KERESÉS search-close

Orbán Viktor

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Orbán Viktor"

MSZP: „Orbán nyakig benne van az osztrák kormányt elsöprő korrupciós botrányban”

Az MSZP szerint a magyar miniszterelnök is nyakig benne van az Ausztria kormányát elsöprő korrupciós botrányban.

 

Orbán Viktor: soron kívüli vadászidény Ausztriában

Soron kívüli vadászidény van az osztrákoknál - mindössze ennyivel kommentálta Orbán Viktor az Ausztriában pénteken kirobbant korrupciós botrányt. A Heinz-Christian Strache alkancellárról két éve készült titkos videófelvételen a magyar miniszterelnökről is szó esik. A szélsőjobboldali politikus arról beszél, hogy Orbán Viktornak Heinrich Pecina vásárolta fel a magyar médiumokat. Az MSZP és a Párbeszéd ezért az osztrák hatóságokhoz fordul, hogy vizsgálják a magyar miniszterelnök és az osztrák Pecina ügyeit is.

Marine Le Pen: „Orbánnak is itt kellene lennie!”

Orbánnak is itt kellene lennie - ezt mondta a 444 kérdésére a francia szélsőjobboldali politikus, Marine Le Pen szombaton, Milánóban, ahová Matteo Salvini olasz belügyminiszter meghívására vett részt a szélsőséges Liga kampányzáró nagygyűlésén. Matteo Salvini vezetésével szélsőjobboldali frakció alakulhat az Európai Parlamentben, ahová a Fideszt is várják.

Orbanizálni akarta Ausztriát a volt osztrák alkancellár

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik, hogy kiderüljön milyen befolyása volt Oroszországnak a magyar médiaviszonyok kialakításában. A korrupciós botrányba keveredett volt osztrák alkancellár, Heinz-Christian Strache, a bukását okozó rejtett kamerás felvételen arról beszélt: orosz segítséggel szeretne olyan médiabirodalmat kiépíteni, mint Orbán Viktor. A videó nyilvánosságra kerülése után az osztrák kancellár bejelentette előrehozott választások lesznek.

EXKLUZÍV: Frans Timmermans szerint Orbán Viktor nem eléggé férfi a szemtől szembeni vitához!

Az európai szocialisták csúcsjelöltje csak az RTL Híradónak nyilatkozott. Frans Timmermans szerint  Orbán Viktor nem volt hajlandó vitázni vele, pedig korábban többször is támadta a parlamentben. A Híradó riportját ITT nézheti vissza!

 

Orbán példáját akarta követni az osztrák alkancellár

A felvételen Orbán Viktort többször is említette Heinz-Christian Strache. Nemcsak arról a médiahátországról beszélt, amit szerinte Orbán Viktor kiépített, hanem megnevezte azt az osztrák üzletembert is, aki bezárta a Népszabadságot, majd az összes, érdekeltségében lévő megyei lapot eladta Mészáros Lőrincnek. A Fidesz érdemben nem kommentálta az alkancellárt lebuktató videót.

Kormányválság Ausztriában

Lemondott az osztrák alkancellár, aki eddig a szélsőjobboldali Szabadságpártot vezette, miután egy most előkerült felvétel szerint korrupciós botrányba keveredett. Egy Ibizán, két évvel ezelőtt készült videó szerint újságot akart szerezni, cserébe pedig állami megbízásokat akart adni orosz oligarcháknak. A politikus példaként emlegeti azt a médiahátországot, amit szerinte Orbán Viktor épített ki Magyarországon.

Timmermans: Orbán Viktor nem eléggé férfi a vitához

Orbán Viktor nem eléggé férfi, hogy vitázzon Frans Timmermans-szal. Ezt az európai szocialisták csúcsjelöltje mondta az RTL Híradónak. A politikus az uniós választási kampány alatt másodszor járt Budapesten. Az MSZP kongresszusán bírálta Orbán Viktor és az orosz elnök barátságát, és a minimálbérek uniós szintű emelését ígérte. A Fidesz szerint Frans Timmermans Soros György embere. A Timmermans-szal készült exkluzív interjút megnézhetik ITT.

Liberális maffiáról beszélt Orbán Viktor

Politikusokból, újságírókból és elemzőkből álló liberális maffia dolgozik azon, hogy elhitesse: nincs mit tenni a bevándorlás ellen - ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban. A kormányfő úgy véli, hogy őt, valamint Matteo Salvini olasz belügyminisztert és Donald Trump amerikai elnököt azért gyűlölik, mert erre rácáfoltak. A Momentum szerint liberális maffia nem létezik, csak Fidesz-maffia.

Nem tudni, hogy Orbán és Trump megállapodtak-e

Nem tudni, hogy bármiben is konkrétan megállapodtak volna, egymásról azonban elismerően beszélt Donald Trump és Orbán Viktor miután tegnap először tárgyaltak a Fehér Házban. A találkozó utáni videóüzenetében a magyar kormányfő azt mondta: amit tudni kell Magyarországról azt tudta az amerikai elnök. Az ellenzék szerint sokat elárul, hogy a térség vezetői közül utolsóként fogadta Orbánt Donald Trump.

Trump-Orbán találkozó: az ellenzék szemével

Az MSZP szerint Orbán Viktor csak újabb adósságba sodorta Magyarországot az amerikai elnökkel folytatott találkozóján. A Jobbik szerint az a beszédes, hogy Orbán Viktort a térség vezetői közül utolsónak fogadta Donald Trump. A DK elnöke úgy véli: az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a hétfő esti megbeszélés. Ellenzéki reakciók az Orbán-Trump találkozóra.

Dicsérte egymást Trump és Orbán

Orbán Viktor nagyszerű munkát végez, jó szövetséges a NATO-ban és sikerrel védte meg Magyarországot a migrációval szemben - erről beszélt Donald Trump, amikor tegnap hivatalában fogadta a magyar miniszterelnököt. Az amerikai elnök akkor is megvédte Orbán Viktort, amikor a demokrácia állapotáról kérdezték. Orbán Viktor azt mondta, sikerült megerősíteni a két ország stratégiai szövetségét. Arról, hogy konkréten megállapodtak-e bármiben, egyik politikus sem beszélt. Orbán Viktort 2001 óta most először fogadta amerikai elnök.

Donald Trump: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök

A washingtoni Fehér Házban fogadta Orbán Viktort az amerikai elnök. Donald Trump a rövid négyszemközti találkozó után úgy fogalmazott: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor pedig azt mondta: Magyarország együtt harcol az Egyesült Államokkal az illegális migráció és a terrorizmus ellen. A tárgyalásokon energiaügyekről, és fegyvervásárlásról is szó volt. 2010-es megválasztása óta Orbán Viktort most először fogadták a Fehér Házban.

Ma este fogadja Trump Orbánt

Magyar idő szerint ma este fogadja Donald Trump Orbán Viktort a Fehér Házban. A magyar miniszterelnök és az amerikai elnök tárgyalásán egyebek mellett energiaügyek és a migráció is szóba kerülhet. Orbán Viktor 15 percet tölt majd Donald Trumppal az ovális irodában, majd egy fél órás tárgyalás is lesz, amelyen már mások is részt vesznek. Az ellenzéki pártok szerint a kormány pénzért vásárolta meg a találkozót.

 

Négy mandátumra számít a Jobbik

Nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - ezt mondja a Jobbik Európai Parlamenti listavezetője. Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz az Állami Számvevőszék segítségével akarja tönkretenni a pártot. Ennek ellenére bízik abban, hogy négy mandátumot szereznek a választáson. Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.
A Gyöngyösi Mártonnal készült teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

Segítséget kért, jótanácsokat kapott a kilakoltatott család a miniszterelnöktől

Részletes jogi tanácsokat adott, és kitartást kívánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda a kilencgyermekes, kilakoltatás előtt álló asszonynak, aki Orbán Viktortól kért segítséget. A családanya, akit a Házon kívül című műsorban mutattunk be, elkeseredésében írt a miniszterelnöknek levelet. Ellenzéki képviselők szerint lakhatási válság van, ezért rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek - a kormánypártok szerint a kezdeményezés kampánylufi.

GYÖNGYÖSI MÁRTON: Orbán Viktor egy bérrabszolgaságon alapuló féldiktatúrát épít

Nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - ezt mondja a Jobbik Európai Parlamenti listavezetője. Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz az Állami Számvevőszék segítségével akarja tönkretenni a pártot. Ennek ellenére bízik abban, hogy a négy mandátumot szereznek a választáson.
Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.

Fidesz: még nem döntöttek arról, hogy kilépnek az Európai Néppártból

Nem döntött a Fidesz arról, hogy kilépne az Európai Néppártból - ezt válaszolta az RTL kérdésére a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint továbbra is az a céljuk, hogy belülről változtassák meg a Néppártot. Orbán Viktor pedig azt mondta: a Fidesz maga dönt majd a jövőjéről a választások után. Az elmúlt napokban újra fellángolt a vita a Fidesz európai párttagságáról. A szocialisták szerint a miniszterelnök Magyarország uniós tagságát sodorja veszélybe azzal, hogy a szélsőjobboldali európai pártokhoz közeledik.

Manfred Weber: Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral

Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral - így reagált Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője, miután hétfőn a magyar miniszterelnök azt mondta, alkalmatlannak tartja őt az Európai Bizottság elnöki posztjára. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint is alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére Manfred Weber, mert eddig mindig megvédte a Fidesz egyre szélsőségesebb politikáját.

Orbán: Manfred Weber nem alkalmas jelölt

Manfred Weber alkalmatlan jelölt az Európai Bizottság elnöki székébe - mondta Orbán Viktor az Európai Néppárt frakcióvezetőjéről, akit eddig a Fidesz a támogatásáról biztosított. A Miniszterelnök a szélsőségesnek tartott Osztrák Szabadságpárt elnökével találkozott, és azt mondta: ha a Néppárt nem nyit az általa  hazafiasnak nevezett pártok felé, akkor a Fidesz nem marad tagja a szövetségnek. A szocialisták szerint Orbán újfasisztákkal szövetkezik.

Még nem akar a kormány magyar eurót

Még évekig nem lesz magyar euró. Legalábbis a pénzügyminiszter azt mondta, egyelőre nincs kormányzati szándék a bevezetésére, hiába teljesítheti az ország az euróövezethez való csatlakozás feltételeit. A miniszterelnök néhány napja egy olasz lapnak arról beszélt, az eurózóna szerinte a politikai unió irányába halad, de mi nem tartunk velük. Ellenzéki pártok minél hamarabb bevezetnék a közös pénzt.

Merkel nem kér Orbán ötletéből

Semmilyen módon nem működik együtt az Európai Néppárt a jobboldali populista pártokkal - így reagált Orbán Viktor csütörtöki felvetésére Angela Merkel német kancellár és több Néppárti politikus is. Orbán Viktor csütörtökön - miután Budapesten találkozott Matteo Salvini szélsőséges kijelentéseiről ismert olasz belügyminiszterrel - felszólította a Néppártot, hogy legyen nyitott a bevándorlásellenes jobboldali pártok felé. A Fidesz a bírálatokra reagálva azt közölte: a Néppárt inkább a bevándorláspárti baloldallal köt szövetséget.

Tiborcz István 370 millióért vehet ingatlant

A várban vesz lakást Tiborcz István - tudta meg a 24.hu. A lap szerint 370 millióért vásárolja meg az ingatlant, aminek elővásárlási jogáról az önkormányzat lemondott. A Demokratikus Koalíció szerint Tiborcz Istvánnak csak azért lehet pénze egy ilyen lakásra, mert Orbán Viktor az apósa. A Fidesznél korábban azt mondták: a Tiborcz család soha nem szorult senki támogatására.

 

Donald Trump meghívta Orbán Viktort

Meghívták Washingtonba Orbán Viktor miniszterelnököt. Donald Trump elnök május 13-án fogadja majd a magyar kormányfőt. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta: az energiaellátásról és a védelmi együttműködésről tárgyalnak majd. A Jobbik szerint Orbán Viktort megbízhatatlannak tartják az Egyesült Államokban, ezért nem fogadták kilenc éven át.

Új Európát jött építeni Matteo Salvini

Új Európát jön építeni - ezt üzente még a repülőgépről Matteo Salvini, akit Pintér Sándor Belügyminiszter hívott meg Budapestre. A gyakran szélsőséges jobboldalinak és populistának nevezett olasz belügyminiszter és egyben miniszterelnök-helyettes Orbán Viktorral is találkozott. Közös sajtótájékoztatójukon arra a kérdésre, hogy a Fidesz szövetségre lép-e az olasz politikus vezette új szélsőjobboldali európai pártszövetséggel, Orbán Viktor azt mondta, minden a választóktól függ.

Bevándorlás-ellenes program támogatására gyűjtöttek aláírást óvodákban

Orbán Viktor bevándorlás-ellenes programjának támogatására gyűjtöttek aláírásokat Budapesten, a fideszes vezetésű Józsefváros önkormányzati óvodáiban. Erről a hvg írt először. A lap szerint több óvónő azért írta alá az ívet, mert félt, hogy különben elveszíti az állását. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint az aláírásgyűjtés jogellenes volt. Az önkormányzatnál tagadják, hogy utasították volna a dolgozókat, de az alpolgármestertől végleg megvonták az oktatási jogkörét. Tőle jutottak az aláírásgyűjtő ívek a kerület óvodáiba.

Soros György: szupergonoszt csinált belőle Orbán Viktor kormánya

Szupergonoszt csinált belőle Orbán Viktor kormánya - ezt mondta Soros György, amikor átvette a Ron Ridenhour újságíróról elnevezett Bátorság Díjat. A magyar származású milliárdos szerint a kormány azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy ő az, aki el akarja pusztítani a magyar nemzet keresztény identitását. A kormány szerint Soros György a bevándorláspárti nézeteit akarja ráerőltetni az emberekre. Az MSZP úgy látja, az a gonoszság, hogy a kormány gyűlöletkampányra költ.

Matteo Salvini Magyarországra jön

Május elején, Magyarországon tárgyal Orbán Viktorral Matteo Salvini - erről a Magyar Nemzet írt először. A szélsőséges retorikájáról ismert olasz belügyminiszter a déli határkerítésnél találkozik a magyar miniszterelnökkel, aki korábban a hősének nevezte, amiért lezárta Olaszország kikötőit a menekültek előtt. Salvinit folyamatosan bírálják idegenellenessége miatt, pártja viszont a legnépszerűbb Olaszországban. Az MSZP szerint Salvini az olasz újfasizmus megalapítója és bűnnek tartanák, ha a miniszterelnök vele szövetkezne. A kormány szerint csak azért támadják, mert a politikus "megfékezte a migránsokat".

DK: Mennyibe kerülnek Orbán útjai?

Írásbeli kérdést nyújtott be a DK a Miniszterelnökséghez, hogy kiderüljön, mennyit költenek Orbán Viktor repülős utazásaira. Az Átlátszó korábbi összesítése alapján az OTP egyik cégének luxusgépe legalább 12 alkalommal landolt olyan városban, ahol a miniszterelnöknek épp programja volt. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint a külföldi utaknál mindig a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldást választják.

Magyarországról is érkeznek a felajánlások a Notre-Dame újjáépítéséhez

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését Emanuel Macron francia elnöknek és párizsi egyházi egyházi vezetőknek. A kormányfő azt írta: a Notre-Dame szimbólum minden keresztény ember számára.

Orbánnak üzentek a DK-sok a kampánynyitón

Orbán Viktornak üzentek a Demokratikus Koalíció kampánynyitóján. Gyurcsány Ferenc pártelnök a DK-t a legkiszámíthatóbbnak nevezte, mint fogalmazott: az egyetlen párt, amely soha nem alkudott meg a Fidesszel. Dobrev Klára, a párt európai parlamenti listavezetője beszéde közben elérzékenyült. Azt mondta, ezek az erő könnyei.

Miből fizetett Orbán Viktor a magánrepülős utakért?

Miből fizette Orbán Viktor az OTP magánrepülőjének használatát? Ezt szeretné tudni a Jobbik, miután Csányi Sándor OTP-vezér pénteken az RTL Híradónak azt nyilatkozta: a miniszterelnök mindig személyesen fizette ki az utakat. A kormányfő vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 2 millió forintot keres, és kevesebb, mint másfél millió forint megtakarítása van. A Fidesz szerint életszerű, hogy ebből finanszírozta az utazásokat. Azt sem a kormányfő, sem az OTP nem árulta el, hogy mennyit fizetett Orbán Viktor.

Csányi Sándort nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc gazdagabb nála

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta - ezt mondta az RTL-nek adott interjúban Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, és azt is mondta, nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc ma már gazdagabb, mint ő.

Levy szerint Orbán autokrata, de nem fasiszta

Autokrata, de nem fasiszta - így jellemezte Orbán Viktort az RTL Híradónak adott interjúban Bernard-Henri Levy. A világhírű, szabadszellemű francia filozófus hétfőn 2 órán át tárgyalt a miniszterelnökkel. Azt mondta neki, hibát követ el bevándorlás- és Európa-ellenes politikájával, mert Magyarországnak egyetlen igazi barátja van, és az Európai Unió. Úgy vélte, Magyarország egy szabad ország, de nem demokrácia, mert az többről szól, mint, hogy szabadok-e a választások. Azt mondja, megdöbbenve tapasztalta, hogy Magyarországon az emberek félnek elmondani a véleményüket.

Orbán: „A kelet nyugatra jött”

A kelet nyugatra jött - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete piliscsabai központjának átadásán.

Elnézést kért a karikaturista az Orbán-karikatúra miatt

Szarkasztikus levélben kért elnézést annak a szlovén lapnak a karikaturistája, aki az újság címlapján náci karlendítéssel és szélsőjobboldali pártvezetőkkel körbe véve ábrázolta Orbán Viktort. A magyar kormány tiltakozott a karikatúra ellen, még a szlovén külügyminisztérium közbenjárását is kérték. A lap egyik szerkesztője az RTL Híradónak azt mondta: sokat elárul az Orbán-kormányról, hogy ilyet kérnek.

Orbán karikatúra Szlovéniában


szerző:
2019.04.05. 19:10
Orbán karikatúra Szlovéniában

Ne jelenhessen meg több, Orbán Viktort ábrázoló karikatúra Szlovéniában. Ezt kérte diplomáciai levélben a magyar nagykövet.

Orbán: A mi jövőnkről mi döntünk

A mi jövőnkről mi döntünk, és nem az Európai Néppárt - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz Európai Parlamenti választási kampánynyitóján. A miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programot hirdetett, szerinte ezzel lehet megoldani Európa legnagyobb problémáját. Orbán Viktor megismételte: a május 26-i választás tétje szerinte az, hogy a bevándorláspárti, vagy a bevándorlásellenes erők vezethetik az Európai Uniót.

Matteo Salvini számít Orbán Viktorra

Eddig nem kereste a Fideszt az Európai Néppárt tárgyalódelegációja, amelynek feladata lesz, hogy felmérje, a Fidesz maradhat-e az európai pártcsalád tagja. Ezt Novák Katalin, a Fidesz delegációjának vezetője közölte. Közben Matteo Salvini, olasz belügyminiszter sajtóhírek szerint hétfőn Milánóba várná Orbán Viktort, egy új európai mozgalom indítása alkalmából, de a miniszterelnök várhatóan nem megy el.

A kormány képviselője nem ellenezte Brüsszel tervét

Korábban Orbán Viktor többször is elutasította, most a kormány képviselője mégsem ellenezte Brüsszelben az uniós határőrség megerősítését. A magyar kormányfő tavaly szeptember óta többször elfogadhatatlannak nevezte ezt a tervet. Az MSZP szerint Orbán Viktor fél éve hazudik, hogy félelemben tartsa a választóit. A Fidesz szerint a kérdés még nem dőlt el, a nagykövet pedig tartózkodott.

Jean-Claude Juncker szerint háborúhoz vezet Orbán politizálása

Az Európai Bizottság elnöke szerint háborúhoz vezet az a fajta nacionalizmus és elutasítás, ahogy a magyar miniszterelnök politizál. Jean-Claude Juncker erről az olasz köztelevízióban beszélt, ahol azt is mondta, hogy az idegengyűlölet minden formáját elutasítja. Orbán Viktor az atv.hu-nak erre úgy reagált: "aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit."

Orbán Viktor: A Fidesz dönt a tagságról

A Fidesz maga dönti el az európai parlamenti választás után, tagja marad-e az Európai Néppártnak - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta az állami rádiónak adott interjúban. A néppárt a héten - a Fidesz egyetértésével - függesztette fel a párt tagságát, és három fős testületet nevezett ki, hogy megvizsgálják, a Fidesz politikája összeegyeztethető-e a néppárt elveivel, és ez alapján döntenek a Fidesz jövőjéről. Az MSZP szerint ma már fel sem vennék a néppártba a Fideszt.

Orbán szerint rossz a megítélése Európában

Soha nem volt még olyan rossz egy miniszterelnök és egy ország megítélése Európában, mint most - ezt önmagáról mondta Orbán Viktor. Szerinte azonban erről a média és a civil szervezetek tehetnek. A kormányfő a Corvinus Egyetem migrációs konferenciáján szólalt fel. A konferencián felszólalt Nicolas Sarkozy volt francia államfő is, aki európai összefogást sürgetett. A szocialisták szerint Orbán Viktor maga tehet arról, hogy rossz a megítélése Európában.

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel döntött a pártcsalád közgyűlése a Fidesz tagságának felfüggesztéséről az Európai Néppártból. 190-en támogatták a javaslatot, és 3-an szavaztak ellene. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy 3 tagú bizottság vizsgálatot indít a Fidesszel szemben. Orbán Viktor a közgyűlés után azonban arról beszélt, hogy a vizsgálat idejére ők maguk kérték a felfüggesztést. A döntés miatt a Fidesz már a Néppárt csütörtöki tanácskozásán sem vehet részet. 

Orbán Viktor személyesen vitte el Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjat

A miniszterelnök személyesen vitte el Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjat a színésznő velemi otthonába. A díjjal több évtizedes munkáját ismerték el, de betegsége miatt a nemzeti ünnepen nem tudta átvenni. 

A kereszténységet védené Orbán

A magyarok szabadságszeretetét, a kereszténység fontosságát emelte ki Március 15-i ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt összegyűlt tömegnek arról beszélt, keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet többé Európában, és szeretné, ha ezt Európa népei is belátnák. Az állami ünnepségen felszólalt Mateus Morawiecki, lengyel miniszterelnök, aki szerint Lengyelország és Magyarország újra együtt harcol a jövőjéért.

Orbán Viktor levélben kért bocsánatot

Bocsánatkérő levelet küldött Orbán Viktor azoknak a jobboldali pártoknak, amelyek kizáratnák a Fideszt az Európai Néppártból. A miniszterelnök azt kérte tőlük, hogy vizsgálják felül a javaslatukat. Manfred Weber néppárti frakcióvezető, aki kedden járt Orbán Viktornál, az Euronewsnak azt mondta: a találkozójukon szó sem volt tárgyalásról.

Nyilvánossá tenné a költségeket

Nyilvánosságra hozatná az adatvédelmi hatóság elnöke, hogy mennyit költenek Orbán Viktor repülős útjaira. Péterfalvi Attila a Népszavának azt mondta, szerinte közérdekű adat, hogy mennyi pénzbe kerülnek azok az utak, amikor a miniszterelnök a honvédség gépeit használja. A kormánytól hiába kérdeztük, hogy az utakra mennyi közpénzt költenek.

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber, akit az Európai Bizottság következő elnökének jelölt a Néppárt. Erről a Welt am Sonntagnak nyilatkozott. Azt mondta, megpróbálja személyesen világossá tenni, hogy jelenleg a Néppártból kifelé vezető úton jár a magyar miniszterelnök. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, szeretnének a Néppártban maradni, de vitatkozni akarnak a véleménykülönbségekről.

Orbán Viktor nem gondolta, hogy botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából

Muppet-show jellegűnek tartja Orbán Viktor a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junkert ábrázoló plakátokat, és meglepődött rajta, hogy sértőnek találták az Európai Néppártban. A miniszterelnök erről egy háttérbeszélgetésen beszélt. Az állami rádiónak adott interjújában pedig már elképzelhetőnek tartotta, hogy távoznak az európai pártszövetségből. A néppárt frakcióvezetője korábban három feltételhez, köztük egy bocsánatkéréshez kötötte a Fidesz maradását. A háttérbeszélgetésről készült cikk itt olvasható!

Orbán Viktor azt mondja, ő nem segítette Mészáros Lőrinc gazdagodását

Orbán Viktor nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából. A miniszterelnök ezt egy nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen mondta, amelyre az RTL újságíróját is meghívta. Azt mondta, attól sem tart, ha a Fidesz kikerül a Néppártból, de azt vallja, hogy az elrontott kapcsolatokat meg kell próbálni megjavítani. Az egészségügyben szerinte nem lehet gyorsan változást elérni, mert akik benne vannak, nem érdekeltek a rendszer átalakításában. Szerinte vicc, amit a lapok Mészáros Lőrinc vagyonáról és gazdagodásáról írnak.

Orbán nem kér bocsánatot

Nem teljesíti a Fidesz azt a három feltételt, amelyet Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szabott meg, hogy a magyar kormányzópárt tagja maradhasson a pártcsaládnak. A Fidesz kizárását már több mint egy tucat párt kezdeményezte az európai pártszövetségből. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt sem zárta ki, hogy kizárják a Fideszt a néppártból. Erről legkorábban március 20-án dönthetnek.

Merkel nem ünnepelne Orbánnal?

Állítólag nem hajlandó Angela Merkel Orbán Viktorral ünnepelni a vasfüggöny leomlásának 30. évfordulóját - erről írt hétfőn a Politico. A brüsszeli lap értesülése szerint a magyarok keresték meg a német kormányt, ám ezt ők elutasították. A magyar kormány szóvivője azt mondta: nem tud ilyen meghívásról és szerinte az ügyben a német kormány az illetékes. Ők megkeresésünkre egyelőre nem reagáltak.

Orbán: hasznos idióták

Hasznos idiótáknak tartja Orbán Viktor azokat a keresztény demokrata politikusokat, akik az elmúlt hetekben saját európai pártcsaládján belül bírálták a Fideszt. A miniszterelnök erről is beszélt a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjújában. Azt is mondta, hogy a néppárti Jean-Cluade Juncker helyett nemsokára a szocialista Hans Timmermanns arcképe lesz majd az utcai plakátokon.

Weber: Orbán súlyos károkat okoz

Szokatlanul keményen bírálta a Orbán Viktort és a Fideszt Manfred Weber, akit az Európai Bizottság elnökének jelölt az Európai Néppárt. Bocsánatkérésre és a kormány legújabb plakátkampányának befejezésére szólította fel a magyar miniszterelnököt. Weber a német Spiegel című lapnak azt mondta: Orbán Viktor súlyos károkat okoz az Európai Néppártnak. Hollik István kormányszóvivő most közölte: a március 15-ei héten leszedik a plakátokat, ez volt az eredeti terv is. A Fidesz európai pártcsaládjában már kilenc tagpárt követeli a magyar kormánypárt kizárását.

Lemosatják Simicska mondatát a garázssor faláról

Orbán Viktort minősítő graffiti került fel egy soproni garázssor falára, ezért a helyi fideszes vezetésű önkormányzat arra kötelezte a tulajdonosokat, hogy távolítsák el a falfirkát. Ha nem teszik, akkor majd a város eltakarítja azt, de a költséget kifizetteti a tulajdonosokkal. Az önkormányzat szerint azért, mert a grafiti közfelháborodást kelt.

Orbán: döntetlenre kell hozni!

2030-ra utolérhetjük Ausztriát - így jelentette be Matolcsy György a jegybank új reformcsomagját a Kereskedelmi és Iparkamara mai gazdasági évnyitóján. Több mint 80%-os reálkereset emelkedést valószínűsítenek a következő 10 évre, egyszámjegyű SZJA-t és teljes egészségügyi fordulatot javasolnak a kormánynak. A miniszterelnök azt mondta, legalább döntetlenre kell hozni az osztrákokkal való régi meccset.

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Újabb jobbikos hangfelvétel

A Fidesz fél az Orbán Viktor leváltását célzó ellenzéki összefogástól, a Jobbik szerint ez az oka a párt politikusait ért támadásoknak. A Hírtv kedden hozott nyilvánosságra egy újabb felvételt, ezen Jakab Péter, a Jobbik képviselője egy 2010-es kampányrendezvényen aberráltnak nevezte a Budapest Pride-on felvonulókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére, hogy korábban többször is együttműködtek a Jobbikkal, nem változott meg a viszonyuk a párttal, a baloldalnak viszont igen.

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

 7 PONT A CSALÁDOKÉRT: összefoglaltuk a legfontosabbakat

Novák Katalin, családügyi államtitkár ismertette a részleteket a kormány vasárnap bejelentett intézkedéscsomagjáról. A sajtótájékoztatón például az is kiderült, hogy csak a következő 3 évben igényelhető majd a 40 év alatti nőknek a szabad felhasználású kölcsön, legkorábban idén július elsejétől.

Reggel óta több helyszínen tüntettek Budapesten

Reggel óta Budapest több pontján voltak tüntetések. A Lánchidat reggel óta zárva tartják a tiltakozók. Orbán Viktor évértékelője után pedig a Várban kezdődött tüntetés, amit az ellenzék közösen szervezett.

Új családi támogatásokat jelentett be évértékelőjén Orbán Viktor

Négy gyerek után SZJA mentesség, bővülő CSOK, autóvásárlási támogatás a nagycsaládosoknak. Mindez része az új családtámogatási csomagnak, amit Orbán Viktor jelentett be. A miniszterelnök évértékelő beszédében azt mondta: a tavalyi nemzeti konzultációból egyértelmű, hogy emberek azt akarják: a kormány folytassa a megkezdett családpolitikát. Az évértékelő helyszíne, a Várkert Bazár körül már reggel fekete kordonokat állítottak fel.

 

Közös program menekültügyben

Visszautasította Orbán Viktor, hogy fejlesztési pénzeket vonhassanak el Magyarországtól a következő uniós költségvetésben. A miniszterelnök erről Pozsonyban beszélt, a német kancellár és a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. Korábban több uniós tagország is felvetette, hogy a jogállamiságot megsértő kormányok kevesebb támogatást kapjanak. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Európai Uniót érintő nagy döntésekkel meg kell várni az európai parlamenti választást. Pozsonyból Losonczi Gergely tudósít.

Ők Felcsút legnagyobb támogatói

Részben állami tulajdonú, és közbeszerzéseken jól szereplő cégek fizették a legtöbb TAO-támogatást a Felcsúti Akadémiának. A 444.hu írta meg, hogy az Orbán Viktor által alapított akadémiát a MOL, Mészáros Lőrinc bankja, és a közbeszerzéseken jól szereplő Magyar Építő Zrt. is segítette a sportberuházások megvalósításában. A Demokratikus Koalació szerint a kormányfőhöz közeli vállalkozók kétszeres hasznot húznak az akadémia támogatásával.

Váratlanul lemondott a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány elnöke

Váratlanul lemondott a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány elnöke. Előzőleg Varga István, egykori fideszes képviselő egy interjúban úgy fogalmazott: "igényes, jó tollú újságírókat a másik oldalon lát." Arról is beszélt, hogy előbb olvas Indexet és Népszavát, majd utána a többit. Néhány órával azután, hogy az országos sajtó is közölte az interjút, távozott posztjáról.

A Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen

Orbán Viktor kora reggel fogadta az amerikai nagykövetet - erősítette meg az RTL Híradónak a Külügyminisztérium. A találkozó témájáról nem árultak el részleteket. A Direkt36 oknyomozó portál részleteket közölt egy diplomáciai táviratból, amely szerint a Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen, és ezt decemberben jelezték a Washingtonban tárgyaló külügyminiszter-helyettesnek.

 

Frissültek a politikusok vagyonnyilatkozatai

Egymillió forint fölé nőtt Orbán Viktor megtakarítása, ez derül ki a legfrissebb vagyon-nyilatkozatából. Lejárt a határidő, a Parlament honlapján közzé tették a képviselők által kitöltött dokumentumokat. Kiderült, Lázár János újabb lakást vásárolt, Rogán Antal negyvenmilliót kapott a találmányáért, az országgyűlés egyik legvagyonosabb tagja a bevallás alapján pedig most is Gyurcsány Ferenc. Pártja, a DK radikálisan szigorítaná a vagyonnyilatkozatok rendszerét.

 

Hány perc alatt lehet átírni?

Szakértők vizsgálják, hogy hogyan lehetett alig négy perc alatt átírni a meghekkelt Orbán interjút. 2016 év végén a Fejér Megyei Hírlapban olyan kiegészítésekkel jelent meg a miniszterelnöki interjú, amelyeket nem Orbán Viktor mondott. Hétfőn folytatódott az ügyben indított per, a vád szerint a felelős szerkesztő hibázott. Kollégái azonban azt mondják, néhány perc nem elég arra, hogy feltűnés nélkül módosítsák az interjút.

Orbán megint Sorosról beszélt

Soros György az európai intézmények elfoglalására készül Brüsszelben, ahol most hajtják végre tervének hatodik, a civil szervezetek támogatásáról szóló pontját - állította mai rádióinterjújában Orbán Viktor. A kormány szerint az ellenzéki pártok is a terv végrehajtásán dolgoznak, mert igennel szavaztak az Európai Parlamentben. A DK ma azt próbálta megtudni a Miniszterelnökségen, hogy valóban az amerikai Arthur Finkelstein és csapata találta ki a Soros György elleni kampányt.

505 millió forint szír kórházaknak a magyar kormánytól

Egy éven keresztül a magyar állam pénzéből működik majd három kórház Szíriában. Erről Orbán Viktor miniszterelnök állapodott meg a pápa szíriai követével Budapesten. A kormányfő szerint a rászorulóknak helyben kell segíteni, nem pedig - ahogy mondta - a "bajt" kell idehozni Európába. A DK törvénymódosítást nyújt be, hogy amíg a magyar egészségügyi intézményeknek adósságai vannak, ne lehessen közpénzt költeni külföldi kórházakra és templomokra.

Sokakat felbosszantottak az árak a Miniszterelnökség új menzáján

Orbán Viktor és kollégái új, budai várbeli munkahelyét milliárdokból újították fel. A karmelita kolostor nagyon szép épület, és az átlaghoz képest jól fizetett alkalmazottak dolgoznak benne. De nem csak dolgoznak, esznek is: a múlt héten derült ki, hogy a menzán egy elegáns étterem, a Gundel főz, és az árak meglehetősen alacsonyak. A somlói rekordolcsó, csak 260 forint, és a menü sem drága, 900 forint a két fogás. De hogy jöttek ki ezek az árak? És miért bosszantottak fel rengeteg embert?

„Az emberek ki lesznek fizetve”

A tüntetések ellenére nincs napirenden a túlóratörvény módosítása - ezt mondta az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök. Orbán Viktor megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy hó végén vagy következő hó elején mindenki megkapja a túlórákért járó pénzt. Az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke szerint a következő fizetésnél csak rendkívüli túlórákat kell kifizetni, például a beteg kollégák helyettesítését.

Orbán: Többségbe kell kerülni!

Orbán Viktor szerint az EP-választásokon az a cél, hogy a bevándorlásellenes erők kerüljenek hatalomra az európai intézményekben. Az MSZP szerint viszont az lesz a tét, hogy az unió tagja marad-e az ország.

Újságírók kérdezhették Orbánt

Orbán Viktortól rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, és nem csak a kormánypárti médiumok képviselői. Igaz, nem mindenki, helyhiányra hivatkozva több szerkesztőség, például a Klubrádió nem kapott meghívást. Az ellenzék szerint a miniszterelnök nem a valóságról beszélt a tájékoztatóján.

ORBÁN VIKTOR: „A liberálisok a szabadság ellenségei”

Rosszindulatú újságíróknak nem ad interjút, és továbbra sem foglalkozik a környezetében élők meggazdagodásával a miniszterelnök. Orbán Viktortól csütörtökön a rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, nem csak a kormánypárti médiumok képviselői.

A hóban üzennek Orbánnak Debrecenből

Egymás után rajzolják a hóba Debrecenben a kormányellenes tüntetések jelképét. Az Orbán Viktort becsmérlő felirat először szombaton tűnt fel a városban az egyetem előtt, ez egy webkamera képén is látszott. A közvetítést azonban megszakították. Egy helyi Facebook csoport szerint ez a módszer maradt arra, hogy üzenhessenek a kormányfőnek azok, akik nem értenek egyet vele.

Orbán Viktort kérdezhetik az újságírók

A választások óta először tart sajtótájékoztatót Magyarországon, csütörtökön Orbán Viktor. A miniszterelnököt ritkán van alkalmuk kérdezni az újságíróknak, interjút csak a kormányhoz közel álló médiának ad évek óta, nyilvános rendezvényeire sem mindig hívják meg a kritikus sajtót. Orbán Viktor még tavaly nyáron ígérte meg, hogy majd decemberben egy nagyszabású sajtótájékoztatón válaszol a kérdésekre, de tavaly végül nem tartotta meg.

Orbán Viktor a kormányinfón


szerző:
2019.01.08. 19:41
Orbán Viktor a kormányinfón

Orbán Viktor tartja meg a szokásos kormányzati sajtótájékoztatót csütörtökön. Ezt a miniszterelnök sajtófőnöke közölte.

 

Letette a hivatali esküt Brazília új elnöke

A szélsőjobboldali politikus, Jair Bolsonaro beiktatásán arra tett esküt, hogy országában megszűnteti a korrupciót és megálltíja az erőszakot. A magát a trópusok Trumpjának nevező elnök beiktatásán 12 ország vezetője vett részt, köztük Orbán Viktor, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu és Evo Morales, Bolívia elnöke.

 

Hiába ígérte, mégsem tartott nagyszabású sajtótájékoztatót év végén Orbán Viktor

Hiába ígérte, mégsem tartott nagyszabású sajtótájékoztatót év végén a miniszterelnök. Pedig Orbán Viktor még tavaly júliusban azzal hárította el az újságírók kérdéseit, hogy decemberben mindegyikre válaszol majd. Az RTL Híradó megkeresésére a kormányfő sajtófőnöke azt közölte: a sajtótájékoztatót megtartják majd, de az időpontját nem árulta el. A DK szerint az év végi sajtótájékoztatóhoz Putyin orosz elnök adta az ihletet, aki minden évben tart egy ilyet.

 

Tiltakozó megmozdulás Orbán Viktor új munkahelyénél

Tiltakozó megmozdulást tartott az ellenzék délelőtt a Budai Várban, Orbán Viktor új munkahelyénél. A Párbeszéd szervezte az összellenzékinek hirdetett flashmobot: szerintük a kormány a Horthy-rendszert másolva urizál a Várba költözéssel. A rendezvényen alig tucatnyian vettek részt, óriási rendőri készültség mellett. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki megmozdulásokat Soros György fizeti.

 

Orbán Brazíliába utazott

Majdnem a levegőben köszöntötte az újévet Orbán Viktor. A miniszterelnök az új brazil elnök mai beiktatására utazott el már tegnap és csak nem sokkal magyar idő szerint éjfél előtt szállt le Brazíliavárosban. Az MSZP szerint jelképes, hogy a szélsőséges, rasszista, homofób és nőgyűlölő kijelentéseiről hírhedt Jair Bolsonaro beiktatásán kezdi az évet Orbán Viktor. A kormányfő a honvédség gépével utazott Dél-Amerikába.

EP választási kampányára gyűjt a Fidesz

Hamarosan újabb levelet kapnak Orbán Viktortól azok, akik korábban felhatalmazták arra, hogy írhat nekik. Ezúttal csekk is lesz a borítékban.

Tizennégyen némák a parlamentben

A legtöbbet felszólaló államtitkár csaknem fél napot beszélt, 14 kormánypárti képviselő azonban fel sem szólalt az Országgyűlésben a választások óta - derül ki a hvg.hu összesítéséből. Van olyan fideszes képviselő, aki 8 éve tagja az Országgyűlésnek, de eddig csak véletlenül kért szót. Orbán Viktor csaknem 60 alkalommal, több mint 2 órán át beszélt a törvényhozásban. Az ellenzéki képviselők közül mindenki felszólalt már a ciklusban.

Egyen Orbán-interjú a lapokban

Ugyanazt az Orbán Viktorral készült interjút közölte december 24-ei számában az összes, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó megyei napilap. Urbán Ágnes médiakutató szerint a kormányközeli médiaholdinghoz tartozó 476 sajtótermékben a jövőben egyre gyakrabban olvashatják ugyanazt az olvasók. A New York Times az Orbán-kormányról szóló karácsonyi cikkében azt írta: a miniszterelnök irányítása alatt működő média hamis valóságot teremt. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ezt a cikket Soros György pénzén írták.

Így karácsonyoztak a politikusok

Orbán Viktor az unokáival fotózkodott, Gyurcsány Ferenc és Lázár János karácsonyi menüt főzött, Kunhalmi Ágnes pedig ajándékdobozra támaszkodva kívánt boldog karácsonyt. A legtöbb politikus ma már közzétesz valamilyen fotót a közösségi médiában az ünnepi készülődésről. Más videóban üzent, például a Jobbik elnöke karácsonyfát díszített, majd arról beszélt, hogy figyeljünk másokra is.

 

Kész Orbán Viktor új hivatala

Új hivatalában, a Budai Várban kezdi a munkát az újévben Orbán Viktor. A miniszterelnök és stábja a több mint 20 milliárd forintért felújított Karmelita kolostorba költözik a Parlament épületéből. Dolgozószobáját műkincsek díszítik majd, bár a festmények közül még nem mindegyik került fel a falra. Ez derül ki egy fotón, ami a hétfői sajtóbejáráson készült. Erre az RTL Híradót nem hívták meg. A Párbeszéd szerint ez is egy presztizsberuházás, ezért tüntetésre készülnek.
Ide kattinta megnézheti a hivatalos fotókat a felújított Karmelita kolostorról.

 

Orbán Viktor 2030-ig tervez


szerző:
2018.12.24. 18:35
Orbán Viktor 2030-ig tervez

A miniszterelnök a kormánypárti Magyar Időknek adott karácsonyi interjújában azt mondta: a kormány a nyugodt erő, és az elmúlt nyolc év közös munkája akkorra érhet be teljesen. Szerinte az ellenzék az agressziót, az erőszakot képviseli. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő viszont azt mondja: az elmúlt hetek tüntetéssorozatával elkezdődött az Orbán-rezsim összeomlása.

 

Orbán Viktornak is üzentek a szerb kormány ellen tüntetők

A szombati belgrádi tiltakozáson az egyik hatalmas transzparensen azt szerepelt, hogy a korrupt szerb politikusok nem menekülhetnek majd Magyarországra, mint a volt macedón miniszterelnök. A tüntetéssorozat három hete kezdődött Szerbiában, mert szerintük tekintélyuralmi rendszert épít az ottani kormányfő. Szombaton a szerb állami tévénél független közmédiát követeltek.

 

Orbán Viktor szerint az ellenzéki tiltakozás „hisztérikus sikongatás”

Hisztérikus sikongatás - ezt mondta a túlóratörvény elleni ellenzéki tiltakozásról Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint a véleményét tüntetés formájában bárki elmondhatja, erőszakot azonban senki sem alkalmazhat. Az MSZP és a Párbeszéd szerint Orbán Viktornak inkább azt kellett volna elítélnie, hogy az állami média biztonsági őrei leteperték az MTVA épületében tiltakozó képviselőket.

Juncker keveri a műfajokat

Az isiásza miatt összekeveri az álhírt a véleménnyel. Ezt Kovács Zoltán államtitkár mondta az Európai Bizottság elnökéről, aki tegnap Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy álhíreket terjeszt. Orbán Viktor szóvivője szerint meglátszik Brüsszel bevándorláspolitikáján, hogy álhírnek tartja a bevándorlás veszélyességét.

MEGKÉRDEZTÉK: Orbán Viktort is!


szerző:
2018.12.12. 16:11
MEGKÉRDEZTÉK: Orbán Viktort is!

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnökhöz lépett oda, és tőle kérdezte, hogy mi a véleménye a törvényről? Mindezt Tordai Bence képviselő élőben közvetítette a Facebookon.

Botrányos ülésen szavazta meg a Parlament az új túlóraszabályokat

Az ellenzéki képviselők a Parlament szerdai ülésén megpróbálták megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők megszavazzák a munka törvénykönyvének módosítását. Az ülésen megjelentek Orbán Viktor testőrei majd délután egy óra után Áder János köztársasági elnök is. Az ellenzéki pártok a Parlamenthez hívják tüntetni az embereket.

Trágárul beszélt Kövér László?

Nem vonja vissza a kormány a túlórák emelését lehetővé tevő törvényt, mert az a munkásokat védi - ezt mondta Orbán Viktor. Szerinte a tervezetet támadó szakszervezetek tévednek, a kabinet pedig a munkavállalók oldalán áll. Közben nem csillapodnak a kedélyek az Országgyűlésben sem. A DK szerint Kövér László hétfőn, a jogszabályról szóló vitában trágár kifejezéssel illette az egyik ellenzéki képviselőt, ezért a Házelnöknek meg kellene büntetnie saját magát. Kövér Lászlót hiába kerestük, nem reagált.

Mi lesz Orbán Viktor ígéretével?

Nem árulja el a kormány, megtartja-e Orbán Viktor azt a nagyszabású sajtótájékoztatót decemberben, amit korábban ő maga ígért meg az újságíróknak. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: decemberben minden kérdésre válaszolni fog. Egyelőre azonban nem tudni, hogy Orbán Viktor betartja-e az ígéretét. A miniszterelnök az utóbbi években csak kormányközeli médiumnak ad interjút, kérdezni pedig szinte csak külföldön lehet tőle.

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Gyakran Magyarország kormánya jelzéssel repült és olyankor ugyanabban a városban landolt, ahol Orbán Viktornak is programja volt. Az átlátszó.hu szerint az elmúlt egy évben tucatszor repülhetett az OTP egyik cégének luxusrepülőjével a miniszterelnök. Orbán Viktor sajtófőnöke Híradónknak megerősítette, hogy korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel a miniszterelnök, de azóta, hogy a honvédség új gépeket vett, már azokkal repül.

Trump-Orbán találkozó: nincs napirenden

Nincsen napirenden Donald Trump és Orbán Viktor találkozója - erősítette meg az RTL Híradónak az amerikai nagykövet. David Cornstein szerint akkor veti fel egy találkozó lehetőségét az amerikai elnöknél, ha előrelépést látnak például a katonai együttműködésben vagy az ukrajnai helyzet megoldásában. Orbán Viktort a 2010-es megválasztása óta egyszer sem hívták meg hivatalos útra Washingtonba. A nagykövettel készült exkluzív interjút megnézheti: ITT.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való