KERESÉS search-close

Jézus

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Jézus"

Milyen lenne ma Jézus?


szerző:
2019.04.22. 19:25
Milyen lenne ma Jézus?

Ha jönne, pont ugyanúgy viselkedne, mint 2000 évvel ezelőtt. Ugyanolyan érthetetlen lenne minden, amit mond - ezt gondolja Szikora Róbert és a különböző egyházi képviselői is hasonlóan fogalmaznak. Jézus nem volt forradalmár, de nem rejtette véka alá, hogy szerinte mi a baj a rendszerrel. Ő a szeretet hatalmát hirdette.

Győző új társat varázsolt magának! Mi lesz így Beával?

A BeleValóVilág házigazdája Jézushoz fohászkodott, aki egy nem mindennapi képességgel áldotta meg Győzőt.  "Abrakadabra, jingle bells, drága szaloncukor" és Baukó Éva előkerült a semmiből...

Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Jézus ma élne?

Valószínűleg nincs még egy annyira titokzatos személy az emberiség történetében, mint a keresztény hit egyik legszentebb alakja, Isten fia, Jézus. Több milliárdan hisznek benne és mégis vannak, akik kételkednek a létezésében, a halálában, a feltámadásában. Ezúttal bizonyítékokat kerestünk. Nyomokat arra, hogy Jézus valóban élt és tanította az embereket. Aztán továbbgondoltuk és feltettünk pár furcsa kérdést is. Mi lenne, ha Jézus éppen ma élne? Mit szólna ehhez a világhoz? Mit tanítana? Mi lenne a foglalkozása?

SZABÓ KIMMEL TAMÁS: Vajon felismernénk Jézust a sok hamis próféta között?

A PASSIO XXI című zenés drámában Szabó Kimmel Tamás úgy akarta megformálni Jézus alakját, hogy abban ne befolyásolja az egyház által kialakított kép. Azt mondja annál, hogy ki hogy néz ki, volt-e szakálla vagy nem, sokkal fontosabb hogy mit mondott és hogyan élt.

Megújult „Jézus sírja”

Befejeződtek Jézus Krisztus hagyomány szerinti sírjának felújítási munkálatai. A jeruzsálemi Szent Sír bazilikában álló építmény már csaknem összedőlt, amikor nemzetközi összefogással elkezdték felújítani. Már megvan a pénz a restaurálás folytatásához is. Ez a Szent Sír bazilika Jeruzsálemben, a kereszténység legszentebb helye. A hagyományok szerint itt volt Jézus keresztútjának utolsó öt állomása. Itt feszítették keresztre, és itt is temették sziklasírba.

Mi az a Szent Márton kifli, és miért pont Szombathelyen készítik? Íme!

Nincs ebben semmi furcsaság, ugyanis Szent Márton ebben a városban született pontosan 1700 évvel ezelőtt. A legenda szerint az akkori római katona megosztotta kincstári köpönyegét egy fázó koldussal, akiről kiderült, ő maga volt Jézus. A kiflit, mikor megosztjuk, pontosan ezt szimbolizáljuk, vagyis javaink, értékeink, szellemiségünk és szeretetünk megosztását.

Miért pont ő lett a Messiás?

A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése után három nappal később, vasárnap támadt fel. Ezt a keresztény hívők a világon mindenhol elfogadják. Abban viszont már nem értenek egyet, hogy ki is volt, és hogyan is élt. Ahogy abban sem, hogyan kellene ábrázolni. Isten fia az évezredek alatt volt már fekete, fehér, kisportolt és vékony is. Az ő személyében mégis a hit és a tanítások a fontosak, amelyek utána maradtak.

Kim Kardashian élete párja David Bowie-albummal rukkolhat elő

Kanye West nemrég még az Amerikai Egyesült Államok elnöki székére pályázott, most úgy döntött, inkább a nemrég elhunyt énekes legenda zenei örökségét viszi tovább egy saját lemezzel. Sajnos azt már sosem fogjuk megtudni, hogy az érintett mit szólna mindehhez. Ön szerint szüksége van az emberiségnek egy Kanye West-féle David Bowie-albumra?

Röntgenfelvételen jelent meg Jézus Mexikóban

Egy mexikói asszony biztos benne, hogy csodával határos gyógyulása Jézusnak köszönhető. 

Kísérteties Krisztus-szobrok pusztulnak egy kaliforniai sivatagban

Egy amerikai szobrászművész negyvennél is több újszövetségi jelenetet öntött vasbetonba az 1940-es években. A fehérre festett, kísérteties szoboróriások ma a kaliforniai Yucca-völgyben pihennek és próbálnak dacolni az elemekkel.

Évezredes rejtély: hogy nézhetett ki Jézus Krisztus?

Hogyan nézhetett ki Jézus? Nem is volt hosszú, szőkés haja, és kék szeme? Miközben a mindenki által ismert arcot szántóföldön, ház falán is felfedezni vélték szerte a világban, addig a tudósok még mindig arra keresik a választ: milyen lehetett valójában Jézus?

Misztikus helyek, ahol csodák történnek?

Megmagyarázhatatlan gyógyulások egy alföldi dombnál, megdöbbentő Jézus-arckép egy szántóföldön. Egy kelet-magyarországi település könnyező Szűzanya festménye, vagy netán Dobogókő misztikum övezte sziklái a rejtélyesebbek?

Sztár lett a különc zseni


szerző:
2011.04.28. 17:10
Sztár lett a különc zseni

Gyerekként olyan bibliai csodák matematikai megfejtésével edzette agyát, mint például Jézus vízen járása.

Jézus 2.0: mobilról követhető második eljövetele

Egy hitszónok kijelentését a Bibliára alapozza, melyben leírták, hogy "mindenki látni fogja, amint Krisztus a felhőkből alászáll".

Csacsin érkezik a pap a virágvasárnapi misére

A szentkúti ferences rendi elöljáró emléket szeretne állítani Jézus jeruzsálemi bevonulásának.

Könyvet írt a katolikus egyházfő

Megjelent XVI. Benedek pápa új könyve Jézusról. A katolikus egyházfő egy régi kérdéssel, Jézus halálának körülményivel is foglalkozik.

Mekkora üzlet a vallás?


szerző:
2011.03.05. 19:31
Mekkora üzlet a vallás?

A Fókusz Pluszban Magyarország csodaváró helyszíneit járjuk végig, hogy kiderítsük, mennyire váltak híressé, mekkora üzlet nálunk a hit-turizmus, és, hogy készül-e bögre, póló a kegyhelyek képével?

Fókusz Plusz 11-03-05


szerző:
2011.03.05. 19:30
Fókusz Plusz 11-03-05

Fókusz Plusz: Még mindig Michael Jackson vezet minden idők legdrágább videoklipjével. Lady Gaga sem spórol, de mi a helyzet nálunk? Végigkísértük, hányan és hogyan készítik Wolf Kati klipjét, és bemutatjuk a legfelkapottabb magyar rendezőket. Jézus arcképe megjelent a mezőn, a NASA szenzációs műholdképe bejárta a világsajtót. Kíváncsiak voltunk, hogy Püspökladányban mekkora hasznot húztak a helyiek a jelenésből.

Fél Kettő 10-12-22


szerző:
2010.12.22. 14:25
Fél Kettő 10-12-22

Fél Kettő: Ki hozza? - Mit mondjunk a gyereknek a Jézuskáról? Ruttkai - Vendégünk volt a legendás színésznő lánya. Csókkirály - A Rock'N'Roll-bálvány és a karácsony. Fenyő Miklóssal beszélgettünk.

Homokkal tisztelegnek Jézus születése előtt

Homokból készítettek betlehemi jászolt Gdyniában.

Győrben a legendás lepel másolata

Győrben látható a katolikus egyház legvitatottabb ereklyéje, a torinói lepel hiteles másolata.

Óriás Jézus magasodik Lengyelország felett

Befejezték szombaton a világ legmagasabb Jézus-szobrának építését a lengyel Swiebodzin város közelében.

Készül a világ legnagyobb Jézus szobra

Az alkotás magasabb lesz, mint a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor.

Sasvári vendégségbe hívta a Jézusokat

A Madách Színház új felfogásban mutatja be a Jézus Krisztus Szupersztár című Webber-művet, ebből az alkalomból látta vendégül a korábbi címszereplő, Sasvári Sándor három utódját.

Fél Kettő 10-08-30


szerző:
2010.08.30. 14:20
Fél Kettő 10-08-30

Fél Kettő: Született tehetség - elájult az X-Faktor zsűrije Takács Nikolas hangjától. Szépek és buták? - Pataki Ágival beszélgetünk a sztereotípiákról. Jézus Krisztus Szupersztár - vendégünk Polyák Lilla és Serbán Attila, a musical szereplői.

Exkluzív interjú a dalszövegek királyával

Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Sakk, Oroszlánkirály, Aladdin. Néhány világhírű alkotás azok közül, amelyek dalszövegét Tim Rice írta.

Ménkű csapott Jézusba


szerző:
2010.06.16. 15:44
Ménkű csapott Jézusba

A szénné égett szobor továbbra is az ohiói város temploma előtt meredezik.

Jézus arca zarándokhely lett


szerző:
2010.05.02. 16:00
Jézus arca zarándokhely lett

Azt mondják, a helynek gyógyító ereje van, és kápolnát kellene építeni rá.

Krisztus arca Püspökladány mellett?

A jelenség csak néhány óráig volt látható az űrből. Az általunk megkérdezett történész szerint a szántóföldi Jézus arckép csak véletlen.

Újra megtekinthető a torinói lepel

Sok hívő szerint Jézus testének lenyomata látható a négyméteres vászondarabon.

Leleplezték a Torinói leplet?


szerző:
2009.10.06. 15:37
Leleplezték a Torinói leplet?

Egy olasz kutató azt akarja bizonyítani, hogy a leplen nem Jézus arcvonásai vannak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való