KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

Csomós Mari a nemzet színésze

Csomós Marit választották a Nemzet Színészévé. A címet legfeljebb tizenketten viselhetik. Berek Kati februári halála után a megüresedett helyre a többi Nemzet Színésze szavazott, akik egyhangúlag választották maguk közé a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Csomós Marit. A hír színházi öltözőjében érte, azt mondja, azóta folyamatosan csöng a telefonja: színészkollégák, rendezők, barátok gratulálnak az elismeréséhez.

15 nap börtön az ellenzékinek

15 nap börtönre ítélték az utóbbi évek legnagyobb oroszországi ellenzéki tüntetéseinek szervezőjét. A moszkvai megmozduláson letartóztatott Alexej Navalnij felhívására vasárnap több mint 100 ezren vonultak utcára, hogy lemondásra szólítsák fel az orosz kormányfőt. Navalnij szerint Dmitrij Medvegyev palotákat, jachtokat, szőlőbirtokokat harácsolt össze 70 milliárd rubel, átszámítva 350 milliárd forint értékben.

„Új dimenziós együttműködés”

Új dimenzióba lép az együttműködés a Fülöp-szigetekkel - ezt ígérte a magyar külügyminiszter, miután találkozott az ország elnökével. Szijjártó Péter az első uniós külügyminiszter, aki bejutott Rodrigo Dutertéhez. A Fülöp-szigeteken többezren haltak meg a kormányváltás óta, mert az új elnök háborút indított a kábítószerek ellen. Duterte korábban kilátásba helyezte a választások felfüggesztését, egy interjúban Hitlerhez hasonlította magát. Az LMP szerint a magyar külügyminiszter legitimál egy katonai diktatúrát.

„Nem hatékony felhasználás”

Nem hatékonyan használta fel a 2007 és 13 közötti uniós pénzeket Magyarország - ezt állapította meg az a tanulmány, amit a kormány rendelt meg. Azt a miniszterelnökség államtitkára is elismerte, hogy a pénzfelhasználásra nem lehet büszke az ország, de Csepreghy Nándor szerint legalább sok tíz milliárd jött az uniótól. Az MSZP is elismerte: nem volt tökéletes a rendszer a kormányzásuk alatt, de szerintük most sem jobb.

Ki adna többet a nyugdíjasoknak?

Egymásra licitál az MSZP és a DK, hogy mit adnának a nyugdíjasoknak, ha kormányra kerülnének. A szocialisták ingyenes gyógyszert ígértek a 65 év felettieknek, a DK szakpolitikusa pedig ezután már arról beszélt, ők 120-150 ezer forintos alapnyugdíjat adnának az időseknek. A DK ígéretéről hétfőn kiderült, hogy még a párton belül is vitáznak róla. A Fidesz szerint a baloldal kivitelezhetetlen ötletekkel állt elő, ők csak azt ígérik, hogy megtartják a nyugdíjak reálértékét.

Mérgező-e a kutak vize?

Már 2007-ben elérte a szentendrei laktanya területéről származó szennyezés a közeli ivóvízkutatakat - ez derül ki a környezetvédelmi hatóság akkori méréseiből. A dokumentumot az Együtt képviselője tette közzé. A levélben az is benne van, hogy hiába fordultak a Földművelési és a Belügyminisztériumhoz, mégsem történt semmi. A Dunamenti regionális Vízmű szerint a víz minősége jó, nincs közvetlen veszély, az elmúlt öt évben már nem találtak mérgező anyagot a kutak vizében.

Nem fenyegetett, csak megmutatta

Nem fogta rá az eladóra a kést, csak megmutatta neki – a kiszabható, legalacsonyabb büntetést, 5 évet kapott a debreceni trafikrabló. A 21 éves férfi tavaly pünkösdkor ment be egy dohányboltba, ahol rosszullétet szimulált és kért egy pohár vizet. Amikor az eladó közelebb lépett hozzá, kést vett elő és a bevételt követelte. Meg is kapta, elkölteni azonban már nem volt ideje, a rendőrök aznap elfogták.

Fuldoklót mentett a Dunából

Fuldokló embert mentett a Dunából egy bajai dzsúdós. Csikós László a város kikötőjében volt, amikor észrevették, hogy egy fiatal férfit sodor az ár. A dzsúdós egy matróztól kért mentőövet, azzal ugrott a kilencfokos vízbe. A fuldokló fiatalembert sikerült a partra húznia. A mentők ellátták, majd kórházba vitték, de már kiengedték. Csikós László azt mondja: többen is látták, hogy baj van, de semmit sem csináltak.

Seprűnyéllel verték, belehalt

Ütötték, rúgták és egy seprűnyelet is eltörtek rajta. Egy 78 éves asszonyt próbált meg kirabolni két éve sajóbábonyi az otthonában két fiatal - egy huszonéves és egy akkor hetedik osztályos fiú. A nő pár nap múlva a kórházban belehalt a sérüléseibe. A támadók pere hétfőn kezdődött a miskolci bíróságon, egyikük sem tett vallomást.

Kukába rejtette a holttestet

Agyonverte ismerősét, majd egy kukába rejtette a holttestet az a férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat. A gyilkosság estéjén italozni kezdtek, de valamin összevesztek. A vádlott először egy téglával esett ismerősének, majd kapanyéllel ütötte és magára hagyta. Mikor felébredt, akkor vette észre, hogy barátja meghalt. Egy nap alatt elfogták, akár húsz év börtönt is kaphat.

Felborultak, egy ember meghalt

Halálos baleset az M7-esen. Egy kisbusz borult fel reggel a Balaton felé tartó oldalon, Kőszárhegy közelében. 6-an utaztak benne, nem ütköztek semmivel, valószínűleg a sofőr egyszerűen elvesztette uralmát a jármű felett és letért az útról. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de az egyik utason, egy férfin már nem tudtak segíteni. Egy másik ember súlyosan megsérült, négy embert pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

GYÁSZOLÓ SZÜLŐ:

Flóra tizenöt éves volt. Egyedül ment, a szülei nem kísérték el az iskolai sítáborba. Csak a január 20.-ai baleset hírére indultak Veronába. Ott tudták meg, hogy a lányuk meghalt. Egyetlen gyermekük volt - ezt mondta Híradónknak az édesapja, Krizsány László. Azért állt kamera elé, mert a biztosító nemrég négymillió forintot ajánlott nekik, kárenyhítés címén. Több szülő is hasonló ajánlatot kapott. Mielőtt elfogadták volna, beszélni akartak a buszos cég vezetőjével.

Óriási germán harcost találtak

Régészeti szenzáció. Óriás germán harcos maradványait találták meg a régészek Hódmezővásárhely határában. Egy szarmata-kori településhez tartozó temetőben találták meg a két méter magas germán sírját. A csontok mellett több különleges tárgy is előkerült.

Kilencven éves Békés Itala

Nem érti, miért beszélnek róla múlt időben, hiszen a mai napig aktív. Békés Itala színművész csütörtökön ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Legutóbb például Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjében alakított egy viccesen bölcs takarítónőt. Csütörtök este a Madách Színházban köszöntötték kollégái, ahol kiállítás is nyílt az életművéből.

Peren kívül egyeztek meg

Peren kívül megállapodott a Gyöngyhajú lányról Presser Gábor és Kanye West. Az amerikai világsztár még 2013-ban, egy újonnan megjelenő számához használta fel az Omega híres slágerét, aminek zenéjét Presser Gábor és Adamis Anna írta. Presser Gábor az MTI-nek azt nyilatkozta, örül, hogy végre vége van ennek az ügynek. részleteket nem árult el, de az amerikai Page Six hírportál azt közölte, tudomásuk szerint 2 és fél millió dollárra, azaz 717 millió forintra perelték a rappert.

Napszimulátor új üzemanyaghoz

A világ legnagyobb mesterséges Napja - így hirdetik hangzatos túlzással a Németországban csütörtökön felavatott különleges fényszerkezetet, amelynél jelenleg nincs erősebb a Földön. Ez valójában egy napszimulátor, amely irtózatos hőt képes célirányosan termelni. Ezzel akarnak üzemanyagot előállítani repülőgépek számára.

Fegyelmit kaptak a történészek

Írásbeli figyelmeztetést kapott négy történész, amiért engedély nélkül nyilatkoztak a sajtónak – írta meg a 444.hu. Ungváry Krisztián a tavalyi október 23-i állami ünnepségen nyilatkozott, miután úgy arcon vágták, hogy vérzett a feje. Az ’56-os intézet három másik történésze pedig abban a vitában foglalt állást, hogy ki látható az 56-os emlékév egyik óriásplakátján. A történészek pénteken nem akartak nyilatkozni. Ahogy a kormány és az emlékévet szervező bizottság sem. Az LMP szerint ez a módszer a Rákosi-korszakra emlékeztet. A kormánypártok viszont azt mondják, a történészek írásban bármikor kifejthetik a véleményüket.

Ingyen gyógyszert ígér az MSZP

Ingyen gyógyszert ígér a 65 év feletti nyugdíjasoknak az MSZP. Molnár Gyula, a párt elnöke szerint minden olyan vényköteles orvosságot ingyen kaphatnának meg az idősek, amit a háziorvos ír fel. A szocialisták szombat országos kampányt is indítanak, hogy ismertessék Botka László miniszterelnök-jelölt programját. A Fidesz szerint a szocialisták elkezdték a kampányt és fűt-fát ígérnek az embereknek.

3 milliárdba kerül az ugrótorony

Több mint két éve tudják, hogy Budapesten lesz a vizes vb idén nyáron, mégis csak március elején írták alá az ugrótorony építéséről szóló szerződést. A tornyot, amelyet a vb után elbontanak, majdnem 3 milliárd forintból építik fel. Az Együtt szerint ez az ár túl magas. A Fidesz-KDNP azt tartja fontosnak, hogy a költségek nemzetközi összehasonlításban átlagosak legyenek.

Többet keresett a kormányfőnél

A miniszterelnöknél is magasabb a fizetése a Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatójának. A 24.hu kérte ki a cégvezetők fizetési listáját, ebből derült ki, hogy Mihók Attila 1,8 millió forintot vihetett haza havonta. És jól kerestek az igazgatók is. Az ő bérüket külön nem részletezték, de mindenki egy millió forint fölötti fizetést kapott. A cég szerint ezek a bérek még mindig alacsonyabbak, mint amit a versenyszférában lehet keresni. A Momentumnál azt mondják, jó lenne tudni, hogy pontosan mit csináltak a vezetők ennyi pénzért. Lázár János tegnap jelentette be, hogy a Budapest 2024-et felszámolják.

„Ne fizessék be a bírságot!”

Kamerafelvétel alapján megbüntetni az autósokat 50 ezer forintra, nem kóser. Ezt mondta Tarlós István főpolgármester a közterület-felügyelők gyakorlatáról, amiről Híradónk is beszámolt. Több budapesti kereszteződésben is 50 ezer forintra büntetik azokat az autósokat, akik rutinból vezetnek és nem veszik észre, hogy tiltó táblákat raktak ki. A főpolgármester azt mondta, ne fizessék be a bírságot azok, akik nem helyszíni bírságot kaptak.

A kalcium allergiára nem jó

Több százezer dobozzal írnak fel belőle évente a magyar orvosok allergiára és megfázásra, de közben ezekre teljesen hatástalan. A kalcium ellen nemrég néhány szakember háborút indított, mert sokan megszokásból használják, teljesen feleslegesen – írta meg az index. A legnagyobb veszélye, hogy rovarcsípéseket is félrekezelhetnek vele, a páciens pedig belehal az allergiás sokkba.

Szerette a kést a londoni támadó

Többször is ült már börtönben késelés miatt a londoni merénylő - közölte a Scotland Yard. Arra viszont semmi sem utalt, hogy az angoltanárként dolgozó 52 éves férfi terrortámadásra készülne. Péntek reggelre ötre emelkedett a merénylet halálos áldozatainak száma, egy idős férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. Közben egyre több amatőr videó lát napvilágot, amelyeket közvetlenül a támadás után készítettek. Megrázó képsorok következnek!

Kétszer fosztották ki az öltözőt

Négy napon belül kétszer is kifosztották a nagykanizsai kulturális központ öltözőit. Mindkét esetben diákok pénzét, nagy értékű telefonokat és ruhákat vitt el a tolvaj. A kamerák azonban rögzítették az akcióját és a rendőrök két nap alatt elfogták a tettest.

Mást mond a rendőrség és a tanúk

Ellentmondás a szemtanúk és a rendőrség álláspontja között. Egy 38 éves férfi hétfő este akart felgyújtani, majd megkéselni három embert a váci vasútállomáson. Az RTL Híradónak nyilatkozó áldozat és szemtanúk szerint a férfit elfogták az állomáson és bilincsben vitték el. A rendőrség viszont azt állítja, elment a helyszínről és ezért körözik gyilkossági kísérlet miatt. Szerettük volna tudni, hogy mulasztott-e valaki a rendőrségnél, de nem válaszoltak kérdéseinkre.

Belemart a megvadult kutya

Zavarta a gyerekzsivaj, ezért a gyanú szerint ráuszította nagytestű kutyáját egy 13 éves fiúra egy 40 éves nő Hajdúsámsonban két nappal ezelőtt. A megvadult kutya a gyerek combját kapta el, majd berántotta egy bokorba. A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást a kutya gazdája ellen. Ő ma azt mondta a Híradónknak, hogy nem uszította senkire az állatot, a gyerekek idegesítették fel a kutyát, az rájuk támadt, hiába próbálta megakadályozni.

Sírva kért bocsánatot

Sírva kért bocsánatot a másodfokú tárgyaláson a Népszabadság volt főszerkesztője a két évvel ezelőtti halálos baleset miatt. Murányi Marcellt jogerősen is felfüggesztett börtönre ítélték, mert a bíróság szerint elsodort egy biciklist kanyarodás közben, Budapesten. A kerékpáros egy hónappal később meghalt. Murányi Marcell ezután lemondott főszerkesztői posztjáról.

Ismét őrizetben Tasnádi Péter

Fél évig volt csak szabadlábon, ismét őrizetben van Tasnádi Péter. A 90-es évek hírhedt bűnözőjét orgazdasággal gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A gyanú szerint Tasnádi társával megszerzett egy korábban Budapestről ellopott luxusautót, majd felajánlotta a kocsi tulajdonosának, hogy 3 és fél millió forintért visszavásárolhatja. Ebből 250 ezret ki is fizetett a férfi, aki visszakapta a kocsit. A titkosszolgálat azonban tudomást szerzett az ügyről és nyomozást indított.

Beismerő vallomás tett

Csaknem egy év után elfogták a túronyi rablógyilkosság gyanúsítottját. A baranyai faluban tavaly májusban megöltek egy nyolcvan éves német nyugdíjast, aki évek óta ott lakott. Egy huszonhat éves helybeli férfit gyanúsítanak a gyilkossággal, aki mindent beismert, délután már előzetes letartóztatásba is került. Apja Híradónknak azt mondta, még mindig nem tért magához a történtektől.

Halott anyjával élt hetekig

Hetekig élt halott édesanyjával egy lakásban egy 60 éves férfi Miskolcon. A szomszédok azt mondják, az elviselhetetlen szagokra figyeltek fel, ami a negyedik emeleti lakásból áradt. Amikor a rendőrök csütörtök délután kinyitották az ajtót, a 83 éves asszony már legalább másfél-két hete halott volt. Fia azonban nem szólt senkinek, a holttesttel élt tovább. Úgy tudjuk, őt most pszichiátrián kezelik. Megrázó történet következik.

MEGSZÓLAL: A szemtanú másképp emlékszik

Nagy Vivient sokkolta a hír, hogy szabadon van az a férfi, aki hétfő este őt és párját fel akarta gyújtani a váci vasútállomáson. A rendőrségtől azt szerettük volna tudni, hogy a szemtanúkkal ellentétben, miért állítják azt, hogy a férfi elment az állomásról. Valamint miért van szabadlábon, ha már egyszer elfogták, illetve mulasztott-e valaki a rendőrségen? Ma mindössze annyit írtak, hogy a nyomozásról jelenleg nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni.

Meglepte idős rajongóját Clooney

George Clooney valóra váltotta egy 87 éves rajongója álmát. A hölgy egy idősek otthonában él az angliai Readingben. Ugyanott, ahova 2014-ben költözött a filmes szupersztár feleségével. Az otthon alkalmazottai írtak neki, hogy a néni minden nap megemlíti, hogy szeretne találkozni a színésszel, aki legnagyobb meglepetésükre vasárnap délután egy csokor virággal jelent meg náluk.

Jó fej jegesmedvék érkeztek

Úgy pózoltak a kameráknak a budapesti állatkert új jegesmedvéi, mint az igazi sztárok. Nem csak új lakóhelyét fedezte fel a Moszkvából alig pár napja érkezett két hím mackó, a rivaldafényt is láthatóan élvezték. Belij és Szerij testvérek, egyiküket már örökbe is fogadta a Magyar Jégkorong Szövetség.

Megújult „Jézus sírja”

Befejeződtek Jézus Krisztus hagyomány szerinti sírjának felújítási munkálatai. A jeruzsálemi Szent Sír bazilikában álló építmény már csaknem összedőlt, amikor nemzetközi összefogással elkezdték felújítani. Már megvan a pénz a restaurálás folytatásához is. Ez a Szent Sír bazilika Jeruzsálemben, a kereszténység legszentebb helye. A hagyományok szerint itt volt Jézus keresztútjának utolsó öt állomása. Itt feszítették keresztre, és itt is temették sziklasírba.

Csak a mobil mehet a fedélzetre

Nem lehet többé mobiltelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket - így laptopokat, tableteket felvinni kilenc légitársaság Egyesült Államokba, illetve Nagy-Britanniába tartó járataira. Olyan repülőgépekről van szó, amelyek bizonyos afrikai és közel-keleti országokban szállnak fel. A tiltás tíz várost érint, köztük olyan nagy légiközlekedési csomópontok is vannak, mint Dubai, Doha vagy Isztambul.

Újabb 1 milliárd a Sámándobra

A világkiállítás már csaknem két éve véget ért, de a kormány még az idén is elkölt egymilliárd forintot a milánói expóra készült pavilonra. A Sámándobot jelképező épületet 650 millió forintért hazaszállítják Olaszországból és Karcagon állítják fel. A város cserébe 330 millió forintot kap az államtól. Jövőre pedig várhatóan újabb egymilliárdot. Az Együtt szerint ez pénzkidobás.

„Az oroszok bármit megtehetnek”

Az oroszok azt érezhetik, hogy Magyarországon bármit megtehetnek - ezt állítja a titkosszolgálat egykori kémelhárító tisztje. Az Indexnek adott interjúban arról beszélt: a politika beavatkozik az elhárításba, a letelepedési kötvényekkel pedig illegális ügynökök is bejuthattak. A kormányfő úgy reagált: nem újdonság, hogy külföldi titkosszolgálatok próbálnak befolyást szerezni Magyarországon. A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke pedig azt mondta: jövő héten foglalkoznak az üggyel.

Vizes vb: 10 milliárdos drágulás

Csak márciusban több mint 10 milliárd forinttal nőttek a vizes világbajnokság rendezési költségei. Legutóbb a szervezőbizottság formaruháira adtak 211 millió forintot, az eseményre érkező újságírók szállására pedig 225 milliót költenek. Közben az 50 milliárdból épült Duna Aréna uszodakomplexumban beszakadt a padló az előtérben. Az LMP szerint a Dagály a lopás és a korrupció emlékműve lesz.

„Nem egészségesebb a friss tej”

Nem egészségtelenebb az UHT, mint a friss tej - ezt mondja a Híradónknak nyilatkozó dietetikus. Tegnap a földművelésügyi miniszter bejelentette, hogy csak az egészséges, jó minőségű élelmiszerek fogyasztását támogatják, és ezért nem csökkentik a tartós tejek ÁFÁ-ját. Az MSZP azt mondja, arcpirítóan keveset tudnak a pasztőrözésről a kormányban. A Terméktanács szerint túl sok bevételtől esne el a költségvetés, mert a magyarok 80 százaléka tartós tejet iszik.

Kincsem: már 72 ezren látták

11 éve nem voltak kíváncsiak annyian magyar filmre, mint a múlt héten bemutatott Kincsemre. A romantikus kalandfilm központjában a 140 éve született csodaló története áll. A filmre eddig 72 ezren váltottak jegyet. Herendi Gábor rendező híradónknak azt mondta, még az ellenségeinek is tetszett a film. Úgy tudjuk, már külföldön is érdeklődnek a forgalmazási jogok iránt.

Veszélyes, ha marad a téli gumi

Veszélyes és drága nyáron is téli gumit használni. Ennek ellenére az autósok 10-20 százaléka egész évben téli gumit használ az általunk megkérdezett igazságügyi szakértő tapasztalata szerint. Az emberek többsége fontosnak tartja, hogy 7 fok alatt téli gumira váltson. Arra viszont kevesebben figyelnek, hogy tavasszal is cseréljenek. A téli gumi nyári használata nagyobb fogyasztást eredményez, és a féktávot is megnöveli.

10 kukásautót kellett bevetni

Nem találkoztak még egy helyre szórva, ekkora mennyiségű illegális szeméttel – mondják a Fővárosi Közterület-fenntartónál. Ma mintegy 10 kukás autóval, 300 köbméter hulladékot kellett összeszedni a III. kerületből. Az illegális szemetet a házaktól pár méterre, közvetlenül egy forgalmas főút mellé szórták néhány napja. A fővárosban évente több tízmillió forintba kerül az illegális hulladék elszállítása.

Azt állítja, 30-an megfulladtak

Mentőben, betegszállítóban és postásautóban is csempészték a menekülteket, 16 év börtönt is kaphatnak. Milliókat kereshettek a menekülteken a nemzetközi bandának a magyar tagjai, akik a vád szerint több mint 1000 menekültet juttattak el a szerb határról Nyugatra. A magyarországi csoport vezetője azt vallotta a bíróságon, hogy 2013-ban 30 menekült fulladt meg egy hűtőautóban. De mivel nem tudta megmondani hová kerültek a holttestek, az osztrákok nem nyomoztak. 

Droglaborra bukkantak Újpesten

Droglabort számoltak fel a rendőrök Újpesten. Az akcióban összesen négy férfit fogtak el, akik a gyanú szerint amfetamintartalmú folyadékból akartak kábítószert előállítani. Ha tervük sikerül, akkor akár 50 millió forintnyi drogot is készíthettek volna, de a nyomozók még időben elfogták őket. A bíróság holnap dönt előzetes letartóztatásukról.

Menekülő: nem loptam, vettem

Nem lopta, hanem vette azt a kocsit, amivel kilométereken keresztül menekült az őt üldöző rendőrök elől - információink szerint ezt mondta az ámokfutó sofőr, aki tavaly nyáron száguldozott Hajdúszovát közelében. A járőröknek egy körözött lopott kocsi tűnt fel a főúton, ezért vették üldözőbe. Végül elakadt egy kukoricásban. A rendőrök vádemelést javasolnak a sofőr ellen, aki elfogása óta egy másik ügy miatt már börtönbüntetését tölti.

Életfogytiglan a gondozónőnek

Nem én követtem el a gyilkosságot – ezt mondta a bírónak az a nő, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek ma, a Debreceni Törvényszéken. A vád szerint 2014-ben brutálisan végzett egy 81 éves asszonnyal. Miután megölte, kirabolta. Elvette a pénzét és az ékszereit.

Szülő jelenthette fel a papot

Egy szülő jelentette fel, az atv.hu információi szerint ezért adta fel magát az a Baranya megyei plébános, aki egy tiltott kapcsolatról tehetett vallomást felettesének a napokban. Hétfőn számoltunk be róla, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt indult nyomozás egy 42 éves férfi ellen. Hogy pontosan ki tette a feljelentést, azt nem közölte a rendőrség, részleteket pedig továbbra sem árul el az egyházmegye az ügyről. Kozármislenyben most sokan aggódnak a plébánosért, aki egyelőre elérhetetlen.

Tévések balesete az M7-esen

Balesetet szenvedett a Sláger TV egyik stábja tegnap este az M7-es autópályán. A karambol a sztráda Tárnok melletti szakaszán történt. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a stáb kisbuszába hátulról belehajtott egy autó, ami ezután egy kamionnak is nekicsapódott. A kisbuszban három operatőr ült, valamint VV Leo, aki a ValóVilág első szériájában szerepelt. A karambolban senki sem sérült meg súlyosan.

Mentőautónak lökte a kocsit

Megsérült egy kismama és a mentőben a beteg is. Kórházba siető mentő karambolozott Győrben. Egy kereszteződésben előbb két személyautó ütközött és az egyik nekilökte a másikat az éppen érkező mentőautónak. A vétlen autóban egy három hónapos kismama megsérült. Őt és a mentőben lévő beteget is kórházba vitte egy másik mentőautó.

Bennégett a kocsijában

Kiégett egy autó késő este a Pest megyei Ócsa közelében. A sofőr bennégett az autóban. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A nyílegyenes úton, fékezés nélkül hajtott egy fának a sofőr. A kocsi ekkor gyulladt ki. Az autó vezetője annyira összeégett, hogy órákig tartott mire azonosították a rendőrök.

Tűzvész az etyeki filmstúdióban

Tűz pusztított az etyeki filmstúdióban! Az 1500 négyzetméteres csarnokban az új Robin-Hood filmet forgatják az Oscar-díjas Jamie Foxx-szal. A film díszlete gyulladt ki. 27-en dolgoztak odabent, amikor reggel felcsaptak a lángok. A katasztrófavédők sokáig nem tudtak behatolni a csarnokba, félő volt, hogy égő díszletdarabok zuhannak rájuk. A zárt térben óriási hő keletkezhetett, mert a tető elkezdett deformálódni, félő volt, hogy beszakad.

AUTÓS ÜLDÖZÉS: Vádemelési javaslat a sofőr ellen

Akciófilmbe illő jelenetek. De ez nem Hollywood. Szirénázva száguldoztak a rendőrök, a terepjáró sofőrje azonban nem állt meg. A gázra lépett, így menekült kilométereken keresztül a rendőrök elől Hajdúszovát közelében tavaly nyáron. Volt oka sietni, a zöld terepjáró ugyanis nem a sajátja. Hajdúszoboszlóról lopták egy nappal korábban.

MACIPUSZI: Így szeretgetik egymást a jegesmedvék

Belij és Szerij órákat képes azzal tölteni, hogy új lakóhelyükön a medencébe ugrálnak. Az alig másfél éves hím jegesmedvék ajándékként érkeztek Moszkvából a budapesti állatkert 150. születésnapjára. A kamasz mackók nem csak ezzel hívták fel magukra a látogatók figyelmét, hanem egy különleges baráti gesztussal is.

Legújabb őrület:

Fussunk egy csigát vagy tekerjünk egy matyót! Futók és bringások elképesztő ábrákat rajzolnak Magyarország térképére. Delfin, mókus vagy akár ünnepnapokhoz kapcsolódva egy télapó és egy húsvéti nyúl is kirajzolódik nyomkövető segítségével sportolás közben. A GPS graffitizők között volt, aki így kérte meg menyasszonya kezét.

Testvérei tetteiért vezekel

Negyven napon át gyalogol Franciaországban egy egykori terrorista testvére. Arra akarja felhívni a figyelmet, hogy szélsőségeses muzulmánok - ahogy fogalmaz - elrabolják a fiatalok szívét, agyukat pedig átmossák. Abdelghani Merah szerint testvére is így járt és ezért ölt meg öt évvel ezelőtt az Iszlám nevében hét embert - köztük egy három, egy öt és egy nyolc éves gyereket - a dél-franciaországi Toulouse-ban, mielőtt a kommandósok lelőtték.

A magyar kormánynak is üzent

Szankciókat emlegetett Magyarországgal kapcsolatban a német szociáldemokraták frissen megválasztott kancellárjelöltje. Martin Schulz, Orbán Viktor nevét nem mondta ki, de harcot hirdetett a szerinte cinikus vezetők ellen, és azt mondta, hogy Magyarországon támadják a sajtót és akadályozzák az ellenzék munkáját. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a politikus kampánybeszédet mondott, ezért nem akarnak válaszolni rá. A német kancellárválasztást ősszel tartják.

Nem is hallott róla, de aláírta

Nem hallott a Heineken és az igazi Csíki Sör gyártójának jogvitájáról Vas Imre fideszes képviselő. Ő az egyik előterjesztője annak a törvényjavaslatnak, amely kétéves börtönbüntetéssel fenyegeti a holland sör forgalmazóját, ha a megszokott vörös csillagot nyomtatják a palackok címkéjére. Hétfőn került a parlament elé a jogszabály, amely a baloldali ellenzék szerint nem más, mint a kormány kicsinyes bosszúja.

Parkolás: két helyet foglalt el

Két helyet foglalt el szolgálati kocsijával a parkolóban Szarvas fideszes polgármestere. A szabálytalanságot tanúsító fotót a 444.hu olvasója küldte el az internetes lap szerkesztőségének. Babák Mihály a hivatali autóval egy szupermarket parkolójában állt meg úgy, hogy kis híján egy harmadik parkolóhelyre is átlógott a kocsi. A polgármester nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak, mert szerinte ennél fontosabb dolgokkal kell most foglalkoznia.

Elégedetlen védőnők levele

Levélben kérik a döntéshozókat a védőnők, rendezzék a bérüket, mert szerintük igazságtalan, hogy nem keresnek annyit, mint a kórházban vagy a járó-beteg ellátásban dolgozó, szintén diplomás kollégáik. Ez azért van, mert a védőnők a törvény szerint nem tartoznak az egészségügyi szakdolgozói bértábla alá. A levelet már hatszáz védőnő postázta huszonkét helyre. Hétfőn a Parlamentben az MSZP országgyűlési képviselőjének kérdésére az EMMI államtitkára azt mondta: a Fidesz jóval többet költ a védőnőkre, mint korábban a szocialisták.

Olcsóbb lehet a trappista sajt

A trappista sajt és a felvágottak ÁFÁ-ja is öt százalékra csökkenhet - ezt a földművelésügyi miniszter közölte Híradónkkal, miután a hal és a vad adójának általa kezdeményezett mérsékléséről kérdeztük. Ugyanakkor Fazekas Sándor azt mondta, a tartós tejek kedvezményes ÁFÁ-ját nem támogatja a kormány. Pedig azokat vásárolja az ország nyolcvan százaléka a terméktanács szerint. A szocialisták azt mondják, a miniszter bejelentései bohózatba illenek.

Fél éve várják az ösztöndíjat

Több mint fél éve nem kapják meg a tanulmányi ösztöndíjukat a kőszegi Nagy László gyógypedagógiai szakiskola diákjai. A pénz a hiányszakmákban tanulóknak jár, havonta akár több tízezer forint. Az RTL Híradónknak panaszkodó diákok közül van, akinek már több mint kétszázezer forinttal tartozik a fenntartó Klebelsberg Központ. Mint mondták, ott hiába érdeklődnek, a válasz hónapok óta ugyanaz: nemsokára fizetnek.

Sokkal többet fűtenek a magyarok

Ezekben a hetekben postázzák a szolgáltatók az éves elszámoló számlákat azoknak a családoknak, ahol átalánydíjat fizetnek a fűtésért. Van, ahol több ezer forinttal is nőhet a havidíj a magasabb téli fogyasztás miatt. De nemcsak a szokatlanul hideg tél, hanem a rosszul szigetelt lakások miatt is magas a magyar háztartások fűtésszámlája. A Természetvédelmi Világalap (WWF - World Wide Fund for Nature) most megjelent tanulmányából az derül ki, hogy az európai uniós átlaghoz képest húsz százalékkal több hőenergiát fogyasztanak a magyarok.

Már járnak a felújított metrók

Elindult az első felújított szerelvény a hármas metró vonalán. Sokan csak azért mentek hétfőn pár megállót, hogy kipróbálhassák. A főpolgármester szerint 2018 nyaráig az összes régi szerelvényt lecserélik. A felújítást egy orosz cég végzi, csak nem hatvankilenc milliárd forintért. A Demokratikus Koalíció szerint az új kocsik ellenére nem veszélytelen az utazás a hármas metró vonalán.

Az év tanára az eszkimók tanára

Egymillió dolláros csekket és egy szép szobrot kapott a világ idei legjobb tanárnője. Maggie McDonell évek óta tanít eszkimókat az Észak-sarkkörnél lévő, isten háta mögötti kanadai faluban. A pedagógusszakma Nobel-díjának is nevezett kitüntetést harmadik éve adják át, ám ezúttal olyan volt a ceremónia Dubai-ban, mintha az Oscar-gálán lettek volna.

Nem találják az eltűnt újságírót

Eltűnt egy újságírónő Győrben. Vasárnap este óta nem tudják, hogy merre lehet. Harcsás Juditot a fia, a rendőrség, speciális mentők és önkéntesek keresik. Úgy tudni, hogy sem iratokat, sem pedig a telefonját nem vitte magával.

Minden mozdulatát felvették

Nem tudta kinyitni, ezért hazavitte, szétverte, majd a kertben elásta a kasszát az a negyvenöt éves férfi, aki még múlt szerdán tört be egy hajdúböszörményi étterembe. Nemcsak pénzt, több kiló fagyasztott húst és süteményt is zsákmányolt. Felkészült volt. Kesztyűt vett fel, lábára pedig szatyrot húzott, hogy ne hagyjon nyomokat. Ennek ellenére a rendőrök már másnap elfogták, mivel az étterem biztonsági kamerái minden mozdulatát felvették.

Vascsővel verte kutyáját

Vascsővel ütötte a kutyáját egy idős férfi Ácson, az egyik szomszédja videóra vette az állatkínzást. A Facebookra feltöltött videót egy nap alatt rengetegen megnézték és megosztották, sokan felháborodottan kommentelték. A nyolcvankét éves férfi azt mondta, így akarta megnevelni a spánielt, amiért az rendszeresen kiszökött a kertből. A rendőrség eljárást indított.

Két halálos lakástűz Borsodban

Ketten is meghaltak Borsodban, lakástűzben hétfő reggel. Szomolyán egy középkorú férfi holttestét találták egy szobában a tűzoltók. Valószínűleg dohányzott az ágyban, és az ágynemű  kigyulladhatott. Délelőtt Királdon égett ki egy szoba, a bent lévő férfi feltehetően füstmérgezést kapott. Hiába hívták a mentőket, már nem tudtak segíteni rajta.

Feladta magát a plébános

Önként adta fel magát egy baranya megyei plébános, mert állítása szerint évekkel ezelőtt veszélyeztethetett egy fiatalt. A Szabad Pécs nevű csoport bejegyzése szerint egy a városban tanuló gimnazista fiúval lehetett viszonya. Az esetről konkrétumokat nem árul el a pécsi egyházmegye. Azt közölték, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették a papot. Több olyan iskola is van, ahol hittant tanított a lelkész, de ezek egyikében sem nyilatkoztak. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt egy negyvenkét éves férfi ellen nyomoz.

Előzés: meghalt a vétlen sofőr

Szabálytalan előzés miatt halt meg a vétlen sofőr. Frontálisan ütközött két személyautó, miután egyikük elkezdett előzni egy kamiont. Az autós valószínűleg nem jól mérte föl a szemből érkező kocsi sebességét, ezért ütköztek össze. A baleset Kecskemét és Jakabszállás között, az 54-es főúton történt. Egy ember meghalt, hárman megsérültek.

A kórházban tartóztatták le

A kórházban fekszik, de már előzetes letartóztatásba helyezték azt a sofőrt, aki miatt - a gyanú szerint - szombat hajnalban két fiatal halt meg. Kocsijával - a BLIKK szerint- részegen, fékezés nélkül, százharminc kilométer per órás sebességgel csapódott bele egy a pirosnál álló autóba, amiben ketten ültek. Az egyik áldozat a huszonegy éves Janza Richárd világbajnok kajakos volt. Barátnője nyilatkozott Híradónknak. Azt mondta: a fiú a világ legjobb embere volt, már közös jövőjüket tervezték.

CUKI: hét kisvidra

Most mutatták be a prágai állatkertben januárban született 7 vidrakölyköt a nagyközönségnek. A kis örökmozgók remekül feltalálták magukat...
 

Petőfi-szobor homokból

Több mint 30 köbméter homokból készült el az újabb tinnyei homokszobor, az ünnep alkalmából Petőfi Sándort mintázta meg az alkotó. Monostori Ferenc művének csodájára járnak az emberek, sokan fotózkodtak ma is a több méter magas alkotással. A művész korábban készített már Szent Istvánról és Kossuth Lajosról is homokszobrot.

Kokárdás gólyákat engedtek el

Kokárdával a nyakukban engedtek szabadon gólyákat a Hortobágyi Madárkórházban. Immár 10 éve, mindig ezen a napon engedik elrepülni a korábban megsérült madarakat, amelyeknek a kórház röpdéjében kellett átvészelniük a telet. Társaik most érkeznek vissza Afrikából, így gond nélkül csatlakozhatnak hozzájuk.

Hollandia választ

Kiszámíthatatlan, ki nyeri a holland választásokat. Szakértők szerint a legnagyobb kérdés, mennyire tud előretörni a populista, menekültellenes, szélsőjobboldali Szabadság párt. Az előzetes felmérések szerint koalíciós kormányzás lesz. A választások előtti utolsó hetet a hollandiai török tüntetések határozták meg, amelyek azután törtek ki, hogy a kormány megtiltotta két török miniszternek, hogy Erdogan mellett kampányoljon Hollandiában.

Csökkenhet az üzemanyagár

3 forinttal olcsóbb lett a 95-ös benzin, és 5-tel a gázolaj literje mától. Év eleje óta alig néhány forinttal ingadoznak az árak, de áprilistól komolyabb áresés jöhet - a GKI szerint. Úgy számolnak, megszűnik a fél éve bevezetett többlet jövedéki adó, amelyet legfeljebb 50 dolláros hordónkénti árhoz kötöttek, és a nyersolaj most drágább lesz ennél. A benzinkutakon egyelőre majdnem 20 százalékkal többet kell fizetni az üzemanyagokért, mint tavaly ilyenkor.

Az ellenzék a kormányt bírálta

Szabadságról, függetlenségről és a hatalmon lévők önkényéről beszéltek az ellenzéki pártok vezetői a nemzeti ünnepen. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a gazdagok pártjának nevezte a Fideszt. Azt ígérte, ha hatalomra kerülnek, luxusadót vezetnek be. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint ők egy szabad, nyitott országot szeretnének. A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy most is vannak földesurak, mint a forradalom idején. Az LMP társelnöke arra utalt, hogy ha Petőfiék ma élnének, elutasítanák a paksi atomerőmű bővítését.

Fütty, üvöltözés és dulakodás

Végig fütyültek, de nem tudták megzavarni a miniszterelnök beszédét az Együtt szimpatizánsai. Az utolsó pillanatban döntött a bíróság, hogy füttyszóval tiltakozhatnak a kormány politikája ellen a Nemzeti Múzeumnál. Az ünneplők és a tüntetők többször összeszólalkoztak, de súlyosabb összecsapás nem történt. A Fidesz szerint Juhász Péter megzavarta az ünnep méltóságát.

Orbán: Lázadás készül Európában

Brüsszelt meg kell állítani, és továbbra is nemzeti kézben kell tartani a kormányzást - ezt mondta Orbán Viktor ünnepi beszédében a Múzeumkertben. A miniszterelnök szerint Európa népei újra lázadni készülnek a brüsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a nemzetközi pénztőke ellen. Beszéde alatt folyamatosan sípokkal fütyültek tüntetők, Orbán Viktor nekik is kiszólt.

Átadták az állami kitüntetéseket

Sass Sylvia, Nagy-Kálózy Eszter vagy Tahi Tóth László. 14-gyel nőtt a Kossuth-díjasok száma, a hagyományok szerint délután átadták a művészeknek járó legmagasabb állami kitüntetést. Velük együtt 16 tudós vehette át a Széchenyi díjat.

Tömegek nézték meg a koronát

Volt, aki órákig állt sorba, hogy az ingyenes nyílt napon megnézhesse a koronát a Parlamentben, mások a budai Várban ünnepelték március 15-ét. Az ágyúszót, a lovas huszárokat és a toborzást a gyerekek élvezték a legjobban. Az országban több helyen is tartottak látványos programokat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Gyerekek a forgóajtó fogságában

Forgóajtó fogságába esett mindjárt két gyerek is Kínában. Egy szállodában játszottak, amikor megtörtént a baj. A tűzoltókat kellett segítségül hívni, akik feszítővassal és fűrésszel estek neki az ajtónak. A kisebbik gyereket kórházba kellett vinni, de nincs komoly baja.

Visszavonult a híres fotós

Visszavonul a fotós, aki a legismertebb képet készítette a vietnámi háborúról. Nick Ut 40 éve dolgozott az AP nemzetközi hírügynökségnek, a napalmbombák elől menekülő gyerekekről készült képéért Pulitzer díjat kapott. A fotó sokak szerint megváltoztatta a világ gondolkodását a vietnámi háborúról, mert arcot adott a fegyveres összecsapásoktól szenvedő civileknek.

Ellenálltak a kilakoltatásnak

Rendőrök cipelték ki egyesével a Város Mindenkié csoport aktivistáit egy újpesti ház udvaráról, amikor kedden meg akartak akadályozni egy kilakoltatást. Az aktivisták szerint a nő, akit kilakoltattak, több százezer forintot költött a szociális bérlakás felújítására, átmenetileg nehéz helyzetbe került, és az önkormányzat az utcára teszi. Az újpesti jegyző azonban közleményében azt írta, a nőt azért lakoltatták ki, mert majd egy évig nem fizetett lakbért és rezsit, és többször félrevezette a hatóságot.

Megfutamította a néni a rablót

Bottal esett támadójának egy 86 éves néni a Borsod megyei Korláton. A férfi ki akarta rabolni, azzal fenyegette, hogy agyonveri, ha nem adja oda a pénzét, ő azonban ellenállt. Dulakodtak is, végül a rabló megfutamodott és zsákmány nélkül továbbállt. Másnap elfogták, most előzetes letartóztatásban van.

Nem hagyták előzni az autóst?

Nem tudták befejezni az előzést, kamionnak csapódtak. Ketten sérültek meg abban a balesetben, ami tegnap este történt a 44-es úton Békésszentandrás közelében. Egy szemtanú szerint azért nem tudta befejezni az előtte haladó autó előzését, mert az nem engedte. Az összetört autóból mindenki a saját lábán tudott kiszállni.

A fiú vezetett, az anya meghalt

Két halálos baleset is történt az ünnep reggelén. Balatongyörökön egy 52 éves nő halt meg, amikor árokba borult a teherautó, amiben utazott. A járművet a fia vezette. Az asszony kizuhant az ülésből, éppen a kocsi alá, ami agyonnyomta. Vecsésen villanyoszlopnak hajtott egy autós, aki valószínűleg a baleset előtt rosszul lett. Az életét már nem tudták megmenteni.

MÁRCIUS 15: Füttyszó és dulakodás a nemzeti ünnepen

Végig fütyültek, de nem tudták megzavarni a miniszterelnök beszédét az Együtt szimpatizánsai. Az ünneplők és a tüntetők többször összeszólalkoztak, de súlyosabb összecsapás nem történt.

Kézbe is lehet venni a kis tatut

Apró labdává gömbölyödik, ha megijed, vagy alszik. A Szegedi Vadaspark kis tatujáról van szó. A gondozók hónapok óta nevelik, így már nem annyira félénk, akár kézbe is lehet venni, sőt hamarosan sétáltatni is elkezdik. A bébi tatu már nevet is kapott, ahogy melegszik az idő egyre többet lehet majd Tankarit látni a Vadasparkban.

Török zavargások Hollandiában

Vízágyúkkal oszlatta fel a török tüntetőket a holland rendőrség. Rotterdamban azután törtek ki zavargások, hogy a holland hatóságok két török miniszter kampányát is betiltották. Ők arra akarták biztatni a Hollandiában élő törököket, hogy a közelgő népszavazáson támogassák Erdogan elnök hatalmának kiterjesztését. A lépés után a török elnök nácimaradványnak és fasisztáknak nevezte a holland vezetést.

Államfőt választ az országgyűlés

Már hétfőn délelőtt kiderül, ki lesz a következő öt évben a köztársasági elnök. A kormánypártok jelöltje a jelenlegi államfő Áder János, a baloldali pártok pedig Majtényi Lászlót, volt ombudsmant jelölték. Mivel a Fidesz-KDNP-nek kényelmes többsége van a parlamentben, így szinte biztos, hogy marad Áder János. Majtényi László azt mondja: tisztában van a várható eredménnyel, ezért neki az a célja, hogy a képviselők előtt elmondja: milyen országot szeretne.
 

Napi száztíz utas a kétezerötszáz helyett

A tervezett napi kétezerötszáz utas helyett, átlagosan csak száztízen utaztak a felcsúti kisvasúton tavaly. Ez alig több, mint négy százaléka annak az utasszámnak, amit az uniós pályázatban vállaltak. Ez derül ki abból a válaszból, amelyet az Átlátszónak küldött a felcsúti polgármester sajtóreferense. A DK szerint, Orbán Viktornak kell vállalnia a felelősséget, ha vissza kell fizetni a támogatást.

Újabb segítséget kaphatnak

A maradék adóssága rendezéséhez is segítséget kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat - értesült a Romnet internetes portál. Az önkormányzatnak még háromszáz millió forintot kellene visszafizetnie a munkahelyteremtő programjuk csődje miatt. A Romnet szerint ennek nagy részét úgy törlesztik majd, hogy egy székházukat eladják az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Ott azt közölték Híradónkkal, hogy nem terveznek ingatlanvásárlást, de arra nem válaszoltak, hogy más kormányszerv megveszi-e az irodaházat. Az MSZP szerint a kormány és az ügyészség is falaz Farkas Flóriánnak, aki a Roma Önkormányzat elnöke volt a botrányba fulladt program alatt.

Kevesebb közmunkást akarnak

Legalább negyedével csökkentené a közmunkások számát a kormány. Jövő nyártól három éven belül összesen tizenkét hónapot lehet majd közmunkában dolgozni - ezt a nemzetgazdasági miniszter nyilatkozta. A tervek szerint a szakképzettek és a huszonöt év alattiak csak akkor dolgozhatnának közmunkában, ha igazoltan nem találnak munkát. A közmunkás szakszervezet szerint ez megvalósíthatatlan terv, mert szerintük ezek az emberek nem tudnak más városban dolgozni, mert az utazásra sincs pénzük. Ha pedig közmunka sem lesz, veszélybe kerül a megélhetésük.

Quimby: „Varangykirály” ünnepel

Beszólt-e a kormánynak a Quimby frontembere? Varangykirályról írt verset Kiss Tibi, majd idézett is a költeményből a Hír TV stúdiójában. Akkor szavalta el versét, amikor a műsorvezetővel arról beszélgettek, vannak-e aktuálpolitikával foglalkozó dalai az együttesnek. Az interneten több ezren osztották meg a részletet azzal, hogy a Quimby a kormányt támadja. Kiss Tibi azt mondta Híradónknak, hogy ez egy készülő színdarab részlete, amelyet kiragadtak eredeti mondanivalójából.

Magyar lakcím kell a véradáshoz

Nem adhatott vért egy külföldön élő magyar nő Budapesten, mert nincs itteni lakcíme. Rákos nagybátyjának lett volna szüksége vérre. A nő korábban rendszeres véradó volt Magyarországon. A vérellátónál azt mondták, ez a szabály, mert ha nincs magyar lakcím, nem tudnak levelet küldeni, ha valami problémát találnak a vér vizsgálatakor. Külföldi címre pedig nem postáznak hivatalos levelet.

Zavargás a bírság miatt

Súlyos összecsapások törtek ki Grúziában egy parkolási bírság miatt. Két autóst megbüntettek, mire azok annyira felháborodtak, hogy szidták és állítólag bántalmazták is az egyenruhásokat. A két autóst emiatt őrizetbe vette a rendőrség. Ám a hatóságok arra valószínűleg nem számítottak, hogy emiatt spontán ezrek vonultak a rendőrséghez, hogy követeljék a két férfi szabadon engedését. A rohamosztagosoknak csak reggelre sikerült helyreállítaniuk a rendet, huszan megsérültek.

Szemétomlás Etiópiában

Szemét temetett maga alá nagyon sok embert az etióp főváros melletti legnagyobb hulladéktelepen. Az omlás miatt legalább tizenöten meghaltak, sokan eltűntek. A szeméttelepet egyszer már lezárták, de aztán újra megnyitották kényszerből.

Elvitték a lottóötöst

Elvitték a majdnem kétmilliárdot. Egyetlen szerencsés nyerte meg az Ötöslottó eheti főnyereményét. Három hónapja van, hogy jelentkezzen a pénzéért. A Pénzcentrum elemzői szerint, ha a nyertes szeretne befektetni, azzal jár a legjobban, ha ingatlanokat vesz, amelyeket aztán bérbe ad.

Kifosztotta az alvó utast

Megint kifosztottak egy alvó utast a 6-os villamoson Budapesten. Mindezt kamera is rögzítette. A tizenhét éves fiú az utas pénztárcáját vette el. Elmenekülni már nem tudott, a civil ruhás rendőrök még a villamoson lecsaptak rá. Egyre gyakoribbak a hasonló esetek, de a tolvajok szinte mindig lebuknak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!