KERESÉS search-close

Momentum Mozgalom

35 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Momentum Mozgalom"

Már több mint 45 ezren szavaztak


szerző:
2019.06.24. 18:40
Már több mint 45 ezren szavaztak

Hétfő délutánig már több mint 45 ezren szavaztak a fővárosi előválasztáson. Ezen döntik el, ki legyen az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom közös főpolgármester-jelöltje. Összesen hárman indultak, hétfőn mindannyian megkezdték a kampányhajrát. Szavazni ugyanis már csak másfél napig, szerda délig lehet.

Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum a főpolgármesteri előválasztáson

Kerpel-Fronius Gábor  a párt XIII. kerületi elnöke, és saját informatikai vállalkozását vezeti. Közben az LMP jelezte, nem támogatják tovább Puzsér Róbertet, aki kiszáll az ellenzéki előválasztásból. Enélkül akar elindulni a főpolgármesteri választáson.

A DK és a Momentum örülhet

Váratlan ellenzéki sikerek: A Demokratikus Koalíció 3 mandátumra számított, de 4-et szerzett, a Momentum teljesítménye pedig magát a pártot is teljes meglepetésként érte. Ők 2 képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe. Így vasárnap mindkét helyszínen önfeledten ünnepeltek, miközben arról is beszéltek, hogy szerintük a Fidesz nem legyőzhetetlen.

Még nagyobb lehet a Fidesz győzelme az EP választáson

Még az öt évvel ezelőtti győzelmét is túlszárnyalhatja a Fidesz-KDNP a vasárnapi Európai Parlamenti választáson. Ebben az egy dologban ért egyet az öt legnagyobb magyar közvélemény-kutató cég négy nappal a választás előtt. A legnagyobb verseny a felmérések szerint az LMP és a Momentum Mozgalom között lesz, hogy melyikük tudja megszerezni az egy mandátumhoz szükséges 5 százaléknyi szavazatot.

Momentum Mozgalom: azok kapjanak uniós támogatást, akik csatlakoznak az Európai Ügyészséghez!

Ne kapjon uniós támogatást az az ország, amelyik nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ez lesz az első javaslata a Momentum Mozgalomnak, ha bejutnak az Európai Parlamentbe. Erről Fekete-Győr András beszélt a párt szombati kampány rendezvényén. A kormány korábban már elutasította a csatlakozást.

A Momentum kórházakra, iskolákra költene

Ne kisvasútra és kutya-fittnessre, hanem kórházakra, iskolákra és munkahelyekre költsék az uniós pénzeket - ezt szeretné a Momentum elérni az Európai Parlamentben. A párt listavezetője, Cseh Katalin azt mondta: 15 évvel ezelőtt az uniós csatlakozással Magyarország esélyt kapott, ám ezt az esélyt eltékozolta. Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.
A Cseh Katalinnal készített teljes interjúért kattintson ide.

CSEH KATALIN: Ne kisvasútra, hanem kórházakra költsék az uniós pénzeket

A Momentum EP-listavezetője, Cseh Katalin az RTL Híradónak adott interjújában azt mondta: Magyarország 15 éve lehetőséget kapott arra, hogy a fejlődő európai államok közösségébe léphessen be, és szerinte ezt a lehetőséget az ország eltékozolta.
Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt felelhet a Momentum elnöke

Hivatalos személy elleni erőszak miatt felelhet a Momentum elnöke, Fekete-Győr András, amiért az egyik decemberi kormányellenes tüntetésen füstbombát dobott a rendőrök felé. Fekete-Győr András panaszt tett a gyanúsítás ellen és azt mondta, ha lesznek még kormányellenes megmozdulások, akkor újra előkerülhetnek a füstbombák is.

 

Visszalépett Fekete-Győr András

Visszalép a képviselőjelöltségtől a Momentum Mozgalom elnöke. Fekete-Győr András Budapest 1. számú választókerületében az MSZP-Párbeszéd javára lépett vissza.

 

Momentum: fesztivállal nyitottak

Nyitás néven tartott három napos fesztivált a Momentum Bodajkon. Szándékosan ugyanakkorra szervezték, mint a Fidesz Erdélyben tartott tusványosi fesztiválja – mondta Híradónknak a mozgalom elnöke, Fekete-Győr András. A forgatókönyv is hasonló volt. Este koncertek, napközben politikai és közéleti beszélgetések. Három nap alatt több, mint ezren voltak kíváncsiak a Momentum hagyományteremtő fesztiváljára.

Nem tettek le a budapesti olimpia szervezéséről

Nem tett le a budapesti olimpia szervezéséről a Magyar Olimpiai Bizottság, de mindenképp népszavazást kellene tartani róla - erről Kulcsár Krisztián, a testület elnöke a Hvg.hu-nak és Híradónknak is beszélt. A Momentum Mozgalom helyesnek tartja, hogy kikérjék az emberek véleményét, de szerintük fontosabb dolgokra is lehetne költeni. A kormány azt írta, nem illetékesek az olimpia ügyében.

 

Indul a választáson a Momentum

Helyi szervezetekre, úgynevezett cselekvési körökre építene a Momentum Mozgalom, erről a párt vezetője beszélt a hétfői tüntetésen. Fekete-Győr András azt is bejelentette, indulnak a választásokon. A Híradónknak nyilatkozó politikai elemző elmondta, a szervezet sikerének kulcsa lehet a vidéken élő szavazók bevonása a párt munkájába, de ez eddig igazán csak a Fidesznek és a Jobbiknak sikerült.

RTLII: „Be kell indítani az országot”

Az unió mellett tüntettek Budapesten. A tiltakozást a Momentum Mozgalom szervezte, mert szerintük az ország egyre közeledik Moszkvához, miközben mindinkább távolodik az uniótól. Fekete-Győr András, elnök azt mondta: nem megállítani kell Brüsszelt, hanem utolérni és ezért Magyarországot kell beindítani. Szerinte Orbán Viktor fél az emberektől, ők viszont nem félnek a kormánytól. A tüntetők többször is Orbán Viktor elleni jelszavakat skandáltak.

DRÓN:  Május 1-jei tüntetés felülnézetből

Európához tartozunk! címmel tüntetnek a Momentum Mozgalom szimpatizánsai Budapest belvárosban.

A Momentum első tüntetése


szerző:
2017.05.01. 18:47
A Momentum első tüntetése

Európához tartozunk! címmel tüntetnek a Momentum Mozgalom szimpatizánsai Budapest belvárosban. Azt mondják, az Európai Unió mellett, a szerintük erősödő orosz befolyás ellen demonstrálnak. A Szabadság térről az Andrássy úton át a Hősök terére vonulnak. A helyszínen van tudósítónk Kéri Barnabás.

Meghekkelték a plakátokat

Országszerte meghekkelte a kormány plakátjait a Momentum Mozgalom. Ahogy ők mondják, kijavították a kormánypropagandát. Így lett az Állítsuk meg Brüsszelt jelmondatból, Állítsuk meg Orbánt vagy Állítsuk meg Moszkvát! A kormány szerint azok nyúltak a plakátokhoz, akik nem értenek egyet a menekültellenes kampányukkal. Közben a Jobbik kormányellenes plakátkampányát is meghekkelték. Valakik azt a kormánypárti vádat írták többre is, hogy a Jobbik Simicska Lajos pártja lett. A plakátháborúba nemsokára a Kétfarkú Kutyapárt is beszáll.

Lesz atlétikai-olimpiai stadion

Olimpia nem lesz, de az olimpiai stadion mégis felépül Csepelen. Igaz, Atlétikai Stadionnak hívják majd. Erről Fürjes Balázs kormánybiztos beszélt egy angol nyelvű internetes portálnak. A Momentum Mozgalom szerint a kormány ezzel csak magára haragítja az embereket.

Kampányolnak a pártok

Újra politikai plakátok lepték el az utcákat, kampányba kezdett a kormány és a Jobbik is. Az ellenzéki párt a korrupcióra, a kormány a nemzeti konzultációra hívja fel a figyelmet. A szocialisták plakátjai már több mint két hete az utak mentén vannak, most pedig országjárásra indulnak. És így tesz az olimpiaellenes aláírásgyűjtéskor megismert Momentum Mozgalom is, ezen a hétvégén két vidéki városban tartottak fórumot.

Magyar Ház: 200 millió helyett 1,6 milliárd

A tervezett 200 millió forint helyett 1 milliárd 600 milliót költöttek a riói Magyar Házra. Ezt a 24.hu írta meg. Az adatokat a Momentum Mozgalom kérte ki, így derült ki hogy mennyit fordítottak a budapesti olimpiai pályázat riói népszerűsítésére. Az olimpiai pályázatot intéző cég szerint ez nem kidobott pénz volt, mert a Magyar Ház lett a legszebb látogatóközpont.

Házon kívül 2017-03-08


szerző:
2017.03.08. 22:45

Párttá alakul a Momentum


szerző:
2017.03.05. 18:50
Párttá alakul a Momentum

Párttá alakul a Momentum Mozgalom - így döntött szombaton az olimpiai népszavazást kezdeményező szervezet küldöttgyűlése. Nevük nem változik, ezzel akarnak indulni a 2018-as országgyűlési választáson. A szervezet elnöke az RTL Híradónak azt mondta: a rendszerváltás befejezése a céljuk. Döntésüket a DK és az LMP is üdvözölte. A Fidesznél azt mondják: ők nem foglalkoznak a Momentummal.

A város Mikulása okozott zavart

Törvénytelenül fotózta le a Momentum Mozgalom rendezvényén résztvevőket a komáromi önkormányzati főtanácsadója - közölte az Adatvédelmi Hatóság. Az olimpiaellenes népszavazást kezdeményező Momentum egy hete kezdett országjárásba, azóta minden helyszínen megzavarják őket. Tegnap Győrben például egy idős férfi megafonnal kérte rajtuk számon, hogy ki finanszírozza őket. Róla később kiderült, hogy 28 éve a város Mikulása. 

Döntöttek, nem lesz olimpia

Eldőlt, 2024-ben Budapesten biztosan nem lesz olimpia, délelőtt a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén úgy döntött, visszavonja pályázatát. Az, hogy Budapest nem pályázik, már egy hete eldőlt, miután a Momentum Mozgalom 266 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy legyen népszavazás erről. De Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és a MOB elnöke úgy döntött, hogy ne legyen olimpia. Az ellenzéki pártok szerint a kormány megfutamodott a népszavazástól.

Ellentüntetők tűntek fel

Ellentüntetők jelentek meg a Momentum Mozgalom országjárásának eddigi állomásain. Azt mondják, nem kérte erre őket senki, önszántukból próbálják megzavarni a fórumokat. Mindenesetre Szegeden a helyi Fidelitas alelnöke, Komáromban pedig az ottani fideszes önkormányzat főtanácsadója is az ellendrukkerek között volt. A Momentum Mozgalom szerint a kormány a párbeszédet akarja megakadályozni, de ők felajánlják az ellentüntetőknek, elviszik őket a következő fórumukra és útközben megbeszélhetik a félreértéseket.

Orbánnak az SZDSZ jutott eszébe

Álomgyilkosnak nevezte a Momentum Mozgalmat a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a népszavazáshoz szükséges aláírásokat összegyűjtő szervezet valójában egy új SZDSZ. Azt is hozzátette, hogy szerinte a szocialistákkal fognak koalíciót kötni. A Momentum elnöke erre úgy reagált: nem ők, hanem a Fidesz kezdett az SZDSZ árnyékában politizálni. Fekete-Győr András szerint a kormánynak eleve meg kellett volna kérdeznie az embereket az olimpiarendezésről.

L. A. Times: Budapest esélytelen

Budapest visszavonhatja olimpiai pályázatát, a magyar fővárosnak kételyei vannak - így írnak a francia és az amerikai lapok a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtésének sikerét látva. Budapest mellett Los Angeles és Párizs pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére.

266.151 aláírás gyűlt össze

Több mint 266 ezer aláírást gyűjtött az olimpia ügyében a Momentum Mozgalom. Azt akarják, hogy népszavazás döntsön arról, hogy legyen-e olimpia 2024-ben Budapesten. Ehhez az kell, hogy az aláírások között legyen 138 ezer érvényes. A Fidesz szerint ez elsősorban Budapest ügye. A főpolgármester azt mondta az Indexnek, kész akár már szerdán benyújtani a pályázat visszavonásáról szóló előterjesztést. A Momentum vezetője szerint „gyávaság és árulás lenne”, ha ezek után nem az emberek dönthetnének az olimpiáról.

MOMENTUM: Így hirdették ki az aláírásgyűjtés eredményét

266 151. Ennyi aláírás gyűlt össze azért, hogy népszavazást írjanak ki arról, hogy akarnak-e olimpiát az emberek. Feket-Győr András a Momentum Mozgalom elnöke úgy emlegette ezt az elmúlt 30 napot, mint a budapesti demokrácia egyik legfelemelőbb időszakát. Üzent ugyanakkor a Fidesznek, Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak is: azt mondta, ne legyenek gyávák, és tartsák meg a népszavazást. Mert annak is joga van véleményt nyilávnítani, aki támogatta az olimpia ügyét.

Rendőrök álltak eléjük

A választási bizottsághoz fordul az Együtt, mert szerintük szándékosan akadályozzák aktivistáikat abban, hogy gyűjtsék az aláírásokat az olimpia megrendezése ellen. Hétfőn egy szippantós autó parkolt a standjuk mellé, tegnap pedig rendőrök álltak eléjük. A Rendőrség és a Csatornázási művek szerint, csak a dolgukat végezték, aminek semmi köze nincs az aláírásgyűjtéshez.

Aláírásgyűjtőkre támadt

Megrongálta az olimpiaellenes Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő pultját szombat délután egy idős férfi a Nyugati téri metró aluljáróban – írta meg a 24.hu. A férfi ráadásul az aláírásgyűjtő íveket is magával akarta vinni. A rendőrség garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Szombaton Szanyi Tibor is megjelent a standnál, aki, miután a múlt héten összekülönbözött az aláírásgyűjtőkkel, 170 aláírást gyűjtött a mozgalomnak.

Olimpia: népszavazás? miért?

Olimpiát nézni szeret a világ. Olimpiát rendezni már sokkal kevésbé. Az óriási terhek miatt a 2024-es játékokra már csak Párizs, Los Angeles és Budapest pályázik. Visszavonult Boston, Hamburg és Róma is. Párizsban és Los Angelesben is kétszer volt már olimpia, Magyarországon még soha. Párizsban és Los Angelesben nem terveznek népszavazást. Budapesten igen: három elbukott kezdeményezés után egy új induló, a Momentum Mozgalom megugrotta az első gátakat, és gyűjthetik az aláírásokat.

Kölcsönösen kioktatták egymást

Kioktatta egymást a szocialista Szanyi Tibor és az olimpiaellenes népszavazást kezdeményező mozgalom elnöke. Az MSZP-s politikus szombaton tartott sajtótájékoztatót az egyik standnál, amikor Momentum Mozgalom vezetője mellélépett és azt mondta neki: színházi emberekre nincs szükségük, inkább segítsenek nekik aláírásokat gyűjteni. Szanyi Tibor a helyszínen megértő volt, de később már indulatos közleményekben reagált a történtekre.

Mindenki bízik a népszavazásban

Két és fél nap alatt 35 ezer aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom az olimpiáról szóló népszavazáshoz. Közben a Kétfarkú Kutya párt 10 millió forintot gyűjtött a mozgalomnak plakátkampányra. Az olimpiai pályázattal foglalkozó állami cégnél azt mondják, meg vannak győződve arról, hogy ha lesz népszavazás, akkor a többség támogatni fogja az olimpiát.

Az olimpia ellen kampányolnak

Elindult a NOlimpia kampány, mától Budapest 25 pontján gyűjti az aláírásokat a 2024-es budapesti olimpia ellen a Momentum Mozgalom. A főleg fiatal értelmiségiekből álló csoport szerint a rendezésre szánt milliárdokat inkább öt másik ügyre: oktatásra, megélhetésre, lakhatásra, egészségügyre és közlekedésre kellene költeni. A hatástanulmány viszont azt ígéri, hogy az olimpia befektetéseket hozna, felpörgetné a turizmust, munkahelyeket teremtene és a lehetséges előnyök meghaladnák a ráfordításokat. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való