KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

HÁTBORZONGATÓ: Így mentették ki a gyereket az égő házból

Bravúros mentést vittek véghez amerikai tűzoltók Nyugat-Vriginiában. Hatalmas lángokkal égő lakóházhoz riasztották őket, ahol egy tucat bentrekedt lakót kellett kimenteniük. Az egyik gyermek úgy menekült meg, hogy egyik tűzoltó ledobta a harmadik emeleti erkélyről, egyenesen társa kezébe. Az elképesztő felvételt a tűzoltó sisakjára szerelt akciókamera rögzítette.

JORDÁN 75: „Magam sem hiszem el, hogy ennyi idős vagyok”

A színész-rendezővel, színházigazgatóval az elmúlt 75 év sikereiről, életének fontosabb állomásairól beszélgettünk. Jordán Tamás azt mondta, a legnagyobb tett a szombathelyi Weöres Sándor színház megalapítása volt. De a tervekből továbbra sem fogyott ki, legnagyobb álma egy régiós, kortárs drámafesztivált összehozni.

CSÚSZÓS ÚT: Autókat szállító kamion az árokban

Lesodródott az havas, csúszós úttestről és az út menti árokba borult egy autókat szállító kamion kedd reggel Tolna megyében, a 61-es főút Dunaföldvár közelében. A Mercedes személyautókat szállító teherautó egy körforgalom előtt eddig ismeretlen okból lehajtott az útról, és a több méter mély vízelvezető árokban az oldalára borult.

VIDEÓN: Az őrült előzés

Nem törődött a szembe forgalommal, kielőzte a helyi járatot egy autós a napokban, Pécsen. A buszsofőrön és a szembe jövőn múlt, hogy nem történt ütközés. Mindenki vészfékezett, az ámokfutó pedig nagy gázzal továbbhajtott. Az egészet felvette a busz kamerája. A felvételt először a Pécsi STOP tette közzé.

Színpadra viszik a magánéletüket

Ritkán enged bepillantást magánéletébe Rezes Judit és Szabó Győző. A színészpáros 15 éve van együtt, most érezték úgy, hogy eljött a pillanat, hogy beszéljenek kapcsolatukról, és ha már igen, akkor azt a színpadon teszik. Így született meg a Loveshake, az élet összeráz című előadás

Ezek a módszerek támogatják az immunrendszert

Gyömbértea, savanyított káposzta - szinte mindenki esküszik valamire ilyenkor, a megfázásos időszakban. A dietetikus szerint tél közepére lemerülhetnek a szervezet vitamintartalékai, de a pótláshoz nem kell a legdrágább módszereket választani.

A második emeletbe csapódott a kocsi

Elképesztő baleset az Egyesült Államokban. Egy autó nagy sebességgel ráhajtott egy padkára, amely úgy megdobta, hogy belecsapódott egy épület második emeletébe.

Szenátor lenne a kiszivárogtató

Szenátor lenne az egyik legismertebb politikai kiszivárogtató. Az elmúlt években nőként élő Chelsea Manning, korábbi nevén Bradley Manning az amerikai hadsereg katonájaként több százezer oldal titkos dokumentumot, videókat juttatott el a kiszivárogtatásairól ismert Wikileaks internetes oldalnak.

Kevesen mennek rövid táppénzre

Jóval kevesebbet költ az állam a beteg dolgozókra Magyarországon, mint az unió legtöbb országában teszik ezt. Ez derül ki az Eurostat felmérésből. Nálunk a szociális juttatások két százaléka a táppénz, az uniós átlagban 3,6 százalék.

Engedély hiányában leszerelték a zászlókat

A Kétfarkú Kutya Párt biztonságosabbá tette volna a zebrákat, a közútkezelőnek ez nem tetszett. A Kutyapárt a közelmúltban helyezett ki három településen is zászlókat a gyalogátkelőkhöz. Azért, hogy ezzel jelezzék az emberek, átmennének az úton.

Kampány a templomban: a püspökök nem értenek egyet

Megvédte a Szeged-Csanádi Egyházmegye azt a hódmezővásárhelyi plébánost, aki tegnap a fideszes jelölt mellett kampányolt a templomban a február 25-i időközi polgármester-választás előtt. Az egyházmegye szerint Németh László fontos, cáfolhatatlan tényeket közölt, amikor arról beszélt, hogy a kormány mennyi mindent tesz az egyházak támogatásáért. A váci megyéspüspök és egy vallástörténész viszont elítélte a beszédet, és hívek egy része is felháborodott.

MEGRÁZÓ: Így menekültek az égő hajóról

A vízbe ugráltak az emberek egy égő hajóról Florida partjainál. Eleinte csak sűrű fekete füst dőlt a hajóból. A felvételeken jól látszik, hogy az emberek egymás után ugrottak le róla. Sekély vízbe érkeztek, senki sem merült el. Gyalogosan indulhattak ki a partra. Hirtelen azonban drámaibbra fordult a helyzet. A hajót pillanatok alatt lángok borították el.

Elutasított kvóta, befogadott menekültek

Személyesen Orbán Viktor tisztázza az 1300 menekült befogadásának részleteit a nemzetbiztonsági bizottságban - ezt akarják a szocialisták, míg a Jobbik rendkívüli parlamenti ülésen tenné fel a kérdéseit a miniszterelnöknek. Az ellenzék szerint a kormány a menekültellenes kommunikációval becsapja az embereket, miközben soha nem látott számú menekültet fogad be.

Súlyos szabálytalanságok a közbeszerzéseknél

A miniszterelnök vejének korábbi érdekeltségéről szóló jelentés nyilvánosságra hozatalát követeli több ellenzéki párt. Az Elios Zrt. közbeszerzéseinek átvizsgálásakor az Európai Csalás Elleni Hivatal súlyos szabálytalanságokat talált.

Pusztít az amerikai kabóca

Tizedeli a szőlőket a Balaton déli partján az amerikai kabóca. A rovar olyan baktériumot hordoz magával, amitől elszáradnak a tőkék.

Ötven papagáj pusztult el a tűzben

Elpusztult 50 papagáj, amikor kigyulladt egy fészer Jászberényben, délelőtt. A madárháznak használt épületben csaknem 150 papagáj volt, nagy részüket kimentették a tűzoltók.

Kiugráltak az égő hajóból

A vízbe ugráltak az emberek egy égő hajóról Florida partjainál. Eddig tisztázatlan ok miatt gyulladt ki a csónak, amely egy kaszinóhajóra szállított vendégeket. 15 embert vittek kórházba.

Leszakadt a galéria, 72-en sérültek meg

Döbbenetes felvételek érkeztek az indonéz fővárosból. A dzsakartai tőzsde épületében leszakadt egy galéria, ahol éppen diákok egy csoportja ácsorgott. Egyelőre vizsgálják a szerencsétlenség okát. A balesetben 72-en sérültek meg.

Titokzatos gödör miatt perelnek

Évek óta pereskedik a hivatalokkal egy szatymazi család, miután kiderült: telkükön egy több száz négyzetméteres gödör van és nekik kellene ezt betemetni, annak ellenére, hogy nem ők ásták ki. A katasztrófavédelem azután kötelezte őket a munkára, miután bejelentették a hatóságnak az engedély nélkül ásott gödröt.

 Brutálisan ölhette meg szállásadóját

Szíven szúrta és a nyakát is elvágta! Tizenöt év börtönt kaphat az a férfi, aki a vád szerint megölte szállásadóját tavaly áprilisban Tolnán.

Két autóval ütközött frontálisan

Egymás után két autó is frontálisan ütközött reggel egy kamionnal Zala megyében, Bagod közelében. Előbb egy Suzuki sodródott neki. Az ütközéstől a kamion áttért a szembejövők oldalára, így a Suzuki mögött érkező autó is belerohant.

Kegyetlenül bánt gyerekeivel

Naponta bántalmazta gyermekeit - ezzel vádoltak meg egy nőt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. A vádirat szerint agresszív volt, kegyetlenül bánt 5 éves lányával és 6 éves kisfiával. Fél évvel ezelőtt jelentették fel, miután a család egyik ismerőse videóra vette, ahogy földön fekvő fiát üti és rúgdossa.

Exkluzív: Halálosan fél a saját fiától

Életveszélyesen fenyegeti, emiatt bujkál fia elől egy nő. Az asszony azt állítja, hogy szenvedélybeteg fia már nem csak rá veszélyes. A fiatalember több erőszakos bűncselekményt is elkövetett, és kábítószer hatása alatt balesetet is okozott.

Nem kell előzetesbe mennie a 17 éves fiúnak

Hazaengedték a budapesti Újlak utcai gyilkosság gyanúsítottját. A bíróság házi őrizetbe helyezte azt a 17 éves fiút, aki pénteken többször nyakon szúrta 19 éves, volt barátnőjét a XVII. kerületben. A döntés szerint nyomkövetőt kell viselnie otthon.

ELLENTMONDÁS: Elutasított kvóta, befogadott menekültek

Személyesen Orbán Viktor tisztázza az 1300 menekült befogadásának részleteit a nemzetbiztonsági bizottságban - ezt akarják a szocialisták. Az ellenzék szerint a kormány a menekültellenes kommunikációval becsapja az embereket, miközben soha nem látott számú menekültet fogad be. Németh Szilárd szerint azonban Magyarország csak a nemzetközi szerződéseket teljesítette, nem az úgynevezett Soros-tervet hajtotta végre.

EXKLUZÍV: megszólalt a közveszélyes férfi édesanyja

Sem az orvosok, sem a rendőrök nem tudják megvédeni skizofrén fiától azt az édesanyát, aki azt állítja, hogy szenvedélybeteg fia már nemcsak rá veszélyes. A fiatalember több erőszakos bűncselekményt is elkövetett, és kábítószer hatása alatt balesetet is okozott.

Bölénybika érkezett Miskolcra

Bölénybika érkezett a miskolci állatkertbe. A pozsonyi vadasparkból érkezett Perun a borsodi megyeszékhelyre, hogy az ottani nőstény párja legyen. A gondozók abban bíznak, hogy így nemsokára, akár már jövőre kisbölénnyel gyarapodhatnak. Erre pedig úgy tűnik, jó esély van, mert Perun és párja, Kalipszó máris összebarátkoztak.

Pánik a téves riasztás miatt

Pánik tört ki az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii szigetén, amikor vasárnap reggel általános riadót rendeltek el arra hivatkozva, hogy egy ballisztikus rakéta közeledik a főváros, Honolulu felé. Rengetegen menekültek óvóhelyekre, volt, aki a kisgyerekét a csatornában próbálta elrejteni. Később kiderült, vaklárma volt az egész, valaki rossz gombot nyomott meg.

Választás: autómegosztással segítene a Momentum

Okostelefonos telekocsi alkalmazást fejleszt a Momentum azoknak a külföldön élő magyaroknak, akik meg akarják osztani az útiköltséget az április 8-ai választásokon. A határon túliak levélben szavazhatnak, a külföldön élő vagy dolgozó magyaroknak viszont be kell menniük a legközelebbi nagykövetségre vagy főkonzulátusra. A Fidesz szerint ez nem ok arra, hogy változtassanak a szabályokon.

Betegágyáról üzent Miklós Edit

Nem indulhat a téli olimpián a legsikeresebb magyar síző. Miklós Edit súlyos balesetet szenvedett szombaton Ausztriában. A szuperóriás-műlesiklásnál a célba érve összeesett és percekig feküdt mozdulatlanul. Mentőhelikopterrel vitték kórházba. Kiderült, hogy jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és esés közben beverte a fejét. Már az éjszaka megműtötték, és kórházi ágyáról videón üzent.

Minden budapesti megkapja a főváros 24 oldalas kiadványát, amelyben az elmúlt 8 év eredményeit népszerűsíti a főváros vezetése. Tarlós István szerint a füzet nem politikai tartalmú összegzés, bár rajta kívül a 3 főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke is egy-egy oldalon írt üzenetet a budapestieknek. Az LMP szerint kampánykiadvány készült közpénzből.

Nagyot nyert, aki maradt a magánnyugdíjpénztárban

Hatalmas nyereséget hoztak a magánnyugdíjpénztárak azoknak, akik a kormány tanácsa ellenére tagok maradtak. Egy friss számítás szerint van olyan pénztár és csomag, amely hat év alatt 81 százalékos nyereséget ért el. Pedig korábban a kormány épp azt mondta: aki a magánnyugdíjpénztári rendszerben marad, az elveszíti a nyugdíja nagy részét. A kormányt és a Fideszt hiába kerestük. A DK szerint hét éve hazudnak az embereknek a megtakarításaikról.

A Fidesz mellett érvelt a pap

A templomban nyíltan kiállt a kormánypártok mellett a plébános Hódmezővásárhelyen. A városban jövő hónapban polgármestert választanak. Németh László esperes-plébános arról beszélt, hogy az egyház a második világháború óta nem kapott akkora támogatást, mint a jelenlegi kormány alatt. Ezen több hívő is felháborodott.

Szerencsés repülőbaleset

Hajszál híján a Fekete-tengerbe csúszott egy utasszállító gép a törökországi Trabzonban. A repülő leszálláskor kisodródott a pályáról, végül pár méterre a hullámoktól fennakadt a domboldalon. A 162 utasból és a hatfős személyzetből senki nem sérült meg komolyan. A pánik viszont annál nagyobb volt.

Koporsókat is lefoglaltak a végrehajtók

Több mint kétmilliárd forinttal tartozik az adóhivatalnak egy budapesti férfi, ő vezeti a NAV friss adóslistáját. A tavalyi utolsó negyedévben 76-an kerültek fel a szégyentáblára. Az adóhivatal árverési oldalán teszi közzé azokat a holmikat, amit a végrehajtók elkoboztak az adósoktól. A tételek között menyasszonyi ruha, de még koporsó is van.

Agyonverte a féltestvérét

Féltestvérét ölte meg a gyanú szerint egy férfi szombat hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Édesapjukkal éltek, ő hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni, mert támadója annyira brutálisan megverte a férfit. A rendőrség a házban elfogta az áldozat féltestvérét, úgy tudjuk, beismerte a gyilkosságot.

Bob, szánkó, popsitepsi

Amatőr és profi szánkósokkal teltek meg a dombok országszerte. Mindenen száguldottak, ami csúszik. Kicsik és nagyok, sőt a négylábúak is élvezték, hogy végre leesett a hó.

Egy részeg miatt ütköztek össze

Egy részeg férfi miatt történt baleset Vas megyében, amikor Rönökön, a 8-as főúton, a kivilágítatlan biciklijét tolta át a sötétben - ezt a 112 Press hozta le elsőként. Az érkező autós az utolsó pillanatban meg tudott állni, de a kocsiba belerohant a mögötte haladó, a balesetben a ketten sérültek meg.

Szirénázó mentővel ütközött

Szülő nőhöz siető, szirénázó mentő karambolozott délelőtt Abonynál. A kocsiban még nem volt beteg és vezetőjének köszönhetően csak egy ember sérült meg a balesetben. A síkos utakon több karambol is történt. Hajdúböszörménynél szombat este, Leányfalunál pedig vasárnap kora reggel volt baleset.

Halálos háztűz Ladánybenén

Egy vályogház égett ki a Bács-Kiskun megyei településen, a bent élő halt meg. Érden pedig egy romos épületben volt tűz, ott egy gázpalack is felrobbant. Egy férfi súlyosan megsérült. Az RTL Híradónknak nyilatkozott az egyik szomszéd, aki azt mondta, a férfi már negyedszer gyújtotta magára az épületet. 

Miért készít valaki embertelen fényképet?

Sokszor a feszültség csökkentése áll a viccesnek szánt, azonban inkább embertelennek mondható képek mögött. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus, aki szerint az normális, hogy egy ápoló, segítő próbál minél inkább elhatárolódni a páciense problémáitól, az viszont már egyáltalán nem természetes, ha annyira tárgyiasítja, hogy megalázza a beteget.

Szexpózokat imitáltak az ápolók a beteg ágyánál

Szexpózokat imitálva fotózkodtak egy idős beteggel a Baptista Szeretetszolgálat pécsi otthonának ápolói. Három érintettet azonnal elbocsátottak. A képeken láthatóan nagyon jókedvűek az ápolók, sőt a magatehetetlen, fekvő beteget a játékba is bevonták. A Híradónknak nyilatkozó ügyvéd szerint ezzel több törvényt is sértettek, akár két év szabadságvesztést is kaphatnak, a betegnek pedig kártérítés járhat.

NÉPI BÖLCSESSÉG: Piroska néni a télről

Piroska nénivel Hollókőn találkoztunk, ahol szorgosan söprögette portáját. Itt is sok hó esett, de – mint mondja - ez természetes, hiszen "nem ette meg még soha a kutya a telet".

Trump és a „pöcegödör-országok”

Több mint 50 afrikai és latin-amerikai ország követel bocsánatkérést Donald Trumptól. Állítólag pöcegödörhöz hasonlította őket az amerikai elnök. Szerinte ugyanis nem ezekről a helyekről kellene befogadni a bevándorlókat, hanem inkább Norvégiából. Bár Trump tagadja, hogy ezt a szót használta volna, még az ENSZ emberi jogi irodája is elítélte rasszizmus miatt.

Miklós Edit ismét megsérült

Célba érkezéskor elesett és úgy tűnt, hogy elvesztette az eszméletét Miklós Edit síelő. Ausztriában egy világkupa versenyen vett részt, a baleset után mentőhelikopter szállította kórházba. A helyszínen lévő szövetségi kapitány szerint a sportoló nem vesztette el eszméletét. Ugyanakkor a jobb térdében elszakadt egy szalag. Még nem tudni, hogy meg kell-e műteni. A versenyző nemrég tért vissza súlyos térdsérüléséből.

A doni katasztrófára emlékeztek

Több mint 100 ezer elesett katonára emlékezik az ország. 75 évvel ezelőtt történt a doni katasztrófa. A szovjet Vörös Hadsereg támadása miatt a II. magyar hadsereg mintegy fele veszett el. A Hadtörténeti Múzeumnál egész hétvégén különböző programokon vehetnek részt az emlékezők.

Elios: a Fidesz támogatja a vizsgálatot

Támogatja a Fidesz, hogy az ügyészség is indítson vizsgálatot az Elios ügyben. Tiborcz István egykori cégének közbeszerzéseinél súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala. A kormányszóvivő azt mondja: az érintett közvilágítási programok még a Bajnai kormány alatt indultak. Az LMP szerint a vizsgálattal közelebb került a börtönhöz Orbán Viktor és Tiborcz István. Az OLAF arra jutott, hogy 12 milliárd forintot kellene visszafizetnie Magyarországnak, ha bebizonyosodik, hogy szabálytalanul használták fel az uniós támogatást.

„Bevándorlás veszély” - nem mindenki tudta, mitől fél

A polgármesterek közül sem mindenki tudta, hogy mitől kell félni. Ez derül ki az Index videójából, amely a településvezetők pénteki összejövetelén készült, ahol - ahogy fogalmaztak - a bevándorlás szervező irodák miatti veszélyről tanácskoztak. A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához most a kormánypártok is csatlakoztak, és arra kérik a településeket, hogy határozatban utasítsák el a menekültek betelepítését.

Pokoli képek az égő tankerről

Újabb két holttestet találtak a mentőcsapatok annak az iráni olajszállító hajónak a fedélzetén, amely már egy hete ég a kelet-kínai tengeren. A tanker azután gyulladt ki, hogy összeütközött egy teherhajóval. A mentőalakulatot a levegőből eresztették le a robbanásveszélyes fedélzetre, a kockázatos akciót videóra vették.

Egyre drágul a benzin!

Jön a 400 forint feletti benzinár a Holtankoljak.hu elemzése szerint. 3 éve nem látott csúcsra drágult az olaj a világpiacon, és várhatóan tovább emelkedik az ára. Az előrejelzések szerint ez összességében több mint 10 százalékos áremelkedést okozhat Magyarországon, heteken belül. Most is érdemes figyelni az árakra, mert a kutak árai között literenként akár 70-80 forint különbség is lehet.

Többfelé ismét havazott

Visszatér a tél. Pár napja még a melegrekord dőlt meg, szombaton pedig egyre több felé kezdődött meg a havazás. Sőt, éjszaka és vasárnap napközben is folytatódik, néhány centinél nagyobb hóra azonban sehol sem kell számítani.

Rossz csapok az iskolai mosdóban

Hiába mosnának kezet, nem tudnak, mert a csap használhatatlan. Erre panaszkodott az egyik fővárosi szakgimnázium tanulója Híradónknak. A diák szerint ez nem méltó egy közintézményhez. A tanuló az elmúlt hónapokban rendszeresen fotózta az iskolaudvaron álló kukákat, amiket szerinte van, hogy hetekig nem ürítenek ki. Ezért a konténerek mellett is halomban áll a szemét. Kerestük a fenntartó minisztériumot, akik ígérték, kivizsgálják az esetet.

Leszállították a mozgássérült asszonyt a troliról

Leszállított a troliról egy mozgássérült asszonyt egy szegedi trolivezető, majd a megállóban hagyta. Erről a Délmagyarország írt. Az elektromos mopeddal közlekedő asszony azt állítja, a sofőr arra hivatkozott: nem volt elég hely egy babakocsival felszálló utasnak. Azt mondja, a buszvezető megalázó hangnemben beszélt vele. A közlekedési cég igazgatója bocsánatot kért.

Enyhébb ítélet a pécsi késelőnek

Öt helyett négy év börtönt kapott jogerősen az a férfi, aki a vád szerint brutálisan megszurkálta az otthonába befogadott nőt két éve augusztusban. A vérző áldozat az erkélyen keresztül próbált elmenekülni. A mentők életveszélyes állapotban találták, de sikerült életben tartani. A bíróság indoklása szerint a késelő azért kapott enyhébb büntetést, mert a támadás előtt a nő rendszeresen megverte őt.

Temetőben fogták el a rabot

Nem jutott messzire a sopronkőhidai börtönből pénteken megszökött rab. Az egyik soproni temetőben fogták el - lakossági bejelentés után. A férfi nem ellenkezett. Az elítélt többszörös visszaeső, legutóbb gyilkosságért életfogytiglant kapott. A fogolyszökés miatt a felügyelők közül négyet és a biztonsági vezetőt felfüggesztették.

Tolvajok okoztak balesetet

Autótolvajok okoztak tömegkarambolt az autópályán Hatvannál. A három férfi – ketten közülük mindössze 16 és 17 évesek - lopott kocsival száguldva durrdefektet kapott az M3-ason, majd a szalagkorlátnak csapódott. A mögöttük haladó három autó már nem tudott megállni, beléjük rohant. A balesetben ketten sérültek meg. A karambol még múlt hét szerdán történt, azóta kiderült, hogy a BMW-t előző este lopták el egy debreceni telephelyről. A tolvajoknak nem esett bajuk, a rendőrség nyomoz.

Záróvonalon előzött, meghalt

Fejre állt az autójával és szörnyethalt egy 36 éves férfi szombat reggel Pécs határában. A kocsiból a tűzoltók szabadították ki a holttestét. Pénteken este pedig a 87-es úton, a Vas megyei Gencsapátinál történt súlyos baleset. Itt egy BMW-s előzés közben nem tudott időben visszatérni a sávjába, így ütközött egy Mercédesszel. A BMW 19 éves sofőrje életveszélyesen, a másik kocsiban ülő két férfi súlyosan megsérült.

Belehalt a fiatal a késelésbe

Budapesten, a 13. kerületben késeltek meg egy 23 éves fiatalembert. Barátai szállították kórházba, ahol már nem lehetett megmenteni az életét. Úgy tudni, hogy két társaság az utcán veszett össze, ekkor érte a halálos szúrás az áldozatot. A szintén 23 éves késelőt nem sokkal később a lakásán elfogták.

Ismerőse ölhette meg a lányt

Újabb gyilkosság történt az egy héttel ezelőtti hármas gyilkosság helyszínén, Budapesten, a 17. kerületi Újlak utcában. Egy 19 éves lányt ölt meg a gyanú szerint egy 17 éves fiú. Úgy tudjuk, a fiú féltékeny volt a lányra, közeledését mindig visszautasította, ezért döntött úgy, hogy megöli. Többször megszúrta hatodik emeleti lakásuk előtt, majd elmenekült. A nyomozók három órán belül elfogták, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

HAVAZÁS: Itt a tél?

Kisebb-nagyobb mennyiségben, de esett a hó többfelé az országban. A Kékestetőn és a Normafánál már szánkózni is lehetett. Szombat éjszaka további havazás várható. Ön is feltöltheti saját havas felvételeit itt!

Megmentették a sólyom életét

Egy vándorsólyom sérült meg súlyosan, nyílt töréssel szállítottak a Hortobágyi Madárkórházba. Azonnal meg kellett operálni. Azt, hogy mi történt vele, nem tudni. A vándorsólyom fokozottan védett madár, eszmei értéke 500 ezer forint. A megműtött példány most néhány hétig a madárkórházban marad.

Shane Tusup magyarul kért bocsánatot

Magyarul és könnyekkel küszködve, nyilvánosan kért bocsánatot Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője korábbi viselkedéséért. A páros külön érkezett az Év Sportolója Gálára. Hosszú Katinka kapta meg az Év Sportolója díjat, férje és edzője Shane Tusup lett az év edzője. A háromszoros olimpiai, többszörös Világ- és Európabajnok úszónő egyelőre nem árulta el, hogyan és kivel folytatja a felkészülést.

Átadták az Év Sportolója díjakat

Hosszú Katinka hatodjára, Baji Balázs idén először vehette át az Év Sporolójának járó díjat. A legjobb edző, ahogyan tavaly, idén is Katinka férje, Shane Tusup lett. Mészöly Kálmán és Balczó András életműdíjat kapott, az év fogyatékos csapata pedig a női kerekesszékes vívó válogatott lett.

Ismét szexuális zaklatásoktól hangos a filmvilág

A kritikusok díjainak átadóján a házigazdák ironikusan éltették azokat, akik például a szállodai szoba helyett a tárgyalóba hívják megbeszélésre a színésznőket. Eközben Golden Globe-on legjobb színésznek választott James Francót öt nő vádolta meg szexuális zaklatással, a színész most már nem jelent meg a díjátadón.

Beázás miatt elvesztek a bevándorlásról szóló plakátkampány szerződései

Ezt mondta a bíróságon annak a cégnek a képviselője, amelyik országszerte kihelyezte a hirdetéseket 2015-ben. A bíróságra azért idézték be, mert 7 plakátjukat két szegedi aktivista összefestett, és az ügyészség akkori álláspontja szerint rongálást követtek el. A fiatalokat első fokon elítélték, de fellebbeztek. A bíróság most azt próbálja kideríteni, kit ért kár.

Megint trükközhetnek a bérrel

Nem fizeti ki a megemelt minimálbért a cégek egy része - a fémipari dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint. Azt mondják, néhol elérhetetlenül magasra emelték a normát, máshol pedig új munkakörbe soroltak a dolgozókat, ahol nem kereshetnek többet, mint tavaly. Ezt a munkáltatók szövetsége elítéli, de azt mondják, trükközés nélkül sok kisvállalkozás bedőlne a kötelező béremelések miatt.

Béremelésért sztrájkoltak több önkormányzati hivatalban

A dolgozókat képviselő szakszervezet szerint 98 önkormányzat 7 ezer alkalmazottja csatlakozott a munkabeszüntetéshez, amit azért hirdettek meg, mert az önkormányzati köztisztviselőknek 10 éve nem emelték a fizetését.

Bocsánatkérést várnak a román elnöktől

Haladéktalan bocsánatkérést vár a magyar kormány Mihai Tudose román miniszterelnöktől, aki szerdán egy telefoninterjúban akasztással fenyegette meg azokat, akik székely zászlót tennének helyi intézményekre. A román kormányfő az erdélyi magyar pártok autonómia-megállapodására reagált így. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Mihai Tudose mondatai elfogadhatatlanok, és ugyanezt gondolják az ellenzéki pártok is.

Magyarország tavaly befogadott 1300 menekültet

Ezt mondta a külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak adott interjúban. Éppen annyit, amennyit az uniós kvóták megszabnak Magyarországnak. Az MSZP szerint kiderült, hogy a kormány végig hazudta az elmúlt két és fél évet. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint viszont a befogadásoknak és a kvóta elutasításának semmi köze egymáshoz. Közben Fideszes polgármesterek a kvóták és a Soros György által támogatott civil szervezetek elleni erősebb fellépésre szólították fel a kormányt.

Szabálytalanságot találtak az Eilosnál

Súlyos szabálytalanságokat, összeférhetetlenséget is talált az Európa Unió Csalás Elleni Hivatala az Elios Zrt közbeszerzéseinél – értesült a Wall Street Journal. A hivatal a 2011 és 2015 közötti időszakot vizsgálta. A közvilágítási munkákat végző cégben ekkor még érdekeltsége volt Tiborcz Istvánnak. A hivatal jelentését elküldte a magyar ügyészségnek és az Európai Bizottságnak is. Az amerikai gazdasági napilap értesülése szerint a hivatal azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy kérje vissza az elköltött 40 millió eurót.

Még csak érdeklődő sincs az állásra

Fél éve hiába keresnek óvodapedagógusokat az egyik Győr-Moson-Sopron megyei óvodába. Három helyet hirdettek meg Győrzámolyon, de eddig csak egyet tudtak betölteni. Azt mondják, senki sem érdeklődik. A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem egyedi a probléma. Számításaik szerint több száz szakképzett óvónő hiányozhat országszerte.

Nem oltatták be a babát, meghalt

Megkezdődött az oltáskritikusok szövetsége egykori vezetője és feleségének pere a Budapest Környéki Törvényszéken. A házaspárt szándékos emberöléssel vádolják, mert hathetes kisfiuk meghalt. A vád szerint agyvérzést kapott amiatt, hogy nem kapta meg a kötelező K-vitamint, és nem vitték időben orvoshoz, amikor sugárban kezdett hányni. A szülők nem érzik bűnösnek magukat.

Önkéntes munkáért jogosítványt kaphatnak

Önkéntes munkáért jogosítványt vagy nyelvvizsgára felkészítő nyelvtanfolyamot kínál a Vöröskereszt olyan borsodi fiataloknak, akik már végeztek a középiskolában, de még nem dolgoznak. Fél évig kell önkénteskedniük, aztán választhatnak a tanfolyamok közül. Két év alatt huszonöt fiatal juthat így ingyenesen nyelvvizsgához vagy jogosítványhoz, köztük rossz anyagi helyzetűek is.

Buszmegállóban hagyták a beteget

Kidobtak az utcára egy szinte öntudatlan állapotban lévő nőt egy amerikai kórházból. Egy járókelő vette pártfogásába és vitette vissza az intézménybe. Az óriási felháborodás miatt a kórház bocsánatot kért, és elszigetelt esetnek nevezte, ami történt. Azt nem árulták el, miért rakták ki a nőt az utcára.

Online zaklatás miatt halt meg

Több százan gyászolták azt a 14 éves ausztrál lányt, aki önkezével vetett véget életének, miután az interneten zaklatták. Amy Everett apja osztotta meg lánya tragikus történetét a Facebookon. A temetésre azokat is meghívta, akik zaklatták lányát, hogy szembesüljenek tettükkel.

11 évre ítélték az egykori hajtó elleni merénylet miatt

Jogerős ítélet a több, mint 20 évvel ezelőtti merénylet ügyében. 11 évet kapott az a férfi, aki a bíróság szerint 1996 novemberében megpróbálta lelőni Lakatos Csaba hajtót az ügetőnél. Három lövés érte, de túlélte a támadást. A leszámolás csak egy volt az akkori, hasonló bűncselekmények között.

Bosszúból tartotta a forró víz alá a gyereket

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet miatt indult eljárás a kiskunmajsai férfi ellen, aki tavaly 60 fokos víz alá tartotta síró gyermekét. Úgy tudni, a férfi ezt egy veszekedés után bosszúból tette, a kislány életveszélyesen megsérült.

Börtönbe küldenék Oszter Sándort

A színészt és másik hat embert befolyással üzérkedéssel vádolják. Az ügyészség szerint azt ígérték egy adócsalással vádolt férfinak: elintézik, hogy enyhébb büntetést kapjon. Ezért cserébe több tízmillió forintot kértek tőle, de a pénzt eltették. Oszter Sándor állítja, nem érti, hogyan keveredett bele az ügybe.

Szakadékba zuhant egy kiránduló

A huszonéves fiatal barátnőjével sétált a Tündér-sziklánál, amikor megcsúszott és több tíz métert zuhant. A mentősök a tűzoltókkal együtt segítettek rajta, csaknem egy órán át tartott, amíg ki tudták hozni a szikla alól. Súlyosan megsérült, több csontja is eltört.

VÉLEMÉNY: Vekerdy Tamás a HIT-ről

Vekerdy Tamás pszichológus élesen fogalmazott a Honvédelmi Intézkedési Tervvel kapcsolatban. Híradónknak azt mondta, feleslegesen zaklatják a gyerekeket. Az egész - szerinte - csak kampányfogás. Riport az HIT-ről itt!

TÜNDÉR-SZIKLA: Megcsúszott a köveken, szakadékba zuhant

A fiatalember barátnőjével együtt sétált csütörtök késő este a Tündér-sziklánál, azonban a nyirkos időben megcsúszott a köveken. A mentősök a tűzoltókkal együtt segítettek rajta, csaknem egy órán át tartott, amíg ki tudták hozni a szikla alól. Súlyosan megsérült, több csontja is eltört.

Hogyan lehetsz műsorvezető? Az RTL Klub arcai segítenek!

A csatorna arcaival nap, mint nap találkozhatunk, hiszen kitartóan szállítják nekünk a legfrissebb híreket. Azonban felmerülhet a nagy kérdés: mire lehet szüksége valakinek, hogy a képernyőre juthasson?

A miskolci villamos lett a legszebb

A miskolci lett Európa legszebb karácsonyi villamosa egy cseh internetes portál szavazásán.  17 európai város ünnepi járatai közül választották a legszebbnek, több mint 14 ezer szavazatot kapott.

 

Túl kevés hímteknős születik

Veszélyben a korallzátonyok óriásteknősei. A magyarul közönséges levesteknősnek nevezett állatokat az emberek mellett a globális felmelegedés veszélyezteti. A tojásból kikelő teknősök nemét ugyanis a fészek körüli hőmérséklet határozza meg.

Nem hiszik, hogy ez megtörténhet

Nagy Dániel Viktort is meglepte, ahogyan a közönség sokszor reagál a "Leszámolás velem" című előadásra. A valós történet egy fiatal, homoszexuláis fiúról szól, akit kamaszként nemcsak a környezete, a szülei is megaláztak.

Hamisítványok a kiállításon

Minden második festmény hamisítvány volt egy genovai Modigliani kiállításon tavaly - a most nyilvánosságra hozott szakértői vizsgálat szerint. A rendőrség - egy művészettörténész feljelentése alapján - még a kiállítás idején foglalt le 21 képet. Húszról derült ki, hogy nem eredeti.

LMP: „Ez már hazaárulás”

Hazaárulásnak tartja az LMP társelnöke, hogy szerinte sokszorosan túlárazva építi a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszát. A beruházást főként kínai hitelből fizetnék, és kilométerenként több mint 4 milliárdba kerülne.

„Visszaélés az érzelmekkel”

Nem a dadusnéni, vagy a történelemszakos tanár feladata felkészülni egy esetleg terrorcselekményre- ezt mondta Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Honvédelmi Intézkedési Tervvel kapcsolatban. Vekerdy Tamás pszichológus is megszólalt az ügyben.

Nem lepte meg édesapja leváltása

Nem lepte meg - ezt mondta édesapja leváltásáról az RTL Híradónak a Momentum elnöke. Fekete-Győr András édesapja, akit ugyanígy hívnak, az Országos Betétbiztosítási Alapot vezette. A megbízatása 2020-ig tartott volna, de januártól a Magyar Nemzeti Bank egyik főosztályvezetője váltotta.

Nő az egyenlőtlenség

A gazdag települések még gazdagabbak, az elmaradottak még szegényebbek lettek az elmúlt hét évben. Ez derül ki a GKI tanulmányából, amelyben az ország vásárlóerejét vizsgálták.

 „Ilyen gazdagok vagyunk”

Ilyen gazdagok vagyunk! Ezt állítja valaki Veszprémben, aki egy hirdetőoszlopra ragasztott ki terjedelmes listát a kormány feleslegesnek vélt költéseiről. Hogy kié a gyűjtés, nem tudni. Bár Simicska Lajos cégének hirdetőoszlopára ragasztották ki, úgy tudjuk ezúttal nem ő üzent.

Április 8-án lesz a választás

A legkorábbi időpontra, április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választások időpontját Áder János köztárasági elnök. Az ellenzéki pártok többsége már korábban is erre számított.

Ezrek hiányoznak a kórházakból

Többezer orvos és ápoló hiányzik a magyar kórházakból, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Tavaly majd kétezer üres orvosi és majdnem ugyanennyi üres ápolói állás volt-

Megdöbbentő látvány az általános iskola mosdójában

Furcsa megoldás egy fővárosi általános iskola mosdójában. Olyan csövet vezettek a kézmosóba, amiből folyamatosan valamilyen folyadék csöpög. A gyerekeknek itt kell kezet mosniuk, ha kijönnek a mosdóból. A fenntartó tankerületi központ szerint a csőből úgynevezett kondenzvíz folyik, ami nem fertőzésveszélyes, a gyerekeknek emellett kell kezet mosniuk.

Rablás a párizsi Ritzben

Óriási fegyveres rablás volt Párizsban. Egy öttgagú banda a híres Ritz hotel ékszerboltját fosztotta ki. Több mint négy millió eurónyi értéket zsákmányoltak. A rendőrség üldözőbe vette a bűnözőket, akik közül hármat már sikerült elfogni.

Metró elé lökték, túlélte

 Ismét metró elé löktek egy fiatal nőt. Ezúttal a brazíliai Sao Paolóban. Az eset kísértetiesen hasonlít arra brutális gyilkosságra, amikor decemberben a bukaresti metró elé löktek egy nőt. Az áldozat ezúttal zúzódásokkal megúszta a támadást.

Nem volt munkavédelmi oktatás

Senki nem figyelmeztette a közmunkásokat a veszélyre és munkavédelmi oktatást sem kaptak - a bíróság szerint így küldték ki őket 2015-ben homokot lapátolni Bagamér határába egy homokbányához. A meredek fal leomlott, a föld az egyik munkásra zúdult, aki meghalt..

NÉZŐI: Megdöbbentő látvány az iskola mosdójában

A csap mellett méretes cső csöpög, amelyet egyenesen a mosdókagylóba vezettek. A cső hosszan fut végig a falon, egészen a plafonig. Egy nézőnk videózta le a megdöbbentő látványt ebben a XVII. kerületi általános iskolában. A csap a földszinti fiú wc-ben van. A gyerekeknek itt kell kezet mosniuk.

Állatkínzás: 3 év börtön

Három év letöltendő börtönre ítélték első fokon azt a fiatalt, aki felgyújtott egy élő sünt Budapesten, tavalyelőtt. Az ítélet nem jogerős, az állatkínzó fellebbezett. Az összeégett sünt egy járókelő találta meg egy belvárosi kutyafuttatónál, majd orvoshoz vitte. Hiába kezelték, pár napon belül elpusztult.

Kutyatámadás – halálfélelme volt

Sokkot kapott és halálfélelme volt! Ezt mondta az RTL Híradónak az a kiskassai asszony, akire két kutya támadt rá a napokban. Megharapták a bal vádliját, több centi mély sebet okozva. Minden nap kötözésre és megfigyelésre jár a súlyos sérülésével.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!