KERESÉS search-close

Irán

84 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Irán"

Egy hadihajó előtt foglalták le

Az Egyesült Királyság egyik hadihajója is megpróbált segíteni az Irán által pénteken lefoglalt brit olajtankeren. Hiába üzenték meg az iráni haditengerészetnek, hogy engedjék tovább, ez nem hatotta meg őket, és elfoglalták az olajszállítót. A brit külügyminiszter szerint az irániak bosszúból támadtak, mert korábban a Gibraltári-szorosnál feltartóztattak egy iráni tankerhajót, amiért az olajat akart szállítani a szankciókkal sújtott Szíriába.

Újabb ezer katonát vezényel a Perzsa-öbölbe az Egyesült Államok

Újabb ezer katonát vezényel a Perzsa-öbölbe az Egyesült Államok. Az amerikai vezetés szerint minderre az iráni fegyveres erők ellenséges tevékenysége miatt van szükség. Az elmúlt bő egy hónap alatt Irán partjai közelében 6 olajszállító hajót ért támadás. Washington szerint az irániak a felelősek, de ezt Teherán továbbra is tagadja. Az irániak hétfőn bejelentették: felpörgetik az urándúsítást.

 

Háborús feszültség az öbölben

Irán követte el a két kereskedelmi hajó elleni csütörtöki támadást a Perzsa-öbölben - állítja az amerikai külügy. Ennek bizonyításául közzétettek egy videót, amelyen szerintük az látszik, amint iráni katonák eltávolítanak egy fel nem robbant aknát az egyik sérült hajó oldaláról. Irán szerint viszont a rossz minőségű felvételen nem nagyon látszik semmi, Washington csupán háborút akar provokálni.

 Soha nem látott áradások Iránban!

Több, mint huszan meghaltak a természeti katasztrófában, amely Irán kétharmadát, 31 tartományból 20-at érint. A sebesültek száma meghaladja a százat. Az árvizeket a szokatlanul esős időjárás okozza. Van olyan vidék, ahol a múlt héten 24 óra leforgása alatt az átlagos éves csapadékmennyiség fele hullott.

Merénylet az iráni katonai parádén

Legalább 24-en meghaltak, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy katonai parádén Iránban. Az áldozatok között nők és gyermekek is vannak. Teherán szerint külföldről pénzelt arab szélsőségesek állnak a támadás mögött, amit egy helyi arab szervezet vállalt magára. Figyelem, megrázó képek következnek.

Trump üvöltözött az interneten!

Kölcsönösen megfenyegette egymást Irán és az Egyesült Államok. Donald Trump a Twitteren csupa nagy betűvel - ami az írott beszédben az üvöltést jelenti – fenyegetőzött.

Az LMP felmondaná a magyar-iráni atommegállapodást

A két ország kormánya tavaly állapodott meg a nukleáris együttműködésről. Egy kis teljesítményű atomreaktor kifejlesztésében is megegyeztek. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Semjén Zsolt írta alá Teheránban. Az LMP szerint Irán a terroristákat szponzorálja, ezért az Orbán-kormánynak sem szabadna együttműködnie vele. A kormányt hiába kerestük.

 

Donald Trump felmondta az iráni atomalkut

Donald Trump minden lebeszélési kísérlet ellenére egyoldalúan felmondta az iráni atomalkut. Az Európai Unió bírálta döntését, Izrael viszont üdvözölte, és el is kezdte bombázni Irán egyik szíriai bázisát. A bejelentés megnövelte egy közvetlen izraeli-iráni konfliktus veszélyét.

 

Irán: újabb atomválság?

A Közel-Keleten továbbra sem csökkennek a feszültségek. Sőt. Adott két, feltörekvő középhatalom, Szaúd-Arábia és Irán, mindkettő a térség vezető hatalma szeretne lenni, egymással versengve fegyverkeznek és, noha közvetlen konfliktus - még - nincs közöttük, ellentétes oldalon állnak Szíriában, Irakban, Jemenben és Libanonban is.

Hidegháború a Közel-Keleten?

Irak két oldalán a térség uralmáért versengő két hatalmas ország a Közel-Keleten, Irán és Szaúd-Arábia, amelyek már-már háborúznak egymással az éhező Jemenben. A 82 milliós Irán és a 30 milliós Szaúd-Arábia. Ez a két ország két mutatóban áll vezető helyen a világban: a legkorruptabb államok közé tartoznak és a legnagyobb olajtermelők közé.

Durvul az iráni helyzet

Már 22 halottja van az iráni tüntetéseknek. Az áldozatok között van egy gyerek és a rezsim legfőbb félkatonai szervezetének egyik tagja. A múlt héten kirobbant megmozdulások egyre durvábbak.

Kitoloncolták, megkorbácsolták

Nem hittek egy iráni menekültnek a norvég hatóságok, és visszatoloncolták Iránba, ahol megkorbácsolták. A nő azért kért menedéket fiával még 8 éve, mert Iránban alkoholivás miatt 80 korbácsütésre ítélték. A norvég bevándorlási hivatal szerint azonban története kitaláció volt, ezért idén márciusban el kellett hagynia az országot. Az ítéletet a héten hajtották végre rajta Iránban. Megrázó felvételek!

Lázadnak a nők Iránban


szerző:
2017.08.05. 18:37
Lázadnak a nők Iránban

Szabad-e a nőknek nyilvánosan kerékpározni, fejkendő nélkül autót vezetni, vagy miniszternek lenni a kormányban? Ezekre a kérdésekre is választ kell találnia a nemrég újraválasztott iráni elnöknek. Az iráni nők ugyanis egyre nyíltabban lázadnak az életüket szigorúan szabályozó előírások ellen, amelyeken viszont az ország vallási vezetői nem hajlandóak változtatni.

Terror Iránban, tucatnyi halott

Legalább 12-en meghaltak és sokan megsebesültek egy kettős terrortámadásban Irán fővárosában. A fegyveresek egyszerre támadták meg a teheráni parlamentet és Khomeini egykori ayatollah mauzóleumát.

Miről tárgyalt Semjén Zsolt?

Nem árulta el Semjén Zsolt, hogy miről tárgyalt Irán budapesti nagykövetével Belgrádban. A tárgyalásokról egyedül egy közel-keleti hírügynökség számolt be, még a KDNP szóvivője sem tud ezekről. Semjén egy hónapja írt alá nukleáris megállapodást iráni vezetőkkel Iránban. Az Orbán-kormány volt energetikai államtitkára azt mondja, a megállapodásban túl sok a kérdőjel. Az MSZP szerint Magyarország az oroszok strómanja ebben az ügyletben.

Irán és Magyarország együtt épít atomerőművet

Egy kisméretű atomerőmű kifejlesztéséről állapodott meg Irán és Magyarország - erről a hvg.hu írt az iráni sajtóban megjelent tudósítások alapján. Múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tárgyalt Teheránban, de a kormányfő sajtófőnöke akkor csak annyit közölt, hogy biztonsági együttműködésről állapodtak meg. A kormányt ma hiába kerestük. Iránt tavalyig nemzetközi szankciókkal sújtották az atomprogramja miatt, ezért a DK szerint nem szabadna üzletelni velük.

Atomrakétát, torpedót tesztelt Irán

Megkezdte legújabb torpedójának tömeggyártását Irán, miután sikeres tesztet hajtott végre a tengeralattjárókról indítható katonai eszközzel - jelentették be Teheránban. A hétvégén egy új típusú, nagy hatótávolságú rakétát is tesztetek, annak ellenére, hogy nagyhatalmakkal megkötött atomegyezmény része volt, hogy Teherán nem fejleszti rakétaarzenálját.

Gyerekrajzokon mutatjuk be, mit élnek át a menekültek

A menekült gyerekek aszfaltrajzokkal próbálták elmesélni, mi történt velük a hazájukban, ám a Budapesti Rendészeti Igazgatóság köztisztasági szabálysértésre hivatkozva megtiltotta nekik. Fogtunk egy csomó papírt és ceruzát, és elmentünk a Keletihez, a rajzaikból pedig rá kellett döbbennünk: nekik egész mást jelent a gyermekkor, mint nálunk.

A szerelmükért menekülnek


szerző:
2015.07.25. 18:45
A szerelmükért menekülnek

Elena családja siita, Esszáné szunnita. Iránból a lány szülei üldözték el őket, Afganisztánban pedig a fiú nagybátyja úgy megverte Elenát, hogy a nő egyik szemére megvakult.

Valóságos rémálom a sztárral dolgozni

Kollégája beszámolója szerint Kiefer Sutherland nem könnyű eset.

Merényletet terveztek Washingtonban

Iráni merényletkísérletet hiúsítottak meg az Egyesült Államokban.

Hadihajókat vezényelne Irán az USA partjaihoz

Irán azt tervezi, hogy hadihajókat vezényel az Egyesült Államok atlanti partvidékének közelébe.

ENSZ: Felháborodtak az iráni elnök szavain

Kivonultak a nyugati diplomaták csütörtökön az ENSZ-közgyűlés ülésterméből Mahmúd Ahmadinezsád beszéde alatt.

Meghagyta elcsúfítója látását

A férfi 7 éve savat öntött egy nő arcába, mert az nem akart feleségül menni hozzá. A bíróság vakságra ítélte.

Irán államfője bíróság előtt?

Megszavazta az iráni parlament, hogy bíróság elé idézzék Mahmúd Ahmadinezsád. Az indoklás szerint megsértette az alkotmányt.

Hadihajókkal teszteli Irán Egyiptomot

Több mint 30 éve először keltek át iráni hadihajók a szuezi csatornán.

Kiszabadultak a német újságírók

Fejenként 50 ezer dollárnak megfelelő pénzbírságra változtatták a 20 hónapos börtönre ítélt két német újságíró büntetését Iránban.

A tilalom ellenére is több ezren tüntettek

Könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatott fel az iráni rohamrendőrség egy kormányellenes tüntetést Teheránban.

Blogon bírálja Iránt az USA


szerző:
2011.02.14. 21:08
Blogon bírálja Iránt az USA

Az amerikai külügyminisztérium hétfői közlése szerint üzeneteket kezdtek küldeni az irániaknak a Twitteren.

Mindenki megsérült a lezuhant gépen

Már 77 áldozata van a lezuhant iráni utasszállító balesetének.

Lezuhant egy repülőgép Iránban


szerző:
2011.01.09. 19:35
Lezuhant egy repülőgép Iránban

Lezuhant egy utasszállító repülő Irán észak-nyugati részén. A Fokker fedélzetén 105-en voltak, közül 50-en túlélték a katasztrófát.

Akasztással kezdték az évet Iránban

Négy, emberrablással és gyilkossággal vádolt elítéltet végeztek ki az év első napján.

Újabb amerikai szankciók Irán ellen

Büntetőintézkedéseket vezetett be kedden az Egyesült Államok Teherán nukleáris programja miatt.

Magyarországon át akart vadászgépet csempészni

Az amerikai hatóságok vádat emeltek egy kaliforniai férfi ellen, aki állítólag Magyarországon keresztül akart Iránba csempészni hadieszközöket.

Levágták a rabló kezét Iránban

A többi rab szeme láttára hajtották végre az ítéletet a börtönben.

Nem kell nekik a "bűnös" elnök


szerző:
2010.09.24. 10:30
Nem kell nekik a

Kivonult az amerikai delegáció Ahmedinedzsád beszéde alatt. Az elnök ellen több ezren tüntettek.

Pokolgép robbant a katonai parádén

A hadsereg egységei a főként kurdok lakta Mahabadban vonultak fel, amikor a nézők között felrobbant a bomba.

Megkorbácsolják a kövezésre ítélt nőt

Korbácsolásokat rendelt el a börtönbíró a megkövezésre ítélt 43 éves iráni asszonynak.

Már nem titkos az új iráni csodafegyver

Leleplezte az iráni elnök országának új fegyverét, egy pilóta nélküli bombázógépet.

Robbanás az iráni elnöktől 100 méterre

Gránát robbant az iráni elnök autókonvojának közelében Hamedan városában.

Földrengés pusztított Iránban


szerző:
2010.07.31. 19:25
Földrengés pusztított Iránban

Az 5,7-tizedes erősségű földmozgás miatt több településsel is megszakadt minden kapcsolat.

Szívszorító levél a kövezésre ítélt anyától

A 43 éves, kétgyermekes anyát házasságtörés címén arra ítélték, hogy halálra kövezzék.

Tüntetések a megkövezésre ítélt nő mellett

Százak és százak tüntettek az iráni asszonyért, akit a hazájában halálra ítéltek házasságtörésért.

Kém az elrabolt állítólagos atomtudós?

14 hónapon át volt rejtélyes körülmények között az Egyesült Államokban.

Frizurakommandó Iránban


szerző:
2010.07.05. 19:21
Frizurakommandó Iránban

Csak államilag előírt frizurákat viselhetnek a férfiak Iránban, a lófarkakat levágják.

Felakasztották a lázadó csoport fejét

A vádak szerint Abdulmalek Rigi csoportja sorozatos támadásokat követett el Irán délkeleti részén.

A minimálbér ötszörösét koldulják össze

Az iráni főváros koldusai nagyjából 1500 dollárt, azaz 310 ezer forintot „keresnek” havonta.

Vegyvédelmi felszerelés minden Izraelinek

Több millió vegyvédelmi felszelés szétosztását kezdték meg kedden Izraelben.

„Szeptember 11-ével takarózik az USA”

Az iráni elnök szerint az al-Kaida emlegetése és a terrorizmus elleni harc csupán ürügyek voltak az Afganisztán elleni támadáshoz.

Urándúsításra adott parancsot az iráni elnök

Elrendelte az iráni elnök, hogy kezdjék meg az urán 20 százalékra való feldúsítását.

Három lavina csapott le Iránban


szerző:
2010.02.06. 17:50
Tűzvész egy iráni repülőgépen

Legalább 46-an sérültek meg azon utasszállítón, amelyen tűz ütött ki leszállás közben az északkeleti Masad városában.

Felrobbantották az atomtudóst


szerző:
2010.01.12. 12:57
Felrobbantották az atomtudóst

Az iráni külügyminisztérium az Egyesült Államokat és Izraelt vádolja a merényletettel.

Ellenzékieket öltek meg Iránban?

A biztonsági erők legalább négy tüntetővel végeztek vasárnap Teheránban. A rendőrség tagad.

Rakétát tesztelt Irán


szerző:
2009.12.16. 10:32

Elvették Ebadi Nobel-békedíját


szerző:
2009.11.27. 07:49
Összecsapások a túszdráma évfordulóján

A kormánypárti tüntetők „Halál Amerikára” kiáltásokkal emlékeztek.

Irán kész az együttműködésre


szerző:
2009.10.29. 17:34

Irán kész az együttműködésre


szerző:
2009.10.29. 10:59

Katonai vezetőket öltek Iránban


szerző:
2009.10.18. 14:50
Katonai vezetőket öltek Iránban

Egy szunnita felkelőcsoport vállalta a felelősséget a merényletért.

Második napja teszteli rakétáit Irán

Képesek elérni arab, izraeli, vagy akár délkelet-európai - elsősorban törökországi - célpontokat is.

Iránba tartó fegyvereket foglaltak le

Lefoglalta egy Iránba tartó hajó rakományát az Egyesült Arab Emirátusok parti őrsége.

Nők az iráni kormányban


szerző:
2009.08.20. 10:41
Nők az iráni kormányban

Elemzők szerint a kabinet miatt az államfő ellenállásra számíthatnak a konzervatívok.

Megtiltották a mekkai zarándoklatot

A sertésinfluenza miatt Irán megtiltotta polgárainak a ramadáni mekkai zarándoklatot.

Újabb tüntetést vertek szét Iránban

Könnygázzal és gumilövedékekkel támadtak a rendőrök az újabb tüntetés résztvevőire.

Klónborjú született Iránban?


szerző:
2009.07.13. 09:54
Klónborjú született Iránban?

Az intézet, ahol állítólag világra jött az állat, őssejtkutatással foglalkozik.

Utcai harcok Teheránban


szerző:
2009.06.21. 11:21
Utcai harcok Teheránban

A tüntetők benzinkutakat gyújtottak föl és megtámadtak egy mecsetet is.

Újabb összecsapások Iránban


szerző:
2009.06.16. 10:40
Ellenzékieket tartóztattak le Iránban

Az országban blokkolják a mobilhálózatot és az internetet is a zavargások miatt.

Összecsapások Teheránban


szerző:
2009.06.13. 10:48
Összecsapások Teheránban

Utcai harcok törtek ki Iránban, miután kihirdették az elnökválasztás eredményét.

Hazatért a kémkedéssel vádolt újságírónő

Az amerikai újságírónő négy hónapot töltött egy teheráni börtönben.

Iráni filmbemutató Cannes-ban


szerző:
2009.05.15. 12:40
Iráni filmbemutató Cannes-ban

A kurd származású iráni rendező korábbi filmjei közül Iránban sokat betiltottak.

Vége a kémkedéssel vádolt újságírónő perének

Korábban kémkedés vádjával nyolc év börtönbüntetésre ítélték.

A szigor ellenére rengeteg a drogos Iránban

Az intravénás drogozás miatt az AIDS is egyre inkább terjed az országban.

Izraeli narancs ellen harcolnak Iránban

Izrael Irán ősellensége, ezért nagy felháborodást váltott ki a gyümölcs.

A Holokauszt áldozataira emlékeztek

Izraelben két percre megállt az élet a II. viláháború zsidó áldozatainak tiszteletére.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való