KERESÉS search-close

Isten veled Magyarország

74 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Isten veled Magyarország"

Véget ért az Isten veled, Magyarország első évada

Az Isten veled, Magyarország első évadában 9 héten keresztül 17 országba kalauzoltuk el a nézőket 27 kiköltöző, vagy külföldön élő magyar család történetét mutattuk be. A magyarok kalandjai hamarosan folytatódnak: az új évadban elmegyünk többek között Máltára, New Yorkba, Párizsba, Amszterdamba, és Hongkongba is!

Az új évadban mutatjuk, mi lett korábbi szereplőinkkel és jön rengeteg új történet

Megnézzük majd, mi történt Arnoldékkal, hogyan halad az angol tanulással Péter, mi lett Dalmáékkal Dublinban és jön nagyon sok új történet a világ számos pontjáról, ahol magyarok élnek.

Jól menő vállalkozást és nyugodt életet hagytak hátra Ausztráliáért

Jól menő vállalkozás, szép ház, nyugodt élet. Ez már csak a múlt. A kiköltözés ötlete másfél-két éve jutott eszébe Krisztinának és Zoltánnak. A végső elhatározás viszont egy éve született meg. 12 hónap alatt mindent megterveztek, eladtak és úgy döntöttek, hogy a csendes kis faluból a Föld másik oldalán, egy 2 milliós nagyvárosba, Brisbane-be mennek.

Nem értettek a vendéglátáshoz, mégis éttermeket visznek Vietnámban

Emi és Ha története Budapestről Hoi An-ig. Emi és párja hat éve döntöttek úgy, hogy együtt élnek majd Közép-Vietnamban. Ám sem a korábban Ázsiában élő Emi, sem a Magyarországon, diplomataszülők gyermekeként felnőtt Ha nem gondolta még akkor, milyen nehézségekkel kell majd megküzdeniük itt Dél-Kelet Ázsiában.

Egy gyorséttermi fizetésből hárman élnek meg Németországban - visszamentünk Angéláékhoz

Angéla és két fia Lajosmizséről költözött Németországba. Visszamentünk hozzájuk és megmutatjuk, hogyan élnek hármasban. Bár Angéla diplomája szerint tanár, nem akar többet tanítani, elkezdett a webdizájnnal és a kiadványszerkesztéssel foglalkozni. Amíg ez nem indul be, a gyorséttermi fizetéséből tartja el hármójukat.
A családról készült korábbi riportot itt nézheti meg.

Egy

Murinai Angélát már láthatták az Isten veled, Magyarország korábbi adásában. Az asszony elveszítette a gyermekét majd a férjét, mégis ezek után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, megvalósítja régi álmát és a fiaival külföldre költözik. Most elutaztunk Máltára, hogy megnézzük, hol tűnt el 2016 nyarán a tengerben Angéla fia. Gozo szigetére kellett átmenni komppal, hogy megtaláljuk a helyszínt.

Hogyan boldogul Németországban Angéla?

Jól menő vállalkozás, szép ház, nyugodt élet. De ez már a múlt. Szabóék mindenüket eladták és Ausztráliába költöznek. Visszamegyünk, és megnézzük találta-e munkát Németországban Angéla, az özvegy tanárnő. Egy vegyes házasság, 3 étterem és távol-keleti babonák Miért adta fel európai életét Emi?

Reptéri találkozásuk szerelem volt első látásra, azóta együtt járják körbe a világot!

Péter új munkalehetőséget kapott Abu Dhabiban. A magasabb fizetésért és kedvezőbb lehetőségekért hagyta ott brüsszeli munkáját. Veronika a szlovákiai Kassa mellől származik. A két fiatal a lutoni reptéren találkozott, mindketten a budapesti gépre vártak. Azóta évek teltek el és már házaspárként veszik nyakukba a világot, hogy megvalósítsák álmaikat! Péter azt mondta, most már nem feltétlenül a pénz miatt költöznek, sokkal fontosabb számukra a munka-magánélet egyensúlya, és hogy mit kínál számukra az új környezet.

Pénz és nyelvtudás nélkül mentek ki Dublinba szerencsét próbálni

Dalmáról és Balázsról először 2016-ban halhattak a nézők az RTL Híradóban, amikor is Dalma nyílt levélben közölte az egész ország előtt, hogy a magyar fiataloknak csak külföldön van esélyük. Az IVM stábja két évvel a levél után a fiatal párral Dublinban találkozott. Ahogy ők fogalmaznak, Miskolcról Anglia helyett, Írországba repítette őket a sors. Egyelőre semmi sem úgy alakult, ahogy tervezték.

Heni itthon sikeres szappanopera színésznő volt, de hollywoodi álmaiért mindent feladott

Novák Henriett sikeres és jól kereső szappanopera színésznőként élt Budapesten, de olyan régi vágya volt, hogy Los Angelesbe költözzön, hogy még a biztos jövedelmet és karriert jelentő sorozatból is kiszállt, hogy utazhasson. Mindent fel kellett adnia, ami a biztonságot jelentette otthon. Los Angeles, a világ egyik legnagyobb városa. Itt bármi megtörténhet, sikerre kudarc jöhet és fordítva. Az agglomerációval együtt több, mint 15 millió ember él itt és a világ minden tájáról jönnek a kalandvágyók. Ahogy Heni is. 16 évig álmodozott, hogy egyszer eljut ide. Pedig a városnak korántsem a jó oldalát látta meg először.

 

 

Hogy keres lakást Péter és Veronika Abu Dhabiban és hogy boldogul Balázs és Dalma Dublinban?

Simai Dalma történetét két évvel ezelőtt mutatta be az RTL Híradó. A miskolci lány úgy érezte, nincs jövője Magyarországon és nyílt levelet is írt a kilátástalan helyzetéről. Ma már Dublinban él a férjével. És megismerhetnek egy másik fiatal párt is az Isten veled, Magyarországban, akik Londonból költöztek Abu Dhabiba! Hogy miért, Kiderül a ma esti adásban!

Dalma úgy érezte, nincs jövője itthon

A miskolci Simai Dalma történetét két évvel ezelőtt mutattuk be. Úgy érezte, nincs jövője Magyarországon és nyílt levelet is írt a kilátástalan helyzetéről. Ma már Dublinban él a férjével. Az Isten veled, Magyarország stábjának elmondták történetüket.

Művészetterápia vitte Saigonba a rákból felépülő anyát és lányát

Túlságosan ragaszkodott az anyagi világhoz Bajczi Marianna, aki sikeres üzletasszony volt, mielőtt koponyadaganatot diagnosztizáltak nála. A személyiségfejlesztésben találta meg új útját, munkája eredményének a híre pedig Vietnámig eljutott.

Zsuzsa a londoni üzleti életben igyekszik megállni a helyét

Tóth Zsuzsanna sikeres üzletasszony volt Magyarországon, most a kőkemény londoni üzleti életben építi karrierjét. Jól érzi magát ott, ahová 14 éves korától vágyott. Párra is talált, és örül, hogy lánya is a közelében van.

Két kislányát egyedül neveli a messzi Thaiföldön, és boldog!

Gábor mindenképpen el akart szakadni a nyugati civilizációtól. Fotósként, környezetvédelmi programok munkatársaként bejárta Délkelet-Ázsiát, míg végül Thaiföldön a szerelem maradásra bírta. Feleségével ugyan azóta elváltak, két kislányát most ő neveli, de maradt a távoli országban.

Gergő Kálról vágott neki az ismeretlennek, Izlandon próbál szerencsét

Sári Gergő évek óta gondolkodott azon, hogy külföldre költözik, de sokáig halogatta. Aztán néhány éve megtetszett neki Izland. Először csak, mint turista akart odautazni, majd egyre erősebb lett benne az elhatározás. Felvette a kapcsolatot néhány Izlandon élő magyarral, elkezdett itthonról munkára, albérletre vadászni, és végül nekivágott!

Kilátástalannak érezték helyzetüket, Dublinba menekültek

Péter és Veronika Abu Dhabiban kezd új életet, hogyan tudnak beilleszkedni? | Dalmáék azt mondják, a kilátástalanság elől mentek Dublinba, megtalálták a számításaikat? | Hogyan lett a sorozatszínésznő Heniből menő ingatlanos Los Angelesben?

Az egyszeri látogatásból 10 év lett

Saját kezűleg felépített házzal, barátokkal, megtalált békével a buddhista templomban, mindezt ráadásul paradicsomi környezetben. Az Isten veled, Magyarország korábbi adásában megismerhették Gábor történetét, aki Thaiföldön telepedett le, majd idegenvezetőként, tanárként és környezetvédelmi szakemberként is megállta a helyét. Ám van, ami neki sem sikerült - a vegyes házasság és a nagy korkülönbség buktatóival folytatódik ma este a történet.

Zsuzsa a szerelmet is megtalálta Angliában, Gergőt pedig egészen Izlandig kísértük!

Az Isten veled, Magyarország következő adásában meglátogattuk Zsuzsát, aki egy tragédia után döntötte el a kórházi ágyán, hogy Angliába költözik. Gergőt pedig egészen Izlandig kísértük, aki azért mondta fel jól fizető állását, hogy kipróbálhassa magát Reykjavikban.

A nyugodt vidéki élet helyett az ír kalandot választották!

Antal János egy olyan munkaajánlatot kapott egy ír autóalkatrész-gyártó cégtől, amire mindenki azt mondta, bűn lenne visszautasítani. A munka a magyarországi munkájához hasonló projektvezetés, azonban a fizetés és a juttatások magasan a jelenlegi felett vannak. A férfit és feleségét, Erikát az Isten veled, Magyarország! stábja egészen a meseországnak tűnő Írországig kísérte.

Tamás dél-amerikai körutazása során nemcsak az országba, de szállásadójába is beleszeretett!

Soós Tamás 2015-ben éppen egy dél-amerikai körutazáson járt, amikor nem csak az országba, de akkori szállásadójába is beleszeretett. A férfi és felesége 2017 óta egy biztonságosnak számító belvárosi kerületben élnek Limában, mégis a kerítéseken mindenhol szögesdrótot vagy árammal töltött vezetékeket látni.

Miért nem jön haza Gábor Thaiföldről?

Gábor Thaiföldön ragadt két kislányával: miért nem jön haza? | Zsuzsa itthon sikeres üzletasszony volt, most Londonban próbálja ugyanezt elérni. | Gergő jól fizető állását adta fel, hogy Izlandon valósítsa meg álmait.

Kevesebb felelősség, kevesebb teher - Péter megkapta Angliában, amire vágyott?

Szalai Péter 18 évig tanított iskolában, az utóbbi 3 év azonban annyira nehéz volt, hogy amikor bement egy nagyáruházba vágyakozva nézett az árufeltöltőkre. A férfi családjával együtt nyakába vette Angliát, és azt mondja, most sokkal nyugodtabb az élete.  Vajon sikerült Péternek megbirkózni az angol nyelvvel? Hogyan boldogulnak Szalaiék a ködös Nagy-Britanniában?

Elismert tanárból rakodómunkás

Az év legjobb magyartanárának választották 2018-ban a tatabányai szakiskolákban, most dobozokat pakol Angliában - Az Isten veled, Magyarország stábja visszatért a 3 tagú Szalai családhoz, akik nyár végén kezdtek új életet Londontól 60 km-re. Readingben szinte minden úgy alakult, ahogy eltervezték - ám csak szinte. Volt, amivel a pedagógusházaspár nem számolt előre.

Peruban és Írországban keresik az álmaikat

János és felesége, Erika csak most találták meg álmaik házát, és máris arra készülnek, hogy itt hagyják. A férfi egy olyan munkaajánlatot kapott egy ír autóalkatrész-gyártó cégtől, amit bűn lenne visszautasítani... Soós Tamás néhány éve költözött Peru fővárosába, Limába. Turistaként érkezett ide, és hamar rátalált a szerelem. De, hogy sikerült-e beilleszkedniük, vagy megtalálni álmaikat az kiderül az Isten veled, Magyarország ma esti adásából.

A Csillag családnak beteg fiuk miatt kellett költözniük, de a semmibe ugrottak fejest

Szilvi és Zsolt Kesztölcön éltek, két gyermeket nevelnek. Fiuk, Bene súlyos asztmával küzd, a családnak miatta kell elköltöznie. A Kanári-szigetekre esett a választásuk. Hiába terveztek el mindent, a semmibe ugrottak fejest, de muszáj volt, nem várhattak az indulással. A Csillag család két kistestű kutyájukkal vágott neki az ismeretlennek. Akkor még nem is sejtették, hogy kedvenceik mennyire megnehezítik majd utazásukat és a kinti lakáskeresést is.

Visszamentünk a Szalai családhoz Readingbe!

Turistaútra indult, de nem jött haza többé. Kivel él és miért maradt Tamás Peruban? Mi történt a Szalai családdal, amióta Readingben élnek? Hogyan boldogul a sokdiplomás pedagógus a ládapakolással?

Gábornak elege lett a nyugati világból, de aztán a keletiben is csalódnia kellett

Gábor az ELTÉ-n biológiát tanult, majd újságírónak állt. Aztán kutatott. Majd elment kalandozni és fotózni Ausztráliába. Itthon megnősült. Magazinoknak dolgozott, fotózott, írt, forgatott. Majd elvált. És 2002-ben elege lett Európából. Olyan közösségre éhezett, ahol az emberek még őszinték. Dél-Kelet Ázsiában találta meg mindezt. Aztán Thaiföldről is kiderült, hogy csak elsőre tűnik földi Paradicsomnak.

Az egykori valóságshow hős, aki ma már azt mondja, Angliában könnyebb szingli anyának lenni

Kégl Ági az első ValóVilág sorozat egyik szereplője volt - 17 évvel ezelőtt. A székesfehérvári lánnyal sok minden történt azóta, újságíró és anya lett, külföldre költözött, ahol most egyedül neveli 11 éves kisfiát. De a valóságshow minden egyes részletére a mai napig emlékszik. Nem fél bevallani, hogy külföldön új életet kezdeni sokszor kőkemény, mégis úgy érzi, Angliában könnyebb szingli anyként élni, mint amilyen Magyarországon lenne.

Kégl Ágit Angliában látogattuk meg, míg a Csillag családot a Kanári-szigetekig kísértük!

A ValóVilág első szériájából megismert Kégl Ági kisfiával Angliában boldogul az Isten veled, Magyarország mai részében, míg a Csillag család a Kanári-szigetre utazik kisfiuk betegsége miatt.

Magyarok a dzsungel szélén

Első látásra megvalósult álomnak tűnt - ezt mondja Teveli Gábor, aki 10 évvel ezelőtt vándorolt ki Thaiföldre. Aztán kiderült, az egzotikus országban még egzotikusabbak a szokások - amikhez viszont nem könnyű hozzászokni. Az Isten veled, Magyarország ma esti adásához Dél-kelet Ázsiába utazott el a műsor stábja, hogy megmutassák, mi tart ott, a dzsungel szélén is magyarokat.

Nyelvtanulás és iskolakezdés egy új országban - visszatértünk Hockenheimbe

Erika és Csaba története Dévaványáról indult. Tavaly nyáron költöztek a németországi Hockenheimbe. Csaba, az apuka már évek óta kint dolgozott kamionosként. Amikor új cégnél kezdett dolgozni, úgy döntöttek, mind Hockenheimbe költöznek. Ott voltunk az első nehézségeknél, megnéztük, hogyan sikerül elindítani új életüket. Erika hétvégén rezsipénzért mosogat, ha megtanul németül, már biztosan könnyebb lesz a beilleszkedés.
A családról forgatott első riportot ide kattintva nézheti meg.

Tényleg vonzóbb az angliai dobozolás, mint a hazai magyartanítás?

Szalai Péter 18 év magyartanítás után nemcsak az iskolát, hanem Tatabányát is elhagyta. Fiával együtt indultak útnak az angliai Readingbe, ahová már pár héttel korábban kiköltözött a felesége. Angliában Péter nyelvtudás híján fizikai munkára jelentkezett. De mennyire lesz ez kielégítő a férfi számára, és hogyan veszi a család az első akadályokat?

Nándi nyelvtudás és tervek nélkül indult útnak, most az álmai válhatnak valóra

Nándi hosszú utat tett meg az elmúlt években, nemcsak kilométerben mérve, hanem önmagában is. Már több mint két éve él Brisbane-ben, Ausztráliában. Nyelvtudás és tervek nélkül érkezett, egyedül. Arra végképp nem számított, hogy épp itt, 15 ezer kilométerre a hazájától egy magyar lány lesz a párja, és negyvenedik születésnapjára a legszebb ajándékot kapja majd...

Kisfiuk asztmája miatt döntöttek az új otthon keresése mellett (részlet)

A Csillag család arra készül, hogy külföldre költözik, a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigetére, Gran Canariára. A szülők, kisfiuk asztmája miatt döntöttek az új otthon keresése mellett. Utazásukat két kistestű kutyájuk sem könnyíti meg. A Csillag család történetét megnézheti: ITT.

Két gyerekkel itthagyni házat, hazát sok könnyel és fájdalommal jár

Erikát, Csabát, Csengét és Nándit már ismerhetik az Isten veled, Magyarország nézői. Ők azok, akik a Békés megyei Dévaványáról a németországi Hockenheimbe költöztek. A családot néhány hónappal később meglátogatta a stáb. Kíváncsiak voltak, hogyan változott meg az életük? Hogyan viselték a gyerekek a váltást és javult-e a pár viszonya? Ma este kiderül a Cápák között után az RTL Klubon.

Mire mennek nyelvtudás nélkül Angliában?

Mit ér a diploma nyelvtudás nélkül Angliában? No és mihez kezd két magyar tanár, ha itthon már kiégtek, kinn viszont egyikük csak fizikai munkában reménykedhet? Erre volt kíváncsi az Isten veled, Magyarország stábja, amikor hónapokon át követték a tatabányai családot.

Milyen az élet Magyarország után Ázsia közepén?

Az RTL Klub vadonatúj, hetente jelentkező dokusorozata, az Isten veled, Magyarország! a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok életét mutatja be, de nemcsak sikersztorikat!

Edina, aki a világ végén új életre lelt

Kozma Edina több mint 14 ezer kilométerre Budapesttől, Dél-Chilében, Punta Arenasban kezdett új életet. Eredetileg csak két hónapra érkezett a városba, egy trombózis miatt végül ott ragadt. Azóta megtalálta párját, Carlost, akivel most házat akarnak építeni. Edina médium, 25 éve tart terápiákat, meditációs órákat és folyamatosan fejleszti az elméjét. Azt mondja, Chile sem egy gazdag ország, mégis mindenhonnan a nyugalom és a harmónia árad.

Vajon tényleg vonzóbb-e az angliai dobozolás, mint a hazai magyartanítás? (részlet)

Szalai Péter 18 év magyartanítás után nemcsak az iskolát, hanem Tatabányát is elhagyta. Fiával együtt indultak útnak az angliai Readingbe, ahová már pár héttel korábban kiköltözött a felesége. A Szalai család útját hónapokig követtük. Történetüket ITT nézheti meg.

Közel 20 éve tart közös kalandjuk, most épp Ausztriában leltek otthonra

Endre és Médea körbejárták együtt a világot és már több országban is otthonra leltek. Éltek már közösen Magyarországon, Amerikában, Norvégiában és Ausztriában. Most már 3 éve az ausztriai Villachban laknak. A magyarok körében is népszerű településre nemcsak dolgozni jönnek sokan, hanem síelni és kirándulni. Nekik most ez az ország, ez a város lett az otthonuk, ahova nagyon hosszú, rögös, kalandos és sokat dobozolós út vezetett.

Tragikusan végződött máltai nyaralás változtatta meg a család életét

Angéla fiát 2016-ban egy máltai nyaralás során vesztette el, azután beteg férjét kellett ápolnia, aki nem tudta legyőzni a rákot. A lajosmizsei asszony most két fiával akar új életet kezdeni Németországban. Az asszony nem fél a változástól, azt mondja: "Megtanultam azt, hogy el kell engedni dolgokat. Jövünk, megyünk, nyomot hagyunk emberekben, helyeken, és aztán távozunk.”

Sokan nem csak a jólét reménye miatt hagyják el otthonaikat

Valaki a világ másik felén találja meg a számításait, másoknak pedig elég csak egy-két országhatárt átlépniük ahhoz, hogy megtalálják azt az életet, amire itthon vágytak. De sajnos nem csak a jólét vagy a kalandok reménye miatt hagyják el sokan az otthonaikat, hanem például egy olyan családi tragédia miatt, ami után már egyszerűen nem képesek a megszokott környezetben tovább élni. Isten veled, Magyarország 22:40-kor az RTL Klubon.

Írjon nekünk!


szerző:
2019.03.04. 17:01
Írjon nekünk!

Ha szeretne kapcsolatba lépni a műsor készítőivel, vagy Önnek is van egy érdekes története:

Drámai sorsok az „Isten veled, Magyarország!” második részében!

Három új történettel folytatódott az RTL Klub legújabb doku-reality sorozata, melyben ismét sorsfordító történeteket ismerhettek meg a nézők.

Tápiószeléről Írországba mentek a nyugodt életért

A Molnár család egy jól működő pizzériát hagyott otthon a Pest megyei Tápiószelén, hogy Írországban kezdjen új életet. Azt mondják, az otthoni álmokat feladták azzal, hogy ide kiköltöztek, de itt újakat teremtettek. Bár azt azért érzik, hogy az itt megteremtett egzisztenciának kemény ára van.

Az asszony, aki még nagyvárosban sem lakott korábban, Saigonban kezdett új életet

Koponyadaganat és anyagi csőd miatt indult útnak. Marianna sikeres üzletasszonyból átvert befektető lett. Majdnem feladta, de mégis újrakezdte, és erősebb, mint valaha. Mariannának Vietnám megmutatta, minden lehetséges. És ezen a mindenen is bármikor lehet változtatni.

Amikor 40 évet hátrahagyva kell költözni: Rita és Krisztián története Tiszaújvárostól Milánóig

A család a legfontosabb. Rita tudta ezt, amikor nyelvtudás nélkül, félelemmel telve párja után indult Tiszaújvárosból Milánóba. Az elmúlt 40 évet kell maga mögött hagynia, egy apró faluból egy idegen, hatalmas és nyüzsgő városba mennek 1,3 millió ember közé.

Családi tragédiák után Németországba költöznek (részlet)

A következő adásban Angéla történetét mutatjuk be. A háromgyerekes feleségből kétgyerekes özvegy lett. Vajon a külföldre költözés segíthet gyermeke és férje elvesztésének feldolgozásában?
A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Isten veled, Magyarország: Három újabb sors, három újabb családi történet

Ma este 3 újabb történettel folytatódik az Isten veled, Magyarország! Marianna a lányával a szocialista Vietnámban talált otthonra. Magyarországon egy faluban nőtt fel, korábban soha nem lakott nagyvárosban, így számára Saigon, hivatalos nevén Ho Si Minh város sokkhatást jelentett. Otthon tönkrement a vállalkozása, majd az egészsége. Rákot diagnosztizáltak nála. Hogy hogyan állt talpra, hogyan került Saigonba, és miért került be a lányával együtt a helyi tévébe, kiderül a ma esti adásból!

Hogyan boldogul egy magyar lány bártulajdonosként Laoszban?

A siófoki lány, Erzsi útja hosszú volt Laoszig, ahol a város egyik legjobb bárját viszi és a közösség csak Lisaként ismeri. Luang Prabangig, ahol semmi sem olyan, mint otthon. Ahol még mindig aknákat rejt a közeli dzsungel, ahol egymás érik a robogók és bárhol, bármikor felbukkanhatnak békésen sétálgató buddhista szerzetesek. Lisának azonban nemcsak a magyarországitól eltérő "furcsaságokkal" kellett megküzdenie új otthonában, hanem egy komoly betegséggel is.

Rita és Krisztián Olaszországban kezd új életet (részlet)

A következő adásban elkísérjük Ritát és Krisztiánt Milánóba. Ott leszünk, amikor megérkeznek Milánóba, az első könnyeknél és az olasz csirkepaprikásnál! Lássuk, hogyan kezdődik a történetük! Nézze meg a teljes riportot: ITT.

Dévaványáról Németországba -  új fejezet egy család életében

Erika Dévaványán nőtt fel. Itt töltötte a kamaszkorát, de mindig is elvágyott innen. Csaba, Erika férje 12 éve kezdett kamionozni. Állandóan úton volt, kezdetben Magyarországon, aztán Európában. Oda ment, ahova küldték. Mivel Csaba most munkahelyet váltott, ahol rövidebbek a fuvarok, nem kell hetekig úton lennie, elhatározták, hogy kiköltözik hozzá a család. Erika és Csaba története Dévaványától a németországi Hockenheimig.

 

Zsuzsa és Arnold itthon mindent elvesztettek, Svédországban kezdtek új életet

Arnold 2011-ben költözött Svédországba a Pest megyei Nagykőrösről, miután ő és a családja teljesen eladósodtak. Felesége, Zsuzsa és kisfia, Arni csak egy évvel később követték őt. Arnold 50 koronával a zsebében indult neki az ismeretlennek.

Külföldre költöző magyarok történetét mutatja be hétfő esténként az RTL Klub

637 ezer ember. Ennyire becsülik a jelenleg külföldön élő, dolgozó magyarok számát. Azaz minden tizenötödik magyar távol él a hazájától. Miért döntöttek úgy, hogy elmennek? Hogy élnek most? Megbánták valaha a döntésüket? Többek között ezekkel a kérdésekkel indultunk el kivándorló honfitársainkhoz. Az Isten veled, Magyarország! az RTL vadonatúj dokureality-je. Ezentúl hétfő esténként külföldre költöző és ott élő magyarok életét, történetét mutatjuk be. Olyanokét, akik Németország, Anglia, Vietnam, Ausztrália vagy éppen Izland felé vették az irányt. Milyen lehet megszokni egy idegen országot?

A külföldre költözés nehézségeit mutatja be az Isten veled, Magyarország!

Az RTL Klub új dokusorozatából kiderül, milyen sok oka lehet annak, hogy valaki a költözés mellett dönt és azt is megmutatja, hogy nem mindenkinek válik be az új élet az ország határain túl.

A műsorról


szerző:
2019.02.11. 19:50
A műsorról

Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub vadonatúj, hetente jelentkező dokusorozata a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok életét mutatja be – de nemcsak sikersztorikat!
 

Isten veled, Magyarország: itt vannak az első képkockák!

Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub vadonatúj, február 18-tól minden hétfőn 22:10-től jelentkező dokusorozata a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok életét mutatja be – de nemcsak sikersztorikat!

Ilyenek lesznek az új műsorok az RTL-en!

Ahogy mindenkinek, úgy a Toplista című vadonatúj műsor vezetőjének, Szabó Zsófinak is megvan a maga toplistája, amelynek első helyén jelen pillanatban a kisfia áll. Az RTL nemsokára induló műsorai között az Isten Veled Magyarország talán a legszívszorítóbb. Ebben magyar családokkal együtt költözünk valahová külföldre, miközben megtudjuk miért döntöttek így.

RTL: tavaszi megújulás


szerző:
2019.01.30. 17:45
RTL: tavaszi megújulás

Dokusorozat a külföldre költöző magyarokról, szubjektív, top tízes lista a legekről, formabontó showműsorok és vadonatúj saját gyártású krimisorozat. Ezekkel várja nézőit az RTL Klub tavasszal. Két műsor pedig csatornát cserél. Az RTL II Híradó február 18-tól átköltözik az anyacsatornára. Így Szabados Ágnes és Rábai Balázs hétköznaponként 23:15-től várja majd az RTL Klub nézőit.

ÚJ MŰSOR: Isten veled Magyarország

Kotroczó Róbert, az RTL Klub Hírigazgatója árult el titkokat arról, hogy készült az RTL Klub februárban induló új műsora, az Isten veled Magyarország.

Kulisszák mögött: így zajlott az RTL Magyarország sajtótájékoztatója!

Hogy pontosan milyen megújuló és teljesen új műsorokkal készül az RTL Magyarország 2019. tavaszára? Ide kattintva kiderül!

HÍRADÓ – már késő este is az RTL KLUBON!

2019. február 18-tól az eddig az RTLII-n 21:30-tól látható Híradó átköltözik az anyacsatornára és új műsorok indulnak az RTL Klub Hírigazgatóságán is!
 

Február 18-tól vadonatúj műsorok érkeznek az RTL Klubra!

Hétfőn a Cápák között és az Isten veled Magyarország, kedden az Alvilág, szerdán a Toplista, csütörtökön a Gyertek át! - A sztárvetélkedő, pénteken pedig a Doktor Murphy lesz látható az RTL Klubon február 18-tól.

Ilyen lesz az RTL Magyarország tavasza 2019-ben

Formabontó showműsorok, vadonatúj, saját gyártású krimisorozat, szórakoztató visszaszámláló show, dokusorozat a külföldre költöző magyarokról – ezekkel várja nézőit az RTL Klub 2019 tavaszán. De érkezik a Doktor Murphy új évada, folytatódik A mi kis falunk, valamint megújul a Barátok közt és új csatornán lesz látható az Éjjel-Nappal Budapest is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való