KERESÉS search-close

Németország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Németország"

Németországban vállalna munkát az anya, de fiai fellázadtak ellene!

Többször átverték őket: jó munkát és szállást ígértek nekik külföldön. Egyedül nem ment. De amióta együtt vannak és Máltán élnek, minden megváltozott. | Amikor kiment, egy szót sem beszélt spanyolul. Ma már Briginek sajt vállalkozása van Madridban, szabadulószobát működtet. | Eszter óvodavezető volt, de elege lett és felmondott. Itthon hagyta a családját és Németországban vállalt munkát. Férje követné, fiai maradnának. Mi lesz velük?

5500-zal él több magyar Németországban, mint egy éve

Már 212 ezer magyar él Németországban, 5500-zal több, mint egy éve - a német statisztikai hivatal friss összesítése alapján. A Portfolió szerint egyedül Angliából jönnek többen haza, mint ahányan odaköltöznek, ezért összességében stagnál a kivándorlás Magyarországról. A KSH alig két hónapja még úgy becsülte, több a visszatérő, mint a Nyugat-Európába távozó magyar.

 

Legkisebb fiuk gyógyíthatatlan beteg, mégis hálát adnak a sorsnak, hogy a tenyerén hordozza őket

Ildikóék 3 és fél évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy búcsút intenek Magyarországnak. A család nem az ismeretlenbe érkezett, Ildikó szülei már 13 éve élnek a németországi Bergisch Gladbachban, de a tágabb családból is mindenki külföldön él. Öccse szintén Németországban, húga pedig Amerikában.

Angéla és két fia ismét költöznek, ezúttal egy tágasabb lakásba

Amikor a Murinai család tavaly kiköltözött Németországba, csak egy közeli településen találtak albérletet. Most viszont le tudtak csapni egy friesoythe-i kétszintes sorházi lakásra az ismerőseik közelében.

A családról készült korábbi riportokat ITT és ITT nézheti meg.

Összeütközött két, gyakorlatozó vadászgép Németországban

Összeütközött két, gyakorlatozó vadászgép Németországban, egy népszerű üdülőhely közelében, ráadásul az egyik repülő pár méterre egy óvódától csapódott a földbe. A szerencsétlenséget csak az egyik pilóta élte túl, noha mindkettőnek sikerült katapultálnia.

Klímatüntetők rohamozták meg a németországi szénbányát

Több száz klímatüntető megrohamozott egy szénbányát Németországban szombat délután, és a rendőrkordont áttörve el is foglalták azt. A hatóságoknak csak ma reggelre sikerült visszafoglalni a területet. A dulakodásban többen könnyebben megsérültek. A tüntetők a szénbányászat leállítását követelik, mert szerintük ez a fő felelőse a klímaváltozásnak.

ŐSZINTÉN: szeretett rendőr lenni, mégis kénytelen volt váltani

Burik Dorián Szolnokon volt rendőr, januárban szerelt le. Most egy építkezésen segédmunkás Németországban. Azt mondja, ott egy hét alatt keres annyit, mint itthon egy hónap alatt.

75 éve kezdődött a normandiai partraszállás

75 éve kezdődött a normandiai partraszállás, amellyel az angolszász szövetségesek újabb frontot nyitottak a náci Németországgal szemben Európa felszabadításáért. Az eseményről tartott megemlékezésen a kormány-és államfők mellett sok egykori veterán is részt vett - köztük több 90 év fölötti volt ejtőernyős is, akik korukat meghazudtolva megismételték 75 évvel ezelőtti ugrásukat az egykori frontvonalon.

Halálos balesetnél fotózókat szégyenített meg egy német rendőr

A6-os német autópályán kedden egy magyar kamionsofőr halt meg. A Nürnberg közelében történt baleset miatt óriási dugó volt. A sorban állók közül többen fotóztak, de az egyik rendőr egy idő után több ilyen sofőrt is számon kért. Nemcsak megszégyenítette, hanem 128 euróra - körülbelül negyvenezer forintra - meg is büntette őket.

Sok múlhat Németországon

Bár 28 tagállamban tartanak Európai Parlamenti választásokat május végén, egy ország eredményére mindenki kiemelten figyel majd. Németország belpolitikai erőviszonyai ugyanis nagyot változtak a 2015-ös menekültválság óta, és ez akár az egész kontinens jövőjét befolyásolhatja. Előfordulhat az is, hogy egy német politikus lesz Európa következő vezetője, de az is, hogy pont a német választók akadályozzák ezt meg.

Több magyar születik Németországban, mint néhány itthoni megyében

Már több magyar születik Németországban, mint néhány magyarországi megyében - a Portfólió friss összesítése alapján. 212 ezerre nőtt az oda vándorolt magyarok száma és rekordszámú, 1860 magyar gyermek jött világra ott tavaly. A pénzügyminiszter fél éve azt mondta, egyre többen térnek haza Nyugat-Európából a magyarországi béremelések hatására. A DK szerint azonnal be kell vezetni az egységes minimálbért az Európai Unióban.

Egy gyorséttermi fizetésből hárman élnek meg Németországban - visszamentünk Angéláékhoz

Angéla és két fia Lajosmizséről költözött Németországba. Visszamentünk hozzájuk és megmutatjuk, hogyan élnek hármasban. Bár Angéla diplomája szerint tanár, nem akar többet tanítani, elkezdett a webdizájnnal és a kiadványszerkesztéssel foglalkozni. Amíg ez nem indul be, a gyorséttermi fizetéséből tartja el hármójukat.
A családról készült korábbi riportot itt nézheti meg.

Egy

Murinai Angélát már láthatták az Isten veled, Magyarország korábbi adásában. Az asszony elveszítette a gyermekét majd a férjét, mégis ezek után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, megvalósítja régi álmát és a fiaival külföldre költözik. Most elutaztunk Máltára, hogy megnézzük, hol tűnt el 2016 nyarán a tengerben Angéla fia. Gozo szigetére kellett átmenni komppal, hogy megtaláljuk a helyszínt.

Sokan nem csak a jólét reménye miatt hagyják el otthonaikat

Valaki a világ másik felén találja meg a számításait, másoknak pedig elég csak egy-két országhatárt átlépniük ahhoz, hogy megtalálják azt az életet, amire itthon vágytak. De sajnos nem csak a jólét vagy a kalandok reménye miatt hagyják el sokan az otthonaikat, hanem például egy olyan családi tragédia miatt, ami után már egyszerűen nem képesek a megszokott környezetben tovább élni. Isten veled, Magyarország 22:40-kor az RTL Klubon.

„A kormánypropaganda mélypontja” – interjú a német államminiszterrel

A kormánypropaganda eddigi mélypontjának nevezte a kormány legújabb, brüsszelező plakátkampányát a német, Európai Uniós ügyekért felelős államminiszter. Michael Roth tekintélyelvű törekvéseket lát a magyar kormány politikája mögött. A német miniszter budapesti látogatásán tárgyalt a kormány és civil szervezetek képviselőivel is.

Családi tragédiák után Németországba költöznek (részlet)

A következő adásban Angéla történetét mutatjuk be. A háromgyerekes feleségből kétgyerekes özvegy lett. Vajon a külföldre költözés segíthet gyermeke és férje elvesztésének feldolgozásában?
A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Dévaványáról Németországba -  új fejezet egy család életében

Erika Dévaványán nőtt fel. Itt töltötte a kamaszkorát, de mindig is elvágyott innen. Csaba, Erika férje 12 éve kezdett kamionozni. Állandóan úton volt, kezdetben Magyarországon, aztán Európában. Oda ment, ahova küldték. Mivel Csaba most munkahelyet váltott, ahol rövidebbek a fuvarok, nem kell hetekig úton lennie, elhatározták, hogy kiköltözik hozzá a család. Erika és Csaba története Dévaványától a németországi Hockenheimig.

 

2762 hupikék törpike egy parkolóban

Nem mindennapi rekord született egy német kisvárosban, ahol összesen 2762 hupikék törpike lepte el az egyik helyi parkolót.

Felvétel készült egy német erőmű felrobbantásáról

Lélegzetelállító felvételek készültek arról, ahogy felrobbantottak egy szénerőművet Németországban. A létesítményt 5 éve zárták be, az üzemeltető cég most úgy döntött, többet nem is nyitják meg. Közben nemrég a német kormány egy olyan jelentést fogadott el, ami arról szól, hogy 2038-ig az összes szénerőművet bezárják az országban. 

Májátültetésre vár a két éves hangonyi kislány

Májátültetés vár egy két éves hangonyi kislányra, akiről tavaly nyáron derült ki, hogy rákos. A kislány műtétjére kis testsúlya miatt itthon nem vállalkoznak az orvosok, ezért felajánlották, hogy Németországban operálják. Az egészségbiztosító kifizeti ugyan a műtétet, de a kint tartózkodás költségét a rendkívül rossz anyagi körülmények között élő családnak kellene állnia. 

Háromszor többet kereshetnek a Németországban dolgozó magyarok

Az itthoni átlag majdnem háromszorosát kapják kézhez a Németországban dolgozó magyarok - ezt a G7 gazdasági portál számolta ki a német munkaügyi hivatal adataiból. Már 200 ezernél is többen élnek kint és egy év alatt több mint 5 százalékkal, havi 565 ezer forintra emelkedett a nettó átlagkeresetük.

Méteres hófalak, ítéletidő Európában

Meghalt egy kisfiú, mert rádőlt egy fa Németországban. A fát a rá nehezedő hó súlya döntötte ki. Több dél-német járást is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az embereket arra kérik, hogy kerüljék el az életveszélyessé vált erdőket. Lezárták Bajorország legforgalmasabb autópályájának egy szakaszát. Több százan rekedtek a hegyi területeken. Ausztriában is komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta.

Támadás német politikusok ellen

Bomba robbant a legnagyobb német ellenzéki párt, a szélsőjobboldali AFD egyik irodája előtt csütörtök éjjel. A környéken több lakás megrongálódott, ablakok törtek be. Közben ismeretlen hekkerek politikusok, köztük Angela Merkel kancellár személyes adatait hozták nyilvánosságra. A szivárogtatás hetek óta tarthatott, de a hatóságok csak most léptek az ügyben.

Hessen után: Merkel a vezéráldozat?

Vasárnap újra nagy pofont kaptak a német kormányzópártok, ezúttal a hesseni tartományi választásokon. Angela Merkel kancellárnak, a CDU elnökének egy éjszaka elég volt, hogy hétfőn bejelentse, nem indul újra a pártelnöki tisztségért, és a mostani lesz az utolsó német kancellári ciklusa is.

Merkel - megkezdődött egy korszak vége

Angela Merkel távozik pártja éléről és Németországot is csak a következő választásokig akarja vezetni. A kancellár hétfő délután jelentette be fokozatos visszavonulását a politikából, miután a vasárnapi hesseni tartományi választásokon sem sikerült megállítani pártja népszerűség-vesztését.

Istenes Bence szmokingban vezette a német döntőt

Bencét a német X-Faktor vezetésére pár hónapja kérték fel, azóta pedig már a döntőre is sor került. Bence szorgalmasan osztotta meg a szetteket - a hétvégi végső összecsapáson alkalomhoz illően szmokingot választott. Jó döntés! 

Istenes Bence őszintén mesélt németországi életéről

A műsorvezető élete igencsak sűrű lett az utóbbi időben, hiszen Magyarország és Németország között ingázik heti rendszerességgel.

ISTENES BENCE: „Nem akarom eljátszani, hogy profi vagyok németből!”

Sokan tudják már, hogy Istenes Bence nemcsak a Szenzációs Négyesnek és a hétfőn elkezdődött Survivornek, hanem a német X Factornak is házigazdája lett.  A Fókusz stábja arról kérdezte az immáron kétgyermekes apukát, hogy hogyan tud két nyelven is megfelelni a szakmában!

Ilyen volt a hivatalos Bud Spencer-Terence Hill fesztivál

Helyszíni beszámoló Németországból, ahol a magyar Spencer Hill Magic Band volt az egyik fő sztár és ahova tömegével jöttek a fanatikus rajongók.

Óriási készültség Chemnitzben

Tüntetők és rendőrök ezrei érkeztek Németország minden részéből Chemnitzbe, ahol újabb tömegdemonstrációkat tartanak. A keletnémet városban egy hete törtek ki zavargások, miután a gyanú szerint egy iraki és egy szíriai menekült halálra késelt egy német állampolgárt. A hatóságok hatalmas készültséggel próbálják elválasztani egymástól a menekültellenes és az antifasiszta tüntetőket.

Neonáci sokk Németországban

A nemzetiszocialista múltra különösen érzékeny német közvéleményt sokkolta a karlendítő neonácik látványa a chemnitzi zavargások alatt. A többezer fős szélsőjobbos tömeg egy halálos késelés után foglalta el a keletnémet város utcáit. A rendőrség két napon át tehetetlennek bizonyult velük szemben. A szurkálással egy szíriai és egy iraki menekültet vádolnak.

 

 Videóra vették a rendőrverést

Nagy közfelháborodást okozott Németországban egy amatőr videó, amin külföldiek vernek két német rendőrt. A járőrök egy líbiai fiatalt akartak őrizetbe venni, amikor három férfi - egy horvát, egy macedón és egy másik líbiai - rájuk támadt. A rendőrök nehezen tudtak úrrá lenni a helyzeten, a három támadó ellen eljárás indult.

A teljes videót ide kattintva nézheti meg.

Nem vizsgálják a náci őr múltját

Nem indul vizsgálat Németországban egy 95 éves férfi ellen, akit azért toloncoltak ki az Egyesült Államokból, mert egy lengyelországi koncentrációs tábor őre volt a II. világháborúban. Berlin szerint semmilyen dokumentumot nem találtak róla, mivel soha nem volt német állampolgár.

Segítség!: "Üldöz egy mókus!"


szerző:
2018.08.11. 18:04
Segítség!:

Mókus üldözi - ezért kért segítséget a rendőröktől egy férfi a németországi Karlsruhéban. A járőrök ott termettek, és valóban találtak egy nagyon ragaszkodó bébimókust.

Újra lehet határellenőrzés

A magyar tranzitzónákhoz hasonló, zárt táborokat állítanak fel Németországon belül, és már a határról oda viszik ezentúl a menedékkérőket, erről egyezett meg tegnap este Angela Merkel és koalíciós partnere, a német belügyminiszter. Azt egyelőre senki sem tudja, hogyan szűrik ki a menedékkérőket, de a magyar kormányszóvivő arra számít, hosszabb-rövidebb ideig az unión belül is visszatérhetnek a határellenőrzések.

 

Istenes Bencének egy álma vált valóra!

Istenes Bence médiatörténelmet írt - a hazai után ő vezeti majd a német X-Faktort is! Erről és családjáról is kérdeztük!

Bréking: Istenes Bence lesz a német X-Faktor műsorvezetője!

A Survivor házigazdájának nem lesz teljesen új ez a terep, hiszen a túlélő reality előtt először az After X-ben tűnt fel az RTL Klub képernyőjén, majd a tehetségkutató negyedik évadától kezdve - három éven át - ő volt az X-Faktor műsorvezetője. Mától viszont nem a Fülöp-szigeteken, és nem is Magyarországon forgat, ugyanis Kölnben vezeti majd a német tehetségkutatót. Istenes Bence ezzel médiatörténelmet írt!

Öt nagymacska és egy medve szökött megy egy német állatkertből

Megszökött öt nagymacska és egy medve az áradás miatt elárasztott lünebachi állatkertből. A hirtelen lezúduló eső miatt rongálódott meg lakóhelyük, emiatt tudtak elszökni. Az oroszlánokat, a tigriseket és a jaguárt egy drón felvételei alapján fogták be, állatorvosok segítségével vitték vissza ketrecükbe.

Brutális tornádó pusztított Németországban

Ez volt minden idők egyik legnagyobb ilyen szélvihara azon a környéken. A tornádó fákat csavart ki a helyéről, utakat tett járhatatlanná és több, mint ötven otthont megsemmisített.

Elvennék az uniós támogatást

Elvenné az uniós pénz egy részét Németország azoktól a tagállamoktól, amelyek nem vesznek részt a menekültek szétosztásában és nem tartják be az unió alapelveit - a Financial Times szerint ezt javasolja majd a most alakuló német kormány.

Törőcsik Dani külföldön is nőcsábász?

Törőcsik Dani már a Konyhafőnök VIP első évadában is próbára tette magát, most pedig a Kifőzdében tért vissza, ahol egy különleges süteménnyel nyűgözte le a házigazdákat. Az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője nemcsak a külföldi munkájába avatta be a nézőket, hanem magánéletéről is lerántotta a leplet.
 

XXI. század 2017-12-19


szerző:
2017.12.19. 23:30
Merkel kancellár: menthető még?

Már Németország is keresi önmagát. A szeptemberi választásokon egyszerre érte történelmi vereség mindkét nagy pártot, egy szélsőségesnek tartott párt lett a harmadik parlamenti erő Berlinben és két hónappal a választások után sincs új kormány. Ez az Európai Uniót is elbizonytalanítja.

A vihar halálos áldozatai


szerző:
2017.10.29. 18:05
A vihar halálos áldozatai

Halálos áldozatai is vannak a Közép-Európán végigsöprő viharnak. Csehországban és Lengyelországban 2-2 ember, Németországban pedig egy vesztette életét. Hamburg belvárosát elöntötte a megáradt Elba. A legtöbb gondot mindenhol a viharos szél okozta.

Story Extra 2017-08-03


szerző:
2017.08.03. 17:25
Második napja tartanak a zavargások

Heves összecsapások voltak a globalizáció-ellenes tüntetők kemény magja és a rohamrendőrök között Hamburgban, ahol a legfontosabbnak tartott országokat tömörítő G20-asok csúcstalálkozóját tartják. A német kikötővárosban második napja tartanak a zavargások. Legkevesebb 100-an megsérültek, köztük rendőrök is, többen súlyos állapotban vannak.

 

Csacsi-műhely a jobb cégvezetőkért

Különleges módját találta ki egy német vállalkozó a cégvezetők képzésének. Szerinte az állatokkal való jó viszony jobbá teszi az embereket, ezért szamarakat használ a vállalati főnökök kapcsolatépítési képességének javítására. Egy nyugat-németországi településen üzemel a csacsi-műhely. A munkahelyükön nagy tekintélyű, esetleg rettegett vezetők sétáltatják, legeltetik, tisztogatják a szamarakat. A tulajdonos szerint a szamár csökönyös állat, az igazgatók vele megtanulhatják, hogyan legyenek megértők, és türelmesek.

 

Németországban van a világ legnyugisabb állása!

A Velveten olvasható a világ legjobb állásáról egy cikk. A munkavégzés helye Németországban van egy kis üdülőfaluban Berlin és Cottbus között félúton. Ezen a is falun folyik keresztül a Spree folyón, ahol a postásnak egy kis ladikkal kell kézbesíteni a leveleket. A munka továbbá azért sem megerőltető mert a faluban mindössze alig kétszázan laknak, valamint az egész falu úgy néz ki mintha valami meséből pottyant volna elő.

Alföldi svábbogárra cserélné a húsvéti nyuszit?

A különböző nemzeteknek különböző húsvéti hagyományaik vannak, Annáék pedig összegyűjtöttek néhányat. Ausztráliában például utálják a nyulat, ezért nyuszi helyett egy bilby nevezetű erszényes vette át a tapsifüles szerepét. Kiderült, hogy Anna perfektül beszél németül, és még eszkimó ősei is vannak.

Napszimulátor új üzemanyaghoz

A világ legnagyobb mesterséges Napja - így hirdetik hangzatos túlzással a Németországban csütörtökön felavatott különleges fényszerkezetet, amelynél jelenleg nincs erősebb a Földön. Ez valójában egy napszimulátor, amely irtózatos hőt képes célirányosan termelni. Ezzel akarnak üzemanyagot előállítani repülőgépek számára.

Jégbefagyott rókát találtak Németországban

Jégbefagyott rókát találtak Fridingenben, Németországban. A szerencsétlenül járt állat alatt valószínűleg beszakadt a Duna vékony jege, a róka pedig megfulladt. Ahogy egyre hidegebb lett, az állat teteme, akárcsak egy fosszília a jég fogságába esett.

Istenes Bence Németországra gyúr?

A Való Világ powered by Big Brother és az X-Faktor műsorvezetője nemrég különös képek posztolásába kezdett a közösségi oldalán, melyből ismét kiderülhetet számunkra, hogy Bence az örök nyughatatlanok táborát erősíti és amiből arra is rálehet jönni, hogy mivel tölti a szabadidejét újabban a sztár.

Öngyilkos merénylet Németországban

Öngyilkos merénylő robbantott a dél-németországi Ansbach településen - 15-en megsérültek, az egyetlen halálos áldozat a merénylő volt. Egy zenei fesztivál helyszínére akart bejutni hátizsákjával, de nem engedték be, akkor hozta működésbe a robbanószerkezetet. A 27 éves szír merénylőről annyit tudni, hogy menekültként érkezett Németországba, de nem kapott menedékjogot, és Bulgáriába akarták visszatoloncolni. Telefonján a rendőrök találtak egy videót, amelyen hűséget esküdött az Iszlám Államnak, de a hatóságok még vizsgálják, hogy valóban kapcsolatban állt-e terrorszervezettel.

Újabb merénylet Németországban!

Valószínűleg iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel. Egy 27 éves szíriai férfi robbantotta fel magát a bajor településen, ő meghalt, tizenkét ember megsérült. Egy zenei fesztiválra ment, ahová nem jutott be, hisz nem volt jegye – amikor visszafordították, felrobbantotta magát. A férfi két éve érkezett Németországba, menedékkérelmét elutasították, állítólag korábban már többször próbálta megölni magát.  Részletek és a helyszínen készült felvételek az esti Híradóban és folyamatosan az RTL Híradó online oldalán.

 

Baltával és késsel támadt az utasokra

Baltával és késsel támadt rá egy hong kongi családra egy 17 éves afgán menekült egy vonaton hétfőn este Németországban. A négytagú családon kívül még három embert sebesített meg menekülés közben. A rendőrök üldözőbe vették, és miután a fiú rájuk támadt, lelőtték. A támadás után az Iszlám Állam terrorszervezet közölte: egyik katonájuk volt a tinédzser.

Megmutatjuk, hogyan élnek a magyar prostituáltak Bremerhavenben

Riporterünk egy hetet töltött el Bremerhavenben. Nem a legnagyobb német kikötő miatt ment, és nem is azért, hogy az EU tagságról kérdezze a helyieket. Arra volt kíváncsi, hogyan élnek azok a magyar nők, akik a helyi törvények szerint teljesen jogszerűen áruba bocsátják a testüket.

Halálos árvizek Európában

Egy nap alatt hat ember halt meg az Európa több országát érintő esőzések miatti árvizekben. Öten - köztük egy anya, a lánya és az unokája - Németországban, egy idős nő pedig Franciaországban fúlt vízbe. Többen eltűntek. Az elmúlt 100 év legsúlyosabb árvízhelyzete alakult ki Franciaország középső részén, ahol katasztrófahelyzetet hirdetettek ki.

Halálos viharok Nyugat-Európában

Négy ember, köztük egy 13 éves kislány halt meg az ítéletidőben Németország déli részén. A meteorológusok szerint évtizedek óta nem pusztított olyan erős vihar, mint vasárnap este Baden-Württemberg és Bajorország területein. Franciaországban egy három éves gyerek fulladt meg a vízzel elárasztott alagsorban.

Törökország/EU: ki zsarol kit?

Angela Merkel német kancellár, aki a 80 milliós Németország és kimondva, ki nem mondva, az Európai Unió élén szembe került egy másik 80 milliós ország, Törökország elnökével, Erdogannal. Aki pontosan tudni véli, hogy a menekültek ügyében az Unió kiszolgáltatott neki – kérdés, hogy meddig akar, meddig tud elmenni: azonnali vízummentességet akar és főleg azt, hogy nemhogy külföldről, de még Törökországból se szóljon bele senki abba, hogy miféle szigorú elnöki hatalmat akar megvalósítani. Feszültség van. Oldható?

Nagyot bukott Merkel pártja

Nagyot bukott Angela Merkel pártja a vasárnapi tartományi választásokon. A pár éve alakult bevándorlásellenes párt viszont kiugróan szerepelt, egy tartományban a második helyen jutottak be a helyi parlamentbe. A regionális választásokat a voksolók gyakorlatilag mindenhol a német kormány menekültügyi politikájáról szóló népszavazásként fogták fel.

Bestseller lett a Mein Kampf Németországban

Ha hiszik, ha nem, ez egy idei hír: viszik Hitlert, mint a cukrot! Azt is elmagyarázzuk, hogy egyesek szerint ez miért jó és fontos.

Testvére ölhette meg a milliomos nőt

Erődítmény szerű otthona, a kamerák és a biztonsági személyzet sem volt elég, hogy megvédjen egy Münchenben élő magyar származású milliomos nőt. A rendőrök szerint testvére ölhette meg. A férfi kiment hozzá látogatóba, és a gyanú szerint megfojtotta. A nő holttestére február elején, bútorszállítók találtak rá. A német rendőrök magyar kollégáiktól kérték, hogy fogják el a feltételezett gyilkost. Két nappal később Garán, egy Bajához közeli kis faluban kapták el.

Frontálisan ütközött a két vonat

Legkevesebb kilenc halottja van a reggeli németországi vonatbalesetnek, amely Münchentől 60 kilométerre délre történt. Két vonat ütközött frontálisan egy olyan szakaszon, ahol csak egyetlen nyomtáv van. Mivel a baleset egy kanyarban történt, azt feltételezik, hogy a mozdonyvezetők nem látták egymást és nem fékeztek. A szerencsétlenségben 100-an sebesültek meg, 50-en súlyosan. Két utast nem találnak. Magyar érintettről nem tud a Külügyminsztérium.

 

Amikor még két Németország volt


szerző:
2016.02.04. 19:05
Amikor még két Németország volt

A történelem és egy gigantikus fal vágta ketté Németországot, és vele együtt családok millióit. Sokan közülük nálunk, a Balatonnál találkoztak titokban, hogy az őket figyelő kémek észre ne vegyék őket. Aki még nem élt akkor, annak is érdemes visszarepülnie velünk az időben!

Hogyan kezelik a menekültügyet?

A tavalyi több mint egy millió után idén is legalább ennyi menekültre kell, hogy számítson Európa – részben azért, mert Törökország egyelőre nem erőlteti meg magát, hogy a beígért 3 milliárd euróért legalább fékezze az országot elhagyó menekülőket – akik Görögországba és onnan északra mennek. Tavaly több mint 90%-uk végül három országba, Németországba, Ausztriába és Svédországba érkezett. Az unió hozott ugyan egy döntést ősszel 160 ezer menekült szétosztásáról, de ez a terv összeomlott. A leghangosabb ellenálló Kelet-Európa, ahol a legkevesebb bevándorló él.

A tél sem állítja meg a menekülteket

Kihűlés, tüdőgyulladás és fagyhalál fenyegeti azokat a menekült gyerekeket, akik téli ruha nélkül vándorolnak a Balkánon. A kemény mínuszok ellenére továbbra is naponta több mint ezer menekült érkezik Európába, ahol azonban jövőjük egyre bizonytalanabbá válik. Az eddig legbefogadóbb Németországban ugyanis a szilveszteri szexuális támadások óta nagyon megváltozott a közhangulat.

Szégyenkeznek a kölni rendőrök


szerző:
2016.01.07. 19:31
Szégyenkeznek a kölni rendőrök

Botrányos részletek jelentek meg egy belső rendőri jelentésből a kölni szilveszter éjszakai állapotokról, amikor rengeteg nőt molesztáltak és kiraboltak az ünneplő tömegben.

A nőket molesztálók ellen tüntettek

Százak tüntettek kedd este Kölnben, ahol szilveszter éjszaka csoportba verődött férfiak zaklattak és raboltak ki nőket. A rendőrség észak-afrikai és arab származású támadókról beszélt. A német belügyminiszter gusztustalannak és elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt mondta: a tetteseknek számolniuk kell azzal, hogy kiutasítják őket Németországból.

Hordákban vadásztak a nőkre


szerző:
2016.01.05. 18:26
Hordákban vadásztak a nőkre

Óriási botrány robbant ki Németországban, mert szilveszterkor több városban is tömegesen támadtak az utcán ünneplő tömegre. A szemtanúk szerint arabnak és afrikainak kinéző részeg férfiak hordákba verődve vadásztak a nőkre, akiket molesztáltak, kiraboltak, és legalább egyet meg is erőszakoltak. Az ügyben külön rendőrségi csoport nyomoz.

Megmutatjuk, milyen Budapest Mándoki szemével

Szerdán délelőtt adja az RTL a „Budapest Mándoki szemével” című dokumentumfilmet. Különleges képek, vallomások, a világhírű zenész életének eddig nem látott darabjai.

Eltört mindkét lába, de nem vitték kórházba

Eldőlt az állvány alatta, mindkét lábát eltörte Németországban, de főnöke a kórház helyett Magyarországra hozta haza - állítja egy szobafestő.

Németország csökkenti a menedékkérők számát

Németország elfogadott egy új javaslatot a menekültválsággal kapcsolatban, Angela Merkel elmondta, hogy az emberek aggodalmára való tekintettel a Németországba érkező menedékkérők számát érezhetően csökkenteni kell. Hogy ez pontosan mit jelent, illetve ez milyen hatással lehet Európa menekültpolitikájára és milyen következményeket róhat Magyarországra, arról Feledy Botond, külpolitikai szakértőt kérdeztük.

Felborult a bútorokkal teli utánfutó

Németországba költöztek volna, de csak néhány kilométerig jutottak. Felborult az utánfutójuk, így szinte minden holmija odalett egy családnak az M5-ös autópályán. Az egyik utas a baleset után azt mesélte, hogy éppen egy kamion mellett haladtak el, amikor a szél belekapott a megpakolt utánfutóba.

A terror árnyékában


szerző:
2015.11.25. 14:43
A terror árnyékában

Átlagos pénteknek indult. Az élet a megszokott mederben folyt. A labdarúgó társadalom viszont izgatottabb volt, mint szokott lenni. Párizsban aznap este Franciaország–Németország barátságos mérkőzést rendeztek. Ez a párharc sok tekintetben különleges, és ember akkor is felkapja rá a fejét, ha csak felkészülési mérkőzésről van szó. Senki sem gondolta, hogy az összecsapás nemcsak a pályán lesz, a mérkőzés pedig nem(csak) a sportról szól majd…

Szabadon engedhetik az elítélt rablót, mert lehet, hogy az ikertestvére volt a tettes

Nagyon nagy szívás, ha az ember DNS-e tökéletesen megegyezik valaki máséval!

Műkörömépítésben is világbajnokok vagyunk!

Nagyon sok olyan sportágat tudunk felsorolni, melyre méltán lehetünk büszkék, hiszen mi magyarok vagyunk benne a világon a legjobbak. Múlt héten Németországban begyűjtöttünk egy újabb világbajnoki címet. Ezúttal azonban nem sportban, hanem műkörömépítésben. Vendégünk volt az arany érem boldog tulajdonosa Magyarosi Barbara, műköröm építő mester.

Németország: menekült-feszültségek

Bajban lenne Merkel kancellár? Aki 10 éve vezeti Európa legsikeresebb és töretlenül fejlődő országát. Amely ország most ünnepelte az újraegyesítés 25. évfordulóját, miközben menekülők százezrei igyekeztek határai felé. Erre reagálva Merkel néhány hete azt találta mondani, hogy Németország minden menekültet befogad. A folyamat el is kezdődött, látható segítőkészséggel fogadták az érkezőket, egy új összetett szó, a Willkommenskultur, azaz a befogadás kultúrája világszerte ismert lett – majd, amikor kiderült, hogy ekkora tömeggel, ennyi idő alatt még Németország és ezen belül főleg Bajorország is nehezen bír, társadalmi és politikai feszültségek kezdődtek.

Mi történik Németországban?

Másfél millió menekült lehet az év végéig. Merkel kancellár csökkenő népszerűsége ellenére továbbra is be akarja fogadni őket. Tüntetések, szokatlanul éleződő feszültségek, viták a kormányon belül és a német tartományok között – és mindehhez a Volkswagen botránya. Mit kezdhet mindezzel Európa legerősebb országa?

A legidősebb menekült állítólag 110 éves! Ön elhiszi?

Egy Németországban menedékjogot kért férfi azt állítja magáról, hogy 1905. január 1-jén született.

Apja végzett a 19 éves muszlim lánnyal, miután lebukott óvszerlopás közben

Az 51 éves Asadullah Khan puszta kézzel fojtotta meg Lareeb nevű lányát, miután kiderült róla, hogy viszonyt folytat egy olyan fiúval, akitől szülei tiltották. Az apa szerint Lareeb szégyenbe hozta a családot, ezért kellett meghalnia. A gyilkosság után a lány holttestétől saját anyja segítségével próbáltak megszabadulni. 

380 milliót kerestek a prostitúcióból

Több mint 380 millió forintot keresett egy prostituáltak futtatásával foglalkozó családi bűnbanda, a rendőrök kedden emeltek vádat ellenük. Egy miskolci család tagjai összesen 19 lányt vittek Németországba, és prostitúcióra kényszerítették őket. Az áldozatok között több kiskorú is volt.

Hetven év után is elítélik a háborús bűnösöket

Hetven éve ért véget a második világháború. Kevesen élnek már a tanúk közül, de még most is akadnak olyanok, akikről tudható, hogy nem csak elszenvedői, hanem elkövetői voltak az akkori bűnöknek, és mivel a háborús bűncselekmények nem évülnek el, most is perbe foghatók. Az ilyen ügyek rendszerint nagy vitákat kavarnak. Az egykori kommunista belügyminiszter, a most 94 éves Biszku Béla is hasonló okból, az 1956-os forradalom leverése utáni sortüzek elrendelésének ügyében játszott szerepe miatt állt néhány éve bíróság elé. A viták rendszerint ugyanarról szólnak: miképp bizonyíthatóak a hetven évvel ezelőtt történtek, és hogy mi értelme van vegzálni elesett, életük végén járó aggokat. A másik oldal szerint nem számít a kor: a meggyilkoltak emlékét épp azzal sároznánk be, ha nem mutatnánk rá a bűnösökre, legyenek akármilyen idősek.

A csábító nyugat: mennyit keresnek a magyarok külföldön?

Az itthoni fizetés hét-nyolcszorosáért tízezrek indultak, indulnak el Németországba, Angliába, Svájcba Magyarországról. Azt mondják, nincs annyi egészségügyis itthon, aki ne találna jól fizető megbecsült munkát tőlünk nyugatabbra. De, aki elmegy, mennyi időben gondolkodik, milyen lehetőségeket remél, és mit kap külföldön?

Menekültügy – olvassa el, hogy állunk most!

Utánanéztünik annak, hogy mi történt a hétvégén, és hogy áll jelenleg a menekültválság. Miközben Röszkénél rendeződni látszik a helyzet, 20 ezer menekült érte el Ausztriát, a figyelem pedig a héten egyre inkább Németországra szegeződhet. Közben lesz uniós csúcstalálkozó, ahol a menekültkvótákról is tárgyalhatnak. Kanada pedig egy év alatt 10 ezer szír menekültet fogad be.

Előzetes: Az ablakokon másztak be, hogy felférjenek az első induló vonatra

Szombat hajnalban a Horvátország felől érkező menekültek megpróbáltak feljutni a vonatra. A reggeli vonatnál is tömeg volt, négy órát állt az állomáson, csak akkor indult el, amikor a terrorelhárítás kommandósai elvittek egy férfit, akit a röszkei határáttörés miatt kerestek. Ausztria nem készült fel a pánikba esett tömegre; tudósítónk is ott volt, amikor egymást taposva próbáltak Németországba tartó buszokra feljutni.

A síneken robbant le a busz


szerző:
2015.09.17. 18:32
A síneken robbant le a busz

Az utolsó pillanatban sikerült kimenekíteni 60 gyereket Németországban egy iskolabuszról, amely lefulladt egy vasúti átjáróban, épp amikor jött a vonat. A gyerekeket közvetlenül azelőtt sikerült leszállítani a buszról, hogy a vonat belerohant a jármű hátsó részébe. A balesetet az egyik diák felvette a telefonjával.

UTOLSÓ PILLANAT: Lefulladt busz a vasúti átjáróban

A hatvan gyereket szállító busz az ország északi részén lévő Buxtehudénál fulladt le a vasúti átjáróban. Nem sokkal később fel is tűnt a nagy sebességgel közeledő menetrend szerinti vonat. A kisiskolások a 23 éves sofőrnő lélekjelenlétének és villámgyors reakciójának köszönhetik az életüket.

Németország lezárta a határait! Rekord mennyiségű ember Röszkénél!

Németország szigorította határainak ellenőrzését, ennek hatására, a határ menti Rendőr-főkapitányságokat riadóztatták. A hétvégén közel 6000 menekült próbált Magyarországon keresztül eljutni Németországba, akiket a magyar hatóságok elfogtak és előállítottak.
 

25 ezer menekült is érkezhet hétfőn Magyarországra

Németország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést a német-osztrák határon, hogy korlátozzák a menekültáradatot. A menekülteket továbbra is beengedik, de már a határon regisztrálják őket. Vasárnap délután leállították a vonatközlekedést Ausztriából Németországba, és útakadályokat állítottak fel. Ausztriában is válságülést tartott a kormány, de ott vita van arról, mit lépjenek.

Szijjártó kommentálta Németország döntését

A külügyminiszter leszögezte, Magyarország megérti Németország döntését, és szolidáris az országgal. Fontos döntésnek tartják a határellenőrzést, de szerintük ez csak az első lépés. A magyar kormány szerint meg kell teremteni annak a kereteit, hogy az unió képes legyen Görögországban megvédeni Európa határait.
 

Visszaállítja a határellenőrzést Németország

Thomas de Maiziere német belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Németország átmenetileg határellenőrzést vezet be Ausztria irányából, hogy megállítsák a menekültek beáramlását. A német belügyminiszter azt mondta: a menekülteket regisztrálni kell, és el kell osztani az uniós tagállamok között.

Így fogadják Münchenben a menekülteket

Németország csak a hétvégén 40 ezer menekült érkezésére számít. Münchenben egyelőre szinte euforikus a hangulat, bár a német város egyre nehezebben birkózik meg a menekültek áradatával, ezért több másik tartomány segítségét kérték.
 

Vaddisznónak nézte a szerelmespárt

Tévedésből agyonlőtt egy férfit, egy nőt pedig súlyosan megsebesített egy vadász Németországban. A pár egy vadászati területen lévő kukoricatáblában randevúzott szerda este, a vadász pedig a szürkületben vaddisznónak nézte őket, ezért lőtt rájuk.
 

ISTENES BENCE: Ilyen mélyre még sosem zuhant ilyen hirtelen

Bence nem hazudtolta meg önmagát, családját egy hatalmas vidámparkba is elvitte Németországban. Nem mondhatnánk, hogy mindenkinek őszinte volt a mosolya a felvételeken, de ezen csöppet sem csodálkozunk.
 

Menni vagy nem menni? Egyre nő a feszültség a nyugati határon

Annak ellenére, hogy hétfőn is folyamatosan érkeznek buszok, hogy a menekülteket a regisztrációs pontra vigyék, sokan nem várnak tovább és inkább gyalog indulnak útnak vagy épp a rendőrökkel kerülnek összetűzésbe. Hatalmas a feszültség a táborokban is.

Mégsem egyszeri alkalom volt


szerző:
2015.09.06. 18:40
Mégsem egyszeri alkalom volt

Csak kivételes eset volt a menekültek átengedése Magyarországról Ausztriába, és onnan Németországba. Erről állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár szombat este. A menekültek ennek ellenére vasárnap is folyamatosan érkeztek Hegyeshalomra és hagyták el Magyarországot.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való