KERESÉS search-close

Lánchíd

50 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Lánchíd"

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról, annak ellenére, hogy rossz állapotban van - ezt írta közleményében a BKK. Hozzátették: minden nap ellenőrzik a hidat, amelynek felújítása várhatóan ősszel kezdődik. Azt nem tudni, hogy a munkák meddig tartanak, amelyeknek része az alagút és a Clark Ádám tér átépítése is. A főváros korábban 3 évet jósolt a munkálatoknak.

 

LÁNCHÍD: Rozsda és repedések


szerző:
2019.01.22. 14:06
LÁNCHÍD: Rozsda és repedések

Lyukasra rohadt fémlemezek, repedezett festék, rozsdás tartószerkezet – megérett a felújításra a Lánchíd. Mutatjuk drónfelvételeken, milyen most!

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

Dühében ugrott a Dunába az indiai nő

Életet mentettek a vízirendőrök Budapesten. Egy nőhöz riasztották őket, aki dühében a Dunába ugrott a Lánchídról. Miután megtalálták, megpróbálták kiemelni a vízből, de az erős sodrás nehezítette a dolgukat. Végül egy harmadik társuk segítségével sikerült a hajóra húzni a teljesen kihűlt indiai asszonyt.

Feltétellel, de segít a kormány a fővároson

7 milliárd forinttal támogatják a Lánchíd, az alagút és a Clark Ádám tér felújítását, ha a munkákkal másfél év alatt végeznek. A fővárosi közgyűlés azonban júniusban még úgy számolt, legalább 3 évig tartanak majd az összevont munkálatok. Így 2019-től 2022-ig lenne lezárva a Lánchíd környéke, ami hatalmas közlekedési káosszal járhat.

 

Will Smith-t próbálják utánozni

Egyre többen másznak fel Will Smith-t utánozva a Lánchídra. Ezt a híd lábainál dolgozó idegenvezetők vették észre, de mi is láttunk fiatalokat a legtetején délben. A színész csütörtök hajnalban ment fel, hogy egy internetes kihívásra válaszoljon. Ez olyan jól sikerült, hogy az Instagramon az terjed, ezután már nincs is értelme folytatni a játékot.

 

Engedély nélkül ropta Will Smith a Lánchíd tetején

Veszélyes, de elképesztő mutatvány: a világhírű színész egy igazán meglepő videóval búcsúzott Magyarországtól. Felmászott a Lánchíd tetejére - ami egyébként tilos - és nekiállt táncolni a betonpillér közepén.

Will Smith a Lánchíd tetején

A Lánchíd tetején táncolt Will Smith - és mindezt videóra is vette. A színész Budapesten forgat, ez már nem az első látványos felvétele, amit ez idő alatt készített és tett fel az internetre. Az amerikai világsztár járt már az Operaház tetején is.

A teljes táncos videót itt nézheti meg.

 

 

WILL SMITH: Videóra vette, ahogy a Lánchíd tetején táncol

A Lánchíd tetején táncolt Will Smith - és mindezt videóra is vette. A színész Budapesten forgat, ez már nem az első látványos felvétele, amit ez idő alatt készített és tett fel az internetre. Az amerikai világsztár járt már az Operaház tetején is.

A Híradó riportját itt nézheti meg.

Atyaég! Mit csinál Will Smith a Lánchíd tetején?!

Will Smith felült már az Operaház tetejére, most viszont a Lánchidat célozta meg, ahol egy videót is forgatott!

Budapest pénzt kér a Lánchíd felújítására

A kormánytól kér segítséget Budapest, hogy egyszerre újíthassa fel a Lánchidat, az alagutat és a Clark Ádám teret. Korábban úgy tervezték, hogy két ütemben végzik el a munkát, és ez akár 2024-ig is elhúzódhat.

Évekre lezárják a Lánchidat

Szeptemberben kezdődhet a Lánchíd felújítása, 2021-ig biztosan nem közlekedhet majd rajta senki. Erről döntött szerdán a fővárosi közgyűlés. Az MSZP bírálta a döntést, ugyanis a korábbi tervekkel ellentétben, nem a Lánchíddal együtt, hanem csak később kezdődhet a Váralagút felújítása. Így azzal számolnak, hogy akár 5 éven át is eltarthat a környéken a közlekedési káosz.

 

Két és fél évre zárják le a Lánchidat

Két és fél évre zárják le a Lánchidat - az Index írt erről először, szombaton pedig a BKK-tól Híradónknak is megerősítették, hogy bár korábban másfél évről volt szó, valójában egy évvel hosszabb lesz a lezárás. Dugók várhatók tehát a belvárosban, az általunk megkérdezett, tömegközlekedéssel foglalkozó szervezet szerint viszont nem ez a legnagyobb baj a tervezett felújítással.

Útlezárások az ünnepi program miatt

Egyre több a lezárás az augusztus 20-i ünnepségek miatt, már pénteken is csak araszolva haladt a kocsisor a Lánchíd környékén. Szombat reggeltől pedig szinte az egész belvárost lezárják, viszont sűrűbben járnak majd a metrók és a villamosok is. Sok embert várnak az esti tűzijátékra, az előrejelzések szerint ugyanis az időjárás kedvez majd a szabadtéri programoknak.

A Lánchídról ugrottak a Dunába

Viccből ugrott a Lánchídról a Dunába két külföldi fiatal még szombat este. Valaki a partról videóra vette az egész jelenetet. A valószínűleg ittas turisták átmásztak a híd korlátján és fürdőnadrágban ugrottak a folyóba. A parton lévők közül többen nevettek rajtuk, pedig az akció igencsak veszélyes.

 

VAKMERŐ: Lánchídról ugrottak a Dunába

Fürdőgatyában poénból ugrottak a Dunába a Lánchídról. A két külföldi fiatal valószínűleg jelentős mennyiségű alkohol után gyűjtött annyi bátorságot, hogy viccesnek gondolja ezt a veszélyes mutatványt. A ugrásról felvételt is készített valaki, amit a18:00 – kor a Híradóban is láthatnak.

 

Csúcsforgalomban firkálta össze a Lánchídat

A legnagyobb csúcsforgalomban, a Lánchíd közepén állt neki összefirkálni egy graffitis a műemlék hidat. Az esetet egy autó kamerája rögzítette. A férfinak több autós is szólt és dudált, hagyja abba a rongálást, de a graffitist ez nem érdekelte. Az RTL Híradó megkeresésére a rendőrség közölte, rongálás gyanúja miatt eljárás indult.

A felcsúti kisvasút olyan, mint a Lánchíd?

„Cinizmusból nem épül semmi. Magyarországon van egy olyan jelenség, hogy ha valami épül, azt megpróbáljuk kikezdeni. Széchenyi sem járt jobban a Lánchíddal” – mondta a miniszterelnök a felcsúti kisvasút avatásán, ahonnan kizárták a sajtót.

Lezárták a Lánchidat a Quaestorosok

Quaestor-károsultak foglalták el néhány percre a Lánchidat a botrány kirobbanásának első évfordulóján. A tüntetők a felelősök megnevezését és teljes kártalanítást követeltek, és választ várnak arra is, hogy hová tűnt a gyanú szerint elsikkasztott 210 milliárd forint.

A lánchídi csata története


szerző:
2016.02.02. 22:50
A lánchídi csata története

Egyetemisták tüntettek 1986. március 15-én, mert egy diáktársukat elvitték a rendőrök. A Lánchídon szerettek volna felmenni a várba, hogy miként elődeik, követeljék a fogoly szabadon bocsátását. A felfegyverzett karhatalom elég erősnek érezte magát, hogy szétverje a tömeget. De győztek-e?

Egyirányosítanák a Lánchidat


szerző:
2015.12.10. 18:22
Egyirányosítanák a Lánchidat

Ez szerepel abban a tervben, amelyet a nyertes pályázók adtak be a rakpartok átalakítására. Egy híradónknak nyilatkozó független várostervező mérnök azonban úgy tudja, hogy a főváros ezt a tervet elvetette.

Fókusz 15-05-21


szerző:
2015.05.21. 17:55
Fókusz 15-05-21

Fókusz: Ítéletidő - Kidőlt fák, jégeső, felhőszakadás, a vihar kettészakította az országot. De mi vár ránk a hosszú hétvégén? Eltemették - A prostituáltként dolgozó lányt saját lakásán ölte meg egy kuncsaftja egy hónappal ezelőtt. Nancy utolsó útja. Vetkőző bombázók - Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői, akik meztelen testüket is megmutatták már az országnak.

Dzsudzsák Balázson megint kifogott a kocsija

Nincs szerencséje Dzsudzsák Balázsnak az autókkal.  A legjobb magyar focista fantasztikusan vezeti a labdát – a kocsikkal azonban rendre pórul jár.  Tegnap a Lánchídon volt pechje, német gyártmányú luxusverdájából kifogyott a benzin. Hujder Zoltán és Süle László riportja.

Eszi a rozsda a Lánchidat


szerző:
2015.05.19. 18:30
Eszi a rozsda a Lánchidat

Eszi a rozsda a főváros egyik legfontosabb jelképének számító Lánchidat, hétfő délután egy autó alatt még az útpadka is beszakadt. A lyukat kedden befedték, ám ez csak átmeneti megoldás. Teljes körű pályafelújításra és felújításra lenne szükség, ezt már egy 2011-es műszaki felülvizsgálat is megállapította. A Budapesti Közlekedési Központ szerint a híd biztonságos, a felújítás kezdetét azonban egyelőre nem tudták megmondani. Csak annyi biztos, hogy a kiviteli tervek jövő tavaszra készülnek el.

A turisták miatt zárják le a Lánchidat

Nem a zaj, hanem a turistaszezon miatt zárják le a nyári hétvégéken a Lánchíd utcát, pontosította közleményét a BKK. A közlekedési társaság két napja jelentette be, hogy május és szeptember között hétvégén zaj- és forgalomcsökkentési okok miatt csak a buszok és az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be az utcába.

Eljárás indul az autósok ellen


szerző:
2015.03.19. 18:35
Eljárás indul az autósok ellen

Az útdíj januári kiterjesztése, és az Alkotmánybíróság működésének ellehetetlenítése ellen tüntettek azok az autósok, akik szerda este egy órára lezárták a Lánchidat. A testületről ugyanis három civil szervezet elemzése megállapította, hogy a fideszes parlamenti többség által választott új tagok szinte kizárólag a kormánynak kedvező döntéseket hoznak. A Fidesz szerint az elemzés hiteltelen. Az Alkotmánybíróság nem nyilatkozik.

RTL II: Autós tüntetők zárták le a Lánchidat

Tüntetők 50 autóval szerda este lezárták a Lánchidat. A környéken majdnem két órán át teljesen megbénult a közlekedés. A demonstrálók ahhoz a csoporthoz tartoznak, akik eredetileg az útdíj ellen terveztek tiltakozást március elsejére. Ez akkor meghiúsult, mert a rendőrség nem engedélyezte. A szervezők már akkor azt ígérték, nem mondanak le az útlezárásokról és bármikor lehetnek spontán megmozdulások. Most azt közölték, a kormány antidemokratikus intézkedései miatt tiltakoznak. A főszervező külön is megemlítette, hogy szerinte megszűnt az Alkotmánybíróság függetlensége. A tüntetők végül a rendőrök felszólítása után elhagyták a Lánchidat.

Fonódó villamosok: újabb lezárások

Villamossal Óbudáról Kamaraerdőig, addig viszont dugók, por és korlátozások. Hétfőtől a budapesti fonódó villamos hálózat építése miatt újabb lezárás lesz, átépítik a Lánchíd budai hídfőjénél álló alagutat. Az autósokat ez most nem érinti, aki viszont a budai rakparton villamossal közlekedik, annak pótlóbuszra kell szállnia.

Mémmé váltak a városba tévedt vaddisznók

Vaddisznó őrzi a Láncidat, és vaddisznó került Batman helyére is. Bár továbbra sincs meg a két fővárosba tévedt állat, az internetet elárasztották a róluk készült felvételek.

A korrupció ellen tiltakoztak


szerző:
2014.12.05. 18:45
A korrupció ellen tiltakoztak

Teljesen megtöltötte a tömeg a Lánchidat csütörtök este. A Mi országunk, a mi pénzünk! elnevezésű tüntetésen elsősorban a korrupció ellen tiltakoztak a demonstrálók. De követelték a hirtelen meggazdagodott politikusok távozását is, valamint azt, hogy az állam tartsa tiszteletben a magánvagyont és ne nyúljon a magánnyugdíj-pénztári befizetésekhez.


 

Lebontják az óriási fejet


szerző:
2014.10.19. 15:48
Lebontják az óriási fejet

Hatalmas volt az érdeklődés annál az óriási szobornál, amelyet egy héttel ezelőtt állítottak fel a Lánchídnál. A hungarocellből és műfűből készült szobor Hervé-Loránth Ervin alkotása.

 

Dugók lehetnek az autómentes napon

Autómentes hétvége lesz Budapest belvárosában, ezért már péntek estétől lezárják az Andrássy utat, a Hősök terét és a környező utcákat, valamint a Lánchidat és a Széchenyi teret is.

Rejtélyes eltűnések Budapesten


szerző:
2014.03.24. 17:00
Rejtélyes eltűnések Budapesten

Három Budapesten tanuló, külföldi diák, akiket az egész ország keresett, és akiknek eltűnését és halálát máig rejtély övezi. Kísérteties hasonlóságok, lezáratlan ügyek és egy újabb válaszok nélküli haláleset.

Kiszínezett történelem


szerző:
2012.11.24. 19:30
Kiszínezett történelem

Korábban már kísérletet tettünk arra, hogy ledöntsük a tabukat, és szembenézzünk azzal, hogy a tankönyveink bizonyos nagy jelentőségű eseményekkel, vagy alakokkal kapcsolatban a tények helyett kedves meséket tárnak elénk...

Fókusz Plusz 12-11-24


szerző:
2012.11.24. 19:30
Fókusz Plusz 12-11-24

Fókusz Plusz: A magyar történelem mítoszainak eredünk a nyomába. Kiderül, hogy nem is a nándorfehérvári győzelem miatt harangozunk, hogy Petőfi sosem szavalt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hogy Koppány keresztény, Mátyás pedig igazságtalan volt. De szó lesz Attila temetéséről, a lánchídi oroszlán nyelvéről és arról is, hogy tényleg a hunok leszármazottjai vagyunk-e.

Az ünnepi tűzijáték, és ami mögötte van

5 ezer bomba és közel 20 ezer robbanás rázza majd fel Budapestet! Az augusztus 20-i tűzijáték évről évre az egyik legnagyobb látványosság az országban. A Fókusz bejutott a tűzijáték kilövésének helyszíneire.

Rózsaszínbe borul a Lánchíd


szerző:
2011.10.02. 18:56
Rózsaszínbe borul a Lánchíd

A fővárosban már tizedszerre, Mosonmagyaróváron pedig először rendeztek mellrák elleni sétát.

Űrkütyük szállták meg a Lánchidat

Az első magyar holdjáró, a Puli Space, az első hazai műhold, a Masat-1 és a Gömböc mutatkoznak be szombaton a Tudomány hídján.

Űrrepülő építés a Lánchídon

Testközelbe kerül a magyar holdjáró, a tésztahíd. Holdkőzetet is vizsgálhatnak a járókelők, és lesz tűzhányókitörés is szeptember 17-én, Budapesten.

Felfedik a Lánchíd titkait


szerző:
2011.01.18. 14:48
Felfedik a Lánchíd titkait

Lánchídi sétával ünnepli a Magyar Nemzeti Múzeum A magyar kultúra napját.

A legnagyobb magyar öröksége a Nemzetiben

Igazi ipartörténeti kuriózum érkezett a Magyar Nemzeti Múzeumba: a Lánchíd egyik eredeti láncszemét mutatják be.

Nem lesz tömegközlekedés a Margit hídon

Nem közlekedhetnek sem a villamosok, sem pedig a buszok a Margit hídon ezen és a következő hétvégén.

A mellrák ellen meneteltek a Lánchídon

A Lánchídi Sétán háromezren vettek részt, a díszvendég Olivia Newton-john volt.

Csak kérdések maradtak az eltűnt lány után

Több, mint 2 hónapja semmi nyoma annak a 22 éves lánynak, aki a rendőrök szeme láttára ugrott a Dunába a Lánchídról. Ágnes családja nyomozni kezdett, a tragédiában rengeteg az ellentmondás!

Hatalmas dugók várhatók szerdától

A Triatlon-Világbajnokság miatt szerdától sok helyen torlódásra kell számítaniuk az autósoknak.

Ismét rózsaszínbe borul a Lánchíd

Ezreket várnak a mellrák elleni sétára, hogy felhívják a figyelmet a szűrés és a megelőzés fontosságára.

Vaddisznót mentettek a Dunából


szerző:
2009.05.27. 18:10
Vaddisznót mentettek a Dunából

Az állat a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszon vetette magát a vízbe.

Gőzerővel készül az új kétszázas

Az érme június közepén kerül majd forgalomba.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való