KERESÉS search-close

KDNP

70 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "KDNP"

Elítélik a KDNP matricázós akcióját

Gyalázatosnak nevezte és tiltakozik a KDNP matricázós akciója miatt a világ egyik legjelentősebb emberi jogi dokumentumokat őrző archívuma. Elítélik, hogy a kereszténydemokraták matricákkal jelölik azokat az épületeket Budapesten, ahol szerintük bevándorlást segítő szervezetek működnek. Megjelöltek egy olyan házat is, amelyik 74 éve már kapott bélyeget: sárga csillagot.

 

Civil szervezetek: állnak elébe az eljárásnak

Az ügyészséghez fordul a KDNP ifjúsági tagozata azok ellen a civil szervezetek ellen, melyek bojkottálják a civil törvényt. Vagyis nem regisztrálják magukat külföldről támogatott szervezetként, mert az erről szóló jogszabályt demokráciaellenesnek és megbélyegzőnek tartják. Az ifjú kereszténydemokraták viszont azt mondták, nekik fontos, hogy olyan országban éljenek, ahol mindenkire vonatkoznak a törvények.

Becsapták a számvevőszéket?

Vizsgálatot kezdeményeznek ellenzéki pártok az Állami Számvevőszéknél a Fidesz és a KDNP 2010-es kampányköltései miatt. A 24.hu nyilvánosságra hozott egy akkori számlát, amelyen a Simicska Lajos tulajdonában lévő Hír TV plakáthelyet vesz az ugyancsak a milliárdos vállalkozó érdekeltségében lévő Mahir CityPoster-től. A portál azt a következtetést vonja le ebből, hogy ezeken a felületeken a Fidesz hirdetett, miközben a számvevőszéknek csak 35 milliós költést vallottak be. Erre eddig nincs bizonyíték, a kormánypártok szerint nem történt szabálytalanság.

Áder János: Kiegyezésre van szüksége a nemzetnek

Kiegyezésre van szüksége a nemzetnek, különben mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk - erre figyelmeztetett beiktatási beszédében Áder János. A köztársasági elnök délután tette le az esküt a Parlamentben, és kezdte meg második elnöki ciklusát. Áder János a kormánypártokkal is kritikus volt a beszédében, szerinte a közbeszéd eldurvulásáért a Fideszt és a KDNP-t terheli nagyobb felelősség. Az ellenzék úgy látja, az államfő nem testesíti meg a nemzet egységét.

 

Szerelmi botrány: már nyomoznak

Eljárást indított a rendőrség a körmendi pedofil-botrány gyanú miatt; kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Ahogy arról a Híradóban beszámoltunk, Körmend múlt héten lemondott KDNP-s alpolgármesterét jelentették fel, mert állítólag viszonya volt egy diáklánnyal. Szabó Ferenc hétvégén kilépett a KDNP-ből. Ma közleményt adott ki, amiben igaztalan pletykának és rágalomnak nevezte a róla megjelenteket. Az általános iskolából - ahol történelmet tanít - szabadságra küldték.

Ünneplőket toboroz a KDNP


szerző:
2016.10.22. 18:40
Ünneplőket toboroz a KDNP

Toborzó levelet küldött a polgármestereknek a KDNP. A párt frakcióvezetője arra kérte a települések vezetőit, hogy holnap az állami megemlékezésekre szállítsák buszokkal az ünneplőket. Erről elsőként az Index írt. Harrach Péter a Híradónak elismerte: minden polgármesternek elküldte a levelet. Sződliget független polgármestere ezt felháborítónak nevezte. Holnap a Parlament előtt mond beszédet Orbán Viktor. Az Együtt arra kérte híveit, hogy fütyüljék ki a miniszterelnököt.

Csak 518-an kértek csődvédelmet

Több tízezer, adósságcsapdába került embert akartak megmenteni vele, ám a legfrissebb adatok szerint mindössze 518-an igényelték a családi csődvédelmet. A jogszabályt most újra módosítaná a KDNP. Elsősorban az ügyintézést egyszerűsítenék, de az általunk megkérdezett pénzügyi szakértő szerint ettől a magáncsőd intézménye még nem lesz népszerű, és továbbra is csak keveseken segíthet.

Semjén visszahozná a boltzárat

A KDNP elnöke Semjén Zsolt a Magyar Időknek azt mondta, a zárva tartást taktikai okokból törölte el a kormány, miután szabad utat kapott az MSZP népszavazási kezdeményezése, és így fennállt a veszélye, hogy azt egyszerre kell majd megtartani a betelepítési kvóta elleni népszavazással.

Csökkentenék a pelenka áfáját

A pelenka áfáját csökkentené a KDNP. A családok terheinek csökkentése érdekében a párt már januártól 27-ről 5 százalékra mérsékelné a pelenkák forgalmi adóját. Az ötlet eredetileg a nagycsaládosok egyesületétől származik. A Híradó által megkérdezett adószakértő szerint az ehhez hasonló kivételek veszélyeztetik az adórendszer egységét. Az Együtt inkább a családi pótlékot emelné.

A KDNP nem aggódik, hogy a boltzár népszerűtlen

Habár a KDNP ötlete volt a vasárnapi zárva tartás bevezetése, a párt frakcióvezetője szerint nem feltétlenül egyeztetne velük a kormány, ha meg akarná változtatni a döntést. Harrach Péter az Indexnek azt is mondta, világnézeti pártként nem kell aggódniuk amiatt, hogy a vasárnapi zárva tartás népszerűtlen intézkedés. A kormány tagadja, hogy fontolgatnák a boltzár megszüntetését. Az MSZP abban bízik, előbb-utóbb sikerül népszavazást tartani róla.

MNB: egyezkedjenek a bankok a hitelesekkel!

3 hónapon belül kössön egyezséget minden bank a bedőlt hitelesekkel - erre jutott a Nemzeti Bank friss tanulmányában, amely kudarcként emlegeti a KDNP által javasolt magáncsődöt. Megfizethető törlesztőket, és az adóság egy részének utólagos elengedését javasolják. A Bankmonitor szerint a hitelintézetek kötelezőnek veszik majd az ajánlást. Jelenleg 130 ezer családot fenyeget végrehajtás, mert legalább 90 napja nem tudják fizetni jelzáloghitelüket.

A jogvédők tartanak a szigorítástól

A KDNP szerint a mai magyar szabályozás nem védi kellőképpen a magzatok egészségét. Annak kapcsán merült ez fel, hogy Törökszentmiklóson január végén két terhes nőt is kórházba vittek, mert rosszul lettek a pentakristály nevű drogtól.

Meghirdette, majd lemondta a vitát a KDNP

A szingliadó bevezetésének ötletéről is rendezett volna vitaesetet a KDNP ifjúsági szervezetének egyik munkacsoportja. Egy könyv alapján, ami a népesedési problémákról szól. Szerzője szerint a 30 év feletti, egyedülálló nőkre kellene kivetni az adót. A KDNP ifjúsági szervezete végül elhatárolódott a javaslattól és a rendezvényt is lemondták. A DK bocsánatkérést vár a párttól.

Gyermekéhezés: kihátrált a Fidesz

Baloldali kampánycélnak tartja a gyermekéhezés elleni civil kezdeményezést a KDNP frakcióvezetője. Ezzel indokolta, miért nem engedték a kormánypártok, hogy az Országgyűlés is foglalkozzon a Nemzeti Minimum elnevezésű programmal.

Versenyző autó csapódott Harrach kocsijába

A KDNP frakcióvezetőjének autójába kedd este Budakalász mellett rohant bele egy Mercedes. Úgy tudjuk, a balesetet okozó sofőr versenyzett egy másik autóval, ezért történt a karambol.

Ősztől lehet csődvédelmet kérni

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Ezek a csődvédelem feltételei

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Családi csőd – védelem?

Önnek van vagyona? Rendszeres jövedelme? Lehet, hogy mégis adósságcsapdába került? Ha igen, hisz még a mentőígéretekben? Ha minderre igen a válasz, ön ideális jelölt arra, hogy kísérleti alanya legyen az úgynevezett családi csődvédelemnek, amit a KDNP nyújt be a hét közepén.

A KDNP az egyik legsikeresebb párt

Semjén Zsolt mondta ezt a közelmúltban pártjáról. A kijelentés kissé felzaklatta a Heti Hetes társaságát, és már nemcsak az elhangzott szavak borzolták a kedélyeket, hanem maga a politikus jelenléte is a közéletben.

Volt párttársa cáfolta Semjént


szerző:
2015.04.12. 18:45
Volt párttársa cáfolta Semjént

Nem létezik a Semjén Zsolt által emlegetett, vasárnapi boltbezárást támogató civil szervezet. Ez derült ki Frivaldszky Gáspár ATV-nek adott interjújából. Frivaldszkyról a KDNP elnöke állította korábban, hogy egy civil szervezet élén már évek óta a szabad vasárnapot képviseli. Frivaldszky, aki korábban tagja volt a KDNP-nek, azt is mondta, kellemetlenül érinti, hogy vasárnap zárva vannak a boltok, de kiáll az intézkedés mellett.

Bővülhet a vasárnap nem dolgozók köre

Tovább szélesítené a KDNP azoknak a munkahelyeknek a körét, ahol vasárnap nem lehetne dolgoztatni az alkalmazottakat. Harrach Péter azt mondja: a jelenlegi törvényben túl sok a kivétel, szerintük csak azoknak kellene vasárnap is dolgozniuk, akiknek munkája a társadalom számára nélkülözhetetlen. Azt, hogy ez pontosan kiket jelent, nem árulta el. Az ötlettel Rogán Antal is egyetért. A Fidesz frakcióvezetője szerint még akár ebben a ciklusban elfogadhatnak erre vonatkozó újabb szabályozást.

Politikai vita a zárva tartásról

A KDNP szerint a jövő héttől olyan hangulatuk lesz a magyar városoknak, mint az osztrákoknak, vagy a németeknek. Rétvári Bence alelnök szerint miután életbe lép a vasárnapi zárvatartásról szóló törvény, a hét utolsó napja a a családi programokról szól majd. A Demokratikus Koalíció szerint azonban a kormány nem foglalkozott azzal, hogy az emberek vasárnap is szeretnének vásárolni, és azzal sem, hogy a kötelező zárva tartás miatt vállalkozások kerülnek nehéz helyzetbe.

Az LMP a Jobbikkal is szövetkezne Tapolcán

Akár a Jobbikkal is hajlandó lenne közös jelöltet állítani az LMP a tapolcai időközi országgyűlési választáson. Szél Bernadett társelnök híradónknak azt mondta, ez az egyetlen lehetőség arra, hogy megszűnjön a Fidesz-KDNP kétharmada a parlamentben.
 

Havi 300 ezret kapott az V. kerülettől

Havi 300 ezer forintért volt szakértő Rubovszky György, KDNP-s országgyűlési képviselő éveken át. Ráadásul részben társtulajdonosa annak a cégnek, amelyik a belvárosi ingatlanok értékbecslését végezte, mielőtt azokat a piaci ár alatt értékesítette az önkormányzat.

Bécsben visszaállítanák a vasárnapi nyitva tartást

Míg itthon a kormány megtiltaná a boltok vasárnapi nyitva tartását, addig Franciaországban és Bécsben épp az ellenkezőjére készülnek. A KDNP szerint itthon igenis többen támogatják a javaslatukat, mint ellenzik.

Csütörtökön tárgyal a kormány a zárvatartásról

Még nem dőlt el, hogy jövőre nyitva maradhatnak-e az üzletek vasárnap, a kormány csak csütörtökön tárgyalja az ügyet.
 

Nincs pláza? Akkor marad a mise!

Jogi eszközökkel indít offenzívát a kormány a multik kiszorítására. A vasárnapi nyitva tartás tiltásán egy emberként háborodott fel a Heti Hetes asztaltársasága.

A KDNP kitart a vasárnapi zárvatartás mellett

Semjén Zsolt biztos abban, hogy a kormány támogatja a vasárnapi zárvatartásról szóló KDNP-s javaslatot. A kisebbik kormánypárt elnöke annak ellenére nyilatkozott ennyire határozottan a kormány támogatásáról, hogy korábban kiderült, a kabinet még nem is tárgyalt a javaslatról, a gazdasági tárca pedig nem támogatja azt.

2,3 millió ember vásárol vasárnap

873 ezer háztartás, vagyis körülbelül 2 millió 300 ezer ember vásárol vasárnap – ez derül ki a GFK legfrissebb kutatásából. Vasárnaponként pedig kétszer annyian választják a hipermarketeket, mint a kisebb üzletláncokat.
 

DK: Népszavazást a zárvatartásról!

A Demokratikus Koalíció népszavazást szeretne arról, hogy vasárnap zárva legyenek a boltok, vagy sem. A KDNP csütörtökön nyújtotta be a zárvatartásról szóló javaslatot, de a kormány még nem döntött róla.
 

Zűrzavar a boltok vasárnapi zárvatartása körül

Délelőtt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője bejelentette, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a javaslatukat. Késő délután viszont a kabinet cáfolt. A KDNP mindenesetre benyújtotta a törvénytervezetet, ami szerint vasárnap nem lehetnének nyitva a 400 négyzetméternél nagyobb boltok, más napokon pedig este 10-kor be kellene zárniuk.

 

Előzetes: Támogatja a kormány a KDNP javaslatát

Változtatni kell annak, aki vasárnaponként intézte a nagybevásárlást. Mégiscsak támogatja a kormány a KDNP javaslatát, hogy korlátozzák a boltok vasárnapi nyitva tartását. Részletek az RTL Híradóban.
 

Nyártól lehet tilos a vasárnapi nyitva tartás

Várhatóan jövő nyártól kell majd vasárnap zárva tartaniuk a hipermarketeknek és a plázáknak - ezt a KDNP alelnöke nyilatkozta az RTL Híradónak. Rétvári Bence szerint a bolti dolgozóknak minden egyes vasárnapra szükségük van, mert csak akkor lehet együtt a családjuk. Azt viszont nem tudta megmondani, mi lesz például a karácsony előtti aranyvasárnap sorsa.
 

Újra napirenden az üzletek vasárnapi zárva tartása

A KDNP azt javasolja, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb üzletek ne lehessenek nyitva vasárnap, hogy a család együtt lehessen. A kereskedelmi szövetség szerint akár 15 ezer munkahely is veszélybe kerülhet, ha a Parlament elfogadja a javaslatot.
 

Suchman: „Lerúglak! Ne emeld fel a kezedet!”

Megrúgással fenyegetett meg egy KDNP-s önkormányzati képviselőt Suchman Tamás szocialista politikus Marcaliban.

Szolidaritási adó a hiányok pótlására?

Ideiglenesen szolidaritási adót vezetnének be, így az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti kiesést lehetne kompenzálni.

Védenék a kismamákat és a nyugdíj előtt állókat

A KDNP-nek se tetszik az új Munka Törvénykönyve. Szerintük a nemzeti konzultációval is ellentétes például a védett kor megszüntetése.

Államadósság: Felelősségre vonást akarnak

Egyhangúlag szavazta meg az államadósságot vizsgáló albizottság jelentését a testület.

Kikből áll majd az Alkotmánybíróság?

Balsai István, Pokol Béla, Szalay Péter, Szívós Mária a Fidesz, Dienes-Oehm Egon a KDNP alkotmánybíró-jelöltje lehet.

A családokért küzd a KDNP


szerző:
2011.05.19. 20:00
A családokért küzd a KDNP

Erősítené az otthonok védelmét, megkönnyítené az új lakás vásárlását, és többek között leegyszerűsítené az örökbefogadást a KDNP.

„Pokorni Zoltán fejezze be az aknamunkát”

Pokorni Zoltán már többször bírálta a felsőoktatási koncepciót.

Nem a vasárnapi zárva tartásra


szerző:
2011.04.15. 08:24
Nem a vasárnapi zárva tartásra

Nem támogatja a Fidesz frakciója az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló KDNP-s törvényjavaslatot - értesült a Magyar Hírlap.

Lesz-e vasárnapi zárva tartás?


szerző:
2011.04.10. 17:13
Lesz-e vasárnapi zárva tartás?

Hatástanulmány készül arról, valóban 15 ezer munkahelyet veszélyeztet-e a javaslat.

Csak rokonokban bíznak a KDNP-sek?

A 37 fős KDNP-frakcióban legalább 9 olyan honatya van, aki valamelyik rokonát foglalkoztatja közpénzen fizetett parlamenti titkárként.

Tényleges életfogytiglan az alkotmányban?

Erre most is van utalás az alaptörvény tervezetében, de a KDNP frakcióvezetője szerint ennél konkrétabban kell fogalmazni.

Bojkottálja az ellenzék az alkotmány vitáját

Az alaptörvény pártalkotmány lesz a szocialisták szerint.

Benyújtották az alkotmánytervezetet

Hivatalosan is átadta hétfőn a Fidesz, illetve a KDNP frakcióvezetője az alkotmánytervezetet a Parlament főtitkárának, illetve az államfőnek.

Húsvéti alkotmányunk lehet


szerző:
2011.03.10. 18:48
Húsvéti alkotmányunk lehet

Elfogadta a Fidesz-KDNP frakciószövetség az új alkotmány szövegtervezetét. A dokumentum már hétfőn a parlament elé kerülhet.

Nem tetszik az ellenzéknek az alkotmány-tervezet

Elutasítják az ellenzéki pártok a Fidesz-KDNP új alkotmánytervezettét. Szerintük a dokumentum nem a nemzet, hanem pártok alkotmánya lesz.

Pálffy nem egyengette felesége útját

Tagadja Pálffy István, hogy közbenjárt volna azért, hogy felesége állami állásba került a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézményében.

Nem mondtak le a vasárnapi bezárásról

A koncepciót az elmúlt években már kétszer beterjesztették.

Ki lesz az új alkotmánybíró?


szerző:
2010.11.10. 08:01
Ki lesz az új alkotmánybíró?

Péntek délig állíthatnak jelöltet a parlamenti frakciók a megüresedett alkotmánybírói posztra.

Fidesz: 2 millió kopogtatócédula a cél

Minden településnek saját, helyi programja lesz.

Tarlós hivatalosan is főpolgármester-jelölt

Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya, hogy Tarlós István legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Schmitt az „emberek embere” kíván lenni

Nem a kormányzati munka gátja, hanem motorja akar lenni a köztársasági elnöki posztra jelölt Scmitt Pál.

Egymilliárdot hozhat a parkolás Terézvárosban

A terézvárosi parkolási szerződés azonnali felmondását kezdeményezi a KDNP.

Nem vár a kormány az alkotmány módosításával

Már a jövő héten el kell kezdeni előkészíteni az új alkotmányt - erre kérte szombaton Orbán Viktor a fideszes és KDNP-s képviselőket.

Átalakuló minisztériumok


szerző:
2010.05.17. 15:21
Átalakuló minisztériumok

A Fidesz és a KDNP javaslata alapján nyolc minisztérium, illetve a Miniszterelnökség veszi át a jelenlegi tárcák feladatait.

Vitás kérdések a vasárnapi

A kereszténydemokraták ötlete szerint vasárnaponként zárva tartanának a nagyobb üzletek. A párt indoklása szerint ez a döntés a valós társadalmi igényeket elégítené ki.

Kendermag kontra KDNP


szerző:
2010.05.09. 18:38
Kendermag kontra KDNP

A marihuána legalizálásáért tüntettek vasárnap Budapesten. A KDNP ifjúsági szervezete pedig ellene emelt szót.

A kettős állampolgársággal kezdhetnek

Már az első napon benyújthatja az országgyűlés elé a kettős állampolgárságról szóló törvényt a Fidesz-KDNP.

Schmitt Pált jelölik Házelnöknek

Schmitt Pált, a Fidesz alelnökét jelöli az Országgyűlés elnökévé a Fidesz-KDNP frakciója.

Orbán: Meg kell újítani a magyar politikát

A leendő miniszterelnök a Fidesz és a KDNP képviselőitől politikai, bajtársi és testvéri támogatást kér és ad nekik az előttük álló közös munkához.

1 milliárdot bukhat Terézváros?


szerző:
2010.04.30. 11:06
1 milliárdot bukhat Terézváros?

Az épületet többek között könyvtár és hangosítás nélkül adták át, ami miatt eleshet a kerület a céltámogatástól.

Kérjen bocsánatot Szlovákia!


szerző:
2009.08.28. 11:47
A KDNP ellenzi az erdőprivatizálást

Az ellenzék még a nyári rendkívüli ülésen interpellál a pénzügyminiszterhez.

Heves vita az MTV székházáról


szerző:
2009.05.06. 18:16
Heves vita az MTV székházáról

Az MTV Fidesz, KDNP, és szocialista delegáltjai vitatkoztak a székházépítésről.

A KDNP nem tárgyal Bajnaival


szerző:
2009.04.14. 15:47
A KDNP nem tárgyal Bajnaival

Semjén Zsolt, a párt elnöke szerint a megalakuló kormány morálisan illegitim.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való