KERESÉS search-close

Orbán Viktor

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Orbán Viktor"

Bannon segíti majd a Fideszt

Többször is találkozott Orbán Viktorral és az EP-kampányban is együttműködik majd a Fidesszel Steve Bannon - ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában Donald Trump korábbi főtanácsadója. A populista pártok segítését célul kitűző tanácsadó szerint saját mozgalma részt vesz majd a magyar közvélemény-kutatások készítésében is. Arról is beszélt, nem tudott róla és nem ért vele egyet, hogy a független sajtót kitiltották korábbi budapesti előadásáról.
Az exkluzív interjút teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

 

Ellen kampány kamion Felcsúton

Felcsútra, Orbán Viktor házához vitte a Momentum elnöke Brüsszelből az Európai Liberálisok kamionját. A teherautón lévő plakáton Orbán Viktor fényképe mellett az áll: Kezdetben csak a pénzükre utazott, most Európa egysége a tét. Fekete-Győr András Felcsúton azt mondta: azért hozták ide a kamiont, hogy emlékeztessék Orbán Viktort a korrupcióra. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Soros György és Guy Verhofstadt bosszújáról van szó.

 

Újabb néppárti politikus bírálja a Fideszt

Ezúttal a volt finn miniszterelnök, aki szerint Orbán Viktornak hitet kell tennie az Európai Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy el kell hagynia a pártot. Alexander Stubb a Néppárt csúcsjelöltségéért indul a Fidesz által is támogatott Manfred Weberrel szemben. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint éppen ezért támadja Magyarországot.

Az űrkutatás, a székelyföldi jeges sportok és a hungarológiai képzés is miniszteri biztost kapott

Szerdától saját miniszteri biztosa van Magyarországon az űrkutatásnak, a székelyföldi jeges sportokhoz kapcsolódó beruházásoknak, sőt a külföldi egyetemeken zajló hungarológiai képzéseknek is. Szijjártó Péter külügyminiszter egy fideszes önkormányzati képviselőt, egy fideszes országgyűlési képviselőt és Orbán Viktor volt sajtófőnökét nevezte ki ezekre a tisztségekre. Munkájukért egyenként majdnem havi egymillió forintot kapnak.

Bírálták a dohányzás betiltását célzó javaslatát, Lázár válaszolt

Videóüzenetben válaszolt Lázár János Orbán Viktornak és Gulyás Gergelynek is, miután egyikük sem támogatta a dohányzás betiltását célzó javaslatát. Orbán Viktor szabadság kérdésnek nevezte az ügyet, amire Lázár János azt vetette fel, hogy a kábítószer is be van tiltva, miközben a dohányzás miatt sokkal többen halnak meg.

Orbán Viktor visszautasította, hogy urizálna

Nem költözik a várba, továbbra is a Czinege utcában fog lakni - ezt válaszolta Orbán Viktor az Országgyűlésben egy szocialista képviselő kérdésére, hogy miért megy januártól a Budai Várba. Bangóné Borbély Ildikó szerint a fideszes urizálás újabb jelképe, hogy az Országgyűlés helyett a várban lesz jövőre a miniszterelnök irodája. Erre Orbán Viktor azt mondta: nem őt kell urizálással vádolni, amikor az utolsó három szocialista miniszterelnök multimilliomos volt.

A Momentumosok nem buszozhattak

Hiába szerette volna a Momentum helyi szervezete is elkérni, nekik nem adta oda a Békés megyei Almáskamarás polgármestere a település uniós pénzből vásárolt kisbuszát. Kedden az ottani alpolgármester és társai azzal utaztak a fővárosba, hogy meghallgassák Orbán Viktor beszédét.

Orbán: A nemzetállamok Európája

Szándékosan nem védte meg az Európa Unió a bevándorlástól a tágállamokat, mert Brüsszelben nemzetállamok helyett európai birodalmat akarnak építeni, erről is beszélt Orbán Viktor a Terror Háza előtt Budapesten, a központi állami ünnepségen. Azt is mondta, hogy jövő májusban a kontinens jövőjéről kell dönteni az Európai Parlamenti választáson.

Január 1-jén költözik Orbán Viktor a Várba

Január elsején költözik be a Várba Orbán Viktor hivatala. Ezt Gulyás Gergely jelentette be. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor közölte azt is, hogy ő és a stábja a helyén marad. A miniszterelnökkel tart viszont Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányirodát irányító államtitkár.

Mészárosék építik, drágábban

A kiírásban szereplő összegnél félmilliárd forinttal drágábban, 3,6 milliárd forintért építhet Mészáros Lőrinc cége konzorciumban új, földrengésbiztos tartalék vezérlőközpontot a paksi atomerőműhöz. A Párbeszéd szerint Orbán Viktor barátja azért kapta meg a munkát, hogy így szerezhessen referenciát ahhoz, hogy később az erőmű bővítésben is részt vehessen.

Orbán Garancsi cégét díjazta

A miniszterelnököt luxus magánrepülővel fuvarozó Garancsi István cégét választották az év vállalatának a Figyelő Top200 gálán. A díjat Orbán Viktor adta át a Market Zrt. vezérigazgatójának csütörtökön este a Várkert Bazárban. A kormányfő sajtófőnöke szerint a miniszterelnök már azelőtt elfogadta a felkérést, hogy tudta volna: a Market Zrt. lett az év vállalata a szakmai zsűri döntése alapján.

 

Erdogan első napja: tárgyalás és tiltakozás

Katonai együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Budapesten. Megállapodtak arról is, hogy növelik a két ország közötti gazdasági forgalmat, például energetikai, vízügyi és hadiipari beruházásokkal.

Bővülhet Orbán Győző bányája

Bővülhet Orbán Viktor édesapjának többségi tulajdonában lévő dolomitbányája Gánton. A helyi kormányhivatal döntése alapján 2,7 hektárt vonhatnak be a bányatelekbe.

Nem árulják el, ki fizetett

Senki nem árulja el, ki fizette a két luxusrepülő londoni útját. Csütörtök este a MOL-Vidi focicsapata játszott a brit fővárosban, Orbán Viktor a helyszínen nézte a meccset. Hogy mivel utazott oda, nem árulják el. Aznap két olyan magánrepülő is Londonba repült, amelyen korábban már ült a miniszterelnök. Az egyik Csányi Sándor MLSZ elnök érdekeltségébe tartozik. Egyedül a labdarúgó szövetség válaszolt kérdésünkre. Állítják, nem ők fizették az utat.

Csányi Sándor gépével utazhatott Orbán

Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, Schmidt Máriával, a Terror Háza főigazgatójával és Adnan Polat török üzletemberrel együtt nézte végig Orbán Viktor miniszterelnök a Mol Vidi tegnap esti Európa-liga meccsét Londonban. Ma szinte egyszerre érkezett meg Budapestre Csányi Sándor magánrepülője és az a luxusgép, ami korábban Orbán Viktort szállította a Vidi egy másik meccsére.

Csányi gépe is Londonba repült

Két olyan magángép is Londonba repült, amelyen korábban már utazott Orbán Viktor. Az egyik az a luxusgép, aminek a fedélzetén nyáron vendégeskedett a milliárdos vállalkozó, Garancsi István meghívására. A másik a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségében lévő repülő. Londonban este kezdődik a MOL-Vidi - Chelsea Európa-liga meccs, amit a miniszterelnök tervei szerint a helyszínen akart megnézni. Sajtófőnöke ma nem árulta el, hogy Orbán Viktor elutazott-e, és ha igen, mivel.

Orbán utazása a bizottság előtt

A mentelmi bizottsághoz fordul a Párbeszéd Orbán Viktor magánrepülős utazásai miatt. Az ellenzéki párt szerint ugyanis továbbra sincs megnyugtató válasz arra, hogy miért fogad el a miniszterelnök ajándékot egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő vállalkozótól.

Mit keresett Orbán Viktor egy luxusrepülőn?

A gép egy 17 milliárdot érő magángép, amelynek egy olyan üzletemberhez van köze, aki állami megrendelésekből lett multimilliárdos. Orbán pedig egy focimeccsről repült haza Bulgáriából, és a jelek szerint se ő, se a stábja nem szerette volna, ha ez a magánút a luxusgépen nyilvánosságra kerül.

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben elismerte, hogy korrupcióba keveredett, ezért kell távoznia. Orbán Viktort arról kérdezték többen a törvényhozásban, hogy nem tartja-e aggályosnak, hogy egy közbeszerzéseket elnyerő milliárdos luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. A miniszterelnök azt mondta: őt nem lehet lekötelezni, de azt nem árulta el, hányszor utazott idén a luxus magánrepülővel.

RTL II: Orbán: Nem lehet lekötelezni!

Szeretné látni Orbán Viktor azt az embert, aki képes lekötelezni. Ezt válaszolta a parlamentben ellenzéki képviselőknek, akik arról kérdezték, nem tartja-e aggályosnak, hogy közbeszerzéseket sorra nyerő, milliárdos üzletember luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. Arra a kérdésre azonban egyáltalán nem válaszolt, hányszor utazott a luxusgépen.

 

Egymilliárd megy el tanácsadókra

153 miniszteri biztos és politikai tanácsadó segíti a kormány munkáját. A számokról a  szocialista Mesterházy Attila kérdezte meg a minisztériumokat, erről a hvg.hu számolt be. A képviselő szerint a kabinet úgy akar megszorításokat végrehajtani a közigazgatásban, hogy közben évente milliárdos összeget költ tanácsokra.

„Megfelelő súlyú lesz a válasz”

Nem árulja el a kormány, milyen géppel utazott a foci vb moszkvai döntőjére a miniszterelnök. Az atlatszo.hu adatai szerint az esemény idején az orosz fővárosban járt az a luxus repülő, amelyen Orbán Viktor Garancsi István milliárdos üzletember meghívására Bulgáriába ment, szintén focimeccsre. A miniszterelnök az állami rádióban az ügy kapcsán arról beszélt, a támadásokra a megfelelő súllyal fognak válaszolni. A DK szerint ezzel a független sajtót fenyegette meg.

Orbán: ”Ez még csak a kezdet!”

Ez még csak a kezdet, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Topolyán, a 3 milliárd forint magyar közpénzből épült TSC Labdarúgó Akadémia átadóján. A magyar állam 2 év alatt majdnem 20 milliárd forintot költött a határon túli foci támogatására. 

Gulyás Gergely: “Belefér a polgári jó ízlésbe!”

Nem jogszerűtlen és belefér a polgári jó ízlésbe, hogy a miniszterelnök milliárdos nagyvállalkozó pénzén repült a MOL Vidi meccsére Bulgáriába a nyáron - erről beszélt híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: semmilyen szabálytalanságot nem követett el Orbán Viktor, amikor elfogadta a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István meghívását. 

Gulyás Gergely szerint Orbán Viktor elfogadhat repülőutat a Videoton meccseire

Az Átlátszó néhány napja bemutatott egy fotót, amin Orbán Viktor egy magánrepülőgépről száll le a Videoton egyik külföldi mérkőzése után. A miniszterelnök sajtósa korábban azt mondta, hogy Orbán Viktor a Videoton tulajdonosának, tehát Garancsi Istvánnak a vendége volt az úton.

GULYÁS GERGELY: Orbán Viktor magánrepülős útjáról

A csütörtöki Kormányinfón az RTL megkérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy a miniszterelnök ilyen nagy ajándékokat fogad el egy olyan vállalkozótól, akinek a cége milliárdokat nyert el állami közbeszerzéseken. Gulyás szerint nem jogszerűtlen az, hogy a miniszterelnök részt vett az úton, azt hangsúlyozta, hogy ezt a „juttatást” nem képviselői minőségében kapta.

Feljelentés Orbán útjai miatt

Feljelentést tesz a Párbeszéd, amiért Orbán Viktor Garancsi István üzletember vendégeként egy 17 milliárd forintba kerülő luxusrepülőn utazott egy MOL-Vidi-meccsre Bulgáriába. Az atlatszo.hu fotózta le a miniszterelnököt még nyáron, amint leszáll a gépről. Egy korrupcióellenes szervezet szerint aggályos, hogy a miniszterelnök ilyen értékű ajándékokat fogad el egy olyan vállalkozótól, akinek a cége milliárdokat nyer el állami közbeszerzéseken.

Luxusrepülővel ment Orbán Viktor

Garancsi István bérelte azt a 17 milliárd forint értékű luxus magánrepülőgépet, amellyel a kormányfő nyáron a Videoton bulgáriai meccsére utazott. Az átlátszó.hu nevű oknyomozó portál közölt hétfőn cikket arról, hogy a kormányfő július 25-én luxus magánrepülővel utazott Várnába. Kérdésünkre a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: az utat nem közpénzből fizették, a költségeket a Videoton tulajdonosa állta.

Uniós zászló Orbán házánál

Uniós zászlót vitt Orbán Viktor felcsúti házához a DK. Az ellenzéki párt ezzel azt üzente a miniszterelnöknek, hogy Magyarországnak az unióban a helye, miközben ő gyakran az unió ellen beszél. Szijjártó Péter külügyminiszter a Híradó kérdésére úgy reagált: a kormány nem akarja kiléptetni az országot.

Korruptnak tartják a kormányt

Két és fél perces videóban mutatja be az európai liberálisok európai parlamenti frakciója, hogy szerintük Orbán Viktor hogyan épített ki oligarcha-rendszert Magyarországon, főként uniós források felhasználásával. Az animáció végén azt mondják, nem így kellene elkölteni a támogatásokat.

Így reagált a magyar kormány a korrupciós vádakra

A magyar kormányt bírálta az európai liberálisok frakciója. Két és fél perces videójukban azt állítják, hogy Orbán Viktor azért, hogy megerősítse hatalmát, korrupt oligarcha rendszert hozott létre Magyarországon. Halász János, a a Fidesz frakció-szóvívője szerint a videó célja, hogy a bevándorlást támogató pártok lejárassák a magyar kormányt.

Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Putyin: Magyarország kulcsfontosságú

Oroszul üdvözölte Orbán Viktor Vlagyimir Putyint Moszkvában, ahol az orosz elnök kulcsfontosságú európai partnernek nevezte Magyarországot. Putyin idén már másodjára fogadta a magyar miniszterelnököt a Kremlben.

Orbán nem akar uniós határőröket

A népesedéspolitika és az uniós viták határozzák meg a kormányzat következő időszakát - erről beszélt Orbán Viktor az Országgyűlés első őszi ülésén. A miniszterelnök megerősítette: meg akarja akadályozni, hogy az unió határőröket küldjön Magyarországra, a Sargentini-jelentésről pedig újra kijelentette: nem a kormányt, hanem az országot ítélték el.

Orbán: „Megbízhatalan labanc!”

Megbízhatatlan labancnak nevezte az osztrák kancellárt Orbán Viktor - a Die Presse című lap szerint. Bár Sebastian Kurzot a kormánypártok eddig a miniszterelnök szövetségesének tartották, az ő pártjának képviselői is megszavazták a magyar kormány intézkedéseit elítélő Sargentini-jelentést.

Salvini Orbánnal kormányozna

Orbán Viktorral közösen kormányozná Európát az olasz szélsőjobboldali miniszterelnök-helyettes, Matteo Salvini. Orbán Viktor a héten azt mondta, egyelőre nincs pártpolitikai kapcsolata Salvinivel és az Európai Néppárttal szeretnének indulni a jövő májusi uniós választáson.

 Orbán a közös határőrség ellen

A következő csata arról szól, hogyan vegyék el a bevándorlásnak ellenálló országoktól a határőrizet jogát - erről beszélt az állami rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az Európai Parlamentben azért fogadták el a Sargentini-jelentést, hogy gyengítsék Magyarország pozícióit. A DK-nál azt mondják, Orbán Viktor direkt félreértelmezi a jelentést. A Fidesz közben bevándorláspolitikai kabinet felállításáról döntött, amelyet Németh Szilárd vezet majd.

Mi lehet az eljárás vége?

Nemcsak a magyar kormány szavazati jogának, hanem akár az uniós támogatások felfüggesztésével is járhat a hetes cikkely alkalmazása - ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó külpolitikai szakértő. Feledy Botond szerint az uniós alapszerződés nem részletezi a büntetéseket. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint már egyeztettek a lengyel kormánnyal, akik meg fogják vétózni a szankciók bevezetését.

Megosztja a pártokat a jelentés

A Fidesz szerint Soros György bosszúja a Sargentini-jelentés elfogadása. Kocsis Máté frakcióvezető azt mondta, nem engednek a milliárdos zsarolásának. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a kormánynak le kellene mondania

Megszavazták a jelentést

Elfogadta az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságot bíráló Sargentini-jelentést, ezzel újabb szakaszába lép a magyar kormány elleni vizsgálat az európai alapjogok veszélyeztetése miatt.

PILLANAT: így fogadták el a Sargentini-jelentést

Szerdán elfogadta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. A jelentés elfogadásához legalább 376 szavazatra volt szükség. Végül 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot, ami szerint Magyarországon sérülhetnek az uniós értékek. A döntés után a zöldpári Judith Sargentini örömmel fogadta a gratulációkat.

448 igen – elfogadták a Sargentini-jelentést

Megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), több mint kétharmados többséggel.

EP: vita Magyarországról

Megsérti-e a magyar kormány az uniós alapértékeket? A jelentés szerint igen, a magyar kormány szerint a jelentés tele van hazugságokkal, és az országot támadja, mert nem fogadunk bevándorlókat. A Magyarul Balóval összeállításában, a keddi Sargentini-jelentés majd 3 órás vitáját, hivatalos magyar tolmács hanggal, rövidített változatban nézhetik meg.

Vita Magyarország helyzetéről

Ki akarnak rekeszteni egy népet az európai döntésekből, politikai alapon meg akarnak bélyegezni egy országot. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az úgynevezett Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlamentben. . A vita tétje, hogy először az Unió történetében elindítják-e Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, amelynek végén akár a szavazati jogát is elveszítheti az ország.

Magyarországról vitáznak kedden

Holnap vitázik az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságról és a demokrácia helyzetéről szóló úgynevezett Sargentini-jelentésről. A magyar álláspontot Orbán Viktor képviseli majd, ő egyetlen egyszer, 7 percben szólalhat fel. A Fidesz szerint a jelentés csak ürügy, hogy az Európai Parlament támadhassa Magyarországot bevándorlásellenes politikája miatt.

Pártok az EP-választás tétjéről

Még több mint fél év van hátra, a kormánypártok máris elkezdték a felkészülést a jövő májusi Európai Parlamenti választásra. Orbán Viktor szombaton Kötcsén kijelölte a választás tétjét: a Fidesz célja, hogy ne - ahogy mondják - a bevándorláspárti erők legyen többségben Európában. A Jobbik szerint legalább ekkora figyelmet érdemelne a kivándorlás.

Vizsgálják, hogy rasszisták-e

Vizsgálat indult Belgiumban az ellen a flamand ifjúsági mozgalom ellen, melynek vezetője és néhány tagja részt vett a legutóbbi Bálványosi Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn. Erről a 444.hu írt. A mozgalomról kiderült, hogy nemcsak bevándorlásellenes, hanem tagjai szélsőségesen rasszista és antiszemita nézeteket vallanak. A fiatalok személyesen Orbán Viktorral is találkoztak Erdélyben.

Több komoly bírálatot kapott a magyar kormány az Európai Unióból

Günther Oettinger, költségvetésért felelős uniós biztos szerint például, Magyarországnak és több tagállamnak az Európai Unió gyengítése vagy lerombolása a célja. A német kereszténydemokrata politikus mellett a francia külügyminiszter pedig arról beszélt, országa nem akarja a populista Európát támogatni, és Lengyelországtól és Magyarországtól el kell vonni az úniós támogatásokat. A Fidesz szerint csak a kormány bevándorláspolitikája miatt támadják az országot.

Megdicsérte a kirgizeket Orbán Viktor

Nemcsak a Nomád Világjátékok miatt utazott a hétvégén Kirgizisztánba Orbán Viktor. Mint kiderült, részt vett a közép-ázsiai országok együttműködési tanácsának ülésén is, ahol dicsérte a türk országok gazdasági sikereit és politikai fejlődését. A Híradónk által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint Kirgizisztánnak valóban egyre jobb a kapcsolata az Európai Unióval, de a régió többi államában kifejezetten alacsony szintű a demokrácia.

Gulyás szerint is hős Salvini

Azért hős Matteo Salvini, mert nem engedi be a menekülteket Olaszországba – ezt válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésünkre, hogy miért nevezte Orbán Viktor a hősének az olasz belügyminisztert. Matteo Salvinit korábban rasszista, idegenellenes nyilatkozatai miatt rengeteg kritika érte. Az egyik legnagyobb példányszámú katolikus hetilap például a sátánhoz hasonlította. 

Macron üzent Orbánéknak


szerző:
2018.08.29. 18:32
Macron üzent Orbánéknak

Migránspártinak nevezte, és az Európai Néppárt meggyengítésével vádolta a francia elnököt Orbán Viktor, miután kedden a szélsőséges olasz miniszterelnök-helyettessel, Matteo Salvinivel tárgyalt Milánóban. A francia elnök szerdán válaszolt, azt üzente: jól teszik, ha ellenségnek tartják.

 

Orbán-Salvini találkozó


szerző:
2018.08.28. 18:34
Orbán-Salvini találkozó

Európa határainak védelméről tárgyal Milánóban Orbán Viktor a szélsőséges menekültellenes kijelentéseiről ismert Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel. Az új olasz kormány nem engedi kikötni a menekülteket szállító hajókat, ugyanakkor támogatja a kvóták szerinti elosztásukat az európai országok között.

Titkolják, ki állta Orbán útját

Magángéppel utazott Orbán Viktor a MOL Vidi bulgáriai meccsére Várnába - írta meg a K-Monitor blog. A portál úgy tudja, hogy a júliusi BL-selejtezőre a miniszterelnök egy olyan géppel ment, amelynek üzemeltetőjétől Mészáros Lőrinc is többször bérelt már repülőt. A Jobbik szerint, ha Orbán saját pénzéből finanszírozta az utat, akkor hazudott a vagyonnyilatkozatában.

 

Dohányzásellenes miniszterelnöki biztos lesz Lázár János

A volt miniszter feladata lesz egyebek mellett a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok összehangolása. Lázár János a második Orbán-kormány idején részt vett a trafiktörvény előkészítésében. A dohányboltok megnyitását akkor azzal indokolta, céljuk hogy minél nehezebben lehessen cigarettához jutni. A trafik pályázatokkal kapcsolatban pedig azt mondta, nem volt semmilyen mutyi.

Orbán nagy változásokat ígért

Nagy változásokat tervez a kormány, Orbán Viktor nem csak 4, hanem 12 évben gondolkodik. Tusnádfürdőn azt mondta, hogy 2030-ra Európa öt legjobb országa között szeretné látni Magyarországot.

Elfárasztotta a migrációs nyomás

Muszáj felöltenie az akkumulátorait, ezért egy hónap szabadságra megy Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő az állami rádióban beszélt arról, hogy elfárasztotta a folyamatos migrációs nyomás, a választási kampány és a sok utazás. A Jobbik közben vizsgálatot követel, hogy kiderüljön, miből fizette útját Orbán Viktor az oroszországi foci vébére. Ők ugyanis nem hiszik el azt, amit a kormány közölt. Eszerint a miniszterelnök saját zsebből fizetett.

 

Eladja cégbirodalmát Simicska Lajos

A milliárdos vállalkozó, akik korábban Orbán Viktor legközelebbi szövetségese volt, üzlettársának Nyerges Zsoltnak adja el mindenét.

Simicska Lajos eladja cégbirodalmát

Jóváhagyta a Gazdasági és Versenyhivatal, hogy Simicska Lajos eladja cégbirodalmát.

 

Rákérdeztünk: miért repült katonai géppel Orbán Viktor?

Hivatalos látogatásra Montenegróba utazott Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő most is a magyar honvédség Airbus típusú gépét használta az útra. Erről egy nézőnk küldött felvételt.

Orbán csak decemberben válaszol

Decemberben tart sajtótájékoztatót, ott lehet majd kérdezni Orbán Viktort. Ezt maga a miniszterelnök mondta pénteken a Parlament folyosóján az őt faggató újságíróknak. Szerinte ez más országokban is így van.

Letáborozott Orbán irodája elé

A miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt várakozik péntek délután óta egy jobbikos képviselő. Varga-Damm Andrea egy hete küldött levelet az otthonápolással és a kilakoltatásokkal kapcsolatban Orbán Viktornak, de nem kapott választ. Sajátos demonstrációjával azt akarja elérni, hogy a miniszterelnök reagáljon felvetéseire.

Tüntetők állták útját Orbán Viktornak Izraelben

A tiltakozók szerint nem lenne szabad olyan problémás politikusokat fogadni a holokauszt-múzeumban, mint amilyen a magyar miniszterelnök. A szervező, izraeli Amnesty International egyik vezetője azt mondja, a demonstráció saját miniszterelnöküknek is szólt, aki többször fogadott már kétes megítélésű politikusokat. Orbán Viktor sajtófőnöke viszont Soros fizetett provokátorairól írt az RTL Híradónak.

 

A CEU mellett az új amerikai nagykövet

A magyar kormánynak akart üzenni azzal, hogy megérkezése után a CEU-ra látogatott - ezt mondta az RTL Híradónak az új amerikai nagykövet. David Cornstein szerint a Trump-kormány figyelemmel kíséri az egyetem sorsát, szerinte a magyar kabinetnek minél hamarabb alá kellene írnia az egyetem fennmaradását garantáló megállapodást. Az új nagykövet határozott és erőskezű vezetőnek nevezte Orbán Viktort.

Barátként üdvözölték egymást

A zsidó származású polgárok Magyarországon a kormány védelme alatt állnak - erről is beszélt hivatalos Izraeli látogatásán Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ő és az izraeli miniszterelnök hasonlóan látja, melyek a világban a legfőbb kihívások, ezek között a biztonságot, a terrorizmus elleni harcot is említette. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Izrael barátjának nevezte Orbán Viktort, akinek a látogatása ellen viszont tüntetést is szerveztek az országban.

 

Orbán a honvédség gépével

Egy tavaly vásárolt honvédségi utasszállítóval utazott Izraelbe Orbán Viktor, bár korábban a honvédelmi miniszter tagadta, hogy kormánygépnek használják majd a repülőket. A 8-9 éves utasszállítókat az akkori indoklás szerint katonai célokra tervezték bevetni. A miniszterelnök sajtófőnöke kérdésünkre most azt írta, mivel a honvédségnek van repülőgépe, inkább nekik fizetnek, mint másnak, de hogy mennyiért bérelték az utasszállítót nem árulta el. Az LMP szerint a kormány becsapta az embereket.

 

Keményen bírálta az Orbán-kormányt a távozó szlovák nagykövet egy interjúban

Rastislav Kácer szerint Orbán Viktor teljesen központosítja a hatalmát, és ő dönti el, hogy kiből lehet oligarcha.

Orbán: utolérhetjük a horvátokat

Bizakodó nyilatkozatot tett Orbán Viktor a magyar foci jövőjéről. Szerinte nincs olyan ok, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot – ezt a tegnapi VB döntő előtt mondta a Nemzeti Sportnak Moszkvában. A kormányfő Horvátországnak szurkolt, ahogy Hollik István is. A KDNP-s politikus a meccs előtt azt írta Facebook-oldalára, hogy egy bevándorlóország játszik a keresztényekkel, és ennek fontos üzenete lehet Európa jövőjével kapcsolatban is.

Putyinnal találkozott Orbán


szerző:
2018.07.15. 18:32
Putyinnal találkozott Orbán

A paksi bővítéséről és a Török Áramlat névre keresztelt gázvezetékről is tárgyalt Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában. Azt viszont nem tudni, szóba került-e a kormányfő NATO-csúcs után mondott kritikája, miszerint Oroszország fenyegetést jelent a katonai szövetségre. Az MSZP bírálta a miniszterelnököt, mint mondják, Orbán Viktor többször jár Moszkvába, mint hajdanán az állampárti vezetők.

 

Erdogan Budapestre jöhet


szerző:
2018.07.13. 18:47
Erdogan Budapestre jöhet

Hamarosan Budapestre jön Erdogan török elnök. A Hír Tv szerint viszonzásul, amiért Orbán Viktor hétfőn részt vett a beiktatásán. Úgy tudjuk, a budapesti Gül baba türbéjét is felavatja. A 2 és fél milliárd forintért felújított épület már készen van. A miniszterelnök sajtófőnöke annyit írt, Orbán Viktor programjáról kellő időben adnak tájékoztatást. Az LMP-nél azt mondják, hogy Orbán Viktor diktátorokat hív meg Magyarországra.

 

Orbán Viktor: „A mi kutyánk kölyke!”

Mégiscsak a mi kutyánk kölyke – ezekkel a szavakkal kommentálta Orbán Viktor, hogy Horvátország megnyerte az elődöntőt szerda este a világbajnokságon. A miniszterelnök szerint a horvátok sikerében Magyarország is benne van, erről az állami tévének beszélt csütörtök reggel, a NATO-csúcs előtt.

Orbán megy a vb-döntőre

Ismét a helyszínen nézi meg a világbajnoki döntőt Orbán Viktor miniszterelnök – számolt be róla a Magyar Idők. A kormányfő a tegnapi francia-belga meccset is a helyszínen nézte. Onnan Brüsszelbe utazott a NATO-csúcsra, de vasárnapra visszatér Moszkvába a döntőre.

Nyaralni megy Orbán Viktor?

Titokzatos képek kerültek fel Orbán Viktor Facebook-oldalára. Először a német kancellárral volt látható egy nagy Ó betű kíséretében, majd egy újabb találkozóról került ki kép és most már az IÓ szótöredék olvasható. A miniszterelnök oldalának legtöbb követője szerint napokon belül a vakáció szót írják majd ki, de sajtófőnöke kérdésünkre nem árulta el, Orbán Viktor mikor és hol nyaral majd.

Orbán-Merkel: jelentősek a nézetkülönbségek

A jelentős nézeteltérések ellenére együtt kíván működni Németország és Magyarország a menekültválság rendezésében - erről beszélt Angela Merkel és Orbán Viktor berlini tárgyalásuk után. A két politikus három év után most először tartott kétoldalú megbeszélést. Abban egyetértettek, hogy a két ország gazdasági kapcsolatai kiválóak. A német kancellár ugyanakkor kritizálta a magyar jogállamiság helyzetét és arról is beszélt, Európának humánusnak kell lennie a menekültekkel. Orbán Viktor szerint az a humánus megoldás, ha a menekülteket a hazájukban segítik.

Orbán Viktor szerint nincs rendben az az egyenruhás, akinek tetoválása van

Nem tiltott a tetoválás a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Orbán Viktor szerint viszont nincs rendben az az egyenruhás, akinek tetoválása van. Ez hétvégén derült ki, amikor a Hír TV bekapcsolva maradt mikrofonja rögzítette a miniszterelnök méltatlankodó megjegyzését a rendészettudományi kar végzőseinek ünnepélyes eskütételén a Budai Várban.

Merkel-Orbán csúcs Berlinben

A német belpolitikai válság állhat annak hátterében, hogy a német média szerint Angela Merkel több országgal is megállapodott a menekültek visszavételéről - ezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára mondta a Parlamentben. A kormány már korábban cáfolta, hogy ilyesmiről megegyezett volna Orbán Viktor miniszterelnök a német kancellárral.

A migrációról tárgyalnak

A migráció lesz a legfontosabb kérdés a csütörtökön kezdődő uniós kormányfők brüsszeli csúcstalálkozóján. A Híradó információi szerint Orbán Viktor nehéz tárgyalásokra számít, Magyarország ugyanis azt akarja, hogy a menekülteket még az unió határain kívül megállítsák.

 

Eltüntették az Orbán-graffitit


szerző:
2018.06.26. 19:14
Eltüntették az Orbán-graffitit

Egy nap után máris lefestették az Orbán Viktort ábrázoló graffitit Budapest belvárosában.

Orbán: előreengedtek


szerző:
2018.06.26. 18:31
Orbán: előreengedtek

Megkérdezte, előreengedték - ezzel magyarázta a parlamentben Orbán Viktor, hogy miért nem várta ki a sorát egy budapesti rendelőintézetben. A jobbik képviselője szerint, ha a miniszterelnök kivárta volna a sorát, akkor elgondolkodhatott volna, vajon hogyan kellene fejleszteni az egészségügyet.

 

Nem Banksy-é az Orbán-graffiti

Banksy tartotta lázban ma délelőtt Budapestet. A VII. kerület egyik épületének falán ugyanis feltűnt egy Orbán Viktort ábrázoló graffiti a brit street art művész stílusában. Habár a kép mellé odafújták Banksy nevét is, az Indexnek azt írta a művész stábja, hogy az Orbán – graffiti egy szélhámos munkája. Délután kiderült, az egész a Magyar Kétfarkú Kutya Párt műve volt.

 

A V4-ek nem mennek el vasárnap a migrációs minicsúcsra

A visegrádi országok vezetői nem mennek el vasárnap az Európai Bizottság brüsszeli migrációs mini-csúcsára - ezt jelentette be Orbán Viktor a V4 kormányfők és az osztrák kancellár budapesti csúcstalálkozója után.

Nem lehet kompromisszum a menekültvitában Orbán Viktor szerint

Az unió helyzetét értékelve a miniszterelnök azt mondta: Európának nem szabad befogadnia menekülteket és akik itt vannak, azokat is haza kell küldeni. A korábbi Orbán kormány miniszterelnök-helyettese, Navracsics Tibor viszont arról beszélt az Inforadióban, hogy segíteni kell a beilleszkedésben a jogszerűen Európában lévő menekülteknek, mert a társadalom hasznos tagjai lehetnek.

 

Orbánékhoz került a szerencsejáték-felügyelet

Közvetlenül Orbán Viktor alá kerül a kaszinók felügyelete – derül ki a jövő évi költségvetés tervezetéből. A Párbeszéd szerint ezzel az ágazattal már eddig is rengeteget kivételezett a kormány, és a saját milliárdosait támogatta, most pedig ez folytatódhat.

2,5 milliárdot kap a falu

2 és fél milliárd forintot ad a kormány annak a baranyai falunak, amit Orbán Viktor a kampányban és a választások után is meglátogatott. A kormányfő már májusban is arról beszélt: köszöni a támogatást és megígérte, hogy ő is ad valamit cserébe.

 

Merkel megvédte a kerítést

Védelmébe vette a magyar határkerítést Angela Merkel. A német kancellár egy vasárnapi tévéinterjújában arról beszélt, hogy a magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi, és Németország helyett is elvégzi a munkát.

 

Orbán örül az osztrák szigornak

Megjelentek a keményfiúk az európai politikában a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor az állami rádióban úgy fogalmazott, idézem: „Zsúrfiúk vagyunk azokhoz az új vezetőkhöz képest, akik most kinyitották a szájukat.” Ezzel a szigorodó osztrák bevándorlás-politikára és az új olasz kormányra utalt.

 

Egykori dalszövegíró és menő ügyvéd az új képviselők között

Egykori dalszövegíró, olimpiai bajnok és jól menő ügyvéd is van az új képviselők között. Több politikus vagyonnyilatkozatából is kiderül, már a képviselői karrierjük előtt jelentős vagyonra tettek szert. A miniszterelnöknek ugyanakkor csökkent a megtakarítása, bevallása szerint összesen 945 ezer forintot tudott félretenni.

Kásler imát mondott Orbánért

Betöltötte az 55-öt Orbán Viktor. Születésnapja alkalmából a miniszterelnök Facebook-oldalát elárasztották a jókívánságok, és tegnap hálaadó szentmisét is rendeztek a tiszteletére Budapesten. A Belvárosi Plébániatemplomban Kásler Miklós is mondott imát a miniszterelnökért.

Soros: Orbán hamisan vádolt

Benyújtotta a kormány a Stop Soros törvényjavaslat végleges verzióját. Soros György is megszólalt: azt mondta, ő a menekültek önkéntes elhelyezésében hisz, és Orbán Viktor hamisan építette ennek ellenkezőjére a teljes kampányát.

Trump hasonlatát használta Orbán

Álhírgyárnak tartja az Indexet a miniszterelnök, de azt nem árulja el, hogy miért. Orbán Viktor tegnap egy cserkészközpont avatásán arra hivatkozva nem válaszolt a portál újságírójának kérdésére, hogy az index egy fake news oldal.

Újra elment az óvodásokhoz Orbán

Újra ellátogatott Orbán Viktor abba az óvodába, amelybe a kampány alatt. Akkor 350 ezer forintra bírságolta a választási bizottság, mert megsértette a választási törvényt. A miniszterelnök azt mondta: a kampány véget ért, úgyhogy akart egy törvényes fotót is a gyerekekkel. A Jobbik szerint nem helyes, hogy politikai célokra használ fel gyerekeket a miniszterelnök.

Megszületett Orbán második unokája

Megszületett Orbán Viktor második unokája. Ezt a miniszterelnök a Facebook oldalán jelentette be. Később az első találkozásról egy fotót is feltöltött a közösségi oldalra, ezen felesége, Lévai Anikó tartja a kezében az unokát.

Orbán: „Új típusú kihívások”

Hivatalosan is megalakult a negyedik Orbán kormány. A miniszterek átvették a megbízólevelüket Áder János köztársasági elnöktől, és esküt tettek a parlamentben.

 

A kormány másként értelmezi

Egyelőre nincs hivatalos kormányzati reakció az Európai Néppárt frakcióvezetőjének Orbán Viktorral szemben megfogalmazott kritikájára. Manfred Weber egy holland lapinterjúban, arról beszélt, a néppárt számára alapvető érték a jogbiztonság, a demokrácia és a sajtószabadság.

Orbán 2030-ig tervez

Nem egy újabb négyéves ciklusra, hanem 2030-ig tervez a miniszterelnök. Orbán Viktort csütörtökön negyedik alkalommal választotta kormányfővé az Országgyűlés. A miniszterelnök szerint 12 év múlva Magyarország az egyike lehet annak az öt uniós tagországnak, ahol a legjobb lesz élni és dolgozni.

 

Orbán Viktor megalázóan is tud beszélni a hozzá közel lévőkkel

Orbán Viktor azt mondta, az új kormányát nem vezetni, hanem irányítani akarja. Hogy ez pontosan mit jelent, majd kiderül a gyakorlatban, és valószínű, hogy mi, választók keveset fogunk ebből tapasztalni. Abból viszont sokat látunk, hogy a miniszterelnök hogyan kommunikál a hozzá közel lévőkkel. Mert erről a saját stábja rak ki videókat a Facebookra.

Megalakult az új Országgyűlés

Megalakult az új Országgyűlés, a képviselők letették hivatali esküjüket. Áder János köztársasági elnök a képviselők előtt is közölte: újra Orbán Viktort kérte fel kormányalakításra. Az államfő ugyanakkor arra szólította fel a pártokat, ne vitassák a választások egyértelmű eredményét. Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke - a képviselők közül egyedüliként - azonban nem tett esküt.

Orbán: Három harmadot képviselek

Hivatalosan is kormányalakítási megbízást kapott Orbán Viktor Áder János köztársasági elnöktől. Az államfő a Sándor-palotában fogadta a miniszterelnököt, aki a felkérést elfogadta, és azt mondta: a három harmadot, azaz az ország minden polgárát szolgálni szeretné a Fidesz kétharmados többségével.

Orbán Viktor levélben köszöni meg a győzelmet

Levélben köszöni meg a választási győzelmet a miniszterelnök. Erről a 444.hu közölt fotót.Orbán Viktor arról ír, hogy a kormány megvédi Magyarországot, és szerinte sok küzdelem várható. A leveleket május végéig postázzák, ennek pontos költségét pedig ezt követően árulják el.

Orbán: régivágású kereszténydemokráciát akar

Régivágású kereszténydemokrácia felépítésén dolgozik a kormány – mondta pénteki szokásos rádióinterjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint az emberi méltóság, a szabadság, a hatalmi ágak szétválasztása és a családok támogatása a legfontosabb a kormány számára.

 

Orbán Viktor másképp emlékszik a találkozóra

Szó sincs arról, hogy felmerülne a Fidesz kizárása az Európai Néppártból - ezt mondta az atv.hu-nak Orbán Viktor. A miniszterelnök szerdán találkozott a néppárt vezetőivel, de szerinte csak a jövő évi európai parlamenti választásokra való felkészülésről tárgyaltak. A néppárt vezetése az Index-szel azt közölte, politikailag kényes ügy a találkozó, ezért nem árulnak el részleteket, de újabb egyeztetést tarthatnak majd.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!