KERESÉS search-close

Habony Árpád

93 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Habony Árpád"

Vita a V4 hírügynökségről

A DK szerint a kormányzati hazugságok külföldi terjesztésére jött létre a V4 hírügynökség. Ez londoni székhellyel működik, és Habony Árpádhoz is köthető, de kisebbségi tulajdonosa a londoni magyar nagykövet is. A V4-et rendszeresen idézik Magyarországon a kormánypárti médiumok. A kormányszóvivő szerint azonban egy magáncégről van szó.

476 médium került egy kormányközeli alapítványhoz

A tüntetőknek az állami médiával van bajuk, de közben egy csomó magánkézben lévő médium is nagyon közel áll a kormányhoz. Ezek eddig különböző tulajdonosokhoz tartoztak, például Mészáros Lőrinchez vagy Habony Árpádhoz, de nemrég egy kézben összpontosultak, egy alapítványnál. Nem mind politizálnak, de amelyek igen, azok jószerivel csak a kormány üzeneteit közvetítik. 

Gigantikus médiaholding alakul

Gigantikus médiaholdingban egyesül mások mellett Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Nyerges Zsolt teljes médiaportfóliója. A felcsúti milliárdos a tranzakció előtt azonban még felvásárolta Andy Vajnától és Heinrich Pecinától a maradék öt megyei napilapot és a Borsot, majd cége közleményben jelezte: a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza a teljes portfóliót. A magyar média hitelességéről szóló beszélgetést megnézheti ITT.

Előzetesben az ismert ügyvéd

Előzetes letartóztatásba került egy ismert budapesti ügyvéd. A férfi az Oszter Sándor színművész és társai ellen indult vesztegetési ügy miatt került harminc napra börtönbe. Az ügyészség szerint nemrég rávette egyik vádlott társát arra, hogy vonja vissza korábban tett beismerő vallomását.

 

Ugyanott működik Habony cége is

Ugyanabban a hongkongi irodában működik Habony Árpád cége, és a magyar letelepedési kötvényeket Ázsiában értékesítő offshore cég - derítette ki a Direkt36 című oknyomozó portál.

Ismét kimondta a bíróság, Habony Árpád közszereplő

Orbán Viktor tanácsadója a Jobbik ellen indított pert, kifogásolva, hogy arca feltűnt a Jobbik "Ők lopnak" plakátkampányában. A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta: nem attól közszereplő valaki, hogy a nyilvánosság elé lép, hanem, hogy olyan tevékenységet végez, ami egyértelműen azzá teszi. 4 éve már elvesztett egy hasonló pert Habony Árpád.

Habony és Demján közös útja

Habony Árpáddal közösen utazott Demján Sándor milliárdos nagyvállalkozó egy magánrepülőn Makaóból Budapestre – számolt be róla a Hír TV. Velük utazott egy ügyvéd és egy adótanácsadó is. Az utasok közül az adótanácsadót sikerült elérnünk, aki annyit mondott, Demján Sándorék megtiltották, hogy az utazásról nyilatkozzon.

Önreklám több mint 2 milliárdért

Több mint kétmilliárd forintból reklámozza magát a kormányközeli médiában a Magyar Villamos Művek - így számol az LMP. Az ellenzéki párt közérdekű adatigénylés után tudta meg, hogy az állami cég tavaly és idén mennyit költ hirdetésekre. A listán Habony Árpád és Andy Vajna cégei mellett több olyan lap is szerepel, amelyeknek olvasottságáról nincsenek adatok.

Ingyenes lapért fizettek


2017.04.23. 18:39
Ingyenes lapért fizettek

Ingyenes újságért fizettek, de alig két hónap után felmondják a szerződést. A fideszes vezetésű dunaújvárosi önkormányzat a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád érdekeltségében lévő cégnek fizetett támogatást a Lokál című kiadványért. A Jobbik néhány hét alatt 1500 aláírást gyűjtött tiltakozásul, hogy az ingyenes lapot közpénzből támogatják. A képviselőtestület végül úgy döntött, inkább szerződést bont.

Rogán: Örülök, ha engem ütnek

Örül, ha őt ütik, addig sem a miniszterelnökkel teszik. Ezt mondta Rogán Antal a miniszteri meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságában. Ellenzéki képviselők Habony Árpádról és Kertész Balázsról is kérdezték. A miniszterelnök tanácsadójáról és az ügyvédről is azt állította, baráti viszonyt ápolnak, és ez a jövőben is így lesz. A letelepedési kötvényről pedig azt mondta, nincs már rá szükség.

Sokat költöttek Vajna és Habony cégeinél

Sok pénzt hagyott Habony Árpád és Andy Vajna médiacégeinél a kormány a népszavazási tájékoztató kampányra szánt milliárdokból. Ez derül ki a dokumentumokból, amelyekbe az átlátszó.hu tekinthetett bele. A kormány szerint a 3,1 milliárdos keretből nemcsak a népszavazással kapcsolatban tájékoztatták a választókat. Azt írták: a megfelelő hirdetési ügynökségek helyezik el a kormányzati reklámokat, kizárólag az alapján, hogy azok minél több emberhez eljuthassanak. A szocialisták szerint a kormány úgy hirdet, hogy a baráti cégek gazdagodjanak a közpénzből.

Az állami média fizet a róla szóló hírekért

Habony Árpád üzlettársának cége gyűjti össze az állami médiáról szóló híreket, évi 16 millió forintért - írta meg a Népszabadság. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, az állami média fideszes kezekbe juttatja az adófizetők pénzét. Az MTVA szerint viszont annak, hogy ezt a céget választották, nincs köze ahhoz, hogy Habony Árpád üzlettársának cégéről van szó.

Kérdései miatt függesztették fel a papot

Felfüggesztették, így egyelőre nem misézhet az a katolikus pap, aki videóblogjában arról kérdezte Orbán Viktort, hogy kicsoda Habony Árpád. A pap arról is érdeklődött az egyház vezetőitől, igennel vagy nemmel szavazzon-e a menekültkvótáról szóló októberi népszavazáson. A pap gyakran használja a legmodernebb kommunikációs eszközöket, így a közösségi oldalakat is. A pécsi egyházmegye vizsgálatot indított ellene, és ennek idejére minden nyilvános papi működéstől eltiltotta.

Tarlós letiltotta az ügyvédi irodát

Kormányközeli gazdasági érdekkörhöz kerülhet a fővárosi vállalatok évi 300 milliárd forintos közbeszerzése - az Index szerint ettől tartanak a budapesti cégek vezetői. A valasz.hu pedig ennek kapcsán arról írt, hogy a közbeszerzések lebonyolításra létrehozott vállalat cégbejegyzését Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadójának volt ügyvédje végezte. A főpolgármester ezután megtiltotta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. szerződjön az ügyvédi irodával. Az MSZP szerint, ha el akarják lopni a közpénzeket, akkor el is fogják.

Lázár: Mindenkinek lehetnek nagylelkű barátai

Nem volt befolyása Habony Árpádnak arra, hogy kik árusíthatják a letelepedési kötvényeket. Ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta azután, hogy a 444 megírta: annak a cégnek a tulajdonosa foglalt le egy hongkongi helikoptertúrát Habony Árpádnak és nő ismerősének, amelyik a legtöbb kötvényt értékesíti. Egy ilyen helikopteres városnézés ára átszámítva 1 millió forint körül van.  Lázár János szerint mindenkinek lehetnek olyan barátai, akik ilyen nagylelkű ajándékokkal kedveskednek.

További képek is voltak kölcsön Habonyéknál

Újabb, a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő műkincsekről derült ki, hogy olyan helyre kerültek, ami Habony Árpádhoz köthető. Hét festményről van szó, kölcsönzésük darabonként havi 10 ezer forintba került a cégnek, amit akkoriban Habony Árpád vezetett. A múzeumtól hiába kérdeztük, nem mondták meg, mennyit érnek a képek. Az Együtt szerint felháborító, hogy a főigazgató a barátainak adja kölcsön a közvagyonba tartozó értékes festményeket. A múzeum azt közölte, az ügylet jogszerű volt.

Már csak Habony lapját osztják ingyen

Kedden jelent meg utoljára a Metropol ingyenes újság.  A lapot kiadó cég végelszámolása már elkezdődött, 51 embernek szűnik meg a munkája. A Simicska Lajos üzlettársának tulajdonában lévő cégnek évekig nagyon jól ment, főleg az állami hirdetéseknek köszönhetően. A tulajdonosok 2014-ben még 400 millió forint osztalékot vettek ki a cégből. 18 év után a Metropol helyét a Lokál veszi át az aluljárókban, amit Habony Árpád vállalkozása ad ki.

Mostantól Habony lapját terjeszti a BKV

Már Habony Árpád ingyenes napilapját terjesztik a fővárosi aluljárókban és buszmegállókban. A BKV és a Modern Média Group szerződése hétfőn lépett életbe, az utasok azóta kaphatják ingyen a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropol helyett a miniszterelnök tanácsadójának lapját. A napi kiadvány első hirdetője az állami Szerencsejáték Zrt. A Jobbik a Parlamentben kérdezte Orbán Viktort arról, hogy miért kaphat Habony Árpád cége állami megbízásokat. A miniszterelnök szerint ezt nem tőle kell kérdezni.

Egy év alatt nyereséges lett Habony cége

Egy év alatt megtérült Habony Árpád média-befektetése: a miniszterelnök tanácsadójának médiacége tavaly 800 millió forintos bevétel mellett 200 milliós nyereséget termelt - tudta meg a Híradó. Miközben a Modern Media Group kiadványaiba ömlenek az állami hirdetések, Simicska Lajos korábban kormánybarát médiacsoportjától elpártolnak az állami cégek. A DK szerint új médiabirodalom épül, a kormány viszont állítja: nem ők döntenek arról, hol hirdetnek az állami cégek.

Se Habony, se a fideszesek nem mentek el

Öt percig se tartott a letelepedési kötvényeket ellenőrző albizottság ülése a Parlamentben. Rogán Antalt és Habony Árpádot akarták kérdőre vonni ellenzéki képviselők, de sem ők, sem az albizottság kormánypárti tagjai nem mentek el a meghallgatásra. A Jobbik szerint kormányközeli emberek a barátaikat juttatták a jövedelmező letelepedési kötvény-bizniszhez. A szocialisták úgy számolnak, több mint 80 milliárd forint hasznot fölöztek le az állampapírokat értékesítő offshore cégek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a program pénzt hoz az országba, és egyetlen fillér közpénzt sem visz el.

Nem tudni, Orbán sem kér-e Habony tanácsaiból

Nem árulta el a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor továbbra is igényt tart-e Habony Árpád munkájára. Lázár János csütörtökön azt mondta, azért nem szerződtetik Habony Árpádot, mert nem tartanak igényt a tanácsaira. A titokzatos tanácsadóról Orbán Viktor eddig csak annyit mondott, hogy nincs rajta semmilyen kifizetési listán. Az utóbbi időben azonban egyre több kormánypárti politikus ismeri el, hogy kap tanácsokat Habony Árpádtól.

Kósa: Habony Árpád egy életveszély

Életveszély Habony Árpád, ezért nem alkalmazzák őt hivatalosan - ezt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője mondta egy most nyilvánosságra került hangfeltétel szerint. A felvétel egy nem nyilvános beszélgetésről készült, a 444.hu szerezte meg. Kósa szerint Habony rendkívüli ember, de nem képes olyan fegyelmezettségre, amelyre egy kormányzati résztvevőnek szüksége van. A felvétel nyilvánosságra kerülését Kósa Lajos nem kommentálta.

Nem politikus, nem közéleti szereplő, csak egy jobboldali meggyőződésű polgár, aki ingyen ad tanácsokat. Ez derült ki Habony Árpádról abból a sablonválaszból, amelyet a minisztériumok küldtek az Együtt képviselőjének. Szabó Szabolcs kérdezte meg az összes tárcát a miniszterelnök rejtélyes tanácsadójáról. Bár a Miniszterelnökségi Kabinetiroda a képviselőnek nem válaszolt, az RTL Híradó kérdésére, hogy ki fogalmazta az egyenválaszt, elküldték ugyanazt a sablonszöveget.

Legalább félmilliárd Habony lapjainak

Legalább félmilliárd forintot költhettek eddig állami cégek azokban a lapokban, amelyek Habony Árpád médiabirodalmához tartoznak. Az adatokat a Magyar Narancs újságírója kérte ki. Eszerint csak a Szerencsejáték Zrt. több mint 300 milliót fizetett a hirdetésekért. Híradónknak azt írták, a leghatékonyabb hirdetési lehetőségeket keresték.

A tanácsadó, akiről senki sem mer nyíltan beszélni

A múlt héten láthatták „nem értem” című új sorozatunk első részét. És most folytatjuk. Mert mindig akad valami a politikában, amit tényleg nem értünk. Most azt, hogy egy  fontosnak és befolyásosnak tűnő tanácsadóról miért nem mer senki egyenesen beszélni.  És hogy ez a titokzatos ember miért olyan fontos, hogy ingyen kapja azt, amiért más vagyonokat fizet. De azt sem, hogy honnan vannak 10 milliói cégalapításra, és miért tűnik úgy, mintha felé lejtene a pálya, ha a médiavállalkozásairól és az állami pénzekről van szó.

Kicsoda valójában Habony Árpád?

Egyre több vezető fideszes politikus és kormánytag ismeri el, hogy tanácsokat kap Habony Árpádtól. Eddig azt lehetett tudni, hogy Orbán Viktor főtanácsadója Lázár Jánosnak és Rogán Antalnak is segített már. Most kiderült, a Fidesz alelnöke, frakcióvezetője és Tarlós István főpolgármester is kapott tőle tanácsot. Habony Árpádnak ennek ellenére sem a kormánypárttal, sem a Miniszterelnökséggel nincs szerződése, és nem tudni, miből él. De az kiderült, hogy mivel fontos ember, a lagzijára ingyen kapta meg a Szépművészeti Múzeumot.

Milyen minőségben? Jó minőségben...

Tarlós István Habony Árpádi minőségében tárgyalt Habony Árpáddal - legalábbis ezt válaszolta a főpolgármester az ATV műsorvezetőjének arra a kérdésére, hogy mégis milyen szakértőként beszéltek a közösségi közlekedésről egymással. Tarlós azt mondta, valóban találkoznak Habonnyal évente kétszer, de nem mondott arról semmit, hogy miről beszélgetnek. A Parlamentben Kósa Lajost is megkérdezte a 444.hu újságírója arról, milyen minőségében, és milyen tanácsokat ad Habony Árpád például a Fidesz frakcióvezetőjének.

Ingyen kérik lagzira a Szépművészetit

Sokan szeretnének a Szépművészeti Múzeumban lagzit tartani, miután kiderült: a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád ingyen tarthatta a saját lakodalmát a Szépművészetiben. Mindezt szerdán Baán László ismerte el, aki azt is elárulta: ő volt Habony Árpád esküvői tanúja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nyugtalanító, ami a múzeumban történik.

Ingyen tarthattak lagzit Habonyék a múzeumban

Ingyen kapta meg a lakodalmára a Szépművészeti Múzeumot Habony Árpád – erősítette meg Híradónk értesüléseit a múzeum. Úgy fogalmaztak: a múzeum támogatottságának erősítése érdekében szokták ingyen kiadni az épületet. A múzeum főigazgatója hétfőn ismerte el, hogy ő volt Habony esküvői tanúja. Baán László később 300 millió forint értékben festményeket adott kölcsön Habony testvére és üzlettársa cégének. Ezek egy olyan lakásba kerültek, ahol a tanácsadó is rendszeresen megfordult. Az MSZP szerint Baán Lászlónak le kellene mondania.

Habony Árpád tanúja volt a múzeumigazgató

Habony Árpád esküvői tanúja volt a Szépművészeti Múzeum főigazgatója - tudta meg a 444.hu. Baán László később 300 millió forint értékű festményeket adott kölcsön egy, a miniszterelnök főtanácsadójához köthető cégnek. A Híradó úgy tudja, hogy a lagzit is a Szépművészeti Múzeumban tartották, azt egyelőre nem tudni, fizettek-e érte bérleti díjat. Az Együtt szerint Baán Lászlónak le kellene mondania, a Fidesz viszont úgy látja: az igazgató magánügye, hogy kivel van jóban.

Megrótták a múzeum főigazgatóját

Nem volt köze L. Simon Lászlónak ahhoz, hogy a Szépművészeti Múzeum 10 értékes, 18. századi festménye lóghatott annak a lakásnak a falain, amelyikben Habony Árpád is sokszor megfordult. Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tett az ügyben.

Önkormányzati lakásban voltak a festmények

Habony Árpád volt anyósának lakását díszítette 3 hónapon át a Szépművészeti Múzeum tíz festménye. A több százmillió forint értékű műtárgyakért havi 15 ezer forintot fizettek. Az Átlátszó.hu másfél évig pereskedett, mire a múzeum elárulta, hova kerültek a műkincsek. A képeket az a cég bérelte, amelynek korábban résztulajdonosa volt Habony Árpád testvére is. A Szépművészeti Múzeum szerint gyakran adnak kölcsön műtárgyakat. A Demokratikus Koalíció nyilvánosságra hozná: milyen alkotások díszítik a kormánypárti politikusok lakásait.

Nem tudják, milyen haszna volt a kampánynak

Nem tudja a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, hogy hány embert értek el a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó lapoknál megjelent hirdetések, amelyekre több mint 110 millió forint közpénzt költöttek.

Nem tudni, hány embert ért el a kampány

Hivatalosan senki sem tudja, mennyien olvassák a Habony Árpád érdekeltségében lévő portálokat. Pedig a Magyar Villamos Művek arra hivatkozva költött 110 millió forintnál is többet Habony érdekeltségeinél, mert azok is kellettek ahhoz, hogy a lehető legtöbb embert elérjék.

Habony cége sokat nyert a paksi reklámmal

A miniszterelnök főtanácsadójának cége volt az egyik legnagyobb nyertese a paksi reklámnak. A Magyar Villamos Művek 380 millió forintot költött az atomenergiát népszerűsítő reklámkampányra. Az átlátszó.hu tudta meg, hogy a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád érdekeltségeiben lévő médiacégekhez több mint 110 millió forint került. A Magyar Villamos Művek szerint azért ezekben a sajtótermékekben költötték el a pénzt, mert a médiumok garantálták az országos elérést.

Bocsánatot kért a főszerkesztő


szerző:
2016.01.28. 18:40
Bocsánatot kért a főszerkesztő

Eltűntek az állami hirdetések a Habony Árpádhoz köthető 888.hu-ról. Ez a portál közölt meztelen fotókat az MSZP elnökének feleségéről, és megjegyzéseket tettek a családi életére, valamint tizenéves lányára is. A kormány szerint a reklámok eltüntetésére nem ők adtak utasítást. G. Fodor Gábor főszerkesztő bocsánatot kért a cikk miatt.

Habony közvetített Tarlós és Orbán között

Habony Árpád, a miniszterelnök állítólagos tanácsadója közvetített Orbán Viktor és Tarlós István között a BKV finanszírozásáról szóló vitában. Ezt a főpolgármester ismerte el az Indexnek. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint a kormány továbbra sincs hivatalos munkakapcsolatban Habony Árpáddal.

Vajna szólt Orbánnak, hogy megveszi a TV2-t

Tudta Orbán Viktor, hogy Andy Vajna megveszi a TV2-t. Erről a kormánybiztos beszélt a Népszabadságnak. Vajna szerint nem közeli barátok a miniszterelnökkel, de elmondta neki, hogy megvásárolja a kereskedelmi csatornát. A kormánybiztos ezt egyébként lezárt ügynek tekinti, már a vezérigazgatót is kinevezte. Vajna arról is beszélt a lapinterjúban, hogy Habony Árpádot egy amerikai filmfesztiválról ismeri.

Dubaiban köszönthette az újévet Habony Árpád

A luxusszállodáiról híres közel-keleti város repterén legalábbis névre szóló táblával várta az egyik exkluzív hotel sofőrje a miniszterelnök tanácsadójaként emlegetett Habonyt. A szállodában a legolcsóbb szoba is majdnem 200 ezer forint egy éjszakára, egy lakosztály pedig majdnem 650 ezer forintba kerül.

Hol szórakozott Ibizán a titokzatos miniszterelnöki tanácsadó?

Egy luxusmulató a napfényes Ibizán, a spanyol tengerparton. Különleges belső tér, táncosok, mutatványosok, különleges és drága ételek és italok. Egy hely, ahová sokan vágyhatnak. De a Heart clubról valószínűleg kevesen hallottunk volna, ha nem kerül elő egy felvétel, amelyen Habony Árpád, a miniszterelnök és több miniszter titokzatos tanácsadója szórakozik ott. De milyen is ez a mulató? Kik járnak oda és mennyiből szórakoznak? 

Házon kívül 2015-12-16


szerző:
2015.12.16. 22:30
Kivágták Habony Árpádot az ibizai luxusklub reklámfilmjéből

Az új változatban már egyetlen jelenetben sem látszik. Lázár János még az eredeti videóról azt mondta, ez a viselkedés nem a kormányt, hanem Habony Árpádot minősíti.

VIDEÓ: Habony Árpád egy ibizai luxusklub reklámfilmjében

Az ibizai luxusklub reklámfilmjének eredeti verziója. A videóban többször feltűnik Habony Árpád, ahogy a showműsort figyeli. Az egyik jelenet az arcjátékát is megörökítette. Ezt a videót elérhetetlenné tették, majd feltöltöttek egy új változatot, amelyben már egyetlen jelenetben sem látszik a tanácsadó.

Habony vagyona érdekli az ellenzéket

Miből telik Habony Árpádnak ibizai luxusszórakozásra? Ezt szeretné tudni az MSZP, a DK és az Együtt is. Az ellenzéki pártok összehívnák a rendészeti bizottságot is, hogy ott hallgassák meg az Orbán Viktor miniszterelnöknek és vezető fideszes politikusoknak is tanácsokat adó Habony Árpádot. A miniszterelnök sajtófőnöke és a Fidesz szerint semmi közük hozzá, hogy ki hogyan tölti a szabadidejét.

A legjobb mémek Habony Árpád ibizai partizásáról

A mémgyárban most Habony Árpád ibizai reklámfilm szereplése a legfelkapottabb termék. A miniszterelnök főtanácsadóját ábrázolták cuki nyusziként, de belecsempészték a legendás kultfilm, a Ponyvaregény jeleneteibe is. Összegyűjtöttük a legjobb alkotásokat!

Egy ibizai luxusklub reklámfilmjében szerepel Habony Árpád

A miniszterelnök tanácsadójaként emlegetett férfi a klipben az asztalok között táncolókat figyeli. Az Index szerint a testőre is feltűnik a videóban. A klub az egyik legfelkapottabb hely a világon. Csak a belépő és a show megtekintése átszámítva több mint 61 ezer forintba kerül.

Habony Árpád közszereplő a bíróság szerint

Habony Árpád közszereplő, ezt a bíróság mondta ki, igaz, egyelőre első fokon. A pert a miniszterelnök tanácsadójának tartott Habony indította az Index egyik videója miatt, amelyen az látszik, hogy egy azóta bezárt belvárosi luxusáruházból lép ki. Szerinte nem adhatták volna le a felvételt, a bíróság viszont másképp látta.

Elindult a Habonyhoz köthető hírportál

Elindult a Habony Árpádhoz köthető internetes oldal a 888.hu. A portál főszerkesztő hírigazgatója G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai vezetője. Ő az a politikai tanácsadó, aki a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta, hogy a polgári Magyarország valójában mindössze egy politikai termék. Az internetes lap kiadója a Modern Média Group, amelyet nemrégiben alapított Habony Árpád. A miniszterelnök tanácsadójaként emlegetett Habony összesen majdnem 50 millió forintot rakott a cégbe.

Újabb bejelentést tesznek Habony ellen

Az Együtt és a Demokratikus Koalíció újabb bejelentést tesz az adóhatóságnál Habony Árpád miatt. A miniszterelnök tanácsadója 48 millió forintot tett egyik új cégébe a Modern Média Groupba, miközben a két ellenzéki párt szerint nincs kimutatható jövedelme. Az adóhatóság az RTL Híradó kérdésére adótitokra hivatkozva nem válaszolt arra, hogy van-e eredménye a Habony ellen állítólag már korábban indított vagyonosodási vizsgálatnak.

Honnan lett 48 milliója Habonynak?

Az Együtt és a Demokratikus Koalíció újabb bejelentést tesz az adóhatóságnál Habony Árpád miatt. A miniszterelnök tanácsadója 48 millió forintot tett egyik új cégébe a Modern Média Groupba, miközben a két ellenzéki párt szerint nincs kimutatható jövedelme. Az adóhatóság az RTL Híradó kérdésére adótitokra hivatkozva nem válaszolt arra, hogy van-e eredménye a Habony ellen állítólag már korábban indított vagyonosodási vizsgálatnak.

A Fidesz nem fizet Finkelsteinnek

Nemcsak a miniszterelnök és a kormány, hanem a Fidesz sem fizet a nemzetközileg ismert amerikai kampányszakember, Arthur Finkelstein tanácsaiért. Ezt közölte Híradónkkal a nagyobbik kormánypárt és Orbán Viktor sajtófőnöke.

Havasi: Orbán csak beszélget Finkelsteinnel

Nemcsak a miniszterelnök és a kormány, hanem a Fidesz sem fizet a nemzetközileg ismert amerikai kampányszakember, Arthur Finkelstein tanácsaiért. Ezt közölte Híradónkkal a nagyobbik kormánypárt és Orbán Viktor sajtófőnöke. Havasi Bertalan szerint csak beszélgetni szoktak egymással.

Orbán: két napja találkoztam Finkelsteinnel

Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadó – ezt mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: ő nem is hallotta a világszerte ismert tanácsadó nevét. Azt ugyanakkor sem a Fidesz, sem a kormány nem árulta el, hogy kitől kapja a fizetését Finkelstein. A politikai tanácsadó nemrég közös angliai céget alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval. Az Együtt szerint átláthatatlanok Orbán és tanácsadóinak kapcsolatai.

Orbán rendszeres kapcsolatban van Finkelsteinnel

Legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadó – ezt mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: ő nem is hallotta a világszerte ismert tanácsadó nevét. Azt ugyanakkor sem a Fidesz, sem a kormány nem árulta el, hogy kitől kapja a fizetését Finkelstein. A politikai tanácsadó nemrég közös angliai céget alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval. Az Együtt szerint átláthatatlanok Orbán és tanácsadóinak kapcsolatai.

Századvéges vezeti Habony londoni cégét

A milliárdos kormányzati megrendeléseket elnyert Századvég Intézettől visz cégvezetőt Angliában alapított vállalkozása élére Habony Árpád. Lánczi Tamás politikai elemző vezeti majd a vállalkozást. Lánczi nem árulta el, honnan ismeri Habonyt, aki hivatalosan a Századvéggel sem áll kapcsolatban. A miniszterelnök tanácsadója, akinek egyetlen ismert itthoni vállalkozása évek óta nem termel számottevő bevételt, a világ egyik legismertebb politikai tanácsadójával, Arthur Finkelsteinnel közösen alapította a londoni céget. Az Együtt elnöke szerint Habonynak el kell számolnia azzal, miből volt pénze céget alapítani.

Századvéges vezetője lesz Habony cégének

A milliárdos kormányzati megrendeléseket elnyert Századvég Intézettől visz cégvezetőt Angliában alapított vállalkozása élére Habony Árpád. Lánczi Tamás politikai elemző vezeti majd a vállalkozást. Lánczi nem árulta el, honnan ismeri Habonyt, aki hivatalosan a Századvéggel sem áll kapcsolatban. A miniszterelnök tanácsadója, akinek egyetlen ismert itthoni vállalkozása évek óta nem termel számottevő bevételt, a világ egyik legismertebb politikai tanácsadójával, Arthur Finkelsteinnel közösen alapította a londoni céget. Az Együtt elnöke szerint Habonynak el kell számolnia azzal, miből volt pénze céget alapítani.

Céget alapított Nagy-Britanniában Habony

A cégbe beszállt Arthur J. Finkelstein is, aki korábban a Fidesz kampányaiban is dolgozott. Telefonon elértük a vállalkozás igazgatóját, aki azt állította az RTL Híradónak, hogy nem ismeri személyesen Habony Árpádot. A férfi egyébként több mint egy tucat másik angol cégben is volt igazgató.

Londonban alapított céget Habony Árpád

A cégbe beszállt Arthur J. Finkelstein is, aki korábban a Fidesz kampányaiban is dolgozott. Telefonon elértük a vállalkozás igazgatóját, aki azt állította az RTL Híradónak, hogy nem ismeri személyesen Habony Árpádot. A férfi egyébként több mint egy tucat másik angol cégben is volt igazgató.

Vizsgálódik a NAV Habony és Szijjártó ellen

Vizsgálódik az adóhatóság Szijjártó Péterrel és Habony Árpáddal szemben. A külügyminiszter ellen a DK, a miniszterelnök tanácsadója ellen pedig az Együtt kezdeményezett vagyonosodási eljárást. Szijjártó Péter nem tud vizsgálatról. A miniszterelnökséget vezető miniszter pedig nem kommentálta a NAV intézkedését. Az adóhatóság adótitokra hivatkozva nem árul el részleteket.

Orbán: Az én dolgom, kire hallgatok

Csak rá tartozik, hogy kinek a tanácsaira hallgat, ezt válaszolta Orbán Viktor újságírói kérdésre, ami azt firtatta: Habony Árpád politikai tanácsadó-e? A miniszterelnök szerint az újságírók rosszul használják a politikai tanácsadó kifejezést. Ez ugyanis egy jogi értelmezés és nem azt jelenti, hogy ki kivel szokott beszélgetni. Orbán Viktor azt mondta, az nyilvános adat, hogy ki dolgozik a kormánynak politikai tanácsadóként.

Rogán: Habony magánemberként ad tanácsot

Társadalmi munkában, ingyen ad tanácsokat a miniszterelnöknek Habony Árpád. Rogán Antal szerint csak erről beszélt Orbán Viktor, amikor kedden azt mondta: Habony neve egyetlen kifizetési listán sem szerepel, és azt is: nem tudja befolyásolni, a sajtó kit tart a tanácsadójának. Orbán Viktor korábban több olyan képet is megosztott közösségi oldalán, amelyen Habony Árpáddal együtt szerepel, és még a Fidesz.hu is miniszterelnöki tanácsadóként írt róla.

Habony Árpád ingyen osztja tanácsait

Társadalmi munkában, ingyen ad tanácsokat a miniszterelnöknek Habony Árpád. Rogán Antal szerint csak erről beszélt Orbán Viktor, amikor tegnap azt mondta: Habony neve egyetlen kifizetési listán sem szerepel, és azt is: nem tudja befolyásolni, a sajtó kit tart a tanácsadójának. Orbán Viktor korábban több olyan képet is megosztott közösségi oldalán, amelyen Habony Árpáddal együtt szerepel, és még a Fidesz.hu is miniszterelnöki tanácsadóként írt róla.

„Nincs hivatalos kapcsolatom Habonnyal”

Semmilyen hivatalos kapcsolatban nem áll Habony Árpáddal - ezt Orbán Viktor mondta az Index kérdésére. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nem tudja azt befolyásolni, hogy ki nevezi magát a tanácsadójának, vagy kit neveznek annak az újságok. Habony Árpád gyakori vendége a Fideszes rendezvényeknek. Korábban Rogán Antal azt mondta róla, hogy neki és a miniszterelnöknek is szokott tanácsokat adni, Lázár János ugyancsak elismerte, hogy ő is ki szokta kérni Habony véleményét.

Miből indít milliárdos vállalkozást Habony Árpád?

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az Együtt Habony Árpád ellen. Nem értik, a miniszterelnök tanácsadójaként tartott Habonynak miből van pénze – a szerintük – milliárdos médiavállalkozást létrehozni. A Válasz.hu írta meg, hogy Habony felerészben tulajdonosa egy cégnek, ami az új jobb oldali médiacentrum lehet. A kormány érdemben nem reagált a hírekre.

Vizsgáltatnák Habony anyagi helyzetét

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az Együtt Habony Árpáddal szemben, akit a miniszterelnök tanácsadójaként tartanak számon, mivel nem értik, miből van pénze – a szerintük – milliárdos médiavállalkozást létrehozni. A Válasz.hu írta meg, hogy Habony fele részben tulajdonosa egy cégnek, ami az új jobb oldali médiacentrum lehet. A kormány érdemben nem reagált a hírekre.

Eljárás indult Habony Árpád ellen

Eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság Habony Árpád ellen. A miniszterelnök tanácsadójaként számon tartott Habony még március végén fényképezők és kamerák előtt szabálytalankodott egy budai utcában. Záróvonalat is átlépett és a biztonsági öve sem volt bekötve, ahogy a mellette utazó Andy Vajnának sem. Azt, hogy kié az autó, nem lehet tudni. Az Együtt azt mondja: minden hivatalos lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kiderítsék: kinek a kocsiját vezette Habony Árpád.

Eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság Habony Árpád ellen

A miniszterelnök tanácsadójaként számon tartott Habony még március végén fényképezők és kamerák előtt szabálytalankodott egy budai utcában. Záróvonalat is átlépett és a biztonsági öve sem volt bekötve, ahogy a mellette utazó Andy Vajnának sem. Azt, hogy kié az autó, nem lehet tudni. Az Együtt azt mondja: minden hivatalos lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kiderítsék: kinek a kocsiját vezette Habony Árpád.
 

Habony újabb közlekedési szabályokat sértett meg

Újabb közlekedési szabályokat sértett meg az a kisbusz, amit Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó vezetett. Ezúttal a tatabányai sportcsarnok előtt látták egy kanyarodósávban parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől.

Kanyarodósávban parkolt a kisbusz

Újabb közlekedési szabályokat sértett meg az a kisbusz, amit Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó vezetett. Ezúttal a tatabányai sportcsarnok előtt látták egy kanyarodósávban parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől. Mindez ugyanaznap történt, amikor Habony Árpád Andy Vajnával közösen kamerák előtt a záróvonalat átlépve előzött meg egy kocsisort Budapesten. Egyikük sem volt bekötve. Az ügyben már feljelentést is tettek ellenük. A szakértő szerint újabb több tízezres bírságra számíthat Habony Árpád.

Habony Árpád trend-percek Benk Dénessel

Részlet a 15. évad 2. részéből:

Milliós cuccok - kabát, óra, táska - a képen, milliós ötletek a tábla előtt. Így cincálta szét Habony szettjét Benk.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Megsértette a KRESZT Habony Árpád

Több közlekedési szabályt is megsértett vasárnap Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, amikor az RTL Híradó kamerái előtt a záróvonalat átlépve előzte végig a kocsisort. A fekete kisbuszban Andy Vajna és Habony Árpád ült, egyikük sem volt bekötve. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint több tízezer forintos bírság és akár 8 büntetőpont is járhatna a szabálytalankodásért.

8 büntetőpont is járhatna Habonynak

Több közlekedési szabályt is megsértett vasárnap Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, amikor az RTL Híradó kamerái előtt a záróvonalat átlépve előzte végig a kocsisort. A fekete kisbuszban Andy Vajna és Habony Árpád ült, egyikük sem volt bekötve. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint több tízezer forintos bírság és akár 8 büntetőpont is járhatna a szabálytalankodásért.

Nem volt bekötve se Habony, se Vajna

Együtt utazott a filmügyi kormánybiztos és a miniszterelnök főtanácsadója Budapesten. A kisbuszt Habony Árpád vezette, mellette ült Andy Vajna. Egyikük sem volt bekötve. Amikor a miniszterelnök tanácsadója észrevette, hogy az újságírók meglátták őket a Fő utcában, áttért a szembejövő sávba, majd behajtott egy zsákutcába. Így próbálta meg elkerülni a riportereket. A lezárás miatt azonban nem tudott továbbhajtani, és vissza kellett fordulnia. Habony Árpád nem válaszolt az RTL Híradó kérdésére, hogy hova mennek. De úgy tudni, hogy a Fidesz születésnapi partijára igyekeztek.

Volt anyósa bérli Habony lakását

Habony Árpád volt anyósa bérli az önkormányzattól azt a Szerb utcai luxuslakást, amelyben sajtóhírek szerint Habony lakik - ez derül ki azokból az adatokból, amelyeket az önkormányzat adott ki a helyi LMP-s képviselő kérésére.

Előkerült Habony Árpád érettségije

Kiderült, hogy a Kisképzőbe járt, esti tagozatra. Korábban az intézmény az RTL Híradónak azt írta, nem járt hozzájuk a miniszterelnök tanácsadója, több nézőnk viszont emlékezett rá. Ma az iskola hivatalosan igazolta, szobrász szakon valóban leérettségizett náluk Habony, jó eredménnyel. Azt viszont továbbra sem tudni, hogy Habony Árpádnak van-e felsőfokú végzettsége.

Feljelentést tettek Habony ügyében

Bírósághoz fordult az LMP, hogy kiderüljön, van-e diplomata útlevele Habony Árpádnak. Ezt ugyanis a kormány nem árulja el. A Fidesz frakcióvezetője szerint nevetséges az ellenzéki párt felvetése, amely szerint a miniszterelnök tanácsadója nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet. A Párbeszéd Magyarországért pedig Habony feltételezett lakhelye előtt demonstrált, miután az RTL Híradó kiderítette: azt sem lehet tudni biztosan, hogy egyáltalán van-e érettségije Habony Árpádnak.

Habony Árpád titokzatos életrajza

Csak az általános iskolát nevezik meg Habony Árpád életrajzában, ami a Who is who-ban, azaz a Ki kicsoda című kiadványban szerepel. A többi oktatási intézményre csak utalnak. Híradónknak sikerült felvennie a kapcsolatot az életrajzokat közlő kiadó vezetőjével, aki arról tájékoztatott bennünket, hogy minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik. Megpróbáltunk utánajárni, milyen végzettsége van a miniszterelnöknek is tanácsokat adó Habonynak, de nem jártunk sikerrel.

Szijjártó nem tudja, kinek dolgozik Habony

Szijjártó Péter nem tudja, kinek dolgozik és kiknek ad tanácsot Habony Árpád, de ő maga is többször beszélgetett vele korábban, politikai témákról is. A külgazdasági és külügyminiszter a 444-nek adott interjújában azt is mondta, mivel Habony Árpád sosem tartozott olyan szervezeti egységhez, amit ő vezetett, ezért nem is érdeklődött a tanácsadóról.

Habonyék rejtélyes külföldi cége

Éveken keresztül volt közös külföldi cége a kormányfő tanácsadójaként emlegetett Habony Árpádnak, és a milliárdos kormányzati megrendelések elnyerő Századvég elnökének, valamint helyettesének, tudta meg az RTL-Híradó. A céget a kedvező adózásáról ismert Luxemburgban jegyezték be 2010-ben, és az iratok szerint befektetési tanácsadással foglalkozott. Heim Péter, a Századvég elnöke az RTL Híradónak azt mondta, igazából semmire sem használták a céget, de minden díjat és adót befizettek utána.

Vita Habony Árpád parlamenti belépőjéről

Rombolja a közbizalmat, hogy Habony Árpád ad tanácsokat a kormány tagjainak és vezető fideszes politikusoknak - a Párbeszéd Magyarországért szerint. Az ellenzéki párt úgy látja, nem jó, ha olyan ember segíti Orbán Viktort és politikustársait, akinek nincs szerződéses viszonya sem a Fidesszel, sem a Miniszterelnökséggel, nem tudni, miből van jövedelme és miből él fényűző életet.

Nem kell munkaviszony a belépőkhöz

Nem kell szerződéses munkaviszonyban állni annak, aki parlamenti belépőt kap - ezt válaszolta a miniszterelnökség arra a kérdésünkre, milyen alapon kapott Habony Árpád állandó belépőt az Országgyűlésbe.

Közérdekből adták bérbe az üzlethelyiséget

Közérdekre hivatkozva adott bérbe egy belvárosi üzlethelyiséget az ötödik kerületi önkormányzat 2011-ben. A miniszterelnök tanácsadójaként emlegetett Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségébe tartozó cég pályázat nélkül vehette bérbe, két hónap múlva pedig kedvezményesen vehette meg az üzlethelyiséget, majd 50 milliós haszonnal el is adta.

Pintér: Habonnyal nincs dolguk


szerző:
2014.12.20. 18:50
Pintér: Habonnyal nincs dolguk

A belügyminiszter szerint nem kell átvilágítaniuk a Nemzetbiztonsági szolgálatoknak Habony Árpádot. Az átvilágítást az Együtt kezdeményezte mert, szerintük Habony a miniszterelnök, és több vezető Fideszes politikus tanácsadójaként olyan információkhoz juthat hozzá, amelyek ezt indokolttá teszik.
 

Habony unokatestvérei is jól jártak

Habony Árpád rokonai is részvényesek abban a cégcsoportban, amelyhez legalább két ötödik kerületi ingatlan került kedvezményes áron az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzattól.

Még drágább táskával utazott Habony

Hiába nincs a cégének bevétele és nem tudni, kap-e fizetést, újabb több százezer forintos táskával látták Habony Árpádot. A miniszterelnök főtanácsadóját ezúttal Londonban fényképezték le.
 

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent Habony?

Nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet az Együtt szerint Habony Árpád, ezért nemzetbiztonsági átvilágítását sürgetik. Írásban tettek fel kérdéseket a miniszterelnöknek, amelyben egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy Habony milyen információkhoz jut hozzá, és hogy kitől kap fizetést.
 

Luxusban él, de sehonnan sem kap fizetést

Van egy ember, aki rengeteg fotón szerepel a Fidesz vezető politikusaival. Orbán Viktorral, Rogán Antallal, a Fidesz vezérkarával, sőt, Andy Vajnával is feltűnik, és azt mondják róla, hogy a miniszterelnök egyik fontos tanácsadója. De vannak róla fotók, ahol luxusautókban látni, drágának tűnő ruhákban, elegáns helyeken. Pedig ez az ember hivatalos viszonyban nincs sem a kormányzattal sem a Fidesszel, tőlük biztos nem kap fizetést. De vajon kicsoda a titokzatos Habony Árpád, akit rendkívül befolyásosnak mondanak?


 

Házon kívül 14-12-10


szerző:
2014.12.10. 23:50
Házon kívül 14-12-10

Házon kívül: Befolyás - Luxusban él, de sehonnan sem kap fizetést a titokzatos miniszterelnöki tanácsadó. Költözés - Orbán és hivatala a Várba tart, 200 milliárdba is kerülhet a teljes felújítás.

Habony Árpád, a titokzatos tanácsadó

Láthatóan luxusban él, befolyásosnak mondják, de hivatalosan nem dolgozik sem a kormányzatnak, sem a Fidesznek Habony Árpád, aki Orbán Viktornak is ad tanácsokat.

Habony Árpád Washingtonban


szerző:
2014.10.30. 18:45
Habony Árpád Washingtonban

Közérdekű adatigényléssel fordult az LMP a külügyminiszterhez, hogy kiderüljön, van-e diplomata útlevele Habony Árpádnak. A miniszterelnök főtanácsadója tegnap egy fotóval bizonyította: Washingtonba utazott.
 

Titokzatos bérház, illusztris lakókkal

Van egy szép épület Budapest belvárosában, ami nagyon régi, műemlék, és nemrég jó sok pénzből felújíttatta az önkormányzat. Mondhatni, gyönyörű lett, kívül is, belül is. A 22 lakásból 20 önkormányzati, csak 2 magántulajdon, az egyik az V. kerület polgármesteréé. Egy másik lakáshoz pedig kulcsa van a miniszterelnök titokzatos és rejtőzködő tanácsadójának, Habony Árpádnak. És a házat magát is titkok lengik körül: például hogy kik és milyen alapon laknak benne, és aki megvehette, az milyen alapon vehette meg. Rengeteg kérdésünk volt a házzal és a lakókkal kapcsolatban.
 

Házon kívül 14-10-22


szerző:
2014.10.22. 23:50
Házon kívül 14-10-22

Házon kívül: Műemlék - A titokzatos bérház illusztris lakókkal. Veszélyes élet - A dizájnerdrogos, aki dolgozik és 17 éve szúr.

Előzetes: Diplomáciai botrány!


szerző:
2014.10.17. 14:22
Előzetes: Diplomáciai botrány!

Sajtóértesülések szerint kitiltották az Egyesült Államokból Vida Ildikót, a NAV elnökét, Habony Árpádot, Orbán Viktor főtanácsadóját, és Heim Pétert, a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Századvég vezetőjét. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való