KERESÉS search-close

Izrael

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Izrael"

Egy nap alatt több mint 450 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből

Már legalább öten haltak meg az Izrael és a Hamasz nevű terrorszervezet között tegnap kiújult harcokban. Szombat reggel óta 450 rakétát lőttek ki a Gázai Övezetből a zsidó állam irányába. Erre válaszul az izraeli védelmi erők tankokkal és vadászgépekkel támadtak palesztin célpontokat.

Előrehozott parlamenti választás Izraelben

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött kedden az előrehozott parlamenti választás Izraelben. A hatóságok reggel lezárták a zsidó állam és a többségében palesztinok lakta Ciszjordánia közötti határt. A voksolást felmérések szerint az ellenzéki Kék Fehér Pártszövetség nyerheti meg. A kormányalakításra, a választási rendszer sajátosságai miatt mégsem nekik, hanem Benjamin Netanjahu jelenlegi miniszterelnöknek lehet a legnagyobb esélye.

Hamarosan megjelenhet az izraeli zászló a Holdon

Hamarosan megjelenhet az izraeli zászló a Holdon az amerikai, a szovjet, és a kínai után. Csütörtök este Floridából fellőtték Elon Musk rakétáját a Teremtés nevű izraeli szondával, amely a tervek szerint április 11-én landol a Föld kísérőjén. Ez az első eset, hogy egy magáncég Hold-küldetést vállal, és az első eset, hogy Izrael megcélozza a Holdat.

Lilu elképesztően cuki fotót posztolt!

A február 18-án induló Cápák között műsorvezetője éppen Izraelben nyaral a családjával, és szerencsére az idilli pillanatokból rajongóit sem hagyja ki.

Lilu ezért nem volt ott a Story Gálán!

A Cápák között műsorvezetője egy kis pihenőt szavazott meg magának, azonban a csinos estélyi ruhát most kihagyta a szabadidejéből. Kíváncsi vagy, miért?

Cápainvázió Izrael partjainál

Cápák özönlötték el az izraeli Hadera kikötővárosának partvidékét. Kutatók szerint a bikacápákból és homokpadi cápákból álló hatalmas rajt a település tengerpartján álló hőerőmű vonzotta oda, amely felmelegíti a környékbeli vizeket. A szokatlan jelenség nem csak a kutatók számára érdekes, a városban valóságos cápaturizmus alakult ki.

Izraelbe költöznek a nyíregyházi oroszlánok

Izraeli állatkertnek ajándékozta három fehéroroszlánját a Nyíregyházi Állatpark. Két éve igazi szenzációnak számított a három kisoroszlán születése. Az állatkert fontos küldetésének tartja a veszélyben lévő, ritka nagymacskák tenyésztését. Ezért döntöttek úgy, hogy elajándékozzák a három állatot.

Tüntetők állták útját Orbán Viktornak Izraelben

A tiltakozók szerint nem lenne szabad olyan problémás politikusokat fogadni a holokauszt-múzeumban, mint amilyen a magyar miniszterelnök. A szervező, izraeli Amnesty International egyik vezetője azt mondja, a demonstráció saját miniszterelnöküknek is szólt, aki többször fogadott már kétes megítélésű politikusokat. Orbán Viktor sajtófőnöke viszont Soros fizetett provokátorairól írt az RTL Híradónak.

 

Barátként üdvözölték egymást

A zsidó származású polgárok Magyarországon a kormány védelme alatt állnak - erről is beszélt hivatalos Izraeli látogatásán Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ő és az izraeli miniszterelnök hasonlóan látja, melyek a világban a legfőbb kihívások, ezek között a biztonságot, a terrorizmus elleni harcot is említette. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Izrael barátjának nevezte Orbán Viktort, akinek a látogatása ellen viszont tüntetést is szerveztek az országban.

 

Orbán a honvédség gépével

Egy tavaly vásárolt honvédségi utasszállítóval utazott Izraelbe Orbán Viktor, bár korábban a honvédelmi miniszter tagadta, hogy kormánygépnek használják majd a repülőket. A 8-9 éves utasszállítókat az akkori indoklás szerint katonai célokra tervezték bevetni. A miniszterelnök sajtófőnöke kérdésünkre most azt írta, mivel a honvédségnek van repülőgépe, inkább nekik fizetnek, mint másnak, de hogy mennyiért bérelték az utasszállítót nem árulta el. Az LMP szerint a kormány becsapta az embereket.

 

Lángol a határvidék


2018.05.15. 18:48
Lángol a határvidék

Továbbra is lángol Izrael és a Gáza-övezet határa a jeruzsálemi amerikai nagykövetség megnyitása miatti palesztin tiltakozás nyomán. Már csaknem hatvan palesztin halt meg az izraeli katonákkal folytatott összecsapásokban. Az áldozatok között van egy 8 hónapos csecsemő is. A sebesültek száma meghaladja a kétezret.

 

Megint Izrael csaphatott le

Rakétacsapások értek egy katonai repteret Szíriában. Damaszkusz és az oroszok szerint Izrael hajtotta végre a támadást, amelyben 14-en meghaltak.

Izrael bombázott Szíriában

Izrael elismerte, hogy ők bombáztak le egy épülő atomreaktort Szíriában 11 évvel ezelőtt. Bár sokan sejtették, sőt, az amerikaiak már előre tudtak a tervről, Tel Aviv mindeddig tagadta, hogy köze lenne a légicsapáshoz. Az, hogy most elismerték, üzenet a hasonló beruházásokat tervező térségbeli országoknak.

 

Már Izrael is bombázza Szíriát

Izrael katonai célpontokat bombázott Szíriában, miután egy iráni drón behatolt az izraeli légtérbe. A szíriai légvédelem egy izraeli vadászgépet lelőtt. Ezzel egy időben az ország északi részén a kurdok kilőttek egy őket támadó török helikoptert, a szír kormánycsapatok pedig Damaszkusz felkelők kezén lévő részét bombázták.

Dulakodás az izraeli parlamentben

Tüntetés, dulakodás az izraeli parlamentben. Az amerikai alelnök beszéde közben, amikor Jeruzsálemet Izrael fővárosának nevezte, felpattantak az arab frakció tagjai, hogy tiltakozzanak. A biztonsági őrök habozás nélkül rájuk rontottak.

 

Háborog a muszlim világ


szerző:
2017.12.08. 18:52
Háborog a muszlim világ

Véres összecsapások törtek ki Izrael több városában is palesztin tüntetők és a hatóságok között. A zavargásoknak már több tucatnyi sérültje van. Donald Trump döntése, miszerint elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, az egész muszlim világban hatalmas felháborodást váltott ki.

Trump minden muzulmánt magára haragíthat

Az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetné Donald Trump. A lépés nemcsak szimbolikus. Lényegében azt jelentené, hogy Washington Izrael fővárosaként ismerné el a várost, pedig arra a palesztinok is igényt tartanak.

 

Tiltólistás Libanonban a Wonderwoman

A legújabb szuperhős filmet, a nemrég bemutatott Wonderwomant nem láthatják moziban a libanoni rajongók. A gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium kérésére történt mindez: az bökte a szemüket, hogy a főszereplőt alakító Gal Gadot izraeli származású.

Világkörüli turnét tart Britney Spears

Világkörüli turnét tart nyáron Britney Spears, koncertjeire pedig olyan nagy az éreklődés, hogy Izraelben még egy választást is elhalasztottak miatta. Tel Avivban július 3.-án lép fel a poplegenda, és ezen a napon tartották volna meg eredetileg az izraeli munkáspárt előválasztásait. Bár nem szó szerint hivatkoztak Britneyre a közleményükben, egy „jelentős rendezvény” miatt tolták el választást egy nappal.

Valóra vált Oláh Gergő nagy álma!

Az X-Faktor egykori győztese és a Kicsi Óriások ex-csapatkapitánya régóta dédelgetett álma volt egy utazás, ami most végre összejött. Kíváncsi vagy, hova repültek feleségével, Nikivel az énekes?

Steiner Kristóf szerint a tavasz a szortírozás évszaka

Az Izraelben élő tévés-újságíró gyakran posztol képei mellé egy-egy filozofikus, vagy éppen pont gyakorlati tanácsot párkapcsolatokról, munkáról, hitről. Ezúttal a tavaszi megújulással kapcsolatban írta, hogy ez az időszak alkalmas arra, hogy a régi holmikkal együtt kidobjuk a rossz gondolatokat is az ablakon.

Hazatért a kémnek nézett keselyű

A hatalmas madár a múlt héten repült át Izraelből Libanon területe felé, ahol egy falu lakói elfogták. Mivel szárnyához egy nyomkövető volt erősítve, azt hitték, hogy az izraeli titkosszolgálat vetette be, és fogva tartották. Végül ENSZ katonák közreműködésével szabadult ki.

Ilyen volt 2015 a Fókusz szemével


szerző:
2015.12.21. 19:00
Ilyen volt 2015 a Fókusz szemével

A Föld a világűrből csodálatos látvány. Csak kevés embernek adatik meg, hogy Amerikától Ázsiáig körbeutazza. A Fókusz munkatársai idén is rengeteg helyszínre látogattak el, hogy közelebb hozzák Önökhöz a legtávolabbi vidékeket és a legérdekesebb történeteket. Katasztrófák, sztárok, terrortámadások, extrém helyszínek, vagy háborús frontvonal. Összegyűjteni is nehéz, hány külföldi helyszínről tudósítottunk 2015-ben is.

Lemondatnák a szentgotthárdi polgármestert

Lemondásra szólítja fel az LMP Szentgotthárd fideszes polgármesterét, mert Huszár Gábor egy testületi ülésen azt mondta: a zsidó állam állhat a párizsi terrortámadás mögött. Az erről készült hangfelvételt a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra. Huszár Gábor azon a másfél héttel ezelőtti testületi ülésen mondta ezt, amikor a képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy épülhet-e menekülttábor a városban. Izrael magyarországi nagykövetsége közleményben ítélte el Huszár Gábor kijelentéseit. 

Folytatódnak a késelések Izraelben

Folytatódnak a késelős támadások Jeruzsálemben, hiába vezényelt az izraeli kormány több száz katonát oda és záratott le egész városnegyedeket. Izrael terroristáknak, a palesztinok szabadságharcosoknak tartják a támadókat, akik gyakran teljesen hétköznapi életet éltek, mielőtt magányos merénylőkké váltak.

Izraelben ismét megkongatták a vészharangot

Kevés helyet kap a hírek között egy másik aggasztó jelenség. A járókelők közé hajtó, és utcán, buszon váratlanul embereket késelő merénylőkről eddig nem készültek a mostanihoz hasonló, megrázó felvételek. Mindez hozzánk nagyon közel, egy olyan országban, amelynek a tengerpartját a magyarok is nagy számban látogatják.

Fókusz 2015-10-15


szerző:
2015.10.15. 17:25
Megdöbbentő merényletek Izraelben: mi állhat a háttérben?

Késelés a nyílt utcán, gázolás, majd mészárlás, váratlan és értelmetlen terrorcselekmények Jeruzsálemben. Az elmúlt napok, hetek történései mindenkit megdöbbentettek Izraelben és világszerte. Mivel rengeteg magyar választja úticélul a közel-keleti országot, utánajártunk, vajon mi állhat a háttérben, és kell-e bármitől is félnünk, ha Izraelbe látogatunk.

A palesztinok vidám képregényekkel ünneplik az elmúlt hetek késelésig fajuló arab-izraeli konfliktusait

Kedden több, összesen három halálos áldozatot követelő zavargás zajlott Tel-Avivban és Jeruzsálemban. Az elmúlt hetekben már nem ez volt az első eset, hogy a palesztin-izraeli konfliktus áldozatokat szedett - a Hamász vezetője egyenesen a harmadik intifáda kezdetének nevezte a történteket. A twitteren azóta egymást érik az újabb népfelkelés eljövetelét vidám késes palesztinok képeivel éltető képregények. Mutatjuk őket!
 

Újabb merényletek Izraelben


szerző:
2015.10.13. 18:50
Újabb merényletek Izraelben

Hárman meghaltak, és sokan megsebesültek, amikor palesztin merénylők több helyszínen izraelieket támadtak meg. Lövöldöztek, késsel szurkáltak és autóval hajtottak tömegbe Jeruzsálemben és Tel-Aviv közelében.

Lelőtték a merénylőt


szerző:
2015.10.12. 18:57
Lelőtték a merénylőt

Tovább tombol az erőszak Izraelben és a palesztin területeken. Újabb késes támadásokat hajtottak végre izraeliek ellen. Jeruzsálemben egy rendőrt próbált leszúrni egy palesztin férfi,  agyonlőtték. A támadást egy biztonsági kamera is felvette. Figyelem, megrázó képek következnek.

Fegyverrel szögezte a földhöz a palesztin kisfiút az izraeli katona - De lehet, hogy az egész csak kamu?

Nagy vihart kavartak pénteken azok a fotók, melyeken kétségbeesett palesztinok, köztük egy tinédzser lány foggal-körömmel védenek egy törött kezű izraeli fiút, akit egy demonstrációt követően fegyverrel fenyegetett egy izraeli katona. Ugyanakkor egyesek szerint a képek a palesztin propaganda termékei, a lány pedig számos hasonló "produkcióban" szerepelt már.

Ekkora buli volt a Tankcsapda izraeli koncertje

A Tankcsapdát csak a Fókusz kísérte el Izraelbe. Mennyország Tourist helyett inkább repülőre ültek. Magyarország legnépszerűbb rockbandájáról számolunk be, ahogy még sohasem láthatták. Együtt lebegtünk a fiúkkal a Holt-tengeren, körbenéztünk Tel-Avivban, majd ott voltunk a magyaroknak tartott koncerten.

Exkluzív útibeszámoló a magyar rock fenegyerekiről

A Tankcsapdát csak a Fókusz kísérte el Izraelbe. Mennyország Tourist helyett inkább repülőre ültek. Magyarország legnépszerűbb rockbandájáról számolunk be, ahogy még sohasem láthatták. Együtt lebegtünk a fiúkkal a Holt-tengeren, körbenéztünk Tel-Avivban, majd ott voltunk a magyaroknak tartott koncerten. Hubai Antal riportja.

 TANKCSAPDA: „Ez nem misszió, csak szeretünk koncertezni”

Az egyik legnépszerűbb magyar rockbanda Izraelben koncertezett. Életre szóló élményként tekintenek a tel-avivi útjukra, hiszen a zenélés mellett jutott idejük kirándulni is. Megdöbbenve látták a falat, amely az országot a palesztin területektől választja el. Elmondásuk szerint a zenéléssel új lehetőségek nyílnak meg előttük, olyan helyekre is eljuthatnak, ahova magánemberekként nem lenne alkalmuk.

„Az ország nem dolgozta fel a Holokausztot”

Magyarország még nem dolgozta fel a Holokausztot, ezért kell beszélni róla – ezt mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke csütörtökön, a Holokauszt magyar áldozatainak emléknapján. Több országban is emlékeztek a Holokauszt 6 millió zsidó áldozatára, Lengyelországban csütörtökön tartották a nemzetközi élet menetét, Izraelben pedig 2 perces néma csenddel és mozdulatlansággal emlékeztek.

Harmadszorra is ikreket szült


szerző:
2015.03.02. 18:50
Harmadszorra is ikreket szült

Harmadszorra is ikreket szült egy 26 éves nő Izraelben. Az édesanya mindegyik alkalommal természetes úton esett teherbe, sohasem kapott hormonkezelést. Az orvosa szerint ez nagyon ritka, egymillió esetből jó, ha egyszer előfordul.

Izraelben is tüntettek a Szulejmánért

Izrael egyik népszerű televíziós csatornája nemrég vette le műsoráról a Szulejmánt. A nézők körében mindez felháborodást váltott ki, ezért hamarosan folytatódik a közkedvelt török sorozat.

A Hamasszal szemben: Moszab Hasszán Juszef története

Az évszázad egyik legmegdöbbentőbb kémtörténetéből készítettek filmet. Moszab Hasszán Juszef az egyik legradikálisabb palesztin szervezet a Hamasz alapítójának fiaként született. A szervezet irányítása várt rá, de ő másképp döntött. Elege lett a mészárlásokból és 14 éven át az izraelieknek kémkedett.

Moszab Hasszán Juszef: Hős vagy áruló?

Az évszázad egyik legmegdöbbentőbb kémtörténetéből készítettek filmet. Moszab Hasszán Juszef az egyik legradikálisabb palesztin szervezet, a Hamasz alapítójának fiaként született. A csoport irányítása várt rá, de ő másképp döntött. Elege lett a mészárlásokból és 14 éven át az izraelieknek kémkedett.

Megrendítő háborús tudósítás a gázai övezet határáról!

A Fókusz riportere az elmúlt négy napban a gázai övezet határában forgatott. Találkozott egy magyar családdal, amely ötven éve él a kritikus zónában. Hoffmanék feje fölött most is folyamatosan robbannak a bombák, bepillantottunk a hétköznapjaikba.

Multikulti a Közel-Keleten


szerző:
2014.01.27. 20:10
Multikulti a Közel-Keleten

Tartsanak velünk vasárnap egy igazán izgalmas kalandra Izraelbe.

Izraelben ünnepelt a 4 for Dance

A 4 for Dance egyik tagja Izraelben ünnepelte a harmincadik születésnapját, társai pedig azzal ajándékozták meg, hogy befizették egy tevegelésre.

Gilad Salit már Izraelben van!


szerző:
2011.10.18. 12:10
Gilad Salit már Izraelben van!

Kiszabadult Gilad Salit. A Hamasz katonái 2006-ban ejtették foglyul az izraeli katonát.

Palesztina: Állam béke nélkül?


szerző:
2011.09.24. 12:25
Palesztina: Állam béke nélkül?

Állótapssal köszöntötték az ENSZ Közgyűlésében a palesztin elnököt, aki nemzetének állami státuszáért folyamodott.

Az USA nem akarja Palesztinát az ENSZ-be

Átadta a palesztinok felvételi kérelmét az ENSZ főtitkárának Mahmúd Abbász.

Törzsutas: Izrael, 2. rész


szerző:
2011.09.18. 12:00
Törzsutas: Izrael, 2. rész

Törzsutas: Ezen a hétvégén ismét az ígéret földjére, vagyis Izraelbe látogattunk.

Törzsutas: Izrael


szerző:
2011.09.11. 12:00
Törzsutas: Izrael

Törzsutas: Izraelről mindenki gondol valamit, függetlenül attól, hogy járt-e ott egyáltalán vagy sem. Van, akinek napfény és strandok, van, akinek az ígéret földje, van, akinek a híradásokban állandóan szereplő konfliktuszóna és van, akinek vallási zarándokhely.

A növekvő árak miatt mentek az utcára

Több mint negyed millióan tüntettek Izrael városaiban a megélhetési költségek drámai emelkedése miatt.

Izrael nem kér bocsánatot


szerző:
2011.09.03. 13:01
Izrael nem kér bocsánatot

Ellentétes hatást váltott ki az ENSZ főtitkára szerint gázai flotilla-incidensről készült nemzetközi jelentés.

Csöpp margaritamacska Tel-Aviv látványossága

Új példánya született a világ egyik legritkább, ezért legveszélyeztetettebb fajának, a homoki macskának a tel-avivi állatparkban.

Ősrégi kőoltárt találtak


szerző:
2011.07.27. 21:28
Ősrégi kőoltárt találtak

Háromezer éves kőoltár került napvilágra Izraelben Gátnak, a filiszteusok városának feltárása során.

Tarr Bélát Jeruzsálemben is elismerték

Életműdíjjal tüntetik ki Tarr Bélát a Jeruzsálemi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Auschwitzi ereklyékkel akartak meglépni

Az izraeli házaspár egy rutinellenőrzésen bukott le a haláltáborból lopott tárgyakkal Krakkó repülőterén.

Véres incidens a Golán-fennsíkon

Tüzet nyitottak izraeli katonák palesztin és szír tüntetőkre.

Obama: Megváltoztak a körülmények

Viszály a szövetségesek közt. Elutasította az izraeli kormányfő az amerikai elnöknek a közel-keleti rendezést érintő kijelentését.

Véres évforduló Izraelben


szerző:
2011.05.15. 16:44
Véres évforduló Izraelben

Több ember meghalt vasárnap, amikor palesztin menekültek tömegei vonultak fel Izrael határain.

Izraelbe „költözik” a Szépművészeti

A jeruzsálemi Izrael Múzeum látogatói is megismerkedhetnek a Szépművészeti Múzeum Esterházy gyűjteményének jeles darabjaival.

Hét év börtön az ex-elnöknek


szerző:
2011.03.22. 10:55
Hét év börtön az ex-elnöknek

Nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények miatt hét év letöltendő börtönbüntetésre ítéltélték Móse Kacav, volt izraeli államfőt.

Meglepetés gibbon-kölyök Bettinától

Egy 32 éves majom egészséges utódot szült, ami az állatorvosok szerint szokatlan ebben az életkorban.

Izrael miatt vétózott az USA


szerző:
2011.02.19. 15:35
Izrael miatt vétózott az USA

A zsidó államot a palesztin területeken létrehozott illegális telepek miatt akarták elmarasztalni az ENSZ-ben.

Újabb segélyhajó indult Gázába

Elindult a szíriai Latakia kikötőjéből Egyiptom felé egy hajó, amelynek rakterében nagyértékű segélyszállítmány van Gáza számára.

Bűnösnek találták az izraeli ex-elnököt

Bűnösnek mondta ki nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjában Mose Kacav volt izraeli elnököt egy tel-avivi bíróság csütörtökön.

Ítéletidő a Közel-Keleten


szerző:
2010.12.12. 19:05
Ausztrálok is mennek oltani Izraelbe

Ausztrália kész szakembereket küldeni Izraelbe, hogy segítsenek megfékezni az ott pusztító erdőtüzet.

Izraelben a tűz irányít


szerző:
2010.12.04. 13:42
Izraelben a tűz irányít

Szombaton még mindig nagy területen égett Izraelben az ország modernkori történelmének legsúlyosabb erdőtüze.

Hatalmas tűzvész Izraelben


szerző:
2010.12.03. 15:26
Hatalmas tűzvész Izraelben

A Haifa várost veszélyeztető hatalmas erdőtűz már 41 halálos áldozatot követelt.

Meghalt a müncheni terrortámadás kitervelője

Szerda délután tartják Gázában Amin al-Hindi palesztin vezető temetését.

Rakétákat lőttek az üdülőparadicsomokra

Öt rakéta csapódott be hétfőn a dél-izraeli Eilatba és egy a jordániai kikötőváros, Aqaba egyik szállodája közelében.

Betiltották a fürtösbombát


szerző:
2010.08.01. 18:55
Izrael viszi be a segélyhajó szállítmányát

Egyiptomi kikötőbe érkezett az a líbiai hajó, amely segélyszállítmányt vitt volna Gázába.

Hibázott az izraeli hadsereg


szerző:
2010.07.13. 11:39
Hibázott az izraeli hadsereg

A belső vizsgálat szerint hibázott a hadsereg, amikor rajtaütöttek egy segélyflottán, amely a Gáza-övezetbe tartott.

Enyhül a Gázai övezet elleni blokád

A terv szerint Izrael be fogja engedni a mindennapi megélhetéshez szükséges árukat a zárlat alatt tartott területre.

Izrael vizsgálódik a flotilla ügyben

Vizsgálóbizottságot állított fel az izraeli kormány a két héttel ezelőtti flottilla ügyben.

Melegparádé Izraelben


szerző:
2010.06.12. 13:00
Melegparádé Izraelben

A melegek védelmére szólított fel az volt izraeli külügyminiszter a Tel Avivi melegparádén, amelyen tízezrek vettek részt.

Kitoloncolják az ír hajón lévőket is

Az izraeli hatóságok vasárnap kitoloncolják a Gázai övezetbe taró segélyhajó fedélzetén egy nappal korábban őrizetbe vett embereket.

Bojkottálják Izraelt a rockerek?


szerző:
2010.06.06. 16:40
Bojkottálják Izraelt a rockerek?

Az amerikai The Pixies nevű együttes vasárnap bejelentette, hogy elhalasztja a szerdára tervezett, első izraeli fellépését.

Izraelbe kísérték az ír hajót


szerző:
2010.06.05. 20:42
Izraelbe kísérték az ír hajót

Katonai kísérettel az izraeli Asdod kikötőjébe érkezett az a segélyhajó, amelyet szombaton foglalt el az izraeli hadsereg.

Izraeli katonák az ír segélyhajón

Izraeli kommandósok léptek az újabb Gázába tartó, segélyszállítmánnyal megrakott hajóra.

Túlzott erőszakról beszélnek az aktivisták

Aránytalan mértékű erőszakot alkalmaztak az izraeli kommandósok - állítják a megtámadott nemzetközi hajórajjal utazó aktivisták.

9 aktivista halt meg a hajón


szerző:
2010.06.03. 15:13
9 aktivista halt meg a hajón

Nyolc török és egy amerikai állampolgár halt meg a Gázai-övezetbe tartó segélyszállító hajók elleni izraeli támadásban.

Újabb segélyhajó megy Gázába


szerző:
2010.06.03. 14:17
Újabb segélyhajó megy Gázába

A Gáza-övezet felé tart, és - ha nem állják útját - várhatóan szombaton ér partot egy ír segélyhajó, fedélzetén egy Nobel-békedíjassal.

Gyorsítja a kitoloncolást Izrael

Kitoloncolja Izrael az összes külföldi állampolgárt, akiket a flottilla-akcióban fogtak el.

Izrael videóval igazolná a történteket

Az izraeli hadsereg közzétett egy videót, amely azt igazolja, hogy a palesztin aktivisták rátámadtak a kommandósokra.

Rendkívüli ülést hívott össze az ENSZ BT

Az izraeli hadseregnek a gázai segélyszállítmány ellen intézett rajtatütését vitatják meg.

Tüntetések az izraeli agresszió ellen

Londonban több száz demonstráló gyűlt össze hétfőn, hogy az izraeli hadsereg gázai katonai akciója ellen tiltakozzanak.

Tízezrek tiltakoznak az izraeli támadás miatt

Tüntetés volt Törökország és Jordánia fővárosában. A támadás miatt több európai ország is kérdőre vonta izraeli nagykövetét.

Gázába tartó segélyhajókra támadt Izrael

A Tizes Csatorna nevű izraeli televízió közlése szerint 19 halottja van a Gázai-övezetbe tartó hajókonvoj elleni hétfői izraeli támadásnak.

Rihanna Izraelben dalol


szerző:
2010.05.30. 12:28
Rihanna Izraelben dalol

Karrierjének első izraeli koncertjét adja vasárnap este Tel Avivban a 22 éves énekesnő.

Megakadt a közel-keleti béketárgyalás

Alighogy újrakezdődött, máris megakadt a közel-keleti béketárgyalás.

Holtan találtak egy rabot


szerző:
2010.04.22. 18:34
Holtan találtak egy rabot

Halálra vertek egy palesztin foglyot egy izraeli börtönben – állítják a palesztin hatóságok.

Szirénazúgás közepette emlékeztek

Hétfő délelőtt 10-kor két percre megállt az élet Izraelben. A Holokausztra, a több mint hatmillió meggyilkolt emberre emlékeztek.

Vegyvédelmi felszerelés minden Izraelinek

Több millió vegyvédelmi felszelés szétosztását kezdték meg kedden Izraelben.

Légicsapást mértek Gázára


szerző:
2010.04.02. 08:12
Légicsapást mértek Gázára

Az izraeli légierő több támadást is végrehajtott a Gázai övezet ellen, és leromboltak több épületet.

Izraeli gépek: repülnek a felelősök?

Felfüggesztették a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi osztályának igazgatóját, négy munkatárs ellen pedig fegyelmi eljárást indítottak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való