KERESÉS search-close

Magyar Nemzeti Múzeum

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Magyar Nemzeti Múzeum"

Röntgent is bevetettek a restaurátor hallgatók

Röntgenfelvétellel is át kellett vizsgálni azokat műkincseket, amelyeket restaurátor hallgatók újítottak fel. A diplomamunkájukból nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A műtárgyak között van titkos kincseket rejtő földgömb és 500 éves freskó is. Volt, aki 800 órát dolgozott a saját tárgyán, mire felújította.

Különleges Aranyérmék a Magyar Nemzeti Múzeumban

Az amerikai aranyláz idején készültek azok a különleges érmék, amelyek emigráns magyar honvédtisztek pénzverdéjéből származnak. A katonák az 1848-49-es szabadságharc után vándoroltak ki Kaliforniába, ahol sokan meggazdagodtak az aranyból. A ritkaságnak számító aranydollárokat maga a pénzverde alapítója küldte el a Magyar Nemzeti Múzeumnak több mint 160 évvel ezelőtt. Ezeket most először láthatja a közönség.

Múzeumok majálisa


szerző:
2018.05.13. 18:12
Múzeumok majálisa

Hetven kulturális intézmény egy helyen, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Idén már 23. alkalommal rendezték meg a múzeumok majálisát: az egynapos fesztiválon játszóházak, különleges tárlatok várták az érdeklődőket.

 

Felújították az Arany-szobrot

Felújítva, de patináját megőrizve tért vissza az Arany János-szoborcsoport a Magyar Nemzeti Múzeum elé a múzeumkertbe. Szeptemberben szállították el, hogy átnézzék Stróbl Alajos alkotását. A 125 éves szoborcsoport most restaurálták először teljes egészében. Sőt, egy időkapszulát is elrejtettek benne.

 

Visszanyúltak az eredetihez

Majdnem olyan lesz az új Múzeumkert, ahogyan 140 éve tervezője megálmodta. Hamarosan elkezdik a munkálatokat, és várhatóan nyár végéig be is fejezik. A helyreállításon kívül a korszerűsítés is cél volt, így például lesz wifi. Az újjáépítés alatt a Nemzeti Múzeum nyitva lesz.

 

Szenzációs kép Kossuth Lajosról

Eddig sosem látott arckép Kossuth Lajosról. A Magyar Nemzeti Múzeumban állítják ki a fotográfia elődjének számító, úgynevezett dagerrotípiát, amin az 1848-'49-es szabadságharc vezetője közelről és csaknem teljesen szemből látható. A látogatók szinte egyenesen Kossuth szemébe nézhetnek.

KÜLÖNLEGES: Kossuth hiteles arcképe

Először látható a kivételes történeti értékű dagerrotípia, amely Kossuth Lajosról készült Amerikában. A műtárgyat a Magyar Nemzeti Múzeumban mutatják be, március 15-én. A dagerrotípiát a Magyar Nemzeti Bank vásárolta meg, és helyezte el letétként a múzeumban.

Chagall-kép a Nemzeti Múzeumban

Magyarországon eddig még sosem látott Chagall-kép érkezett a Magyar Nemzeti Múzeumba. Nizzából kapták kölcsön az "Anya Gyermekével" című kőnyomatot, amely több mint 15 millió forintot ér.  A litográfiával az orosz-francia származású művész az 56-os forradalom előtt tisztelgett. A múzeum munkatársai régóta keresték a képet, mert el akarták hozni a jövő héten kezdődő, az 1956-os eseményekkel foglalkozó tárlatukra. Végül a nizzai Chagall-múzeumban bukkantak rá.

Különleges festmény tért haza


szerző:
2015.05.05. 18:55
Különleges festmény tért haza

Újabb műkincs érkezett haza. Barabás Miklós egyik akvarellje keddtől a Magyar Nemzeti Múzeumban látható. A kép az egyik aradi vértanút, Leiningen Károly grófot ábrázolja. Tulajdonosa, egy Angliában élő grafikusművész a képet a múzeumnak ajándékozta. A képre annak idején egy dél-angliai régiségkereskedésben bukkant rá.

Százhúsz múzeum érkezik Pestre


szerző:
2011.05.18. 09:39
Százhúsz múzeum érkezik Pestre

Május 18-án ünnepeljük a Múzeumi Világnapot. Május 21-én és 22-én csaknem százhúsz múzeum mutatkozik majd be.

Szenzációs aranykincsek a Nemzetiben

A kassai arankincs, ami a 20. század egyik legszenzációsabb régészeti lelete keddtől látható először Magyarországon.

Segélykiál(lí)tás a Nemzeti Múzeumban

Jótékonysági kiállítást rendez a Magyar Nemzeti Múzeum Segélykiál(lí)tás - Vörösiszap Katasztrófa 2010 címmel.

A legnagyobb magyar öröksége a Nemzetiben

Igazi ipartörténeti kuriózum érkezett a Magyar Nemzeti Múzeumba: a Lánchíd egyik eredeti láncszemét mutatják be.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való