KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

DRÓNFELVÉTEL: Így néz ki a kiégett raktárépület

Még mindig füstölt a budaörsi raktárépület. A tűzoltók állandó készenlétben tartották a fecskendőket. A légifelvételeken jól látszik, hogy a 15 ezer négyzetméteres raktár teteje beomlott. A raktár kedd délelőtt gyulladt ki. Gyógyszerek é csomagolóanyagok égtek. Több mint százan dolgoztak az oltáson.

ZOOLÓGIAI SZENZÁCIÓ: Törpevíziló született

Zoológiai szenzáció a Nyíregyházi Állatparkban, törpevíziló született. A kis állat születése azért különleges, mert tavaly az egész világon mindössze 19 törpevíziló látott napvilágot a világ állatkertjeiben. A 2 hetes 11 kilós apróság már átesett egy orvosi vizsgálaton is, és kiderült, hogy fiú. A 18 éves anya nagyon gondos, naponta négy-öt alkalommal szoptatja a kicsinyét. A törpevíziló Nyugat-Afrika esőerdeiben és mocsaraiban őshonos, napjainkban már csak alig kétezer egyed él a természetben.

Jamie Foxx még magyarul is énekelt

Jamie Foxx odavan a magyar nyelvért. Az Oscar-díjas amerikai színész jó pár magyar szót megtanult, amióta Budapesten forgatja a Robin Hood című filmet, amiben Kicsi John-t alakítja majd. Ma reggel pedig a Class Fm-ben Stohl Andrásékkal elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt és elmondott egy magyar nyelvtörőt.

Atom-tengeralattjáró Koreánál

Erősödik a háborús hangulat a Koreai-félszigeten. Amerikai atom-tengeralattjáró érkezett Dél-Koreába. A hadsereg születésnapját ünnepelték Észak-Koreában. Donald Trump amerikai elnök pedig a Fehér Házba hívta szerdára a teljes szenátust, kormánya nemzetbiztonsági embereit, és a katonai vezetőket.

Nem akarta bántani az aktivistát

Nem akarta bántani a Szabadság téri szovjet emlékművet festővel megdobáló aktivistát - ezt mondta a HÍR TV-ben tegnap este az a csecsen férfi, aki felkereste és nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Komáromy Gergelyt. Magomed Daszajevnek sikerült rávennie a fiatalembert, hogy videóüzenetben kérjen elnézést. A csecsen férfi szerepét az LMP és a szocialisták is tisztázni akarják a nemzetbiztonsági bizottságban. Az emlékművet a szovjet katonáknak állították a II. világháború után. A csecsen férfi a műsorban egyébként vitába keveredett Ungváry Krisztián történésszel arról, hogy hogyan is tört ki a világháború.

 

 

Tüntetés az orosz befolyás ellen

Újabb tüntetés volt hétfőn este Budapest belvárosában. A tiltakozók a szerintük növekvő orosz befolyás ellen demonstráltak. Hatalmas volt a rendőri készültség. A tüntetést eredetileg a budapesti orosz nagykövetség elé tervezték, de az épület előtti területet a rendőrség lezárta, így a demonstrációt a külképviselettől nem messze tartották meg. Később a Fidesz székháza elé, majd az Oktogonhoz vonultak a tüntetők, ahol akárcsak korábban, most is leültek a villamossínekre. 

Civilek demonstráltak az ülésen

Civil szervezetek zavarták meg az Igazságügyi Bizottság ülését, ahol a külföldről támogatott civil szervezetekről szóló törvényt tárgyalták. A renitens civileket a bizottság elnöki ki akarta vezetetni, végül bent maradhattak. Ők attól félnek, ha a törvényt elfogadja a parlament, akkor több száz civil szervezetet lehetetlenítenek el. Kormánypárti képviselők szerint nincs ilyen veszély.

Diákok kérdezték Ádert a CEU-ról

A népszerűség helyett az elvszerűséget választotta és saját meggyőződése alapján hozott döntést Áder János, amikor aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, amely nehéz helyzetbe hozza a CEU-t. A köztársasági elnök erről a Trefort Gimnázium diákjainak kérdésére beszélt az iskolában, ahol korábban 40 tanár és több száz diák tiltakozott a felsőoktatási törvény módosítása és az elnöki vizit miatt. A Híradónak nyilatkozó diákok azt mondják, hogy az elnök bár, korrektül válaszolt, időnként mellébeszélt.

Vádat emeltek Mengyi Roland ellen

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen. A kormánypárti politikust bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalással és befolyással üzérkedéssel vádolják. Tettéért akár 15 év börtönt is kaphat. A képviselő szabadlábon védekezhet.

Újra bírságolnak kamerák alapján

Ismét bírságolják a szabálytalanul forduló autósokat a közterület fenntartók a térfigyelő kamerák felvételei alapján a harmadik kerületben. Március végén felfügesztették a bírságolást - mert az ORFK állásfoglalása szerint a kamerák nem felelnek meg a jogszabályoknak. A kerület polgármestere ezután fordult a rendőrfőkapitányhoz, de nem kapott választ arra, hogy milyen jogszabályokat sértenek meg a büntetésekkel. Papp Károly későbbre ígért választ. A polgármester úgy döntött, hogy ismét kiróják a bírságokat, mert azóta nőtt a közúti szabálysértések száma. A főpolgármester korábban azt mondta: túlzottak az 50 ezer forintos büntetések.

 

 

Mozgássérült parkolóra álltak

Még a mozgássérült parkolót is elfoglalták a munkások a Bibó István Szakkollégium új épületének építkezésén. A közelben egy súlyosan sérült gyerekekkel foglalkozó intézmény van. Egy nézőnk - aki oda viszi beteg unokáját - arra panaszkodik, rendkívül nehéz a munkálatok miatt megközelíteni az iskolát. Az építtető Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerint, hozzájuk még nem érkezett panasz, de az ígérték, fokozottan ellenőrizni fogják a kivitelezőt, hogy tartsa be a parkolási rendet.

Lázár: A kormány ne támogassa a beruházást!

Meghiúsulhat a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasút. A térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kéri a kormányt, hogy ne támogassa a beruházást. Lázár János szerint súlyos tervezési hibát követett el a Fejlesztési Minisztérium, és kétszeresére drágultak a szerelvények. A tender győztes Stadler szerint a járművek csak 16 %-kal drágulnak. A Fejlesztési Minisztériumban pedig nem értik Lázár János közleményét. 

Megelőzhető lett volna a kanyarójárvány

Megelőzhető lett volna a romániai kanyarójárvány a WHO szerint, ha mindenki beoltatja a gyermekét. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta az RTL híradónak, egyértelműen az okozta a bajt, hogy egyre több szülő tagadta meg az oltást az elmúlt években. A híradónknak nyilatkozó infektológus szerint fontosak a védőoltások, mert azoknak köszönhetően olyan halálos járványok tűntek el Európából, mint a szamárköhögés vagy a torokgyík.

Rettegésben tartották a várost

Rettegésben tartottak egy egész várost bűnözők, Paraguayban. Több tucat felfegyverzett rabló megostromolta egy pénzszállító cég telephelyét, majd szabályos csata robbant ki köztük és a rendőrök között az utcákon. A dél-amerikai ország egyik városa valóságos háborús övezetté változott. Minderről amatőr videók készültek.

Elzárás és kiutasítás a tajvani férfinak

28 nap elzárásra ítélte és négy évre kiutasította Magyarországról a bíróság azt a tajvani férfit, aki az ügyészség szerin internetes fogadóirodát akart kiépíteni egy II. kerületi házban. Ahogy arról Híradónk is beszámolt, a rendőrök március végén tartottak házkutatást az épületben, miután az egyik szomszéd segélykiáltásokat hallott. 34 tajvani férfit és nőt dolgoztatott, akiket szinte embertelen körülmények között tartott.

Bőnyi rendőrgyilkosság: Györkös ügyvédje nem bizakodó

Nincsenek illúzióik – ezt mondta ma Híradónknak Györkös István ügyvédje a helyszíni kihallgatás után. A rendőrgyilkossággal gyanúsított 77 éves férfit ma visszavitték a házához, hogy rekonstruálják a lövöldözést. A rendőrök egy házkutatás miatt mentek Györkös István házához tavaly októberben. Fegyvereket akartak keresni, de a férfi az ügyészség szerint egy gépfegyverrel agyonlőtte egyiküket. Pálvölgyi Péter azonnal meghalt. Holnap a Győri Járásbíróság dönt a lövöldöző előzetes letartóztatásának hosszabbításáról.

Tagadják, hogy halálra éheztették volna a gyereküket

Megkezdődött a másodfokú pere annak az agárdi családnak, akik – a vád szerint – halálra éheztették a kisgyereküket négy évvel ezelőtt. Benjámin másfél évesen halt meg: akkor alig 4 és fél kiló volt. Egy ennyi idős gyerek általában 10-12 kiló szokott lenni. Első fokon 15 év börtönre ítélték a szülőket és a nagyszülőket – az ügyész most súlyosabb büntetést kért. A gyerek anyjának védője viszont azt mondta: a szülők gondosan etették a kisfiút, és ő hatályon kívül helyezné az ítéletet. Ítélet csütörtökön várható.

Másfél év fogház, mert engedte részeg barátját vezetni

Fogházat kapott első fokon, mert vezetni engedte részeg barátját. Ketten haltak szörnyet 2015 májusában, amikor egy háromfős társaság autózni indult egy születésnapi buliból: a sofőr részegen, jogosítvány nélkül vezetett, balesetet szenvedtek. Az egyetlen túlélőt azért állították bíróság elé, mert engedte barátját vezetni. Nem jogerősen másfél év fogházat kapott.

M3-as baleset: Egy halott, négy sérült

Egy férfi meghalt, négyen megsérültek, amikor összeütközött két autó, majd beléjük csapódott egy kisbusz az M3-as autópályán Mezőkeresztesnél éjszaka. A rendőrség szerint egy negyedik jármű is érintett balesetben, egy világos színű teherautót keresnek. A baleset éjfél előtt történt az autópályán, majdnem ugyanott, ahol a szombati halálos baleset is: akkor egy férfi meghalt, hárman megsérültek.

Fojtogató füsttel égett a szeméttelep

Zalabér mellett egy szeméttelep gyulladt ki hétfőn este. Majdnem 3 ezer négyzetméteren lángolt a több méter vastag szeméthalom, sűrű, fojtogató füsttel árasztva el a környéket. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, de még reggel is izzott a szeméthalom. A katasztrófavédelem szerint mérgező anyag nem került a levegőbe.

Kigyulladt egy gyógyszerraktár Budaörsön

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. Úgy tudjuk: az épületben kilencen voltak, amikor az egyik hűtő lángra kapott. A munkások kimenekültek, de a tűz hamar átterjedt az egész épületre. A füst az egész környéket ellepte. A tűzoltók arra kérték a közelben lakókat, hogy ne szellőztessenek, mert sokáig nem lehetett tudni, hogy az égő gyógyszerkészlet mennyire mérgező. Egy bevásárlóközpontot ki is kellett üríteni.

Törpevíziló született a Nyíregyházi Állatparkban

Zoológiai szenzáció! Tavaly az egész világon mindössze 19 törpevíziló született a világ állatkertjeiben. A 2 hetes 11 kilós apróság a mai napon átesett egy orvosi vizsgálaton is, és kiderült, hogy fiú. A 18 éves anya nagyon gondos, naponta négyszer-ötször szoptatja a kicsinyét. A törpevíziló Nyugat-Afrika esőerdeiben és mocsaraiban őshonos, napjainkban már csak alig kétezer egyed él a természetben.

LÁNGOK: Ilyen volt a budaörsi raktártűz a tűzoltók szemével

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. A tűzoltók daruról kezdték oltani az égő raktárat, de a füsttől szinte alig láttak. Társaik közben az épület oldalát hűtötték, majd megpróbáltak bemenni. Először úgy tűnt, hogy a tűz csillapodik, de a bejárathoz érve azt látták, hogy a raktár belsejét mindenhol ellepik a lángok. A tűz egyre nagyobb lett.

TŰZ: kigyulladt a budaörsi gyógyszerraktár

Budaörsön a Pharma Park egyik épületénél kiütött a tűz. Az egyik hűtő kapott lángra. A területet ötszáz méteres körzeten belül lezárták. Az RTL Híradó egyelőre úgy értesült, hogy a tűznek nincs sérültje, az összes dolgozónak sikerült időben kimenekülnie az épületből.

RTLII: Tüntetés az orosz követségnél

Újra tüntetés volt Budapest belvárosában. A tiltakozók szerint egyre nő az orosz befolyás Magyarországon, többször is azt skandálták, hogy az ország Európához tartozik. Hatalmas volt a rendőri készültség. A demonstrációt eredetileg a budapesti orosz nagykövetség elé tervezték, de az épület előtti területet a rendőrség lezárta, így a tüntetést a külképviselettől nem messze tartották meg.

Két majomikerpár is született

Gyűrűsfarkú maki ikrek születtek a győri állatkertben, ráadásul 2 pár is. A kicsik még március végén látták meg a napvilágot, a legtöbb időt még anyjukon csüngve töltik, de már ismerkednek a környezetükkel. Kameráink előtt másztak le anyjukról. Nagyon játékosak, egyelőre még anyatejet isznak, de már kóstolgatják a zöldségeket, gyümölcsöket is.

Gourmet Fesztivál : Mangalica és eper a főszerepben

A világ legjobb női séfje, a szlovén Ana Ros lesz az idei Gourmet Fesztivál egyik sztárvendége. Mellette magyar séfek, például Széll Tamás és Sárközi Ákos menüjét is végig lehet kóstolni majd a májusi rendezvényen. Az idei alapanyagok a mangalica és az eper. 

Buktak a hagyományos nagy pártok a francia elnökválasztáson

A középutas Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen jutott tovább a francia elnökválasztás első fordulójából. Hatvan éve, vagyis Franciaország jelenlegi államberendezkedésének kezdete óta nem fordult elő, hogy a hagyományos francia politikai elit nagy pártjai: a Köztársaságiak és Szocialista Párt jelöltje sem került be a második fordulóba. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a második forduló esélyese a mindössze 39 éves Emmanuel Macron.

Kormánypárt-Ellenzék: 1-1

Egy kormánypárti és egy ellenzéki sikert hozott a vasárnapi időközi választás Budapesten. Józsefvárosban egy képviselő visszaadta a mandátumát, ezért írtak ki választást. Itt a Fidesz-KDNP-s jelölt kapta a legtöbb szavazatot. Zuglóban pedig egy éve eltűnt egy szocialista politikus, akiről azóta sem lehet tudni, mi történt vele. Az új képviselő az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös jelöltje lett.

Érden trollkodott a Kétfarkú Kutya Párt

Egy hónap telt el, mire észrevette valaki az átverést. Érden trollkodott a Kétfarkú Kutya Párt. A rovással írt helységnévtáblát ragasztották át arra, hogy „Szia”. A viccpárt arra volt kíváncsi, hogy egyáltalán olvassa és érti-e bárki azt, ami ki van írva. Végül egy hónnappal az akció után a rovas.info oldal egyik olvasója jött rá a trükkre. Az eredeti rovástáblákat kihelyező alapítványnál azt mondták, a párt legalább helyesen írta rá a matricára a „Szia” szót.

Századvég-ügy: mégis nyomoznak

Folytatni kell a nyomozást a Századvég tanulmányok ügyében - ezt a Legfőbb Ügyészség rendelte el, miután hivatalból felülvizsgálták a rendőrség tavaly lezárt eljárását. A tanulmányokért összesen 4 és fél milliárd forintot fizetett a kormány, de a Párbeszéd szerint főleg hasztalan kutatásokat, töltelék oldalakat tartalmaznak. Ők tettek feljelentést több mint egy éve hűtlen kezelés miatt. A Legfőbb Ügyészség szerint a rendőrség nem megfelelően járt el.

 

Lemondatnák Farkas Flóriánt

Már a rendőrség is nyomoz az Országos Roma Önkormányzatnál. A Magyar Nemzet szerint hűtlen kezelés a gyanú, ezt a rendőrség is megerősítette, azt írták, több embert is kihallgattak. Az Országos Roma Önkormányzat ellen a Híd a munka világába program miatt több vizsgálat is van, összesen másfél milliárd forintnyi uniós támogatással nem tudtak elszámolni. A programot korábban a miniszterelnök romaügyi megbízottja, Farkas Flórián felügyelte. Őt és a kormányt hiába kerestük, az LMP lemondatná a politikust.

 

Tiltakozó diákok várják Ádert

Tiltakoznak ellene a diákok, mégis elmegy órát tartani a Trefort Ágoston Gimnáziumba a köztársasági elnök. Az intézmény több mint 100 tanulója petíciót írt, mert Áder János alárta azt a törvényt, amely ellenzői szerint tönkreteszi a CEU-t. A jogszabály ellen a fővárosi gimnázium több tanára is tiltakozott. A köztársasági elnök azonban nem változtat a porgramján, és nemcsak órát tart, de  azt ígéri, beszélget is a tanulókkal.

Beszólt egy ellenzéki politikusnak a polgármester

Zokon vette az élcelődést, ezért beszólt egy ellenzéki politikusnak Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere. A vitában, aminek egy részét az internetre is feltöltötték, jól hallatszik a beszólása. A helyi MSZP-s képviselő szerint ez nem volt szokatlan. Máskor is előfordult már hasonló. Kerestük Babák Mihályt az ügyben, de hiába. Az önkormányzatnál visszahívást ígértek, de végül nem kaptunk választ. 

Két éven belül megszűnhet az ingyenes fogászati ellátás?

Két éven belül megszűnhet az ingyenes fogászati ellátás, mert annyira kevés pénzt kapnak a praxisok, és egyre kevesebb a szakorvos. Ezt mondta az RTL Híradónak a keszthelyi fogorvos, aki petíciót indított, azért, hogy kapjanak több pénzt az államtól. Ezt már több mint nyolcszázan írták alá. Ha meglesz az ezer aláírás, még az idén demonstrálnának, négy hétig kizárólag sürgősségi ellátást végeznének. A minisztériumtól azt írták, tárgyalnak majd a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatával.

Másfél tonna hal a sztrádán

Másfél tonnányi hal terített be egy kínai autópályát. A halakat szállító teherautó sofőrje felvette vezetés közben a mobilját. Ennyi elég volt a balesethez, amelyben szerencsére emberek nem sérültek meg.

Elrabolták, hogy kirabolják

Akár 15 év börtönt is kaphat az a férfi, aki a rendőrség szerint társaival együtt még 2009-ben elrabolta egy ismerősét Budapesten. Elvették a mobilját, a pénzét és a lakáskulcsát, majd megkötözték, és Dunakeszinél kirakták az autójukból. A banda két tagját már korábban elfogták, harmadik társuk ellen most emeltek vádat. Ő éveken át Skóciában bujkált, tavaly októberben fogták el.

Belehalt sérüléseibe – Az özvegy kevesli a büntetést

Részegen, minden ok nélkül fellökte, majd fejbe rúgta áldozatát - a vád szerint egy 24 éves férfi tette ezt 2015-ben Tiszabezdéden. Egy 53 éves mozdonyvezetőre támadt, aki néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. A vádlottat hat évre ítélték, ami az áldozat özvegye szerint túl kevés. Az ítélet nem jogerős.

Hat órán át, az utolsó szó jogán

Rosszul lett ezért csak késve ért tárgyalására Vizoviczki László. A kétezres évek éjszakai életében ismert vállalkozót több mint 800 millió forintos költségvetési csalással vádolják. Az ítélethirdetés előtt, az utolsó szó jogán beszélhetett. Egy paksamétát vett elő és több mint hat órán át olvasott fel a papírjáról. Emiatt az ítélethirdetés is elmaradt.

Nincs jogsija és pánikba esett

Öt éve vezet jogosítvány nélkül az a 23 éves borsfai férfi, aki a hétvégén száguldozott és árokba csapódott az otthonától nem messze. Nyilatkozott az RTL Híradónak, stábunknak azt mondta: pánikba esett a rendőrautó láttán és ezért kezdett menekülni. 

Porig égett egy üdülő Mátraszentlászlón

Porig égett egy üdülő Mátraszentlászlón vasárnap. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a 200 négyzetméteres faház teljes terjedelmében lángolt, és hiába dolgoztak órákig a tűzoltók, az épületből semmi nem maradt. Nem sérült meg senki, mert az üdülő üres volt. Hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni. 

 

Percek alatt leégett a házuk

Szinte mindenük odalett, percek alatt égett le egy családi ház vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán. Tönkrement a gázkazánjuk, ezért a tavaszi télben fával gyújtottak be. Az viszont vizes lehetett, ezért a gőztől kirobbant a kazán ajtaja, és kicsaptak a lángok. A családfő szerint képtelen lesz segítség nélkül újjáépíteni az otthonát.

Unokájukat vitték, mikor tragikus baleset szenvedtek

Unokájukat vitték a nagyszülők, amikor tragikus baleset szenvedtek Monorierdő közelében, a 4-es főúton. Összeütköztek egy másik kocsival, egy ember meghalt, hatan megsérültek. Úgy tudjuk, a nagymama vesztette életét, az egyik súlyos sérült pedig az unoka, aki mindössze két éves. A másik autó kigyulladt, abban ketten ültek, a sofőrt és a mellette ülő férfit is súlyos állapotban vitték kórházba.

 

LÁNGOK: Mindenük odalett a tűzben

Tűzoltók locsolják a füstölő tetőt, a gerendák izzását is látni. Ezek a felvételek tegnap délután készültek. Egy családi ház és a mellette lévő kazánház gyulladt ki a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán, a környék összes tűzoltóját riasztották. Az oltás idejére az egész utcát lezárták.

Megtudtuk mikor készül el az Országgyűlés új irodaháza!

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

 

Aszteroida húzott el mellettük

Földimogyoró alakú, nincs egy kilométeres és évszázadokig nem látjuk újra. Kisbolygó haladt el a Föld mellett egészen közel tegnap délután fél háromkor, a csillagászok legnagyobb örömére. Az aszteroidáról páratlan felvételek készültek.

Ez az igazi bálna való világ

Minden eddiginél több derülhet ki a bálnák életéről. A tudósok kamerákat szereltek több tengeri emlősre az Antarktisznál. Déli csukabálnákat és hosszúszárnyú bálnákat láttak el kamerával. Főként arra kíváncsiak, hogy mikor és hogyan esznek, valamint megfigyelik a társas életüket is. Az adatokat arra használják majd, hogy hatékonyabban védjék a bálnák táplálkozási területeit.

Jéghegy az ablak előtt

Képzeljék el, hogy reggel felébrednek, kinéznek az ablakon, és a megszokott látvány helyett valami egészen más tárul a szemük elé. Ez történt egy új-fundlandi városka lakóival, ahol még az épületek is eltörpültek a partközelben megfeneklett jéghegy mellett.

Erdogant segítették a Nyugat-Európában élő törökök

Fontos szerepet játszottak a hétvégi török népszavazáson a Nyugat-Európában élő törökök, akiknek nagy többsége - meglepetésre - az elnöki rendszer mellé állt. Annak ellenére tettek így, hogy választott hazájuk - például Németország, Belgium, Hollandia - vezetői egyértelműen a demokratikusabb parlamentáris köztársaság mellett álltak ki. Csak a németországi törökök negyed százalékkal járultak hozzá az igenek győzelméhez a voksoláson, amelyen alig több mint 1 százalékkal kerültek többségbe, az államfő kezébe szinte korlátlan hatalmat adó új alkotmány támogatói.

Pedagógus-végzettség nélkül is lehetne tanítani bizonyos tantárgyakat

Pedagógus-végzettség nélkül is lehetne tanítani bizonyos tantárgyakat egy új törvénymódosítási javaslat szerint - ezt a Civil Közoktatási Platform vette észre. A szervezetnél azt mondják, a kormány ezzel beismeri, hogy nem tudja kezelni az országos pedagógushiányt. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az enyhítést éppen a tanárok javaslatára dolgozták ki, és nem a fő tantárgyakra vonatkozna.

 

Nem mondják meg mire költöttek majdnem 14 milliárd forintot

Feljelentette a DK a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványt, amiért a jogerős bírósági döntés ellenére sem adják ki, hogy mire költötték azt a pénzt, amit a cégek társaságiadó-kedvezményéből kaptak. A klub az elmúlt hat évben majdnem 14 milliárd forint közpénzhez jutott így. A DK-nál azt mondják, a törvényeket a miniszterelnök haverjainak is be kell tartaniuk. A felcsúti klubot hiába kerestük, nem reagáltak, Lázár János miniszter szerint még mindig nem egyértelmű, hogy közpénz-e a tao.

Jogvédők: vonják vissza a civileket sújtó törvénytervezetet

Az egyetlen megoldás, ha visszavonják a civileket sújtó törvénytervezetet. Ezt mondták emberi jogi civil szervezetek képviselői, miután csütörtökön először tárgyalhattak a kormánnyal a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatról. Az igazságügyi minisztérium államtitkára szerint csak azok a civil szervezetek kritizálják a jogszabályt, amelyek Soros György pénzén akarnak menekülteket hozni Magyarországra.

810 millió forintért bérelnek autókat

810 millió forintért bérel autókat a Paks 2 Zrt., többségét a cég vezetőinek - írta meg a HVG. A közbeszerzési pályázatot szerdán írták ki. Az autókat a nyertesnek kell szervizelnie is. A Paks2 projektért az új miniszter kinevezéséig felelős Lázár János kérdésünkre azt mondta, nem egyszerre költik el az összes pénzt, 8 éves keretmegállapodásról van szó, tehát évente 100 milliót költhetnek a kocsikra.

Parkolóadó: visszalép a kormány

Mégsem regulázza meg a kormány a nagy áruházláncokat - legalábbis egyelőre. Lázár János miniszter szerint a multiknak sok barátjuk van, így nehezen boldogulnak velük, ezzel indokolta, hogy miért nem terjesztik be a javaslatot. A tervben az szerepelt, hogy az üzletláncoknak fizetni kellene az áruházi parkolókért, több embert kellene felvenniük, reklámra viszont kevesebbet költhetnének. Az Országos Kereskedelmi Szövetségnél azt mondták, örülnek, ha lesz egyeztetés. 

Már másfél hónapja át kellett volna adni

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

Nem csak az alapellátásban van szakemberhiány

Az egészségügyi dolgozók 88 százaléka gondolja úgy, hogy munkahelyén nincs elég szakember a gyógyító munkához. Ez derül ki a Független Egészségügyi Szakszervezet felméréséből. A szakszervezet elnöke szerint az emberek fejében az a tévhit van, hogy a béremelés óta az egészségügyi dolgozók jól keresnek, pedig ez nem igaz. Az egészségügyi államtitkárságról úgy reagáltak, tisztában vannak az egészségügy nehéz helyzetével, de szerintük az egészségügyben dolgozók jelentős béremelést kaptak.

Két éve nincs gyerekorvosuk

2 éve nem talál gyermekorvost egy megüresedett praxisra a püspökladányi önkormányzat. Most pedig egy másik orvosuk is felmondott. A 3 körzetből, így kettőben csak helyettesítéssel tudják fogadni a betegeket. A helyiek attól tartanak, végleg megszűnhet az alapellátás. De nem csak ebben a városban okoz gondot a gyermekorvosok hiánya. Az országban 224 ilyen betöltetlen praxis van.

Földcsuszamlások temettek el lakóházakat Kolumbiában

Földcsuszamlások temettek el lakóházakat Kolumbiában, ahol egyetlen éjszaka alatt döbbenetes mennyiségű csapadék esett. A tragédiának legkevesebb 17 halálos áldozata van, de a szám emelkedhet, mert hét embert még nem találtak meg. A dél-amerikai országban három hét alatt ez már a második ilyen természeti katasztrófa volt.

Előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantó

Előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantó, így döntött csütörtökön a bíróság. Nem nyilatkozott az újságíróknak, és a bíróságon sem tett vallomást. Korábban már beismerte, hogy ő készítette a pokolgépet és robbantotta fel a rendőrök mellett, de hogy ezt miért tette, azóta sem mondta el. Most elmegyógyintézetben van, mert úgy tudjuk, hogy egyre agresszívabb volt a zárkájában, ezért átszállították megfigyelésre.

Nincs felelőse a gyilkosságnak

Az biztos, hogy valaki megölte a fiút a hajógyári szigeten öt éve, de csütörtökön jogerősen felmentették a gyilkosság vádlottjait. Vagyis nincs felelőse az akkor 22 éves fiatal halálának, akit megvertek és bedobtak a Dunába. Holttestét később a testvére találta meg a vízben. Az ügyészség a szigeten működő szórakozóhely két biztonsági őrét vádolta. A bíróság szerint azonban nem lehet bizonyítani, hogy ők követték el a bűncselekményt.

Áldozatánál dolgozott a gyilkos

Áldozata házánál dolgozott a balatonföldvári gyilkosság gyanúsítottja. A 19 éves fiatalember a rendőrök gyanúja szerint kedd este szurkálta halálra a vállalkozót. A támadáshoz egy térkövet is használt. A nyomozók azt gyanítják, azon vesztek össze, hogy a kerti munkákért a támadó az utóbbi időben már nem kapott pénzt.

Sokan nyári gumi miatt koccantak

Akár el is bukhatja a kártérítést az, aki nyári gumival okozott balesetet a rendkívüli havazás idején. Azért, mert az autója nem volt megfelelő műszaki állapotban. Több ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz az elmúlt két napban balesetek, koccanások miatt. Az autósok zöme épp az elmúlt hetekben cserélte le a téli gumit, így a hirtelen jött havazásban sokan már nyári abronccsal közlekedtek.

200 embert vágott el a külvilágtól a rengeteg hó

Sok települést órákig nem lehetett megközelíteni a hirtelen lehullott hó miatt. Mátraházán speciális terepjáróval kellett biztonságos helyre vinni a betegeket egy mátrai tüdőkórházból. Egy galyatetői szállodában pedig 200 embert vágott el a külvilágtól a rengeteg hó. Néhol még a hókotró is elakadt.

 

Busz elé lökte a szél a kocsit

Kis híján összeütközött a hófúvásban egy busz és egy autó Szombathely és Bozsok között csütörtökön reggel. Az autót valószínűleg a viharos szél lökte keresztül a busz előtt. Az ütközés centiken múlt, senki sem sérült meg. Pécstől nem messze is menteni kellett egy buszt. Egy kidőlő faág miatt állt keresztbe. Az ország több pontján okozott gondot a szokatlan időjárás, Baranya megyében 3 utat is lezártak, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyében pedig áramkimaradás volt.

Lejárt, egérrágta élelmiszerek - Reggeli Híradó 2017-04-20

Egy magyar férfi a legkeresettebb ember Olaszországban. | 340-szer riasztották szerda estig a tűzoltókat a rossz időjárás miatt, a legtöbbször - kétszázszor - közlekedési balesetek miatt. | Egérrágta és 5 éve lejárt élelmiszereket is árultak abban a Baranya megyei kisboltban, amelyet nemrég záratott be a hatóság. | Negyedmillió forintra büntették azt az ellenzéki képviselőt, aki két hete szirénával tiltakozott az ülésteremben a CEU-t érintő törvénymódosítás ellen. | Kiállt a CEU mellett Angela Merkel. | Indulhat az államilag támogatott lakáslottó, engedélyt kapott ugyanis az első és mostanáig egyetlen cég, amelyik jelentkezett a szervezésre.

Kiállt a CEU mellett Angela Merkel - Reggeli Híradó 2017-04-20

340-szer riasztották szerda estig a tűzoltókat a rossz időjárás miatt, a legtöbbször - kétszázszor - közlekedési balesetek miatt. | Megkezdődött a civil szervezetek külföldi támogatásáról szóló törvényjavaslat vitája a parlamentben. | Kiállt a CEU mellett Angela Merkel. | A járdafestés ellen hozhatnak rendeletet Kaposváron. | Egy magyar férfi a legkeresettebb ember Olaszországban. | Hadat akar üzenni a cápáknak Ausztrália.

Botrány a BL-meccsen a magyar bíró miatt

Sajtóinformációk szerint világsztárok rontottak be Kassai Viktor öltözőjébe, a Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája negyeddöntő után. A német csapat szerint ugyanis a bíró és munkatársai tévesen ítéltek meg több helyzetet is. Egy volt nemzetközi játékvezető az RTL Híradónak azt mondta: bár nem volt könnyű meccs, mégis egyértelmű, hogy Kassai hibázott. Őt ma nem értük el.

Őszintén kell beszélni a mentális betegségekről

Vilmos herceg és Lady Gaga együtt kampányol a mentális betegségekről való őszinte beszéd mellett. Az angol királynő unokája szerint a depresszió, a szorongás vagy más hasonló betegségek nem lehetnek tabuk többé. Beszélni kell róluk, különben csak újabb problémákat okoznak. Kampányához segítségül hívta Lady Gagát, aki néhány hónapja vállalta fel, hogy poszttraumás stressz-szindrómában szenved azóta, hogy 19 éves korában megerőszakolták.

Öngyilkos lett a Facebook-os gyilkos

Öngyilkos lett a Facebook-os gyilkos, miután két napig tartó keresés után üldözőbe vették a rendőrök. A 37 éves férfi a hétvégén véletlenszerűen kiválasztott egy idős embert, akit az utcán agyonlőtt az amerikai Clevelandben. A gyilkosságot mobiltelefonjával felvette, a videót pedig feltöltötte közösségi oldalára. Megrázó történet következik.

Lakáslottó: indulhat a szervezés

Indulhat az államilag támogatott lakáslottó, engedélyt kapott ugyanis az első és mostanáig egyetlen cég, amelyik jelentkezett a szervezésre. Az ellenzéki pártok azt mondják, egyedül ez a cég jár jól a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekkel, szerintük őket akarta helyzetbe hozni a kormány. A köztársasági elnök egy éve visszadobta a NOK-törvényt, mert nem látott benne kellő garanciát. A Portfolió szerint pedig továbbra is kockázatos a konstrukció. A kormány viszont azt ígéri, lesz kellő garancia a befizetésekre.

A járdafestés ellen hozhatnak rendeletet

A járdafestés ellen hozhatnak rendeletet Kaposváron. A Kétfarkú Kutya Párt a somogyi megyeszékhelyen is kifestette a repedezett járdákat. A rendelet miatt a városban megbüntethetik majd azokat, akik részt vesznek az ilyen akciókban. Az önkormányzat az RTL Híradónak úgy reagált: a kaposváriak nem tűrik a rongálást, és ők folyamatosan újítják fel a járdákat.

Gránátvető a parlamenti őröknek

A megnövekedett terrorfenyegetettséggel indokolja a Belügyminisztérium, miért szereljék fel gránátvetőkkel és elfogó hálókkal is a parlamenti őrséget. A Belügyminisztérium rendelettervezetéből kiderül, a parlamenti őrség tagjai olyan gépkarabélyokat is kapnak, amelyeket felszerelhetnek majd célzást segítő eszközökkel is. A belügyminiszter azt mondja, így nagymértékben növelhető az őrség reagáló képessége. A Fidesz frakcióvezetője szerint az új eszközökkel például a dróntámadások is kivédhetőek.

250 ezres bírság szirénázásért

Negyedmillió forintra büntették azt az ellenzéki képviselőt, aki két hete szirénával tiltakozott az ülésteremben a CEU-t érintő törvénymódosítás ellen. Kövér László házelnök szerint Szabó Szabolcs akciója megsértette az Országgyűlés tekintélyét, és a közbizalmat is megingatta a parlamenti munkában. Az ellenzéki politikus szerint viszont az sérti a Parlament méltóságát, ahogy a kormánypárti képviselők vitáznak.

Attól tartanak, megbélyegzi őket a civil törvény

Állami feladatot látnak el az állam helyett, mégis megbélyegzi őket a civil törvény - ettől tart a ritka betegségben szenvedők országos szövetsége. A szervezet a Norvég Civil Alap támogatásával hozott létre a betegek számára egy weboldalt, ezért vonatkozna rájuk a törvény, és regisztrálni kellene magukat. A törvényjavaslat szerdán kezdődött parlamenti vitájában a fideszes Gulyás Gergely azt mondta: szó sincs megbélyegzésről. Széll Bernadett az LMP frakcióvezetője szerint nem a civileket, hanem a külföldről irányított kormánypárti politikusokat kellene megbélyegezni.

Az adatokat nem kapja meg ingyen és vizsgálat is indul ellene

88 ezer forintot kér a Magyar Orvosi Kamara az egyik tagjától azért, mert szerette volna megtudni, hogy az általa is fizetett tagdíjból mennyi jövedelmet kapnak a kamara vezetői. Kunetz Zsombor nemcsak az adatokat nem kapja meg ingyen, hanem etikai vizsgálat is indul ellene. Úgy tudja, azért, mert a blogján és a sajtóban többször bírálta a kamarát. A köztestületnél azt mondják, a hatályos jogszabályok alapján kérnek pénzt az adatokért.

Visszavonják az időkorlátos padhasználatról szóló rendeletet

Visszavonja a kakucsi képviselőtestület az időkorlátos padhasználatról szóló rendeletét. Erről a önkormányzat jogi bizottságának elnöke tájékoztatta adásunk előtt az RTL Híradót. Kedden számoltunk be arról, hogy egy új rendelet szerint egy nap alatt, összesen maximum egy órát lehet a falu buszmegállóinak padján tölteni. Aki ezt megszegi, akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat. Az általunk kérdezett jogász szerint a rendelet sérti az Alaptörvényt.

Ezer ember üldözi a férfit

Egy magyar férfi a legkeresettebb ember Olaszországban. A szabadkai születésű Fehér Norbertet azzal gyanúsítják, hogy még április elsején meggyilkolta egy bár csaposát, röviddel később pedig agyonlőtt egy természetvédelmi őrt, társát pedig életveszélyesen megsebesítette. Ezer ember üldözi a férfit, akiről úgy tudják: katona volt.

5 éve lejárt élelmiszereket is árultak

Egérrágta és 5 éve lejárt élelmiszereket is árultak abban a Baranya megyei kisboltban, amit nemrég záratott be a hatóság. Még az ellenőrök is megdöbbentek, mert ilyet ritkán látnak. Több mint 2 mázsa terméket vontak ki a forgalomból. A boltot azonnal bezáratták, a tulajdonos milliós bírságra számíthat.

Meghalt a zárkában megvert fiú

Meghalt az a fiatal, akit zárkatársai vertek meg a Borsod megyei börtönben. A 17 éves fiút eszméletlen állapotban vitték kórházba két hónappal ezelőtt, miután egyelőre nem tudni miért, és hogyan bántották. Édesanyja Híradónknak szerdán azt mondta, amikor csak tudott, mellette volt, de a fia egyetlen percre sem tért magához. A börtönben a belső vizsgálat arra jutott, hogy börtönőrök nem hibáztak.

Elmegyógyintézetbe küldenék az Oktogon téri bankrablót

Elmegyógyintézetbe küldené az ügyészség az Oktogon téri bankrablót. A férfi tavaly februárban rabolta ki a bankot, két és fél millió forintot zsákmányolt. A pénz nem lett meg, mint később kiderült, mindet elköltötte. A nyomozók heteken át keresték, végül felismerték a XII. kerületben, így fogták el éppen a 43. születésnapján. Két másik rablással is gyanúsítják, legutóbb múlt kedden akart kirabolni egy solymári bankot, de elzavarták.

Repkedtek a pofonok a sörözőben

Repkedtek a pofonok, a bárszékek és még a békítő vendéget is kiütötték. Agyba-főbe verte egymást két társaság Győrben még tavaly szeptemberben. Az ügyészség most emelt vádat ellenük és egy videót is közzétettek a verekedésről. 5 férfi esett egymásnak egy sörözőben. Azt viszont későbbi kihallgatásukon egyikük sem tudta vagy akarta megmondani min vesztek össze. A verekedés odáig fajult, hogy a söröző pincéjének ajtaját is kiszakították.

Kő-, vagy tégladarabbal végezhetett áldozatával

Megöltek egy 50 év körüli férfit kedden késő este Balatonföldváron. A Somogyi Hírlap úgy tudja, hogy a Papának becézett férfi ismert volt a balatoni éjszakában. A rendőrök 4 órán belül elfogták a gyilkosság gyanúsítottját, aki információink szerint egy kő-, vagy tégladarabbal végzett áldozatával.

Csak a váza maradt meg a busznak

Csak a váz maradt meg, kiégett egy BKV busz kedden este Budapesten a Széll Kálmán téren. A motornál csaptak fel a lángok, a sofőr és a segítségére siető kollégái próbálták oltani, de hiába. Egymás után robbantak be a busz ablakai. Mire a tűzoltók kiértek, már az egész jármű lángokban állt.

Áram nélkül maradt órákra több tízezer család

Több tízezer család maradt áram nélkül órákra a hirtelen jött havazás miatt Bács-Kiskun megyében. A nedves hótól letörtek az ágak és szakadtak a vezetékek. A tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei egész nap járták a településeket, de így sem végeztek mindenhol.

Havazás: Káosz a hegyvidéki utakon

A hegyvidéki területeket szinte megbénította a rendkívüli havazás, és sok a baleset országszerte. Budapesten nagyon lelassult a közlekedés, voltak olyan utak, ahol órákig állt a forgalom. 120 helyre hívták a tűzoltókat éjfél óta. 

Rendkívüli áprilisi havazás

Szakadó hó az ország több területén. Húsvét helyett szinte karácsonyi látványra ébredtek sokan. 20 éve volt utoljára hasonló időjárás áprilisban. 1997-ben ilyenkor sok helyen meg is maradt a hó. Rengeteg nézői felvételt kaptunk az ország minden tájáról. Még holnap is folytatódik az extrém időjárás, csak hó helyett erős széllel kell számolni.

MÁTRA, MÁTRA, MÁTRA: Téli gumi nélkül el se induljon!

2017. április 19-én, kedden kora délután készültek ezek a felvételek a Mátrában. Téli gumi nélkül az 500 méternél magasabb hegyekbe nem érdemes elindulni, pár napig még nem lesz hozzánk kegyes az időjárás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!