KERESÉS search-close

Németh Miklós

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Németh Miklós"

Éppen 30 éve indultak haza a szovjet hadsereg első egységei Kiskunhalasról

Éppen 30 éve, 1989 április 25-én indultak haza a szovjet hadsereg első egységei Kiskunhalasról, ami az egyik legfontosabb feltétele volt annak, hogy Magyarország független legyen. Hiszen évtizedek óta állomásoztak úgymond ideiglenesen magyarországi laktanyákban. A kivonulás előkészítésének körülményeiről Németh Miklós volt miniszterelnök beszélt a XXI. századnak adott exkluzív interjúban.

A vasfüggöny lebontásának igaz története a XXI. Században!

Különleges adással készül a ma esti XXI század: a vasfüggöny lebontásának igaz történetét dolgozta fel a műsor, aminek interjút adott a visszavonultan élő Németh Miklós volt miniszterelnök is. A hivatalos nevén elektromos jelzőrendszer lebontásáról kevesen tudtak a kormányfőn és a Határőrség vezérkarán kívül, még az akkori külügyminiszter, Horn Gyula sem volt tisztában azzal, hogy átjárható a határ.

 

Kitüntetés a rendszerváltó érdemekért

Németh Miklós és Tölgyessy Péter kapták a legmagasabb rangú állami kitüntetéseket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való