KERESÉS search-close

Heim Pál Gyermekkórház

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Heim Pál Gyermekkórház"

A Bethesdában megfelel az ágy!

Könnyen tisztíthatók, kis helyen tárolhatók, ezt mondta a Bethesda Kórház főnővére ugyanazokról az ágyakról, amelyeket adományként kaptak gyerekosztályok, hogy azon aludhassanak a szülők. Tegnap derült ki, hogy a Heim Pál Kórház vissza akarja adni azokat, mert szerintük higiéniai és betegbiztonsági szempontból nem megfelelőek. Az RTL Híradónak nyilatkozó kórházi szakember szerint ez mondvacsinált indok.

Mit keres Nagy Ervin Terence Hill autójában?

Csak a mi kameránk lehetett ott, amikor az olasz színész még novemberben, titokban járt Magyarországon a Heim Pál Gyermekkórházban. Akkor árverésre bocsátott egy Buggy-t is, amelynek bevételével a Gyermekkórházat támogatják. A Buggyt slusszkulcsát Terence Hill adja át személyesen a jótékonysági aukció nyertesének Guido és Maurizio De Angelis budapesti koncertjén. De, mi köze mindehhez Nagy Ervinnek?

Ajándék a beteg gyerekeknek

Ajándékokkal lepték meg a beteg kicsiket a Heim Pál Gyermekkórház dolgozói. Nem mindenkit engedhettek haza, de a meglepetés az intézmény vezetője szerint a gyógyulásához is hozzájárulhat. Volt, aki társasjátékot, volt, aki kismotort, más pedig plüssjátékot kapott. Mindezt alapítványi, céges és magánadományozók adták össze.

 

Ezek voltak a legkínosabb mentordöntések az X-Faktorban

Voltak, akik felháborítónak tartották, hogy Radics Gigi nem állt ki saját mentoráltja mellett, mások szerint pedig miatta esett ki Taka az X-Faktorból. Az érintetteket a Fókusz riportere mindenről kifaggatta, és ha ez nem lenne elég az eddigi X-Faktorok legkínosabb mentordöntéseit is megmutatjuk!

Terence Hill titokban Magyarországra jött, hogy beteg gyerekek arcára csaljon mosolyt

Váratlan vendég érkezett a Heim Pál Gyermekkórházba. Terenc Hill titokban utazott Magyarországra, hogy mosolyt csaljon a beteg gyerekek arcára és még egy filmbéli Buggy kocsiba is bepattant. Nem is olyan rég, szeptember végén járt nálunk a 79 éves színész utoljára. Akkor új filmjét reklámozta és több száz rajongó várta, hogy csak néhány másodpercre megpillantsa kedvencét. És ezt a kedvességet most egy kicsit ő is viszonozta.

Konfliktusuk miatt mondott le

Lemondott posztjáról az egészségügyért felelős államtitkár. Nagy Anikó azzal indokolta döntését, hogy vissza akar térni a gyógyításhoz. Korábban évekig irányította a Heim Pál Gyermekkórházat. A Népszava információi szerint valójában komoly konfliktusai voltak Kásler Miklós Emberi Erőforrások miniszterével.

Ágyi poloskák a kórházban?

Ágyi poloskák csíphettek össze egy három hetes kisbabát és édesanyját a Heim Pál gyermekkórházban. Ezt állítja az anya, aki nyilatkozott Híradónknak, az ő lábán máig látni a csípéseket. Az ágyi poloskáról fotó is készült. A fiatal nő szerint az övé nem egyedi eset. Az intézményben azt mondják, a kórteremben már nincsenek ágyi poloskák, a többiben pedig megelőző fertőtlenítést végeztek. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a betegek akár haza is vihetik a kártevőket ruházatukon.

 

Életmentő készülék adományból

Tüdőt helyettesítő, életmentő készüléket kapott adományból a budapesti Heim Pál Kórház. A 17 és fél millió forintos műtüdő lényege, hogy olyan gyereknél, akinek roncsolódott a tüdeje, a szerkezet tudja helyettesíteni a szervet, amíg a szövetek meggyógyulnak. Évente 10-15 gyereken tudnak majd segíteni az új eszközzel.

 

Mézeskaláccsal jótékonykodik

A remekműveket árverésre bocsátja. Idén a Heim Pál Gyermekkórház és egy fogyatékkal élőket segítő csokigyártó cég kapja a befolyt összeget. Tavalyi alkotása fél millió forintért kelt el, miután az RTL Híradó akkor is bemutatta.

 

Napokat csúszik a fizetés

Nem kapták meg novemberi fizetésüket a Heim Pál Kórház dolgozói. Egy ott dolgozó aneszteziológus asszisztens azt mondta Híradónknak, gondot jelent nekik például a BKV bérlet vagy csekkek kifizetése. 17 év óta ugyanis mindig megkapják másodikán, de legkésőbb ötödikén a bérüket. A kórház írásban válaszolt, technikai problémára hivatkoznak.

Lélegeztetőgépre gyűjt a kórház

Saját alapítványán keresztül gyűjt pénzt lélegeztető gépre a budapesti Heim Pál Gyermekkórház. Az intézmény ugyanis bővíti az intenzív osztályát, így viszont nem lesz elég életmentő műszer. A kórháznak speciális gépre van szüksége, amivel csecsemőket is tudnak lélegeztetni, ez 18 millió forintba kerül. Erre pedig a kórháznak nincs pénze.

Elképesztő állapotok egy kórházi wc-ben

Beázott fal és rozsdás, koszos wc-tartály. A Heim Pál gyermekkórház egyik férfi mosdójáról készült kép terjed az interneten. A fotót a közösségi oldalra töltötte fel egy édesapa. Néhány nap alatt, már több mint 40 ezren osztották meg. A kórház orvos-igazgatója azt mondta: néhány hete beázott a képen látható mosdójuk, de már javítják. A Kórházszövetség elnöke megdöbbent a kép láttán, de szerinte ez nem egyedi eset.

Nincs elég hely a gyermekpszichiátrián

Kevés az ágy a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriáján, nagyobb osztályra lenne szükségük, mert egyre több a beteg. Ezt mondta az RTL Híradónak az osztály vezetője. A kórház új pszichiátriai központot szeretne kialakítani, az épület megvan hozzá, de az átalakításhoz egyelőre nincs meg a pénz. Nekik gyűjt idén az Európai Orvosok Zenekara, közelgő budapesti koncertjük teljes bevételét a kórháznak ajánlották fel.

Bravúros műtéttel segítettek a kislányon

Műtéti bravúr a Heim Pál Gyermekkórházban. Magyarországon elsőként hajtottak végre speciális hallásjavító műtétet a koponya mindkét oldalán egyszerre. Egy 8 éves, súlyosan halláskárosodott kislány kapott most esélyt arra, hogy, úgy érzékelje a körülötte lévő világ hangjait, amire korábban esélye sem volt. Egy-egy csontba ágyazott hallókészüléket ültettek be a fülei mögé, az RTL híradó stábja jelen lehetett az operációnál.

Hogyan tudott megszökni egy gyerek a Heim Pál Kórházból?

Múlt héten két gyerek is megszökött az intézményből. Hogy történhetett meg, anélkül, hogy ez bárkinek is feltűnt volna? Az eset kapcsán Dr. Hantos Ádám egészségügyi szakjogászt kérdeztük.

Kórházból tűnt el a beteg kislány

A 12 éves gyereknek a budapesti Heim Pál kórházból veszett nyoma hétfőn, azóta semmit nem tudni róla, civilek is segítenek a keresésben. A kislány kijátszotta az intézmény biztonsági rendszerét. A család aggódik, a gyerek ugyanis súlyos cukorbeteg, nagymamája szerint gyógyszerei nélkül nem sokáig maradhat életben.

Előzetes: Kórházból eltűnt kislányt keres a rendőrség

A 12 éves gyereknek a budapesti Heim Pál kórházból veszett nyoma hétfőn, azóta semmit nem tudni róla, civilek is segítenek a keresésben. A kislány kijátszotta az intézmény biztonsági rendszerét. A család aggódik, a gyerek ugyanis súlyos cukorbeteg, nagymamája szerint gyógyszerei nélkül nem sokáig maradhat életben. Az RTL Híradóban beszél a kislány nagynénje is, aki azt mondja, a gyereket pszichológushoz is vitték, hogy miért, kiderül 6-kor.

Földön alvó anyát fotóztak a kórházban

A beteg gyerekek ágya mellett, a földön kényszerült aludni több anya is a Heim Pál Kórházban. Egyikük lefotózta a földön fekvő anyákat és a képet beküldte a 444.hu-nak. A kórházban azt mondták, a fotó nem most készült, azóta már jobb a helyzet, vannak ágyak és székek is a szülőknek, igaz, az ágyért sok szülőnek fizetnie kell, éjszakánként háromezer forintot.

Felöltöztette a babát, majd inkubátorba tette

Kéthetes lánycsecsemőt hagytak a Heim Pál Kórház Madarász utcai részlegének babamentő inkubátorában tegnap este. A kislány egészséges és jól van, súlya majdnem három kiló. A kisbaba valószínűleg néhány nap után nevelőszülőkhöz kerül, a vér szerinti szülők 6 héten belül jelentkezhetnek, ha mégis szeretnék felnevelni a kislányt.

Vastagék meséltek a Heim Pál Kórház kis betegeinek

Az X-Faktor testvérpárja jókedvre derítette a gyerekeket Micimackó meséivel.

Babát tettek az inkubátorba


szerző:
2011.01.17. 19:22
Babát tettek az inkubátorba

A kislány 3,5 kiló és az első vizsgálatok szerint teljesen egészséges.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való