KERESÉS search-close

Hende Csaba

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Hende Csaba"

Bírság a megtévesztő plakátért

Hende Csabát kritizálta a Momentum, megbüntették a pártot Szombathelyen. Ötvenezer forintot kell fizetnie a pártnak egy plakát miatt, ami a helyi választási bizottság szerint megtévesztheti a választókat. 

„Sokan jogos emelésre várnak”

Voltak, akik nem válaszoltak a képviselői fizetésemelésre vonatkozó kérdésre a kötcsei piknikre érkező kormánypárti politikusok közül. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért a saját fizetésüket emelték, miközben például egyre több orvos hiányzik a kórházakból. A jelenleg majdnem 1,8 millió forintot kereső Hende Csaba azt mondta, ő minden jogos fizetésemelést támogat.

Hende szerint tovább hazudnak a betegek

Hazugságnak nevezte az országgyűlés fideszes alelnöke azokat az eseteket, amelyekben a betegek a szombathelyi kórházra panaszkodnak. Hende Csaba szerint a beszámolók csak baloldali hangulatkeltések. Egy hete Híradónkban panaszkodott egy asszony, akinek a lába megégett műtét közben. Ezután még többen osztották meg történetüket.

 

Nem volt biztosításuk a tűzszerészeknek

Nem volt biztosítása a Hortobágyon meghalt tűzszerészeknek. Ezt a Magyar Idők írta meg. Négy éve egyetlen magyar katonára sem kötnek biztosítást, mert a Honvédelmi Minisztérium szerint túl drága volna. Baj esetén a tárca állja a kártérítést. Az intézkedéssel Hende Csaba volt honvédelmi miniszter szerint többszáz millió forintot spóroltak meg. A Demokratikus Koalíció szerint minden katonának járna a biztosítás.

Végrehajtást kértek Hende Csaba ellen

Végrehajtást kért egy internetes portál Hende Csaba ellen, mert a volt honvédelmi miniszter nem fizette ki egy elvesztett sajtóper költségeit. Hende Csaba Híradónknak nem nyilatkozott, de a cikk megjelenése után befizette a tartozását a végrehajtónak. A perben nyertes Nyugat.hu főszerkesztője szerint a volt miniszternek politikusként példát kellett volna mutatnia.

A kerítésépítésbe bukhatott bele Hende

Elégedetlen volt a miniszterelnök a déli határzár építésével, ezért mondott le Hende Csaba miniszter, ezt mondta Kósa Lajos, a Honvédelmi Bizottság elnöke. Utódjának Simicskó István eddigi sportállamtitkárt kérte fel Orbán Viktor, aki a mai bizottsági meghallgatása után azt mondta, gyorsítani kell a kerítés építését. Az LMP szerint Simicskó István felkészületlen a honvédelmi tárca vezetésére.

Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter

A Kormányzati Információs Központ tájékoztatásuk szerint Hende Csaba azután nyújtotta be lemondását, hogy a nemzetbiztonsági kabinet beszámolót hallgatott meg a magyar-szerb határon épülő határzár készültségi állapotáról. Hende Csaba 2010-től, a második Orbán-kormány megalakulása óta vezette a honvédelmi tárcát. A miniszterelnök elfogadta lemondását, és Simicskó Istvánt kérte fel a miniszteri feladatok ellátására.

Újabb titkok Hende útjai körül


szerző:
2015.03.19. 18:40
Újabb titkok Hende útjai körül

Nemzetbiztonsági okokból nem mondhatja meg a Honvédelmi Minisztérium, kivel utazott Brüsszelbe Hende Csaba. Ezt írta csütörtökön kérdésünkre a tárca, ám néhány perccel később nem hivatalosan azt közölték: egy államtitkára és egy tolmács kísérte el. A miniszter korábban jelenlegi élettársával, Szajlai Mónikával utazott Párizsba, de a tárca szerint most nem őt vitte. A Demokratikus Koalíció szerint Hende nem titkolózhat.

Lemondatnák Hendét párizsi útja miatt

250 ezer forintért szállt meg egy éjszakára Hende Csaba három éve Párizsban kolléganőjével, aki tavaly az élettársa lett. Az Együtt lemondásra szólította fel Hende Csabát, mert szerintük luxus kéjutazásra költött közpénzeket. A miniszter az RTL Híradónak azt mondta, külön szobát vettek ki, ráadásul akkoriban a hölggyel rendkívül rossz munkakapcsolatban voltak.

Állami cégekben a miniszter élettársa

Két állami cégnél is magas beosztásban dolgozik Hende Csaba élettársa, aki korábban a honvédelmi miniszter titkárságvezetője volt. Az egyik cégnél bruttó félmillió forintot keres havonta.

Tiltakozik a honvédelmi miniszter


szerző:
2015.01.03. 18:35
Tiltakozik a honvédelmi miniszter

A honvédelmi miniszter is tiltakozik az új útdíjrendszer miatt. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, a 86-os út fizetőssé tételét tartja elfogadhatatlannak, és azt mondta, minden erejével küzdeni fog ellene. A kormány közlekedésért felelős helyettes államtitkára közölte: már január végén felülvizsgálhatják, hová kell megyei matrica.


 

Váratlanul megnevezte minisztereit Orbán

Eredetileg úgy volt, hogy június 6-án jelenti be harmadik kormánya névsorát, de csütörtökön délután Kövér Lászlónak küldött levelében megtette ezt.

Balesetet szenvedett a honvédelmi minisztert szállító autó

Öten sérültek meg abban a balesetben, amelynek a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító autó is részese volt csütörtök délután Nógrád megyében.

HM: Lemondott Gubcsi Lajos


szerző:
2011.09.21. 09:38
HM: Lemondott Gubcsi Lajos

Lemondott Gubcsi Lajos, a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezető igazgatója - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Hazahozták az Afganisztánban meghalt katonák holttestét

A két katona május 17-én szenvedett halálos balesetet az afganisztáni Baglán tartományban.

Vezérkari főnökök távoznak?


szerző:
2011.05.17. 11:31
Vezérkari főnökök távoznak?

Három egykori vezérkari főnök is távozhat Hende Csaba honvédelmi miniszter mellől - tudta meg a Népszabadság.

Nem küld csapatokat Magyarország Líbiába

Ezt mondta az RTL Híradónak Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Külügyminisztérium közleményében felszólította Kadhafit, hogy távozzon a politikai életből.

Nyomoznak a HM korrupció gyanús ügyei miatt

Nyomozást indít a Központi Nyomozó Főügyészség a Honvédelmi Minisztérium egykori államtitkárának ingatlanvásárlási ügyében.

Harcokra készülünk Afganisztánban

Magyarország több harci cselekményben is résztvevő katonát küld Afganisztánba - tudta meg a Magyar Nemzet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való