KERESÉS search-close

MÁV

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "MÁV"

Visszakapják a kilenc órás vonatút árát

Visszafizeti a jegyek árát a MÁV azoknak, akik november elején kilenc órát vonatoztak Szombathelyről Pécsre.

Kevés a vasúti kocsi?


szerző:
2018.11.09. 18:47
Kevés a vasúti kocsi?

Nincs annyi vasúti kocsi és férőhely, mint ahányan egyes járatokon utaznának a Közlekedő Tömeg szerint. Az egyesület összesítése alapján, a legutóbbi hosszú hétvégén 50 olyan InterCity is volt, amelyre már elővételben sem lehetett jegyet venni. Úgy vélik, több – egyelőre használaton kívüli - kocsit is forgalomba állíthatna a MÁV, de ezek karbantartása lassan megy.

4 és fél órás késés: az egyik mozdony lerobbant a másik kigyulladt

Két mozdony is lerobbant, mire célba ért az utasokkal a vonat. Négy és fél órás késéssel, mintegy kilenc óra alatt érkezett meg a szerelvény vasárnap este Szombathelyről Pécsre. Az óriási késést az okozta, hogy a mozdony útközben lerobbant. A MÁV ugyan küldött egy másikat, az viszont kigyulladt. Így végül egy harmadik mozdonnyal sikerült Pécsre érkezni, késő éjjel.

Újra fogad vonatokat a déli

Csütörtökön hajnalban újraindul a vonatforgalom a Déli Pályaudvaron. Véget ért ugyanis a kéthetes karbantartási munka, amit a MÁV azért kezdett, hogy felére csökkentse a legtöbbször késéseket eredményező üzemzavarokat. A karbantartásnak ezzel azonban még nincs vége. Az ígéret szerint viszont a pályaudvart a hátralévő munkák idejére már nem zárják le.

Tumultus a HÉV-jegyek miatt

Bosszankodnak az elővárosi utasok a hétfőtől bevezetett új jegyvásárlási szabályok miatt. Október 1-jétől már csak az automatákból lehet jegyet és bérletet venni, amit a felszálláskor ellenőriznek. Csakhogy a legtöbb utas szerint kevés az automata, amik előtt sokáig kell sorba állni.

56-szor bliccelt, végül fizetett

Feladta a bliccelő és végül fizetett. 800 ezer forintos tartozását rendezte a napokban az az utas, aki 56-szor utazott vonaton jegy nélkül. A MÁV összesítése szerint jelenleg 5 milliárd forinttal tartoznak a bliccelők a cégnek. Ez az összeg az elmúlt 5 év alatt gyűlt össze. A MÁV szerint jobban teszik a tartozók, ha fizetnek, mielőtt végrehajtás indul a bírság miatt.

A bliccelők trükkjeiről ide kattintva még többet megtudhat.

 

KALAUZ: Van, hogy „fogócskázunk” az utassal

A MÁV összesítése szerint jelenleg 5 milliárd forinttal tartoznak a bliccelők a cégnek. Ez az összeg az elmúlt 5 év alatt gyűlt össze. A MÁV szerint, aki nem fizet, pórul járhat. A tartozást idővel a fizetésből is levonhatják, de akár a bliccelő ingatlanára is terhelhetik.

Szigorúbb szabályok a HÉV-en

Változnak a HÉV jegyvásárlási szabályai. Jövő héttől, aki érvényes kiegészítőjegy vagy bérlet nélkül száll fel, akár több ezer forintos büntetésre is számíthat. A MÁV azt szeretné ezzel elérni, hogy az utasok inkább elővételben vegyék meg a jegyüket.

Egy kidőlt fa miatt késtek órákat a vonatok

Több, mint három órát is késtek a vonatok vasárnap éjszaka - Üllő és Vecsés térségében ugyanis egy szélviharban kidőlt fa először az ELMŰ nagyfeszültségű vezetékét szakította le, az pedig a MÁV felsővezetékét. Így volt, aki 5 órát vesztegelt egy állomáson, miközben hiába várták a pótlóbuszokat.

Vakvágányon: miért hagyják ennyire lepusztulni az állomásokat?

Egerfarmos, Kétútköz, Kónya, Kőbánya-alsó, Kőbánya-felső, Zugló, Rákosrendező, Tatbánya vagy Vértesszőlős. Csak néhány vasúti megálló és állomás. Olyan állomások, amelyeken áthaladva az utazó soha nem felejt, persze ezek az emlékek nem tartoznak a legkellemesebbek közé. De miért hagyják ennyire lepusztulni az állomásokat?

Zajvédő falat kellene visszaépítenie a MÁV-nak, mégsem teszi

Lassan másfél éve nem hajt végre egy jogerős bírósági ítéletet a MÁV. A vasúttársaságnak egy zajvédő falat kellene visszaépítenie a Déli pályaudvar mellé, amelyet korábban éppen ők bontottak le. A lakók szerint azóta elviselhetetlen a zaj. Ezért beperelték a MÁV-ot és nyertek. Az esetről 1 éve számoltunk be, de azóta sem történt semmi. A vasúttársaság ugyanis úgy véli, nem hajtható végre az ítélet.

Veszély: szembe ment egymással két vonat Dömsödnél

Néhány száz méteren múlt az ütközés. Szembe ment egymással két vonat Dömsödnél. Az eset még múlt pénteken történt, erről egy szemtanútól értesült az RTL Híradó. Az utas azt mondta, leszállás után látták, hogy egy másik vonat is áll az övékkel szemben. A MÁV a honlapján a balesetről csak annyit közölt, hogy egy gyorsvonat nem a kijelölt helyen állt meg. Azt, hogy két szerelvény szembement egymással nem írták. Megkérdeztük, hogy miért, de nem válaszoltak.

MKKP: „Reméljük, a betömött kátyúban az aszfalt ott maradhat!”

Három napot kapott a Kétfarkú Kutya Párt, hogy elbontsa a Felcsúton épített buszmegállóját. A Magyar Közút szólította fel őket az engedély nélkül felhúzott fabódé eltüntetésére. Közben Rákosrendezőn, ahol a viccpárt bicikliutat építene, a MÁV biztonsági emberekkel őriztet egy harminc méteres járdaszakaszt.

A MÁV előre kiküldte a büntetést

Már egy hónappal azelőtt kiszabták a büntetést, hogy a szabálytalanságot egyáltalán elkövette volna az utas. Legalábbis ez derül ki abból a fizetési felszólításból, amelyet a MÁV küldött egyik utasának. Eszerint a júliusban postázott bírságot azért kapta, mert egy hónappal később jegy nélkül utazik majd. A MÁV szerint a kiszabott bírság jogos.

Négy és fél év után még mindig nem helyezte üzembe a MÁV a liftet

Májusban még remélte a MÁV, hogy nyárra működik majd a lift. Mára kiderült, hiába bíztak benne, nem sikerült üzembe helyezni négy és fél év után sem a  felújított Albertfalva állomáson. Stábunk  visszament, hogy megnézze használható-e már a lift, de nem működött. A MÁV most még egy hónap türelmet kért, míg februárban azt ígérték az RTL Híradónak, április közepétől működhet a lift.

 

Izomszakadással műtötték, miután állva kellett utaznia a vonaton

Ezt állítja az RTL Híradónak egy 50 éves asszony. Még július elején tartott haza a nyaralásról, amikor Székesfehérvárnál a szerelvény vészfékezett, ő pedig összecsuklott. Az asszony azt mondja, hiába szóltak a kalauznak, nem vették komolyan, most kártérítést követel. A MÁV szerint nem hibáztak, és még vizsgálják az esetet.

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra, akik bicikliút építésbe kezdtek tegnap Budapesten. Három hete számoltunk be arról, hogy évek óta hiába szeretnék a kerékpárosok, hogy legyen jó minőségű bicikliút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken közlekedhetnek. A Kétfarkú Kutya Párt ezért gyűjtés szervezett. A pénz összejött és tegnap munkához láttak. A MÁV azonban rendőröket hívott, mert a társaság szerint a munkák veszélyeztetik a vasútbiztonságot.

Döme Zsuzsannával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

 

 Futva is megelőzte a vonatot

Egy aktivista csigajelmezbe bújt és egy szakaszon megmutatta, néhol még ő is képes lehagyni a mátészalkai vonatot. A vasút egyelőre csak kisebb javításokat ígér.

Káosz a MÁV-nál: felháborodtak az utasok

A Fókusz riporterének panaszkodók azt mondták, fogalmuk sincs arról, éppen hol tartózkodnak a vonattal, merre tartanak, és mikor érkeznek meg végre Miskolcra. A MÁV illetékese ugyanakkor állítja, hogy az utasok megfelelő tájékoztatást kaptak, a kaotikus helyzet pedig az időjárás miatt alakult ki.

 

Úgyis elromlik, ezért inkább leállították a lifteket

Hiába javíttatják, úgyis elromlik, ezért inkább leállították a lifteket a ferihegyi vasútállomáson. A MÁV szerint a felvonók elavultak, ezért nem biztonságosak. A megállót rengeteg utas használja, sokan onnan mennek a repülőtérre. Most viszont nem lehet akadálymentesen átjutni az állomás egyik oldaláról a másikra.

MÁV: Nem volt veszély


szerző:
2018.07.16. 18:10
MÁV: Nem volt veszély

Elnézte a jelzőfényt a mozdonyvezető, valószínűleg ezért került egymással szembe két vonat tegnap délután a gödi vonatállomáson. A Vác felé vezető vonalon, a hétvégén vágányzár volt érvényben, mert felújították a pálya egy részét. A vonatoknak pedig a gödi állomás előtt meg kellett állniuk. A MÁV szerint nem voltak veszélyben az utasok. A forgalom viszont órákra leállt.

Újabb vonat ment nyitott ajtóval

Amikor a szerelvény elindult az állomásról, még minden rendben volt – az automata ajtó menet közben nyílt ki. A MÁV szerint műszaki hiba történt…

NYITOTT AJTÓ: a száguldó vonaton

Nyitott ajtóval száguldott egy gyorsvonat Mezőzombor és Szerencs között – erről videót is készített nézőnk. Mutatjuk!

Biztonsági rés a Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonalon

Biztonsági rést találtak a Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonal biztosító berendezésének működésében. Ez a rendszer irányítja például a vasúti átjárókban az autós forgalmat, de azt is felügyeli, hogy a vonatok biztonságosan kövessék egymást. A vasútvonalat alig 5 éve újították fel, mintegy 86 milliárd forintból.

Késnek a pályaudvar-felújítások

Késnek a felújítások három fővárosi vasútállomáson is. Korábban a MÁV azt közölte az HVG-vel, hogy 2019-re felújítják a Kőbánya-Kispest, Kőbánya-alsó és Zugló állomásokat. Utóbbi két vasútállomás esetében egyelőre azt sem tudni, mikor indulhatnak a munkák, mert egyelőre pénz sincs a felújításra.

 

Rendőr kísérheti a kalauzt

Párban dolgoznak majd a kalauzok illetve rendőr is segíti őket bizonyos vonalakon. A MÁV azután kért segítséget a rendőrségtől, hogy az utóbbi időben egyre több jegyvizsgálót bántalmaztak munka közben.

 

Lejárt a munkaideje a mozdonyvezetőnek, ezért megállt

Péntek délelőtt, a Nyíregyházára tartó InterCity vezetője Füzesabony előtt állt meg. Az egyik utas a azt mondta, csaknem fél órát vártak, mire megérkezett a váltás. Az egyik szakszervezet szerint hibázott a MÁV.

Mészáros Lőrinc veje is gazdagodik

Nemcsak Mészáros Lőrincnek volt sikeres éve a tavalyi, a vejének is. Homlok Zsolt vasútvillamosítással foglalkozó cége több, mint duplájára növelte az árbevételét. Ez a cég újíthatja fel például az apósa egyik vállalkozásával közösen az észak-balatoni vasútvonalat.

Csak készpénzzel lehet fizetni a vonatjegy automatáknál

Hiába lehetne kártyával is fizetni, egyes vonatjegy automatáknál hónapok óta nem működik a leolvasó. Így ezeknél a készülékeknél csak készpénzzel lehet jegyet váltani. Az utasok azt mondják, ez főleg a csúcsforgalomban okoz fennakadást.

Zsúfoltság – elnézést kért a MÁV

Elnézést kért a MÁV, amiért többeknek órákig kellett nyomorogniuk egy szombati, Balatonra tartó gyorsvonaton. Az esetről akkor a 24.hu számolt be. Ma, a pünkösdi hosszúhétvége utolsó napján is rengetegen utaztak haza vonattal. Sokan panaszkodtak a zsúfoltságra.

Dombi és a vonatlázadás története

Részlet a 21. évad hatodik részéből:

Noha, Dombóvári Istvánra egyáltalán nem jellemző, hogy beállna a tömegbe és szidná a MÁV-ot, vele is előfordult már, hogy fellázadt az állandóan késő szerelvények miatt. Annyira, hogy még egy édes nagyika mosolya sem tudta enyhíteni az idegbaját.

A teljes adást itt tudod megnézni!

Még mindig nem jó a lift

Továbbra sem használható a még soha nem használt lift Albertfalván. A felújított fővárosi vasúti megállóhelyen 4 éve épült felvonó. Februárban a MÁV azt ígérte az RTL Híradónak, április közepétől működhet. A lift azonban még mindig áll.

 

MÁV: több mint 3 év késés per év

Tavaly összesen 3 és fél évet késtek a vonatok a MÁV-nál. Az adatot az Index kérte ki. A MÁV szerint valójában javulásról van szó, és folyamatosan fejlesztik a pályákat is.

Nyitott sorompónál jött a vonat

Életveszélyes volt a helyzet az isaszegi vasúti átjáróban: sem a sorompó, sem a fényjelzés nem működött. Ezt egy nézőnk vette fel a telefonjával. A Pécel felől érkező vonat így robogott át a kereszteződésen...

160 millióval többért szerződtek

A becsült árnál 160 millió forinttal drágábban szerződött le a MÁV a jegypénztárainak pénzszállítására tavaly decemberben – írta meg most a Napi.hu. A nyertes céget a szerződés előtt egy hónappal korábban vásárolta meg Garancsi István frissen alapított vállalkozása.

Órákon át nem működött a sorompó

Újabb elsötétedett fénysorompóról kapott felvételt Híradónk. Ezúttal Tápiószelén vált működésképtelenné három órára a vasúti átjáró kedd este. Ha működik a fénysorompó, ha nem, vasúti átjárónál lassítania kell az autósoknak a KRESZ szerint, ezt mondta a Híradónk által megkérdezett szakértő. A MÁV szerint az ilyen eseteket lakossági bejelentés nélkül is azonnal megoldják, mert a biztosító-berendezésen keresztül látják, ha baj van. 

Soha nem használták a liftet

Csaknem négy éve nem működik és soha nem is használhatták az utasok a liftet az egyik felújított fővárosi megállóban. Az átlátszó.hu olvasója ezért levelet írt a MÁV-nak. A vasúttársasággal fél éven át levelezett. Ott kezdetben vandálokra fogták, hogy tönkrement az albertfalvai lift. Később már arra hivatkoztak, hogy nincs áram a működéséhez. Most azt ígérik, áprilistól lehet majd használni.

Nem építi meg a MÁV a zajvédőt

Hiába a jogerős ítélet, a MÁV fél éve nem építette meg a zajvédő falat a Déli pályaudvar mellé, amelyre bíróság kötelezte. Erről a 444.hu írt. A lakók fékcsikorgásra, vonatok zakatolására panaszkodnak.

 

Nem volt, aki vezessen a mozdonyt

Nem volt mozdonyvezető, így nem indult el egy személyvonat múlt pénteken Pusztaszabolcsról. Az egyik utas írta meg az RTL Híradónak, hogy hiába állt bent az állomáson a szerelvény, nem érkezett senki, aki vezethette volna. A MÁV elnézést kért.

Máshová vitte a MÁV az utasokat

15 perc helyett 3 órán át tartott az út, mert kerülő úton ment a vonat. Az egyik utas számolt be erről az utazómajom.hu turisztikai oldalnak. A férfi - több utastársával együtt - a Nyugati pályaudvarról Kőbánya Kispestre tartott, de a vonat nem a megszokott úton ment.

 

Aládúcolt plafon alatt járnak az utasok

Fából épített tartószerkezettel védik az utasokat a kelenföldi állomáson, hogy nehogy rájuk szakadjon a plafon. Még júliusban zuhant le egy jókora rész a mennyezetből. Akkor a MÁV azt ígérte, hamarosan új helyen lesznek a pénztárak. Új pénztárak viszont még nincsenek, dúcolás viszont van. Most azt ígérték, januárra elköltöznek a romos épületből. Közben a napokban a Nyugati pályaudvaron is leszakadt a plafon.

Utasok takarították ki a vonatot

Elegük lett a koszos vasúti kocsikból, az utasok ragadtak tisztítószereket az egyik debreceni gyorsvonaton. A Mátészalkaleaks nevű csoport tagjai rendszeresen vonatoznak. Azt mondják, az akcióval arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy tisztább és újabb vonatokat szeretnének. A MÁV szerint naponta akár többször is kitakarítják a kocsikat. Rejtett kamerával mi is megnéztük, milyen állapotok vannak a vonatokon. 

Nem zárt le a sorompó


szerző:
2017.08.29. 18:20
Nem zárt le a sorompó

Fél napig fehéren villogott a lámpa az egyik kecskeméti vasúti átjáróban, miközben folyamatosan érkeztek a vonatok. Az esetet több autós is felvette. A MÁV szerint nem volt veszély, mivel minden mozdonyvezetőt időben értesítettek a hibáról, emiatt csak lépésben mentek a vonatok. A Híradónknak nyilatkozó kecskemétiek szerint gyakran hibásodik meg ez az átjáró.

Kamerát tesztelnek a kalauzok

Testkamerákat tesztel a MÁV. Az utóbbi időben ugyanis egyre többször támadnak kalauzokra a balhés utasok – akiknek többnyire nincsen jegyük. Most 26 ilyen kis kamerát tesztelnek: ezek mindent rögzítenek, a hangot is. Ha egy olyan esetet vesznek fel, amiben rendőrségi eljárás is indul, a kamera képe bizonyíték lehet a bíróságon.

Sokan kritizálják a

Trackmannel, azaz a Vágányemberrel népszerűsítené nemzetközi utazásokról szóló Facebook oldalát a MÁV-Start. A kackiás huszárbajszos szuperhős egy játék eredménye: az olvasókat kérték fel, hogy tervezzenek kabalafigurát a cégnek. A győztes pályázatot zsűri választotta ki. A döntést egyelőre sokan kritizálják az interneten, és a Híradónak által megkérdezett szakember is azt mondja, hogy a Vágányember nehezen szerethető.

Teljesen kiégett a mozdonyfülke

Kigyulladt és szinte teljesen kiégett egy mozdony a vépi vasútállomáson péntek délelőtt. A mozdony próbajáraton volt, amikor a vezetője furcsa zajt hallott, és elkezdett égni a motor. A személyzet még időben leszállt, és az állomáson sem sérült meg senki. Az MÁV szerint jelentős a kár.

Nem mindenki jelentette fel a fiatal hekkert!

A MÁV és a Szerencsejáték Zrt. is megköszönte korábban a hibák bejelentését annak a fiatalembernek, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK új online jegyáruházában. A rendszert fejlesztő cég viszont feljelentést tett, korábban azt nyilatkozták, a belső szabályaik miatt ez kötelességük volt.

Pénzt kap, aki új dolgozót hoz

Fejvadászatra ösztönzi dolgozóit a MÁV, pénzt adnak annak az alkalmazottjuknak, aki beajánl egy új munkavállalót - erről a Magyar Idők írt. Híradónk megtudta: a BKV is így próbál embereket toborozni. Mindkét cégnél több száz állás üres, ezért már ezzel a fajta munkaerőtoborzással is megpróbálkoznak. A vasutas szakszervezet szerint, még ha akad is jelentkező, a többség a felkészítő tanfolyamokon elvérzik.

Centiken múlt a sofőr élete

Centiken múlt az élete a 40 éves sofőrnek, miután 75-tel nekicsapódott egy vonat a kocsijának Debrecenben. A mozdony felnyársalta és maga alá gyűrte az autót. Vezetőjét életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rendőrök vizsgálják mi okozhatta a balesetet, de a sofőr feltehetően nem nézett körül mielőtt a vasúti átjáróba hajtott, ahol fénysorompó van. A MÁV azt közölte, hogy a baleset idején jól működött. A vonaton 40-en utaztak, senki nem sérült meg.

Bombariadó miatt káosz a vasúton

Káosz a vasúton - bombafenyegetés miatt megállították az összes külföldről érkező vagy oda tartó vonatot - összesen 18-at. Az utasokat országszerte leszállították a veszteglő szerelvényekről, és biztonságos helyre vitték őket. A vagonokat ezután rendőrök vizsgálták át. Emiatt a belföldi járatok is késtek. A Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást.

Vonattal Pécsre: egy órával tovább tart az út

Több mint egy órával tovább tart az utazás és az út csaknem felét pótló buszon töltik azok, akik vonattal mennek Pécsre. A szegedi vonalon is vágányzár van. Ott fél órával tart tovább az utazás. Volt, aki arra panaszkodott az RTL Híradónak, hogy ha már InterCity helyett buszozni kell, akkor lehetne olcsóbb a jegy. A MÁV közölte, hogy nincs külön tarifa vágányzár esetén, és szerintük a buszok ugyanolyan komfortosak, mint a pótolt vonatok.

Biciklist gázolt a vonat


szerző:
2017.07.03. 18:10
Biciklist gázolt a vonat

Halálra gázolt egy személyvonat egy biciklist tegnap Győrben. Az 57 éves férfi a piros jelzés ellenére hajtott át a vasúti átjárón úgy, hogy közben a sorompó is le volt engedve. A MÁV-nál azt mondják, hogy ezek a balesetek megelőzhetőtek lennének, ha mindenki betartaná a KRESZ szabályokat és jobban figyelne.

Kedvezményes bérlet diákoknak

Diákoknak kedvez a MÁV egy új bérlettel, amely 15 napig érvényes. Ezzel két hétig korlátlanul lehet utazni bárhova az országban másodosztályon, persze ehhez igazolni kell, hogy valóban diák használja a bérletet. Az új bérlet majdnem 10 ezer forintba kerül.

Évek óta nem működnek a mozgólépcsők

Már évek óta nem működnek a mozgólépcsők a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, mert beázik fölöttük a tető. Így csomagjaikat az utasok hosszú lépcsősorokon kénytelenek végigcipelni. Tavaly szeptemberben számolt be az RTL Híradó a problémáról. A MÁV akkor azt ígérte, hogy 2016 végére elvégzik a javításokat. Valóban dolgoztak, de a mozgólépcsők azóta sem járnak.

Ötven éves vagonnal jár az InterCity

Csaknem ötven éves vasúti kocsin utazhattak az emberek az egyik pécsi InterCity első osztályán – erről egy nézőnk írt az RTL Híradónak. A MÁV-nál elismerték, hogy közlekednek az 1970-es évek elején készült kocsik InterCity vonalakon is. A vasúttársaság szerint az úgynevezett Komfort kocsik megfelelnek a követelményeknek és rendszeresen karbantartják őket. A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezeténél azt mondják, évek óta gond a kocsihiány.

8 éve nem működnek a liftek a pilisi vasútállomáson

Már 8 éve nem működnek a liftek a pilisi vasútállomáson. Elsőként a 444 számolt be arról, hogy 2009-es átadása óta, egyetlen percet sem üzemeltek a felvonók az állomáson, mert nem volt használatbavételi engedélyük. Azóta ez már van, de időközben a liftek állapota leromlott. Decemberben a MÁV-nál azt mondták, 4 millió forintból felújítják őket, és idén márciustól már használhatók lesznek. A liftek viszont még mindig nem működnek.

Nem számítottak a sztrájkra

Százak rekedtek a magyar vonatokon a reggeli váratlan romániai vasutassztrájk miatt. Több mint 20 személy- és tehervonat vesztegelt szerdán reggel a román-magyar határon, miután spontán sztrájkba kezdtek a román vasutasok. Ott 150 szerelvény ragadt az állomásokon, ezrek várták a sztrájk végét. A vonatok nagy része délben elindult, de hogy lesz-e újra munkabeszüntetés, nem tudni. A MÁV szerint kártérítést kaphatnak azok, akik a nemzetközi vonatokon ragadtak.

Hidegre panaszkodnak az utasok

Kabátban, sálban utaznak egyes Intercity vonatokon az utasok. Egy nézőnk hívta fel figyelmet arra, hogy rendszeresen hideg van azon a vonaton, amelyen utazik. A MÁV szerint télen kiemelten figyelik a vonatok fűtését. Ha mégis gond van vele, a vasúttársaság szerint az utasok panaszt tehetnek.

Szabálytalan volt a MÁV akciója?

Nem igaz, amit a MÁV állít a ceglédi vonatbalesetről – közölte a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete. Ahogy arról beszámoltunk, múlt hétfőn ütközött össze két vonat, miután egy intercity meglökte az előtte álló, műszaki hibás vonatot, hogy az beguruljon az állomásra. A művelet közben azonban összeütköztek. A MÁV-nál akkor azt mondták, lehet ilyet csinálni, még akkor is, ha utasok vannak a vonatokon. A szakszervezet szerint viszont szigorúan tilos.

Minden maradt a régiben


szerző:
2016.11.12. 18:28
Minden maradt a régiben

Szétbontott plafon, konténeres WC és utcáról nyíló pénztár. Így néz ki a ferencvárosi pályaudvar, ahol évek óta tart a felújítás. A váróba alig férnek be az utasok, így csúcsidőben, a hidegben is a szabad ég alatt kénytelenek várakozni. Tavaly decemberre ígérték, hogy végeznek a munkával. A MÁV-nál azt mondják, további türelmet kérnek, mert a kivitelező hibázott, így csak jövő nyárra lesz kész a váróterem.

Veszélyes rézsűre panaszkodnak

Tragédiától tartanak az egyik nagykanizsai utcában élők, mert szerintük a MÁV elhanyagolja az utca és a szomszédos vasútvonal közötti meredek partfalat. Több helyen semmilyen védőkorlát, kerítés, vagy növényzet nincs, ezért veszélyesnek tartják a rézsűt. A MÁV egyelőre sem a lakóknak, sem az önkormányzatnak, sem nekünk nem reagált.

Egy éve nem működik a mozgólépcső beázás miatt

Már több mint egy éve nem működnek a mozgólépcsők a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, mert fölöttük beázik a tető. Csak a hagyományos lépcsőket használhatják az utasok, amelyek szerintük nem teljesen biztonságosak. Több lépcsőfok is mozog, sőt van, amelyik ferdén áll. A MÁV-nál elismerték, vannak hibák az állomáson, ezek javítása várhatóan novemberben elkezdődik.

 

Már több mint egy éve nem üzemel a mozgólépcső a vasútállomáson

Már több mint egy éve nem tudják használni a mozgólépcsőt a Kőbánya-Kispest vasútállomáson az utazók. A mozgólépcső egyébként működőképes, de azért nem üzemel, mert beázik a tető – és ha vizes lesz, csúszóssá válik.

Nehéz táskára panaszkodnak a kalauzok

Nehéz a táskájuk, erre panaszkodnak a kalauzok. Akár fél napon át kell cipelniük a legalább hat kilós súlyt, és hiába kérik, hogy csökkentsék a táska tartalmát. Sőt, az egyik vasutas szakszervezet szerint várhatóan az még súlyosabb lesz, mert a vasúttársaság azt tervezi, hogy újabb és újabb eszközöket kell magukkal vinniük a jegyvizsgálóknak. A MÁV-ot erről hiába kérdeztük, adásunkig nem kaptunk választ.

Felújították az alig használt átjárót

Szinte sosem jár vonat a solti vonalon, a MÁV mégis teljesen felújította a városban lévő vasúti átkelőt. A legkorszerűbb eszközökkel szerelték fel a kereszteződést, a sorompó mobilhálózaton kommunikál a diszpécserrel. A vasúttársaság szerint a teljes átalakításra azért volt szükség, mert a kormányhivatal nem engedte a sorompók leszerelését.

Vezető nélkül gurult, kisiklatták

Személyzet nélkül gurult ki egy mozdony a ferencvárosi pályaudvarról, és megindult Soroksár felé. Hiába próbálták megállítani a vasutasok, akik sarukat raktak a sínekre. De ez nem használt. Végül három kilométerrel arrébb kisiklatták a szerelvényt.

A MÁV szerint működik, az autósok szerint nem

Autósok százainak okozott bosszúságot egy hibás vasúti átjáró a Borsod megyei Sajószentpéteren  - erről a boon.hu írt először. A lámpa időnként magától átváltott pirosra, a sorompó is lezáródott, úgy, hogy egyetlen vonat sem járt arra. Az autósok csak negyedórás, fölösleges várakozás után tudtak továbbmenni. A MÁV szerint minden berendezés jól működött a kereszteződésben.

Mészáros Lőrinc cége viszi a vizet a MÁV-nak

Negyedmilliárd forintért ihatják a vasutasok Mészáros Lőrinc vizét. A vasúttársaság szerint a felcsúti fideszes polgármester tavaly megvásárolt cége adta a legjobb ajánlatot, így ők szállíthatnak buborékos és mentes védőitalt, 243 millió forintért. Mostantól nemcsak a MÁV, hanem a Magyar Közút Zrt. dolgozói is a milliárdos vállalkozó cégétől származó vizet fogyaszthatják, 45 millió forintért. Az Együtt azt állítja: megint Mészáros cégére írták ki a közbeszerzéseket.

RTL II: Mészáros cége újíthat fel sorompókat

Kétmilliárd forintért újíthat fel sorompókat Mészáros Lőrinc egyik cége. Erről a Napi.hu írt a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. Közbeszerzési kiírásában a MÁV négy részre osztotta Magyarországot és minden részre külön-külön lehetett ajánlatot tenni, végül mindegyiket a felcsúti polgármester cége nyerte meg. Így a vállalkozás összesen egy milliárd 988 millió forintból végzi el az új sorompók telepítését, valamint a régiek korszerűsítését. Ez teljes egészében uniós támogatás.

Elütötte a váltókezelőt a vonat

Tolató vonat gázolt el egy váltókezelőt a pécsi vasútállomáson. Úgy tudjuk, a nő a baleset óta táppénzen van, és bár javult az állapota, egyik fülére azóta sem hall. Az eset még júniusban történt, de most hozta nyilvánosságra a vasúti dolgozók szakszervezete. Szerintük az okozta a balesetet, hogy a szerelvények egymáshoz túl közel tolattak. A MÁV-nál egyelőre nem nyilatkoznak. Az elgázolt váltókezelő kollégái azt mondják, a nő szinte repült a levegőben a gázolás után.

Kővel dobálta meg a kalauzt

Kővel dobálta meg a kalauzt majd elfutott a vasútállomásról egy férfi kedden, Levélen. A támadónak nem volt jegye, ezért a kalauz szólt neki, szálljon le a vonatról. A bliccelő ezután a peronon leköpte a vasutast majd felkapott egy követ és megdobta vele a menekülni próbáló jegyszedőt, aki megsérült és mentőt kellett hívni hozzá. A férfit még keresi a rendőrség. A MÁV szerint idén eddig csaknem 70 olyan esetet regisztráltak, amelyben ellenőrt bántalmaztak.

Fent volt a sorompó, mégis jött a vonat

A fénysorompó nem működött, a sorompó felemelkedett, a síneken pedig jött a vonat Balatonszéplakon.  A balesetveszélyes helyzetet egy autós kamerája vette fel. Az egész autósor lefékezett, hogy elkerüljék az ütközést. A MÁV-nál közölték, rövid üzemzavar volt a fénysorompókban, és a sorompókarok minden ilyen esetben felemelkednek, hogy ne akadályozzák a forgalmat.

Hangosbemondón keres munkatársakat a MÁV

Hangosbemondón keresztül hívja az utasokat dolgozni magához a MÁV. A társaság az álláshirdetéseket, egy-egy utastájékoztató felhívás között játssza be a vasútállomásokon. A MÁV minden képzési költséget áll, csak jelentkezzenek az emberek például mozdonyvezetőnek, váltókezelőnek, pályamunkásnak.

Az autósok figyelmetlensége okoz balesetet

Szinte mindig az autósok hibájából történik baleset a vasúti átjárókban. A MÁV szerint a sofőrök figyelmetlenek, sokszor pedig azt hiszik, még átérnek a közeledő vonat előtt, hiába a lámpa és a sorompó. Éppen ezért kampánynapot rendeztek; országszerte ellenőrizték a vasúti átkelőket.

Ilyenek lettek a felújított HÉV-kocsik

Utazhattunk az új HÉV-en, Híradónk forgathatott először a légkondicionált, vezeték nélküli internetet is biztosító új kocsikon, amik májustól már az utasokat is szállítanak. A BKV önerőből újított fel a 98-ból 3 kocsit 130 millió forintból, de várhatóan többet nem fog felújítani. A HÉV-ek ugyanis a MÁV-hoz kerülnek.

Házon kívül 13-12-04


szerző:
2013.12.04. 23:40
Házon kívül 13-12-04

Házon kívül: Ahol mindenre jut pénz, és ahol alig valamire. Egy budai elit környékre és egy borsodi kisvárosba látogattunk el, hogy megnézzük, hogyan zajlik a karácsonyi készülődés. Aztán: Jázmin és Szimonetta, akiknek a feje fölött háború dúl már egy éve. A 4 és 7 éves kislányokat édesapjuk késelte meg néhány héttel ezelőtt. Kíváncsiak voltunk, hogyan fajult idáig a családi háborúskodás. És: Ajándékút a jeges karácsonyi forgatagba. 40 nevelőotthonban élő gyereket utaztatott el a MÁV Bécsbe, hogy egy kicsit világot lássanak.

Őrjítő késések, őrjöngő utasok

Hiába a hó, hiába a baleset, jár a kártérítés! De mennyi, és milyen áron?

Házon kívül 13-11-20


szerző:
2013.11.20. 23:40
Házon kívül 13-11-20

Házon kívül: Negyedannyit költhetünk, mint aki Ausztriában dolgozik. Vajon miért van ez így? Aztán: Riporterünk épp ott volt a pályaudvaron, amikor háromórás késéssel futott be a lillafüredi vonat. Mennyi jár az utasnak? És: Sörforradalom Magyarországon. Hozzáértőkkel próbáltuk ki, mennyiből milyen sört tudunk otthon készíteni magunknak. És mekkora macera hozzájutni a kártérítéshez?

Házon kívül 11-11-29


szerző:
2011.11.29. 22:40
Házon kívül 11-11-29

Házon kívül: Feljelentésözön Dopeman ellen. A rapper szidja a politikát, a pártokat, a Parlamentet. 5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak. Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. Hajsza a pénzéért, amiért megdolgozott. Egy iskola felújításán dolgozott a villanyszerelő, el is végezte, amit kértek tőle, de mégsem jut hozzá a pénzéhez.

5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak

Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. De miért éppen nekik, akik eddig szinte évente sztrájkoltak? Vajon fognak-e jövőre is?

Házon kívül 11-10-11


szerző:
2011.10.11. 22:45
Házon kívül 11-10-11

Házon kívül: Országimázs, ahogy azt a MÁV elképzeli. Szigorú vagy enyhe a Stohl-ítélet? Lelepleztük a szexet követelő munkáltatót.

Országimázs, ahogy azt a MÁV elképzeli

Turistának álcáztuk magunkat, és elmerültünk a Keleti pályaudvar poklában.

Szabad volt a jelzés, de jött a vonat

Szabad jelzést mutatott a lámpa, mégis jött egy vonat az egyik budapesti vasúti átjáróban. Az erről készült videót nézőnk töltötte fel honlapunkra.

Kis lopással is milliós károkat okoznak

Több százszor annyi kárt okoznak a fémtolvajok, mint amennyiért a zsákmányukat el tudják adni.

Kedvünkre szörfölhetünk egyre több vonaton

A MÁV-START ingyenes internet-szolgáltatást biztosít tíz 3. generációs InterCity kocsiján szeptember 2-tól.

Roncsokalkatrészekből javítják a mozdonyokat

Leselejtezett járművek alkatrészeiből javítják a MÁV elöregedett mozdonyait.

Modern mérőkocsi zakatol a MÁV sínein

Két kilométer per órás sebességgel megy, lézerfénnyel mér, és 110 millió forintba került. Bemutatta a MÁV az új diagnosztikai kocsiját.

MÁV-hiba: Utalvány a külföldre utazóknak

Utazási utalványt ad a MÁV-Start Zrt. azoknak a külföldre utazóknak, akik a weboldal hibája miatt nem tudtak jegyet váltani.

Újra meg kell venni a nemzetközi jegyeket

A MÁV internetes jegyrendszer összeomlott, és nem tudják az utasok az előre kifizetett jegyeket kinyomtatni a pályaudvarokon.

Zűrös jegy-nem-átvétel a MÁVnál

Nem működik a MÁV internetes jegyrendelője. A weboldalon egy hibaüzenetet találni és egy tájékoztatót a hibáról.

Kérdőjelek a tragikus vonatbaleset körül

A hatóságok vizsgálják, hogy nyilhatott ki a szerelvény ajtaja, amin kizuhant egy tanárnő Tatánál.

„Letért” a pályáról a pályafenntartó szerelvény

Kisiklott egy pályafenntartó szerelvény, ezért húszperces késésre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon.

Betegszabadságot kaphatnak a gázolók

Gázolás esetén a vonat- vagy metrószerelvény vezetője betegszabadságot és pszichológiai segítséget kérhet.

Botrányos állapotok a Keleti pályaudvaron

Több órás sor és bűz fogadja az utasokat a pályaudvar nemzetközi jegypénztárában. A MÁV elnézést kér és változást ígér.

A vonatközlekedést is megviselte a vihar

Műszaki hiba és viharkárok miatt három vonalon jelentős késéssel közlekednek a vonatok.

Nekihajtottak a mozdonynak


szerző:
2011.07.19. 20:04
Nekihajtottak a mozdonynak

A hegyeshalmi határátkelő mellett a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy autós, oldalról a mozdonyak rohant.

Tippek a vonatút túléléséhez kánikulában

Legyező, vízipisztoly és ivóvíz minden mennyiségben a hőség elviseléséhez.

Vonatról leszakadó darab esett kocsijára

Hat éve hiába vár kártérítést az az autós, akinek a kocsiját egy mozdonyról lerepülő alkatrész rongálta meg.

Jött a vihar, nem ment a MÁV


szerző:
2011.05.31. 15:18
Jött a vihar, nem ment a MÁV

Egy ideig az állomásról csak a Lajosmizse és Dorog felé közlekedő dízelvonatok közlekedtek.

Jelentős vonatkésések országszerte

A Tapolca-Budapest vonalon kocsi ütközött az egyik szerelvénnyel. Budapest-Hegyeshalom és Budapest-Szeged között a felsővezetékkel van probléma.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!