KERESÉS search-close

Magyar Orvosi Kamara

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Magyar Orvosi Kamara"

„Működésképtelen lesz az új törzskarton rendszer”

Működésképtelen lesz az új törzskarton rendszer a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint. Július elejétől minden háziorvosnak egy hosszú kérdéssort kell végigvenni az összes hozzá tartozó beteggel. A törzskarton a családi és saját kórelőzményeken túl arra is kitér például, hogy a betegnek mi a foglalkozása és az iskolai végzettsége.

Megszüntetné a hálapénzt az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara az alaptörvényben rögzítené, hogy mennyit pénzt kell fordítani az egészségügyre. Az RTL híradó az új egészségügyért felelős államtitkárt, Nagy Anikót szerette volna kérdezni első nyilvános szereplésén, de nem válaszolt kérdéseinkre.

Orvoshiány: hetekig kell várakozni

Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. Több olyan budapesti szakrendelőt is találtunk, ahol akár 8-10 orvost is keresnek egyszerre. A Magyar Orvosi Kamara elnöke két napja azt mondta az RTL Híradónak, hogy majd ötezer orvos hiányzik Magyarországról. Az egészségügyi államtitkár szerint ez túlzás, ráadásul egyre kevesebben mennek el. 

„Éger közszereplő, tűrnie kell”

Éger István közszereplő ezért tűrnie kell. Ezt mondta az RTL Híradónak az az orvos, aki még márciusban kérte ki a Magyar Orvosi Kamara tagjainak fizetését. Akkor 88 ezer forintot kértek tőle az adatokért, majd etikai vizsgálatot is indítottak ellene. Az Orvosi Kamara elnöke szerint Kunetz Zsombor „hülyeségeket” kérdez és a kamarának kötelessége megkérni ezeknek az árát.

 

Nem zárták ki az elítélt orvost a kamarából

Elmarasztalta, de nem zárta ki az orvosi kamarából az etikai bizottság azt a nőgyógyászt, aki előre kért pénzt műtétekért, néha gyógyíthatatlan betegeitől is. Az orvost a bíróság korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke tűrhetetlennek nevezte az etikai bizottság döntését. A Magyar Orvosi Kamara elnöke nem nyilatkozott az ügyben.

Pénzért adták volna ki, mennyit keresnek a vezetők

A Magyar Orvosi Kamaránál nem sietik el, hogy nyilvánosságra hozzák a vezető fizetését. Több orvos megelégelte ezt a rendszert, mert azt látják, hogy a kötelezően fizetendő tagdíjukért tulajdonképpen alig kapnak valamit.

Az adatokat nem kapja meg ingyen és vizsgálat is indul ellene

88 ezer forintot kér a Magyar Orvosi Kamara az egyik tagjától azért, mert szerette volna megtudni, hogy az általa is fizetett tagdíjból mennyi jövedelmet kapnak a kamara vezetői. Kunetz Zsombor nemcsak az adatokat nem kapja meg ingyen, hanem etikai vizsgálat is indul ellene. Úgy tudja, azért, mert a blogján és a sajtóban többször bírálta a kamarát. A köztestületnél azt mondják, a hatályos jogszabályok alapján kérnek pénzt az adatokért.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való