KERESÉS search-close

Híradó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

Kígyózó sor az ingyen könyvekért

Megrohanták az ELTE könyvtárát a hétfői ingyenes könyvosztáson. Már nyitáskor kígyózó sor várt a budapesti könyvtár előtt, amely nagy őszi kipakolást hirdetett, azaz meg akartak szabadulni minden olyan könyvtől, amely nekik már nem kell. Volt, aki Debrecenből jött emiatt. Összesen majdnem háromezer kötet talált új gazdára.

Eltűnt Kína egyik leghíresebb színésznője

Eltűnt Kína egyik leghíresebb és a világ egyik leggazdagabb színésznője. A több hollywoodi produkcióból is ismert Fan Bingbing június eleje óta nem adott hírt magáról, pedig korábban nagyon gyakran posztolt közösségi oldalain. Meg nem erősített hírek szerint miután elterjedt róla, hogy adót csalt, a kínai hatóságok kényszerítették arra, hogy eltűnjön.

Ünnepi menüt kínál Hitler születésnapjának évfordulójára

Ünnepi születésnapi menü Hitler születésének évfordulóján, német birodalmi zászló, és SS-tábornokokról elnevezett likőrök - ilyen és ehhez hasonló ajánlatokkal várja vendégeit a tulajdonosa által Németország legnemzetibbnek nevezett étterme. Azt azonban tagadja, hogy náci lenne, és gondosan vigyáz arra, hogy törvény szerint semmi kifogásolni valót ne találhassanak termékei elnevezésében.

Madárrajjal ütközött a repülő

Madárrajnak ütközött a Wizzair Athénból Budapestre tartó járata hétfő délután. A gép felszálláshoz gyorsított, amikor egy hatalmasat fékezett és megállt a kifutón. Ezt mondta az RTL Híradónak egyik kollégánk, aki a gépen utazott. Tűzoltók érkeztek a géphez, amiről később leszállították az utasokat.

Híres lett a tapolcai pad

Különös pad képe hozta lázba az embereket az interneten. Tapolca központjában van egy mozgáskorlátozottaknak szánt, ülőke nélküli pad, ami azután lett híres, hogy a Kétfarkú Kutya Párt posztolt róla. Sokan nem értették egyáltalán mi szükség van rá. A polgármester azt mondja, a pad már öt éve a parkban van, és csak azért feltűnő, mert éppen nincs a helyén.

Visszakerülhet az utcára a hajléktalan nő

Újra visszakerülhet az utcára egy pécsi nő, aki nemrég tört ki a hajléktalanságból. A 68 éves asszony évekig minden pénzét félretette, így tudott venni magának egy felújítandó házat. Saját maga kezdte el a renoválást, de újra elvesztette a munkáját, ezért kérdéses, hogy elkészülhet-e végre az új otthona.

Kényelmi díj Edelényben


szerző:
2018.09.24. 18:30
Kényelmi díj Edelényben

Térítési díjat kell fizetniük Edelényben azoknak, akik "kényelmi szempontból" veszik igénybe az orvosi ügyeletet. A helybelieknek kétezer, az ellátási területen kívülieknek négyezer forintot kell fizetniük, ha rendelési időn kívül, az ügyeletes orvossal íratnak receptet vagy állapotuk nem indokolja a sürgős ellátást.

Drágulnak a közjegyzői díjak

Jelentősen drágulnak októbertől a közjegyzői díjak, erről a Népszava írt. Az erről szóló miniszteri rendelet szerint több díj a duplájára emelkedik, a tételes díjakért pedig 4 ezer 500 forinttal kell többet fizetni.

Magyar szál a finn botrányban

A magyar kötvényprogramban kaphatott letelepedési engedélyt az az orosz üzletember, akinek ingatlanjait a hétvégén több száz finn rendőr és katona kutatta át – erről a  444.hu írt. A razzia idejére lezárták a légteret és a tengert is, több embert letartóztattak. Nem ez az első eset, hogy befolyásos oroszokról derül ki: a magyar letelepedési kötvényeken keresztül szerezhettek a szabad utazáshoz szükséges uniós vízumot.

Luxusrepülővel ment Orbán Viktor

Garancsi István bérelte azt a 17 milliárd forint értékű luxus magánrepülőgépet, amellyel a kormányfő nyáron a Videoton bulgáriai meccsére utazott. Az átlátszó.hu nevű oknyomozó portál közölt hétfőn cikket arról, hogy a kormányfő július 25-én luxus magánrepülővel utazott Várnába. Kérdésünkre a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: az utat nem közpénzből fizették, a költségeket a Videoton tulajdonosa állta.

Egy kidőlt fa miatt késtek órákat a vonatok

Több, mint három órát is késtek a vonatok vasárnap éjszaka - Üllő és Vecsés térségében ugyanis egy szélviharban kidőlt fa először az ELMŰ nagyfeszültségű vezetékét szakította le, az pedig a MÁV felsővezetékét. Így volt, aki 5 órát vesztegelt egy állomáson, miközben hiába várták a pótlóbuszokat.

Megmentették a nyílt óceánon sodródó versenyzőt

Halászok mentették ki azt a vitorlásversenyzőt az Indiai-óceánból, aki már harmadik napja sodródott magatehetetlenül a nyílt tengeren. Hajóját még pénteken tépázta meg egy vihar, amelyben ő is súlyos hátsérülést szenvedett.

Elütötték a vándorló magyart

Halálra gázolta egy autó Franciaországban a 14 éve ökrös szekéren vándorló magyart, Gecse Balázs Gergőt. A 32 éves férfit egy 90 éves sofőr ütötte el, aki azt állítja, hogy elvakította őt a nap. A fiatalember érettségi után mehetett volna egyetemre, de ő inkább a vándorlást választotta. Azt mondta, hogy számára ez jelenti a szabadságot.

Többszörös visszaeső az a férfi, aki kalapáccsal verte élettársát

Vádat emeltek az ellen a konyári férfi ellen, aki kalapáccsal verte volt élettársát, a kezét-lábát összekötözte, végül a száját is leragasztotta. Ezután még órákon át fogva tartotta a nőt. A támadás még májusban történt. Az asszonynak sikerült kiszabadulnia, azonnal értesítette a rendőröket.

2500 szalmabála égett


szerző:
2018.09.24. 18:10
2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni.

Csecsemőt hagyhatott hátra a lövöldöző

Néhány hónapos csecsemőt hagyhatott maga után a fertőrákosi lövöldöző- ezt a Blikk írta meg. A 40 éves férfi még pénteken fejszenyéllel támadt saját anyjára, annak élettársát pedig meglőtte, ezután magával is végzett. A lap szerint a támadónak nemrég született gyermeke Ausztriában élő barátnőjétől.

Nem tudják eltemettetni lányukat

Egyelőre nem tudja a család, miből fogják eltemettetni azt a tizennégy éves lányt, aki a hétvégén halt meg egy balesetben. A balesetet a lány apja okozta.

Fekete hétvége – 12 halott

Meghalt egy sofőr miután lehajtott a padkára, majd a szemből érkező kocsinak csapódott. A másik kocsi sofőrje is megsérült, őt mentőhelikopter szállították kórházba. Fekete hétvége volt az utakon. 11 balesetben 12-en haltak meg.

 Összevesztek: halálra verték társukat

Halálra vertek egy hajléktalant Budapesten. Támadói szombat éjjel vették körbe a Jászai Mari téren: ütni, verni kezdték. Amikor a férfi már nem mozdult, egy öngyújtóval meggyújtották a ruháját. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni. A rendőrök fél órán belül elfogták a négy támadót, akik szintén hajléktalanok – már őrizetben vannak. Hogy min vesztek össze, még nem tudni.

REMÉNY: „Ki lehet jönni a hajléktalanságból!”

Újra visszakerülhet az utcára egy pécsi nő, aki nemrég tört ki a hajléktalanságból. A 68 éves asszony nemrég újra munka nélkül maradt, így kérdéses, hogy be tudja-e fejezni a háza felújítását. Azt mondja, elsősorban nem pénzt szeretne, hanem építőanyagot, vagy olyan berendezési tárgyakat, amelyek még használhatók az új otthonában.

GYÚJTOGATÁS: 2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni. Napokon belül letartóztathatják.

Kulisszatitkok a Színházak Éjszakájáról

Hogyan öltözik át egy színész alig 15 másodperc alatt? Erre a titokra is fény derült szombat este a Színházak Éjszakáján. Nem csak a kulisszák mögé tekinthettek be a nézők, de akár színészként is kipróbálhatta magát, akinek volt ehhez bátorsága…

Robot nyitotta meg a rendezvényt

Beszélő, guruló, táncoló robotokkal is találkozhattak az érdeklődők a Tudomány Fővárosa nevű rendezvényen. A második alkalommal megrendezett program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok, a kutatói és a mérnöki pálya iránt.

Megtalálták az emuk gázolóját

Elfogták azt a férfit, aki szándékosan elgázolt egy csapat emut Ausztráliában. Ezzel 10 állatot pusztított el. Állatkínzásért állítják bíróság elé.

Új Berxit-népszavazás jöhet?

Teljes a káosz Londonban a Brexit miatt. Brüsszel ugyanis visszautasította a brit kormány javaslatát, hogy milyen legyen a kilépés utáni viszony Nagy-Britannia és az Európai Unió között. Lázadással fenyegetnek Theresa May kormányfő pártjának kilépést támogató tagjai, közben viszont egyre nő azok tábora, akik támogatnának egy második népszavazást a Brexitről.

Magyarokat listáz egy ukrán oldal

Öt kárpátaljai önkormányzati vezető és képviselő nevét tette közzé egy ukrán nacionalista weboldal. A közelmúltban az ukrán külügyminiszter háborodott fel azon, hogy néhányan a beregszászi magyar konzulátuson állampolgársági esküt tettek. Szijjártó Péter szerint a közelgő választások miatt vették elő a magyar kártyát Ukrajnában.

Tiloson vezették át a síneken a gyerekeket

Elképesztő felelőtlenség Bulgáriában! A vasúti átkelő tilos jelzése ellenére vezettek át a síneken egy csapat kisdiákot a tanárok. A jelenetről amatőr videó is készült…

Szemétszedő csipesz volt az álma

Nem mindennapi ajándékot kért egy 7 éves komáromi kisfiú születésnapjára. Kende vágya ugyanis egy szemétgyűjtő csipesz volt. Miután megkapta, körbejárta az utcákat és összegyűjtötte a mások által eldobott szemetet… Elkísértük mai szemétgyűjtő túrájára!

Uniós zászló Orbán házánál

Uniós zászlót vitt Orbán Viktor felcsúti házához a DK. Az ellenzéki párt ezzel azt üzente a miniszterelnöknek, hogy Magyarországnak az unióban a helye, miközben ő gyakran az unió ellen beszél. Szijjártó Péter külügyminiszter a Híradó kérdésére úgy reagált: a kormány nem akarja kiléptetni az országot.

Párbeszéd: Túl olcsó a bérleti díj!

Az önkormányzatnál megszokott bérleti díj felét 4 ezer helyett, havi 2 ezer forintot fizet a Zsidai család cége négyzetméterenként, azután a két étterem után, amit a Nemzeti Bank alapítványának új oktatási központjában bérelnek a Budai Várban.

Új vizsgálat a megölt soroksári futónő ügyében

Hibázhattak a rendőrök a soroksári futónő lehetséges gyilkosának korábbi elfogásakor. Azt írták: tényfeltáró vizsgálatot indítottak az ügyben. Híradónk úgy tudja: a jelenleg is börtönben ülő hajléktalan, akinél elfogásakor ott volt a nő mobilja, két héten belül vallomást tehet.

Elégedetlenek az oktatással a munkaadók

Újra 18 éves korra emelnék a tankötelezettséget, és kötelező vizsgához kötnék az általános iskola befejezését a munkaadók. Ennek oka, hogy szövetségük szerint a diákok negyede funkcionális analfabétaként kezdi a középiskolát.

Sok a fizikai és szóbeli erőszak az iskolákban

Továbbra is gyakori a megalázó hangnem az iskolákban és előfordulnak pofonok is. Ez derül ki az oktatási ombudsman legfrissebb összegzéséből. És egyre nagyobb gondot okoz a sérült gyerekek megfelelő iskoláztatása.

Saját apja miatt halt meg


szerző:
2018.09.23. 18:01
Saját apja miatt halt meg

Részegen vezethetett az apa, saját lánya halt meg miatta. A család autója villanyoszlopnak csapódott. A férfi valószínűleg túl gyorsan hajtott, áttért a szemközti sávba, és lesodródott az útról. Úgy tudjuk, a testvérek egyike sem volt bekötve.

ÍZELÍTŐ: Ilyen volt a Színházak Éjszakája

Aki lemaradt a Színházak éjszakájáról, annak most mutatunk még egy kis ízelítőt abból, mi történt szombat este/éjjel a színpadokon és a kulisszák mögött. Ízelítő a rengeteg programból!

Elvitték a lottóötöst!

Nagyon örült valaki szombat este. Elvitték az 1 milliárd 800 millió forintos főnyereményt az ötöslottón. Egyetlen öttalálatos szelvény volt. A nyertesnek három hónapja van, hogy jelentkezzen a pénzéért a külön erre a célra fenntartott telefonszámon. Egyébként 25-en mindössze egyetlen számot tévesztettek el, nekik két millió forinttal kell beérniük. 

Ivott és elaludt a kormánynál

Ittasan vezetett és villanyoszlopnak csapódott egy autós a Somogy megyében. Valószínűleg elaludt vezetés közben, könnyebben sérült meg. Bár az ittasan okozott balesetek száma évről-évre csökken, még mindig havonta körülbelül 100 történik.

Újra színpadon az István, a király

Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját, 35 évvel ezelőtt mutatták be, azóta számtalan feldolgozásban láthatta a közönség. Most a Budapesti Operettszínház állította színpadta, egy egészen újszerű, modern változatban.

Szabó István újra Klaus Maria Brandauerrel forgat

30 év után újra az egykori Mephisto-val, Klaus Maria Brandauerrel forgat Szabó István. Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező Szegeden készíti legújabb filmjét, a Zárójelentést. Híradónk a kulisszák mögé is beleshetett. A főszereplő feleségét játszó Udvaros Dorottya 1991-ben forgatott utoljára Szabó Istvánnal, és akkor is a főszereplő feleségét játszotta.

22 emeletet futottak a tűzoltók

Futva tettek meg 22 emeletet 25 kilós menetfelszerelésben. Ilyen körülmények között futottak a tűzoltók Budapesten, a Semmelweis Egyetemen. 160-an vágtak neki a lépcsőknek, köztük egy vak versenyző is. Egy tiszaújvárosi tűzoltó lett a leggyorsabb.

Merénylet az iráni katonai parádén

Legalább 24-en meghaltak, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy katonai parádén Iránban. Az áldozatok között nők és gyermekek is vannak. Teherán szerint külföldről pénzelt arab szélsőségesek állnak a támadás mögött, amit egy helyi arab szervezet vállalt magára. Figyelem, megrázó képek következnek.

Ma van a roma büszkeség napja

Te is a nemzet része vagy – ez a Roma Büszkeség Napjának idei üzenete. A hatodik éve megrendezett felvonulásra sokan jöttek vidékről. A szervezők szerint egyértelművé kell tenni, hogy a Magyarországon élő romák magyar identitása nem kérdőjelezhető meg, és nem használható politikai célra.

280 milliárd már megérkezett

Újra utal az Európai Unió. 280 milliárd forintot küldtek abból a csaknem 1400 milliárdból, amit a magyarországi fejlesztések után igényelt a kormány. Az elmúlt hetekben 1600 milliárd forint fölé duzzadt a hiány, mert a kabinet megelőlegezte az uniós fejlesztéseket, miközben az uniós támogatás nem ilyen ütemben érkezett.

Elhallgatták, hogy az EU fizette

Törölték az Uniónak mondott köszönetet Tállai András Facebook oldaláról. A köszönő kommentet a Momentum aktivistái írták ki az államtitkár egyik posztja alá, abból ugyanis hiányzott, hogy a politikus által emlegetett új utat az Unió támogatásával építették. Tállai Andrást hiába kerestük, a Momentum szerint viszont felháborító, hogy el akarják titkolni, kitől jönnek a pénzek a beruházásokra.

Sok tűzoltó elhagyja a pályát

Repülőt formázva búcsúztatták a soproni tűzoltók parancsnokukat, aki Angliába költözik a jobb élet reményében. Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet társelnöke szerint mára általánossá vált, hogy főleg az alacsony fizetések miatt más pályát választanak a tűzoltók. A katasztrófavédelem szóvivője szerint azonban kezelhető az elvándorlás, mert nem nagyobb, mint eddig bármikor.

Felmondott a tanárok negyede egy budapesti gimnáziumban

Az Eduline adott hírt arról, hogy a Budai Nagy Antal Gimnáziumban 12 tanár mondott fel nyáron - köztük osztályfőnökök is -, mert nehezen tudtak együtt dolgozni az igazgatóval. Az iskola vezetőjét 3 éve úgy nevezték ki, hogy megválasztását szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány elutasította.

Túl sok pénzt kértek az orvosok?

Túl sok pénzt kértek, ezért fogadta el az ajkai kórház az intenzív osztály orvosainak felmondását - ezt közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Arra reagáltak, hogy az ápolók után az orvosok is felmondtak a kórház intenzív osztályán. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete szerint nem csak a fizetéseket kell emelni, azt is meg kellene vizsgálni, hol van szükség jól felszerelt, intenzív osztályokra.

Vezetékeket szakított le, fákat döntött ki a szélvihar országszerte

A Balatonnál 80 kilométeres szelet mértek hajnalban. Hidegfront vetett véget a későnyári időjárásnak. Az előrejelzés szerint hétfőn még nagyobb vihar lehet, a jövő hét közepén pedig helyenként akár talajmenti fagyra is lehet számítani.

Gyilkossággal ért véget egy boltrablás Paraguayban

A dél-amerikai ország második legnagyobb városában motoros banditák fosztottak ki egy üzletet. Amikor a zsákmánnyal kereket oldottak, a tulajdonos utánuk szaladt, és rájuk lőtt. Az egyik rabló belehalt sérüléseibe. A rablást biztonsági kamerák rögzítették.

Elkapták a levideózott tolvajokat

Csavarogni mentek, de nem volt pénzük, ezért úgy döntöttek, lopnak - ezt mondta a rendőröknek az a 14 és 15 éves fiú, akik a gyanú szerint kifosztottak egy kürtőskalácsot árusító bódét Nyíregyházán. Múlt hét szerdán törtek be és ürítették ki a kasszát. Úgy tudjuk, körülbelül 80 ezer forintot zsákmányoltak. A lopott pénzből haza taxiztak, a maradékot pedig elosztották egymás között.

Hatalmas raktártűz volt Budapesten pénteken este

Egy üresen álló épület tetőszerkezete égett. A raktár egy ipari terület közepén áll, volt olyan része, amihez a tűzoltók csak gyalog jutottak be. Végül 74 tűzoltó és három vízágyú kellett az oltáshoz. Hogy mitől gyulladt ki a raktár még vizsgálják.

Fejszenyéllel támadt rájuk

A szomszédokhoz menekült egy asszony és élettársa, mert tombolni kezdett a fia Fertőrákoson. A nőt és párját fejszenyéllel ütötte, sőt a férfit meglőtte. A támadó ezután bezárkózott, mire a kommandósok rátörték az ajtót már halott volt. Valószínűleg öngyilkos lett. Az ott élők szerint korábban soha nem volt vita a családban.

Három motoros is meghalt az utakon

A balesetek pontos okát még vizsgálják, de a helyszínelés adatai szerint a háromból kétszer az autósok hibázhattak. A statisztikai hivatal adataiból pedig az derül ki, hogy tavaly tíz motoros balesetből hetet az autósok okoztak.

Fekete hétvége az utakon

9-en haltak meg balesetekben. Motorosok és autósok is vannak az áldozatok között. Vas megyében délelőtt egy BMW ütközött egy disznókat szállító kamionnal, majd beléjük csapódott egy másik autó is. A BMW mindkét utasa meghalt. A mögöttük érkező kocsiban ülő család tagjait kórházba vitték, egy kisgyerek is megsérült.

Pillanatokon múlt a kocsija mellett álló nő élete

Hajszálon múlt egy asszony élete az Egyesült Államokban. Egy texasi nő egy éles kanyarban sodródott ki gépkocsijával.

HAJSZÁLON MÚLOTT: rendőrnek köszönheti az életét

Egy kisodródó kisteherautó elől rántotta arrébb a bajba jutott nőt a segítségére siető rendőr.

Durva tornádó pusztított a kanadai fővárosban és környékén

A forgószélről megdöbbentő videók készültek. Még 200 kilométer per órás széllökéseket is mértek. Négyen súlyosan megsérültek és óriási károkat okozott a természeti csapás.

Falból bontották ki a több millió forintnyi eurót rejtő széfet

Egy üresen álló ház falából vésték ki a több millió forintnyi eurót rejtő széfet Marcaliban.

22 EMELET: 25 kg-os menetfelszerelésben futottak fel

19. alkalommal rendezték meg a tűzoltók lépcsőfutó versenyét Budapesten. 160-an vágtak neki a magasnak teljes felszerelésben, volt köztük egy vak versenyző is. A leggyorsabb egy tiszaújvárosi tűzoltó lett, ő 2 perc 33 másodperc alatt futott fel a 22. emeletre.

Két ötszáz négyzetméteres csarnok égett Zichyújfalu és Agárd között

Szombaton, hajnali fél négykor kigyulladt és teljes terjedelmében égett két ötszáz négyzetméteres, pelletet gyártó üzemcsarnok Gárdony és Zichyújfalu közözött.

A közeljövő és a 21. század

Egy budapesti család 1956-ban elhagyja az országot és az Egyesült Államokban köt ki. Fiuk, George Friedman geopolitikai elemzésekkel foglalkozó intézetet alapít Geopolitical Futures, azaz geopolitikai jövő néven, ami a jövő lehetséges forgatókönyveit publikálja. Hogyan látja az elemző a jövő évi európai parlamenti választásokat?

Új helyszínen idén az ARC

17 év után új helyszínen, az Örs vezér tere közelében nyílt meg az ARC kiállítás. Csaknem ezren küldtek be pályaműveket, ezekből 84-et választottak ki a szervezők és ezeket a plakátokat állították ki. A köztéri tárlatot október 7-ig lehet megnézni.

Azóta is barátok Drake-kel

Remekül van az a szívműtéten átesett amerikai kislány, akinek egy hét alatt két kívánsága teljesült. Tizenegyedik születésnapján - augusztus közepén - kedvencének: a kanadai rapper Drake-nek üzent kórházi ágyából és kérte, látogassa meg őt. A másik kívánsága pedig az volt, hogy kapjon végre új szívet. Mindkettő teljesült, állapota pedig a vártnál sokkal gyorsabban javul.

Vége az oroszok eltiltásának

"Elárulták a tiszta sportolókat", "őrjítő, megmagyarázhatatlan" döntés, amely megingatja a nemzetközi doppingellenes ügynökségbe vetett hitet. Így reagáltak sportvezetők és sportolók arra, hogy csütörtökön a WADA három év után feloldotta Oroszország eltiltását.

Pedofilbotrányok: a cölibátus tragédiája

Kihívást intézett a római katolikus egyház egyik dogmája ellen egy fiatal szlovák pap. A 34 éves egyházfi másodmagával írt és megjelentetett egy könyvet a Cölibátus tragédiája címmel. Ebben alapvető változásokat sürget az egyház pedofilbotrányai miatt. Michal Lajcha szerint önkéntessé kell tenni a papi nőtlenséget, ha kötelező marad, egyre több baj lesz.

Elbocsájtottak egy elismert szívsebészt az Országos Kardiológiai Intézetből

A főigazgató közleménye szerint Székely Lászlónak azért kellett távoznia, miután szívműtét közben egy privát plasztikai műtétet is elvégeztetett a betegen. A Népszava írt arról, hogy egykori és jelenlegi betegei Facebook csoportot hoztak létre támogatására. Az Index pedig úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot indított az ügyben.

Az orvosok is felmondtak Ajkán

A nővérek után az orvosok is otthagyták az ajkai kórház intenzív osztályát – írta meg a Magyar Narancs. A lap szerint az öt doktor azzal indokolta felmondását, hogy az ápolók távozása óta tapasztalatlan munkaerő dolgozik az intenzíven, ami az ő munkájukat is megnehezíti.

Zavarják a lakókat az éttermek

2 millió forintot fizet havonta a Zsidai család cége azért, hogy éttermet és bisztrót üzemeltethessen a Magyar Nemzeti Bank alapítványának új oktatási központjában a Budai Várban - tudta meg az RTL Híradó.

Korruptnak tartják a kormányt

Két és fél perces videóban mutatja be az európai liberálisok európai parlamenti frakciója, hogy szerintük Orbán Viktor hogyan épített ki oligarcha-rendszert Magyarországon, főként uniós források felhasználásával. Az animáció végén azt mondják, nem így kellene elkölteni a támogatásokat.

Szerintük jogos az EU bírálata

A megyei lapok olvasói szerint valós veszélyekre figyelmezteti Magyarországot a Sargentini-jelentés. A szavazók 73 százaléka, azaz több mint kétharmada szerint az Európai Unió jogosan bírálja a magyar kormányt a jogállamiság megsértése miatt.

15 fokkal lehet hidegebb a hétvégétől

Harminc fok feletti kánikulával búcsúzott a nyár, szombaton már akár 15 fokkal is hidegebb lehet, hétfőtől pedig jön az igazi ősz, erős széllel zivatarokkal. Pár nap múlva akár már fagy is lehet hajnalban néhány helyen az országban. A hirtelen lehűlés  miatt több lehet a szívinfarktus, az agyvérzés és a koraszülés.

Buszok rozsdásodnak a telepen

Több mint száz busz áll egy eldugott Pécs melletti telephelyen. Az egykori pécsi helyi járatú buszok évek óta csak rozsdásodnak a telepen. A korábbi, azóta felszámolás alá került tömegközlekedési cég tulajdonában vannak, de semmilyen módon nem hasznosítják azokat.

Darázsirtótól lettek rosszul

Több családot, 19 embert, köztük 10 gyereket vittek mérgezés gyanújával kórházba csütörtökön Berettyóújfaluban, miután az egyik kertben darázsirtást végeztek, és a vegyszert az ő portájukra fújta a szél. Azt mondták, maró, szúrós szag terjedt a levegőben, amitől azonnal rosszul lettek, több gyerek hányt is. Ma már mindannyian jobban vannak.

Halálra gázoltak egy 65 éves kerékpárost Kiskunfélegyházán

Át akart kelni a kerékpárútról, de nem adott elsőbbséget, hiába vészfékezett az autós. A baleset egy egyenes, nemrég felújított úton történt. A híradónknak nyilatkozó helybéli szerint sokan ezért gyorsabban mennek a megengedettnél.

Buszhoz siető idős asszonyt gázolt halálra

A nő az útmenti házak közül szaladt ki a kocsi elé, hogy elérje a túloldali megállóban várakozó buszt. Úgy tudjuk, a sofőr intett neki, hogy ne siessen, mert megvárja, ő mégis kifutott az úttestre. Rohamkocsit és mentőhelikoptert is küldtek a baleset helyszínére, de az asszony életét már nem tudták megmenteni.

Tudja, hogy többé nem jön haza

Még mindig várja haza kisfiát, pedig tudja, hogy többé már nem jön – ezt mondta Híradónknak az a kosdi anya, aki 4 éves gyermekét vesztette el egy tűzben a nyáron. A gyerek a nagymama kertjében, a fészerben játszott a testvérével, amikor az öngyújtójukkal tüzet okoztak. A kisfiú már nem tudott kimenekülni a lángokból.

Halálos sebbel próbált menekülni

Ingatlanügynök volt az férfi, akinek holttestére csütörtök reggel találtak rá Budapesten a Szilas patakban. Úgy tudni, hogy a férfit találkozóra hívták az elhagyatott helyre. Megkéselték és lelőtték. A rendőrök pénteken csak annyit mondtak, hogy az információk nem tőlük származnak, az ügy részleteiről pedig a nyomozás érdekében nem beszélnek.

Így reagált a magyar kormány a korrupciós vádakra

A magyar kormányt bírálta az európai liberálisok frakciója. Két és fél perces videójukban azt állítják, hogy Orbán Viktor azért, hogy megerősítse hatalmát, korrupt oligarcha rendszert hozott létre Magyarországon. Halász János, a a Fidesz frakció-szóvívője szerint a videó célja, hogy a bevándorlást támogató pártok lejárassák a magyar kormányt.

TRAGIKUS: még mindig hallja kisfia hangját, aki halálra égett a tűzben

A halálra égett kisfiú édesanyja a helyszínen mesélte el az RTL Híradó stábjának, hogyan élnek férjével és másik három gyerekükkel a tragédia óta.

Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Örömhír: Ed Sheeran már biztos, hogy ott lesz a Szigeten 2019-ben

Ed Sheeran lesz a 2019-es Sziget Fesztivál fő fellépője. A hírt a fesztivál szervezői hivatalos Facebook oldalukon jelentették be. A brit popsztárnak ez lesz az első Magyarországi fellépése és úgy tudni, hogy a hazain kívül összesen még egy fesztiválszereplést vállal külföldön.

7 év börtönt kapott a családot késelő férfi

7 év börtönre ítélték azt a férfit, aki a vád szerint tavaly júliusban éjjel betört volt élettársa házába és késsel rátámadt a nőre és annak három gyerekére. A vádlott szakításuk után összejött volt élettársa akkor még 15 éves lányával, a kapcsolatot az asszony ellenezte. Ebbe nem akart belenyugodni a férfi, aki a vád szerint dühében a nőt és a gyerekeket is megkéselte.

Új játékot kaptak az állatok

Ne csak feküdjenek a napon vagy unatkozzanak - ezért kaptak új játékokat az állatkert lakói. A speciálisan a testsúlyukhoz és az igényeikhez igazított labdákkal a gondozók  a zebrák, az orrszarvúk és a rágcsálók készségeit szeretnék fejleszteni.

Eper után varrótűket sem árulnak

Nem árul varrótűket az egyik nagy ausztrál áruházlánc az egyre mélyülő eperválság miatt. Az országban a múlt hét óta száz bejelentést kaptak a rendőrök arról, hogy tűt találtak a gyümölcsben. Az érintett termelők áruját levették a polcokról. A felelősöket még nem fogták el.

World Press Fotókiállítás: 70 ezer műből válogatták ki a legjobbakat

Új helyszínre, a Nemzeti Múzeumba költözött a World Press Fotókiállítás. Az elmúlt év legfontosabb riportképei mellett idén először az online médiából válogatott dokumentarista filmekből is válogattak a szervezők.

Drága maradhat a dió


szerző:
2018.09.20. 18:49
Drága maradhat a dió

Drága maradhat idén a dió, mert sok helyen a tavalyinál kevesebb termett belőle. A tavaszi fagy károsította a fákat, ráadásul egy új rovar, a dióburok-fúró légy is elterjedt az ültetvényeken.

Kiutasíthatják a magyar konzult

Kiutasíthatják Ukrajnából a beregszászi magyar konzult. Ezt maga az ukrán külügyminiszter vettette fel, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen kárpátaljai magyarok állampolgársági esküt tesznek a konzulátuson. Ukrajna nem engedi a kettős állampolgárságot. A magyar külügyminiszter szerint a rejtett kamerás felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala barátságtalan lépés, és ha az ukránok további lépéseket tesznek az ügyben, a magyar válaszlépés sem maradna el.

Informális EU-csúcs


szerző:
2018.09.20. 18:41
Informális EU-csúcs

Egyelőre az Európai Néppárt tagja marad a Fidesz. Ezt a salzburgi uniós csúcstalálkozó előestéjén jelentették be a kormánypárt uniós pártcsaládjának vezetői. A néppárt elnöke szerint a Fideszt addig semmiképp sem zárják ki, amíg tart a magyar jogállamiság helyzete miatt indított hetes cikk szerinti eljárás.

Devizahitel: „Elegendő tájékoztatás kell!”

Bírósági felülvizsgálatot kérhetnek azok a devizahitelesek, akik nem kaptak megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról - ezt mondta ki az Európai Bíróság. A testület egy 2013-ban indult devizahiteles perben hozott ítéletet. Ebben az áll, a bankok kötelesek elegendő tájékoztatást adni ahhoz, hogy az ügyfeleik megalapozott döntést hozhassanak.

Vita a Malév-ház vételáráról

Majdnem 3 milliárd forintért egy részben offshore hátterű cégtől vette meg az állam az egykori Malév-székházat - értesült az Átlátszó.hu. Több mint tizedével drágábban, mint amennyiért év elején akarták. Ehhez az épülethez és egy másik budapesti ingatlanhoz egy tavaly év végi törvénymódosítás alapján, elővásárlási jogával élve jutott a Miniszterelnökség.

Repülőt béreltek a katonáknak

Orbán Viktort elvihették, az Irakban missziót teljesítő magyar katonákat viszont nem szállíthatták a honvédség közelmúltban vásárolt Airbus repülői - erről a 444.hu írt elsőként. A honvédség szerint azért kellett a magyar katonákat egy bérelt ukrán géppel szállítani, mert az Airbus pilótáinak és a földi személyzetnek a tapasztalata még nem elég ahhoz, hogy egyszerre sok embert elvigyenek.

Meghalt Kulcsár Győző


szerző:
2018.09.20. 18:24
Meghalt Kulcsár Győző

Meghalt Kulcsár Győző, négyszeres olimpiai- és háromszoros világbajnok párbajtőrvívó, mesteredző. A párbajtőrvívás zsenijeként emlegették. Tanítványa volt az olimpiai bajnok Nagy Tímea és Szász Emese. Életműve elismeréseként 2000-ben tagja lett a Halhatatlanok klubjának. 2004-ben a Nemzet Sportolójává választották. Kulcsár Győző 77 éves volt.

24 órán belül 2 cápatámadás

24 órán belül a második súlyos cápatámadás történt Ausztrália északkeleti részén, Queensland szövetségi tagállamnál. Az első áldozat egy középkorú, nő a második egy 12 éves kislány, mindketten válságos állapotban kerültek kórházba. A támadások helye egy népszerű turistaközpont partvidéke.

Lebuktak: 2 nyugdíjas termesztett nagy mennyiségben marihuánát

Egy nap eltéréssel két nyugdíjast vett őrizetbe a rendőrség az ország két pontján, mert a rendőrök szerint nagy mennyiségben termesztettek marihuánát.

Piramisjátékkal vádolják az egyházfőt

Piramisjáték szervezése miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a Vonzás Törvénye Egyház vezetőjeként több ezer eurós adományokat fogadott el. Azt ígérte, hogy a pénz akár tízszeresét is visszakapja a befizető.

Részegen, jogosítvány nélkül kötött el egy autót

Nem akart hazasétálni, ezért részegen úgy döntött, elköt egy autót - ezt mondta a rendőröknek az a 25 éves gyanúsított, akit szerda délután fogtak el. A gyanú szerint egy debreceni cég telephelyéről lopott el egy kisbuszt, amiben GPS jeladó volt, így a rendőrök pontosan tudták, hol keressék.

Rejtélyes gyilkosság a fővárosban

A holttestre egy bevásárlóközpont mellett, a patakparton találtak rá. A rendőrök szerint a 49 éves férfit megölhették, de, hogy hogyan, azt nem árulják el. Az RTL Híradó úgy tudja: az áldozatot halálra szurkálhatta gyilkosa, akit azóta is keresnek. A férfi barátnője rosszul lett, amikor megtudta: mi történt.

Megdöbbentő: tévedés volt az elszíneződött szonda

Több szondát is megfújattak egy verőcei sofőrrel a rendőrök, mindegyik szerint ittas volt, és mindegyik más-más értéket mutatott. Ezután előállították a helyi kapitányságon, ahol újra megvizsgálták, ekkor derült ki, hogy valóban józanul vezetett. Állítása szerint a rendőrök is meglepődtek ezen.

MEGLEPŐ: bebizonyította, hogy a szonda volt téves

Roszkos Károlyt két napja állították meg a rendőrök Vác közelében, szondát fújattak vele. Legnagyobb meglepetésére a műszer azt jelezte, hogy ivott, mielőtt a volánhoz ült. Majd később egy másik típusú szonda is ugyanezt jelezte. Végül a férfinak sikerült bebizonyítania igazát, miszerint színjózan.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!