KERESÉS search-close

Macron

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Macron"

Meghátrált Macron a sárgamellényesek tüntetései elől

Emmanuel Macron látványosan meghátrált a sárgamellényesek hetek óta tartó tömegtüntetései elől. A francia elnök hétfői rendkívüli televíziós beszédében jogosnak nevezte a tiltakozók dühét, amelyet azonnali jóléti intézkedésekkel csillapítana - például a minimálbér 100 eurós megemelésével. Sok tüntetőnek azonban ez már nem elég, és folytatják a megmozdulásokat.

 

Meghátrált a francia kormány

Meghátrált a francia kormány és elhalasztja azt az intézkedést, amely miatt hetek óta tömegek tüntetnek az országban. A miniszterelnök ma bejelentette: hat hónapig nem emelik az üzemanyagadót, így az árak sem emelkednek. A korábban békés tüntetések a hétvégén randalírozásba torkolltak, a tiltakozók törtek-zúztak, fosztogattak Párizs belvárosában. 

Egyre súlyosabbak a francia zavargások. Több száz rendőrt vezényeltek Párizs leghíresebb sugárútjára, a Champs-Elysees-re, hogy megfékezzék a tüntetőket, akik az egyre magasabb adók és Emmanuel Macron kormányának intézkedési ellen tiltakoznak.

Tiltakozás és összecsapások Párizsban

Átterjedt Belgium francia nyelvű részére az üzemanyag-adó emelés elleni sárgamellényes mozgalom. Párizsban éjszaka is tartottak a szombati demonstráció után kirobbant zavargások. A tiltakozás szervezői szerint ezeket az összecsapásokat szélsőségesek provokálták. Emmanuel Macron elnök azt üzente a tüntetőknek: szégyelljék magukat.

Magyarország kimaradhat az uniós konzultációból

Magyarország az egyetlen, amely kimaradna az Európa jövőjéről szóló konzultációból. A felmérést a francia elnök kezdeményezte. Szerinte nem is meglepő, hogy Magyarország kimarad. Emmanuel Macron kijelentése derültséget okozott az uniós csúcs utáni brüsszeli tájékoztatóján…

Nem várt a sétára az elnöki eb

Világhírű lett Nemo, a francia elnök kutyája, miután megzavarta Emmanuel Macron és kormánytagjainak találkozóját. A két éves eb a tanácskozás kellős közepén felállt, és a résztevők nagy derültségére levizelte az Elysée palota aranyozott kandallóját. Mindezt egy épp ott forgató tévéstáb felvette.

Fölényesen nyertek Macronék

Földcsuszamlás-szerű győzelmet szerezhet, akár kétharmados többsége is lehet a párizsi parlamentben Emmanel Macron elnök pártjának. Franciaországban a hétvégén tartották a nemzetgyűlési választások első fordulóját, amelyet a Köztársaság lendületben és szövetségese, a Modem nagy fölénnyel nyert. A hagyományos politikai elit leszerepelt, az eddigi nagy pártok újabb pofont kaptak.

 

Nagy korkülönbséggel hosszantartó párkapcsolat?

Még csak tizenöt éves volt Emmanuel Macron, mikor 1993-ban először csókolhatta arcon az akkor negyven éves tanárnőjét, Brigitte Trogneaux-t. Két évvel később még az érettségi előtt kijelentette, bármi is történjen, el fogja venni feleségül a három gyermekes családanyát. Ráadásul a tanárnő egyik lánya Macron osztálytársa volt az iskolában.
 

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való