KERESÉS search-close

Mácsai Pál

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Mácsai Pál"

Top 6 – Az Örkény alapítója az ország „pszichológusa” lett egy szerep miatt

Karizmatikus személyiség, aki magánéletéről rettentően keveset beszél. Pedig bőven van, amire büszke legyen. Jászai- és Kossuth-díjas színész, rendező, színházigazgató, a Halhatatlanok Társulatának tagja. Nemrég a Portré vendége volt.

Ezren énekelték József Attila Tiszta szívvel című versét

Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre József Attila Tiszta szívvel című versét. Április 11-e a költészet napja, József Attila születésnapján sok helyen felolvasással, előadásokkal, versmaratonnal emlékeztek, az internetet pedig ellepték a különleges szavalatok. 

MÁCSAI PÁL: József Attila mindig népszerű, ő egy óriás

Ezer torokból szólt Budapest belvárosában József Attila Tiszta szívvel című verse. Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre a költő megzenésített versét a költészet napján.

Azt meséld el Pista helyett, azt meséld el Pali!

Kezei között felnőtté vált a színháza. Az Örkény István színház alapító igazgatója, Mácsai Pál összefonódott Örkény nevével. Habár ő azt mondja, inkább egy klassz, és érett írónak a farvizén utazik, idestova 20 éve. Tehetséges színész, igazgató, rendező, akinek inkább firkaéletműve van, mint képzőművészeti életműve, még akkor is, ha vitathatatlan, hogy festő édesapjától örökölte tehetségét. Az első színházi élménye a János Vitéz volt, ma is látja a kedvenc részletet a szemei előtt, mégsem ezért szeretett volna színész lenni. Erre az útra is Örkény vezette, diákként az egyperces novellák meghatározták a jövőjét.

Mácsai - kezei között vált felnőtté színháza

Az Örkény István Színház alapító igazgatója, Mácsai Pál most létrehozta az Örkény-köz műhelyt. A Kossuth-díjas Mácsai Pál Örkény szellemiségéről, firkaéletművéről, útravalóról, bővebben mesél vasárnap a Portréban!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való