KERESÉS search-close

Nepál

43 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Nepál"

Klein Dávidék egy nepáli fogdában

Bevitték a helyi rendőrségre a magyar everest expedíció tagjait Nepálban. Valamiért nem hitték el a nyolcezer méterről visszatérő Klein Dávidéknak, hogy van mászó engedélyük. Pedig a fiúk, már az expedíció utolsó szakaszához értek, most már a csúcshódítás következik oxigénpalack nélkül. Kollégáink újra ott vannak az alaptáborban, hogy a helyszínről tudósítsanak a történelmi pillanatról.

Küldetés teljesítve! - Geszti Péter mesélt élményeiről

Geszti Péter számtalan dolgot hozott magával útravalóként Nepálból, ahonnan múlt hét közepén több, mint két hét túrázás után tért haza Magyarországra. 

SZERZETESFOCI NEPÁLBAN: Óriási volt!

3380 méteren focizni nem semmi, főleg szerzetesekkel! A nem mindennapi élményt az Everest Expedíció csapata élhette át Tengboche-ban. A magaslati mérkőzésről Geszti Péter küldött egy rövid tudósítást a Fókusz szerkesztőségének, amiből az is kiderül, hogy a nepáli szerzetesek szerint melyik a legfontosabb magyar szó. 

GESZTI PÉTER:

Geszti Péter a Magyar Everest Expedíció 2017 csapatával már Nepálban jár. Az énekes első benyomása nedves a dél-ázsiai országról, de talán, ami az időjárásnál is jobban megrémiszti Gesztit az nem más, mint a helyi közlekedés. Ugyanis az énekes szerint a közlekedés követhetetlen, kiszámíthatatlan és életveszélyes.

Megérkeztek Nepálba!


szerző:
2017.03.30. 17:25
Megérkeztek Nepálba!

A Himalája expedíció megérkezett Nepálba, a képek és videók tanúsága szerint minden egyes tag vidám és nagyon izgatott. Lilu lelkesen osztja meg fotóit Instagram követőivel: Az első napok a Keresem a családom műsorvezetőjének is rengeteg csodát tartogattak. Nepálban felkereste a legismertebb vallási szentélyt, ahol családjáért is gyújtott egy gyertyát.

Ilyen volt 2015 a Fókusz szemével


szerző:
2015.12.21. 19:00
Ilyen volt 2015 a Fókusz szemével

A Föld a világűrből csodálatos látvány. Csak kevés embernek adatik meg, hogy Amerikától Ázsiáig körbeutazza. A Fókusz munkatársai idén is rengeteg helyszínre látogattak el, hogy közelebb hozzák Önökhöz a legtávolabbi vidékeket és a legérdekesebb történeteket. Katasztrófák, sztárok, terrortámadások, extrém helyszínek, vagy háborús frontvonal. Összegyűjteni is nehéz, hány külföldi helyszínről tudósítottunk 2015-ben is.

Fókusz 2015-12-21


szerző:
2015.12.21. 18:55

Klein Dávid feljutott a csúcsra


szerző:
2015.10.03. 18:45
Klein Dávid feljutott a csúcsra

Oxigénpalack nélkül hódította meg csütörtökön a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát Klein Dávid. Facebook oldalán azt írta, jól van és még egy képet is megosztott magáról. A Nepálban található Manaszlu 8156 méter magas. Rengeteg alpinista próbálja meghódítani.

KARMATRONIC: Buddhista szerzetesnek állt

Achilles Filippo Sparta, alias DJ Karmatronic buddhista szerzetesnek állt Nepálban, ahol éppen hogy túlélte a földrengést. A legrosszabb a tehetetlenség érzése volt számára és elfogadni azt, hogy bármennyire is szeretne, nem tud mindenkin segíteni.

Mégsem utalt pénzt Nepálnak Ronaldo

Mégsem utalt pénzt a nepáli földrengés áldozatainak Cristiano Ronaldo. A Real Madrid sztárcsatáráról még a múlt héten írta meg egy brit lap, hogy éves fizetésének a felét, 7 millió eurót, azaz csaknem 2 milliárd forintot adományozott egy gyerekalapítványon keresztül a természeti katasztrófa túlélőinek. A jótékonysági szervezet azonban most cáfolta a hírt, de megköszönték Ronaldónak, hogy közösségi oldalán felhívta rajongói figyelmét az adományozásra.

Halálos földcsuszamlások Tibetben

Már 80 fölé emelkedett a keddi 7,3-es erősségű nepáli földrengés halálos áldozatainak száma. Tibetben az áldozatok főleg a rengést követő földcsuszamlások miatt vesztették életüket. A mentés nehezen halad, mert a három héttel ezelőtti rengés után érkezett nemzetközi mentőalakulatok többsége már elhagyta az országot, a földcsuszamlások pedig elzárták a legfontosabb közlekedési útvonalakat.

Újabb földrengés pusztított Nepálban

A Richter-skála szerinti 7,3-es erősségű mozgásokat Indiában és Bangladesben is érezni lehetett. Legkevesebb négyen életüket vesztették, sokan megsebesültek. Hatalmas volt a pánik, hiszen két és fél hete egy 7,8-es erősségű földrengés döntötte romba az országot. Akkor több mint nyolcezren vesztették életüket.

Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kiváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

Hogyan építik újjá a romba dőlt Nepált?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kíváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

Fókusz Plusz 15-05-09


szerző:
2015.05.09. 19:10
Fókusz Plusz 15-05-09

Fókusz Plusz: Összeomlott az életük - Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek? Magyarok, akik a helyszínen küzdenek a kilátástalanság ellen. Rossz szokások - Körömrágás, hajcsavarás, lábrázás - mindez csak a stressz ellen szól? Vajon le lehet-e szokni ezekről?

FÖLDRENGÉS: Testközelből élte át a nepáli földrengést

Perényi Pálma egykori modell áprilisban érkezett Nepálba, hogy egy meditációs kurzuson vegyen részt. A szőke lány épp egy kávézóban volt, amikor megindult a föld. Nagyon rémisztő volt az élmény, sok épület összeomlott vagy egymásra dőlt. Pálma most úgy döntött, az országban marad és önkéntesekkel együtt próbál meg segíteni a helyieknek.

Nepálban járt a Fókusz riportere

A Fókusz riportere, Dörmer Csaba a napokban tért haza a földrengés sújtottal Nepálból. Reggel a tapasztalatairól kérdeztük.

Lefilmezték, ahogy megindult a hegyoldal

Még két héttel a nepáli földrengés után is több ezren várnak műtétre vagy egyéb orvosi ellátásra a földrengés-sújtotta országban. Sokan egyszerűen letáboroztak az orvosi rendelők elé, abban bízva, hogy valaki segít rajtuk. Eközben egy újabb felvétel látott napvilágot a katasztrófáról, egy túrázó csoport a rengés utáni egyik földcsuszamlást rögzítette kamerájával.

Töretlen rajongás övezi a brit királyi családot

A szombaton megszületett Charlotte hercegnő érkezésének kapcsán a brit királyi családot övező mérhetetlen rajongásról beszélgettünk. Vendégünk volt a Nepálból hazaérkező mentőcsapat egyik tagja és azt is kiderítettük, hogy mit tehetünk, ha gyerekünk verekszik az óvodában, iskolában. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Hazatért a mentőcsapat a földrengés sújtotta Nepálból

Hazaérkezett Nepálból hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nevű mentőcsapata, amelynek tagjai csaknem egy héten keresztül segítettek a földrengés áldozatainak orvosi ellátásában. Pavelcze László, vészhelyzet kezelési igazgatótól megtudtuk, hogy milyen állapotok uralkodnak most kint, és mi a helyzet a kinti magyarokkal.

Csecsemő is van a túlélők között

Öt nappal a nepáli földrengés után élve találtak a romok között egy 25 éves nőt. A szívverését hallotta meg egy speciális műszer. Az a 15 éves fiú, akit szintén 5 nap után húztak ki a romok közül, azt mondta: még mindig hallja a többiek kiabálását. Most derült ki, hogy egy négy hónapos csecsemőt is kimentettek.

Túlélőt találtak


szerző:
2015.04.30. 18:25
Túlélőt találtak

Újabb videót hoztak nyilvánosságra a nepáli földrengés első perceiről. A biztonsági kamerás felvételen látszik az is, ahogy az egyik építmény emberekre dől. Közben újabb túlélőt találtak a romok alatt: ezúttal egy fiatal fiút sikerült kiemelni a törmelék alól. A katasztrófa halálos áldozatainak száma mostanra elérte az 5500-at. Megrázó történet!

VV Seherezádé is Nepálban volt a földrengés idején

Csaknem 11ezer sérült és közel 5500 halott. A 7,9 erősségű földrengés múlt szombaton rázta meg Nepált. A Dél-Ázsiai államban több magyar csoport is volt a természeti katasztrófa idején. Köztük Gaál Miklós fényképész, aki pár napja érkezett haza Magyarországra.

Fókusz 15-04-30


szerző:
2015.04.30. 17:55
Fókusz 15-04-30

Fókusz: Anyuka-teszt - A világ legédesebb kísérlete. Vajon szaglással és tapintással felismerik híres anyukájukat a gyerekek? Cumizó trónörökösök - Kibo és Assurka még kézből esznek. Meglátogattuk a felsőlajosi oroszlánkölyköket. Megmenekültek - Egy magyar fotós megrendítő története és felvételei Nepálból. Kiderült, Seherezádé is nemrég tért vissza az országból.

A nepáli földrengés testközelből

Csaknem 11 ezer sérült és közel 5500 halott. A 7,9 erősségű földrengés múlt szombaton rázta meg Nepált. A dél-ázsiai államban több magyar csoport is volt a természeti katasztrófa idején. Köztük Gaál Miklós fényképész, aki pár napja érkezett haza Magyarországra. Polyák Alexandra riportja.

4 magyar is megsérült a földrengésben

Négy magyar is megsérült a nepáli földrengésben, őket kórházban ápolják. Ezt közölte kedden a külügyminiszter, aki szerint 44 magyar állampolgár van még az országban. Közülük már csak kettő nem adott magáról életjelet. Időközben már 4000 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma, ám ez még korántsem a végleges adat. Nepál miniszterelnöke szerint a katasztrófában akár 10 ezer ember is az életét veszthette.

SIKOLYOK: Amatőr felvétel a földrengésről

Hatalmas morajlás, rázkódás, majd rögtön utána mázsás szikladarabok szántják végig a hegyoldalt, miközben óriási port vernek. Többen pánikba esnek, a felvételen kétségbeesett kiáltásokat is lehet hallani. Mobiltelefonnal készült a felvétel a földrengés pillanatáról Tibetben, ahol az eddigi adatok szerint legalább 24 ember vesztette életét. A Katmanduban drónnal készült felvételeken pedig jól látható, hogy főleg a régi lakóházak és a több száz éves műemlékek semmisültek meg, a vasbeton épületek többsége nem dőlt össze. Az emberek a nyílt utcán, sportpályákon és tereken vert sátrat, mások vidéki rokonoknál próbálnak meghúzódni.

Előzetes: 44 magyar van még a katasztrófa helyszínén

Négy magyar és egy ausztrál-magyar kettős állampolgár is megsérült a nepáli földrengésben, ezt közölte kedden a külügyminiszter. A legfrissebb adatok szerint 44 magyar van még a katasztrófasújtott országban. Katmanduban tízezrek éjszakáznak a szabad ég alatt, a városban nincs áram és víz. A halálos áldozatok száma akár 10 ezer is lehet. Délelőtt egy magyar orvoscsoport is elindult, hogy segítsen. Hogy hogy vannak a sérült magyarok, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Már majdnem négyezer áldozata van a nepáli földrengésnek

Ismét emelkedett a hétvégi nepáli földrengés halottainak száma. A rendőrség mai adatai szerint 3635-en haltak meg az országban, 61-en Indiában, 20-an Tibetben és Bangladesből is jelentettek négy halottat. A legfrissebb hírekről a mentésben résztvevő szolgálat kommunikációs igazgatóját, Révész Szilviát kérdeztük.

Magyarok is kinn rekedtek Nepálban


szerző:
2015.04.27. 18:15
Magyarok is kinn rekedtek Nepálban

Mozog a föld – az első pillanatokban még nevetve jegyezték meg a hegymászók, hogy egy földrengést élnek át a Mount Everest alaptáborában. Aztán hirtelen mindenki menekülni kezdett, amikor hatalmas sebességgel elindult feléjük a lavina. Hubai Antal riportja.

Tíz magyar sosrsáról még nem tudni

Még 40 magyar állampolgár van Nepálban, közülük tízzel eddig nem tudott kapcsolatot teremteni a magyar Külügyminisztérium. A katasztrófa sújtotta országban már 4000 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma. A speciális mentőcsapatok versenyt futnak az idővel, megbecsülni sem lehet, hogy hányan lehetnek a romok alatt. Katmandu nagy részén továbbra sincs áram és ivóvíz, de legalább a repülőteret sikerült újra megnyitni, hogy fogadni tudják az országba érkező segélyszállítmányokat.

13 magyarról nem tudnak a földrengés után

Tizenhárom magyarral nem tudnak kapcsolatba lépni a nepáli földrengés térségében. A szombati súlyos földmozgás után eddig már 2200 holttestet találtak a mentőcsapatok. A Himalájában lévő magyar hegymászóknak nem esett bajuk. Megrázó felvételek!

Földrengés pusztított Nepálban


szerző:
2015.04.25. 18:30
Földrengés pusztított Nepálban

A Nepált és több dél-ázsiai országot is megrázó óriási földrengésnek a legfrissebb hírek szerint már több mint 1000 halottja van. A szám azonban folyamatosan emelkedik, ahogy a mentőcsapatok átkutatják a romokat. A Himalájában lavinákat is okozott a földrengés. Szemtanúk szerint hegymászókat temetett el a hó.

MEGRÁZÓ: Kézzel kutatnak túlélők után Nepálban

A mentésbe szinte minden mozgósítható embert bevont a nepáli kormányzat. A munkát a folyamatos utórengések is nehezítik. A földrengés után a kórházak rögtön megteltek sérültekkel. Rengetegen azonban be sem férnek. Ezrek várnak az utcákon, hogy valaki ellássa őket.

Hegyoldalnak csapódott egy repülő Nepálban

A szerencsétlenségben mindenki meghalt, a háromfős személyzet és a 16 utas is.

Földrengés pusztított a Himalájánál

Már legalább 50 halottja van a dél-ázsiai földrengésnek.

Nincs túlélője a repülőbalesetnek

Senki sem élte túl a nepáli repülőgép-balesetet a fedélzeten lévő 22 ember közül. A baleset okát egyelőre nem lehet tudni.

Nyoma veszett egy repülőnek Nepálban

22 ember tartózkodott azon a kis utasszállító gépen, amely szerdán tűnt el a radarképernyőkről Nepál keleti részén.

Nem segít Nepál a hegymászó ügyében

Nem sikerült a tavaly májusban elhunyt magyar hegymászó halálával kapcsolatos iratokat beszerezni Nepálból.

Fizetést szavaztak meg egy kóbor kutyának

A kutya annyira megugatja az idegeneket, hogy állást kapott a segélyszervezetnél.

Kabinetülés a Himaláján


szerző:
2009.12.04. 12:21
Kabinetülés a Himaláján

A gleccserolvadásra hívták fel a figyelmet a nepáli kormánytagok.

Állatok százezreit pusztították el

Két nap alatt 200 ezer állatot mészároltak le Nepálban, egy vallási rítus miatt.

Geri Halliwell az anyákért küzd

Az énekesnő az ENSZ jótékonysági nagyköveteként járt Nepálban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való