KERESÉS search-close

KGFB

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "KGFB"

Drágul a kötelező biztosítás


szerző:
2016.11.04. 13:18
Drágul a kötelező biztosítás

Átlagosan 10-12 százalékkal drágulhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások egy biztosításközvetítő cég szerint. A Netrisk.hu összesítése szerint kedd éjfélig 11 biztosító hirdetett új tarifáit az év végi kampányidőszakra.

Az olcsó benzin miatt drágul a kötelező

Rekord közelébe, több mint 32 ezer forintra drágult a kötelező biztosítás átlagos éves díja az egyik legnagyobb alkusz cég szerint. Ez másfélszer annyi, mint tavaly ilyenkor. A biztosítók a 6 éve nem tapasztalt alacsony üzemanyagárakkal érvelnek. Ugyanis sokkal többen autóznak, és így sokkal több a kár is.

Veszélyesek a kopott gumik


szerző:
2015.11.20. 18:25
Veszélyesek a kopott gumik

Megtagadhatja a biztosító a fizetést, ha egy baleset a téli gumi hiánya miatt történik, és hiába van kötelező biztosítás még az okozott kárt is kifizettethetik az autóssal. Eddig a szokásosnál melegebb volt az idő, de az előrejelzésék szerint a hétvégén már hidegebb lesz. Ezért pénteken a rendőrök és az autós szaklapok közös akciót indítottak. Gumikommandó járta a parkolókat és amelyik sofőr már kicseréltette az abroncsot, ajándékot kapott.

Fidesz: a hűség nem lehet hátrány!

Ne kerüljön többe a kötelező biztosítás a régi ügyfeleknek, mint az új kuncsaftoknak. Erről szóló javaslatot nyújtott be két fideszes képviselő az Országgyűlésnek. Szerintük évek óta tisztességtelen gyakorlatot folytatnak a biztosítók, mert kihasználják, hogy az emberek többsége nem követi a változó tarifákat. Az RTL Híradó által megkérdezett alkusz cég szerint, ha az állam beavatkozik, akkor a régi ügyfelek tarifája nem csökken, csak az újaké emelkedik.

Drágább lesz jövőre a kötelező biztosítás

Nincs megállás, jövőre is drágul a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás. Csak még azt nem tudni pontosan, mennyivel, de 10-15 százalékos növekedést várnak a szakemberek. Éjfélig még van idő, a biztosítóknak addig kell nyilvánosságra hozniuk a jövő évi tarifáikat. Januártól azok válthatnak biztosítót, akik 2010 január elseje előtt vettek autót.

Többet fizethet, aki balesetet okoz

Akár több tízezer forinttal is többe kerülhet a kötelező biztosítás annak, aki idén balesetet okozott.  A biztosítótársaságok többsége ugyanis szigorított szerződésein, például bevezették a károkozói pótdíjat, ami dupla, esetleg tripla összeget is jelenthet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való