KERESÉS search-close

HÉV

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "HÉV"

Nem érdekelte, áthajtott a HÉV előtt

Közvetlenül az érkező HÉV előtt hajtott át a síneken egy autós a fővárosban. Alig pár méteren múlt a baleset. A történtekről egy másik autós készített felvételt. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő azt mondta: a sofőr több szabályt is megszegett. A MÁV pedig úgy reagált: a sok szabálytalankodó miatt egyre aggasztóbb a helyzet a HÉV átjárókban. 

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban a MÁV szerint. A vasúttársaság balesetmegelőzési videójából kiderül, hogy autósok, kerékpárosok, és gyalogosok egyaránt figyelmen kívül hagyják a jelzőlámpa tilos jelzését. Pedig a MÁV szerint átlagosan alig másfél percet kell várni arra, hogy elmenjen a szerelvény. Tavaly négyen haltak meg, mert a tiltás ellenére a sínekre mentek.

Hiába ígérték, nincs fénysorompó

Hiába a hatósági előírás, 2 és fél éve nem épült meg a fénysorompó az egyik szigetszentmiklósi HÉV átjáróban – írta a Blikk. A kereszteződésben rendszeresek a balesetek. A helyiek szerint azért, mert csak nagyon nehezen látható az érkező szerelvény. A Kormányhivatal ezért arra kötelezte a HÉV üzemeltetőjét, épüljön biztosító berendezés az átjáróba. A MÁV szerint ez azért nem készült még el, mert a kiírt pályázatra túl drága ajánlatok érkeztek.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Szigorúbb szabályok a HÉV-en

Változnak a HÉV jegyvásárlási szabályai. Jövő héttől, aki érvényes kiegészítőjegy vagy bérlet nélkül száll fel, akár több ezer forintos büntetésre is számíthat. A MÁV azt szeretné ezzel elérni, hogy az utasok inkább elővételben vegyék meg a jegyüket.

Leszakadt az áramszedő


szerző:
2018.08.23. 18:30
Leszakadt az áramszedő

Leszakadt az áramszedő a Szentendrére tartó HÉV tetejéről. A méretes szerkezet megrongált egy vasúti fényjelzőt és a szerelvény oldalát is hosszan felsértette, néhány centiméterre az egyik ablaktól. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta, azt hitték az utasok, hogy autóval karamboloztak, amikor hallották a csattanást.

HÉV baleset: szívesen adnak vért az elgázolt lánynak

Még a lányt elgázoló HÉV vezetője is jelentkezett, hogy vért adjon. Annak a 16 éves lánynak gyűjtenek vért, akit csütörtök reggel gázolt el a HÉV.

Gázolás – hiába kiabáltak a lánynak

Zenét hallgatott a telefonján, ezért nem vette észre a közeledő HÉV szerelvényt az a lány, akit csütörtökön gázolt el egy reggeli járat Kistarcsán. A szemtanúk szerint többen is kiabáltak neki, hiába. Információink szerint a bokája roncsolódott, a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Orvosai egyelőre még nem döntöttek arról, hogy szükség van-e amputációra.

Zenét hallgatott, elütötte a HÉV

Zenét hallgatott, és valószínűleg nem vette észre a HÉV-et az a nő, akit szerda este gázolt halálra az egyik szerelvény Budakalászon. Úgy tudjuk, tiltott helyen akart átmenni a síneken.

Átveszik az agglomerációs közlekedést

Átveszi az állam az agglomerációs közlekedés finanszírozását a kormánytól, ezt Lázár János jelentette be, hozzátéve, hogy készen állnak a HÉV-ek üzemeltetésére is. A miniszter mindezt úgy értékelte, megegyeztek a fővárossal.

Tarlós: hátamba vágták a kést


szerző:
2016.01.08. 18:50
Tarlós: hátamba vágták a kést

Február 17-ig biztosan járnak az agglomerációba a HÉV-ek és a buszok, de utána ez már nem a főváros dolga lesz. Ezt mondta Tarlós István, aki pénteken azt is bejelentette, hogy korábbi elhatározásán változtatva, lehet, hogy elindul 2019-ben a főpolgármesteri tisztségért.

Az agglomerációnak nincs elég pénze

A Budapest környéki településeknek nincs pénzük arra, hogy átvállalják az agglomerációba közlekedő buszok és HÉV-ek költségeit. Több polgármester is azt mondta Híradónknak, az államnak kellene kifizetnie a költségeket. Ha nem, akkor naponta négyszázezer ember közlekedése kerül veszélybe, hiszen a főváros nem akarja állni a költségeket.

Nem egyezett meg Orbán és Tarlós

Nincs megegyezés, egyelőre nem lehet tudni, hogy a jövőben ki fizeti a Budapest körüli települések tömegközlekedését. Jelenleg a BKV 5 HÉV és 26 buszjáratot közlekedtet, de a főpolgármester szerint megegyeztek Orbán Viktorral, hogy a feladat ellátása jövőben az állam és a kistelepülések dolga lesz. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont az RTL Híradóval azt közölte, a hatályos jogszabályok szerint 2022-ig a főváros szervezi az agglomerációs közlekedést.

A hangos zene miatt nem vehette észre a HÉV-et

Zenét hallgatott, valószínűleg ezért nem vette észre a ködből kibukkanó HÉV-et az a 15 éves fiú, akit elütött a szerelvény kedd reggel Pomázon. A tűzoltók emelték ki a kocsik közül. Súlyos sérülésekkel, többszörös töréssel vitték kórházba, de túlélte a balesetet.

Elütötte a HÉV a hároméves kisfiút

A gyerek az alig egy évvel idősebb testvérével játszott a sínek mellett, Csepelen. A szerelvényen egy mentős is utazott, ő kezdte meg a gyerek ellátását, akit súlyos koponyasérülésekkel szállítottak kórházba.

Őrjöngött két nő a HÉV-en


szerző:
2015.06.20. 18:05
Őrjöngött két nő a HÉV-en

Őrjöngő nő támadt egy férfinak a szentendrei HÉV-en. Az esetet az egyik szemtanú videóra vette. A felvételen az látható, hogy a nő és társa először ordibál az utasokkal, majd egyikük megtámad egy férfit az Aquincumi megállóban álló szerelvényen. Üti-rúgja és végül a pulóverét is elszakítja. A két nőt még a megállóban elkapták. Hogy mi volt a dulakodás oka, még vizsgálják.

Előzetes: Balhé a szentendrei HÉV-en

Két nő üvöltözött a járaton, majd több utasra is rátámadtak, egy férfi pulóverét eltépték a dulakodásban. A balhét videóra vette az egyik utas. A felvételeket mutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Újabb nehezítés a fővárosban közlekedőknek

Nem jár a szentendrei HÉV sem, mert omlik az alagút egy szakaszon. A budai fonódó villamoshálózat kivitelezője csütörtökön vette észre, hogy berepedt a mennyezet, és kisebb darabok leváltak róla. Ezért a BKK leállíttatta a HÉV közlekedést az érintett szakaszon és ott pótlóbuszok járnak, várhatóan egy hétig. Nem kis bosszúságot okozva ezzel a tömegközlekedőknek. A BKK azt mondja, ezeket az elemeket egyébként is cserélni akarták.

Kigurult a nosztalgia villamos


szerző:
2015.04.06. 18:53
Kigurult a nosztalgia villamos

103 éves villamos is járt a húsvéti hétvégén a fővárosban! A budapesti közlekedési vállalat rendszeresen indít nosztalgia járatokat. Korabeli villamosokon, trolikon, buszokon és HÉV-en lehet utazni. A járművek mindegyike idősebb 50 évnél, de közülük több még a nyolcvanas években is menetrend szerint járt a budapesti utcákon.

Kitépett hajcsomók, véres karmolás

Még szerdán késő délután a békásmegyeri héven bántott egy nő egy másik asszonyt állítólag egy ülőhely miatt. A rendőrség azóta is keresi, egy bolt kamerája képet készített róla.
 

Fókusz 14-03-26


szerző:
2014.03.26. 18:30
Fókusz 14-03-26

Fókusz: A világ legnagyobbja - Exkluzív interjút adott a Fókusznak Pelé, és még a szívós szemű Mártát is elénekelte. Felháborító csalás - Az ingatlancég a devizahitelesekre szakosodott és őket verte át, a maradék pénzük is elúszott. Házinyuszi célkeresztben - Tönkreteszi a kapcsolatot, ha valaki együtt dolgozik a párjával?

Egy szörnyű baleset és egy csodás felépülés története

A 16 éves Julcsi csodásan gyors felépülése megdöbbentő. A lány nem emlékszik rá hogyan sodorta el a HÉV, kritikus állapotban volt, amikor édesapja láthatta. A háromgyerekes férfit felkészítették a legrosszabbra. Hat héttel a baleset után visszamentünk velük a baleset helyszínére.

Magyar metróba magyar kocsikat?


szerző:
2011.06.20. 11:16
Magyar metróba magyar kocsikat?

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint egyszerre kell kezelni a HÉV- és a metrókocsik beszerzését.

Gyereknapot tart a BKV


szerző:
2011.05.26. 15:44
Gyereknapot tart a BKV

Szombaton a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum várja a szülőket és gyermekeiket a BKV gyermeknapon.

Vasárnaptól a megállók is füstmentesek

50 ezer forint pénzbírságra számíthat, aki vasárnaptól rágyújt a BKV-megállókban.

Kigyulladt a szentendrei HÉV


szerző:
2010.11.20. 10:27
Kigyulladt a szentendrei HÉV

A Békásmegyer felé tartó szerelvény utolsó kocsijában, a Rómaifürdőnél csaptak fel a lángok péntek este.

Elemelték a HÉV fölül a vezetékeket

Napokig nem jár a csömöri HÉV, mert vasárnap éjszaka ismeretlen tettesek több mint egy kilométernyi vezetéket loptak el a szerelvény vonaláról.

Retorzió nélkül pingálhattak a graffitisek

Két graffitis Budapest jellegzetes épületeit örökítette meg az egyik HÉV megálló esővédőjén.

Forgalmi változásokra készül a BKV

A Duna szintjének emelkedésétől függően változhat a HÉV, a 2-es metró, a 2-es, a 18-as és a 41-es villamosok menetrendje.

Fiatalt gázolt halálra a HÉV


szerző:
2010.02.27. 09:45
1100 voltos feszültség haladt át a testén

Megrázott az áram egy baleseti helyszínelőt, aki a békásmegyeri HÉV-állomáson keletkezett tűzhöz ment ki pénteken.

Ököllel ütötte a kalauzt a tinédzser

Többször arcon vágta a jegykezelőt egy tizenéves fiatal a ráckevei HÉV-en. A verekedőt elfogták.

Kombájnnal karambolozott a HÉV


szerző:
2009.10.04. 12:54
Kombájnnal karambolozott a HÉV

Három utas elesett az ütközéstől, ők könnyebben sérültek meg.

Gázolt a HÉV Csepelen


szerző:
2009.09.12. 17:47

Megbénult a BKV a vihar miatt


szerző:
2009.06.25. 21:57
Megbénult a BKV a vihar miatt

Pótlóbuszok közlekednek a 61-es és az 59-es villamosok helyett. A csepeli HÉV sem jár, mert a felsővezetékre egy fa dőlt.

Gázolt a HÉV, egy ember meghalt


szerző:
2009.05.14. 09:34
Gázolt a HÉV, egy ember meghalt

Elgázolt egy embert a gödöllői HÉV csütörtök reggel. A férfi a helyszínen meghalt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való