KERESÉS search-close

Népszabadság

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Népszabadság"

Népszabadság: két éve zárták be

A két éve bezárt Népszabadságra emlékeztek a lap egykori munkatársai Budapesten. A demonstráción átadták a Népszabadság-díjat is, amelyet annak az újságnak a szerkesztősége kap, amely az elmúlt évben szerintük a legtöbbet tette a sajtószabadságért. Most a 2018. április 10-én szintén bezárt Magyar Nemzet jogutódjának, a Magyar Hangnak ítélték.

Best of Németh Szilárd


szerző:
2017.10.08. 20:39
Best of Németh Szilárd

A Fidesz alelnöke vasárnap sajtótájékoztatót tartott. Összeszedtük tőle a legfontosabb gondolatokat

Egy éve szűnt meg a Népszabadság

Hajnalban futár hozta a levelet, ebből tudták meg, hogy már nem kell bemenniük dolgozni. Egy éve szűnt meg a Népszabadság, a dolgozók szerint puccsszerűen. A kiadó gazdasági okokra hivatkozott, majd nemsokkal később Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a cég. A Híradónak nyilatkozó médiakutató szerint a Népszabadság bezárása a kormánymédia térnyerésének legmeghatározóbb mozzanata volt.

„Még rosszabb a sajtó helyzete”

Már Romániában és Bulgáriában is jobb a sajtó helyzete, mint Magyarországon - ezt állapította meg friss jelentésében a Freedom House. A sajtószabadsággal foglalkozó szervezet szerint hozzájárult a helyzet romlásához, hogy bezárták a Népszabadságot és az is, hogy kormányközeli tulajdonoshoz kerültek a megyei lapok. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a jelentés azt bizonyítja, új médiatörvényre van szükség. A kormányszóvivő viszont hiteltelennek tartja a kritikát, amit azzal magyaráz, hogy a Freedom House-t Soros György alapítványa is támogatta.

Mészáros laptulajdonos lett


szerző:
2017.03.03. 18:47
Mészáros laptulajdonos lett

Bevásárolta magát a Népszabadságot korábban kiadó cégbe Mészáros Lőrinc. A felcsúti fideszes polgármester hónapokkal ezelőtt még azt mondta: semmi köze a Népszabadság mellett 11 vidéki napilapot is kiadó Mediaworks megvásárlásához. Az egykori napilap volt munkatársai közleményben azt írták: színre lépett a Népszabadság mészárosa. Az MSZP szerint ezzel a lépéssel Mészáros Lőrinc beismerte, hogy ő állt a Népszabadság megszüntetése mögött.

Ez történt októberben


szerző:
2016.12.29. 18:45
Ez történt októberben

Érvénytelen lett a betelepítési kvótáról szóló népszavazás, bezárták a Népszabadságot, elfogták a körúti robbantás gyanúsítottját, aki egy házilag barkácsolt bombával két rendőrt sebesített meg a Teréz körúton. Ez történt idén októberben.

Kiküldték az újságírót


szerző:
2016.12.16. 18:57
Kiküldték az újságírót

Szíria volt a fő témája az idei utolsó uniós csúcstalálkozónak. Az Európai Unió állam- és kormányfői elismerték a közösség többet is tehetett volna a konfliktus rendezéséért. Magyarország továbbra sem akar menekülteket más országoktól átvenni- erről a magyar miniszterelnök beszélt mai sajtótájékoztatóján. A rendezvényről egyébként elküldték a megszűnt Népszabadság brüsszeli tudósítóját. Halmai Katalin híradónknak elmondta: valószínűleg a kormányfő kabinettfőnökének döntése volt ez. Az újságírót később visszahívták, mert Orbán Viktor személyesen szeretett volna vele beszélni.

Végleg megszűnik a Népszabadság

A kiadó új tulajdonosának közleménye szerint sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát nem látják a lap újraindításának. A Népszabadság kiadását októberben teljesen váratlanul függesztette fel a Mediaworks, majd az új tulajdonos, az Opimus Press Zrt. azt közölte: áttekintik, van-e lehetőség újra kiadni a lapot, most erre a vizsgálatra hivatkozva közölték, hogy nem lesz többé Népszabadság.

 

Új lapot indítanának


szerző:
2016.11.08. 18:36
Új lapot indítanának

Külföldi befektető segítségével indítana új lapot a Népszabadság szerkesztősége. A lap utolsó főszerkesztője Híradónknak azt mondta: két-három héten belül meglehet a döntés, de legkorábban tavasszal indulhat újra a szerkesztőség. A Népszabadságot épp egy hónapja függesztették fel, egyik napról a másikra. A kiadó új tulajdonosa továbbra sem árulja el, hogy mit tervez a lappal.

Hajdu Steve véleménye a Népszabadság felvásárlásáról

Egészen rajzfilmbe illő a színész elképzelése azzal kapcsolatban, hogy egy Mészáros Lőrinchez közelálló cég hogyan kaparinthatta meg az újságot...

Orbán: Nem a kormány ügye!

Orbán Viktor szerint a sajtószabadság és a médiapiac kérdése nem tartozik a kormányra, így a Népszabadság ügyével sem foglalkozik. A két hete felfüggesztett lap munkatársai nyílt levelet írtak a miniszterelnöknek, amelyben azt kérték, hogy a kormány tartassa be a törvényeket a kiadójukkal is. Közben Mészáros Lőrinc, milliárdos felcsúti polgármester a Hír Tv-nek úgy fogalmazott: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hamarosan újságot vagy tévét is vegyen.

A megszűnt Népszabadság újságíróival beszélgettünk

Ha úgy vesszük, egy intézmény szűnt meg nemrég: a Népszabadság 60 év után tűnt el az újságárusoktól. A lap sok korszakot megélt, és többféle ideológiát is képviselt az elmúlt több mint fél évszázadban. A bezárása azonban egészen váratlan és egészen megalázó volt a közönség és az újságírók számára. A lap működése és vége jól mutatja, hogy viszonyul ma az állam a sajtóhoz: ha akar, eltart neki kedves, de alig olvasott lapokat és hírportálokat, de ha akar, megnehezíti a többiek helyzetét. Erről is beszélgettünk a megszűnt lap újságíróival.

RTLII: Fedél Nélkül a Népszabadság

Népszabadság cikkekkel jelenik meg csütörtökön a Fedél Nélkül. A hajléktalanok lapja ezúttal 12 ezer példányban jelenik meg. 12 oldalas mellékletet töltenek meg a felfüggesztett Népszabadság újságírói. A címlap is a napilap arculatát idézi. Az együttműködéssel a rászorulóknak segíteni, az olvasóknak pedig üzenni akar a Népszabadság szerkesztőség. A Fedél Nélkült hajléktalanok terjesztik, a lapért 30 forintot fizetnek, és bármennyiért eladhatják.

Polblogok - ellenzéki túlsúly?

Főleg a nyomtatott sajtó rovására egyre többen olvasnak, értelemszerűen egyre többen írnak blogot. Az internetező diplomások hetven százaléka olvas blogokat. Nagyobb részük ritkábban. Mi a közéleti-politikai blog: a sajtószabadság kiteljesedése, a Népszabadság utáni korszakban menedéke, meglehet utolsó mentsvára?

Lap nincs, de az előfizetői díjat levonták

Levonta a következő évi negyedéves előfizetési díjat a Népszabadság előfizetőitől a kiadó. Pedig a lapot szombaton felfüggesztették, és úgy tűnik nem is jelenik meg többé. A lapot korábban kiadó Mediaworks szerint a csoportos beszedés miatt vonták le a díjakat, de visszafizetik a pénzt. Közben az osztrák Kurir azt írta: a lapot felfüggesztő cég tulajdonosát több mint négy millió eurós sikkasztással vádolják, amit ő el is ismert.

Tovább írják cikkeiket az újságírók

Kedden már szóba állt a felfüggesztett Népszabadság szerkesztőségének küldöttségével a lapot korábban kiadó Mediaworks. Az újságírók azt szeretnék elérni, hogy a cég először rendezze a dolgozók helyzetét, minden másról csak ezután hajlandóak tárgyalni. Azt mondják: továbbra is él az ajánlatuk, hogy 1 euróért megvásárolnák a Népszabadság nevét, hogy újra indulhasson a lap. A márkanévre azonban az MKB Banknak van jelzáloga bejegyezve.

Népszabadság: Kiadják még?

Felkavarta a magyar közélet és a világsajtó egy részét a legnagyobb példányszámú országos minőségi napilap úgymond felfüggesztése a hétvégén. Egyik pillanatról a másikra. Történetesen egy ellenzéki lapról van szó. Történetesen az eredménytelen népszavazás után 5 nappal. Történetesen azon a héten, amikor a lap egy miniszterről, majd bankvezetőkről publikált meghökkentő tényeket.

Az ellenzék bosszúról beszél

A Fidesz alelnöke szerint épp ideje volt, hogy bezárjon a Népszabadság. Németh Szilárd egyébként úgy tudja, hogy új tulajdonosa van a lapnak, de azt nem tudja, hogy kicsoda. Az MSZP szerint ez a kormány első büntetése a vesztes népszavazás után. A DK úgy véli: a szálak egészen Orbán Viktorig vezetnek. Az Együtt szerint a kormány tovább korlátozza a sajtószabadságot.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való