KERESÉS search-close

Migration Aid

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Migration Aid"

Bevándorlási különadó - ki érti?

Szeptember 17-től hatályba a lépett a bevándorlási különadó, aki anyagi támogatást kap, az nyilatkozhat, a NAV-nak, hogy kitől-mitől kap pénzt, akinek, tehát a támogatónak fegyelmezetten be kell fizetnie anyagi támogatásának 25%-át adóként. Ha nem fizet, akkor a támogatottnak kell fizetnie. Majd mindjárt kiderül, hogy ez nem ilyen egyszerű, sőt…

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit, mert néhány napig Magyarországra befogadott menekülteket nyaraltatott volna a házában. Akkor civilek segítették ki a bajból: gyűjtöttek neki, hogy új gumikat vehessen a kocsikra. A rongálót megtalálta a rendőrség és nemrég kártérítésre kötelezte a bíróság. A panziós azt mondta Híradónknak, hogy szerinte a világ legtermészetesebb dolga, hogy ezek után visszaadta az adományt.

Pártot alapít a Migration Aid


szerző:
2018.08.18. 18:45
Pártot alapít a Migration Aid

Pártot alapítanak a Migration Aid tagjai, hogy így kerüljék ki a bevándorlási különadót. Augusztus végétől 25 százalék adót kell fizetniük minden adomány után azoknak a szervezeteknek, amelyek a kormány szerint - mint mondják, segítik a bevándorlókat. Az erről szóló törvényt nemrég fogadta el az országgyűlés. A pártot Éjjeli Őrség néven jegyeztetik majd be.

 

Éjjeli Őrség néven pártot alapít a Migration Aid

A szervezet ruhát, tartós élelmiszert gyűjt adományokból, és azokat a menekült családok ingyen elvihetik. Augusztus végétől viszont a menekülteket segítő civil szervezeteknek 25% adót kell fizetniük az adományok után. Vagyis, ha kapnak egy ezer forint értékű használt farmernadrágot, akkor 250 forintot be kellene fizetniük az államkasszába. Erre nincs pénzük - ezért úgy döntöttek, pártot alapítanak.

Szervezett lejáratás lehet?

Szervezett módon, egy izraeli magán titkosszolgálat segítségével próbálhattak lejáratni civil szervezeteket - írja az Index. A portál szerint ez történhetett a Migration Aid alelnökével is, aki Bécsben találkozott egy férfival, az ott készült hangfelvételt a kormánypárti Magyar Idők hozott nyilvánosságra.

 

Csapdát állítottak a provokátornak, ezt állítja a Migration Aid

A menekülteket segítő civil szervezetet egy újságcikkre hivatkozva a napokban vádolta meg a kormány azzal, hogy illegális listát vezetnek a menekültekről. Ők azonban azt mondják, nincs illegális listájuk, egy gyanús férfi kereste meg őket, és azért beszéltek neki egy nem létező excel tábláról, hogy lebuktassák. A kormány szerint a Migration Aid magyarázata: szánalmas.

 

Lázár a civil szervezetek felelőtlenségéről beszélt

Felelőtlenek azok a szervezetek, akik Őcsényre vitték volna nyaralni a menekülteket - ezt mondta Lázár János a Kormányinfón. A miniszter szerint az állam is meg tudta volna szervezni a pihenésüket. A Migration Aid szerint az állam semmit sem segít a befogadott menekülteknek, a szocialisták azt mondják, hogy álságos a miniszter, hiszen éppen a kormány lehetetleníti el a segíteni szándékozó civil szervezeteket.

Menekültek nyaralását gátolná

Magyarországon élő, a magyar állam oltalma alatt álló családok balatoni nyaralását akadályozná meg egy fideszes országgyűlési képviselő. Manninger Jenő Facebook-posztban tájékoztatta ismerőseit arról, hogy Soros György támogatásával menekülteket látna vendégül Zalaváron a Migration Aid nevű civil szervezet. Miután a poszt óriási vitát robbantott ki, a politikus törölte a bejegyzést. A segítők szerint elkeserítő, ami történik, mert ők olyan menedékkérőket nyaraltatnának, akik már Magyarországon laknak, gyermekük pedig magyar óvodákba jár.

Migration Aid, a hazánkba érkező rászorulókon segítettek

Hónapokon keresztül, a menekültválság legnehezebb heteiben segített a Magyarországra érkezett rászorultakon a Migration Aid. A segélyszervezet néhány nap alatt jött létre a legnagyobb közösségi oldalon. Önkéntesei igyekeztek elviselhetőbbé tenni a menekülteknek azt a néhány napot, amíg eljutottak a menekülttáborig, vagy tovább tudtak utazni Nyugat-Európa felé.

 37 millió forint adomány gyógyszerre

Csak gyógyszerre 37 millió forint adományt küldtek az elmúlt két és fél hónapban a menekülteket segítő Migration Aid nevű civil csoportnak.  Az önkéntesek ma összesítették az eddig kapott adományokat. Nyár eleje óta több mint 110 ezer embernek segítettek étellel, itallal, ruhával,  gyógyszerrel és információval.

Ha ők nem segítettek volna

Az elmúlt hónapok sok tapasztalata közül az egyik, hogy az önkéntesekből alakult segélyszervezetek nélkül a menekültválság sokkal súlyosabb is lehetett volna - vagy lehetne. Két önkéntes segítő a vendégünk: Schmidt Adrienn a Migration Aid önkéntese, Kalmár Szilárd a Segítsünk együtt a menekülteknek csoport egyik alapítója.

Nincs jelentősége a civilek munkájának?

Felfüggesztették a menekültek segítését a kiskunhalasi önkéntesek. Ők etették és ruházták a túlzsúfolt Gábor Áron laktanyából továbbindulókat, de most feladták a munkát, mert nincs hol tárolniuk az adományokat, és az egyetemisták is elfogytak a tanévkezdés miatt, akik tolmácsoltak nekik. A budapesti tranzitzónákban, a Migration Aid csoport civil aktivistái is panaszkodnak, azt mondják, egyre többet dolgoznak szerintük az állam helyett. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója szerint viszont nincs is jelentősége a civilek munkájának.

Mi lett a szír kisfiú sorsa?

Bejárta a sajtót és a közösségi oldalakat a beteg szír kisfiú képe, akit Aleppóban egy bombatámadásban sérült meg, legutóbb augusztus másodikán látták családjával a macedón-görög határnál. Tegnap az egyik közösségi oldalon röppent fel a hír, miszerint egy budapesti kórházban kezelik, később aztán kiderült, hogy nem a képen látható kisfiút, hanem egy másikat. Hogy pontosan mi az igazság, hol van a kisfiú és megvan-e a családja, arról a Migration Aid képviseletében Zsohár Zsuzsanna a mondta el a legfrissebb információkat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való