KERESÉS search-close

MAL Zrt

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "MAL Zrt"

Elölről kezdik a vörösiszap-pert

Több mint hat év után újra kell kezdeni a vörösiszap-pert. A Győri Ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság nem indokolta meg megfelelően, hogy mi alapján mentette fel a MAL Zrt. 15 vezetőjét és dolgozóit. 2010 októberében a MAL Zrt. ajkai tározójának gátja átszakadt. Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájában tízen haltak meg, több mint kétszázan megsebesültek és rengeteg ház lakhatatlanná vált.

Vörösiszap-katasztrófa: igazságtalan ítélet született

Lelki sebeket tépett fel és felháborította a kolontári családokat a vörösiszap katasztrófa perének mai ítélete.

Vörösiszap-katasztrófa: Senki nem felelős

Senki nem bűnös. A vörösiszap-katasztrófa miatt megvádolt mind a 15 vádlottat felmentette a veszprémi bíróság. A 2010-ben történt katasztrófának 10 halálos áldozata volt és több mint 200 sérültje. A több mint 3 évig tartó büntetőper első fokú ítélete szerint nem történt bűncselekmény. A katasztrófát az okozta, hogy a töltés altalaja instabil volt.

Vörösiszap: még nem mindenkit kártalanítottak

Még mindig nem kapta meg mindenki a pénzét a vörösiszap-károsultak közül. Az öt évvel ezelőtti katasztrófában tízen meghaltak és több százan megsérültek. Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely nagy része lakhatatlanná vált a rázúduló másfélmillió köbméter vörösiszap miatt. Sokan perre mentek, de a többség még évekkel a tragédia után sem kapta meg a neki ítélt pénzt.

Kétszeres kártérítést is megítéltek

A háborúk utáni traumához hasonlította a vörösiszap-katasztrófa által okozott életre szóló lelki sebeket a pszichológus szakértő - erre hivatkozva emelte kétszeresére a kártérítés mértékét több károsult esetében is a másodfokú bíróság csütörtök délelőtt. A kolontári vörösiszap tározót működtető MAL Zrt. ugyanakkor mégis a csütörtöki ítélet egyik nyertesének érezheti magát. A cégtől eredetileg követelt 500 millió forint kártérítésből csak körülbelül 30 millió forintot kell kifizetnie. Az ítélet jogerős.

Tízmilliós kártérítés - elvben

Több tízmilliós kártérítést ítélt meg a Fővárosi Törvényszék egy családnak, akik a kolontári iszapömlésnél veszették el hozzátartozóikat. Egy elhunyt idős házaspár gyerekei és unokái perelték be a MAL Zrt-t. A bíróság döntése nem jogerős.
 

Megemlékezések az iszapkatasztrófa évfordulóján

Devecserben emlékparkot, Kolontáron emlékhelyet avattak kedden, a vörösiszap-katasztrófa első évfordulóján.

Rekordbüntetést kapott a MAL


szerző:
2011.09.15. 11:20
Rekordbüntetést kapott a MAL

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség 135 milliárd 140 millió forint hulladékgazdálkodási bírságot szabott ki.

Perel az egyik iszapkárosult


szerző:
2010.11.30. 15:50
Perel az egyik iszapkárosult

A férfi a keresetében több mint 19 millió forint vagyoni és nem vagyoni kár megtérítést kér a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt-től.

A kormány szerint a MAL okozta a katasztrófát

A kormány szerint a vörösiszap katasztrófa okozója az október 6-án megsérült zagytározót üzemeltető MAL Zrt.

A kormánybiztos nem fizet a károsultaknak

Az egyezkedés meddőnek bizonyult, mert a céget felügyelő kormánybiztos nem írta alá a cég vállalásait.

Távozik a MAL német vezetője


szerző:
2010.10.20. 08:25
Távozik a MAL német vezetője

Közös megegyezéssel megszűnt a MAL Zrt. német vezérigazgatójának megbízatása múlt hét pénteken.

Azonnali intézkedések a károsultakért

Tárgyalásokat kezdeményez a Mal Zrt a vörösiszap-katasztrófa sérültjeinek és károsultjainak jogi képviselőivel. Az első tárgyalás szerdán lesz.

Gyurcsány: Támogatni kell a kormányt

Tisztességes elveken nyugvó, határozott választ akar adni a kormány a kialakult válsághelyzetre - írta internetes blogjában Gyurcsány Ferenc.

Őrizetben a MAL Zrt. vezérigazgatója

Orbán Viktor jelentette be, hogy a rendőrség őrizetbe vette a MAL Zrt. vezérigazgatóját és kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.

„Betartottuk a szabályokat”


szerző:
2010.10.11. 13:40
„Betartottuk a szabályokat”

A MAL Zrt. visszautasít minden olyan állítást, amely szerint a tározó alapjánál korábban buzgárok lettek volna, vagy az túl lett volna töltve.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való