KERESÉS search-close

Kossuth tér

59 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kossuth tér"

Negyedszerre tüntetnek a héten

Már a negyedik tüntetést tartják a héten a szerdán elfogadott túlóratörvény ellen. A budapesti Kossuth téren jelenleg is tart a tiltakozás. Most is hatalmas a rendőri készültség. A demonstráció a Hősök terén kezdődött, onnan vonult a tömeg a parlament elé. Nem csak az évi 400 túlúra hanem a közigazgatási bíróságok felállítása ellen is demonstrálnak.
A tüntetésen elhangzott beszédeket ide kattintva hallgathatja meg: Székely TamásKomáromy GergelySzepesházi Péter.

RTL II: Ma is tüntetnek a kormány ellen

Ma este is tüntenek Budapesten az új túlóraszabályok és a kormány ellen. A mai tüntetés is a Kossuth téren kezdődött, ahol az összes ellenzéki párt képviselője felszólalt. Ezután a tömeg elindult a városban. Egyelőre nincs hír a korábbiakhoz hasonló összecsapásokról a rendőrökkel, a tömeg békésen vonul, úgy tudjuk a Kossuth térre tartanak.

Újra tüntetnek Budapesten: füstgránátot is használtak a tüntetők

Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. A túlóratörvény ellen demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Most is nagy a rendőri készültség. Még délután kordonokat is szállítottak a parlamenthez.

Hajnalig tiltakoztak Budapest utcáin a túlóratörvény ellen tüntetők

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A tüntetők egy csoportja a Fidesz-székház erkélyére és a parlament épületének közvetlen közelébe is bejutott. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg. 12-en még őrizetben vannak. A DK azonnali vizsgálatot követel a rendőri fellépés miatt, a kormány szerint azonban a rendfenntartók közbelépése arányos és jogszerű volt.
A tüntetésről ide kattintva láthat még több felvételt.

A LEGDURVÁBB PILLANATOK: Könnygázzal fújták a rendőrök a tüntetőket

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg.

AKCIÓ: Rohamrendőrök a téren


szerző:
2018.12.12. 22:14
AKCIÓ: Rohamrendőrök a téren

Mutatjuk, hogyan rendeződtek sorokba a rendőrök, és próbálták kifelé szorítani a tüntetőket.

Egyre durvult a tüntetés a Parlamentnél

A parlamentben teljes káoszt, odakint pedig tüntetést hozott a túlórát is érintő törvény megszavazása. Dulakodás is kialakult a rendőrökkel, majd könnygázt is bevetettek a tüntetők ellen. Előtte pedig a Fidesz székháznál skandáltak kormányellenes jelszavakat.

TÖMEG: Rendőrsorfal és könnygáz a Kossuth téren

Egyre nő a tömeg a Kossuth téren. Kormányellenes jelszavakat skandálnak. A demonstrálók többször használtak füstgránátot, a rendőrök pedig könnygázt is bevetettek a tömeg ellen.

A tiltakozók az utcán vonulnak

A tiltakozások még nem értek véget, 5 óra után nem sokkal egy kisebb tömeg a Kossuth térről elindult a városban. Velük tart az RTL Híradó tudósítója!

Rendőrök és tüntetők dulakodtak!

Behatoltak a lezárt Kossuth térre a tüntetők, akik az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás ellen tiltakoztak. A demonstrálók dulakodtak a rendőrökkel, majd önként elhagyták a teret. A Magyar Szakszervezeti Szövetség megmozdulásán szinte minden dolgozói érdekképviselet ott volt, és egyetemisták is csatlakoztak, hogy tiltakozzanak az évi 400 túlóra terve ellen.

Otthonápolás: újra tüntettek


szerző:
2018.09.28. 16:39
Otthonápolás: újra tüntettek

Ismét tüntettek az otthonápolási díj emeléséért a Kossuth téren.

Dulakodtak a rendőrökkel

Többszáz tüntető nézett farkasszemet a rendőrsorfallal, miután váratlanul beengedték őket az addig lezárt Kossuth térre délelőtt. A demonstrálók kormányellenes rigmusokat skandáltak és kifütyültek mindenkit, aki kijött az épületből. A tervezett kordonbontás viszont - kordon híján - elmaradt.

Késő estig tüntetett a tömeg

A tüntetők új választást és független médiát követeltek. Az ellenzéki pártokat pedig arra szólították fel, hogy fogjanak össze Orbán Viktor leváltásáért.

Farkasszemet néznek a rendőrökkel

A kormányellenes tüntetés már órákkal ezelőtt véget ért, de egy nagyobb csoport a Parlament előtt maradt, beküzdötték magukat a kordon elé, a Parlament lépcsőjén álló rendőrökkel farkasszemet néznek. Korábban egy ittas autós a vonulók közé hajtott a Nagykörúton, de senki sem sérült meg.

Hatalmas tömeg tüntetett


szerző:
2018.04.14. 20:57
Hatalmas tömeg tüntetett

Véget ért a kormányellenes tiltakozás a budapesti Kossuth téren. A hatalmas tömeg egyebek mellett új választást követelt. A Parlamentnél van tudósítónk Rédli Balázs.

 

Orbán Viktor: „A jövőt is meg akarjuk nyerni!”

Soros Györggyel és hálózatával kell megküzdenie a Fidesznek az április választáson – erről beszélt a Kossuth téren mondott ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott, meg fogják nyerni ezt a harcot és haza fogják küldeni Gyuri bácsit Amerikába. Szerinte az ellenzéki pártok jelöltjei valójában Soros György emberei, ők indulnak majd a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Budapest Pride: alternatív útvonal

A kordonokkal lezárt utcák helyett végül más útvonalon vonultak a Budapest Pride résztvevői. A Kossuth térről nem a Hősök terére, hanem a Várkert Bazárhoz mentek. Több helyen is ellentüntetők jelentek meg. Végig nagyon sok volt a rendőr. A felvonulók azért választottak más útvonalat, mert a szervezők szerint a kordonokkal korlátozzák a gyülekezéshez való jogukat.

Megtudtuk mikor készül el az Országgyűlés új irodaháza!

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

 

Már másfél hónapja át kellett volna adni

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

Oktogon: megbénult a közlekedés a tüntetők miatt

A nap legfontosabb híre, hogy ismét hatalmas tömeg tüntetett Budapesten, ezúttal a civileket érintő törvénymódosítás ellen. A tiltakozók kiálltak a CEU mellett is. Később sok tüntető a Kossuth térre ment. A Parlament előtti terület este kilencre teljesen megtelt. A főlépcsőt rendőrsorfal védte, de semmilyen konfliktus nem történt. A tüntetők egy másik csoportja pedig az Oktogonnál teljesen megbénította a közlekedést. Mindkét helyen kormányellenes jelszavakat skandáltak.

Tüntetés a magasból: drónvideók!

Hatalmas tömeg gyűlt össze vasárnap a budapesti Várkert Bazárnál, majd indult el a Kossuth térre, hogy a tüntetők kiálljanak a CEU mellett. A tömeg vonulását több kamera is rögzítette a magasból.

Vörös víz a Parlamentnél


szerző:
2016.11.25. 18:30
Vörös víz a Parlamentnél

Vörös ételfestékkel színezett vízzel öntötték le a Kossuth teret a Parlament előtt a Párbeszéd Magyarországért aktivistái a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján. A párt szerint a magyar kormány nem tesz határozott lépéseket a nők védelmében. Évek óta nem ratifikálják az isztambuli egyezményt, ami az Európai Bizottság javaslatai alapján javítana a bántalmazott nők helyzetén. A Fidesz-frakció közleményében azt írt, hogy a nőkre és gyermekekre a legnagyobb veszélyt ma Brüsszel és a baloldal bevándorlás-politikája jelenti.

Tüntetés: mi vitt ki több 10 ezer embert a Kossuth térre?

Angoltanár, diákolimpikon, aneszteziológus, kilencedikes és tizenegyedikes diák, kétgyerekes levéltáros, szociológus, fejlesztőpedagógus. Arcok a több 10 ezerből a múlt heti Kossuth téri tüntetésről. Moskovics Judit és Boros Krisztina ott voltak a demonstrálók között, és sokukkal beszélgettek arról, hogy mi vitte ki őket a tüntetésre. Vajon csak az oktatással van-e bajuk, vagy a kormánnyal elégedetlenek.

Pedagógusok tüntettek a Kossuth téren

Megtelt a Kossuth tér. A zuhogó eső ellenére több ezren tüntettek a közoktatásért. A pedagógusok mellett tanulók, szülők és több szakszervezet is szót emelt. A Pedagógus Szakszervezet 25 pontos követelésben fogalmazta meg, hogy mit várnak a jelenlegi rendszertől. A szervezet elnöke azt mondta, a fél és látszatmegoldások már nem elegendőek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint pedig, ha más megoldás nincs, sztrájkra szólítanak fel mindenkit.

Látványtervek az olimpia helyszínéről

Íjászpálya a fővárosi Kossuth téren, 60 ezres atlétikai csarnok a Csepel sziget mellett, a városligeti műjég helyén pedig strandröplabda pálya épülne: megvannak a tervezett 2024-es budapesti nyári olimpia helyszínei, elkészültek az első látványtervek is. A világ legnagyobb sporteseményére pályázó Budapest mellett kilenc vidéki városban is lennének versenyek.

Így tüntetett Bokros Lajos és pártja

A Modern Magyarország Mozgalom Bokros Lajos vezetésével tüntetést szervezett a Fidesz újabb alaptörvény-módosítási terve ellen, mely lehetővé tenné, hogy a kormány rendkívüli felhatalmazást adjon magának terrorveszély esetén. Bokros Lajos mellett beszédet mondott Pusztai Erzsébet, a Moma alelnöke, Magyar György ügyvéd, Glázer Attilla fotóművész és Katona Andrea a KARD egyesület alelnöke és az Országos Széchenyi Könyvtár volt igazgatója.

Kincset találtak egy Kossuth téri lakásban

A munkások először azt hitték, hogy a Kossuth tér felújítása miatt statikailag megrogyott a ház. Megnézették a kőművessel, aki elkezdte bontani a falat, azt azonban álmukban sem gondolták, hogy eközben kincsre bukkannak majd.

Falba rejtett iratokat találtak egy lakásban

A munkások először azt hitték, hogy a Kossuth tér felújítása miatt statikailag megrogyott a ház. Megnézették a kőművessel, aki elkezdte bontani a falat, azt azonban álmukban sem gondolták, hogy eközben kincsre bukkannak majd.

„Semmibe veszik ’56 szellemiségét”

1944 óta rab nemzet vagyunk - ezzel kezdte beszédét Mécs Imre a budapesti Kossuth téren. A Göncz Árpád temetésére eredetileg szánt mondatokat mintegy 100-150-en hallgatták meg.

Katonák, képviselők, Kövér - ilyen volt a zászlófelvonás a Kossuth téren képekben

Katonai tiszteletadás mellet felvonták az ország zászlaját az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójának emlékére, Budapesten a Kossuth Lajos téren.

Ezrek akarták látni a koronát


szerző:
2015.10.23. 18:20
Ezrek akarták látni a koronát

Több ezer ember állt sorba pénteken, a Kossuth téren, ingyen lehetett ugyanis megnézni a Szent Koronát. Sokan csak ezért utaztak a fővárosba, még a határon túlról is érkeztek látogatók.

A menekültek mellett tüntettek


szerző:
2015.09.02. 21:30
A menekültek mellett tüntettek

A kormány menekültpolitikája ellen tüntettek Budapesten, miközben az egyre türelmetlenebb menekültek is folytatták tiltakozásukat a Keleti pályaudvarnál. A Kossuth térre vonuló civilek a menekülteket érintő törvénymódosításokat kifogásolják, és azt, hogy a kormány szerintük csak látszatintézkedéseket tesz.

Azt állítják, hogy nem köpték le a politikust

Nem köpték le a vajdasági magyar szövetség elnökét. Ezt állítja az ügy egyik vádlottja. Szerinte a helyszínen készült felvételek is ezt bizonyítják. Pásztor Istvánra tavaly májusban rontottak rá tüntetők a Kossuth téren. Többen leköpték. A történtek után három embert állítottak bíróság elé. Ügyükben hétfő délelőtt nem tudott ítéletet hozni a bíróság.

Lefoglalták előlük a Kossuth teret

Közkórház alakul a város közepén. Jövő héttől állandó orvosi és ápolói ügyelettel tiltakoznak helyzetük miatt egészségügyi dolgozók a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. Ők azok, akik korábban fekete ruhában demonstrálták. A Kossuth téren tüntettek volna, de azt a szakmai kamara már lefoglalta. Ők pedig nem akarnak közösködni.

TÜNTETÉS: Dulakodás, üvöltözés, lefújt kamera

A szervezők célja az volt, hogy összefogják az ősz óta tiltakozó civil szervezeteket és együtt demonstráljanak. Most azonban az eddigi tüntetésekkel ellentétben némi vér is folyt, a rendőrség pedig paprikasprayt is bevetett.
 

Tüntetés a színdarabban


szerző:
2014.12.16. 18:45
Tüntetés a színdarabban

Az internetadó elleni tüntetés is része lett egy színdarabnak. A Bankhitel című dráma részeként tűnik fel a színen a megmozdulás. A darab rendezője úgy gondolta, a tüntetés is a mai világunk része, ezért döntöttek úgy a színészekkel, hogy a darab egy fontos monológját a Kossuth téri tüntetésen rögzítik.
 

A költségvetés ellen tiltakoztak

El a kezekkel! címmel civilek és szakszervezetek tiltakoznak a költségvetés tervezetének elfogadása ellen a fővárosi Kossuth téren. A 60 ezren a magánnyugdíjukért nevű Facebook-csoport hívta a térre az embereket. A demonstrálók szerint, ha a kormány elfogadja a jövő évi költségvetést, kevesebb pénz jut majd szociális célokra, milliárdokat vonnának el az oktatásból, a magánnyugdíj-pénztári szabályok átalakulásával pedig a magántulajdon kerülne veszélybe.
 

Divatba jöttek a retró karácsonyfa-díszek

Több mint hatszáz gömbdísz és egy harminc kilós csillag - reggeltől díszítették az ország karácsonyfáját a Kossuth téren. Az arany, bordó és fehér színek dominálnak.

RTL II: „Tűrhetetlen mértékű korrupció”

Újra a korrupció ellen tüntettek Budapesten. A demonstrálók az adóhatóság átvilágítását követelték és azt kérték, hogy az állam tartsa tiszteletben a magántulajdonhoz való jogot. A tüntetés szervezője arról beszélt, hogy most már tűrhetetlen mértékű a korrupció.


 

Újra tüntetnek a Kossuth téren


szerző:
2014.12.04. 18:00
Újra tüntetnek a Kossuth téren

A mi országunk, a mi pénzünk elnevezésű tüntetés szervezői az adóhatóság vezetőinek lemondását követelik. Azt szeretnék elérni, hogy az adóhatóságnál kiderült korrupciógyanús ügyeket független bizottság vizsgálja ki.


 

Nem beszél a kormány a nyugdíjpénztárakról

Ha az emberek hagyják elveszni a megmaradt magánnyugdíj-pénztári vagyont, akkor ki tudja, legközelebb milyen magántulajdonukat veszi el a kormány. Erről is beszélt a keddi esti tüntetés főszervezője a Kossuth téren.

A Parlament főlépcsőjéig jutottak a tüntetők

Senkit sem vett őrizetbe a rendőrség a hétfői tüntetés után. Budapesten a kormány politikája ellen tiltakozók egy része késő estig a Kossuth téren maradt, néhányan elfoglalták a Parlament lépcsőjét, őket végül a rendőrök szorították ki.
 

RTL II: Kordont bontottak a Kossuth téren

Áttörték a Parlament előtti kordont a korrupció elleni tüntetés résztvevői. Többen elfoglalták az épület főlépcsőjét, volt, aki megdobálta a rendőröket, akik nem sokkal később megkezdték kiszorítani a tüntetőket.
 

Miközben tüntettek, módosított a Fidesz

A hétfői tüntetésdömping délután négy órakor kezdődött, amikor a Kossuth téren a Vasas szakszervezet hívta utcára az embereket.
 

Tüntetések országszerte


szerző:
2014.11.17. 18:00
Tüntetések országszerte

Budapesten és több nagyvárosban szerveztek egyidőben demonstrációt . A szervezők a "Közfelháborodás napja" nevet adták a megmozdulásoknak. A résztvevők a kormány külpolitikája és a devizahitelek forintosításának terve miatt tiltakoznak, de követelik a korrupciógyanúba keveredett NAV vezetők, főleg Vida Ildikó elnök leváltását. Budapesten kívül tüntetnek például Nagykanizsán, Miskolcon, Győrben és Szegeden is.
 

Előzetes: Az adótörvények ellen tüntetnek a Kossuth téren

Az esti RTL Híradóban munkatársunk jelentkezik majd a Kossuth térről.
 

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

A Kossuth téren reggel a közjogi méltóságok jelenlétében húzták fel, majd engedték félárbocra a nemzeti lobogót.

Szakszervezetek tüntettek Budapesten

A D-daynek, vagyis a demokrácia napjának nevezett tüntetésen 70 szakszervezet demonstrált szombat délután.

Katonák tüntettek a Parlament előtt

A cafeteria-juttatások, illetve a szolgálatteljesítéssel összefüggő „költségkímélő elemek” ellen tiltakoztak.

A gyerekeké a vasárnap


szerző:
2009.05.31. 09:46
A gyerekeké a vasárnap

Számtalan program várja a kicsiket és a szülőket a Városligetben és a Kossuth téren.

Gazdára várnak a Kossuth téri libák

Örökbe fogadhatóak a Parlament előtt április 14-én szabadon engedett libák.

Arányos teherviselést követeltek a tüntetők

A szervezők szombaton délelőtt felolvastak egy petíciót követeléseikről.

Felfüggesztett börtön a rendőrverő tüntetőnek

A fiatal nő ittas volt, a rendőr felé rúgott és megfogta a karját.

Könnygázgránátok a tüntetőkre

Több tucat tüntető lebontotta kedden este a kordont, ami az Alkotmány utcánál volt.

Több ezren demonstrálnak a Kossuth téren

Több ezren követelik a Kossuth téren az előrehozott választásokat.

Feszült helyzet a Kossuth téren


szerző:
2009.04.14. 14:13
Feszült helyzet a Kossuth téren

Rémült, szabadon szaladgáló libákat lehet látni a Kossuth téren a demonstrálók között, néhányat a rendőrök vittek el.

Újra állnak a kordonok a Kossuth téren

A Jobbik és a Civil Összefogás Fórum jelentett be oda demonstrációt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való