KERESÉS search-close

Hódmezővásárhely

92 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Hódmezővásárhely"

Lázár Jánost kérte fel a hódmezővásárhelyi Fidesz a város polgármesterjelöltjének

Lázár Jánost kérte fel a hódmezővásárhelyi Fidesz a város polgármesterjelöltjének - erről elsőként a 444.hu írt egy helyi portálra hivatkozva. Lázár János a felkérésre nem reagált, egyelőre gondolkodási időt kért. Ha a volt miniszter polgármester lenne, akkor le kellene mondania parlamenti mandátumáról és ezzel gyakorlatilag ki is szállna az országos politikából.

Felszedik a nemrég lerakott síneket Hódmezővásárhely és Szeged között

Felszedik a korábban már lerakott, használt síneket a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő, most épülő villamosvasút vonalán. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal magyarázta a máshonnan elbontott, 40 éves sínek használatát, hogy az erre a mellékvonalra még jó lesz, és költségeket is spórolnak vele.

Fizetni kell Lázáréknak a vadászkastélyukhoz vezető útért

Fizetni kell a Lázár János résztulajdonában álló cégnek azért az eddig engedély nélkül használt batidai útért, amely a vadászkastélyukhoz vezet. Az utat később meg is vehetik. Erről döntött a hódmezővásárhelyi képviselőtestület, miután a cég vételi ajánlattal kereste meg az önkormányzatot.

Olcsó lakások miatt estek egymásnak Hódmezővásárhelyen

Amióta elvette a Fidesztől a polgármesteri széket Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen, most először vádolták meg őt korrupciós üggyel, egy önkormányzati lakás eladása miatt. Persze azt mondják, semmi szabálytalan nem történt. De ha már megvádolták, a hivatala elkezdte végignézni a korábbi lakáseladásokat, és ők is előálltak a Fideszre nézve kínos ügyekkel. Akik szintén azt mondták nekünk, hogy az ő idejükben minden rendben volt. 

Lakásügyekkel vádolják egymást Hódmezővásárhelyen

Összesen 377 ezer forintot fizetett belvárosi önkormányzati lakásáért egy egykori hivatali tisztviselő fia Hódmezővásárhelyen – ezt állítja a város alpolgármestere. Kis Andrea azután kezdte átnézni a korábbi városvezetés lakáseladásait, hogy a helyi Fidesz szabálytalan lakáseladással vádolta meg Márki-Zay Pétert. Az alpolgármester szerint képviselők, hivatali dolgozók és rokonaik a lakásügyi tanácsadó testületet megkerülve jutottak ingatlanhoz. A helyi Fidesz szerint az alpolgármester ezzel próbálja saját korrupciós ügyüket elfedni.

Megvadult a ló egy sportkocsitól

Súlyosan megsérült a lovaskocsi vezetője - sportkocsitól vadulhatott meg egy ló Hódmezővásárhelyen. Amikor az autó megelőzte a lovaskocsit, a ló vágtatni kezdett. A kocsi egyik kereke kitört, de az ijedt állat tovább száguldott a piac mellett, végül a lovaskocsi egy járdaszigetnél felborult. A bakon ülő 80 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Ez történt 2018 februárjában

Elkezdődött a hivatalos választási kampány, független képviselőként Márki-Zay Péter lett Hódmezővásárhely polgármestere és sporttörténelmet írt a magyar gyorskorcsolya-váltó. Öt ezer méteren aranyérmet nyertek a pjongcsangi téli olimpián. Ez történt februárban.

Két halálos baleset egy délután

Rövid időn belül két halálos baleset is történt péntek délután. Hódmezővásárhely közelében egy 47 éves férfi halt meg, mert kocsijával egy útszéli fának ütközött. Egy idős férfi pedig egy kamionnak hajtott az M2-es autópályán, Gödnél. Ő is a helyszínen meghalt.

HALÁLOS: Nem állt meg a STOP táblánál, kamionnak ütközött a motoros

Meghalt egy 80 éves férfi kedd délután Hódmezővásárhelyen, amikor motorjával egy kamion oldalának ütközött kora délután a 47-es főúton. Az idős férfi egy mellékútról hajtott fel a főútra, a STOP-táblánál azonban nem állt meg, lassítás nélkül hajtott fel a főútra, ahol az éppen elhaladó kamion oldalának ütközött, majd elesett a motorral. Olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem tudták megmenteni. A helyszínelés miatt a rendőrök órákig lezárták a főutat, a forgalmat kora estig elterelték.

Gyász: bőgő motorral kisérték utolsó útjára az autóbalesetben elhunyt Milánt

Bőgő motorral kísérték utolsó útjára a rallysok társukat Hódmezővásárhelyen. A 18 éves Gyalog Milán gyerekkora óta rallyversenyzőnek készült, október végén egy vasúti átjáróban vesztette életét. A fiú abban az autóban ült, amely a sorompót megkerülve a sínekre hajtott, majd összeütközött egy vonattal két hete, Kakasszék határában. Rajta kívül még hárman haltak meg a balesetben. Milán sírját egy rallyzászlóval takarták le gyászoló barátai.

SZÍVSZORÍTÓ: Bőgő motorral kísérték utolsó útjára a rallysok

A 18 éves Gyalog Milán gyerekkora óta rallyversenyzőnek készült, október végén egy vasúti átjáróban vesztette életét. A fiú abban az autóban ült, amely a sorompót megkerülve a sínekre hajtott, majd összeütközött egy vonattal két hete, Kakasszék határában. Rajta kívül még hárman haltak meg a balesetben. Milán sírját egy rallyzászlóval takarták le gyászoló barátai.

Lett helye a felcsúti buszmegállónak

Felcsútnak nem kellett, Hódmezővásárhelyen befogadták. A Kétfarkú Kutyapárt fedett buszvárót épített Felcsúton a polgámester-választási kampányban, de a helyi önkormányzat lebontatta azt. A megállót ezután ajánlották fel Hódmezővásárhelynek, ahol örömmel fogadták.

KÖLTÖZÉS: Hódmezővásárhelyre került a felcsúti buszváró

A Kétfarkú Kutyapárt a felcsúti polgármester-választási kampányban épített fedett buszvárót a településen, de a helyi önkormányzat lebontatta azt. A megállót ezután ajánlották fel Hódmezővásárhelynek, ahol örömmel fogadták. A párt Pécsen is épített egy megállót, ott a városüzemeltetési cég bontotta el az építményt, ami lehet, hogy szintén Hódmezővásárhelyre kerül majd.

Márki-Zay Péter új választást akar

Meghallgatjuk Hódmezővásárhely ellenzéki összefogással februárban megválasztott független polgármesterét, aki 8 hónap után úgy döntött, nem bírja a városi közgyűlés fideszes többségű nyomását és a város érdekében új választást akar.

Nem valószínű az új választás

Vagy új polgármestert nyer a Fidesz, vagy én egy új képviselő testületet nyerek – ezt mondta ma híradónknak Hódmezővásárhely független polgármestere. Márki-Zay Péter pénteken javasolja a közgyűlésen a fideszes képviselőnek, hogy oszlassák fel a testületet. Hódmezővásárhely a független polgármester és a fideszes képviselők szerint is csődben van, de mindenki a másikat okolja. Márki-Zay Péter szerint a patthelyzetnek egy időközi képviselőtestületi választás vethetne véget.

Újságban reklámozta magát a szemetet illegálisan lerakó férfi

Újsághirdetésekben reklámozta szemétszállító szolgáltatását egy hódmezővásárhelyi férfi. Azt azonban senkinek sem mondta, hogy a pénzért elszállított szemetet nem a hulladékudvarba viszi, hanem egyszerűen kidobja egy út mellé a város szélén.

Saját lányuk ölhette meg az idős házaspárt

Megrázó történet következik! Saját lányuk és annak élettársa ölhette meg a hódmezővásárhelyi idős házaspárt. Holttestükre pénteken bukkantak kiégett házukban. Kiderült, hogy a gyilkosok a tűzzel próbálták eltüntetni a nyomokat.

48 milliós éttermi számlák Hódmezővásárhelyen

Nagyon finom volt a kacsamell, a lazac és a hátszín is egy hódmezővásárhelyi étteremben, ahol a stábbal megálltunk ebédelni. És persze nem is volt olcsó. Azért ettünk ott, mert meg akartuk kóstolni, vajon miből választhatott az önkormányzat, amikor ételeket rendelt. 16 hónap alatt 48 millió forintot fizettek ki ételekre, ez havi 3 millió forintot jelent. Mindez nemrég derült ki, azután, hogy a városnak új polgármestere lett, a független Márki-Zay Péter.

Szúnyogirtás helyett járdát építenek Vásárhelyen

Nem lesz szúnyogirtás, nem futja kátyúzásra, sem pedig gyereknapi, vagy augusztus 20-ai programra. Így döntöttek a fideszes képviselők, hiába próbálta őket lebeszélni erről Márki-Zay Péter polgármester, aki szerint a döntés már a város működőképességét veszélyezteti. A fideszesek az így megspórolt pénzt mind út és járdaépítésre költenék.

Márki-Zay: Segítek az ellenzéki együttműködést összehozni, ha felkérnek

Ha lenne egységes ellenzék, és ha ennek lenne vezetője, talán befutó lehetne a több diplomás, 46 éves Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely most megválasztott hét gyerekes polgármestere. Azt mondja, nem ideális jelölt, mert neki városát kell irányítania. De azért megjelent egy tüntetésen és van véleménye az ellenzék jövőjéről, amire sokan kíváncsiak.

Márki-Zay: Ha én ígérek valamit, a Fidesz kétszer annyit ígér!

Ha lenne egységes ellenzék, és ha ennek lenne vezetője, talán befutó lehetne a több diplomás, 46 éves Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely most megválasztott hét gyerekes polgármestere. Azt mondja, nem ideális jelölt, mert neki városát kell irányítania. De azért megjelent egy tüntetésen és van véleménye az ellenzék jövőjéről, amire sokan kíváncsiak.

Tovább mélyült a viszály Vásárhelyen

Tovább mélyült a viszály a hódmezővásárhelyi fideszes többségű közgyűlés és a független, de a teljes ellenzék támogatásával polgármesterré választott Márki-Zay Péter között. A polgármester gyakorlatilag elveszítette az ellenőrzést a város költségvetése felett, miután a testület megfosztotta 100 millió forintig terjedő rendelkezési jogkörétől. Márki-Zay Péter azt mondja, nem engedi, hogy Hódmezővásárhely csődbe menjen.

Elkészült az elkerülő út

A tervezettnél korábban készült el a 47-es út Hódmezővásárhelyt elkerülő szakasza. Ezt Lázár János miniszter, a környék fideszes országgyűlési képviselőjeként jelentette be a Facebookon. Szerinte a 13 kilométeres útra 38 milliárd forintot költöttek. Ez azt jelenti, hogy ez az ország egyik legdrágább elkerülő szakasza.

Várja a beiktatásra Lázárt

Napokon belül nyilvánosságra hozná Hódmezővásárhely minden szerződését a város újonnan megválasztott polgármestere. Márki-Zay Péter közölte azt is, hogy szombati beiktatására várja Lázár Jánost is.

Összefognának, de a Jobbik nem

A vásárhelyi ellenzéki siker után jelentette be az LMP: akár az MSZP-vel és a Jobbikkal is tárgyalnának a választási összefogásról. Az együttműködést eddig elutasító LMP társelnöke szerint a döntést már korábban meghozták.

Váratlan ellenzéki győzelem

57-42-re nyert a független jelölt Hódmezővásárhelyen! Időközi polgármester-választást tartottak tegnap, a függetlenként, de az összes ellenzéki párt támogatásával induló Márki-Zay Péter kapta a szavazatok 57 százalékát.

LÁZÁR JÁNOS és HEGEDŰS ZOLTÁN: vereség utáni sajtótájékoztatója

Az ellenzék által támogatott független jelölt Márki-Zay Péter nyerte az időközi polgármester-választást Hódmezővásárhelyen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az általa támogatott alpolgármesterrel, Hegedűs Zoltánnal tartotta közös sajtótájékoztatóját a veresége után.

MÁRKI-ZAY PÉTER: Teljes választási interjú

Az ellenzék által támogatott független jelölt Márki-Zay Péter nyerte az időközi polgármester választást Hódmezővásárhelyen. Nem sokkal a szavazás vége előtt, fél hétig a választásra jogoszultak több mint 61 százaléka ment el voksolni.

Ellenzéki győzelem Hódmezővásárhelyen!

Az ellenzék által támogatott független jelölt Márki-Zay Péter nyerte az időközi polgármester-választást Hódmezővásárhelyen. A nem végleges adatok szerint a voksok 57 százalékát szerezte meg. A fideszes Hegedűs Zoltán 42 százalékot kapott. Mutatjuk az ünneplőket!

Magas részvétel Vásárhelyen

Nagyon magas a részvétel az időközi polgármester-választáson, Hódmezővásárhelyen. Az öt órai adatok szerint a választók több mint 57 százaléka voksolt. A kormánypártok jelöltje a jelenlegi alpolgármester, az ellenzéki pártok közösen támogatnak egy független jelöltet, és elindult a polgármesteri címért egy volt szocialista politikus is.

Hódmezővásárhelyen a teljes ellenzék összeállt a fideszes jelölt ellen

Kivételes verseny alakult ki Hódmezővásárhelyen, Lázár János városában, ahol vasárnap tartanak időközi polgármester-választást. A régóta fideszes városban a kormánypárti jelölttel szemben elindul egy olyan független jelölt is, aki mögött a teljes ellenzék felsorakozott, a baloldali pártok és a jobbik is. Sokak szerint a teljes ellenzéki összefogás egyfajta próba is lehet az áprilisi választások előtt.

„A választások főpróbája”

Egy hét múlva időközi polgármester-választást tartanak Hódmezővásárhelyen. A szokottnál nagyobb várakozás övezi, mert sokan az országgyűlési választások főpróbájának tartják. A Fideszes alpolgármesterrel szemben egy olyan jelölt indul, aki mögé felsorakozott valamennyi ellenzéki párt, a Jobbiktól a baloldali pártokig.

 

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok Hódmezővásárhelyen. A képviselőtestület úgy döntött, 10 ezer forintos Erzsébet utalványt kapnak az idősek még az időközi polgármester választás előtt, vagyis két héten belül.

A Fidesz mellett érvelt a pap


szerző:
2018.01.14. 18:30
A Fidesz mellett érvelt a pap

A templomban nyíltan kiállt a kormánypártok mellett a plébános Hódmezővásárhelyen. A városban jövő hónapban polgármestert választanak. Németh László esperes-plébános arról beszélt, hogy az egyház a második világháború óta nem kapott akkora támogatást, mint a jelenlegi kormány alatt. Ezen több hívő is felháborodott.

Térfigyelő kamerát szereltek fel a jelölt utcájába

Bejelentette, hogy indul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, még aznap térfigyelő kamerákat szereltek az utcájába – a kettő között összefüggést lát a független jelölt, Márki-Zay Péter.

Paneltűz Hódmezővásárhelyen, egy férfi meghalt

A 7. emeleten gyulladt ki egy lakás, négyen kerültek kórházba füstmérgezéssel. A lángok egy idős házaspár lakásában csaptak fel hajnalban. A feleség a lépcsőház felé menekült, férje viszont valamiért az erkélyre ment, és már nem tudott visszajutni.

 

Megvalósulhat az ellenzéki összefogás Hódmezővásárhelyen

Egyetlen országos ellenzéki párt sem indít ugyanis saját jelöltet, az ellenzéket Márki-Zay Péter független induló képviseli majd a Fidesz jelöltjével szemben a februári időközi polgármesterválasztáson. Vásárhelyen azért kell választásokat tartani, mert az előző polgármester, Almási István váratlanul meghalt.

CO mérgezés: a kutyájuk jelzett

Életet mentett a házi kedvenc! Nyüszített és zavartan viselkedett egy hódmezővásárhelyi család kutyája, így jelezte, hogy baj van. Szénmonoxid mérgezést kapott a kiskutya és a legkisebb gyerek, az ötfős család már otthon töltheti a karácsonyt. Szenteste pedig Szentesen okozott gondot a mérges gáz: egy négyfős családot kellett kórházba szállítani.

Bedrogozva okozott halálos balesetet

Tavaly októberben ütközött egy Szeged felé tartó idős házaspár autójának a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében az a Skodát vezető fiatal férfi, akit az ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetéssel és kábítószer-birtoklással vádol. A vádlott kétfajta kábítószert is fogyasztott, mielőtt autóba ült. A drogos sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet, most börtönbe kerülhet.

Bedrogozva okozta a balesetet

Drogosan vezetett és okozott halálos balesetet tavaly ősszel – vádemelést javasol a rendőrség. Hirtelen áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Szeged felé tartó házaspár autójával egy békéscsabai férfi még tavaly októberben a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében. A vétlen autó sofőrje azonnal meghalt. A rendőrök most zárták le a nyomozást. Vádemelést javasolnak. A drogos sofőr akár 12 évet is kaphat.

Lázár: A kormány ne támogassa a beruházást!

Meghiúsulhat a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasút. A térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kéri a kormányt, hogy ne támogassa a beruházást. Lázár János szerint súlyos tervezési hibát követett el a Fejlesztési Minisztérium, és kétszeresére drágultak a szerelvények. A tender győztes Stadler szerint a járművek csak 16 %-kal drágulnak. A Fejlesztési Minisztériumban pedig nem értik Lázár János közleményét. 

Óriási germán harcost találtak

Régészeti szenzáció. Óriás germán harcos maradványait találták meg a régészek Hódmezővásárhely határában. Egy szarmata-kori településhez tartozó temetőben találták meg a két méter magas germán sírját. A csontok mellett több különleges tárgy is előkerült.

Bojkottálnák a Heinekent


szerző:
2017.02.06. 18:30
Bojkottálnák a Heinekent

Bojkottot hirdetett Hódmezővásárhely a Heineken ellen. A város önkormányzata azt kéri a helyi kereskedőktől, hogy ne forgalmazzanak, a lakóktól pedig, hogy ne igyanak a sörgyár termékeiből, mert a cég pert indított és nyert az Igazi Csíki Sört gyártó cég ellen. A névhasználati vita után a román bíróság döntése alapján csak a Heineken forgalmazhat Romániában ezen a néven sört.

Áram volt a korlátban, agyonütötte

Azonnal meghalt az eladó, amikor megfogta a korlátot szerdán egy hódmezővásárhelyi ruhaboltban. A fém korlátban ugyanis áram volt, de azt még nem tudják, miért. Az épülettel komoly probléma lehetett: Híradónk úgy tudja, szerdán nem csak a korlát, hanem a radiátorok és a gázcsövek is ráztak. Az áldozatra két vevő talált rá, ők hívták a mentőket. A szakértők ma is a tragédia okát keresték.

Nem adta meg az elsőbbséget, meghalt

Nem ez volt az egyetlen súlyos baleset az elmúlt egy napban. Hódmezővásárhelyen egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor két autó ütközött szombat délután. Egyikük az útkereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget, ezért a másik belerohant. A szabálytalan autót vezető férfi a helyszínen meghalt, utasa is súlyosan megsérült. A vétlen autóban ülők ezúttal karcolásokkal megúszták a balesetet.

Kupakokat gyűjtenek a beteg kisfiúnak

Műanyag kupakok árából szeretné megvásárolni súlyosan beteg kisfia gyógyszereit egy hódmezővásárhelyi édesanya. Ricsi epilepsziás, nem tud sem járni, sem beszélni. A család megsegítéséért összefogott a város.

Veszélyes az út a sok sár miatt


szerző:
2015.12.26. 18:05
Veszélyes az út a sok sár miatt

Másfélmilliárd forintból kapott új aszfaltot, mégis olyan mintha földút lenne a Makót Hódmezővásárhellyel összekötő út. Az autósok azt mondják, életveszélyes közlekedni rajta, mert sokszor a felezővonalig vastagon áll a sár, amin csúszkálnak a kerekek. A szabályok szerint a közlekedőknek kell ügyelniük rá, hogy ne teremtsenek balesetveszélyes helyzetet az utakon. A felelőst viszont szinte lehetetlen megtalálni.

Negyedmillió forintot csaltak ki a tolvajok

Idős, egyedül élő, nyugdíjas embereket lopott meg két férfi Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Vízóra leolvasónak adták ki magukat. Míg egyikük eljátszotta, hogy szerel, addig a másik átkutatta a házat és kifosztotta őket.

Megint beszólt az OTP vezér Lázár Jánosnak

Csányi Sándor azt mondta; nyugtalanító, hogy egy olyan ember dönt az uniós forrásokról, aki egy kisváros gazdálkodását sem tudta rendben tartani. Ezzel arra utalt, hogy Hódmezővásárhely az egyik legeladósodottabb település volt Lázár János polgármestersége idején. Kerestük a Miniszterelnökséget vezető minisztert, de nem reagált a bankvezető mondataira. Csányi Sándor és Lázár János már többször, keményen odaszóltak egymásnak a sajtón keresztül.

Fegyverrel rabolt és hadonászott


szerző:
2015.03.30. 18:25
Fegyverrel rabolt és hadonászott

Fegyverrel rabolt ki szombat este egy hódmezővásárhelyi kocsmát egy 24 éves földeáki férfi. Ezután átment egy másik szórakozóhelyre, ahol inni kezdett, majd a közeli buszmegállóban három emberre fegyvert fogott. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Akár 12 év börtönt is kaphat.

Gyerekeket pofozott fel a buszsofőr

Megpofozta a hódmezővásárhelyi ifjúsági kosárlabdacsapat két 11 éves játékosát egy magáncég buszsofőrje. A csapat Nagykőrösről tartott hazafelé, amikor a gyerekek hangoskodásán a buszvezető felidegesítette magát, és megütötte a két fiút.

Fának csapódott az egyenes úton


szerző:
2015.03.23. 18:05
Fának csapódott az egyenes úton

Meghalt egy 46 éves férfi Szentes és Hódmezővásárhely között a főúton, amikor autójával vasárnap késő este letért az útról és fékezés nélkül egy fának csapódott. A sofőr egyedül ült az autóban, egyelőre nem lehet tudni, hogy rosszul lett vagy elaludt a volán mögött. Az autó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott a balesetben.

Elegük van, hogy térdig járnak a vízben

Térdig járnak a vízben a Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncson. A településen helyenként 30-40 centis a belvíz. A családok attól félnek, hogy házaik teljesen átáznak, állataik pedig elpusztulnak.

Lázár városába költözik a hivatal

Nemcsak a minisztériumok, hanem a hivatalok is költöznek a közeljövőben. Az ellenzéki vezetésű Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Szegedről Hódmezővásárhelyre települ át. Jövő év szeptemberétől így a gazdák már nem a megyeszékhelyen, hanem a megyei jogú városban intézhetik agrártámogatásukat. A DK szerint ez a kormány egyik büntetése, amiért nem Fidesz vezetésű a város.

Későn vette észre, nekiment a kocsinak

Gerincsérülés gyanújával vitték kórházba a mentők annak a mikrobusznak az egyik utasát, amely kora reggel ütközött egy előtte álló kocsinak Hódmezővásárhely közelében. Mindkét járműben munkások ültek, akik ugyanoda tartottak, de a mikrobusz vezetője későn vette észre, hogy megállt előtte a másik autó.
 

Bence gazda igazi becsben tartaná szíve hölgyét

A Kucsora tanyán minden olyan békés és már-már giccsesen idilli. Gazdánk elárulja, hogy azokat a barátnőit, akikkel komolyan gondolta a kapcsolatot, el is vitte a tanyára. A fogadtatás viszont vegyes volt.

Törzsutas: Hódmezővásárhely és a Szent Anna-tó

Törzsutas: Alföld, síkság - dögunalom. Valahogy még mindig tartja magát ez a tévhit. Hogy mennyire hamis ez az elképzelés, azt Hódmezővásárhely példáján bizonyítjuk be Önöknek. Székely percek című rovatunkban pedig a Szent Anna-tóhoz látogatunk, és megismerjük a mézkészítés rejtelmeit is.

Szigarúan ellenőrzött bicajosok


szerző:
2011.10.18. 20:58
Szigarúan ellenőrzött bicajosok

Tucatnyi bírság, csaknem ugyanennyi figyelmeztetés, több tízezer forint helyszíni bírság.

Trükkös tinirablót zártak börtönbe

Öltözőszekrényeket tört fel a strandon, majd egy biciklis táskáját vette el. A sértett és egy autós vette üldözőbe. Végül a szomszédok fogták el.

Vége az utolsó romatelepnek is


szerző:
2011.09.30. 18:39
Vége az utolsó romatelepnek is

Dózerolják az utolsó hódmezővásárhelyi romatelepet. Tető nélkül árválkodó épületeket, markolóval ledöntött falakat lehetett már ma is látni.

Hármas karambol a 47-es úton


szerző:
2011.09.01. 08:34
Hármas karambol a 47-es úton

Három jármű összeütközött a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében csütörtök reggel, egy ember megsérült.

Lázár-Hoffmann vita a tankönyvekről

Lázár János szerint nem igaz, hogy minden település megkapta az államtól az ingyenes tankönyvek után járó támogatást.

Megkapta aranyát a kizárt búvárúszó bajnok

Világcsúcsot úszott, de túlzott öröme miatt kizárták a versenyből Kanyó Dénest a vébén. A magyar csapat óvott, Kanyó végül megkapta érmét.

Bizarr: A fenekén át „fújta fel” a kollégáját

Életveszélyesen megsérült egy 29 éves hódmezővásárhelyi férfi. Munkatársa heccből sűrített levegős pisztolyt nyomott a nadrágjához munka közben.

Jogsértő a vásárhelyi szégyenlista

Törvénytelenül került a nyilvánosság elé a személyes adatokat tartalmazó lista.

Adózhatnak a nyugdíjas rendvédelmisek?

Megadóztatnák azoknak a volt rendvédelmi dolgozóknak a nyugdíját, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a munkába.

Valóságshowban hódítanak a szőrmókok

A hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján néhány hónapon belül bárki, bárhonnan, egyetlen kattintással betekintést nyerhet majd egy hódcsalád életébe.

Házfalnak csapódott egy autós


szerző:
2011.04.25. 09:56
Házfalnak csapódott egy autós

Egy 19 éves fiú halt meg abban a balesetben, amely hétfőn reggel történt Szeged és Hódmezővásárhely között, a 47-es főúton.

Új rendszámfelismerő segíti a rendőröket

Eddig több mint száz esetben találtak szabálytalanságokat az új rendszer tesztüzeme alatt.

Célkeresztben a szigorúan titkos állomány

Mihamarabb nyilvánosságra hozatná az 1945 utáni összes pártállami dokumentumot Lázár János.

Segítettek a kutyákon, hogy segíthessenek

Összegyűlt a pénz a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó kutyák vizsgáztatására.

Nem kell fizetni a boldogító igenért

Ingyenessé tette február elsejétől az esküvői szertartást a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

Ki tud többet az Alkonyatról?


szerző:
2011.02.17. 15:41
Ki tud többet az Alkonyatról?

Országos Twilight-vetélkedőt tartanak pénteken Hódmezővásárhelyen. A próbatétel célja az olvasás népszerűsítése.

Újrahasznosítható hulladékból játékszer

A kiállításon négyszáz hódmezővásárhelyi óvodás és kisiskolás újrahasznosítható hulladékból készített játékait, tárgyait lehet megnézni.

Buszbaleset a szemtanúk szemszögéből

Az RTL Híradója úgy tudja, már jobban vannak a pénteki algyői buszbaleset sérültjei.

Hódmezővásárhely vezeti az „adóslistát”

A jobboldali vezetésű önkormányzatok az elmúlt 4 évben svájci frankban adósodtak el.

Jövő héten becsengetnek!


szerző:
2010.08.28. 21:01
Jövő héten becsengetnek!

Kétmillió diáknak és csaknem kétszázezer pedagógusnak kezdődik meg a 2010-2011-es tanév jövő héten.

Romlott gombát akartak behozni


szerző:
2010.07.30. 12:21
Romlott gombát akartak behozni

Egy kamionnyi lejárt szavatosságú kínai gombakonzervet foglaltak le a pénzügyőrök pénteken.

Autók égtek Hódmezővásárhelyen

Két ember füstmérgezést kapott, tíz autó pedig megrongálódott, mikor tűz ütött ki egy garázsban.

Lázár János nem szégyelli listáját

Az ombudsman szerint kell távolítani a szociális segéllyel visszaélők szégyenlistáját.

Szégyenfalon, akik visszaéltek a segéllyel

Hódmezővásárhelyen közölték azok névsorát, akik nem vették át a támogatásokat, vagy nem fogadták el a felajánlott munkát.

Megszólal a vízbe fúlt apát gyászoló család

A 3 gyermekes, hódmezővásárhelyi apuka másfél hónapja fulladt vízbe, miközben fiát mentette ki a tóból.

Tízmilliót gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

Tízmillió forintot gyűjtöttek jótékony vállalatvezetők a szegény gyerekek hétvégi étkeztetésére Hódmezővásárhelyen.

Egyedülálló emlőrákszűrés


szerző:
2010.02.21. 15:15
Egyedülálló emlőrákszűrés

Magyarországon egyedülálló emlőrák szűrési technikát tanítottak a hódmezővásárhelyi kórházban.

Padlóba vájt bunkerben rejtőzött

A férfit több hatóság is kereste, a hódmezővásárhelyi rendőrök szerdán fogták el.

Traktornak ütközött és meghalt egy férfi

A munkagép hirtelen hajtott ki a személyautó elé.

Fiatalok vennék át a nyugdíjasok helyét

Elküldik a nyugdíjas dolgozókat Hódmezővásárhelyen, hogy a fiataloknak jusson munka.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való