KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

Még mindig nem készült el a Bibó

Drágább lett 200 millióval, és még mindig nem fejeződött be a Bibó István Szakkollégium felújítása. Az eredeti tervek szerint a nyári vizes vébére alakították volna át az épületet. Erre hivatkoztak akkor is, amikor nyílt közbeszerzés nélkül választották ki a kivitelezőt. Az MSZP szerint ez a beruházás pontosan mutatja az ország állapotát. A kormányt hiába kerestük.

Eltűnt egy tengeralattjáró

Már harmadik napja nem találja egyik tengeralattjáróját Argentína. Megszakadt a rádiókapcsolat, és szerda óta semmit sem tudni a rajta lévő 44 tengerészről. Vízen és a levegőből is kutatnak utána. Az argentin haditengerészet szerint csak elektromos hibáról lehet szó.

Református rádió helyén szólnak

Mostantól Szegeden is szól a Rádió 1, Andy Vajna, filmügyi kormánybiztos cégének rádiója. A helyi református egyházkerület korábbi frekvenciáját használják. A hírközlési hatóság szerint a református rádiót üzemeltető kft. kérte, hogy a Vajna-féle rádióhálózatba kapcsolódhasson. Kübekháza református polgármestere szerint megdöbbentő, ahogy az egyház a hatalomhoz dörgölőzik. Az általunk megkérdezett médiakutató pedig azt mondja, a Rádió 1 vidéki terjeszkedése azt szolgálja, hogy elhallgattassák a kritikus hangokat.

Bemutatta Gyurcsány a programját

Legalább a létminimum szintjére emelné a minimálbért a Demokratikus Koalíció. Bemutatták programjukat, mégpedig Salgótarjánban, ahol a családi pótlék 50 százalékos megemeléséről is beszélt Gyurcsány Ferenc pártelnök. A párt fővárosi képviselője pedig azt mondta, Budapestet behálózta a korrupció. A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc célja a Soros-terv végrehajtása.

Soros-barát plakátok Tihanyban

Volt, aki köpködött, mások helyeseltek és bátorították – heves reakciókat váltottak ki azok a Soros-barát plakátok, amelyekkel a tihanyi Babamúzeum tulajdonosa rakta tele a kerítését. Filotás Tivadar volt az, aki nemrég egyhetes nyaralást ajánlott fel az Őcsényben elutasított menekülteknek. Az RTL Híradónak most azt mondta: az idegengyűlölet katasztrófát hozhat például a turizmusra.

Ingyen lesz egy nyelvvizsga

Egy nyelvvizsgához minden fiatal ingyen juthat hozzá január elsejétől. Vagyis az is, aki korábban már sikeresen vizsgázott valamelyik nyelvből. Novák Katalin, családügyi államtitkár azt mondta a Híradónak: a kormány kiterjeszti saját korábbi döntését, és nem csak az első vizsgázóknak téríti vissza a díjat, hanem egy bizonyítvány árát azoknak is, akik már rendelkeznek nyelvvizsgával, de egy újabbat is bevállalnak. Jövőre fejenként 34.500 forintot fizetnek vissza az árból, a többség esetében a teljes díjat.

Karácsony: rekordbevétel lehet

Rekordbevételre számítanak a kereskedők karácsonykor. Tavaly decemberben a forgalom átlépte az 1000 milliárd forintot, idén pedig a Kiskereskedelmi Szövetség várakozása szerint további 3-4 százalékkal többet költenek majd a vásárlók. Mivel december 24-e idén vasárnapra esik, ezért korán kezdődik az adventi időszak. Két hét múlva máris itt a bronzvasárnap.

Klasszikusok a romkocsmában

Klasszikus zene töltötte meg péntek este a budapesti szórakozóhelyeket. A zene éjszakáján nyolc kocsmában, pubban komolyzenei együttesek játszottak, kórusok énekeltek. A főváros egyesítésének 144. évfordulóját ünnepelték így. A mini koncerteken például Mozart szólt a sör mellé.

Csodagyerek: 100 hangszerig meg sem áll

12 éves és 44 hangszeren játszik. Egy amerikai csodafiúról van szó, aki ezzel bekerült a rekordok könyvébe. Ő a legfiatalabb a világon, aki ennyi hangszert képes megszólaltatni. Azt mondja, meg sem áll százig.

Kórházpedagógusoknak gyűjtöttek

Futók gyűjtöttek adományokat a pécsi gyermekklinika kórházpedagógusainak. Például színes ceruzák, füzetek és kézművességhez szükséges eszközök is bekerültek az adománycsomagokba. A szakmában dolgozók szerint ez óriási segítség, mert így a kórházban lévő gyerekeknek érdekes foglalkozásokat tudnak tartani. Hamarosan például karácsonyi ajándékokat készíthetnek.

Stallone tagadja a vádat

Tagadja Sylvester Stallone, hogy megfélemlített és csoportos szexre kényszerített volna egy 16 éves lányt, még 1986-ban Las Vegasban. A Daily Mail című brit bulvárlap pénteken hozta nyilvánosságra az erről szóló rendőrségi jelentést. Eszerint az akkor 40 éves sztár és testőre megfenyegette a lányt, hogy ha bárkinek szól a történtekről, beverik a fejét. A lány végül bejelentést tett a rendőrségen, de nem jelentette fel Stallonét.

Megvolt az első fejátültetés

Elvégezték az első emberi fejátültetést, egyelőre csak holttesteken. A 18 órán át tartó operációt egy olasz orvos irányította Kínában. A sebész szerint sikerült összekötni a gerincvelőt, az idegeket és a vérereket. Most arra készülnek, hogy decemberben élő emberen is elvégzik a transzplantciót. A híradónk által megkérdezett magyar idegsebész szerint az olasz professzor etikátlan és szélhámos. Megrázó képek!

Fákat döntöttek az utakra

145 ember, 90 láncfűrész, ötven autó - mentést gyakoroltak a Mátrában a katasztrófavédelem munkatársai. A téli időszakra készültek, amikor a nagy havazás miatt sok fa dől az utakra, járhatatlanná téve azokat. Legutóbb idén tavasszal okozott komoly gondot a havazás a Mátrában. Áprilisban volt, ahol 80-90 centi hó hullott, a kidőlt fák teljesen megbénították a közlekedést, több település napokig el volt zárva a külvilágtól.

Lefilmezték a győri ámokfutót

Záróvonalnál, a felüljárón úgy előzött egy autós Győrben, hogy nem láthatta, érkezik-e valaki szemből. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. A veszélyes manőverét egy fedélzeti kamera rögzítette. A rendőrség adatai szerint ehhez hasonló szabálytalan előzés miatt évente több száz baleset történik.

100 méteren át tolta a vonat

Kikerülte a várakozó autókat, majd a sínekre hajtott egy autós Tiszaföldváron. A kocsit 100 méteren át tolta maga előtt a vonat. Az autóban ülőknek szerencséjük volt, ugyanis a közeli állomásról induló szerelvény még nem gyorsult fel, így a sofőr és az utasa is túlélte a balesetet. Egyelőre nem tudni, hogy a jól működő fénysorompó ellenére az autós miért hajtott a sínekre.

Bennégett a lakásban

Bennégett egy férfi a lakásában pénteken Hajdúszoboszlón. Társát még idejében ki tudták menekíteni a tűzoltók, őt füstmérgezéssel kórházba szállították, de a férfin már nem tudtak segíteni. A szomszédos épületekből még két családot, köztük gyerekeket mentettek ki a tűzoltók.

FEJÁTÜLTETÉS: Az idegsebész szerint

Elvégezték az első emberi fejátültetést, igaz, egyelőre csak holttesteken. A 18 órán át tartó operációt egy olasz orvos csinálta Kínában. Megkérdeztük, mi a véleménye az eljárásról a magyar idegsebész-gerincsebésznek.

Jönnek a Leonidák, érdemes lesz az eget kémlelni!

A meteorrajok királyaként is emlegetik a fényes jelenséget. Az idei csúcs pénteken este és szombaton várható. Igazán látványos azonban csak 2030 körül lesz, ugyanis az üstökös, amely létrehozta a meteorrajt és ezzel a lélegzetelállító látványt, csak 33 évente jár a Nap közelében.

Bemutatták az első teljesen elektromos kamiont

Megint nagyot dobott Elon Musk és cége, a zseniális szerb-amerikai feltalálóról elnevezett Tesla. Korunk talán legmerészebb vállalkozója bemutatta az első teljesen elektromos és csaknem teljesen önműködő kamionját. Musk már megújította a közlekedést az elektromos autóval és az űrutazást a visszatérésre képes rakétával. Az új kamiont két év múlva dobja piacra. Közben dolgozik a világ legnagyobb, szuperhatékony akkumulátorán, és a légritkított csőben robogó szupergyors vonaton.

Doktor jégmunkás indián

Egyetemi díszdoktorrá avattak egy 76 éves ecuadori indiánt, aki 60 éve 4800 méteres magasságban bányássza a jeget az Andok gleccsereiből. A magas elismerést a közjóhoz való hozzájárulásáért kapta egy mexikói egyetemtől. A férfi mindössze 5 dollárt kap egy lehasított jégtömbért, ennek ellenére nem hagy fel a nehéz fizikai munkával.

Egyhavi forgalom egy nap alatt

Akár egy havi forgalmat is lebonyolíthatnak a kereskedők egyetlen nap alatt. Pénteken volt a Black Friday, vagyis a fekete péntek, amikor különleges akciókkal várják a vásárlókat - főként a webáruházak. Ilyenkor az online kereskedelemben akár tízszeresére is nőhet a forgalom, és a becslések szerint egy nap alatt 5-10 milliárd forintot költenek a vásárlók.

Visszaszólt a Kúria Lázár Jánosnak

A miniszter az egyik bírájukat név szerint kritizálta. Azt mondta, haragszik a Fideszre, ezért döntött úgy, hogy a sportkluboknak adott társasági adófelajánlás közpénz. A Kúria most azt közölte, az ügyek szakmai alapon kerülnek a bírákhoz, és Lázár János poltitikai véleményt fogalmazott meg. A Demokratikus Koalíció a bíróságok függetlenségét félti.

Az államtitkár barátja nyert a közbeszerzésen

Az oktatási államtitkár volt cégtársa és barátja fejleszti állami milliárdokért a felsőoktatási és a közoktatási elektronikus naplókat és tanulmányi rendszereket – derítette ki az LMP társelnöke. Hadházy Ákos szerint mindezt meghívásos közbeszerzéseken, egyedüli résztvevőként nyerte el a cég, amelynek tulajdonosával 14 éven át volt közös cége Palkovics Lászlónak. Az államtitkár szerint, ha valaki szabálytalanságot lát, tegyen feljelentést.

Egyelőre nincs következménye az EP-határozatnak

Egyelőre semmilyen következménnyel nem jár Magyarország számára az Európai Parlament bevándorláspolitikával kapcsolatos határozata, ezt mondta az RTL Híradónak egy uniós szakértő. Az Európai Parlament automatikusan oda irányítaná a menekülteket, ahol kevesebben vannak, és csökkentené a szabályokat be nem tartó tagállamok uniós támogatását. Csakhogy mindezt az Európai Tanácsnak is jóvá kell még hagynia, ahol minden kormányfőnek vétójoga van.

Metróbaleset: nincs felelős

Csaknem egy évvel az ország eddigi legsúlyosabb metróbalesete után sem tudni, hogy miért történt. Sem műszaki, sem személyi felelőst nem találtak. Erről a BKV vezérigazgatója beszélt az ATV-nek. Bolla Tibor azután mondta ezt, hogy megkapták a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentését a balesetről. A vizsgálati eredmény azonban egyelőre nem nyilvános.

Minden tizedik baba koraszülött

Már 22 hétre született babát is megmentettek az orvosok a Semmelweis Egyetem szülészeti klinikáin. Magyarországon minden tizedik baba korábban jön a világra. A túlélési esélyük viszont évről évre nő a fejlődő orvostechnika miatt, és a fejlődésükben is egyre kisebb a visszamaradás.

Meghalt a rettegett keresztapa

87 éves korában egy pármai börtönben, veserákban meghalt a szicíliai maffia hírhedt vezére, Salvatore Toto Riina. A Cosa Nostra vezérét 1993-ban ítélték 26-szoros életfogytiglani börtönre legalább 150 ember, köztük rendőrök, bírók, de gyerekek megöletéséért is. Riinát kegyetlensége miatt az alvilágban Szörnyeteg - néven ismerték.

Zaklatással vádolják Varnus Xavért

Mérei Tamás csellista azt állítja, hogy kiskorú volt, amikor egy közös fellépésük után egy vidéki házban többször zaklatta őt Varnus. Az orgonista az RTL Híradónak azt mondta, ő nem zaklatta Méreit és szexuális ajánlatot sem tett neki.

Néhol még mindig nincs gáz

Néhány lakásban már visszakapcsolták a gázt abban a pécsi társasházban, ahol kedden kora este robbanás történt. A detonációtól egy ember súlyosan megsérült, szomszédjainak pedig el kellett hagyniuk otthonukat. Csütörtök este már visszamehettek, de fűteni akkor még nem tudtak.

Nem állt meg a zebránál, botot hajítottak utána

Nem állt meg a zebránál, majdnem elgázolt egy póráz nélkül sétáltatott kutyát egy sofőr Nyíregyházán. Az esetet rögzítette egy másik kocsi fedélzeti kamerája. Felvette azt is, ahogy a kutya gazdája egy botot dobott a gyorsan elhajtó autó után. A Híradó által megkérdezett igazságügyi szakértő szerint mindkét fél hibázott.

Nem kellett szüleinek a szívbeteg baba

A súlyosan beteg kisfiú már több műtéten is túlvan, de még újabbak várnak rá. A kéthónapos baba az elmúlt hetekben már a második betegen született gyerek, akiről szülei lemondtak, és otthagyták a kórházban. Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint, a szülők ilyenkor a felelősségtől és a kilátástalannak tűnő feladatoktól rettennek meg.

Viccből tettek gumikat a sínre

Akár súlyos balesetet is okozhatott volna az a három gyerek, akik autógumikat tettek a vonatsínre a Borsod megyei Méránál. Egy tehervonat futott rá a gumikra, három vagon megrongálódott, csak a szerencsén múlt, hogy nem siklott ki a szerelvény.  A 12-13 éves fiúkat szinte azonnal elfogták.

Életveszélyes áramütés ért egy fiatalt

A 15 éves fiú egy tehervonat tetejére mászott fel szórakozásból múlt pénteken. Még hozzá sem ért a vezetékhez, amikor a 25 ezer voltos nagyfeszültség a levegőn keresztül megrázta. Testének több mint fele megégett: kórházban van, műtétek sorozata vár rá. A rendőrség vizsgálatot indított.

Rejtegette a megölt csecsemőjét

Megszülte gyermekét, majd megfojtotta, a maradványokat pedig egy éven át rejtegette az ügyészség szerint az az érdi nő, aki ellen most emeltek vádat. Az asszony 2015-ben szülte meg a kislányt, de azonnal megfojtotta, majd a testét zacskókba csomagolta. Ezután egy éven át a ház különböző pontjain rejtegette, míg végül családtagjai rá nem találtak.

Összevesztek, majd hátba szúrta élettársát

A gyanú szerint 15. kerületi lakásukban támadt rá a nőre, miután összevesztek. Hátba szúrta, de utána azonnal megpróbált segíteni rajta, és egy ismerősét is megkérte, hogy az hívja a mentőket. A nő életét azonban már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt.

Kiesett az ablakon egy kollégista Kiskunfélegyházán!

A 15 éves lány négy métert zuhant, mert eltört az ablak előtt lévő korlát. Meg kellett műteni, mert megsérült a lépe. A baleset szerda este történt a katolikus lánykollégiumban. Az intézményvezető szerint a gyerekek kihajoltak, hogy egy volt diákkal beszélhessenek.

Elgázolt vad miatt lett tragédia

Ketten meghaltak, egy fiatalember pedig életveszélyes állapotban került kórházba, miután kocsijuk elé repült egy szarvas teteme, amit előtte egy szembejövő kamion ütött el. Az áldozatok kocsija felborult és egy másik kamionnak is nekicsapódott. A szarvast elgázoló kamionos azt mondta az RTL Híradónak, már hiába próbált fékezni, amikor meglátta a közeledő állatot.

Varnus Xavér: „Nem szoktam embereket zaklatni”

Zaklatással vádolja Varnus Xavér orgonaművészt Mérei Tamás csellista. Mérei azt állítja, hogy kiskorú volt, amikor egy közös fellépésük után egy vidéki házban többször, verbálisan és non-verbálisan zaklatta őt Varnus. Azóta nyilatkozatháború dúl a művészek között.

REKORD: így kelt el 450 millió dollárért a Leonardo-kép

120 milliárd forint. Átszámítva ennyit fizetett Leonardo da Vinci Krisztust ábrázoló Világmegváltó című festményéért egy vevő. Leonardo da Vincinek mindössze 20 festménye maradt fenn, ez az egyetlenyen, amely eddig magánkézben volt. Az új vevő kilétét egyelőre homály fedi.

Benézték a kistigris nemét

Apró tévedés - valami hiányzott a második orvosi vizsgálaton. Kiderült, hogy a hímnek hitt szibériai kistigris valójában, testvéréhez hasonlóan nőstény.

Rekordot döntött a Leonardo-kép

120 milliárd forint. Átszámítva ennyit fizetett Leonardo da Vinci Krisztust ábrázoló Világmegváltó című festményéért egy vevő a Christie's aukciós ház New York-i árverésén. Soha ennyit még nem fizettek még festményért aukción.

Elhunyt Cseke László

90 éves korában elhunyt Cseke László, legendás rádiós műsorvezető. Cseke Teenagerparty című kívánságműsorát több százezren hallgatták titokban a Kádár-korszak idején. Az adást ugyanis az itthon betiltott Szabad Európa Rádió sugározta.

A paksi bővítésről vitáznak

Nem kerülhet többe Paks 2, mint a tervezett, tizenkét és fél milliárd euró. Ezt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes közölte szerda este, a gigaberuházásról rendezett budapesti vitán. A kormány azt állítja: fix áras szerződést kötöttek az oroszokkal, vagyis az esetleg felmerülő plusz költségek nem a magyar államot, hanem a beruházót terhelik.

 

Sok perbáli szégyenkezik

Semmi köze a kormányzat kommunikációjának ahhoz, hogy sokan félnek az idegenektől - ezt mondta Lázár János arra, hogy pár napja Perbálon három egyetemistához hívtak ki rendőröket.

Újabb milliós családtámogatás

Egymillió forintot átvállal a kormány azoknak a családoknak a jelzáloghiteléből, amelyek jövőre vállalnak harmadik gyereket - az erről szóló rendeletet szerdán fogadta el a kormány. A támogatás a háromnál több gyerekes családoknak is jár, de csak újabb gyerek születése esetén.

Nem gondolkozott a lemondáson az FTC elnöke

Nem gondolkodott a lemondáson Kubatov Gábor, az FTC elnöke a két héttel ezelőtti szurkolói összecsapás miatt, erről az RTL Híradónak adott interjújában beszélt.

Panelbontás helyett otthoncsere

Panelbontás helyett otthoncsere - így próbálja most a hódmezővásárhelyi önkormányzat családi házba költöztetni a város legnagyobb, 210 lakásos társasházának lakóit. Lázár János miniszter még nyáron beszélt arról, hogy vissza kellene bontani a panelházakat, de az érintett épületben élők tiltakoztak.

Copd: sokan nem tudják, hogy betegek

Egy öt kérdésből álló teszttel ki lehet deríteni, hogy kell-e tartani a COPD nevű betegségtől. A légzési nehézséget okozó tüdőbetegség a harmadik leggyakoribb halálok Magyarországon, mégis minden második beteg nem is tud róla, hogy ebben szenved.

Csak a kislány élte túl a katasztrófát

A kisrepülő leszállás közben csapódott egy erdőbe, a hároméves gyereken kívül hatan voltak a fedélzeten, mindannyian meghaltak. A helyi katasztrófavédelem szerint a kislány egy kétgyerekes tanárnőnek köszönheti az életét: ő a testével védte meg a gyereket a becsapódástól.

 

Tüdőrákkal küzd Székhelyi József

Súlyos beteg Székhelyi József. A színművésznek tüdőrákja van, de erősnek érzi magát ahhoz, hogy legyőzze a kórt. Az utóbbi időben tíz kilót fogyott, de egyetlen előadást sem mondott le. Azt mondta: az élet az első, a gyerekei és a felesége tartják benne a lelket.

 

Már 15 áldozata van a görög áradásnak

Már tizenöt halottja van az áradásoknak Görögországban. Több idős ember az otthonában veszítette életét. A kormányfő nemzeti gyászt rendelt el. A hegyek lábánál fekvő Mandra városában és annak környékén a legsúlyosabb a helyzet.

 

Csaló kért pénzt a menhelynek

Csaló próbál pénzt gyűjteni a győri állatmenhely nevében. A telefonáló időseket keres meg, hogy fogadjanak örökbe kutyát, különben elaltatják az állatokat. Előzetesen pedig 5-8 ezer forintot kér.

Átdobta a szomszédba a milliókat

Pénteken sem nyitottak ki a MALL.hu csomagátvevő pontjai. A NAV munkatársai vizsgálják a cég árukészletének egy részét egy négy és félmilliárdos áfa csalás miatt.

Bolt elé zuhant a furgon

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia, amikor egy kisteherautó egy miskolci üzlet kirakata elé zuhant. Az RTL Híradó úgy tudja: a sofőr túl gyorsan vette a kanyart. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Mindene odaveszett a tűzben

Semmije sem maradt a taksonyi asszonynak, akinek szerda hajnalban égett le a háza. Arra ébredt, hogy ropogást hall, majd lángra kapott a tető. Perceken múlt, hogy épségben ki tudott jutni a tűzből.

Botrány a futballakadémián!

Szexuális kényszerítéssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítanak egy budapesti tanárt, a rendőrség vádemelést javasol ellene. A gyanú szerint a Magyar Futball Akadémia kihelyezett óraadó tanáraként idén januárban zaklatta egyik diákját.

Székhelyi József: „Nem szeretnék rák celeb lenni!”

Székhelyi József tüdőrákkal küzd, mindezt bátran felvállalja a nyilvánosság előtt is. A színművész elmondása szerint nem akar „rák celeb” lenni, a nyilvánosságot csupán arra szeretné felhasználni, hogy minél több sorstársát bátorítsa arra, hogy soha nem szabad feladni!

 

Miért megy ilyen jól Tiborcznak?

Tiborcz István akkor lett, „híres”, amikor kiderült, ő veszi el a miniszterelnök legidősebb lányát, Orbán Ráhelt. Tiborcz éveken át egy olyan cég tulajdonosa volt, az Eliosé, amely sorra nyert el állami és önkormányzati megbízásokat. Aztán kiszállt belőle… Nemrég interjút adott a kormányközeli Origonak, amelyben beszélt arról, hogy már ingatlanban utazik: kastélyt, irodaházat és luxusvillát is vettek a cégével. Annak jártunk utána, vajon mitől megy ilyen jól a bdpst nevű cégének.

Elviszik Kuala Lumpurból Nuan Nuant

Az óriáspanda két évvel ezelőtt született Malajziában. A Kínában őshonos állatok a kihalás szélén állnak. Minden egyes panda a kínai állam tulajdona. Peking különös gesztusként szokta kölcsönadni az állatokat más országoknak. Ha utód születik, akkor azt Kínába kell visszajuttatni.

9 milliárd a legdrágább gyémánt

163 karát csaknem 9 milliárd forintért. Svájcban ennyiért kelt el egy aukción a Creation 1 névre keresztelt gyémánt. Tavaly év elején, Angolában találták, azóta dolgozott rajta egy 10 fős gyémántcsiszoló csapat. A majdnem gyufásdobozméretű követ egy gyémántokból és smaragdokból álló fehérarany nyakékbe illesztették.

Ausztrália igent mondott a melegházasságra

A voksolók 61,5 százaléka támogatta, hogy az azonos nemű párok is házasodhassanak. A kontinensnyi országban két hónapon át tartott a levélszavazás. Az ország konzervatív miniszterelnöke azt mondta: még karácsony előtt meg kell hozni a szükséges törvényeket. A melegházasság ellenzői szerint meg kell védeni az ausztrál családokat és gyerekeket.

Megpuccsolták a zimbabwei diktátort

Egy korszak vége az egykori brit gyarmaton: a hadsereg megdöntötte Robert Mugabe hatalmát. A 93 éves Mugabe csaknem 30 éven át volt Zimbabwe elnöke, előtte pedig kormányfőként irányította az afrikai országot. Bár a helyzet zavaros, úgy tudni, hogy jelenleg házi őrizetben van az agg politikus és nagy befolyású felesége. A hadsereg még csak azt sem ismeri el, hogy puccs történt.

Főügyészség: „Nem segíti elő a prostitúciót a puncs.hu”

Október végén a Párbeszéd elnökségi tagja tett feljelentést az oldal ellen, ahol a társkeresők megadhatják, milyen életszínvonalat várnak leendő párjuktól. Hegyesi Beáta szerint ez fiatal lányokat sarkall prostitúcióra. Az oldal ügyvezetője nem akart nyilatkozni.

Hősugárzóval melegítettek a mentőállomáson

10 napig hősugárzóval melegítették magukat a mentők Csepelen. Évek óta gond volt a kazánnal, másfél hete elromlott a berendezés, így 15 fokban ültek a mentőállomáson. A Mentőszolgálat szerint délutánra megjavították, így újra van fűtés és melegvíz. A Mentődolgozók Szövetségénél azonban azt mondják: ez nem egyedi eset, más mentőállomáson is lehetnek hasonló gondok a fűtéssel.

Hollik István is kérni fogja, hogy olcsóbb legyen a benzin

A keszthelyiek viszont nem számíthatnak kormánypárti képviselőjük közbenjárására, Manninger Jenő szerint ugyanis a piac dönti el az árakat. A miniszterelnök kedden gratulált Tállai Andrásnak, miután az Adóhivatal vezetője elintézte, hogy választókerületében a MOL csökkentse az árakat. Orbán Viktor hozzátette, akkor mindenki intézze el. Az MSZP délután levelet írt az olajtársaságnak, hogy mindenütt az országban tegyék olcsóbbá az üzemanyagot.

A Malévosoknak nem jár kárpótlás?

Teljes kárpótlást kaphatnak az államtól a Czegdély-ügy károsultjai, miután az Országgyűlés határozati javaslatban kérte erre a kormányt. A Fidesz szerint nem azért döntöttek így, mert a pórul járt diákok a költségvetési csalással gyanúsított szocialista politikus és ügyvéd Czeglédy Csaba munkaközvetítő-cégének dolgoztak. A Malév volt munkatársai ugyanakkor 5 és fél éve hiába kérik a kormányt, hogy az állami cég csődje miatt nekik járó több milliárd forintot kifizesse az állam.

Betegfigyelő rendszert kaptak ajándékba

Életmentő betegfigyelő rendszert kapott ajándékba a budapesti Tűzoltó utcai gyerekklinika. Az összesen 30 milliót érő eszközöket a Gyermekleukémia Alapítvány adományozta. Az eszköz méri a kórházban fekvő daganatos gyerekek életfunkcióit az ágy mellett, a monitor össze van kapcsolva egy központi géppel és az orvosok akár a mobiltelefonjukon is nyomon tudják követni, hogy minden rendben van-e gyerekekkel.

Vásárlás helyett inkább kölcsönöznek

Kölcsönkenyér.hu. Győr környéki anyák álmodták meg, majd hozták létre azt a weboldalt, ahonnan bárki ingyen kölcsönözhet különböző tárgyakat, ha ő maga is felajánl néhányat. A két asszony pályázati pénzből hozta létre az oldalt. Az a céljuk ezzel, hogy megóvják a környezetet és az embereket közelebb hozzák egymáshoz.

Hősként ünnepelnek egy iskolabusz-vezetőt

Oldalról csapódott egy jármű az iskolabuszba, amelyen a vezetőn kívül már csak három gyerek volt. A nő segített a rábízott gyerekeket kiterelnie a buszból a baleset után. A sofőrnő szerint inkább a gyerekeknek járna a dicséret.

Ütötte-verte a diákját a tanár – „csak haverkodott”

Bordán ütötte, lábon rúgta és többször fejbevágta diákjait a vád szerint egy nyíregyházi tanár. Az RTL Híradó hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amin látszódik, hogy másfél perc alatt 20-szor üti meg diákját matematikaórán a pedagógus. Miután kiderült az eset, eljárás indult ellene. Most kezdődött a bírósági tárgyalása. Azt mondta, ő csak haverkodott a gyerekekkel.

Maradandó sérülést okoztak az igazoltatáskor?

Földre rántották és brutális módon megbilincselték egy igazoltatás után, ezt állítja egy egyetemista fiú, akit azért állították meg tavaly nyáron Budapesten, mert a rendőrök szerint mobilozott vezetés közben. A fiú azt állítja, túl szoros volt a bilincs, a mentőket is ki kellett hívni a kapitányságra, és a keze azóta sem működik tökéletesen.

Röpködtek a mínuszok Zabaron

Fogcsikorgató volt az éjszaka az ország leghidegebb településén. Zabaron -7,9 fokot mértek. A helyiek hozzászoktak az extra hideg időjáráshoz. A szerdai mínuszok sem viselték meg őket. Zabar az év 365 napjából 53 napon tartja az országos hidegrekordot. A helyiek már szeptemberben elkezdenek fűteni, és egészen májusig tart a fűtési szezon.

Újabb szurkolókat fogott el a rendőrség

A Fradi-Debrecen meccsen kitört verekedés után 18 embert azonosítottak, akik közül heten már őrizetben vannak. Négyen feladták magukat, miután a rendőrség közzétette a fotóikat. A Fradi vezérszurkolója a Házon kívülnek hibának nevezte, hogy beengedték a meccsre azt a férfit, aki a távollétükben új szurkolói tábort akart építeni.

Kertbe tolatott egy busz Hollókőn

A távolsági járat sofőrje meg akart fordulni, de elrontotta a manővert, és majdnem egy háznak ütközött. A ház tulajdonosa azt mondta, többször is volt már hasonló baleset, mert a buszok gyakran fordulnak meg a háza előtti szűk helyen. Eddig hiába kérte, hogy máshol tegyék.

Csalók hirdetik a lakásokat

Lelopják a képeket az Airbnb-ről, és eladóként hirdetik az ingatlanokat a csalók Budapesten. A 444.hu derítette ki, hogy a gyanútlan vevőktől azzal az ürüggyel kérnek foglalót, hogy nagyon sok az érdeklődő. Utóbbi igaz is, hiszen a piaci ár töredékéért kínálnak drága belvárosi lakásokat. A csalók nem bízzák a véletlenre. Az elektronikusan letölthető tulajdonlapokról minden adatot megtudnak a lakásról. Így már eleve a tulajdonos nevén mutatkoznak be a vásárlóknak.

Lezuhant egy kamion az algyői Tisza-hídról!

A csodával határos módon csak könnyebben sérült meg a sofőr. A kamion Hódmezővásárhely felé tartott a 47-es úton, amikor áttért a szemközti sávba, majd a sofőr hirtelen jobbra rántotta a kormányt, átszakította a szalagkorlátot és a Tisza ártérébe zuhant.

Robbanás volt Pécs belvárosában

Súlyosan megégett egy hetven év körüli férfi, amikor lakásában - eddig nem tudni miért - robbanás történt kedden. Az egész környéket lezárták a tűzoltók, miközben a szomszédokat mentették. A lakás kigyulladt, a tűzoltók estig küzdöttek a lángokkal. A lakók egy része utána sem mehetett haza, mert az épületet statikus vizsgálta. A társasház jelenleg is üres, a benne élők rokonokhoz költöztek. A robbanás okát még vizsgálják.

AIRBNB CSALÓK:

Csalók próbáltak a gyanútlan vevőktől előleget kicsalni úgy, hogy a piaci ár töredékéért hirdettek meg valójában nem eladó lakásokat. A lakásokról fotókat is szereztek. A képeket egyszerűen letöltötték az Airbnb nevű oldalról, ahol lakástulajdonosok kínálnak kiadó szállásokat főként turistáknak. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője elmondta, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy ne legyenek csalók áldozatai a vásárlók.

 

Trump végzett Ázsiával

A Fülöp-szigetek elnöke dalra fakadt előtte, Kínában királyi vacsorával fogadták, Putyinnal pedig remekül megértették egymást - Donald Trump szerint rendkívül sikeres volt 11 napos ázsiai körútja.

 

60 km/órával is tudnak futni

Alig másfél méter magas, de akár hatvan kilométer per órás sebességgel is képes futni. Ezentúl a miskolci állatkertben is meg lehet figyelni a nandut. Ez a madár Dél-Amerikából származik, a strucc közeli rokona. Bár repülni nem tud, hihetetlenül gyorsan fut.

 

Bekérették az amerikai ügyvivőt

Bekérették a Külügyminisztériumba az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét, miután kiderült, hogy a Trump-kormányzat csaknem 200 millió forinttal támogatná a független vidéki sajtót Magyarországon - tudta meg az RTL Híradó.

 

„Olasz világvége”

Tragédia, katasztrófa, világvége. Ezek a súlyos szavak ismétlődnek Olaszországban hétfő este óta. A letargia oka, hogy a fociválogatott a svédek elleni visszavágón nem tudta kiharcolni a továbbjutást, így csaknem 60 év után megint nem lesznek ott a világbajnokságon.

 

Újabb támogatás a sportkluboknak

Döntött a kormánytöbbség: az önkormányzatok helyett a sportkluboknál hagyják az iparűzési adó egy részét. Tiba István fideszes országgyűlési képviselő, a balmazújvárosi fociklub elnöke javaslatára emellett a klubok állami támogatást kapnak a stadionok üzemeltetésére, valamint nem kell adót fizetniük a sportolók fizetése után sem.

 

Nehezítés a „kamupártoknak”

Az Országgyűlés elfogadta a választási törvény módosítását. A változtatás szerint a kispártok, ha elegendő jelöltet indítanak továbbra is felvehetik a 150 és 600 millió forint közötti állami támogatást, de ha 1 százalékot sem érnek el, akkor a pártvezetők a saját vagyonukkal felelnek azért, hogy a pénzt vissza is fizessék.

 

 Nem értik, ők miért nem kapnak

Igazságtalannak tartja, és nem érti az idén nyugdíjba vonultak egy része, hogy miért maradt ki a nyugdíjprémiumból - a Híradónkhoz érkezett nézői megkeresések szerint. Nekik a törvény alapján nem jár az extra juttatás, ahogy korrekciót sem kaphatnak a tervezettnél magasabb infláció kompenzálásaként.

 

Irodisták, szerelők a volánnál

Irodai dolgozók, szerelők, mérnökök a volán mögött. Már saját, más területen dolgozó munkatársait is szívesen látná sofőrként a BKV, csak legyen, aki vezeti a buszokat. A Népszava értesült arról, hogy saját embereit is bíztatja a társaság arra, hogy jelentkezzenek sofőrnek.

 

Kórháznak segítenek a fiatalok

Egyetemisták gyűjtenek wc-papírt, zsebkendőt, szalvétát és rajzeszközöket a Szent János Kórház gyerekosztályának. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói órai feladatként kapták, hogy fontos társadalmi munkát végezzenek. Azt mesélték, egyből a kórházakra gondoltak.

Ha szeretné megtudni, hogy Ön, miként segíthet, kattintson ide.

Telkek szakítják meg az új utat

Félkészen maradt út Pilisvörösváron. Egy fél kilométeres szakaszt nem tudnak befejezni a Pest megyei településen két telektulajdonos miatt. Pedig úgy tudjuk, korábban csak úgy kaptak építési engedélyt, hogy aláírták, ha elkezdik építeni az utat, vissza kell adniuk a földterületet.

 

Turisták a tűzvonalban

Lőgyakorlatokon és utcai harci kiképzésen vehetnek részt azok a turisták, akik Rio de Janeiro nyomornegyedeit szeretnének megtekinteni. Az érdeklődés egyre nagyobb a favellák iránt, a látogatók biztonságát viszont a rendőrök és a katonák sem tudják biztosítani.

 

Szexelni és vécézni is tilos

Szexelni és vécézni is tilos - szokatlan tiltótáblákat tett ki egy tanya tulajdonosa a telkére vezető úton. Pálcikaemberekkel ábrázolta, hogy szerinte mit nem szabad csinálni az erdő szélén. A terület tulajdonosa a szemetelést akarta megállítani a táblákkal.

 

Letörték a Mária-szobor fejét

Feldúlták az esztergomi Bazilika melletti kegyhelyet. Hogy kik voltak, nem tudni. A 3 éve felújított Mária-szobrot szó szerint lefejezték - a fejet egy padon találták meg, méterekre a szobor testétől.

 

Viszik Győzike jakuzziját is

Adótartozás miatt elárverezi a NAV december elején Gáspár Győző bútorait - erről írt a Blikk. Gáspár Győző a Fókusznak azt mondta: nem érti, hogy mit akar tőle az adóhatóság, mert szerinte ő nem bűnöző, amíg a bíróság ki nem mondja azt.

 

Édesszájú betörőt fogtak

Édesszájú volt a Balaton parti betörő, a rendőrség szerint volt olyan étterem, ahová ötször is visszament, hogy a somlói galuskából egyen. A hatvan éves pécsi férfit a napokban kapták el. Kiderült, összesen 56 nyaralóba tört be idén június és november között.

 

Hátba szúrta barátját, majd folytatta az ivást

Hátba szúrta barátját, majd folytatta az ivást az a komlói férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A támadás az áldozat lakásán történt még májusban, a megkéselt férfi élettársa hívta a mentőket.

 

Nem követett el bűnt - ezt mondta Kerényi Miklós Gábor

Nem követett el bűnt - ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kerényi Miklós Gábor. A zaklatással, bántalmazással vádolt rendező szerint tetteinek nem volt szexuális töltete. Példát mesélt arra, hogyan használta az ölbe fektetést, szerinte oktatási céllal.

 

Brutális baleset: alig tudták kiemelni a sofőrt

Leszakadt egy furgon vezetőfülkéje miután kamionnak csapódott tegnap este a 4-es úton, Abonynál. A sofőrön a balesett miatt megálló autósok próbáltak segíteni, de a teste annyira beszorult a roncsba, hogy a tűzoltóknak kellett kivágniuk.

 

NANDU: Bár repülni nem tud, hihetetlenül gyorsan fut

Nem lehet összetéveszteni a miskolci nandukat, de érdekesség, hogy a természetben nincs különbség a nemek között, ott kizárólag szürke példányok élnek. Mindhárom nyáron született, most körülbelül egy méter magasak, de még nőni fognak. A nanduk kifejlett korukban elérik a másfél méter magasságot. A nanduk Dél-Amerikából származnak. Füves területen, a pampákon élnek. Főleg növényekkel táplálkoznak, de megesznek minden olyan kis állatot és rovart, amit el tudnak kapni.

 

Így segíthet a Szent János Kórház gyerekosztályának

Egyetemisták gyűjtenek WC-papírt, zsebkendőt, szalvétát és rajzeszközöket a Szent János Kórház gyerekosztályának. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói órai feladatként kapták meg, hogy fontos társadalmi munkát csináljanak. Azt mesélték, egyből a kórházakra gondoltak. Az intézmény gyerekosztályának vezetője azt mondta az RTL Híradónak, hálásak, mert így nem a gyógyszerkeretből kell költeniük minderre.

Egyetemisták gyűjtenek a kórháznak. Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház osztályvezető főorvosa azt mondja, a rajzeszközök miatt különösen örülnek a gyűjtésnek, mert a kórházban művészetterápia is működik és várakozó gyerekeket is könnyebb azokkal lekötni. A tisztálkodási szerekre pedig mindig szükség van.

Egyetemisták gyűjtenek a kórháznak

A Corvinus Egyetem vezetés-szervezés mesterszakos hallgatói az Adjkirály! nevű jótékonysági oldal segítségével indították el adománygyűjtésüket. Zsebkendőt, Wc papírt, szalvétát, műanyag tányérokat és rajzeszközöket is várnak a diákok.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!