KERESÉS search-close

Kuba

44 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kuba"

Orosz hadihajók kötöttek ki a kubai fővárosnál

Orosz hadihajók kötöttek ki a kubai fővárosnál. Hivatalos indoklás szerint tisztelgő látogatásra érkeztek Havannába. Megjelenésüknek azonban különös jelentőséget ad, hogy Moszkva hétfőn megfenyegette Washingtont azzal, hogy ha nem tágítanak az orosz határok mellől, ők készek visszatérni Kubába.

LAKATOS MÁRK NYARALÁSA: Az autó, amit bérelt beázott és el sem indult

Sokszor irigykedhetünk a hírességek luxusnyaralásain, ahol mindig, minden tökéletes - legalábbis a képeken… Lakatos Márknak Kubába volt a szokásosnál kissé rögösebb az útja, ami egy New Yorkból induló repülőgéppel kezdődött.
A sztárok félresikerült nyaralásáról készült riportot ide kattintva nézheted meg.

Teljes a szett!


szerző:
2018.08.22. 16:50
Teljes a  szett!

Rihanna ezekben a napokban Kubában élvezi a napsütést - és ez nem azt jelenti, hogy folyton szállodai szobájában gubbaszt. A városban sétálva annyira jó hangulatba lendült, hogy táncra is perdült.

 

Alberto lerohanta Kubát


szerző:
2018.05.30. 18:17
Alberto lerohanta Kubát

Elképesztő szerencsével menekült meg két ember Kubában, amikor a híd, amin épp átkeltek, beomlott a megáradt folyóba. Az utolsó pillanatban tudtak csak átugrani a szerkezet épségben maradt részére.

 

Nem tér le a szocialista forradalom útjáról Kuba

Nem tér vissza a kapitalizmus - ezt ígérte a karibi szigetország új elnöke. Az első, csaknem 60 éve, akit nem Castronak hívnak. Miguel Diaz-Canel a lemondott Raul Castro helyét veszi át, de Fidel öccse a kommunista párt főtitkáraként és a fegyveres erők főparancsnokaként még évekig az ország legbefolyásosabb embere marad.

Che Guevara fia családi vállalkozást alapított apja emlékéből

Jól jövedelmez a forradalom: Che Guevara fia családi vállalkozást alapított apja emlékéből. Ifjabb Ernesto Guevara gazdag amerikai turistáknak szervez motoros-túrákat Kubában. Utazási irodája körülbelül 1 millió forintnak megfelelő összegért kínál hat-és kilenc napos körutakat, amelyek a forradalom számos fontos helyszínét és Che Guevara mauzóleumát is érintik.

Ceglédi Zoltán:

Nemrég Kuba előterjesztette azt az elképzelését, miszerint rumban törlesztené az adósságát. Kuncze Gábor szerint jól járnak azok, akiknek tartozik az ország, de a többieknek is eszébe jutott egy-két, az italnak köszönhetően már homályba merült vicces történet, ahogyan az újságírónak is beugrott, hogy mivel fizethetne hazánk.

Kubai szivar és rum Amerikában

Több mint 50 év után újra törvényesen lehet Kubában készült szivart szívni és rumot iszogatni az Egyesült Államokban. Obama elnök szerint a tilalom feloldása fontos lépés a két ország közeledésében, miután az amerikai embargó miatt évtizedekig nem volt diplomáciai és gazdasági kapcsolatuk egymással.

Óriási szivar Castrónak


szerző:
2016.08.13. 18:45
Óriási szivar Castrónak

Világrekord méretű, 90 méter hosszú szivarral köszöntötték Kubában a 90. születésnapját ünneplő Fidel Castrót. Országszerte ünnepeltek, volt olyan üzem, ahol akkora tortát sütöttek, amiből minden dolgozó jóllakhatott. Bár Fidel Castro 10 éve átadta a hatalmat öccsének, Raulnak, sok kubai szemében továbbra is az egykori forradalom megtestesítője maradt.

ROLLING STONES: Fergeteges műsort adtak Havannában

Tízezrek előtt koncertezett a Rolling Stones Kuba fővárosában, bár ez nem igazán tetszett a pápának. Nem a rockzenét kifogásolta a katolikus egyházfő, nem is a kommunista szigetország történetében egyedülálló zenei eseményt, hanem azt, hogy mindez nagypénteken történik. Állítólag a Vatikán előzőleg finoman üzent a fiúknak, hogy tegyék át máskorra a koncertet. Mick Jagger és társai azonban nem tettek eleget a kérésnek: péntek este fergeteges műsort adtak Havannában.

Ritka jelenség Kubában!


szerző:
2016.03.09. 17:40
Ritka jelenség Kubában!

Az, hogy a Major Lazer koncertjére több százezer ember is összegyűlik, az nem példa nélküli. Az már annál inkább, hogy ez a hétvégén Havannában történt. Kubában a politikai helyzet miatt ritkaságszámba megy, hogy északi szomszédjuktól lássanak vendégül művészeket.

Látott már majompofájú malacot? Nem? Akkor most fog!

Kubában született ez a furcsa mutáns izé, ami leginkább egy majom és egy sertés keresztezésének tűnik. A helyiek csodájára jártak, egészen a születése után négy nappal bekövetkezett haláláig. Úgy vélik, a környezetszennyezés állhat a furcsa jelenség mögött. Figyelem, bizarr fotók jönnek!

Linczényi Márkó, a legkritikusabb zsűritag

Az új tehetségkutató legfiatalabb zsűritagja azt is elmondta, milyen produkciókkal lehet lekötni a figyelmét. Klausmann Viktor a strandolás szabályait osztotta meg velünk, Farkasházy Tivadart Overdose-ról kérdeztük, a 4 for Dance táncosai pedig kubai kalandjaikról meséltek. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Testőrök gyűrűjében járta be Kubát a 4 for Dance

Nem mindennapi élményben volt része a 4 for Dance tagjainak, ugyanis kubai látogatásuk során védett személyként kezelték őket és egészen különleges bánásmódban részesültek. A részleteket a csapat tagjai mondták el.

Jön Linczényi Márkó, a Got Talent zsűritagja

Már egy 30 km/h-s sebességű koccanás is komoly sérüléseket okozhat, a rendőrség egy biztonsági öv szimulátorral szemlélteti. Klausmann Viktor elmondja holnap, hogy hány életet mentett már meg, Linczényi Márkó legújabb feladatáról mesél, a 4 for Dance pedig kubai élményeiről.

Kezet fogott az amerikai és a kubai elnök

Történelmi pillanat a közép-amerikai Panama fővárosában. Kezet fogott az amerikai és a kubai elnök az amerikai államok szervezetének csúcstalálkozóján, majd néhány szót is mondtak. Washingtoni közlés szerint a találkozó nem volt hivatalos, és a két államfő nem beszélgetett. A jelek szerint azonban Barack Obama és Raul Castro nem véletlenül futottak össze, miután egy hete néhány szót már váltottak telefonon.

RTL II: Rendezi kapcsolatait USA és Kuba

Változás kezdődött az Egyesült Államok és Kuba több mint 50 éve megromlott viszonyában. Barack Obama és Raul Castro telefonon tárgyalt egymással. Ezt követően az amerikai elnök bejelentette, hogy hamarosan amerikai nagykövetség nyílhat Havannában, és enyhülhet az amerikai embargó is.

Reflektor 13-08-27


szerző:
2013.08.27. 23:35
Reflektor 13-08-27

Reflektor: Egymásra talált a két Istenes. Horvát János örök szerelméről mesél.

Horvát János nagy ellensége a salsa

A népszerű televíziós többször is járt Kubában, ahol először diákként, évtizedekkel később pedig nagykövetként élt éveken át. Az örök szerelmének tekintett Karib-tengeri szigetországban csak egyetlen dologgal, a salsával nem tudott sosem megbarátkozni.

Horvát János szerelme, Kuba

Horvát János először a ’60-as években, egyetemistaként járt Kubában, és már akkor beleszeretett az országba. Aztán újságíróként, majd nagykövetként rengeteg időt töltött a különleges országban.

A szerelem rabjai 12-04-26

A szerelem rabjai, 119. rész - Juan készül az étterem megnyitására. Rubi híres lesz. Alejandroék visszajönnek Kubából. Santiago nem örül neki. Milegros tovább zaklatja Nicolast. Nicolas áthívja magához Tatianát, hogy beszélgessenek. Közben megjelenik Milagros és le akarja szúrni Nicolast, de Tatit találja el.

Bulihegyek: Cristofel izmai bedurrantak

A kubai macsó meghívása egy hosszú hétvégére szólt Erdélybe. Ki is használta alaposan: repülővel jött, szoliba ment, vetkőzött majd öltözött, utazott és aláírást osztott, és bezsebelte az elégedett tekinteteket.

Furcsa tanfolyamokkal képzi magát Cristofel

Cristofelnél fő motívum az elveszett otthon iránti vágyakozás. A kubai macsó hazaszereteténél csak a szülei iránt érzett rajongása nagyobb. Hogy érettebb személyiséggel vághasson majd a hazaköltözésbe, úgy döntött, tanfolyamokra iratkozik be.

Castro Batman és Superman nyomdokaiban

Képregényt rajzoltak Fidel Castróról, Kuba egykori vezetőjéről Németországban.

Kubai férfinak van a leghosszabb szivarja

Több mint nyolcvan méter hosszú szivart sodort egy kubai szivarkészítő, világrekordot állítva fel teljesítményével.

Már alakul a világ legnagyobb szivarja

Saját Guinness rekordját akarja megdönteni egy kubai szivarkészítő mester.

Elhunyt Che Guevara egykori társa


szerző:
2011.03.06. 11:58
Elhunyt Che Guevara egykori társa

88 éves korában meghalt Alberto Granado, aki az ötvenes évek elején körbemotorozta Dél-Amerikát Ernesto „Che” Guevarával.

Politikai foglyok szabadultak Kubában

A Nők Fehérben elnevezésű ellenzéki szervezet két tagját engedték szabadon Kubában.

Keresztes nem tudta eltitkolni férje meglepetés-buliját

Ildikó és szerelme, Kicska László Kubában pihente ki az X-Faktor fáradalmait.

Forró ritmusok a Villában


szerző:
2011.01.10. 11:37
Forró ritmusok a Villában

A Villalakók kubai estet tartottak, szexi ruhákban lejtettek, vérforraló dallamokra.

Pártkongresszus Kubában másfél évtized után

A várhatóan jövő áprilisban tartandó találkozón elsősorban gazdasági témákat vetnek föl, a többpártrendszer bevezetéséről nem lesz szó.

68 halott a kubai légi katasztrófában

68 emberrel a fedélzetén helyi idő szerint csütörtök este lezuhant egy kubai repülőgép.

Magánvállalkozásra buzdít Kuba


szerző:
2010.09.25. 19:30
Magánvállalkozásra buzdít Kuba

Mintegy félmillió állami munkahely megszüntetését tervezi a jövő év márciusáig a kubai kormány.

Fidel Castro visszatért a parlamentbe

A volt kubai elnök a törvényhozás rendkívüli ülésén mondott beszédet olívazöld katonai egyenruhájában.

Delfineket látogatott Castro


szerző:
2010.07.16. 15:30
Delfineket látogatott Castro

A hét elején egy tévéinterjúban atomháborút vizionált, csütörtökön pedig elment egy akváriumba.

A tévében okfejtett Castro


szerző:
2010.07.13. 12:25
A tévében okfejtett Castro

Kockás ingben és melegítő felsőben adott tévéinterjút Fidel Castro. 11 hónap után állt újra a nyilvánosság elé.

Politikai foglyokat enged szabadon Kuba

A spanyol külügyminiszter és a kubai katolikus egyház vezetőjének közvetítésével meghozott döntést Havannában jelentették be.

Kubai szivar - csak nőknek!


szerző:
2010.03.07. 15:26
Kubai szivar - csak nőknek!

A csak nőknek szánt szivart Kubában dobják piacra, úgy tervezték, hogy könnyen simuljon a női kézbe.

Magyarországra tart a guantanamói fogoly

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy kiről van szó, a korábbi híradások szerint egy palesztin férfit hoznak.

Castro húga az amerikaiaknak dolgozott

Juanita most megjelent életrajzi könyvében fedte fel, hogy az USA-nak jelentett.

A békéért zenéltek Kubában


szerző:
2009.09.21. 11:43
A békéért zenéltek Kubában

Havannában a Forradalom téren több, mint 5 órás latin-zenei koncertet rendeztek vasárnap.

Kiállították a kubai kém képeit

A művész családi fotók alapján és emlékezetből fest.

Százhúszasok klubja Kubában


szerző:
2009.05.23. 10:52
Százhúszasok klubja Kubában

A klubnak állítólag 5 ezer tagja van - 100 évesek, vagy idősebbek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való