KERESÉS search-close

Lengyelország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Lengyelország"

9 éve nem született fiú egy lengyel településen

A lengyelországi faluban senki nem érti, hogy lehet ez. A polgármester szerint mindig is kevesebb fiú volt náluk, de most már valóban nehéz a helyzet. Most jutalmat ajánlott fel az első nőnek, aki fiút hoz világra.

Hat éve él a fán egy macska Lengyelországban

5 évvel ezelőtt ijedtében felmászott a fára és azóta nem jön le egy macska. Mindez észak Lengyelországban történt. Az állat úgy viselkedik, mint egy mókus, ágról-ágra mászik, de a rágcsálóval ellentétben, még élelemért sem megy le a földre. Viszont jól járt, mert többen is etetik.

Gázrobbanás plázában, bérházban

Hárman meghaltak, négyen pedig megsérültek, amikor gázrobbanás történt egy lengyelországi bérházban. A detonációnak akkora ereje volt, hogy a szomszédos épületek is megrongálódtak. Gázrobbanás volt Floridában is. Ott egy bevásárlóközpont repült a levegőbe. 23-an megsérültek, de egyikük sem életveszélyesen, ami a pusztítást nézve szinte hihetetlen.

Elérhetetlen a magyar őssejtbank


szerző:
2019.06.28. 18:40
Elérhetetlen a magyar őssejtbank

Nem lehet elérni az egyik legnagyobb magyar őssejtbankot - erre az Index hívta fel a figyelmet. Svájci anyavállalatukat viszont elértük. Ott csőtörésre hivatkoztak, és azt állítják, a köldökzsinórvér- és szövet mintákat egy hasonló céggel együttműködve Lengyelországba szállították.

Öt babára számítottak, hat lett belőle

Az orvosok is  csodálkozva nézték a lengyel hatosikreket, ugyanis még a műtőben is csak öt baba érkezésére készültek fel. A kicsik jól vannak, az orvosok szerint annak ellenére, hogy hatan osztozkodtak egy anyaméhen és 11 héttel korábban kellett világra segíteni őket, meglepően szépen fejlődtek.

Csak egy üveg vodkát akart, autóstul rontott a boltba

Annyira vágyott a vodkára, hogy autóstul rontott be egy italboltba. A Nyugat-Lengyelország egyik kivárosában történt esetet biztonsági kamerák felvették. A vokára sóvárgó sofőr egy 54 éves nő volt, és mindössze egyetlen üveg vodkával távozott. Betörés és lopás miatt indult ellene büntető eljárás.

Különleges lakója lett a gdanski állatkertnek

A pingvin bébinek még nincs neve, mert egyelőre nem akarták kitenni annak a sokknak, amit egy alapos orvosi vizsgálat jelentene számára. A decemberben világra jött különleges állatot társaitól elkülönítve, állatorvosi felügyelet mellett nevelik, mert az is félő, hogy fiatalabb társai bántanák a mássága miatt.

CUKI: Bemutatkozott az albínó pingvin

Világszenzáció Lengyelországban! Kamerák elé állt a bolygó egyetlen albínó pingvinje a gdanski állatkertben. Még decemberben született, de csak most engedték ki a kifutójára. Eddig szigorú állatorvosi felügyelet alatt és karanténban volt, ugyanis az albínó pingvinek rendkívül betegesek. Az kérdés, hogy a többi pingvin mennyire fogadja majd be, egyelőre, mintegy testőrként, négy felnőtt társa vigyáz minden lépésére.

Hozzánk is került a beteg marhákból

Magyarországra is került a Lengyelországban levágott beteg marhák húsából.

Hókáosz a környező országokban

Nem szűnik a hókáosz a környező országokban sem. Ausztriában még mindig van olyan település, amely el van zárva a külvilágtól. Szlovákiában és Csehországban is megbénult a közlekedés a havazás miatt, sok baleset történt. Északabbra, Lengyelországban 19 kocsi csúszott egymásba az autópályán. 

Tragédia  - öt lány halt meg a szabadulószobában Lengyelország

Tragédia Lengyelországban – öt lány meghalt a szabadulószoba nevű kalandjáték közben, miután tűz ütött ki, feltehetően egy gázpalack robbant fel. Mindegyik áldozat 15 éves volt, egyikük születésnapját ünnepelték a szórakozóhelyen. A szabadulószoba egyik alkalmazottja súlyosan megsérült.

Pusztulnak az állatok, mint egykor a dinoszauruszok

Csaknem 200 ország képviselői gyűltek össze a lengyelországi Katowicében, hogy új lendületet adjanak a klímaváltozás elleni küzdelemnek. A három évvel ezelőtti párizsi klímaegyezményben kitűzött célok, vagyis a globális hőmérséklet emelkedésének 2 százalékban történő maximalizálása már nem elég a legújabb felmérések szerint.

Mosógépbe zárták a kisgyereket

Akár 10 év börtönre is ítélhetik azokat a fiatalokat, akik egy rájuk bízott két éves kisfiút bezártak egy mosógépbe Lengyelországban. Ugyan nem kapcsolták be a gépet, de videóra vették a kicsi jajveszékelését, majd a videót feltették az internetre, ahol rengetegen nézték meg.

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Varsóban

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Varsóban csütörtök este, miután az államfő aláírta a kormány sokat bírált igazságügyi reformját. A tömeget végül könnygázzal oszlatták fel, és több embert letartóztattak. A tiltakozók szerint a törvény megszünteti a bírói függetlenséget, az Európai Unió is elítélte a kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit.

 

Harry Potter varázslóiskolájában jártunk

Olyan kastély, mint Roxfort, olyan diákok, mint Harry Potterék és olyan trollok, mint a könyvben és a filmen - mindez valóság ma, Lengyelországban. Varázslótanoncok között jártunk.

VARÁZSLÓK: Harry Potter utódai köztünk járnak!

Megmutatjuk, hogy működik a lengyel varázslóiskola, kik járnak oda és hogyan üldöznek közös erővel egy trollt...

Lengyelországba már visszatért a tél

A hó miatt teljesen megbénult a közlekedés. Rengeteg autó elakadt, és sok a baleset is. Főként az ország déli részén súlyos a helyzet, ahová ráadásul újabb havazást várnak.

 

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Már Washington is bírálja Varsót

Az izraeli kormány után az amerikai Kongresszus is nyíltan bírálja Lengyelországot, miután a varsói Szenátus is elfogadta a nemzetközi felháborodást keltő törvényt a Holokauszttal kapcsolatban. A törvény börtönnel fenyegeti azt, aki a lengyel haláltábor-kifejezést használja a náci megszállás idejére.

A bírálatok dacára megszavazták

Az uniós bírálatok, és a lengyelországi tömegtüntetések ellenére megszavazta a varsói parlament kormánytöbbsége az igazságügyi reformtörvényeket. A jobboldali kabinet szerint így lehet csak fellépni a korrupció ellen, és megszabadulni az egykori kommunistáktól.

A demokráciát féltik a lengyelek

Szombaton a Nobel-békedíjas Lech Walesa is felszólalt egy gdanski tüntetésen a lengyel kormány igazságügyi reformja ellen. Most már napok óta tízezrek tüntetnek Lengyelország szerte. A tiltakozók a bírói függetlenséget és a demokráciát féltik. Orbán Viktor viszont támogatásáról biztosította a lengyel kormányt.

Tömegtüntetések Lengyelországban

Tizezrek tiltakoztak Lengyelország városaiban az igazságszolgáltatás kormányreformja ellen. A bíróság függetlenséget veszélyben érző tüntetők harmadik napja kordonnal veszik körül a parlament épületét. A helyzet annyira feszült, hogy még a kormánypárti államfő is vétóval fenyegetőzik. Az Európai Bizottság az intézkedés felfüggesztésére szólította fel a varsói parlamentet.

Lengyelország legalizálta az orvosi kannabiszt

Zöld utat kapott a marihuána orvosi célú alkalmazása Lengyelországban. A parlament elsöprő többséggel szavazta meg. A törvénynek még a felsőházon, és a szenátuson is át kell mennie, majd az államfőnek is alá kell írnia. Ennek értelmében az importált kannabiszból előállított termékek fogyasztása legális, de csak ha ezt orvos rendeli el. Két éve még elbocsátották egy varsói gyermekklinika orvosát, mert az marihuánával kezelt epilepsziás fiatalokat. Lengyelország az unió 15. olyan állama, amely legalizálta az orvosi kannabiszt.

 

Gázrobbanás döntötte romba

Gázrobbanás döntött romba egy kétemeletes házat Lengyelország dél-nyugati részén. A detonációban legkevesebb öten meghaltak, egy lakót még keresnek a hatóságok. Az épületben egyetlen ép lakás sem maradt. A tűzoltók kutyákkal vizsgálják át az összedőlt épületet, és hőkamerákat is bevetettek.

Abortuszvita: tiltás vagy engedélyezés?

Nem tudni, meddig tart a fegyverszünet a lengyelországi abortuszháborúban, ahol csak a nők tömeges tiltakozása után léptek vissza attól a szándéktól, hogy teljesen betiltsák a terhesség megszakítást, illetve börtönnel büntessék azokat, akik mégis megpróbálnák. Utánajártunk, hogyan szabályozzák nálunk a terhesség megszakítást, miközben a vita arról szól, hogy kinek van joga dönteni a magzat sorsáról. Az anyának, a szülőknek együtt, az Istennek, vagy az államhatalomnak?

Fekete ruhában az abortusz-törvény ellen

Több ezer feketébe öltözött nő tiltakozott Lengyelországban az abortusz törvény tervezett szigorítása ellen hétfőn. Az új törvényjavaslat minden esetben tiltaná és börtönbüntetéssel sújtaná az abortuszt, akkor is, ha a magzat visszafordíthatatlan egészségügyi károsodást szenvedett, vagy ha a terhesség nemi erőszak következménye.

 

Két tüntetés a lengyel kormány ellen

Orbán Viktor volt az egyik elrettentő példa egy lengyelországi tüntetésen. A több mint tízezer demonstráló szombaton azt üzente a lengyel kormánynak: nem akarnak olyan országot, amely Putyin, Erdogan és Orbán rendszerét tekinti a példaképének. A tüntetők szerint a demokrácia leépítésén dolgozik a varsói kormány. Ezzel egyidőben több ezer orvos és ápoló is utcára vonult Lengyelországban és azt követelték, hogy a kabinet fordítson több pénzt az egészségügyre.

Bombamerénylet Lengyelországban

Házi készítésű bombával akart valaki felrobbantani egy utasokkal teli buszt a lengyelországi Wroclawban. A sofőrnek lett gyanús az ülésen hagyott táska, amelyben egy fazékba rejtett bomba volt. Még épp le tudott vele szaladni a buszról, és le tudta tenni a járdára, mielőtt felrobbant volna.

Agyhalott volt az anya babája születésekor

55 napig volt agyhalál állapotában egy várandós nő, Lengyelországban. Az orvosok menthetetlennek nyilvánították, de úgy döntöttek, addig gépek tartsák életben, amíg a baba világra nem hozható. Végül császármetszéssel megszületett egy kisfiú, aki ép és egészséges, anyját ezután lekapcsolták az életmentő gépekről.

DETONÁCIÓ: Pirotechnikai eszközök robbantak fel Lengyelországban

Hatalmas detonáció rázta meg egy nyugat-lengyelországi kisváros piacát. Felrobbantak a priotechnikai eszközök az egyik elárusító helyen. A pusztító erőhöz képest, amit az utólag készült felvételek igazolnak, valóságos csoda, hogy senki nem halt meg. Csupán nyolc sérült van, és állítólag egyikük állapota sem életveszélyes. A kisváros a német határ közelében van, emiatt rengeteg német turista jár oda vásárolni. A piacon is sok német volt a robbanás idején, egyikük meg is sérült.

Mókus-ember, két jó barát


szerző:
2016.02.11. 18:50
Mókus-ember, két jó barát

Háziállatként tart egy mókust egy férfi Lengyelországban. Még kiskorában találta, ő etette és nevelte fel. Bár megtehetné, a mókusnak esze ágában sincs tágítani az idős ember mellől.

Magyar politikusok Lengyelországról

Mi történik Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legfontosabb országában? És hogyan viszonyulhat ehhez Magyarország? Vendégünk az országgyűlés külügyi bizottságának két tagja, Mesterházy Attila MSZP és Gyöngyösi Márton, a bizottság jobbikos alelnöke. Megjegyzendő, hogy meghívásunk ellenére a Fidesz nem képviselteti magát itt.

Lengyelország: Varsóban a budapesti gyors?

Lengyelország, az unió hatodik legnagyobb gazdasága.  Európa egy része sziszeg, egy másik része bizonyára örül a néhány mandátumos többséggel rendelkező, kéthónapos varsói kormány döntéseinek. Tételesen eddig annyi történt, hogy közvetlen kormányirányítás alá került a lengyel közmédia - a hírügynökség eddig még nem - és a kormánypárt embereivel töltötték fel az alkotmánybíróságot.  Lengyelország szomszédságában a német politika érezhetően nem lelkes, de szokása szerint visszafogott, ám az Európai Bizottság szerdai ülésén szerepel egy úgynevezett tájékozódó vita arról, mennyire tartja meg Lengyelország az unió alapvető értékeit. Akadnak vezető politikusok, akik attól tartanak, hogy Lengyelország a következő Magyarország.  Mit gondol a lengyel fejleményekről Jaczek Dzsidzsina, a piacvezető lengyel hetilap újságírója?

Mi történik Lengyelországban?

Kormánymédia a közmédiából, lecserélt alkotmánybírók, megfélemlített köztisztviselők, vizsgálódó Európai Bizottság. Ismerős? Pedig nem Magyarország, hanem Lengyelország és a kéthónapos kormány politikája a téma. Mi történik Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legfontosabb országában? És hogyan viszonyulhat ehhez Magyarország? Politikai vita és szakértői elemzés.

Lengyelország éles jobbkanyarra szavazott

Az általános európai jobbratolódás közepette a szakértőket nem lepi meg, hogy Lengyelország választói a 8 évvel ezelőtt megbukott pártot hívták vissza. Pedig a lengyel gazdaság a válság éveit is beleértve folyamatosan fejlődött, 8 év alatt 24%-kal nőtt. A Jog és Igazságosság Pártja 232 mandátummal egyedül is képes lenne kormányt alakítani, a 460 tagú képviselőházban, ez 1989 óta nem fordult elő Lengyelországban.  Az eddig kormányzó Polgári Platform 137 mandátumot szerezhetett ez zuhanás a négy évvel ezelőtti 207-hez képest.  A baloldal pártszövetséggel próbálkozott, s így a szavaztok 8%-át kellett volna elnyernie ahhoz, hogy bejusson a varsói képviselőházba, de ettől fél százalékkal elmaradt és így 1989 óta először nincs baloldali párt a lengyel törvényhozásban. Mi történt és mi fog történni? A lengyelországi választást értékeltük.

Földindulás a lengyel választásokon

Óriási fölénnyel nyert a jobboldali Jog és Igazságosság Párt. Kaczynski pártja egyedül is képes lesz kormányt alakítani. Nagy meglepetésre a baloldal be sem jutott a lengyel törvényhozásba. Ott lesz viszont két teljesen új párt is.

Megkerült a nácik aranyvonata?


szerző:
2015.08.21. 18:55
Megkerült a nácik aranyvonata?

Két férfi azt állítja, tudják, hol a második világháborúban eltűnt, legendás náci aranyvonat. A pontos helyét azonban addig nem árulják el, amíg a lengyel hatóságok írásba nem adják, hogy övék lehet a rakomány értékének 10 százaléka. A délnyugat-lengyelországi Sziléziában már évtizedek óta rebesgetik a helyiek, hogy valóban volt egy elveszett aranyvonat, ám bizonyítania ezt még senkinek sem sikerült.

Tragédia lehetett volna: kis híján repülővel ütközött a drón

Kis híján repülőgépnek ütközött egy drón Lengyelországban. A szerkezetet a varsói repülőtérről 5 kilométerre reptette egy férfi, akit azóta letartóztatott a rendőrség.

Új partidrog szedi áldozatait

Tömeges mérgezést okoztak a nyugat-lengyelországi vajdaságokban a partidrogok, valószínűleg egy Mocarz (Felség) nevű szer. De mit tudunk erről és egyáltalán milyen veszélyeket hordoznak ezek a drogok? Dr. Papp Csaba toxikológust kérdeztük.

Tornádó tarolta le az olasz városkát

Heves viharok voltak Németország, Lengyelország és Csehország több részén is. A károk jelentősek. A legkomolyabb vihar azonban Velence környékét sújtotta. Egy kisvároson hatalmas tornádó söpört végig. A természeti csapás következtében legalább egy ember meghalt, többen megsérültek, a városka lényegében megsemmisült.

Sorra alakulnak lengyel önvédelmi egységek

Sorra alakulnak félkatonai, önkéntes egységek Lengyelországban. Egyelőre csak lövészetet és kézi tusákat gyakorolnak. Azt állítják, készülniük kell, mert Oroszország egyre nagyobb fenyegetést jelent Lengyelország számára.

„Az ország nem dolgozta fel a Holokausztot”

Magyarország még nem dolgozta fel a Holokausztot, ezért kell beszélni róla – ezt mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke csütörtökön, a Holokauszt magyar áldozatainak emléknapján. Több országban is emlékeztek a Holokauszt 6 millió zsidó áldozatára, Lengyelországban csütörtökön tartották a nemzetközi élet menetét, Izraelben pedig 2 perces néma csenddel és mozdulatlansággal emlékeztek.

A világ legnagyobb csokitojásaival ünnepeltek

Körmenet Sevillában, ételosztás magányosoknak Lengyelországban. A húsvéthoz számos régi népszokás és viszonylag új keletű hagyomány kötődik. Argentínában például felállították a világ legnagyobb csoki tojását, Amerikában viszont csaknem verekedésbe torkollt egy gyerekeknek szánt tojásvadászat.

Lengyel-magyar barátság a konyhában is!

Mautner Zsófi nem olyan régen Lengyelországban járt, ahol az ottani csatorna reggeli műsora meginvitálta egy főzésre. De mit csinál most nálunk egy lengyel séf, és mit szóltak odakint Zsófi főztjéhez? 

Újrajár a lebénult férfi


szerző:
2014.10.22. 18:06
Újrajár a lebénult férfi

Lengyel sebészek brit kutatók segítségével szaglósejteket ültettek be egy késeléses támadásban megbénult férfi gerincvelőjébe.

Magyarország–Lengyelország férfi kézilabda-kupamérkőzés

Nézze meg a Magyarország–Lengyelország férfi kézilabda-kupamérkőzést!

Újravizsgálják a haláltáborokban elkövetett bűnöket

30 év után újranyitják az auschwitzi és más náci koncentrációs táborokban elkövetett bűnök vizsgálatát.

Ezüstöt hozott a magyar lány szumózása

A nehézsúlyú Kálló Gyöngyi másodikként végzett a nyílt kategóriában a szumósok Lengyel Nagydíján, Krotoszynban.

Választási lázban ég Lengyelország

Parlamenti választásokat tartottak Lengyelországban. Az esélyes a kormányzó jobbközép Polgári Platform.

Zavargásokat okozott a drukker halála

Tucatnyi randalírozót őrizetbe vettek hétfőn hajnalban Nyugat-Lengyelországban, ahol zavargások törtek ki egy fiatal halála miatt.

Zsidó emlékművet gyaláztak meg Lengyelországban

Horogkereszteket és antiszemita szövegeket festettek az emlékműre.

Kutyatolószékkel vígan szaladgál

Elütötte a vonat, két hátsó lába megbénult. Az ebet gondozó állatotthon gyűjtötte össze a pénzt egy kutyatolószékre.

Repülni tanítják a megtépázott fiókákat

A szokatlan hideg idén nyáron sem kímélte a lengyelországi gólyákat. Rengeteg madarat kellett kimenteni a lezuhant fészkekből.

Sztrájk bénítja Lengyelországot

Kedd éjféltől 24 órás általános sztrájkot tartanak a legnagyobb lengyel vasúttársaság munkavállalói.

Mikroblog irányítja a lengyel választási kampányt?

A lengyelországi választási kampány első tapasztalatai azt jelzik, hogy a Twitter fogja „megnyerni” a parlamenti választásokat.

Vesztébe rohant a gyorsvonat


szerző:
2011.08.14. 11:59
Vesztébe rohant a gyorsvonat

Túl gyorsan haladt, ezért siklott ki a gyorsvonat - közölték a lengyel hatóságok.

Halálos vonatbaleset Lengyelországban

A balesetben egy ember meghalt, 40-en megsebesültek - szemben az előzetes hírekkel, amelyek még 4 utas haláláról szóltak.

Az egészséges veséjét távolították el

A varsói Onkológiai Centrumban évente 1500 műtétet végeznek, és eddig nem követtek el ilyen fatális hibát.

Robbantók tartják rettegésben Krakkó lakóit

Egy hónap leforgása alatt négy kisebb pokolgépes robbanás történt a dél-lengyelországi Krakkóban.

Orbán Viktor átadta a stafétát


szerző:
2011.07.01. 19:21
Orbán Viktor átadta a stafétát

Orbán Viktor miniszterelnök átadta Varsóban az európai uniós elnökség jelképeit Lengyelország kormányfőjének.

Az érthetetlen tragédia okait kerestük

Hogyan zuhanhatott a Visztulába az egyik legtapasztaltabb műrepülő? Mi történhetett a pilótával, akinek nevét, Lengyelországon túl is jól ismerték? A tragédia okait műrepülő Európa-bajnokunkkal próbáltuk megtalálni. Nádas Tamás személyesen is ismerte Marek Szufát.

Járvány: A lengyeleknél már 3 fertőzött van

Megerősítették a harmadik hasmenéssel járó járványos megbetegedést Lengyelországban.

Veszélyben a foci EB?


szerző:
2011.06.09. 11:53
Veszélyben a foci EB?

Eddig Ukrajnát bírálták a közös rendezésű esemény előkészületei miatt, de újabban a lengyelországi épitkezésekkel is bajok vannak.

A kamionos okozta a magyar busz balesetét?

Nem defekt okozta a magyar gyerekeket szállító busz lengyelországi balesetét - ezt állítja a sofőr.

Buszbaleset: egy gyermek súlyos állapotban

Éjjel érkezik haza a Lengyelországban szombaton balesetet szenvedett gyerekek többsége. De hárman még kórházban vannak.

Magyar gyerekek sérültek meg Lengyelországban

Három gyerek súlyosan, kilenc könnyebben megsérült szombat délelőtt buszbalesetben Lengyelországban.

Végzetes lavina a Tátrában


szerző:
2011.03.13. 20:40
Végzetes lavina a Tátrában

Három ember életét vesztette a Tátra lengyelországi oldalán, amikor lavina sodorta el őket.

Fesztivál a lengyel-magyar barátságért

Koncertekkel, fimvetítésekkel és ételkülönlegességekkel népszerűsítik a lengyel kultúrát.

Fűtés nélkül a repkedő mínuszokban

Lengyelországban egyes településeken napközben sem emelkedik mínusz 20 fok fölé a hőmérséklet.

Homokkal tisztelegnek Jézus születése előtt

Homokból készítettek betlehemi jászolt Gdyniában.

meneTrend: Lengyelország


szerző:
2010.12.05. 12:00
meneTrend: Lengyelország

meneTrend: Ezúttal ismét Lengyelországban kalandoztunk, ahová akár autóval is érdemes elindulni.

Lengyelország a hó fogságában


szerző:
2010.12.04. 16:58
Lengyelország a hó fogságában

Sok helyen a hókotrók csak nehezen bírkóztak meg a feladatokkal.

Tízmilliós kincseket rejtett a virágágyás

Virágültetés közben kincseket talált egy nő a lengyelországi Bonin településen.

Füstölgő lengyel „ellenálló”

Életbe lépett a lengyel dohányzásellenes törvény, amely az európai jogszabályokhoz igazodik.

Robbanások követték a balesetet


szerző:
2010.11.08. 13:51
Robbanások követték a balesetet

Összeütközött két tehervonat a lengyelországi Byalistokban. Több vagon felrobbant.

Óriás Jézus magasodik Lengyelország felett

Befejezték szombaton a világ legmagasabb Jézus-szobrának építését a lengyel Swiebodzin város közelében.

Lengyel ajándékút az iszapkárosult diákoknak

Rendkívüli utazást kapott ajándékba kilencvenhat diák, aki az iszapkatasztrófa sújtotta településeken él.

Keresztre feszített alkotmánnyal tüntettek

Az egyház ellen tüntettek Lengyelország több városában is.

MeneTrend: Kelet-Lengyelország


szerző:
2010.10.17. 12:00
MeneTrend: Kelet-Lengyelország

MeneTrend: Lengyelország rendezett, tiszta, szinte az utolsó homlokzatig felújított történelmi városai teljesen más képet mutatnak, mint ami alaptalanul ma is az emberek fejében él.

Horror a hobbikertben


szerző:
2010.10.01. 15:36
Horror a hobbikertben

Rendhagyó, játékos kirándulásra csábítja a budapestieket egy lengyel művészcsapat.

Tüntetések Európa-szerte


szerző:
2010.09.22. 18:18
Tüntetések Európa-szerte

Három európai országban is tüntetések voltak a megszorító intézkedések ellen.

Titkos amerikai börtön után kutatnak

Ügyészi eljárást indítottak Lengyelországban a CIA állítólagos titkos börtöne ügyében.

Foci-EB 2012: Egy stadion már megvan

Sting és a brit királyi filharmonikusok koncertje, és látványos showműsor nyitotta meg a stadiont.

Kígyó kacsintott ki a vécéből


szerző:
2010.09.20. 21:27
Kígyó kacsintott ki a vécéből

Amikor a kétméteres anakonda előtekeredett, a nő a rendőrséghez fordult segítségért.

Magyar nő kapott lengyel kitüntetést

1939-ben a nő és bátyja segítettek egy menekülő lengyel családon.

Halálos árvíz pusztít Európában

Már legkevesebb tizenegy halálos áldozatot követeltek az áradások Közép-Európában.

Lengyelország sem adja ki Polanskit

A filmes „kiadatása egy másik országnak teljességgel elképzelhetetlen”.

Horogkeresztes plakát borzolja az idegeket

Egy hónappal azután, hogy levették, ismét visszakerült ugyanoda egy botrányos plakát Lengyelországban.

Kirúgták a pityókás szavazóköri biztosokat

Három embert azonnal hatállyal menesztettek, mivel részegen mentek dolgozni.

Komorowski vezet az elnökválasztáson

Az ügyvezető államfő a voksok 40%-át szerezte meg az első fordulóban, míg legfőbb riválisa, Jaroslaw Kaczynski 35%-ot kapott.

Uniós segítség jöhet a kárenyhítésre

Az Európai Szolidaritási Alap természeti katasztrófa esetén nyújt segítséget uniós tagállamoknak.

Varsó víz alatt


szerző:
2010.06.10. 10:01
Varsó víz alatt

Továbbra is súlyos az árvízhelyzet Lengyelország középső részén.

Orosz katonák fosztották ki az áldozatot

Orosz katonák, és nem rendőrök fosztották ki a lezuhant lengyel elnöki gép egyik áldozatát.

Lengyel árvízkárosultakat nyaraltatna Orbán

Árvízkárosult családok gyermekei nyaralhatnak az állami üdülőkben idén nyáron.

Varsóba vezet Orbán első útja


szerző:
2010.05.28. 21:09
Varsóba vezet Orbán első útja

A miniszterelnök azért Lengyelországba utazik először, mert a kormány kiemelt jelentőségűnek tartja a közép-európai együttműködést.

Gyilkos tornádó Németországban


szerző:
2010.05.25. 18:23
Gyilkos tornádó Németországban

A szélvihar hatalmas pusztítást végzett, egy hatéves kislány meghalt.

12 áldozatot követelt a lengyel ár

Már 12 halottja van a lengyelországi áradásoknak. Sok helyen csak csónakkal lehet közlekedni az utcákon.

Kilenc áldozatot követelt a lengyel ár

A lengyel kormányfő szerint 160 éve nem látott mértékű pusztítást okoztak az árvizek. Varsóban 60 éve nem volt ilyen magas a vízállás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való