KERESÉS search-close

József Attila

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "József Attila"

A 2019-es magyar érettségi után többnyire elégedettek voltak a diákok

József Attila és Radnóti Miklós az összehasonlító verselemzésben, érvelő szöveg a szinkronizált filmek mellett vagy ellen és egy szövegértelmezési feladat a játékokról. Egyebek közt ez várt a hétfőn érettségiző középiskolásokra. Akik a vizsga után többnyire elégedettek voltak és az időt sem érezték szűkösnek. A Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint volt pár hiba a feladatok instrukciói között, de alapvetően jó volt a feladatlap.

Ezren énekelték József Attila Tiszta szívvel című versét

Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre József Attila Tiszta szívvel című versét. Április 11-e a költészet napja, József Attila születésnapján sok helyen felolvasással, előadásokkal, versmaratonnal emlékeztek, az internetet pedig ellepték a különleges szavalatok. 

MÁCSAI PÁL: József Attila mindig népszerű, ő egy óriás

Ezer torokból szólt Budapest belvárosában József Attila Tiszta szívvel című verse. Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre a költő megzenésített versét a költészet napján.

Szabó Simon megidézte József Attilát

Simon az Altatót választotta Jószef Attilától, amit meglepően gondolt újra: ordítva adta elő, egy részét.

Levegőt! – így üzentek Orbánnak

Krétával írták tele Orbán Viktor utcáját a költészet napja alkalmából.  A 444 egyik olvasója fotózta le a miniszterelnök budapesti, Cinege utcai otthona előtti járdát ma reggel.

MEGHATÓ: így szavalja Tenya a Mamát

József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját, így nem csoda, hogy Pintér Tibor sem hagyhatta ki a költő klasszikus versét ünnepi előadásából.

Már túl vannak a magyar érettségin

Petőfi, József Attila és Kosztolányi Dezső. Nem volt a diákok számára ismeretlen szerző a magyar írásbeli érettségiben. Országszerte körülbelül 74 ezren írták meg a vizsgát. Az általunk megkérdezett diákok szerint bár a szövegértésre nem volt elég idő, a vizsga alapvetően nem volt nehéz. A Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint a feladatsorral alábecsülték a diákok képességeit. 

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való