KERESÉS search-close

Honvédkórház

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Honvédkórház"

Nem fogadták a súlyos eseteket

Nem csak a Honvédkórház, hanem négyből intézményből három mondta le baleseti ügyeletének egy részét múlt hétvégén. Erről a Népszava írt. A lap úgy tudja, a Merényi Kórházban és a János Kórházban sem fogadták a legsúlyosabb eseteket. A mentődolgozók szövetségénél azt mondták az RTL Híradónak, a kórházak előre értesítették a mentőket. A minisztérium szerint mindez álhír, és a rendszer a hétvégén is tökéletesen működött.

Súlyos sérülteket nem fogadott a Honvédkórház

Nem fogadta a legsúlyosabban sérült betegeket a hétvégén a fővárosi Honvédkórház. Minderről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írt a 444-hu nevű portálon. Szerinte a kialakult helyzet oka a súlyos szakorvoshiány. A Honvédkórház viszont közölte, azért mondták le a hétvégi ügyeletet, mert több orvosuk is megbetegedett, de hétfőtől ismét minden sérültet ellátnak. 

Működésképtelen volt tavaly a Honvédkórház sürgősségi osztálya

Működésképtelen volt tavaly szeptemberben a Honvédkórház sürgősségi osztálya, kevés orvossal és szakdolgozóval, elavult régi műszerekkel dolgoztak - ezt állítja egy levélben Burány Béla, az osztályt az elmúlt hónapokban vezető orvos. Ez alátámasztja elődje, Zacher Gábor állításait. A honvédelmi miniszter szerint azonban azóta a helyeket feltöltötték, és új, modern műszereket is kapnak.

Felmondások a Honvédkórházban

Újra veszélybe kerülhet a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya – erről a hvg.hu írt. A lap szerint ugyanis az osztályvezető több kollégájával együtt nem írta alá új munkaszerződését, ami alapján – a kórház többi dolgozójával együtt – honvédelmi alkalmazotti státuszba kerülnének. A Honvédkórház az RTL Híradónak úgy reagált: a 3000 érintett dolgozó közül csak 54-en nem írták alá a szerződét, szerintük azok, akik már korábban is fel akartak mondani.

Újraindul a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya

Hétfőn újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege - erősítette meg az RTL Híradónak a Honvédelmi Minisztérium. Erről elsőként az Mfor.hu írt. December közepén szakemberhiány miatt kellett bezárni az osztályt. Akkor szülők ezrei írták alá a petíciót, amelyben arra kérték a kormányt, oldják meg a részlegen kialakult kritikus orvoshiányt.

Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya

Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya, jelenleg egyetlen baba sincs a részlegen. Erről egy egészségüggyel foglalkozó alapítvány beszélt az RTL Híradónak. A csecsemőket a Semmelweis Egyetem és János Kórház vette át. Az alapítvány vezetője szerint így ezekben az intézményekben jóval több koraszülött jut egy nővérre, ami veszélyes lehet.

Hetekre bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya: mit szólnak hozzá a családok?

Már több mint 20 ezren írták alá azt a petíciót, ami a Honvédkórház koraszülött osztályának megmentéséért indult. Nemrég derült ki, hogy működési zavarok miatt hetekre bezár az osztály, és a babákat és szüleiket más kórházakba irányítják. A  bezárás szomorú tünete a magyar egészségügy helyzetének, és talán azért, mert kisbabákról van szó, nagy felháborodást keltett.

Miért olyan fontos a Honvédkórház koraszülött osztálya?

Ha nincs a honvédkórház koraszülött osztálya, nem nagyon lett volna esélye se a babának, se az anyának - ezt nyilatkozta a Házon kívül stábjának egy apuka, akinek a kisfia 26 hétre, alig egy kilóval született. A műsorban koraszülött babák szülei mesélik el, milyen segítséget kaptak koraszülött osztályok orvosaitól és nővéreitől. A budapesti honvéd koraszülött osztálya december közepén - az ígéret szerint - két hétre leáll, mert kevés az orvos.

Élet a sürgősségin innen és túl

Valójában talán mindig is a sürgősségi ellátás érdekelte, hiszen 18 évig mentőtiszt volt. Utána mégis egy toxikológiai osztályt vezetett, gyógyszerfüggő, drogos és alkohol-betegeket kezeltek, főnökként akkora tekintélye lett, hogy ilyen ügyekben a teljes magyar média rendre elsőként hozzá fordult, majd 2014-ben a magyar csúcsintézmény, a Honvédkórház sürgősségi ellátási központjának vezetője lett. Zacher Gábor orvos-, eszköz- és pénzhiányra hivatkozva három hónapja felmondott. Most itt van.

Késlekedés miatt halt meg a 62 éves nő?

Másfél nap alatt háromszor küldözgettek oda-vissza egy beteget a Honvéd Kórház két telephelye között, mert nem tudták elvégezni az ultrahang-vizsgálatot. Aztán kiderült, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Végül másnap megműtötték, de a 62 éves nő meghalt. Minderről a lánya számolt be. Az általunk megkérdezett orvos szerint azonnali életmentő műtétre lett volna szükség. A kórháztól azt közölték, szakszerűen jártak el.
Az elhunyt lányával készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

MEGHALT A BETEG: 200-as vérnyomással órákig feküdt az összetolt székeken

Másfél nap alatt háromszor küldözgettek oda-vissza egy beteget a Honvédkórház két telephelye között, mert nem tudták elvégezni az ultrahang-vizsgálatot. Aztán kiderült, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Végül másnap megműtötték, de a 62 éves nő meghalt. Az első 24 óra történéseit ebben a beszélgetésben mesélte el nekünk az elhunyt nő lánya.

2 hét türelmet kér a miniszter

Már 14 ezren tiltakoznak aláírásukkal a Honvédkórház koraszülött centrumának átmeneti bezárása ellen. A honvédelmi miniszter csütörtökön azzal magyarázta a helyzetet, hogy egyszerre öt dolgozójuk megy szülni, és azt ígérte, hogy december közepétől legfeljebb január elejéig tart a korlátozás. Közben Varga Mihály pénzügyminiszter a Szent Margit Kórház felújított rehabilitációs osztályának avatásán arról beszélt, hogy a kormány kiemelt ágazatnak tekinti az egészségügyet.

Ezrek követelik a megoldást az orvoshiányra

Több ezren követelik az interneten, hogy a kormány oldja meg az orvoshiányt a Honvédkórház koraszülöttcentrumában. A hvg.hu írta meg először, hogy a részleg december 15-én két hétre bezár, mert az elmúlt fél évben összesen 7 szakember távozott az osztályról. Gulyás Gergely miniszter szerint az ellátás megszervezése nem a kormány hatásköre, hanem az egészségügyi államtitkárságé. A DK szerint koraszülöttek életét veszélyeztetik.

Kétszer küldték haza a kórházból miközben agyhártyagyulladása volt

Kétszer küldtek haza egy 19 éves lányt a Honvédkórház sürgősségi osztályáról egy héten belül, harmadik alkalommal már annyira rosszul volt, hogy intenzív osztályra került. Ekkor derült ki, hogy Lyme-kórja és agyhártyagyulladása van, rohammentő vitte át a Szent László kórház fertőző osztályára, életveszélyes állapotban. Az eset még nyáron történt. Arcának mindkét oldala lebénult, a jobb felén a mai napig nem működnek izmok. Az anya perelni akarja a Honvédkórházat. A Népegészségügyi Központ vizsgálja az esetet.

 

Bezárhatják a Honvédkórház koraszülött centrumát?

Szakemberhiány miatt bezárják a Honvédkórház koraszülött centrumának egyik részlegét - a hvg.hu információja szerint.

Egyedülálló, dobogó szíven végzett műtét Budapesten

Magyarországon egyedülálló szívműtétet végeztek a budapesti Honvédkórház orvosai német kollégáikkal közösen. A mellkas megnyitása nélkül, 3 dimenziós videó-endoszkóppal a dobogó szíven hajtottak végre egy olyan beavatkozást, amely megelőzi a stroke kialakulását a szívritmuszavarral küzdő betegeknél. Az operációt élőben közvetítették a kórházból a Szívsebészeti Társaság Kongresszusán.

„Veszélyben a betegellátás”

Nyílt levélben kér sürgős intézkedéseket több minisztertől és a főpolgármestertől a Budapesti Orvosi Kamara a Honvédkórházban kialakult helyzettel kapcsolatban. Azt írják, hogy az intézményben nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy az orvosok felelősségteljes munkát végezzenek, és ez veszélyezteti a betegellátást. A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a legsürgetőbb a béremelés lenne. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, tervezik a fizetések további emelését.

 

A parancsnok nem ért rá


szerző:
2018.09.05. 18:35
A parancsnok nem ért rá

A betegek szerint sokat kell várni, leterheltnek látják az orvosokat és tartanak attól, hogy mi lesz a sürgősségi ellátással. Ezt tapasztalta az RTL Híradó, amikor szerdán a Honvédkórházból távozó betegeket kérdeztük. Ez az a kórház ahol az elmúlt időszakban kilenc orvos felmondott, köztük Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője is. A DK országgyűlési képviselője szerdán találkozott volna a Honvédkórház parancsnokával, hogy beszéljenek az intézmény gondjairól, de parancsok végül lemondta a megbeszélést.

 

Felmondott és kitálalt Zacher

Felmondott Zacher Gábor, a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. A Hvg-nek azt nyilatkozta, azért, mert olyanok a körülmények, hogy az veszélyezteti a betegeket. Azt állítja, kilenc orvos mondott fel az intézményben. Csütörtökön a Népszava írt arról, hogy az intézményben 112 orvos tagadta meg a túlórát, mert nem fizették ki őket. A kórház ezt közleményében tagadta.

Öt és fél órát várakoztattak egy stroke-os beteget

Öt és fél órát várakoztattak egy stroke-os beteget a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Ezt állítja a 72 éves beteg felesége. Az eset még tavaly nyáron történt. A férfi másfél hónappal később meghalt, de családja szerint az 5 és fél órás várakozás alatt romlott igazán az állapota.

Zacher: tiszta a lelkiismeretünk

Tiszta a lelkiismeretük, nem követtek el semmilyen szakmai hibát. Ezt mondta Zacher Gábor a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője az órákon át a folyosón haldokló rákbeteg férfi esetével kapcsolatban.

Órákig haldoklott a kórházban

Órákig haldoklott a Honvédkórház sürgősségijének folyosóján egy 58 éves férfi - ezt állítja lánya. A tavaly októberi történetről elsőként a 24.hu írt most. A család állítása szerint a rákbeteg férfi érkezésük után 11 órával került csak műtőasztalra, másnap pedig meghalt.

Már csak 2 sérült van Veronában

Repülővel hozták haza a sítábor szervezőjét. A tornatanár ma érkezett a Honvédkórházba, az RTL-nek nyilatkozó olasz orvos azt mondta: eddig a neurológiai osztályon kezelték, mert bár tudatánál volt, súlyos fejsérülést szenvedett. Állapota stabil, jelenleg nem kell műteni. Két válságos állapotú sérültet még mindig Veronában tartanak. Kezelő orvosuk az RTL Híradónak azt mondta: óráról órára változik az állapotuk, még legalább két-három nap kell ahhoz, hogy eldőljön, mikor kerülhetnek szállítható állapotba.

Kurd sebesültek Magyarországon

Kiderült, sebesült kurd katonákat ápolnak Budapesten. A Honvédkórházba érkező sérültekről a Magyar Idők című lap számolt be. A múlt héten négy katona és egy tolmács érkezett, és négy hetes rehabilitáció után utaznak haza. Nem ők az elsők, februárban már volt egy ilyen csoport Budapesten. Amikor Magyarország csatlakozott az Iszlám Állam elleni koalícióhoz, humanitárius segítségnyújtást is vállalt. A döntéshozók szerint ettől nem lesz nagyobb az ország terror-fenyegetettsége.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való