KERESÉS search-close

NASA

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "NASA"

Sikerült az átrepülés a NASA űrszondájának

Elérte a legtávolabbi vizsgált égitestet a NASA űrszondája. A Plútóról is felvételeket készítő szonda legújabb felvételeit várhatóan holnap hozzák nyilvánosságra. A roppant nagy távolság miatt további hónapokba telik, míg minden információt haza tud küldeni a New Horizons.

Útban a Merkúrhoz


2018.10.20. 18:29
Útban a Merkúrhoz

Sikeresen útnak indult az BepiColombo űrszonda a Merkúrhoz. Ez a Naprendszer legkisebb és a legbelső bolygója, amelyet eddig mindössze két szonda tudott megfigyelni közelebbről.

Az első ember kritika - Utazzon Ön is Ryan Goslinggal a Holdra!

A Whiplash és a La La Land rendezőjének legújabb filmje is Oscar-esőt eredményez majd? Tippelünk!

Szellő István nevével (is) repül a Naphoz a szonda

A Naphoz küldi az amerikai űrkutatási hivatal legújabb űrszondáját, amit a tervek szerint a nyár közepén bocsátanak fel. A szerkezet sokkal közelebb lesz csillagunkhoz, mint a legbelső bolygó, a Merkúr. Ráadásul a pénteki határidőig bárki jelentkezhetett a nevével, amit a szonda magával visz. Még Szellő István is váltott egy jelképes jegyet.

Lenyűgöző videót készített a NASA

Közel egy évtizeddel ezelőtt, 2009 júniusában lőtték fel a Lunar Reconnaissance Orbiter nevű amerikai űrszondát. Az eszköz az azóta eltelt években folyamatosan a Holdat pásztázta. A 4K-s felvétel egyfajta "idegenveztés" a Holdon.

Meghalt az űrhajózás egyik úttörője

John Young volt az egyetlen asztronauta a világon, aki a NASA három legfontosabb programjában is részt vett, és az első, aki hatszor járt az űrben. Botladozott, szerencsétlenkedett a Holdon, később pedig az első űrsikló parancsnoka volt.

 

Nyolc bolygó a csillagrendszerben

Szenzációs hírt igért az amerikai űrkutatás hivatal, és bizonyos értelemben tartotta a szavát. Nem az idegen élet bizonyítékát találták meg, hanem a Naprendszer mását, 2 és fél ezer fényévre. Vagyis egy olyan csillagrendszert, amelyben ugyancsak 8 bolygó van. Az eddigi adatok szerint azonban valószínűtlen, hogy olyan élő bolygó is keringhet ott, mint a Föld.

DÖBBENETES: Így olvad az északi-sarki jégtakaró

Az amerikai űrügynökség, a NASA grafikája azt mutatja: hogyan változott az északi sarkon a jégtakaró az elmúlt évtizedekben.

Minden idők legnézettebb teljes napfogyatkozása

Az Egyesült Államokban több tízmillióan figyelték, ahogy a Hold kitakarta a Napot.

Magyar professzor a NASA-nál!


szerző:
2017.08.09. 07:43
Magyar professzor a NASA-nál!

Dr. Gucsik Arnold Japánban kezdte a meteoritkutatást, a nemzetközileg elismert kozmokémikus azonban most itthon kutat!

Kilenc éves fiú pályázott a NASA-hoz

Bolygóvédőnek jelentkezett az amerikai űrkutatási hivatalnál egy 9 éves kisfiú. A NASA valóban hirdet ilyen állást, ám a jelentkezőtől elvárják, hogy tudományos fokozata legyen fizikából vagy matematikából. A gyereket, aki magát a galaxis őrzőjének nevezte, mégis komolyan vették és válaszoltak neki.

Iskolai tanárnő és NASA-kutató

Egy tanárnő lett Szlovákia kedvence. Természettudományi tárgyakat oktat egy Pozsonyhoz közeli általános iskolában, és tavaly az amerikai űrkutatási hivatal beválasztotta egy programba. Egy nemzetközi csapat tagjaként a leendő marsi űrutazás számára végeztek kisérleteket. A tanárnő most interjút adott.

Ők utazhatnak elsőként a Marsra

A NASA bemutatta azt a tizenkét űrhajóst, akik elsőként utazhatnak a Marsra.

ŰRSZENDVICS: repkedő lekvárral


szerző:
2017.04.27. 14:20
ŰRSZENDVICS: repkedő lekvárral

A NASA asztronautája, Shane Kimbrough megmutatta, hogy készít szendvicset a nemzetközi űrállomáson.

Élet lehet az Enkeláduszon

Óriási felfedezés a NASA-tól. Akár élet is lehet a Szaturnusz egyik holdján. A tudósok már tanulmányozzák egy ideje az Enkeladuszt. Mint kiderült, megvannak azok a feltételek, amelyek a földi élet kialakulásához is kellettek. A hidrogén jelenléte különösen fellelkesítette a szakembereket.

Óva int az idegenektől!


szerző:
2017.03.31. 17:25
Óva int az idegenektől!

Pataky Attila aggódva figyeli a NASA legújabb kutatásait: szerinte vigyáznunk kell, ha esetleg kapcsolatba kerülnénk földönkívüliekkel. A zenész tudja, mit beszél, hisz állítása szerint az évek alatt már többször találkozott velük.

Szenzációs felfedezés: van élet a Földön kívül?

Órák alatt bejárta az egész világot az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb felfedezése. Egy a mi Naprendszerünkhöz hasonlót fedeztek fel 40 fényévnyire, amelyben három olyan Föld-szerű bolygót is találtak, amelyen akár víz és élet is lehet.  

A NASA-s csajok álmodtak egy nagyot, mi pedig ámultunk rajtuk!

Úgy tűnhet, Hollywood receptre készítette az űrkutató központ elhanyagolt munkatársairól szóló filmet, ha így is van, egy dolog biztos, bejött! Mi bezabáltuk és szerintünk, nektek is A számolás jogát kellene választanotok a mozik kínálatából!

Magyar fotósé a nap képe


szerző:
2017.01.16. 19:24
Magyar fotósé a nap képe

Magyar fotós űrbéli háromszöge lett a nap képe szombaton a NASA-nál. A nemzeti Űrhajózási Hivatal minden nap bemutat egy kivételes képet, amely az űrkutatáshoz kapcsolódik – szombaton egy magyar fotós, Fényes Lóránd képére esett a választás. A felvételen a Perseus csillagképben található, háromszög formájú alakzat látható.

Egy évet töltöttek a „Marson”

Véget ért a NASA leghosszabb emberkísérlete, amelyben marsi körülményeket szimuláltak egy tudóscsapatnak. A hatfős legénység egy évet töltött el a világtól elzárva, egy már nem működő hawaii vulkán alján. A kísérlet legfontosabb eredménye az volt, hogy egy speciális berendezés segítségével sikerült vizet nyerniük a száraz talajból.

A Hold sötét oldala


szerző:
2016.07.12. 18:49
A Hold sötét oldala

Fantasztikus felvételt készített az amerikai űrkutatási hivatal egyik szondája. A képeken a Hold sötét oldalát látjuk, amint kísérőnk elhalad a napsütötte Föld előtt. A NASA szondája, amely a Holdnál jóval messzebb kering, a Föld klímaváltozásait vizsgálja. A Hold tengelyforgásának és Föld körüli keringésének ideje pontosan megegyezik, ez az oka annak, hogy a Holdnak mindig ugyanazt az oldalát látjuk.

Elképesztő felvételek a Földről

Lélegzetelállító felvételeket készített a Nemzetközi Űrállomás a Földről! A videó felbontása 4k, ez a ma létező legnagyobb felbontású technika. A felvételeket készítő szondának egyébként fontosabb feladatai is vannak: támogatja a klímakutatást, előrejelzi az időjártást, megfigyeli a hurrikánokat és nyomon követi a levegő szennyezettségét is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való