KERESÉS search-close

Kásler Miklós

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kásler Miklós"

CD-támogatás miniszteri keretből

Sámánokkal és szkíta őshagyománnyal foglalkozó kiállításra 3 millió, Szandi új, jubileumi CD-jének kiadására pedig 1 millió forint támogatásról döntött Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Márciusban összesen 76 millió forint szétosztásáról határozott, erről először a 444.hu írt. Az MSZP szerint a miniszternek inkább iskolákat és kórházakat kellett volna támogatnia.

Menesztették a veszprémi kórház főigazgatóját, a gazdálkodás lesz a fő szempont

Azonnali hatállyal menesztette a veszprémi kórház főigazgatóját az emberi erőforrások minisztere, a döntést nem indokolták. Erről elsőként a 24.hu írt. Múlt héten Kásler Milós emberi erőforrások minisztere arról beszelt, hamarosan több pályázat is megjelenik a kórházigazgatói posztokra az egyik szempont az elbírálásnál, a kórházak gazdálkodása. Mára kiderült, a minisztérium költésgvetési felügyelőket nevezne a leginkább eladósodott kórházak élére.

„Megfulladok, ha nem mondom el”

Lemondott a Munkácsy Mihály-díj Bizottság egyik tagja miután megtudta, hogy az idén odaítélt 14 Munkácsy-díj közül hetet olyanok kaptak, akiket nem ők javasoltak az állami elismerésre. Krajcsovics Éva festőművész Kásler Miklós miniszternek azt írta: a történtek után nem kíván tovább asszisztálni a bizottság látszattevékenységéhez. A tárca úgy reagált: a díjak odaítélésénél kizárólag a szakmai szempontok játszanak szerepet.

Vastagbélrák: kevesen mennek el szűrésre

A vártnál jóval kevesebb ember, mindössze a behívottak ötöde vett részt eddig az országos vastagbélrák szűrőprogramon. A kétlépcsős szűrésre az 50 év felettieknek mehetnek. Több éves csúszás után végül ősszel indult el a program, akkor azt mondták, az a cél, hogy a behívottak 70 százaléka vegyen részt a vizsgálaton. Szerettük volna megtudni, mit szól az alacsony részvételhez Kásler Miklós, de ő a kérdést sem várta meg, otthagyta stábunkat.

Még élhetne 24 ezer beteg?

24 ezer embert lehetett volna megmenteni csak 2017-ben azzal, ha időben a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutnak. Ezt a Népszava szerint Kásler Miklós miniszter írta le az egészségügy 1500 milliárd forintos átalakításáról szóló javaslatcsomagjában, amelyet a lap szerzett meg. A szocialisták szerint a miniszter írásba adta, hogy horrorisztikus az indokolatlan halálesetek száma.

Kásler Miklós szerint elkerülték a krízist az egészségügyben

Nem valószínű, hogy a közeljövőben nyugat-európai bérek lesznek az egészségügyben, de a betegellátás biztosított - erről beszélt az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós szerint az utolsó pillanatban léptek, így elkerülték a krízishelyzetet.

Hiába kérdeztük az emberi erőforrások miniszterét

Gyakorlatilag levegőnek nézte kollégánkat az emberi erőforrások minisztere, akit egy nyilvános eseményen próbáltunk kérdezni, hiába. A választások óta hiába kér interjút az RTL Híradó Kásler Miklóstól. A Magyar Újságírók Szövetségénél azt mondják, azok a miniszterek kerülik a kérdéseket, akiknek a tárcájánál a nyilvánosság előtt nehezen védhető ügyek vannak.

Kiraknák a magánszolgáltatókat

Teljesen különválasztaná az állami és a magánegészségügyet a kormány. Erről beszélt Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint ez nem jelent majd kevesebb elérhető szolgáltatást az állami rendszerben.

Saját videósa van Kásler Miklós miniszternek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma havonta 450 ezer forintot fizet azért, hogy dokumentálja azokat az eseményeket, ahol Kásler Miklós megjelenik. A szerződés szerint mindent rögzítenie kell a videósnak, de a felvételek eddig sehol sem jelentek meg. Információnk szerint most rögtön az archívumba kerülnek. Kerestük a minisztériumot, de nem válaszoltak a kérdéseinkre. A Jobbik szerint sokkal hasznosabb dolgokra is el lehetne költeni a pénzt.

 

Milyen képzést támogat az állam?

Több latinul és ógörögül beszélő kutatóra lenne szükség, erről Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszélt a Magyar Időknek. Szerinte kevés a szomszédos országok nyelveit és kultúráját oktató kar. A Híradónak nyilatkozó oktatáskutató szerint, bár valóban fontosak ezek a tudományterületek, a gazdasági, társadalmi fejlődés szempontjából lennének fontosabb képzések is, amelyeket a kormány támogathatna. Például az élő nyelvekét.

 

Kevesebb só, drágább dohány?

A kenyér sótartalmának csökkentését és a dohányáruk adójának emelését, illetve sportolásra alkalmas helyek létesítését javasolják a kormánynak az országos egészségügyi intézmények. Kásler Miklós miniszter kérte fel őket, hogy készítsenek terveket a magyarok egészségi állapotának javítására.

Átszervezik a rákgyógyítást

Újra szerveznék az ország onkológiai ellátását, a daganatos betegeket csak kijelölt intézményekben kezelhetnének, akkor is, ha utazniuk kell ezért. Kásler Miklós azt mondta, a tumor-gyanús eseteknél így megvalósítható lesz a két héten belüli diagnózis.

Kásler imát mondott Orbánért

Betöltötte az 55-öt Orbán Viktor. Születésnapja alkalmából a miniszterelnök Facebook-oldalát elárasztották a jókívánságok, és tegnap hálaadó szentmisét is rendeztek a tiszteletére Budapesten. A Belvárosi Plébániatemplomban Kásler Miklós is mondott imát a miniszterelnökért.

Megszüntetné a hálapénzt az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara az alaptörvényben rögzítené, hogy mennyit pénzt kell fordítani az egészségügyre. Az RTL híradó az új egészségügyért felelős államtitkárt, Nagy Anikót szerette volna kérdezni első nyilvános szereplésén, de nem válaszolt kérdéseinkre.

Kórházi fertőzések: Kásler kivizsgálná

Meg kell vizsgálni, hogy az orvosi szabályok megszegése vagy a feltételek hiánya okozza-e a kórházi fertőzéseket. Erről beszélt Kásler Miklós az új emberi erőforrások minisztere tegnap a Kossuth Rádióban. A miniszter szerint ráadásul rendkívül nagy különbségek vannak az egyes kórházak között.

„Legyen példa a magyar kultúra”

Fontos, hogy a magyarság 1100 éves történelmének spirituális és szakrális ismereteit is fel tudja mutatni az oktatás. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának új vezetője, Kásler Miklós szerint az a fontos, hogy az ember éljen jól és éljen szépen. Hogy ő ezt, hogy képzeli el, arról egyelőre konkrétumokat nem árult el, mai miniszterjelölti meghallgatásán az ellenzéki pártok szerint.

 

Béremelésért lelkesedét vár

Kásler Miklós azt várja el a tanároktól, hogy a béremeléssel párhuzamosan újra szívvel-lélekkel tanítsanak - ezt a Mandrinernek adott interjúban mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának leendő vezetője.

 

Kásler Miklós furcsa és vitatható mondatai istenről és betegségekről

Balog Zoltán utóda egy elismert orvos lesz: a többszörösen kitűntetett Kásler Miklós több mint 20 éven keresztül vezette az Országos Onkológiai Központot.  A professzorhoz tartozik majd az egészségügy és az oktatás is, emiatt lett érdekes, hogy korábban hogyan foglalt állást bizonyos ügyekben. Hogy miért gondolja, hogy a tízparancsolat betartása gyógyír lehet a halálos betegségekre, vagy miért cáfol laikusként tudományos tényeket.

Gyakorló orvos lesz az új emberi erőforrás miniszter

Kásler Miklós 24 éve vezeti az Országos Onkológiai Intézetet. Az onkológus professzor emellett amatőr történészként is egyre többet szerepelt az elmúlt években, a köztévén műsora volt, és kutatta az Árpád-háziak DNS-ét. Nézeteivel nem midig arat osztatlan sikert: kijelentette ugyanis, hogy nem hisz az ősrobbanásban és szerinte a Tízparancsolat betartásával megelőzhető a halálos betegségek többsége.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való