KERESÉS search-close

Japán

51 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Japán"

Felgyújtották Japán egyik népszerű animációs stúdiójának épületét

Halál rátok! - ezt kiabálta egy férfi mielőtt felgyújtotta Japán egyik népszerű animációs stúdiójának épületét. A tűz pillanatok alatt szétterjedt, mivel a támadó előzőleg valamilyen gyúlékony anyagot locsolt szét. A merényletben legalább kéttucat ember halt meg, de a hatóságok attól tartanak, hogy még több áldozat lehet, mivel a sérültek közül sokan kritikus állapotban vannak.

Fehérnemű-vásárlás testszkennerrel

Forradalmasítaná a fehérnemű-vásárlást egy japán cég. Boltjaikban a próbafülkékben háromdimenziós test-szkennereket helyeztek el, amely 5 másodperc alatt leveszi a vásárló méreteit. Így sokkal gyorsabb, egyszerűbb a vásárlás és könnyebb megtalálni a megfelelő fazont.

Miért különleges a világ legdrágább szőlőfürtje?

Rekordáron kelt el egy fürt vörös szőlő Japánban! Több, mint 1,2 millió jent, vagyis 3,2 millió forintot zsebelhettek be érte. A Ruby Roman nevű lédús, magas cukortartalmáról híres fajta, ráadásul minden szeme több, mint 20 gramm.

Nylonzacskóktól hullanak a szarvasok a Nara parkban

Már 9 szarvas pusztult el a műanyagok miatt Japánban.

16 méter magas hófal tavasszal, Japánban

Japán háztetőjének nevezik a szigetország egyik magaslati helyét, ahová özönlenek a turisták a világ minden részéből, a Föld északi féltekén tapasztalható ritka látványosság miatt. Itt ugyanis a zöldellő tavaszban is megcsodálhatók a tél különleges képződményei. Mint például egy 16 méter magas, kettős hófal.

Lemondott Akihito császár


szerző:
2019.04.30. 18:52
Lemondott Akihito császár

Éjféltől új uralkodója van Japánnak. A 85 éves Akihito császár megromlott egészségi állapota miatt 30 év után távozott a trónról, ahol fia követi. Japánban a császárok korábban szinte soha nem érintkeztek a köznéppel, akik élő Istenként tisztelték őket. Akihito azonban más úton járt, és ezt már jóval trónralépése előtt jelezte, amikor egy közembert vett feleségül.

BRUTÁL FÜST: Felvételek a Japán vulkánkitörésről

Amint a közeli felvételeken is jól látszik, még mindig ömlik a füst a Japán délnyugati részén lévő Kuchinoerabu szigeten lévő vulkánból...

Japán nem mond le a bálnákról

Japán hivatalosan is újraindítja a kereskedelmi bálnavadászatot, és kilép az ezt tiltó nemzetközi egyezményből. A szigetország halászai eddig is több százat ejtettek el évente a védett állatokból, de eddig ezt tudományos kutatás címén tették. Természetvédő szervezetek tiltakoznak a döntés ellen.

Felrobbant egy japán étterem

Felrobbant egy kétszintes étterem Japán északi részén. Több mint 40-en megsérültek, de egyikük sincs életveszélyben. A robbanás okát még vizsgálják, de úgy tűnik, hogy gázszivárgás miatt semmisült meg az épület.

Makaóba tartanak túraautósaink

Sűrű időszakon vannak túl kedvenc WTCR pilótáink. Nagy Norbiék az elmúlt hetekben megjárták Kínát és Japánt, a megpróbáltatásoknak azonban még mindig nincs vége. A Zengő Motorsport csapata kedd délután ismét elindult a világ másik végére. Most Makaóban állnak rajthoz.

A Zengő Motorsport csapata a legendás suzukai versenypályát is meghódította

A Zengő Motorsport csapata Kína után Japánt is meghódította, hiszen a Túraautó-Világkupa következő állomása a legendás suzukai versenypálya volt. A kocsik és egyéb felszerelések, gumik és tartalék alkatrészek negyven lábas konténerekben érkeztek, és két héten keresztül szállították őket kamionokkal, valamint hajókkal.

Irány Japán!


szerző:
2018.10.30. 16:20
Irány Japán!

A Zengő Motorsport csapata túl van a hétvégi versenyen, amire egészen Japánig, Suzukáig repültek!

Mivel lazítanak a pilóták a Zengő Motorsportnál két verseny között?

A Reggeli hétfői adásában már beszélgettünk a Zengő Motorsport istállójának tagjaival - nincs ez máskép ma sem!

Az állat ketrecében találtak rá a vérző férfira

Megtámadta, és megölte egyik gondozóját egy ritka fehér tigris az egyik japán állatkertben.

Robotok szolgálnak ki a kávézóban

Egy japán kávézó tulajdonosa a megüresedett felszolgáló pozícióra nem embereket, hanem robotokat alkalmaz, akik láthatóan profi módon teljesítik az elvárásokat.

Sorra csapnak le Japánra a természeti katasztrófák

Az évszázad hőhulláma, aztán az elmúlt negyedszázad legpusztítóbb vihara, a Jebi tájfun, és most 7-es erősségű földrengés Hokkaidon. Japánnak az elmúlt hetekben és hónapokban bőven kijutott a természeti katasztrófákból és szélsőségekből. Egy Hokkaidon élő magyar kutatót, Nagy Szilviát hívtunk fel Sapporoban.

ROMOKBAN: friss videó a japán földrengés puszításairól

A japánt sújtó földrengés miatt több helyen is járhatatlanná váltak a sárral borított utak, az aszfalt néhány helyen be is szakadt. Teljesen leállt a tömegközlekedés és az iskolák is zárva tartják kapuikat.

BRUTÁLIS: Földrengés Japánban


szerző:
2018.09.06. 14:23
BRUTÁLIS: Földrengés Japánban

6,7-es erősségű földrengés rázta meg Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót hajnalban. Több, mint harmincan eltűntek. Sok embert keresnek.

 

FÖLDRENGÉS-VIDEÓ: újra természeti katasztrófa Japánban

Nagy erősségű földrengés rázta meg Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót hajnalban. Több, mint harmincan eltűntek. Az eddigi hírek szerint nyolcan életüket vesztették, további százhúszan megsérültek, 3 millió háztartásban megszűnt az áramellátás. Mutatjuk, mi maradt a házakból!

 

Japán tájfun: 10 halálos áldozat és 300 sérült

10 halálos áldozata és 300 sérültje van eddig a Japánra lecsapó tájfunnak. 25 éve nem tapasztaltak ekkora pusztítást vihar miatt a szigetországban. Az ország egyik legnagyobb reptere továbbra is zárva van, miután a mesterséges szigetre épült légikikötőt víz borítja. Az ott rekedt utasokat már elkezdték kimenteni.

PUSZTÍTÁS: Tájfun Japánban


szerző:
2018.09.04. 17:13
PUSZTÍTÁS:  Tájfun Japánban

Az elmúlt negyedszázad legerősebb tájfunja érte el Japán nyugati partjait. A széllökések sebessége eléri az óránkénti 215 kilométert. A vihar keltette tengeri hullámok az oszakai öbölben egy több mint 2 és félezer tonnás tankert többször nekicsaptak egy hídnak. A reptér sem úszta meg a tájfunt, a terminált elárasztotta víz, helyenként csak térdig lehetett gázolni benne.

Tovább tombol a hőség Japánban


szerző:
2018.07.25. 15:50
Tovább tombol a hőség Japánban

Tokióban új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. Az egyik pályaudvar előtti téren egy 5 milliméter vastag vízréteget vezettek a járdára. Ezzel, hacsak néhány négyzetméteren is, de sikerült 10 fokkal csökkenteni a környezet hőmérsékletét.

Hideg vízzel hűtik a járdát


szerző:
2018.07.25. 15:49
Hideg vízzel hűtik a járdát

Tovább tombol a hőség Japánban. Tokióban ezért most új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. A japán hőhullámnak már legalább 80 halálos áldozata van, és egyelőre nem várható enyhülés.

Nem szűnik a hőség Japánban, Dél-Koreában

Nem csökken a hőség a kelet-ázsiai országokban. Sőt, minden eddigi rekord megdőlt Japánban, ahol megint több, mint 41 fok volt. Dél-Koreában szintén a hőségtől szenvednek a helyiek. A két országban már legalább 50 halálos áldozata van a forróságnak.

Áradások a Távol-Keleten

Már legalább kétszázan haltak meg Japánban az elmúlt napokban kialakult áradások és sárlavinák miatt, és még mindig sok az eltűnt.

Indítás után felrobbant a Momo 2 rakéta

Indítás után közvetlenül felrobbant a Momo-2 nevű rakéta. Egy japán magáncég már másodszor próbálkozott felküldeni egy saját fejlesztésű hordozót, de az első tesztet is elbukták. Nem tudni, mikor folytatják.

Magyar vállalkozók a világ körül

Kürtőskalács Amerikában, lángos Londonban, gulyás Japánban. Olyan magyarokat mutatunk be, akik mertek nagyot álmodni, és külföldre vitték a magyar finomságokat.

Ha Japánban lehet szörny, Pajkaszegen miért nem?

Pajkaszeg polgárainak egy része mindent megtett azért, hogy eltántorítsa a fejlesztési minisztert az autópálya építésétől. Így történhetett meg az is, hogy egy tavi szörny bújt elő a nádasból!

Camila Cabello már Japánban turnézik!

Egy sláger elég volt hozzá, hogy szólóban is világhírűvé váljon Camila Cabello. A Havana című számot most a Japánok is élőben élvezhetik több koncerten is. A kubai származású énekesnő ugyanis a napokban a szigetországba utazott turnézni.

Gigászi hófesztivál Japánban

Több, mint 200 alkotással nyílt meg Japán legnagyobb hófesztiválja. A hószobrászok gigantikus méretű rajzfilm és-, videojáték figurákat alkottak meg, amelyek 8 napon láthatóak 3 helyszínen Észak-Japánban.

Szegények szállója gyulladt ki

Tizenegy ember meghalt, amikor kigyulladt egy segélyekből élő időseket befogadó menedékhely Japánban. A fából készült épületet percek alatt beborították a lángok. A lakók közül többen mozgáskorlátozottak voltak, így esélyük sem volt a menekülésre. Mindössze öten jutottak ki élve a szállóból, hárman közülük könnyebben megsérültek.

11 ember halt meg a tűzben


szerző:
2018.02.01. 16:38
11 ember halt meg a tűzben

Egy segélyekből élő időseket befogadó szálló gyulladt ki nem sokkal éjfél előtt a Japán északi részén található Szapporó városában. A faszerkezetű épület padlásterén fűtéshez használt üzemanyagot, és más lomokat tároltak, ezek robbantak be. A tűzben tizenegy ember meghalt.

Japánban szerzett élményeiről mesélt Badár Sándor

Összeszámolni is nehéz, hogy hány országban járt már Badár Sándor. Ezúttal Japánban, immáron második alkalommal és végre olyan dolgokat is kipróbálhatott, amikre harminc évvel ezelőtt, az első útján nem volt lehetősége.

 

Ilyen volt Badár Sándor japán kalandja az élő polipokkal

Részlet a 20. évad 6. részéből:

Badár Sándor nagy világutazó, legizgalmasabb kalandjait pedig éppen Japában élte meg. Kezdve az élve elfogyasztott polipoktól, a világ leggyorsabb vonatán át, egészen a legőrületesebb liftezéséig.

Nézd meg itt a teljes adást!

Ungár Anikó nem szívesen „cuppogtat”

A bűvész mesternő őszintén mesélt a Párizsban és Japánban szerzett gasztroélményeiről. Bár Anikó saját bevallása szerint merész a konyhában, mégis akad olyan alapanyag, amivel nem igazán szimpatizál…

Tájfun ostromolja Japánt

Lecsapott Japánra a Lan nevű tájfun. A lefrissebb jelentések szerint már legalább hárman meghaltak és 90-en megsérültek az ítéletidő miatt. Óriási területeket borított el az árvíz. A közlekedés többfelé megbénult. A vihar várhatóan még néhány napig a partvidék közelében marad. 

TÁJFUN: óriási áradás és pusztítás

Hatalmas területeket borított el az árvíz Japánban, ahol a Lan nevű tájfun pusztít. Megmutatjuk azt is, hogyan mentik a bajbajutottakat a levegőből.

A Fókusz egy szörnyű tragédia helyszínén forgatott!

Hat és fél évvel ezelőtt az eddigi egyik legszörnyűbb katasztrófát élte meg Japán. Az ország a mai napig megszenvedi a 2011. március 11-én történteket. A Fókusz riportere azért utazott Japánba, mert szerette volna megtudni, mi történt azóta.

Bemutatták a rakétát

Bemutatta az észak-koreai tévé azt a rakétát, amely Japán felett repült át a kedden hajnalban. Az újabb kísérletet elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa, de ez valószínűleg nem rettenti el az ázsiai államot. Phenjan szerint a következő célpont az Egyesült Államokhoz tartozó Csendes-óceáni sziget, Guam lehet, amelyet a tervek szerint négy rakétával lőnének körbe.

Észak-Korea átlőtt Japán fölött

Megszóltak a légvédelmi szirénák szóltak Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón. Nem gyakorlat volt, hanem éles riasztás, miután egy középhatótávolságú, észak-koreai rakéta elrepült Japán fölött, majd több mint ezer kilométerrel távolabb az óceánba csapódott. Japán kormányfője keményen tiltakozott, az amerikai elnök pedig azt üzente, hogy minden lehetőség naprendben van Észak-Korea kapcsán.

Lehet megelőző katonai csapás

Lehetséges egy megelőző katonai csapás az észak-koreai konfliktus megoldására. Ezt mondta az amerikai elnök, miután a phenjani rezsim megfenyegette az Egyesült Államokat, hogy megtámadja csendes-óceáni szigetét, Guam-ot. Eközben Japánban megkezdték egy amerikai rakéta-elfogó rendszer telepítését a koreai-félsziget felé néző, nyugati partvidékeken.

Hugh Jackman már japánul is beszél

Hugh Jackman Japánban népszerűsíti legújabb filmjét, a Logant. A kötelező programok mellett szerencsére volt ideje bejárni Tokiót és környékét, ami teljesen elvarázsolta a színészt. Kalandjait gondosan dokumentálta közösségi oldalain, végül egy rövid videóval, japánul köszönte meg az élményeket.

Lemondhat a japán császár

Győzött a szerelem a japán császári házban, az udvar pedig válsággal néz szembe. Hozzámehet közrendű vőlegényéhez az uralkodó egyik unokája. Hogy ezt megtehesse, minden rangjáról lemondott. 83 éves nagyapja pedig a trónról készül lemondani, miután hónapokig tartó egyeztetés után a kormány elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

Aurelio szerint a sushi kínai étel

Bár Rebeka megpucolta a rákokat, nem mosta meg, Márta pedig megjegyezte, hogy ennyire béna nem lehet. Bence aztán megkérdezte Aureliotól, hogy tudja-e, hol eszik a sushit, a szájhős pedig benyögte, hogy Kínába.

Diákokat temetett el a lavina

Legalább nyolc diák meghalt, több mint 30 pedig megsérült miután egy lavina maga alá temette őket Japánban. A baleset egy sípályán történt, ahol egy 70 fős csoport kapaszkodott felfelé. A diákok és tanáraik egy hegymászó-táborban vettek részt. Előző este komoly havazás volt a környéken, és a hatóságok figyelmeztettek is a lavinaveszélyre.

Sírni tudni kell


2017.02.22. 18:57
Sírni tudni kell

Élni tudni kell - tartja a mondás. És sírni is, ahogy ezt Japánban igyekeznek bizonyítani. A szigetországban alakult egy cég, amely mások előtti sírásra tanítja a hagyományosan önfegyelmezett japán dolgozókat, hogy oldani tudják a feszültséget. A szolgáltatásra egyre több cég fizet be.

Hazamehetett a kisfiú


2016.06.07. 18:20
Hazamehetett a kisfiú

Kiengedték a kórházból azt a japán kisfiút, akit egy hétig kerestek, miután egy erdőben hagyták a szülei büntetésből. A gyermek azt mondta, megbocsátott apjának. Közben kiderült az is, hogy a hatóságok nem fognak vádat emelni a szülők ellen.

Fókusz 2016-06-03


szerző:
2016.06.03. 18:55
Büntetésből kirakták a kocsiból, eltűnt

Két napja keresnek egy hét éves kisfiút Japánban, akit büntetésből kiraktak szülei az autóból Hokkaido szigetén egy erdős területen. Pár perc múlva visszamentek érte, de a gyerek már nem volt ott. Azóta nem találják.

Még erősebb földrengés jött


szerző:
2016.04.16. 18:17
Még erősebb földrengés jött

Újabb földrengés rázta meg Japánt, erősebb, mint csütörtökön. A 7,3 tizedes erősségű fölmozgásnak legalább 20 halottja van. Sokan rekedtek az összedőlt épületek romjai alatt. Volt, ahol egy teljes települést ki kellett üríteni egy megsérült gát miatt. Sok helyen földcsuszamlások voltak, és kitört egy vulkán is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való