KERESÉS search-close

Kiss László

41 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kiss László"

Újraéledő verseny az űrért

Akar ön negyedmillió dollárért 1-2 év múlva rövid űrutazást tenni? Majdnem ezres a várólista. Igyekszünk hagyományt teremteni abból, hogy év végén vagy év elején egyszer megpróbáljuk megérteni, hol tart az ember a világűr meghódításában. Ez persze egyre nehezebb – nem is olyan régen még címlapos szenzáció volt egy-egy űrhajó indítása, ehhez képest ugyan mostanra csúcsforgalom van, de a világűr akkora, hogy…senki nem tudja, mekkora. Azt reméljük, Kiss László csillagász segít eligazodni.

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45

Ez történt áprilisban


szerző:
2016.12.23. 19:00
Ez történt áprilisban

Eltörölték a vasárnapi boltzárat, sztrájkoltak a tanárok és lemondott Kiss László az Úszóválogatott kapitánya. Görögországban fellobbant az olimpiai láng és rajongók százezrei siratták Prince-t. Ez történt idén áprilisban.

Kiss László ügy: létezik valódi megbocsájtás?

Kiss László bocsánatkérését lélegzetvisszafojtva figyelték százezrek csütörtökön késő este. És a bűnbánó interjút is, amelyben a bűn nagysága és a bűnhődés mértéke is szóba került. De, létezik-e valódi megbocsájtás? Mit tehet egy nemi erőszakot átélt nő, hogyan dolgozza fel a traumát és hogyan bocsásson meg a rajta erőszakot tevőn?

Kiss László elkésett a bocsánatkéréssel?

Vajon, ha az ügy kipattanásakor Kiss László kiáll a nyilvánosság elé, elmondja mi történt, és bocsánatot kér, foglalkoznánk még az üggyel? 55 évvel a csoportos nemi erőszak után az RTL kamerái előtt találkozott egymással tettes és áldozat, Kiss László mindeddig hallgatott.

Híradó különkiadás: először beszél részletesen a nemi erőszakról Kiss László

Egy hete exkluzív interjút adott az áldozat, ma megszólal a tettes. Azután, hogy Takáts Zsuzsanna szombaton, a Fókusz Pluszban részletesen mesélt arról, hogyan élte meg, amikor 1961-ben Kiss László két társával megerőszakolta. A volt úszókapitány először beszélt részletesen a történtekről. Az exkluzív interjút a Híradó különkiadásában láthatják ma este, a Miami helyszínelők után.

Már nem Kiss László nevét viseli az uszoda

Törölték Százhalombatta díszpolgárai közül Kiss Lászlót, és a városi uszodát is átnevezik. Erről rendkívüli ülésen döntött a képviselőtestület. A volt úszókapitány még a döntés előtt levélben kérte őket a díszpolgári cím visszavonására és az intézmény átnevezésére. A polgármester szerint Kiss László nekik sem mondott igazat Takáts Zsuzsanna megerőszakolásáról. A Miniszterelnökség szerint Kiss László állami kitüntetéseit nem lehet visszavonni, a Prima Primissima díjáról heteken belül dönt az azt odaítélő alapítvány.

Exkluzív felvétel a Híradóban: bocsánatot kért egykori áldozatától Kiss László

A volt úszókapitány virágcsokorral a kezében kereste fel Takáts Zsuzsannát, akit 55 évvel ezelőtt két úszótársával megerőszakolt. Mindhármukat több éves börtönbüntetésre ítélték. Kiss László koncepciós perről beszélt, az asszony azonban a múlt héten interjút adott az RTL Klubnak, és részletesen beszélt a történtekről. A találkozáson csak az RTL stábja lehetett ott. Részletek este 18 órakor a Híradóban.

Fókusz 2016-05-11


szerző:
2016.05.11. 17:25
Kalapáccsal verték le Kiss László nevét a százhalombattai sportuszodáról

A városi képviselők rendkívüli közgyűlésen döntöttek arról, törlik az úszóedzőt a település díszpolgárai közül. A testületi ülésen arról is határoztak, hogy a városi uszoda új nevet kap. A polgármester szerint az egykori úszókapitány nekik sem mondott igazat évtizedekkel ezelőtti ügyéről. Részletek 18 órakor az RTL-Híradóban.

Kiss László bocsánatot kért


szerző:
2016.05.11. 15:04
Kiss László bocsánatot kért

Különleges pillanat az RTL Klubon: kameráink előtt kért bocsánatot Kiss László volt úszó szövetségi kapitány Takáts Zsuzsannától, akik 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolt. A találkozás pillanatai ma este, a Fókuszban és a Híradóban.

Kiss László lemondott a díszpolgári címéről

Nem várta meg a közgyűlés döntését Kiss László: lemondott a díszpolgári címről és azt kéri, változtassák meg a róla elnevezett sportuszoda nevét is.

Mással is erőszakoskodott Kiss László?

Kiss László már 1960 telén is erőszakoskodott egy lánnyal a Sportuszoda egyik medencéjében, tudta meg a Népszabadság és a Blikk. Decemberben a meleg vizes medencében két társával körbe fogták a 18 éves nőt, akit minden testrészén fogdosni kezdtek. A történtek miatt fegyelmi eljárás indult, aminek végén Kiss azt ígérte, megjavul. A Takáts Zsuzsanna ellen elkövetett csoportos nemi erőszak miatt 1962-ben hozott ítéletében ezt az esetet is figyelembe vették.

Fókusz 2016-05-09


szerző:
2016.05.09. 17:25

Őszinte és felkavaró volt az egész interjú. Így írta le a Takáts Zsuzsannával készített beszélgetés hangulatát a riporter, Papp Gergely. A 73 éves nő, akit Kiss László és két társa még fiatalon megerőszakolt, csak a Fókusz Plusznak nyilatkozott az 55 évvel ezelőtti bűncselekményről. Maga kereste fel a riportert, hogy elmondja az igazságot, de személyeskedés helyett inkább a többi hasonló erőszakoskodásra szeretné felhívni a figyelmet. Hogy egyetlen ilyen eset se maradjon titokban.

Exkluzív: Megszólalt a Kiss László-ügy halottnak hitt áldozata

Az egész szerkesztőség megdöbbent, amikor április elején kiderült, hogy Kiss László és két barátja, még fiatalon megerőszakolt egy lányt. A közvéleményt sokkolta a hír és óriási botrány lett belőle. Az 55 évvel ezelőtti erőszak óta több olimpiai bajnokot is kinevelt Kiss László. Az úszószövetség végig kiállt az edző mellett, de a magas állami kitüntetésekkel is elismert szakember végül lemondott. Ennek a történetnek viszont van egy másik szereplője is.

Kiss-ügy: megszólalt a megerőszakolt nő - exkluzív

Él az az asszony, akit 1961-ben a volt úszókapitány és két társa megerőszakolt. Mindhárman letöltötték a büntetésüket. Április elején robbant a botrány, akkor terjedt el - maga Kiss László is úgy tudta -, hogy korábbi áldozatuk már nem él. A sajtóban több negatív megjegyzést is tettek a nőre. A most 73 éves asszony jelentkezett egyik kollégánknál, hogy elmondja, hogyan élte át az 55 évvel ezelőtt történteket.

Fókusz 2016-04-28


szerző:
2016.04.28. 17:25
Remélik, újra az érmekről szól majd az úszás

Először adott interjút a Fókusznak a Kiss Lászlót váltó Hargitay András, az úszók új szövetségi kapitánya. Minden kérdésünkre válaszolt. A gyerekverési ügyekkel, a doppingvádakkal kapcsolatosan, és arra is, hogy vajon egy ilyen Kiss László-féle botrány megingathatja-e a szülők bizalmát az egész sportág iránt.

MEGBOCSÁTÁS: nem haragszik a mentős gázolójára

Megbocsátott gázolójának az az autómetős férfi, akit egy részeg sofőr gázolt el a 710-es számú főúton. A balesetben Kiss László életveszélyesen megsérült, bal lábát amputálni kellet. A 28 éves férfi a történtek ellenére tele van energiával és már alig várja, hogy ismét vezessen. Ezért nem csoda, hogy a férfi első útja munkhelyére vezetett, miután kiengedték a kórházból. Valószínűleg még több hónap lesz, mire a férfi volán mögé tud ülni, hiszen csak azután kaphat művégtagot, ha a sebe teljesen begyógyult. 

Nem csitul a Kiss László-ügy, újabb csontváz borult ki a szekrényből?

Kiss Lászlóék nemi erőszak ügyével csak a csontváz borult ki a szekrényből? A botrány nem csitul, tabukat nem ismerő szókimondással adott interjút a Fókusznak egy apa, akinek lánya Kiss Lászlónál edzett. A gyógyszerkutató férfi azért vette ki a gyerekét az úszóklubból, mert rájött, hogy szteroidokat adnak a kis versenyzőknek az edzők. Igazat mondhat-e az apa, kik tudhattak a doppingolásról, és miért fontos ezzel 35 évvel később foglalkozni?

Fókusz 2016-04-14


szerző:
2016.04.14. 17:25
Kiss László-ügy: a másik oldal

A nemi erőszak  mindig is súlyos bűncselekménynek számított. Kiss Lászlóék ügyében az a kérdés is felmerült, hogy lehet, hogy ilyen enyhe büntetést kaptak a csoportosan elkövetett erőszakért.  És lehetett-e koncepciós per áldozata Kiss László és két úszótársa?  Kameránk elé állt egy ügyvédnő, aki Kissékkel úszott, és akinek apja védte a nemi erőszak ügyben az egyik sportolót.

Valóban itt a Kiss László történet vége?

Nem bírta a rá nehezülő óriási nyomást, és idős korára is tekintettel akart lenni, ezért mondott le csütörtökön, pár perccel adásunk előtt Kiss László. Az úszó szakemberről a hét elején derült ki a közvélemény számára, hogy fiatalon két társával együtt elítélte a bíróság nemi erőszak miatt. Egész héten ment a szóbeli adok-kapok, ennek vetett véget Kiss csütörtöki döntésével.

A Kiss László-ügy és következményei

Adás elején érkezett a hír, hogy lemondott úszószövetségi kapitányi tisztségéről Kiss László. Két nap telt el azóta, hogy kiderült róla, még fiatalon három év börtönre ítélték, amiért két társával megerőszakoltak egy nőt. Egészen mostanáig az úszószövetség megvédte az edzőt és bizalmáról biztosította. Amióta a botrány kirobbant rengeteg kérdés és vélemény hangzott el.

Fókusz 2016-04-07


szerző:
2016.04.07. 17:25
Kiáll az úszószövetség Kiss László mellett

Az edzők és a Magyar Úszó Szövetség kiállnak Kiss László mellett. Mai ülésükön ellenszavazat nélkül támogatták, hogy a hatvanas években csoportos nemi erőszak miatt börtönbe került edző maradjon a válogatott szövetségi kapitánya. Kiss László azt mondta, hogy nem mond le és örül, hogy a szakma kiállt mellette.

Kiss László nem mond le


szerző:
2016.04.06. 17:55
Kiss László nem mond le

Az úszóválogatott szövetségi kapitányának bizalmat szavaztak a sportág vezetői. A közvélemény számára is kiderült, Kisst fiatalon elítélték csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. Mostanra az is biztossá vált, hogy nem töltötte le a rá kiszabott három éves börtönbüntetését. Nem tudni, ki és miért engedte ki idő előtt, de nem egész két év után már indulhatott az országos bajnokságon 200 méter pillangón.

Fókusz 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 17:25
Újabb botrány az úszóknál?

Kiderült, hogy Kiss László szövetségi kapitány még fiatal korában két társával megerőszakolt egy lányt. Emiatt három évre börtönbe került. Bár mindez régen történt, sok kérdést vet fel. Kik tudhattak erről? Hogy-hogy nem derült ki eddig, és miért éppen most?

Fókusz 2016-04-05


szerző:
2016.04.05. 17:25
Szövetségi kapitány marad Kiss László

Kiss László marad a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Ezt ma jelentette be Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke. Kiss László csütörtökön mondott le posztjáról, miután úgy érezte, megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján. A szakember azzal indokolta maradását, hogy annyian álltak ki mellette, hogy nem dönthetett másképp.

Dagad az úszóbotrány, a kormány közvetítene

90 úszóedző nyílt levélben áll ki Kiss László szövetségi kapitány mellett. Felháborítónak tartják Hosszú Katinka edzője és férje, Shane Tusup viselkedését.

Felfedték a fényes kisbolygó titkát

Kevés dolog tartotta annyira izgalomban az embereket, mint a Ceres törpebolygó rejtélye. Az égitest fényes képződményeiről a legkülönbözőbb elméletek láttak napvilágot, a józanabbak jégnek, vagy valamilyenfajta sónak vélték a foltokat, mások idegen civilizáció jelzéseit látták bennük. Nagyjából egy évvel azután, hogy a Dawn űrszonda megkezdte a Ceres törpebolygó megközelítését, illetve hogy megjöttek az első képek a furcsa fényes foltokról, végre nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy a kutatók kiderítették, hogy mik is azok a furcsa fények. Vendégünk a témában Kiss László, csillagász volt.

A NASA szerint óriási aszteroida közelít a Föld felé

A NASA bejelentette, hogy egy kb. fél kilométer szélességű aszteroida tart a Föld felé. Most sokan felkaphatják a fejüket, hogy itt a világvége, és a katasztrófafilmek életre kelhetnek, de úgy tűnik nincs okunk az aggodalomra. Erről beszélgettünk Kiss László csillagásszal.

Mit figyeljünk csillaghulláskor?

A közelmúltban meglehetősen sok dolognak lehettünk szemtanúi, ami az eget, valamint a világűrt illeti (Plútóról exkluzív felvételek, kisbolygók a Föld közelében, napfogyatkozás), és a sor most a szokásos augusztusi csillaghullással folytatódik. Mit érdemes figyelnünk, és pontosan mi hullik az égből? Kiss László, csillagász volt a vendégünk.

Minden idők legtöbb érmét szerezték - hazajöttek a világbajnokok

A tíz év után újra vb aranyat szerző Cseh Lászlót egy különleges ajándékkal lepték meg barátai. A csapat összesen három aranyérmet nyert, Kiss László szövetségi kapitány szerint jövőre, a riói olimpián is összejöhet ez az eredmény. 

Tudományos szenzáció: fantasztikus képek a Plútóról!

Bonyolult számítások, fejlett űrtechnológia és egy 9 éven át tartó út kellett ahhoz, hogy a New Horizons űrszonda 12 500 km-re megközelítse a Plútót. Mindez viszont úgy tűnik kifizetődő volt, mert nem mindennapi képek érkeztek az űrszondáról, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy talán egy kicsit jobban megismerhessük a rejtélyes kisbolygót.

Bármikor becsapódhat egy kisbolygó a Földbe?

Naponta száguldanak el kisbolygók a Föld mellett: van okunk az aggodalomra? Egy csillagásztól vártunk megnyugtató választ.

Ma délelőtt részleges napfogyatkozás lesz!

Hazánkból nézve a napkorong közel 60 százaléka fog eltűnni, míg az Atlanti-óceán északi vidékein teljes napfogyatkozás lesz. Érdekes egybeesés, hogy ez éppen a tavaszi napéjegyenlőség napjára, március 20-ára esik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való