahogy oszlopnak csapódik a jármű, amin több utas is ült. A balesetet az okozta, hogy a sofőr elaludt. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint Magyarországon évente nagyjából 200 baleset történik azért, mert elalszik a sofőr a volánnál.

Kizárhatják az olimpiáról az oroszokat

Az összes orosz atlétát eltiltaná a versenyzéstől a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, így a jövő évi Riói Olimpiától is, mert a vizsgálatokból az derült ki, hogy Oroszországban rendszerszerű doppingcsalás zajlott, hamisítottak, eltüntettek mintákat. Oroszországon kívül több ország is érintett, Magyarország nem.

Fókusz 2015-11-03


szerző:
2015.11.03. 17:25
Fókusz 2015-11-03

Elrepült a balatoni nyár - Portugáliába, a magyar tenger szépeit ugyanis az Atlanti-óceán partján fotózták. A jövő háborúja? - Az oroszok nem rejtik véka alá, hogy milyen fegyvereket vetnek be Szíriában. De mire képesek még? Dollármilliárdos - Csányi Sándor már a nemzetközi toplistára is felkerült vagyonával. Vajon mire lenne elég a pénze?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való