KERESÉS search-close

Kádár János

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kádár János"

30 éve bukott meg végleg Kádár

30 évvel ezelőtt ezen a napon állították fel elnöki posztjából Kádár Jánost - az akkor egyedüli párt, az MSZMP Központi Bizottsága nyugdíjazó levelet írtak az akkor már beteg pártelnöknek. Ezzel véget ért a nevével jelzett, 1956 óta tartó korszak. 30 éve volt a rendszerváltás - sorozatunkban az MSZMP KB 1989. május 8-i ülését és az ahhoz vezető utat mutatjuk be.

Kútvölgyi Erzsébet és Kádár Jánosné párhuzamos életrajza

Kútvölgyi Erzsébet Kádár Jánosnét játssza. Mi történt Kossuth-díjas színésznővel, családjával akkor, amikor Kádárné azt sem tudta, melyik börtönben lehet a férje? Hogyan öltözött a fiatal művész abban az időben, amikor Kádárné Rotschild Klára divatszalonjában üldögélt a modelleket nézve?

Megyeri Csilla: ˝Ki a tököm ez?˝

Az influencernek rendesen meggyűlt a baja a közéleti személyiségek felismerésével. Mégis ki az a Kádár János és Freddie Mercury?

A Ki vagyok én? játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Ki vagyok én? játékot is!

Kádár elfeledett faluja

Kapoly az egykori első titkár miatt volt híres, a falu, ahol most ennek semmi nyomát nem látni. Elmúlt, az enyészeté lett mindaz, amit korábban legendák öveztek…

Kádár-káderek: erőszakos karrierek

A Rákosi- és a Kádár rendszer vezetőiről, ahogyan annyi más egykori szovjet és kelet-európai vezetőről - nagyjából azt lehet mondani, hogy minél magasabbra jutottak, annál kevesebbet tudunk róluk. Ezek az emberek nem nagyon beszéltek. És legkevésbé a nyilvánosságnak vagy az utókornak. Így majdnem minden utólagos életrajz fontos hiánypótló. Most kettő is megjelent: Fehér Lajosról, aki ellentmondásos életútján volt újságíró, rendőr, majd agrárpolitikus lett – és Péter Gáborról, akiről csak az ÁVH és a brutalitás jut az ember eszébe.

Még Kádár villájába is bemászott, hogy lássa a valóságot

Egyszer még Kádár János balatonaligai villájába is bemászott, hogy lássa mi a valóság. Weiler Péter festőművész most új sorozatot készített a szocialista rendszer utolsó éveiről, „Üdvözlet Aligáról” címmel. A sorozatot azért készítette el, hogy emlékeztesse rá a látogatókat: milyen jó volt ezektől a rendszerváltáskor megszabadulni.

Egy diktátor három napja

A titokzatos három nap 1956-ban, amikor a forradalmat támogató Kádár János, a kommunista párt vezetője eltűnt Budapestről. A szovjet fővárosból egy megtört ember tért vissza, aki meggyőződésből vagy félelemből végrehajtotta elvtársai akaratát. A három moszkvai nap története a XXI. században.

Kuncze Gábor találkozása Kádárral

Miután egy autós blog összegyűjtötte, mi az, amit semmiképp se mondjunk egy rendőri igazoltatás esetén, az egykori belügyminiszter ennek kapcsán elmesélt egy történetet, egy fiatal politikusról, aki egy átmulatott este után összefutott a szocializmus nagy alakjával...

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való