KERESÉS search-close

Heyman Éva

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Heyman Éva"

Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta Heyman Éva naplóját?

Hogyan kerül egy Auschwitzban megölt tizenhárom éves magyar lány története az internetre? Az Instagramon másfél millióan úgy követik a második világháború szörnyű eseményeit, mintha ma tenné fel Heyman Éva a szelfiket, bejegyzéseket. Sokan felháborodva kérdezik, hogyan kerülhet a holokauszt így az Instagramra. Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta a naplót? Mi köze van egy budapesti ház padlásán talált filmes naplónak ehhez?
A Heyman Éva rejtélyről, Deák Krisztina filmrendező ide kattintva még több részletet árul el.

DEÁK KRISZTINA: Nagyváradig ment el, hogy megfejtse Heyman Éva titkát

Hogyan kerül egy Auschwitzban megölt tizenhárom éves magyar lány története az internetre? Az Instagramon másfél millióan úgy követik a második világháború szörnyű eseményeit, mintha ma tenné fel Heyman Éva a szelfiket, bejegyzéseket. Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta a naplót, amiről most olyan sokan beszélnek?

Mintha élőben közvetítenék: így próbálják közelebb hozni a fiatalokhoz a Holokausztot

Megrázó felvételek készültek egy 13 éves korában megölt magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplójából. A platform kicsit szokatlan, ugyanis az Instagramon, rövid videókban láthatják Éva történetét. Az alkotók így próbálják közelebb hozni a fiatalabb korosztályhoz a Holokauszt tragédiáját.

Instagramon a felkavaró napló

Instagramon mutatják be egy Auschwitzban megölt 13 éves magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplóját – írta meg az index. Így próbálják jobban megismertetni a fiatalabb korosztállyal a holokausztot. A videóüzenetek úgy jelennek meg a fiktív oldalon, mintha a kislány közvetítene a gettóból. A társadalomkutató szerint a fiatalok így sokkal könnyebben megérthetik a történteket.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való