KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

Vas megyében a legboldogabbak

Szombathely a legboldogabb megyeszékhely, miközben Budapesten átlag alatti a boldogság szint – idén is megrajzolták Magyarország boldogságtérképét a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE kutatói. Az eredmények alapján, a jólét, a párkapcsolat vagy éppen az iskolázottság foka az, ami miatt az emberek boldogabbnak érzik magukat.

 

Néma férfit büntettek meg skandálásért

Súlyos pénzbüntetésre ítéltek egy romániai tüntetőt. A rendőrség szerint egyebek közt jelszavakat skandált egy kormányellenes megmozduláson Bukarestben. Ez még önmagában nem lenne meglepő, csakhogy a férfi néma. A bíróságtól vár jogorvoslatot.

 

Elfogás közben robbantotta fel magát

Elfogás közben robbantotta fel magát a merénylő, aki rettegésben tartotta a texasi Austin lakóit. Az elmúlt majd három hétben ötször robbantott az amerikai városban, két ember meghalt és négyen megsebesültek a merényletekben. Volt, hogy családi házak ajtaja elé tette a robbanó csomagot.

 

Izrael bombázott Szíriában

Izrael elismerte, hogy ők bombáztak le egy épülő atomreaktort Szíriában 11 évvel ezelőtt. Bár sokan sejtették, sőt, az amerikaiak már előre tudtak a tervről, Tel Aviv mindeddig tagadta, hogy köze lenne a légicsapáshoz. Az, hogy most elismerték, üzenet a hasonló beruházásokat tervező térségbeli országoknak.

 

Orbán Viktor: A bevándorlás a legfontosabb kérdés

A bevándorlás a legfontosabb kérdés, amellyel foglalkozni kell az uniós csúcstalálkozón - ezt mondta Orbán Viktor a holnapi EU csúcs előtt. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelölte szerint viszont Orbán Viktor félrevezeti a magyarokat, ugyanis a legnagyobb veszély nem a bevándorlás, hanem hogy Magyarországtól megvonják az európai uniós forrásokat.

 

1% - nem kell többé rendelkezni

Aki most felajánlja, nem kell többé rendelkeznie adója egyházaknak adható 1 százalékáról, mostantól ugyanis minden évben az idei választását veszik majd figyelembe visszavonásig. A kormány változtatott, miután tavaly az adózók alig harmada döntött az 1 százalékáról. A DK-nál azt mondják, a kormány a hozzá hű egyházakat akarja helyzetbe hozni.

 

Márki-Zay Péter kezébe vette az ellenzéki koordinációt

Aggódik a pártok tehetetlensége miatt Márki-Zay Péter, ezért a kezébe vette az ellenzéki koordinációt. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint mind a 106 egyéni választókerületben meg kell nevezni a legesélyesebb jelöltet a kormánypárti jelölttel szemben. Közben egyre több civil is azt kéri, hogy egyezzenek meg a pártok.

 

Csapdát állítottak a provokátornak, ezt állítja a Migration Aid

A menekülteket segítő civil szervezetet egy újságcikkre hivatkozva a napokban vádolta meg a kormány azzal, hogy illegális listát vezetnek a menekültekről. Ők azonban azt mondják, nincs illegális listájuk, egy gyanús férfi kereste meg őket, és azért beszéltek neki egy nem létező excel tábláról, hogy lebuktassák. A kormány szerint a Migration Aid magyarázata: szánalmas.

 

Feljelentést tettek Kósa ügyében

Befolyással üzérkedés gyanújával feljelentést tett Kósa Lajos ügyében az MSZP. A szocialisták szerint a tárca nélküli miniszter azért bűnös, mert 800 millió forintot ajándékoztatott volna édesanyjának azzal a csengeri nővel, aki állítólag mesés vagyont, 1300 milliárd forintot örökölt. A kormány szerint Kósa Lajos maga is feljelentést tett, így a hatóságok dolga vizsgálódni.

Választási csalást sejt a Jobbik

Több ezer honosítással magyar állampolgárságot kapott külföldi vehet részt a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Jobbik szerint. Az ellenzéki párt választási csalással vádolja a Fideszt, miután kiderült: a térségben a legtöbb településen 20-30 százalékkal több szavazó van most, mint korábban.

Óvodásokkal parolázott Orbán

Óvodásokkal fogott kezet Orbán Viktor miniszterelnök a Komárom-Esztergom megyei Dadon. Az Együtt szerint a gyerekeknél kampányolás fideszes szokás, Orbán Viktor pedig törvényt sértett. A vezető óvónő azt mondta az Indexnek, ez nem kampány, az egész csak véletlen volt, a miniszterelnök eredetileg a szomszédba érkezett.

 

Baltával támadt párjára a jelölt

Képviselőjelölt lett, ezért szabadlábra került Kiss Gyula, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel vádolnak. A férfi az Összefogás Párt színeiben indul. Eddig előzetesben volt, mert az ügyészség szerint három éve késsel és baltával életveszélyesen megsebesítette volt élettársát. A mentelmi jog miatt most kisétálhatott a börtönből. Minderről Híradónknak csak annyit mondott: no komment.

 

Tetkókkal mentenének életet

Életmentő tetoválásokat varrnak fel ingyen tetoválóművészek cukorbetegeknek. Már 35 magyarországi és 6 német tetoválószalon csatlakozott a kezdeményezéshez. A lényeg, diabéteszesek nemzetközi jelét, a kék kört tetoválják rá a beteg csuklójára, hogy ha rosszul lesz az utcán, gyorsabban kaphasson szakszerű segítséget.

Sorra mérgezik meg a kutyákat Pécelen

Sorra mérgezik meg a kutyákat Pécel egyik utcájában. A csendes kertvárosi részen az elmúlt egy hónap alatt 4 kutyával akartak így végezni, három elpusztult. Amikor ma stábunk ott forgatott, akkor kaptuk a hírt, hogy egy ötödik kutyát is súlyos, mérgezéses tünetekkel vittek állatorvoshoz. Az ott lakók attól félnek, hogy a szétdobált méregből gyerekek is ehetnek.

 

Továbbra sem kell börtönbe mennie

Továbbra sem kell börtönbe mennie a Dózsa György úti halálos baleset egyik gyanúsítottjának. A férfi tavaly luxuskocsijával száguldozott Budapesten, amikor összeütközött egy másik autóval, ketten haltak meg. A gyanúsított nemrég megszegte a házi őrizet szabályait: elengedték orvoshoz, de utána beült egy étterembe a barátaival nyomkövetővel a lábán.

 

Súlyosan veszélyeztették a munkások életét

Súlyosan veszélyeztették a munkások életét, ezért történt a tragédia. Ezt állapította meg a kormányhivatal a januári, Bősárkányban történt balesettel kapcsolatban. Egy csatornázáson dolgozó férfi meghalt, amikor beomlott a munkagödör, és a föld maga alá temette. A cég hibázott, mert a gödör nem volt kitámasztva, ezért bírságot kaptak.

 

Harmadszor sem kezdődött meg Lajcsi tárgyalása

Ezúttal a mulatós zenész ügyvédei kértek halasztást, mivel nem volt elég idejük átolvasni a több mint 40 ezer oldalas peranyagot. A tárgyalás végén a zenész ártatlanságát hangoztatta. Őt és társait lopással és vesztegetéssel vádolják. Az ügyészség szerint a birtokán és a cége által épített tatai lakóparkban is éveken át lopták a közműveket.

 

Nyolc év börtönre ítélte a bíróság a pécs-vasasi késelőt

A vád szerint a férfi két éve több helyen is megvágta és megszúrta jó barátját, aki életveszélyesen megsérült. A bíróság szerint azért kapott ekkora büntetést, mert sebesült áldozatát a támadás után napokig abban a hitben tartotta, hogy meg fogja ölni. Az ítélet nem jogerős.

 

Mindenben segítik a balesetet szenvedett utasokat

Mindenben támogatják a balesetet szenvedett utasokat - ezt mondta annak a vállalatnak az ügyvezetője, amelynek dolgozói szerdán délután buszukkal egy előttük álló kamionba rohantak a 86-os úton. A buszsofőrt mentőhelikopter vitte kórházba, a lábán sérült meg. Az utasok csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A busztársaság szerint az autóbusz műszakilag hibátlan volt.

Az úton feküdt, halálra gázolták

Út közepén fekvő férfit gázolt halálra egy terepjáró szerdán este, Bócsán. A 70 éves férfi a kerékpárja mellett hevert, azt még nem lehet tudni, miért. A férfit sokan szerették a faluban, szomszédai azt mondták Híradónknak, hogy valószínűleg volt tanyájáról tarthatott hazafelé, amikor megtörtént a baleset.

 

Jégtábla törte be a szélvédőt

Vérző fejjel próbálta megállítania a kocsiját az a sofőr, akinek a szélvédőjét egy kamionról lezuhanó hatalmas jégtömb szakította be Ózd és Sajópüspöki között. A férfi Híradónak azt mondta, nem volt könnyű dolga, mert alig látott ki az autóból. A kamion vezetője először észre sem vette, hogy balesetet okozott. Az ózdi rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Lagzi Lajcsi: „be fogom bizonyítani az igazamat!”

Galambos Lajos tárgyalását ismét elnapolták. A bíróság folyosóján beszélt érzéseiről. Azt is elmondta, milyen végeredményre számít. A tárgyalás május 22-én folytatódik.

Az utolsó hím pusztult el

Meghalt a világ utolsó hím szélesszájú orrszarvúja. Sudánt elaltatták, egyszerűen túl öreg volt és az állapota egyre rosszabbodott. Két nőstény maradt még életben, így gyakorlatilag ez az állatfaj kipusztult. Bár nemrég még vettek örökítő anyagot Sudántól, csekély az esély, hogy valaha újraéled ez az alfaj.

Autisták dolgoznak futárcégénél

Autistáknak, asperger szindrómásoknak és megváltozott munkaképességűeknek ad munkát egy futárcég. A Nagy Lépés Futárszolgálat egyik alapítója biciklis futárcégtől jött, a másik gyógypedagógus. Szórólapokat és reklámanyagokat terjesztenek, csomagot kézbesítenek, mint a többi futárszolgálat, de emellett tudnak még valamit: munkát adnak olyan embereknek, akik csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudnának elhelyezkedni.

Megromlott ételért fizethetnek

Több ezer család maradt áram nélkül az elmúlt napok kemény havazásai miatt, egyelőre viszont nem érkezett kiugróan sok bejelentés a Magyar Biztosítók Szövetségéhez. A szóvivő szerint sokan nem tudják, hogy az új biztosítások már az áramkimaradás alatt tönkrement élelmiszer költségeit is fedezik. És jó tudni, hogyha valaki a jeges út miatt csúszik árokba, azt is csak a casco fedezi.

Busz rohant bele egy kamionba

Busz rohant bele egy kamionba kedd délután a 86-os úton. A kamion építkezés miatt állt az úton, a buszsofőr nem vette észre, ezért rohant bele.

Még vannak vízben álló házak

Három nappal a vihar után még mindig vízben áll több ház Balatonmáriafürdőn, az egyik legalacsonyabban fekvő tóparti településen. Csordultig tele a Balaton, és hiába működik napok óta teljes kapacitással a siófoki zsilip, a vízszint még mindig jóval a szabályozási maximum felett van.

310 ezer bruttó átlagkereset

Meghaladta a 310 ezer forintot a bruttó átlagkereset januárban - közölte friss jelentésében a statisztikai hivatal. Csaknem 14 százalékkal magasabban alakult az átlagos fizetés, mint egy évvel korábban – főleg az idei kötelező béremelések hatására. 

Újabb luxuslakás Matolcsyéknél

Újabb budai luxuslakás került a Matolcsy-családhoz - írta meg a 24.hu. Egy héten belül Matolcsy György két fiáról is kiderült, hogy a jegybankelnök unokatestvérének bankjától kapott hitelből vásároltak luxusingatlanokat egymástól alig kétszáz méterre. Mindketten egy-egy cégükön keresztül vették meg a házakat. 

Az LMP nem egyeztet tovább

Egyelőre nem egyeztet tovább az ellenzéki összefogásról az LMP. Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje ezt azzal indokolta, hogy sem a Jobbikkal, sem a többi baloldali párttal nem sikerült megállapodni. Vona Gábor Jobbik elnök szerint az LMP-vel akár koalíciót is kötnének, az MSZP-vel és a DK-val azonban még a választási kampányban sem akarnak összefogni. 

Halottak „írták alá” Csepelen is

Ezernél is több halott adataival élhettek vissza a csepeli választókerületben – állítja az MSZP. Átvizsgáltatták a leadott ajánlóíveket és tizennégy olyan kispártot találtak, akiknél elhunyt emberek aláírásai is szerepeltek. Van olyan párt, amelynél szerintük a jelöltállításhoz szükséges aláírások csaknem fele elhunyttól származott. 

Így ráz az M1-es autópálya

Mit él át egy beteg a betegszállítóban? És mit egy tréleres, aki értékes rakományt szállít? A Házon Kívül stábja, hogy megmutassák mindezt, több járművet is bekameráztak, és így utaztak a sok helyen leginkább egy ócska földútra emlékeztető M1-es autópályán. Amiért amúgy fizetnek, akik használják. 

Semjén Zsolt: „Nem politikusként hívtak meg!”

Nem miniszterelnök-helyettesként, hanem vadászként hívták meg Svédországba, ezzel védekezett Semjén Zsolt, amikor egy keddi megnyitó ünnepségen újságírók a rénszarvas-vadászatairól kérdezték. A politikus szerint ezért nem is kellett írnia ezekről a vagyonnyilatkozatában. A Jobbik szerint ez mellébeszélés.

Lesz elegendő tojás húsvétra

Lesz elegendő tojás húsvétra a Baromfi Terméktanács szerint. Az ünnepi időszakban 30-40 százalékkal több tojás fogy, mint egy átlagos hónapban. A hazai termelők a szükséges mennyiség 80 százalékát termelik, a többit az Európai Unióból – főként Lengyelországból hozzák be. 

Gázolt az önvezető autó

Gyalogost gázolt halálra egy önvezető autó. Először történt ilyen baleset. Az Über cég által működtetett járműben ült ugyan sofőr, de az autó önvezető módban volt, amikor elütötte a nőt, aki kerékpárját tolva átment volna az úton. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe. Az über felfüggesztette önvezető autóinak tesztelését.

Piros ellenére áthajtottak a sorompón

Meghibásodás - a tilos jelzés ellenére hajtottak át a sofőrök egy vasúti átjárón Látóképnél, Hajdú-Bihar Megyében. A sorompó félig le volt engedve, a lámpák pirosan villogtak, de nem jött vonat. Egy busz utasa vette videóra, hogy hiába várakoznak a sínek mellett, a sorompó nem emelkedik fel. 

A vád szerint tíz évet is kaphat

10 évet is kaphat az otthon, robbanóanyagot keverő férfi. Tavaly nyáron fogták el a rendőrök – az ügyészség most emelt vádat. Nem először indult eljárás ellene. Ő volt az, aki korábban egy Budapesti gyorsétterem plafonjába lőtt és azzal is vádolták, hogy tömeggyilkosságra készült. Most is folyik egy bírósági pere, csalás kísérlete miatt.

A patakban volt a holttest

Megtalálták annak a hatvan év körüli nőnek a holttestét, aki még vasárnap tűnt el. A tűzoltók egy patakból emelték ki az asszony testét, segíteni már nem lehetett rajta. Eltűnésekor vele volt negyven év körüli menye is, akivel együtt mentek az erdőbe. Úgy tudjuk, a négy gyermekes anyukát még mindig nem sikerült megtalálni. 

Romok alól húzták ki a bácsit

Robbanás Szentesen: csak a gerendák maradtak meg az udvari házból. Szomszédai mentették ki a romok alól azt a 70 éves férfit, akinek a háza délelőtt felrobbant Szentesen. Az épület megsemmisült, a tűzoltók több gázpalackot találtak.

Virágboltba rohant a kukásautó

Másodperceken múlt annak a nőnek az élete, akinek a virágüzletébe csapódott egy kukás kocsi, kedd reggel Budapesten. Úgy tudjuk: a jármű vezetője infarktust kapott, ezért rohant neki fékezés nélkül az újpesti üzletsornak. 

VIRÁGÜZLETBE CSAPÓDOTT: másodperceken múlt az eladó élete

Másodperceken múlt annak a nőnek az élete, akinek a virágüzletébe csapódott egy kukás kocsi. Úgy tudjuk: a jármű vezetője infarktust kapott, ezért rohant neki az újpesti üzletsornak – fékezés nélkül. A balesetben nem csak ő, de a mellette ülő társa, és a virágboltban dolgozó nő is megsérült, őket kórházba vitték. 

VASÚTI ÁTJÁRÓ: áthajtottak a tilos jelzés ellenére

Meghibásodás - a tilos jelzés ellenére hajtottak át a sofőrök egy vasúti átjárón Látóképnél. A sorompó félig leengedve volt, a lámpák pirosan villogtak, de nem jött vonat, Egy busz utasa vette videóra, hogy hiába várakoznak a sínek mellett, a sorompó nem emelkedik fel. A sofőrök feltehetően ezt unták meg és hajtottak tovább. 

CUKI: Jégről mentették meg az őzikét

A finnországi Inkoo szigetvilágban került bajba ez a fiatal őzbak. Az őzike a tó jegén rekedt, és mivel lábai állandóan szétcsúsztak, nem tudott lekászálódni róla. Szerencséjére azonban a határőrök kiszúrták és segítettek neki biztonságos terepre jutni.

SEMJÉN: „Ha Ön meghív egy ebédre, nem fogom firtatni az anyagiakat”

Nem miniszterelnök-helyettesként, hanem vadászként hívták meg Svédországba, ezzel védekezett Semjén Zsolt, amikor egy mai megnyitó ünnepségen újságírók a rénszarvas-vadászatairól kérdezték.

Roma gyerekek a Nemzeti Színház színpadán

Hátrányos helyzetű roma gyerekek lépnek fel a Nemzeti Színház színpadán. Tehetséges gyerekeket kerestek a Somnakaj című gypsy musicalhez. A roma sorsjátékot eddig 45 ezer néző látta.

Putyin negyedszer is elnök

56 millió 200 ezer ember. Ennyien, a voksolók háromnegyede szavazott Vlagyimír Putyinra a tegnapi orosz elnökválasztáson. Az országot csaknem 20 éve irányító politikus győzelme nem volt kérdéses. Mindemellett több száz csalás is történt - a kamerák előtt.

Kipróbálhatják az álommunkát

Tűzoltó lehetett egy napra Hegedűs Zoltán. A 23 éves enyhén értelmi fogyatékos férfi kipróbálhatta az álommunkáját a Neked munka, nekem álom programban. Kaposváron töltött el fél napot a tűzoltókkal. Ezen a héten országszerte kétszázan kapnak lehetőséget, hogy olyan dolgokat tegyenek, amire egyébként nem lenne alkalmuk.

Lépcsőzniük kell az állomáson

A mozgáskorlátozott utasok a sok lépcső miatt csak segítséggel, vagy külön kérésre kinyitott kiskapun keresztül tudnak a peronra jutni a tatabányai vasútállomáson. Az időseknek és babakocsival érkezőknek is lépcsőzniük kell a vágányokhoz

Ma még lehet kérni a postázást

Ma éjfélig kérhető az adóbevallás postázása. Ezt mostanáig több mint 600 ezren igényelték, számukra ma kezdték meg a dokumentum kézbesítését. Az ügyfélkapuval rendelkező többség az adóhatóság honlapján már ellenőrizheti a tervezetet, amely alig több mint két hónap múlva automatikusan bevallássá válik.

Szappant csempésztek a kórházi mosdókba

Szappant csempésztek egy budapesti kórház mosdóiba a Kétfarkú Kutya Párt aktivistái. Az akcióval a kórházi fertőzésekre akarták felhívni a figyelmet. Magukat szappanbelopó tolvajoknak nevezve mosdóról mosdóra jártak, és mindenhol otthagytak egy kutyafej alakú szappant.

NVB: A plakát politikai vélemény

Nem jogsértő kampányban hazudni, így értelmezi a Nemzeti Választási Bizottság pénteki határozatát a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet. A TASZ azért fordult a választási bizottsághoz, mert egy ügyfelük szerint jogsértő a Fidesz, Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakátja.

Elkészült az elkerülő út

A tervezettnél korábban készült el a 47-es út Hódmezővásárhelyt elkerülő szakasza. Ezt Lázár János miniszter, a környék fideszes országgyűlési képviselőjeként jelentette be a Facebookon. Szerinte a 13 kilométeres útra 38 milliárd forintot költöttek. Ez azt jelenti, hogy ez az ország egyik legdrágább elkerülő szakasza.

Azt mondja a jobbikos, viccelt

Pénzt ajánlott a visszalépésért a Jobbik Bács-Kiskun megyei képviselőjelöltje LMP-s vetélytársának. Farkas Gergely, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke elismerte, hogy az Origo által nyilvánosságra hozott felvételen az ő hangja hallható, de azt mondta, csak viccelt.

Egyeztetés után per jöhet

Nem született megállapodás az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP tegnapi esti egyeztetésén a választási együttműködésről. Az LMP most először ült tárgyalóasztalhoz a másik két párttal, de az egyeztetés után arról beszéltek: ők csak teljes ellenzéki összefogás esetén működnének együtt, de világossá vált, hogy a DK nem hajlandó a Jobbikkal megállapodni.

Fetrengett a tárgyalóteremben

Jelenetet rendezett a bíróságon a Teréz körúti robbantás vádlottja. A férfi, aki másfél éve sebesített meg két rendőrt egy házi készítésű bombával, először lefeküdt a padra, majd levetette magát a földre és rúgkapált. A bíró mentőt kért, de a vádlott nem hagyta, hogy megvizsgálják.

Szörnyethalt a nézők előtt

Előadás közben lezuhant és meghalt a világ egyik leghíresebb cirkusza, a Cirque du Soleil légtornásza. A 38 éves Yann Arnaud, a társulat egyik legtapasztaltabb artistája négy méteres magasságból zuhant a színpadra, miután a kötél kicsúszott a kezéből.

Halálra verte feleségét, majd lefeküdt aludni

Beismerte bűnösségét ma kezdődő tárgyalásán az a férfi, aki a vád szerint addig ütötte a nőt, hogy az belehalt sérüléseibe. A támadás tavaly áprilisban történt Szentlőrincen. A verés után a férj lefeküdt aludni. Órákkal később pedig már nem lehetett segíteni áldozatán.

BKV busszal ütközött a Porsche

Videóra vette egy BKV busz fedélzeti kamerája, ahogy egy kereszteződésben elé vág egy Porsche terepjáró, majd összeütköznek. Az autót vezető férfi a felvételek szerint végig bizonytalanul, néha túl lassan is ment a VII. kerületi Dózsa György úton, majd feltehetően túl későn vette észre azt az utcát, ahová be akart kanyarodni.

Súlyosabb büntetés a támadóknak

Mankós fiút raboltak ki, súlyosabb büntetést kaptak másodfokon. Még 2016 májusában rabolt ki két 16 éves fiú egy mankóval közlekedő 17 évest Szegeden, ezt az egyik támadó akkor 15 éves barátnője is végignézte. Első fokon megrovást kaptak, ezen változtatott a Szegedi Törvényszék.

Két nap alatt kétszer raboltak

Két nap alatt kétszer is rabolt az a társaság Budapesten, amelynek tagjai ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint a három férfi a Blaha Lujza téren és a Móricz Zsigmond körtéren támadt rá áldozataira.

Barátnője megvédte a vádlottat

A kisujjában több kedvesség és szeretet van, mint a legtöbb emberben. Ezt mondta a bíróságon a kakucsi gyilkosság vádlottjának barátnője. Az ügyészség szerint a férfi 16 késszúrással végzett gyerekkori ismerősével 2016 márciusában.

Balesetek a télies időben

Tömegbaleset történt éjszaka a 44-es úton a Békés megyei Kondorosnál. Egy kisbusz vezetője és tíz utasa megsérült, amikor egy kamionnal ütköztek. Tömörkényben egy menetrendszerinti busz csúszott az árokba, Poroszlón pedig két kocsi ütközött össze.

Olvadnak a hűtők, még nincs áram

Katasztrofális állapotok, kettétört betonoszlopok, leszakadt vezetékek a szombati ónos eső és hóvihar után. Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében ma délelőtt még több ezer családnál nem volt áram.

Vigyázat: hóátfúvás, ónos eső!

Hétfő reggel az ország nagy részén újra havazott. Az előrejelzések alapján több térségben is várható jelentősebb mennyiségű friss hó, egyes helyeken kisebb hófúvásos szakaszok is előfordulhatnak és a délkeleti megyékben akár ónos eső is hullhat.

 

 

 

TÖMEGBALESET: 9 sérült

Egy kisbusz és egy teherautó ütközött össze a Békés megyei Kondoros közelében, a busz megpördült és az út szélére sodródott, a teherautó pedig csak 150 méter múlva tudott megállni. Szobrokat szállított, a rakomány az útra szóródott. A balesetben többen súlyosan megsérültek, egy ember beszorult a buszba, őt csak a tűzoltók tudták kiszabadítani. 

Malek Andrea: 50 és 30

Kettős jubileumot ünnepelt Malek Andrea. Kerek születésnapja volt, és 30 éve kezdett énekelni. Barátai és zenésztársai találták ki, hogy egy nagy koncerttel ünnepeljen. Meghívták azokat a zenészeket is, akik fontos szerepet töltenek be Malek Andrea pályáján, például Dés Lászlót, akivel mégis most először lépett egy színpadra.

 

Elnököt választ Oroszország

Habár 6 kihívója is van a regnáló orosz elnöknek, Vlagyimir Putyin győzelme a mai orosz elnökválasztáson biztosra vehető. Legnagyobb riválisa nem is indulhatott a szavazáson. A kérdés csak az: milyen magas lesz a részvétel, és hány százalékkal nyer Putyin. Mindeközben választási megfigyelők szabálytalanságokról számoltak be.

 

Deutsch-videó Molenbeekről

Lázár János után Deutsch Tamás is videót készített külföldön arról, hogy szerinte mekkora gondot okoznak a bevándorlók. A Fidesz európai parlamenti képviselője Brüsszel Molenbeek városrészében videózott. Szerinte a kerület az európai dzsihadisták főhadiszállásává vált, a munkanélküliség és a romló közbiztonság az elhibázott brüsszeli bevándorláspolitika eredménye.

EB-jelentés a magyar egészségügyről

Magyarország keveset költ egészségügyre, sok a dohányos és komoly probléma a munkaerőhiány az ágazatban. Ezt állapította meg az Európai Bizottság országjelentése a magyar egészségügyi rendszerről. A dokumentum a pozitív dolgokat is összegzi. Például, hogy emelkednek a bérek, fontos szűrési programok indultak és, hogy kulcsfontosságú az elektronikus recept.

 

Szijjártó Péter 1995-ben még megbízott a Soros Alapítványban

A Soros Alapítványban 1995-ben még megbízott Szijjártó Péter külügyminiszter. Ez derült ki egy akkori újságcikkből, amit a 444.hu talált meg a Twitteren.

 

Korrupcióellenes programot hirdetett az MSZP-Párbeszéd pártszövetség

Azt ígérik, hogy visszaveszik a közpénzből szerzett magánvagyonokat, korrupcióellenes ügyészséget hoznak létre és megsemmisítik például a trafiktörvényt. Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt szerint céljuk, hogy visszaszerezzék, ahogy fogalmazott, az Orbán Viktor strómanjaihoz került vagyont.

 

Halott is „aláírta” az ajánlást

Elhunyt és a választókerületből már elköltözött emberek adatait találta meg a DK a Fidesz képviselőjelöltjének ajánlóívein Budapest 6. és 7. kerületében. Ráadásul ugyanezek az ajánlások szerepelnek a volt szocialista miniszter, Lévai Katalin új pártjának ajánlóívein is.

 

Malac tévedt a panelházak közé Szegeden

A szokatlan látogatóra kutyasétáltatás közben lett figyelmes két nő. Az állatot egy kötélből készült hurokkal fogták be és azért, hogy ne riadjon meg, sokáig sétáltak vele megtalálói. Annyit evett, hogy Torkosnak nevezték el. Még keresik a gazdáját.

 

Elefántcsorda tarolt le egy falut Kínában

Többen felvették, ahogy az óriási állatok megszállták a települést. Az elefántok nagy kárt okoztak. Senki nem sérült meg, ami annak köszönhető, hogy az emberek nem próbáltak közel menni az állatokhoz.

 

Bozóttűz fenyeget 40 települést Ausztrália déli részén

A hatóságok attól tartanak, hogy az egyre erősebb szél miatt nem tudják megállítani a lángokat. Sok épület már megsemmisült, de sérültje szerencsére nincs a tűzvésznek.

 

6 milliót kér a kutya gazdájától

6 millió forintot követel az édesanyját halálra marcangoló kutya gazdájától a borsodi asszony fia. Erről először a Bors írt. A támadás több, mint 2 éve történt. Az áldozat fia azzal indokolja a milliós sérelemdíjat, hogy szerinte a kutya gazdája tudta, hogy az állatai rendszeresen kiszöknek a rossz kerítésen.

 

Két embert elütött, majd kidöntött egy jelzőlámpát

Két embert elütött, majd kidöntött egy jelzőlámpát egy autós Budapesten szombaton este. A baleset idején szakadt a havas eső. A kocsi az Erzsébet híd pesti oldalán, a zebrán ütött el egy nőt, majd több mint 50 métert csúszott az úton és egy férfit is elsodort. A sofőr elmenekült a helyszínről, de később visszament. Mivel alkoholt fogyasztott, a rendőrök vérvételre vitték.

 

Tízezrek áram nélkül maradtak

Csaknem 30 ezer háztartásban még napközben sem volt áram Heves, Borsod és Szabolcs megyében. A hibát az okozta, hogy több oszlop is kidőlt a vezetékekre rakódott jég súlya alatt. Az országban másutt nem a havazás, hanem az eső és az olvadó hó okozott gondot.

Napközben is komoly gondot jelentett a havazás

Nemcsak éjjel, napközben is komoly gondot jelentett a márciusi havazás az északi országrészben. Borsodban autók akadtak el a 37-es úton a hóátfúvások miatt. Szabolcsban volt, ahol 30 centi hó hullott. Hevesben nem jártak a vonatok, Debrecenben a villamosközlekedést kellett leállítani.

Az autópályán rekedtek a hó miatt

Azért imádkozott, hogy az úton tudjon maradni és elérjen egy pihenőhelyet. Ezt mondta azt RTL Híradónak Lajos András a Miskolci Nemzeti Színház művésze, aki az M3-as autópályán rekedt éjszaka. Felvételeket is készített arról, hogy a szakadó hóban illetve az erős szélben szinte lehetetlen volt közlekedni.

Debreceni hó: a villamosközlekedés is leállt

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

NÉZŐI VIDEÓK: A hó fogságába került autósok

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

HÓHELYZET: A márciusi tél eddigi mérlege

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

 

Véget ért a téli paralimpia

A magyar csapat számára már véget ért a téli paralimpia, vasárnap pedig a záróünnepséget is megtartják Pjongchangban. Utoljára műlesiklásban voltunk érintettek, a látássérült Balogh Zsolt és kísérője azonban kiesett a versenyből. Hogy mi a magyarok mérlege, elmondja a helyszínről tudósítónk Hubai Antal.

 

Nem tetszik a rendszer

Hiába mondott le Robert Fico kormányfői posztjáról, pénteken Szlovákia-szerte minden eddiginél nagyobb tömeg követelte az előrehozott választások kiírását. A tiltakozók szerint a kormány maffiakapcsolatait leleplező újságíró, Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után a jelenlegi koalíció Fico nélkül sem maradhat hatalomban.

 

Több pénzt adnának a fővárosnak

Az ország motorja lehet Budapest, Karácsony Gergely szerint, ha nem olyan kormányfő vezeti az országot, aki utálja a fővárost. Bemutatta Budapestet érintő terveit az MSZP-Párbeszéd szövetség.

 

Kovács Zoltán Soros-hálózatról beszél

Lelepleződött Soros György hálózata - ezt állítja a kormányszóvivő egy izraeli lap cikkére hivatkozva. Kovács Zoltán a Jerusalem Post cikkét idézte. Ebben egy jogvédő szervezet vezetője részletezi, hogyan próbálják rávenni a német kormányt, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kabinetre. Dénes Balázs, a jogvédő szervezet vezetője nyilatkozott az RTL Híradónak.

 

Húga esküvőjéről is jelentett

Kézzel írt jelentéseket és több, korábban szigorúan titkosnak minősített aktát is nyilvánosságra hozott a Magyar Nemzet egy Krakus Péter fedőnéven jelentő ügynökről. A lap azt állítja, hogy a III/II-es kémelhárító nem más, mint Kaposvár fideszes polgármestere, Szita Károly.

 

Jutalmat kapnak a kézbesítők

Az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért 200 millió forint jutalmat osztanak szét a postások között. Erről a 24.hu értesült. A Posta ezt a megnövekedett forgalommal, főleg a reklámkiadványok nagy számával magyarázza.

 

„A nyilvánosság segített”

Átszállították a pécsi klinikára azt a 17 éves autista fiút, aki édesanyja szerint a kaposvári kórházban két héten át volt kikötözve, meztelenül takaró nélkül. Az erről készült fotókat tegnap mutattuk be az RTL híradóban. A kaposvári kórház ma úgy reagált, a beteg állapota miatt volt szükség a fizikai rögzítésre, ami szerintük teljesen szabályos volt.

 

Lengyelországba már visszatért a tél

A hó miatt teljesen megbénult a közlekedés. Rengeteg autó elakadt, és sok a baleset is. Főként az ország déli részén súlyos a helyzet, ahová ráadásul újabb havazást várnak.

 

Hó, ónos eső, szél, kemény fagy

Itt a hó. 20 centinél is vastagabb lehet a hótakaró az északkeleti megyékben, és többfelé ónos esőre, hófúvásra is számítani lehet. A következő napokban kemény fagyok várhatók, lesz ahol éjszakánként mínusz tíz foknál is hidegebb idő várható. Ez pedig a kertekben már most is kárt okozhat.

 

Túl sok a víz a Balatonban

Csúcsra járatják a siófoki zsilipet, mert a Balaton vízszintje pénteken reggelre meghaladta a szakemberek szerint elfogadható mértéket. A szakember szerint nincs vészhelyzet, de az éjszakára jósolt viharos szél okozhat károkat. Van olyan település, ahol már most baj van az eső és a talajvíz miatt.

 

Véletlenül tört be a szomszédhoz

Azt hitte otthon van - véletlenül tört be szomszédaihoz egy férfi Nyíregyházán még tavaly. A nyulát akarta megetetni, a kulcsa viszont nem nyitotta az ajtót, ezután a vállával betörte. Egy jóhiszemű lakó még segített is neki. De miután bejutott, kiderült, hogy az nem is az ő lakása. Egy emelettel lejjebb lakott. Rongálás miatt emelhetnek vádat ellene.

 

Egy férfi és egy nő maradványait találták meg

Egy férfi és egy nő maradványait találták meg március 15-én a szentendrei szivattyúház aknájában! A Blikk úgy tudja, hogy a holttestek annyira rossz állapotban voltak, hogy a rendőrök csak speciális eszközökkel tudták kiszedni a 15 méter mély aknából őket. Mivel nem zárható ki, hogy gyilkosság történt, a rendőrök nyomoznak.

 

Méteres lángokkal égett a busz

Hatalmas lánggal égett egy helyi járatú busz pénteken este Győrben. A sofőr azonnal elkezdte oltani a tüzet, de hiába. Percek alatt az egész járatot beborították a lángok. A rajta ülő öt utas még időben le tudott szállni, senki sem sérült meg. Végül a tűzoltók fojtották el a lángokat, de addigra szinte teljesen kiégett.

Két balesetben ketten haltak meg az utakon

A Heves megyei, Szarvaskő közelében két autó frontálisan ütközött össze, az egyik kocsi sofőrje a kórházban halt bele sérüléseibe, ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A 4-es főúton, Ceglédbercel közelében szintén két autó ütközött, ott a vétlen sofőr vesztette életét.

 

Autista fiú édesanyja: Embertelenül bántak a fiammal

Átszállították a pécsi klinikára azt a 17 éves autista fiút, aki édesanyja szerint a kaposvári kórházban két héten át volt kikötözve, meztelenül, ágynemű, takaró nélkül. A fiú teste tele van sebekkel. A kaposvári kórház ma úgy reagált, a beteg állapota miatt volt szükség a fizikai rögzítésre, ami teljesen szabályos volt.

ÉGŐ BUSZ: Pillanatok alatt beborították a lángok

Pillanatok alatt beborították a lángok a buszt. Egy helyi járat gyulladt ki pénteken este Győrben. A buszon öten ültek, időben le tudtak szállni, így nem lett bajuk. A sofőr porral oltóval azonnal elkezdte oltani a tüzet, majd a megérkező tűzoltók folytatták, de a busz szinte teljesen kiégett. (A nézői felvételt Huszár Bálint készítette)

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!